Page 1

Widgets: Så här ser det ut på Startsidan i Executive där finns det fyra rutor för Widgets. Widget är en förprogrammerd ruta där man kan välja att visa ”blänkare” från andra hemsidor eller innehåll från annan sida på sin egen hemsida. Exempel är en Facebook ruta eller nyaste inlägget på bloggen. Så här ser det ut i Executive:

Som ni er har jag valt att fylla den första med ett inlägg från bloggen, den andra med nyheter. I Home Botteom #3 Widget ska Webshopen visas.


I menyn till vänster väljs ”Utseende” och sedan ”Widgets”. Till höger syns de olika områden man kan välja att ändra. Eftersom det är Home Bottom #3 Widget vi ska fylla med innehåll, letar vi upp det till höger. Klicka sedan på pilen som är till höger om knappen ”Home Bottom #3 Widget”.


I detta fall är det ju senaste händelsen som gjorts i webshopen som ska visas i Widget #3. Därför letar vi upp ”Genesis -Featured Post”, den ska finnas i mitten. Ta tag i den och dra den till Home Bottom #3. Då bör det ser ut så här:


Sedan är det bara att välja olika alternativ som passar hemsidan: Kategorin är viktigast att välja eftersom det styr vilket inlägg som kommer visas. Eftersom jag vill visa Webshopen väljer jag det, jag vill också visa inläggsbild då klickar jag i den rutan:


Sedan scrollar jag ner och trycker p책 spara-knappen:


Nu ska Home Bottom #3 Widget vara fylld med innehåll på hemsidan. Förutsättningen är att det finns skapade inlägg i webshopen.

/Widgets  

http://kvinna.wordpresskurs.se/wp-content/uploads/Widgets.pdf