Page 10

10

ОПШТИНА УБ

24.март 2016.г.

НА САНДИЋА ИМАЊУ

КОНАЧНО АСФАЛТ Након асфалтирања три улице, уследиће радови на изградњи тротоара са обе стране, у пуном профилу Предузеће за путеве „Београд“ у понедељак је започело асфалтирање три улице на Сандића имању, укупне дужине 600 метара. То је први асфалтни слој који је постављен у овом градском насељу, где су прве куће направљене пре више од четврт века. Од новембра месеца, када су отворени радови, на Сандића имању је извршена комплетна припрема доњег строја, урађена кишна и фекална канализација и реконструисан део водоводне мреже. Асфалтирање је требало да буде завршено крајем прошле године, али због неповољних временских услова, кашњења јавне набавке и обимних и захтевних припремних радова, тај посао сада може да се обави, рекао је председник општине Уб Дарко Глишић приликом обиласка прве новоасфалтиране улице на Сандића имању. Уз подсећање да је укупна вредност инвестиције 20 милиона динара и да су средства обезбеђена на основу посебног уговора који је локална самоуправа потписала са Електропривредом Србије, Глишић је изразио задовољство што је тренутно највећи пројекат у убској општини ушао у финалну фазу.

Дарко Глишић у обиласку радова на Сандића имању „Након 26 година чекања, мештани три улице на Сандића имању, које се налази на пар минута хода од центра Уба, први пут добијају асфалтиране саобраћајнице и нормалне услове за живот. Одмах по асфалтирању, уследиће изградња тротоара са обе стране у пуном профилу, тако да ће ово насеље попримити један сасвим нов изглед, а самим тим и сам град ће бити улепшан“, рекао је први човек убске општине, уз обећање да ће једина преостала улица на Сандића имању, која није обухваћена првом фазом, на јесен бити реконструисана и асфалтирана. На Сандића имању у току је и изградња стамбене зграде са девет станова, намењених збрињавању избегличких породица са територије убске општине. Радови започети почетком фебруара напредују планираном динамиком и требало би да буду завршени крајем маја, а финансира их ЕУ кроз потпројекат Регионалног стамбеног програма Републике Србије. Д.Н. На Убу је актуално и градилиште у насељу Свињци, које је требало да буде отворено крајем прошле године, али су због снега и нижих температура заустављени радови. У овом насељу раде се две краће улице, Норвешких интернираца и Неимарска, где је током претходних недеља Комунално јавно предузеће „Ђунис“ извршило реконструкцију водоводне мреже, као предуслов за почетак изградње самих улица.

ДОМ ЗДРАВЉА „УБ“

СРЕЂИВАЊЕ САНИТАРНИХ ЧВОРОВА Одлуком Владе Србије и Министарства здравља, болницама, здравственим установама и домовима здравља широм Србије, обезбеђена су новчана средства за сређивање најнеопходнијих просторија, као и уређење санитарних чворова. Међу домовима здравља којима су одобрена средства нашао се и Дом здравља „Уб“, у којем се, сада, радови приводе крају. Окречене су просторије лабораторије Дома здравља, а завршена је и реконструкција тоалета на одељењу Опште службе, приликом које је извршена замена мокрих чворова, старих и дотрајалих цеви, замењена столарија, извршено кречење, промењене су плочице. У то к у с у р а д о в и н а опремању тоалета код лабораторије, који је био у врло лошем стању, с обзиром да су га многи грађани кориУређени тоалети стили и као јавни тоал е т. У а м б у л а т н и у у убском Дому Здравља Бањанима, такође је извршено кречење и уређени су санитарни чворови. - Ми смо међу првима ушли у процедуру. Добили смо донацију од 2.250.000 динара. Били су најкритичнији тоалети у приземљу. Окречена је лабораторија и амбуланта у Бањанима. Радило се по приоритету, по налогу санитарне инспекције – каже Биљана Николић, директорка Дома здравља „Уб“. Према прошломесечном Извештају о извршеним радовима на здравственим установама, радови су се изводили у 95 установа, на којима је било ангажовано 378 радника. За домове здравља у Убу, Мионици, Лајковцу, Ваљеву, Шапцу, Лозници и Љубовији, задужена је Компанија РУФС Д.О.О.

КЈП „ЂУНИС”

САНИРАНО ПУЦАЊЕ ЦЕВИ Прошле недеље, у уторак 15. и среду 16. марта, становници прве зоне града, остајали су без воде за пиће по неколико часова, због мењања пумпе за сирову воду и постављања нове, на водоводу у Такову. У ноћи између четвртка и петка, насеље Талови и поједине улице у центру града, остале су без воде због тежег квара, пуцања цеви код „Зимпе“. Рано ујутру, радници „Ђуниса“ су изашли на терен и, после неколико сати, успели су да отклоне квар, уз извињење због непријатности и захвалност грађанима на стрпљењу и разумевању.

Радови на отклањању квара код Зимпе

Ускоро наставак радова: Насеље Свињци

Вести и прилоге о дешавањима у Убу суфинансира општина Уб у оквиру пројекта “Информисање путем часописа Глас Тамнаве“

Profile for Glas Tamnave

GLAS TAMNAVE 161, 24.mart 2016.  

Glasilo za opstine Ub, Lajkovac, Koceljeva, Vladimirci i Mionica . Marketing: 064/2180-588

GLAS TAMNAVE 161, 24.mart 2016.  

Glasilo za opstine Ub, Lajkovac, Koceljeva, Vladimirci i Mionica . Marketing: 064/2180-588

Advertisement