Page 12

СПОРТ

АТЛЕТСКИ КЛУБ „СПАРТАК“ ОПОВО ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА СТАРИЈЕ ПИОНИРЕ Нови Сад, 02. јул 2016; Н а с т а д и о н у "Карађорђе", 2. јула одржано је Првенство Војводине за старије пионире. У трци на 600м наступила је Тамара Радин, која је од самог старта кренула своју трку и без већих проблема победила и освојила златну медаљу, са резултатом 1:43,70. Да напоменемо да је Тамара још увек млађа пионирка. У трци дечака на 800м Спартак је имао два представника. Младен Бановац је освојио бронзану медаљу, са резултатом 2:23,44, а Борис Мојса, који је такпђе млађи пионир, заузео је четврто место са резултатом 2:24,13.

42. ТРКА ОКО АВАЛЕ Авала, 03. Јул 2016; Наши атлетичари су углавном наступили у атлетским школама, а остали атлетичари нису наступили зато што су имали битнија такмичања, а неке тек очекује. Сребрну медаљу освојио је Дејан Кусачек, Уна Рацков четврто, Миа Рацков пето, док су остали атлетичари остварили пласмане од 6 до 12 места.

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА СТАРИЈЕ ПИОНИРЕ Крушевац, 09/10. јул 2016; Најбољи старији пионири из целе земље окупили су се на Првенству Србије у Крушевцу. У изузетно јакој конкуренцији оповачки Спартак представљала је млађа пионирка Тамара Радин у трци на 600 метара. Трка је од самог старта била изузетно брза. Тамара је пратила групу све до последњих 100 метара када је уследио финиш, који није успела да испрати у борби са физички доминантнијим ривалкама. На крају, заузела је пето место са новим личним рекордом који сада износи 1:38,64, што је за две секунде боље од претходног, а само три секунде слабији резултат од државног рекорда за млађе пионирке. Медаља јој је измакла за 1 секунду и 40 стотих. Да не буде забуне, Тамара је још увек млађа пионирка, односно, две године млађа од осталих атлетичарки са овог првенства. Тамару сада очекује активна пауза, па висинске припреме крајем овог и почетком наредног месеца.

12

ФК Омладинац Опово

ОПОВАЧКИ ФУДБАЛЕРИ ЗАПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ

Опово, 24. јул 2016 Прозивком тренера Ненада Рошуља, оповачки фудбалери стартовали су са припремама за нову сезону. Одржан је састанак управе, стручног штаба и играча, након чега је одиграна лакша тренинг утакмица са ветеранима Омладинца. На основу виђеног на првом тренингу, већи део екипе, као и прошле сезоне, чиниће играчи из омладинског погона, док ће од искуснијих Рошуљ моћи да рачуна на 7 – 8 сениора. Тиму је прикључен и петнаестогодишњи Милан Пушкаш (Косовац), који је на данашњем тренинг мечу све присутне пријатно изненадио и показао сву раскош свог талента. Прелазни рок траје до 31. августа тако да су до тада могући нови доласци, али и одласци играча. (Ч.В.)

Фудбал ветерани

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ЈЕШИЋ – ПЛАВШИЋ 2016

Сакуле, 03. јун 2016 У Сакулама је одигран традиционални Меморијални фудбалски турнир Јешић – Плавшић на којем учествују екипе ветерана из сва четири наша општинска клуба. Након извлачења жреба састали су се Раднички – Борац и Омладинац – Темпо. У првој утакмици Баранђани су победили домаћина резултатом 1:0, док су Оповчани били бољи у сусрету са Сефкеринцима и тријумфовали резултатом 3:0. У мећу за трече место домаћин је савладао Темпо, док су у финалној утакмици Оповчани победили Раднички са 4:0 и освојили победнички пехар турнира. Табела: 1.) Омладинац (Опово); 2.) Раднички (Баранда); 3.) Борац (Сакуле); 4.) Темпо (Сефкерин). За најбољег играча турнира проглашен је Драгомир Шушњар (Раднички), први стрелац турнира је Дејан Симић (Омладинац), најбољи голман Душан Плазинић (Омладинац), док је признање за најстаријег играча добио Стеван Николић (Омладинац). (Ч.В./П.Ч.)

Profile for GLAS OPOVA

Opovacke 150 web  

Opovacke 150 web  

Profile for glasopova
Advertisement