Page 1

TKO TRAŽI LJETO NA PLAŽI? PITANJA: 1. Kakva ti je plaža najdraža? a) betonska b) pješčana c) stjenovita

Ljeto, kupanje, more, plaža... Bez obzira što se vjerojatno nećemo svi “dokopati” mora, uvodna rečenica nekako nam je najprivlačnija za praznike... Ili možda nije? Možda te ne privlače plaže, jer misliš da su one samo za lijenčine i pospance, mlitave “izležavance” na suncu? A možda ti se uz riječ “plaža” vezuju neke sasvim druge aktivnosti? Provjeri to u ovom našem testu - ljetne draži i zabava na plaži otkrit će ti jesi li “dupin” ili možda “morski krastavac”!

2. Koja ti je omiljena “usputna” stvar na moru? a) “luda”, upadljiva marama b) sunčane naočale c) fotografski aparat 3. Hoćeš li sve dane svojega sedmodnevnog boravka na moru provesti na istoj plaži? a) Možda hoću, a možda i neću... Ovisi o koječemu. b) niti slučajno c) obvezatno 4. Koji te od vodenih športova najviše privlači? a) jedrenje b) skijanje na vodi c) veslanje u gumenjaku 5. Ispod suncobrana, odnosno u hladu, najdraže ti je a) čitati b) slušati glazbu c) igrati karte ili neku drugu društvenu igru 6. Omiljena razonoda na plaži ti je a) traženje puževa, školjki i račića b) gradnja kula od pijeska c) drijemanje i izležavanje 7. Kad ideš na plažu, nikako ne smiješ zaboraviti a) jastuk za napuhavanje (“luft-madrac”) b) sandale c) masku za ronjenje 8. Došao si na plažu sam, odnosno ne poznaš nikoga od svojih vršnjaka. S plaže odlaziš a) također sam

b) s još jednim ili dva vršnjaka(inje) c) u velikome društvu 9. Za dobro i zanimljivo poslijepodne na plaži neizostavno je potrebno imati a) igraće karte b) dihalicu c) loptu 10.Kad si na plaži, kako često ulaziš u more? a) Zapravo samo jednom, ali onda to traje sve vrijeme do odlaska kući. b) Svakih petnaestak minuta, nakon što se osušim. c) Uđem jednom-dvaput nakratko. 11.U kratkom predahu od kupanja nikako ti ne smije uzmanjkati

a) sladoled b) voda ili osvježavajući sok c) mala pizza ili hamburger

c) Ništa, odnosno izlažem se suncu samo nekoliko minuta dnevno.

12.Što činiš za preplanulu boju kože? a) Pozorno slijedim upozorenja i upute liječnika i stručnjaka. b) Namazat ću se kremama od glave do pete pa na sunce!

13.Najviše voliš kada je uz plažu a) športsko ili minigolf igralište b) Neka stara crkvica ili druga znamenitost koju vrijedi upoznati c) restoran brze hrane

BODOVI: 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12 13

a

3

2

2

2

2

1

3

3

3

1

3

2

2

b

2

3

1

1

3

2

2

2

1

2

1

3

1

c

1

1

3

3

1

3

1

1

2

3

2

1

3

52 PSIHO52_53.indd 52

23. 05. 06, 17:35:53


REZULTATI: 13 do 21 bod: DUPIN • Ti si upravo kao taj razi-

grani morski stvor - u stalnoj trci, veselom ronjenju, skakanju, istraživanju... Svugdje “zabadaš nos”, sve te zanima, u neprestanoj si akciji! Ne možeš ni zamisliti da se “pržiš” na nekoj velikoj plaži, okružen gomilom kremama premazanih likova. Naprotiv, ti uvijek tražiš pustolovine - skrivena gnijezda, rakove pod kamenjem, školjke i ježeve... Znaš uživati i uzbudljivo ispuniti praznične dane, te s tobom nikome neće biti dosadno (a tvojim roditeljima bit će vjerojatno i “preuzbudljivo”). Otvoren si i društven, ali istodobno tvoja sloboda i neovisnost važnija ti je od svega! Nećeš biti “žrtva” drugih, nećeš prihvatiti njihove ideje i prijedloge ako ti ne odgovaraju. Nije te lako uvijek slijediti i tvoj prijatelj biti!

NEOBIČNA BUDILICA TIHO, TIHO TOČKICE SPOJITE, I DOBIT ĆETE NEOBIČNU SLIČICU, OD 1 DO 60 IH IZBROJITE... GLASNO RAZVIKANU “BUDILICU”!

22 do 30 bodova: GALEB • Vrlo si prilagodljive

prirode, što dokazuješ i tijekom praznika. Znaš biti vrlo samouvjeren i samostalan, te se katkad zaputiš u “svoje visine”, tražeći upravo svoj način zabave i provođenja slobodnog vremena. Istodobno, međutim, znade ti se dogoditi da se “umrtviš” pa cijeli dan provedeš nepokretno ležeći ispod kakvog suncobrana ili nasred prenatrpane plaže (kao što i galeb katkad nepomično stoji “cijeli dan” na istom mjestu). Za tebe je odmor i jedno i drugo. A, zapravo, sve ovisi o tvojoj okolini, jer tebi je najvažnije da si u dobrom i vedrom društvu. Za to si spreman i popuštati, i mijenjati svoje planove i odluke. Ta osobina suradnje čini te dragim i vjernim prijateljem, koga će svatko poželjeti, osobito u ljetne dane.

ČETIRI SITNICE … USRED PRAONICE!

31 do 39 bodova: MORSKI KRASTAVAC • Za

tebe su najveće draži - na plaži! Jer, tebi je odmor beskrajno izležavanje, drijemanje, sunčanje i spavanje! Najčešće ti je “teško” okrenuti se i s jednoga boka na drugi, a kamoli trčati za loptom. Ti bi se najradije pokrio pijeskom preko glave i ostavio otvor samo za usta, da možeš piti sok i jesti sendviče. Čak i tvoje kupanje često sliči na obično namakanje u plićaku... Možda je to zato što školsku godinu doživljavaš kao prevelik napor pa se želiš “sasvim odmoriti”, no možda u tebi drijema crta “lijenosti” koja te čini nalik trpu! U društvu s tobom nije odveć zanimljivo, pa pripazi da te drugi ne počnu zaobilaziti u širokom krugu (baš kao i morskog krastavca)! Mrdni malo i osmisli ljetne dane - bolje ćeš se odmoriti!

Iznad velike slike narisano je 6 “sitnica”. Četiri od njih pogubile su se, “sakrile” usred autopraonice. Pronađi ih!

53 PSIHO52_53.indd 53

23. 05. 06, 17:36:36

/413_psiho_test  

http://www.glas-koncila.hr/mak/docs/413_psiho_test.pdf