Page 1

Glas Koncila Novo lice Crkve

Katalog izdanja

50

godina s vama 1962.-2012. Vox Concilii

acta hebdomadalia catholica pro omni die

Voice of the Council catholic weekly for every day

Stimme des Konzils

katholisches Wochenblatt für jeden Tag

La Voce del Concilio settimanale cattolico per ogni giorno

Heroldo de la koncilio katolika semajngazeto por ĉiu tago

La Voz del Concilio semanario católico para cada día

La Voix du Concile l’ hebdomadaire pour tous les jours

‫ליצנוקה לוק‬

‫דהא לוכ םוי ליבשב ילותק יובש‬

De Stem van de Concilie Głos Soboru tygodnik katolicki na co dzień

Голос Собора

kатолический еженедельник на каждый день

Tinig ng Konseho lingguhang pahayagang katoliko

Голос Собору

kатолицький тижневик на щодень

Zëri i Koncilit

javore katolike për çdo ditë

U Godini vjere zajedno proslavimo 50. obljetnicu Glasa Koncila

Гласът на Събора Hlas Koncilu

katolický týdeník na každý den

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

A Zsinat Hangja

katolikus hetilap a mindennapokra

Lehen il-Konċilju Glas Koncila katoliški tednik za vsak dan


Uvodna riječ Pisanom riječju produbljivati svoju vjeru

BiblijA Upoznajmo Bibliju Narod Božji i njegovo Sveto pismo Ivan Dugandžić

Poštovani čitatelji i ljubitelji pisane riječi!

Sve o nastanku i naravi biblijskih spisa, o njihovu čuvanju, prenošenju i oblikovanju u veće cjeline sve do stvaranja zaokruženoga kanona, o tiskanju i prevođenju, književnim vrstama kojima su se biblijski pisci služili, o pravilima tumačenja, o sadržaju i poruci biblijskih spisa.

N

a 50. obljetnicu otvaranja Drugoga vatikanskog koncila, 11. listopada 2012., papa Benedikt XVI. proglasio je otvorenom Godinu vjere, koja će trajati do 24. studenoga 2013. Poticaj za proglašenje Godine vjere jest duboka kriza vjere koja je zahvatila mnoge osobe, a očituje se u svim segmentima ljudskog života, kao i cjelokupnog društva. Stoga Crkva obilježavanjem Godine vjere poziva sve svoje članove na preispitivanje i bolje upoznavanje svoje vjere, kako bi ju se zavoljelo i istinski živjelo. S tim je ciljem svoj život započeo i Glas Koncila, koji je počeo izlaziti 4. listopada 1962., kao bilten koji je izvješćivao o događanjima s Drugoga vatikanskog koncila, a već od sljedeće godine kao crkvene novine pod motom »Novo lice Crkve«. Već pola stoljeća Glas Koncila omogućava hrvatskim vjernicima da budu informacijom i komunikacijom što tješnje uključeni u život Crkve. Da bi čovjek mogao potpuno prihvatiti i živjeti svoju vjeru treba ju dobro poznavati. S ciljem da se svim vjernicima pokaže snaga i ljepota vjere objavljen je Katekizam Katoličke Crkve, koji sadrži sve ono što Crkva predlaže vjerovati, a čija se dvadeseta obljetnica objavljivanja navršila istog dana kada je započela Godina vjere. Vršeći svoje poslanje da čitateljima u hrvatskoj svakodnevici na što razumljiviji način približi Božju riječ i temeljne sadržaje vjere, novinsko-izdavačka kuća Glas Koncila, već 50 godina objavljuje brojne časopise, knjige, nosače zvuka, internetske sadržaje i ostala izdanja te nastavlja dalje. Među brojnim izdanjima izdvajamo posljednji dokument Hrvatske biskupske konferencije – Za život svijeta, u kojemu hrvatski biskupi predlažu pastoralne smjernice za apostolat vjernika laika u Crkvi i društvu u Hrvatskoj. Tu je i nova knjiga i nosač zvuka Bog je ljubav. Kardinal Franjo Kuharić nam govori, koji u tekstu, brojnim fotografijama i zvučnim zapisima donose život i djelovanje kardinala Franje Kuharića (1919.–2002.), jednog od najpoštovanijih hrvatskih duhovnih velikana te njegove brojne misli o različitim pojmovima bitnim za vjernički život svakog kršćanina. Neka ovaj katalog bude naš doprinos slavljenju Godine vjere, koju po dobru duhovnome štivu zajedno upoznajemo i produbljujemo. Vaš Glas Koncila

Za lakše snalaženje u tekstu, knjiga sadrži popis kratica biblijskih knjiga te rječnik manje poznatih teoloških pojmova, a bogat fotografski 180 kn prilog s fotografijama Svete Zemlje pravi je prozor kroz koji se može zaviriti u ambijent u kojem je Sveto pismo nastalo. 15x21 cm; 496 str.; tvrdi uvez

Biser biblijske mudrosti Mudrost lijepa govora u Knjizi Sirahovoj Stipe Jurič

Preporučujemo

Sveto pismo Staroga i Novoga zavjeta Elegantno opremljeno izdanje sa zlatorezom i indeksima biblijskih knjiga za lakše snaženje i brži pronalazak svih tekstova Staroga i Novoga zavjeta.

150 kn 100 kn 13x21 cm; 332 str.; tvrdi uvez

Tumačeći sadržaj Knjige Sirahove – pouke o mudrosti – dr. Jurič vrlo detaljno obrađuje Ben Sirahove pouke povezujući ih s cjelokupnim Svetim pismom, kako židovskim kanonom tako i kršćanskim Novim zavjetom.

15x22 cm; 1384 str.; tvrdi uvez – crna ili tamnocrvena boja

Nov, suvremen i cjelovit prijevod Svetoga pisma vrhbosanskog nadbiskupa Ivana Evanđelista Šarića – pravi dar za sve ljubitelje i proučavatelje Božje riječi.

Riječ bijaše ljudima svjetlo

250 kn 15x22 cm; 1384 str.; kožni uvez sa zlatorezom i indeksom – crna ili tamnocrvena boja

Od istog autora...

Hermeneutika i biblijska teologija Nikola Hohnjec Knjiga u tri velike cjeline donosi produbljenje Biblije u nauku i životu Crkve te obradu nekih središnjih starozavjetnih i novozavjetnih tema.

12,5x20,5 cm; 480 str.; tvrdi uvez

180 kn

75 kn 12,5 x 20,5 cm; 188 str.; tvrdi uvez


O PRVOJ OBLJETNICI PASTORALNOG POHODA Monografija o pastoralnom pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj

Zajedno u Kristu

Pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj HBK

12x17 cm; 812 str.; meki uvez

80 kn

Raskošno opremljena fotomonografija, na 330 stranica velikog formata, kronološki dokumentira povijesni događaj - susret pape Benedikta XVI. s hrvatskim narodom 4. i 5. lipnja 2011. u Zagrebu.

Katekizam Katoličke Crkve

24x33 cm; 330 str.; tvrdi uvez

500 kn

Knjiga koja daje sigurne odgovore o katoličkoj vjeri, u kojoj svaki vjernik treba tražiti odgovore na pitanja koja si tijekom života postavlja. U Katekizmu je sadržan sav katolički nauk, a usmjeren je na produbljivanje poznavanja vjere, njezinom dozrijevanju i ukorjenjivanju u život.

AKTUALNA IZDANJA

kardinala Josipa Bozanića Blaženi Alojzije Stepinac – baština koja obvezuje

Preporučujemo

Krist vas zove

Pastirsko pismo i homilije u zagrebačkoj katedrali 1998.–2008.

Poruke mladima

U 12 poglavlja, na 228 bogato ilustriranih stranica, knjiga sadrži tematski uređene poruke mladima iz homilija što ih je kardinal Bozanić održao prigodom nacionalnih susreta mladih, hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu i drugim prigodama od 1998. do 2009. godine.

Knjiga je objavljena u prigodi proslave 10. obljetnice Stepinčeve beatifikacije kao poticaj za otkrivanje baštine, života i djela 150 kn blaženog Alojzija Stepinca. 15x22 cm; 360 str.; tvrdi uvez

◊ Suizdanje Glasa Koncila i Kršćanske sadašnjosti.

Bleiburg – Macelj – Svetvinčenat – Vukovar – Zagreb

15x22 cm; 168 str.; tvrdi uvez

120 kn

Osim kao duhovno štivo knjiga može poslužiti i kao korisni katehetski materijal, s vrlo aktualnom i sadržajnom građom, jer svaka tema može biti vrlo zanimljiva i poučna kateheza za mlade. Svaka tematska jedinica započinje biblijskim tekstom, kao polazištem kardinalovih promišljanja, poticaja i poruka, čime se želi pokazati kako je Božja riječ temelj svakog promišljanja Kristovih učenika. Poticaj za objavljivanje knjige u 2011. godini bio je pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i njegov nezaboravni susret s mladima na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 4. lipnja 2011.

Istina u ljubavi

100 kn

14x21 cm; 228 str.; tvrdi uvez

Šest kardinalovih tematski međusobno prožimajućih propovijedi o patnji i sudbini hrvatskoga čovjeka u vrtlogu Drugog svjetskog rata i poraća te o suvremenom odnosu prema Domovinskom ratu. ◊ Suizdanje Glasa Koncila i Školske knjige.

3

knjizara.glas-koncila.hr


HRVATSKA KATOLIČKA BAŠTINA 20. ST. Cilj biblioteke pokrenute 2006. je da u sustavnom proučavanju, valorizaciji i popularizaciji niza autora koji su obilježili svoje doba i ostavili iza sebe trajne tragove, osvijetli njihovu važnost, ulogu i mjesto u duhovnoj tradiciji našega naroda i Crkve 20. stoljeća. U sklopu biblioteke izlaze monografske knjige u kojima se donose izabrani eseji – promišljanja – popraćeni prikazom djela i života dotičnog autora u kontekstu njegova doba, kulturne tradicije i suvremenih izazova. Te nam knjige svjedoče i otkrivaju u žanru kritičkih osvrta, eseja i rasprava razmišljanja što zaboravljenih što prešućenih hrvatskih intelektualaca u kojima se mogu razaznati njihova gledišta o najrazličitijim problemima, primjerice o književnosti, etici, umjetnosti, tendenciji, kulturi, vjeri, politici, socijalnoj osjetljivosti, društvu, povijesti i dr.

50 kn

100 kn

Petar Grgec

Antun Mahnić

Na Goru Gospodnju

O lijepoj umjetnosti

Petar Grgec

Um i umjetnost

95 kn

Ilija Jakovljević

Ton Smerdel

Duh umjetnosti

95 kn

Đuro Arnold

Katolicizam, Vjera, filozofija kultura i politika i umjetnost

95 kn

Ivo Lendić

Katolicizam i kultura

95 kn

Društvenosocijalne misli

110 kn

100 kn

Ivan Evanđelist Šarić

Ljubomir Maraković

Katolički idealizam i realizam

Suvremene spasonosne misli

110 kn

100 kn

Milan Ivšić

Socijalni duh i narodna kultura

120 kn

Stjepan Tomislav Poglajen

Kršćanski personalizam

110 kn

Nedjeljko Subotić

Katolički kulturni Katolicizam i putokazi solidarizam

Popust

Život i duh

100 kn

Bonifacije Perović

Izazov kršćanskog humanizma

Ferdo Rožić

Drago Ćepulić

100 kn

120 kn

Rajmund Kupareo

95 kn

20%

za kupnju cijeloga kompleta

100 kn

110 kn

Šćetinec Juraj

Josip Andrić

O ekonomskim i društvenim sustavima

Hrvatstvo i katolička kulturna obnova 4

100 kn

Hijacint Bošković

Suvremenost tomističke baštine

130 kn

Mate Ujević

Kršćanski idealizam i društveni angažman


KNJIGE TONČIJA MATULIĆA D Uz Godinu vjere

NOVO

r. Tonči Matulić je rođen 1966. u Postirima na otoku Braču. Kao svećenički kandidat Hvarske biskupije teologiju je studirao na Teologiji u Splitu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Za svećenika Hvarske biskupije zaređen je 1992. U dva je navrata služio kao kapelan i župnik u Hvaru i Milni na otoku Hvaru (1992/93) te u Starome gradu i Selcima na otoku Hvaru (1998/99). Poslijediplomski studij iz moralne teologije završio je na Visokom institutu za moralnu teologiju »Academia Alphonsiana« Papinskoga lateranskog sveučilišta u Rimu na kojemu je 1985. magistrirao, a 1998. doktorirao. U istom se razdoblju dodatno usavršavao na polju bioetike na Katoličkome sveučilištu »Sacro Cuore« u Rimu te na »Joseph and Rose Kennedy Institute of Ethics« Sveučilišta Georgetown u Washingtonu, D.C.

koja je započela 11. listopada 2012.

nova knjiga Nevjera i vjera u četiri oka 16x23 cm; 612 str.; tvrdi uvez

180 kn

Maske bogova u svjetlu vječne mladosti Božjega lica

Bioetički izazovi kloniranja čovjeka Filozofsko-teološko tematiziranje 295 kn 17x24 cm; 944 str.; tvrdi uvez

Metamorfoze kulture 100 kn 13x21 cm; 284 str.; tvrdi uvez

Teološko prepoznavanje znakova vremena u ozračju znanstvenotehničke civilizacije

190 kn 16x23 cm; 540 str.; tvrdi uvez

Bioetika

Prvi sveobuhvatni prikaz bioetičke discipline na hrvatskom jeziku.

VODIČI KROZ BIOETIKU Oblikovanje identiteta bioetičke discipline

Pomirenje i duhovna obnova u svjetlu proročke i kritičke raščlambe stanja duha i svijesti suvremenoga hrvatskoga društva

16x23 cm; 440 str.; tvrdi uvez

Tužaljke kamenja hrvatske pustinje

Život u ljudskim rukama

Etička svijest odgovornosti za opstanak u budućnosti. Vodič kroz bioetiku 1

95 kn

Nova biologija i biotehničko revolucioniranje života. Vodič kroz bioetiku 2

15x22 cm; 282 str.; tvrdi uvez

100 kn 15x22 cm; 304 str.; tvrdi uvez

200 kn

NABAVITE KOMPLET VODIČA KROZ BIOETIKU 285 kn uz POPUSTA 228 kn

20 % 5

90 kn 15x22 cm; 264 str.; tvrdi uvez

Medicinsko prevrednovanje etičkih granica

Svetost života prikliještena između autonomije i tehnicizma. Vodič kroz bioetiku 3 knjizara.glas-koncila.hr


KANONSKO PRAVO Zakonik kanonskoga prava

Zakonik kanonskoga prava pape Pavla VI. i pape Ivana Pavla II. sadrži teološko-pravnu sintezu naučavanja Drugoga vatikanskog koncila. Zakonik je objavljen na hrvatskom i latinskom jeziku, obogaćen je »Izvorima« da bi se lakše vidjela motivacija i značenje samih kanona, a u »Dodatku« konstitucijom »Dobri Pastir«. Priloženo je i »Stvarno kazalo« te »Usporedni popis kanona« za lakše služenje sadašnjim Zakonikom i snalaženje u njemu te uspoređivanje s prijašnjim Zakonikom.

390 kn 18 x 25 cm; 1191 str.; tvrdi uvez

430 kn 18 x25 cm; 1702 str.; tvrdi uvez

Kodeks kanonskog prava s izvorima 1917.

200 kn 18x25 cm; 240 str.; tvrdi uvez

Dostojanstvo ženidbe Uputa koju treba obdržavati na biskupijskim i međubiskupijskim sudovima u vođenju parnica ništavosti ženidbe

Prvotisak cjelovitoga hrvatskog izdanja prvog službenog zakonika Katoličke Crkve »Kodeks kanonskog prava s izvorima« iz 1917. godine.

Biblioteka Studia canonica croatica Vjernici, društva, pokreti

16x23,5 cm; 280 str.; tvrdi uvez

150 kn

Zbornik radova IV. međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika u Zagrebu, 29.-30. listopada 2010. Josip Šalković (ur.)

240 kn 16x23,5 cm; 240 str.; tvrdi uvez

16x23,5 cm; 228 str.; tvrdi uvez

Obveze i prava vjernika laika (kann. 224-231)

Ništavost ženidbe: procesne i supstantivne teme Zbornik radova II. znanstvenog simpozija crkvenih pravnika s međunarodnim sudjelovanjem Josip Šalković (ur.)

99 kn

Poslanje i djelovanje Josip Šalković

16x23,5 cm; 308 str.; tvrdi uvez

Strukturalne pretpostavke sudske vlasti u Crkvi Zbornik radova V. međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika u Zadru, 21. - 22. listopada 2012. Josip Šalković (ur.)

Preporučujemo

160 kn

Kumovi * svjedoci Krst - potvrda - ženidba Matija Berljak

Posebni sudski postupci i postupanja

Zbornik radova međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika u Lovranu 26.-27.X.2009. Josip Šalković (ur.) 16x 23,5 cm; 328 str.; tvrdi uvez

160 kn 13x21 cm; 112 str.; tvrdi uvez

6

70 kn

U knjizi se na jednostavan, ali ozbiljan način govori o razlikama između kumova i svjedoka omogućujući tako vjernicima, ali i svima ostalima da upoznaju pravo značenje tih dviju, danas pogrešno tumačenih, službi. Knjiga time pridonosi upoznavanju propisa vezanih uz njih te obveza i prava koje se preuzimaju pred ljudima i Bogom.


NOVO

Bog je ljubav

Kardinal Franjo Kuharić nam govori Nedjeljko Pintarić (ur.) Vladimir Stanković (ur.) Vesna Jurić-Rukavina (ur.)

Knjiga, kroz tekst i brojne fotografije, donosi život i djelovanje kardinala Franje Kuharića (1919.– 2002.) te brojne misli o različitim pojmovima, bitnim za vjernički život svakog kršćanina.

75 kn CD donosi izbor od 40 različitih misli i poruka kardinala nastakih najvećim dijelom 1999. godine, tijekom koje je kardinal Kuharić uživo, iz svoje sobe u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, sudjelovao u devet emisija Bog je ljubav na Radiju Sljeme, autorice i urednice Vesne Jurić-Rukavine.

15x15 cm; 192 str.; meki uvez

Prisjetimo se životvorne prisutnosti svjedočke misli zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića, kojega njegovi suvremenici pamte kao jednog od najobljubljenijih i najpoštovanijih hrvatskih duhovnih velikana.

POTICAJI I SVJEDOČANSTVA Ne/korisni sluge

Svećenička duhovnost u duhu Isusovih riječi Milan Špehar

85 kn 17x24 cm; 244 str.; meki uvez

Kako je lijepo biti svećenik

Svjedočanstva radosti i nade... Vlado Čutura (prir.)

Vjerujem u život vječni

12x20 cm; 176 str.; meki uvez

NOVO

15x21 cm; 144 str.; tvrdi uvez

80 kn

40 propovijedi za vjenčanja Josip Jagarčec

50 kn

15x21 cm; 96 str.; tvrdi uvez

SPROVODNE PROPOVIJEDI 90 kn

77 sprovodnih propovijedi Josip Jagarčec

Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja

2. izdanje

Uskrsnut će brat tvoj

79 kn

Uvodni pozdravi, molitve vjernika i propovijedi prigodom sprovoda Ivan Ćubelić 16x22 cm; 164 str.; tvrdi uvez

7

Uz knjige priložen je i CD s materijalima iz knjige u Word i PDF formatu, kako bi ih korisnici mogli dopuniti, izmijeniti, odnosno bolje prilagoditi konkretnoj situaciji knjizara.glas-koncila.hr


KATEHEZA ZA SVAKU DOB Ja sam s vama

Vježbenica na putu prema sakramentu potvrde Josip Jakšić / s. Karolina Mićanović

Uredili: Radovan Librić Katarina Pučar Ružica Razum

25x21 cm; 140 str.; meki uvez

60 kn

25x21 cm; 124 str.; meki uvez

38 kn

Pripremnica za prvu ispovijed i pričest

Priručnik za katehete

Katehetski materijal namijenjen jednogodišnjoj katehetskoj pripravi djece za sakramente euharistije i pomirenja donosi mnoštvo ilustracija, evanđeoskih tekstova, molitava i pjesama. Pojedine su teme obogaćene različitim poticajnim pitanjima i zadatcima koji mogu pomoći u oblikovanju kreativnih katehetskih susreta s prvopričesnicima.

Prvo godište ministrantske skupine Dejan Čaplar / Dejan Henčić

Kako u crkveni brak

35 kn

Radni listovi

Priručnik za katehete

Vodič na putu prema sakramentu ženidbe Ivan Miklenić (ur.)

24 kn

23x21 cm; 100 str.; spiralni uvez

89 kn

23x21 cm; 112 str.; meki uvez

20 kn 12x18 cm; 80 str.; meki uvez

Na rastanku 18 meditacija za maturante Tvrtko Beus

70 kn 12x19 cm; 144 str.; meki uvez

Duha nam svoga daj

Zajednica 1

Preporučujemo

Vodič na 80 stranica s crkvenog stajališta obrađuje najvažnije teme vezane uz sklapanje sakramenta ženidbe: tko je sposoban za crkveni brak, što je zaljubljenost, a što ljubav, kako se pripremiti za sakrament i slavlje, koji su uvjeti i prepreke za sklapanje crkvenog braka te što učiniti kod razlike u vjeri? Za bolju pripremu samog tijeka obreda vjenčanja na kraju knjige dolazi Red slavljenja ženidbe.

19x26 cm; 136 str.; meki uvez

Vježbenica za pomoć u pripremi za sakrament potvrde bogato je grafički oblikovana te na 136 stranica donosi sasvim nov sadržaj, pristup i metodologiju, ne samo za pripremu nego i za aktivno uključivanje potvrđenika u župnu zajednicu nakon svete potvrde.

Prva knjiga posvećena hrvatskim maturantima!

18 fotomeditacija u kojima autor iz svoga bogatog iskustva rada s maturantima progovara o ljepotama, ali i teškoćama životnog trenutka u kojem se maturanti nalaze. Za osobnu molitvu, molitveno-meditativne početke na satovima vjeronauka…

Uz priručnik dolazi CD s popratnim materijalima za kvalitetniji rad s polaznicima kateheza (pjesme i molitve za prezentaciju, mnoštvo fotografija i ilustracija).

Sukladno Planu i programu za katehezu ministranata u četiri katehetske cjeline te dvadeset kateheza obrađene su brojne zanimljive teme i modeli za prvo godište, u kojem se obrađuje tema zajednice. Iako je priručnik priređen za rad s ministrantima, materijali se mogu koristiti u župnoj katehezi djece viših razreda osnovne škole.

Biblijske osobe

Priručnik i radni listovi za prvo godište biblijske skupine Davor Šamadan, Krešimir Bulat i suradnici

35 kn 23x21 cm; 112 str.; spiralni uvez

Radni listovi 8

23x21 cm; 124 str.; meki uvez

Priručnik

95 kn


Na sva katehetska izdanja za veće narudžbe odobravamo

MOLITVENE KARTICE

POPUST

50 kn

Za narudžbe 11 i više primjeraka, za područje Republike Hrvatske, trošak otpreme snosi Glas Koncila.

Molitvene kartice »Alojzije Stepinac«

Tri zasebna paketa moderno oblikovanih molitvenih kartica s više od tri stotine poticajnih biblijskih citata i prigodnih molitava: za jutro, večer te prije i poslije jela.

Molitvena kocka Blaženi Alojzije Stepinac

Svetački život i poruke u slici i riječi

Dobro jutro!

Komplet 120 kn

Jutarnje molitve

5 kn 50 kn

Adventske kartice

50 kn

Kartice za došašće

50 kn

Laku noć!

Kruh života

Molitve za kraj dana

Kartice za svaki dan s poticajnim mislima svećenika Josipa Šimunovića te prigodnim ilustracijama za svaki dan došašća.

30 kn

Obiteljske molitve

Religiozna pedagogija i katehetika Vjeronauk nakon dvadeset godina: izazov Crkvi i školi Identitet kao Zbornik radova sa znanstvenog simpozija odgojnoRužica Razum (ur.) Dvanaest objavljenih radoobrazovna va pridonose oblikovanju vrjednota jasnije slike aktualnoga stanja vjeronauka u školi te definiranju koraka potrebnih kako bi se primjerenije odgovorilo na potrebe današnjega čovjeka, društva, škole i Crkve.

Zbornik radova s tribina »Zajednički vidici« Valentina Mandarić (ur.) Ružica Razum (ur.)

120 kn 17x24 cm; 288 str.; meki uvez

U službi zrelosti vjere i rasta osoba

Vjeronauk – izazov Crkvi i školi

160 kn

75 kn 17x24 cm; 212 str.; meki uvez

Katehetska i religijskopedagoška promišljanja u suvremenom kontekstu Ana Thea Filipović

Empirijsko istraživanje na području Zagrebačke nadbiskupije Valentina Mandarić Alojzije Hoblaj Ružica Razum

140 kn 13x21 cm; 286 str.; meki uvez

17x24 cm; 280 str.; meki uvez

9

knjizara.glas-koncila.hr


ZA ZABAVU I UČENJE IZBOR IZDANJA ZA NAJMLAĐE

NOVO

Slikopriče Sonja Tomić

Tomolina

Uz slikopriče zabavno učenje je zagarantirano!

Priče o odrastanju Dubravka Rovičanac Priče koje prate odrastanje dječaka Tome, uz kojeg u mudrosti napreduje i njegova teta Lina.

16,5x23,5 cm; 184 str.; tvrdi uvez

100 kn

+

20 kn 20x20 cm; 16 str.; meki uvez

Sv. Marko Križevčanin Hrvoje Pleše Martin Pleše

Mali anđeo

Michael D. O’Brien Ilustrirala: Dijana Kočica

18 kn 20x20 cm; 12 str.; meki uvez

Dan svetog Nikole Brankica Blažević Ilustrirala: Alma Orlić

29 kn 17x24 cm; 24 str.; meki uvez

Jelica Gjenero 10 poučnih slikovnica iz niza »Priče«, namijenjenog djeci, roditeljima, vjeroučiteljima i svima koji su na bilo koji način vezani uz odgoj i obrazovanje djece. Format: 19x19 cm

Princeza od rogača Sedam darova Duha Svetoga Maslina Anđeo čuvar Kameno selo Gdje stanuje sreća Tonkica Balonkica Moj susret sa sv. Nikolom Repatica ljepotica Najljepše ruke Komplet 200 kn Cijena pojedine slikovnice 20 kn - 20% =160 kn 10

38 kn 17x24 cm; 76 str.; meki uvez

Iz Male Makove knjižnice dolazi zbirka od 56 zanimljivih i poučnih slikopriča književnice Sonje Tomić. Dvije legende, imena mjeseci, Božić i Tri kralja, ljudi sveta života, prijateljstvo, nesebičnost i poslušnost, korizma i Uskrs – samo su neke od tema ove osobite vrste…

Vatrene ptice

Odabrane priče iz Makove škrinje Među poticajnim i plemenitim, razigranim i duhovitim, poučnim i napetim pričama su 100 kn i bajke L. N. Tolstoja, H. C. Andersena 17x24 cm; 348 str.; meki uvez ili Maksima Gorkoga, priča pape Ivana XXIII. te priče brojnih hrvatskih književnika kao što su Jagoda Truhelka, Marija Barbarić-Fanuko, Stjepan Lice, Sonja Tomić ili Stjepan Džalto... Odabrane pripovijetke, bajke i basne iz Makove škrinje nisu samo ugodna razbibriga, već pravo štivo, moguća lektira za nastavu hrvatskog jezika i književnosti, ali i za tumačenje svetopisamskih tema u nastavi vjeronauka.

Plamena srca Hrvatski sveci i blaženici Sonja Tomić 21x21 cm; 80 str.; meki uvez

60 kn

Upoznajmo hrvatske svece i blaženike! Bogato ilustrirana knjiga životopisa hrvatskih svetaca i blaženika namijenjena djeci i odraslima, koji sada imaju priliku još bolje upoznati živote onih kojima se mole, koje zazivaju i štuju: Leopolda Bogdana Mandića, Marka Križevčanina, Nikolu Tavelića, Alojzija Stepinca…


NOVO

MOLITVENO-MEDITATIVNA IZDANJA DOŠAŠĆE I BOŽIĆ

Božić

Duhovne vježbe

Slaviti novi početak Anselm Grün

Kristoterapija Fra Stanko Duje Mijić

12x20 cm; 248 str.; meki uvez

Autor u knjizi tumači 50 slika koje prikazuju otajstvo Božića uvodeći u dublji doživljaj jednog od najvećih kršćanskih blagdana.

Duhovne vježbe – predviđene za šest dana – u duhu Kristova služenja, kako onog koje se dogodilo njegovom smrću i uskrsnućem, tako i onome koje se svakodnevno događa njegovom prisutnošću u Crkvi i 100 kn sakramentima.

Budni budite

Majka Božja Bistrička

Teološke meditacije za došašće i Božić Mladen Parlov

Molitvenik hodočasnika i štovatelja Majke Božje Bistričke Molitvenik sadrži sve bitne molitve i vjerske istine kao i povijest nacionalnog hrvatskog svetišta Majke Božje Bistričke te sve pobožnosti koje se u Svetištu vrše.

40 kn 10x14 cm; 498 str.; tvrdi uvez

Gospina krunica Razmatranja Ljudevit Josip Jeđud

35 kn

79 kn 15x22 cm; 164 str.; tvrdi uvez

80 kn

Probranim biblijskim tekstovima, promišljanjima kako drevnih crkvenih naučitelja tako i bogatstvom suvremenih teoloških misli, autor poziva čitatelja na životnu budnost, na preispitivanje osobnog života te slavljenje došašća i Božića kao neizrecivog otajstva Božje ljubavi.

120 kn

NOVO

Phil Bosmans

Knjiga + CD 75 kn 60 kn

11x20 cm; 168 str.; meki uvez 16x16 cm; 70 str.; tvrdi uvez

KORIZMA I USKRS

50 kn

Put svjetla

Uskrs s Philom Bosmansom

12x17 cm; 80 str.; tvrdi uvez

Od lajbeka do laika

»Hodimo u novosti života« Ivan Šaško 16x16 cm; 94 str.; tvrdi uvez

Uvez s kovanim reljefom

Blagdan radosti

Na 168 stranica autor tumači molitvu krunice te uvodi u različite oblike njena moljenja. Knjiga je pristupačna svima koji tek žele naučiti moliti krunicu, ali i svim redovitim moliteljima krunice koji žele osvježiti i produbiti svoju svakodnevnu molitvu.

Pratitelj u korizmenome i uskrsnome vremenu Phil Bosmans

17x22 cm; 152 str.; tvrdi uvez

Srećko Puntarić

30 kn

60 kn

12x21 cm; 60 str.; meki uvez

11

Knjiga karikatura s vjerskom tematikom, jednoga od najboljih hrvatskih karikaturista Srećka Puntarića Felixa knjizara.glas-koncila.hr


UZORI VJERE Franjo Asiški skladatelj Božje ljepote Ili Franjo Asiški patnik i slavljenik Božje ljubavi Bernardin Škunca 120 kn

2. izdanje

16x22 cm; 256 str.; meki uvez

Sustavna studija obrađuje duhovnu tradiciju sv. Franje i franjevaštva kroz Franjinu kontemplaciju Isusove muke i spasenja na križu na temelju tekstova velikih autora i stručnih interpretacija s područja kršćanske teologije, filozofije, povijesti umjetnosti, literature i drugih disciplina.

Povijest jedne duše

Život i lik po Bibliji i tradiciji Josip Beljan 150 kn

tvrdi uvez

235 kn

16x22 cm; 456 str.; meki uvez

80 kn

Svjedoci evanđelja

Sluge Božji i službenice Božje u Hrvata Ivan Damiš Prva knjiga u kojoj su sakupljeni podaci o životu, radu i svetosti svih slugu i službenica Božjih u Hrvata. Knjiga na 416 stranica donosi popis i životopise 26 slugu i službenica Božjih u Hrvata prema datumu pokretanja kauze, a obuhvaća razdoblje od početka 19. stoljeća do kraja 2009. godine

80 kn 14x19 cm; 317 str.; meki uvez

Godine teške i bolne

13x20 cm; 296 str.; meki uvez

U ženskom logoru u Slavonskoj Požegi od 1. IV. 1948. do 1. IX. 1952. Marica Stanković

Duševne i tjelesne patnje svete Terezije od Djeteta Isusa Augustin Zdravko Kordić

3. izdanje

Pokušavajući ući u tajnu Terezijinih duševnih i tjelesnih patnja, Kordić nastoji čitateljima približiti lik svete Terezije ocrtavajući je kao »učiteljicu patnje« koja je po svojoj kušnji vjere veoma bliska današnjem čovjeku: i vjerniku i nevjerniku.

40 kn 13x19 cm; 138 str.; meki uvez

Knjiga opisuje strahote života u ženskom logoru u Slavonskoj Požegi, u kojemu je Marica Stanković, zbog svojega katoličkog uvjerenja, provela pet godina.

Antun Jarm

Otkrijte značenje vašega imena! Knjiga govori o najčešćim osobnim imenima u hrvatskom narodu. Tumači etimologiju imena, objašnjava njegovo značenje, donosi izvedenice ili inačice glavnoga imena te sažete biografije kršćanskih svetaca. 12

30 kn 14x20 cm; 124 str.; meki uvez

Marica Stanković 1900.–1957.

Imena i imendani

20x24 cm, 384 str., tvrdi uvez

16x22 cm; 416 str.; tvrdi uvez

Posljednji razgovori Sveta Terezija od Djeteta Isusa

Posljednje riječi sv. Terezije govore o jednostavnoj i beskrajnoj nadi, o trpljenju, ljubavi i umiranju svetice.

200 kn

200 kn

Upoznajte pobliže sv. Josipa: zaštitnika obitelji, zaštitnika Crkve i zaštitnika Hrvatske... Božjeg izabranika, Marijina zaručnika i Isusova poočima... Prvo djelo na hrvatskome jeziku u kojem su cjelovito prikazani život i lik sv. Josipa te njegovo štovanje u Crkvi. Bogat fotografski prilog prikazuje brojne umjetničke prikaze sv. Josipa – iz katedrala, crkava, kapela i samostana diljem Hrvatske.

Ulazim u život

Autobiografski rukopisi sv. Terezije od Djeteta Isusa Deveto izdanje ove knjige na hrvatskom jeziku svjedoči o popularnosti knjige koja se u svijetu smatra najčitanijom knjigom nakon Biblije. Prvi puta knjiga je objavljena 1898. godine, samo godinu dana poslije Terezijine smrti, nakon čega je sveta Terezija od Djeteta Isusa postala jedna od najpoznatijih i najvoljenijih svetica.

Sveti Josip

Ljiljana Matković-Vlašić (prir.) 30 kn 14x20 cm; 123 str.; meki uvez

Šest predavanja o životu i djelovanju službenice Božje Marice Stanković.


BL. ALOJZIJE STEPINAC Kardinal Alojzije Stepinac

50 kn

Svjedok vremena i vizionar za treće tisućljeće Jasna Pavelić-Jureško (ur.)

15x15 cm; 116 str.; meki uvez

Moć pisane riječi

Zbornik na više od 700 stranica donosi članke brojnih znanstvenika i stručnjaka sa znanstvenog skupa u Lepoglavi 5. prosinca 2008. Svoj nedvosmisleni stav odaslali su javnosti u Izjavi koja je prevedena na 5 svjetskih jezika, kao i svi sažeci 15 predavanja. Zbornik prvi put donosi i Imenoslov – popis spomen-obilježja imena i osobe bl. Alojzija Stepinca u hrvatskom narodu i u svijetu.

Izdanje na engleskom jeziku

Blaženi Alojzije Stepinac i katolički mediji Celestin Tomić 250 kn

Lojzekov vrt

18x25 cm; 736 str.; tvrdi uvez

300 kn

Sonja Tomić

18x25 cm; 720 str.; tvrdi uvez

Kardinal Stepinac – svjedok Istine Željko Tanjić (ur.)

Meni je živjeti Krist

Proslava desete obljetnice beatifikacije blaženog Alojzija Stepinca (1998.-2008.)

17x24 cm; 380 str.; tvrdi uvez

Ivan Merz Sabrana djela

Spisi Ivana Merza jedinstveno su blago hrvatske duhovne literature 20. st. i predstavljaju izvor trajne inspiracije za put prema dobru svima koji ih budu čitali.

180 kn 18x25 cm; 452 str., tvrdi uvez

Euharistijska evangelizacija nadbiskupa Alojzija Stepinca

200 kn Zbornik radova s međunarodnoga simpozija »Kardinal Alojzije Stepinac – Povijesni kontekst u međunarodnoj perspektivi«, održanog 19. rujna 2008. u sklopu proslave 10. obljetnice proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca.

80 kn 24x24 cm; 47 str.; tvrdi uvez

Alojzije Stepinac, hrvatski kardinal Aleksa Benigar

Jedini cjeloviti životopis Blaženika

Juraj Batelja 140 kn

180 kn

22x30 cm; 180 str.; tvrdi uvez 17x24 cm; 883 str.; meki uvez

Svezak I.

Svezak II.

Književnost – Liturgija – Katolička akcija

Katoličke organizacije – Rim-Papinstvo – Lurd – Moral – Tjelovježba – Razno 80 kn 17x24 cm; 480 str.; tvrdi uvez

13

80 kn 17x24 cm; 488 str.; tvrdi uvez

knjizara.glas-koncila.hr


KNJIGE ZA SVAKU OBITELJ PAVAO BRAJŠA Abeceda demokratskog ponašanja 100 kn 18x25 cm; 282 str.; tvrdi uvez

Brak naš svagdašnji Mali bračni savjeti

Autor u knjizi predstavlja i analizira pojedine elemente iz bračnog života baveći se ponajprije teorijom i praksom održavanja kvalitete bračnih odnosa i komunikacije. Posebnost knjige su i brojni primjeri iz bračne svagdašnjice koje autor crpe iz tridesetogodišnje prakse bračnog i obiteljskog savjetovanja.

Zbir tekstova o demokraciji i našem ponašanju u njoj u kojima autor analizira komunikološke aspekte demokracije i u javnom i u privatnom životu.

NOVO

120 kn

D

r. Pavao Brajša – psihijatar, psihoterapeut i komunikolog, specijalizirao je neurologiju i psihijatriju, te doktorirao iz područja obiteljske psihijatrije. Osnovao je više bračnih i obiteljskih savjetovališta u Hrvatskoj. Autor je brojnih stručnih i znanstvenih radova, kao i knjiga o bračnoj i obiteljskoj problematici. Kolumnist je Glasa Koncila od 2001. godine.

17x24 cm; 236 str.; tvrdi uvez

Roditelji i djeca

Brak i obitelj iz drugoga kuta

Brojni korisni savjeti s nizom praktičnih uputa za svakodnevno ophođenje s djecom.

Knjiga obrađuje tematiku roditeljstva, detaljno opisuje razgovore s djecom kao vještinu koja se može naučiti te prikazuje primjerenu komunikaciju u braku. Opisuje i bračni mobing te razna manipuliranja bračnim partnerom, a detaljno raščlanjuje i bračnu svađu.

90 kn 18x25 cm; 211 str.; tvrdi uvez

A tko će onda dati svećenika

Savjeti katoličkih liječnika i zdravstvena vizita

Svjedočanstvo jedne majke Gabrijela Spes Iskrena i topla ispovijest majke jednog sjemeništarca u kojoj opisuje život svoje obitelji, odgoj svoje djece u vjeri i pouzdanju u Gospodina 90kn i Blaženu Djevicu Mariju, 12x20 cm; 176 str.; meki uvez »rađanje« i podržavanje svećeničkog poziva kod jednog od njenih sinova, ali i teške trenutke na tome putu kada nisu naišli na razumijevanje svojih bližnjih.

120 kn 18x25 cm; 292 str.; tvrdi uvez

Jadranka Pavić (ur.) / Vlado Čutura (ur.)

130 kn

Savjeti liječnika, namijenjeni širokoj čitalačkoj publici, usmjereni su na prepoznavanje bolesti, mogućnosti rješavanja određenih problema, sprečavanje bolesti, promjenu načina života. Posebno poglavlje kroz intervjue i susrete posvećeno je široj dimenziji zdravlja, stavljajući ga s njegovim problemima u društveni kontekst, te preventivnom djelovanju i traženju pomoći šire zajednice.

17x24 cm; 236 str.; meki uvez

Žuta neman zavist

Ili kako uspješnije izjedati sebe i druge Šimun Šito Ćorić

2. dopunjeno izdanje 90 kn 12,5x18,5 cm; 240 str.; meki uvez

14

Najbolje od onoga što teološka tradicija i suvremena psihologijska znanost govore o zavisti. Autor, doktor psihologije, na zanimljiv način analizira zavist, oblike njezinog izražavanja, postavlja pitanje o nadziranju vlastite zavisti te donosi primjere testova kojima se zavist može mjeriti.


Križni put u stihovima hrvatskih pjesnika XX. stoljeća Vladimir Lončarević (ur.) Izbor Antologija tekstova križnoga puta dvadesetak hrvatskih pjesnika. Knjiga je presjek pjesničkoga spleta misli i osjećaja što ih je hrvatski pjesnički genij iskazivao stojeći pred misterijem križnoga puta – muke i smrti našega Spasitelja i Otkupitelja Isusa Krista.

IZBOR IZDANJA Božićna nadahnuća Izbor božićnih tekstova s metodičkom obradom Jasna Šego Iva Popovački

20x27 cm; 312 str.; tvrdi uvez

95 kn 17x24 cm; 192 str.; tvrdi uvez

Uz knjigu dolazi popratni CD s 27 poetskih i proznih djela u interpretaciji Renea Medvešeka i Ivane Legati Buljan te dva glazbena broja u izvedbi dječjeg zbora »Kardinal Alojzije Stepinac«.

Svjetla i sjene slobode

Preporučujemo

Razmišljanja o hrvatskom katolištvu u demokraciji Knjiga objavljena prigodom Zdravko Gavran 20. obljetnice demokratskog preokreta u Hrvatskoj, u kojoj se autor hrabro hvata u koštac s brojnim crkvenim i društvenim fenomenima tranzicijskoga društva s bitnim naglaskom na hrvatsko katolištvo.

100 kn 17x24 cm; 190 str.; tvrdi uvez

Poznato i nepoznato o Bibliji

Iznimno staložene, hrabre i jasne poruke Gavranovih promišljanja nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

NOVO

Svetost sa srcem 250 kn 17x24 cm; 412 str.; tvrdi uvez

Drugačija povijest

(o Srbu, Jasenovcu, Glini…) Tomislav Vuković

Pastoralna psihologija Mihály Szentmártoni

Autor, psiholog i svećenik, obrađuje konkretne situacije poput sakramenta ispovijedi, grijeha, krivnje, savjesti i oproštenja, a veliku pozornost posvećuje braku i obitelji.

100 kn 11,5x20,5 cm; 220 str.; meki uvez

Izabirući nepoznate i (manje) poznate, a ponekad i šokantne teme, autor je Bibliju učinio zanimljivom i privlačnom za današnje čitatelje nudeći im izvrsno pomagalo za dublje zanimanje za Sveto pismo kao i za preispitivanje svog znanja o njemu.

160 kn 17x24 cm; 284 str.; tvrdi uvez

15

Crtice s putovanja i šetnji sluge Božjega fra Ive Perana Fra Ivo Peran 80 kn

Osjetljivost za čovjeka

Darko Tomašević Tekstovi su pisani laganim stilom, za širu publiku, uz šale i dosjetke, te mogu poslužiti i kao štivo za razbibrigu.

Izbor najljepših božićnih tekstova hrvatskih pisaca i pjesnika s metodičkom obradom koji će poslužiti u radu nastavnicima i katehetama, ali koristiti i svim drugima za 180 kn osobnu izgradnju.

14x23 cm; 120 str.; tvrdi uvez

Hrvatska biskupska konferencija

Za život svijeta Pastoralne smjernice za apostolat vjernika laika u Crkvi i društvu u Hrvatskoj Novi dokument hrvatskih biskupa o apostolatu laika u Crkvi donosi prijedloge konkretnih pothvata, ali i smjernice kako se predloženo može provesti u praksi prilagođene uvjetima Crkve u Hrvatskoj.

30 kn 15x21 cm; 132 str.; meki uvez

Predajemo ove pastoralne smjernice u ruke svim članovima Crkve, u nadi da će one potaknuti toliko potrebno aktivnije i izričitije uključivanje vjernika laika u ostvarivanje njezina poslanja u našem narodu. Vaši biskupi knjizara.glas-koncila.hr


ROMANI I PRIPOVIJETKE Romani i pripovijetke hrvatskih književnika namijenjeni su suvremenom kršćaninu 21. st. koji teži živjeti kršćanske vrijednosti unutar modernog »raskršćanjenog« svijeta…

Mreža Vjekoslav Tomašić

Kršćanski triler »Mreža« autora Vjekoslava Tomašića, najuspješniji je roman na velikom nagradnom natječaju Glasa Koncila za promicanje kršćanskih vrijednosti.

Esad Jogić

Fratar Anđel i druge priče

Mrtvi vlak

14x20 cm; 232 str.; tvrdi uvez

14x20 cm; 272 str.; meki uvez

VODIČI PUTEVIMA VJERE

Putujte najpoznatijim hodočasničkim odredištima uz sigurnu pratnju naših vodiča!

Rim

Mali vodič kroz prošlost i sadašnjost za hodočasnike i znatiželjnike Ivan Šaško

80 kn Uz Vodič dolazi i karta grada Rima s popisom znamenitosti, a sastavni dio je također mali priručni talijanski rječnik s najnužnijim izrazima za snalaženje u hodočasničkim i turističkim prilikama.

135 kn

150 kn

USKORO

Fatima

Hodočasnički vodič Josip Vnučec

Sveta Zemlja

Povijesno-duhovni vodič Darko Tomašević

Lurd

Hodočasnički vodič Josip Vnučec

Vodič, namijenjen svim hodočasnicima, ali i ostalim znatiželjnicima obogaćen je fotografijama najpoznatijih rimskih znamenitosti.

11,5x19,5 cm; 208 str.; meki uvez

14x20 cm; 388 str.; meki uvez

Autor vješto kroz napetu ljubavnu, političku i povijesnu priču tematizira godine koje su prethodile hrvatskoj borbi za neovisnost, Domovinskom ratu i poratnim godinama. Tomašić »Mrežu« plete kroz 15 poglavlja, a radnja se zbiva na različitim lokacijama: u Hrvatskoj, SAD-u i Europi. Na 387 stranica teksta, koji ukoričuje grafika vukovarskoga vodotornja istaknutoga hrvatskog umjetnika Siniše Reberskog, vješto se razvija odnos glavnih likova Kreše i Ane. Oni su, iako dolaze iz obitelji različitih političkih predznaka, zaljubljenici u istinu, a nizom čudnih okolnosti upleteni su u »mrežu« globalnih političkih igara.

140 kn

120 kn

tvrdi uvez

Prvi sveobuhvatni hodočasnički vodič o Lurdu s kulturnopovijesnim opisom svega važnog od Zagreba do Lurda na odlasku i od Lurda do Zagreba na povratku te opširnim prikazom lurdskog svetišta.

110 kn 11,5x19,5 cm; 392 str.; meki uvez

Povijesno-duhovni vodič po Svetoj Zemlji svećenika Darka Tomaševića, uz praktičnu svrhu na hodočašću Svetom Zemljom ima i onu informativno-formativnu: uspomenu na sveta mjesta ili pak upoznavanje s kulturom, običajima i ljudima toga podneblja. 16

100 kn 11,5x19,5 cm; 280 str.; meki uvez

Vodič s mnoštvom informacija i fotografija omogućuje cjelokupno upoznavanje svjetskog fenomena jednog od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu te kulturnog bogatstva tog dijela Europe.


O GLAZBI – RIJEČJU, NOTAMA I ZVUKOM Za radost i mladost muziciranja djece!

Preporučujemo

Gregorijanska nadahnuća

Pjevajte Gospodu pjesmu novu

Skladba za sole, mješoviti i muški zbor uz pratnju orgulja Miroslav Martinjak

Hrvatska liturgijska pjesmarica

Zbirka skladbi istaknutog hrvatskog crkvenog skladatelja i glazbenog pedagoga mo. Miroslava Martinjaka, nadahnuta gregorijanskom glazbenom baštinom i potaknuta potrebom novoga glazbenog stvaralaštva Crkve.

74 kn 21x30 cm; 116 str.; meki uvez

Slavite ga glazbalima zvonkim

Treće izdanje

80 kn 12x18 cm; 800 str.; tvrdi uvez

Duhovne skladbe za dječji zbor uz glasovir, orgulje i Orffov instrumentarij Bernardica Kraljević Mikulandra Osobitost su ove zbirke notne partiture duhovne zborske glazbe namijenjene izvođenju uz instrumentalnu pratnju na Orffovu instrumentariju, jer takva glazba u hrvatskome glazbenom izdavaštvu dosad još nije publicirana.

jedine hrvatske liturgijske pjesmarice

koju je odobrila i izdala Hrvatska biskupska konferencija.

Pjesmarica sadrži više od 860 pjesama: red mise s narodom, pjesme za vrijeme kroz godinu, pjesme božićnog i uskrsnog kruga liturgijske godine, pjesme za svetačka slavlja, izbor pjesama za slavljenje sakramenata i blagoslovina. U Dodatku donosi skladbe za liturgijsku, ali i izvanliturgijsku upotrebu u pučkim i privatnim pobožnostima, hodočašćima, katehetskim i obiteljskim slavljima te izbor pjesma za slavljenje sakramenata i blagoslovina.

75 kn 23x30 cm; 180 str.; meki uvez

NOSAČI ZVUKA Komplet od 6 glazbenih CD-a hrvatskih pučkih crkvenih pjesama luksuzno opremljenih u pergamentu. Uživajte u raznolikosti napjeva iz Slavonije, sa sjevernojadranskih otoka, iz hrvatskog Primorja i Dalmacije, kao i u starohrvatskom glagoljaškom pjevanju.

390 kn

Hrvatske pučke crkvene pjesme (6 CD-a)

60 kn

Želim ti dati najbolje (CD) Željka Marinović

69 kn

60 kn

Vjeran si vjernima (CD)

To nije tajna (CD) VIS »Žeteoci«

Ljubo Vuković

Nosač zvuka duhovne popularne glazbe objavljen uz liturgijsko vrijeme došašća, a kao plod nastojanja i rada tijekom Svećeničke godine.

Reizdanje antologijskog albuma hrvatske duhovne glazbe iz 1969. godine donosi 14 skladbi koje se danas smatraju klasikom tzv. duhovne šansone.

60 kn

100 kn

Izvorni Božić (CD)

Jutro (CD)

Glazbeni CD s 14 adventskih i božićnih pjesama u izvedbi Zbora mladih »Izvor« župe sv. Josipa iz Zagreba.

Pjesme Bogu i ljubavi Čedo Antolić 17

70 kn

Put ljubavi (CD) Kefa

knjizara.glas-koncila.hr


POPIS IZDANJA NAZIV DJELA 33 godine u dijaspori A tko će nam dati svećenika Antiquam fidem Abeceda demokratskog ponašanja Adventske kartice Aktualnost Božje riječi Alojzije Stepinac, hrvatski kardinal Anđeo čuvar Biblija s indeksom (koža: tamnocrvena/crna) Biblija tvrdi uvez (crna / tamnocrvena boja) Biblijske osobe (priručnik za prvo godište biblijske skupine) Biblijske osobe (radni listovi za prvo godište biblijske skupine) Bioetički izazovi kloniranja čovjeka Bioetika Biser biblijske mudrosti Blagdan radosti Blaženi Alojzije Stepinac – baština koja obvezuje Bleiburg – tragedija i nada Bog govori ljudski Bog je ljubav. Kardinal Franjo Kuharić nam govori Bog te ljubi! Bog za odrasle Bogatstvo prisutnosti u radosti darivanja Božić Božić (kovani reljef) Božićna nadahnuća Božja poruka za naše vrijeme Božja remek-djela Brak i obitelj iz drugoga kuta Brak naš svagdašnji Budni budite Budućnost s tradicijom Cardinal Alojzije Stepinac. Time Witness And Visionary For The Third Millennium Caritas – put Crkve Crkva i mediji Crkva svete Katarine u Zagrebu Crkva Svih svetih – Blato Crkva u hrvatskom narodnom preporodu Crkva, demokracija, opće dobro u Hrvatskoj Crkvenost i obitelj pred izazovima Čarobne staze i drugi svjetovi (tvrdi uvez) Časne sestre Družbe Kćeri Božje Ljubavi u Podravini Čovjek kao biće odnosa Čovjek, Crkva i domovina Čučerje

AUTOR

CIJENA

Alojzije Petrović Gabrijela Spes Jurić Spomenka – Darko Tepert (ur.) Pavao Brajša Josip Šimunović Ivo Martinić Aleksa Benigar Jelica Gjenero

180 kn 90 kn

Biblijsko društvo / GK

250 kn

Biblijsko društvo / GK

150 kn

150 kn 120 kn 30 kn 85 kn 180 kn 20 kn

Davor Šamadan/Krešimir Bulat

95 kn

Davor Šamadan/Krešimir Bulat

35 kn

Tonči Matulić Tonči Matulić Stipe Jurič Phil Bosmans

100 kn 190 kn 100 kn 60 kn

Josip Bozanić

150 kn

Bruna Esih (ur.) Ivo Martinić Nedjeljko Pintarić (ur.) Vladimir Stanković (ur.) Vesna Jurić-Rukavina (ur.) Luka Depolo Živko Kustić Valentina Mandarić Anselm Grün Anselm Grün Jasna Šego / Iva Popovački Ivan Šporčić Franjo Kuharić Pavao Brajša Pavao Brajša Mladen Parlov s. Katarina Koprek

130 kn 85 kn

Jasna Pavelić-Jureško (ur.)

300 kn

75 kn 50 kn 35 kn 80 kn 80 kn 120 kn 180 kn 95 kn 40 kn 120 kn 100 kn 79 kn 50 kn

Đuro Zalar HBK Lelja Dobronić Vinicije B. Lupis Vladimir Horvat

60 kn 40 kn 35 kn 25 kn 25 kn

Josip Baloban (ur.)

65 kn

Josip Baloban

75 kn

Šimun Šito Ćorić

85 kn

Milivoj Kovačić

90 kn

Nikola Hohnjec Josip Bozanić Doris Baričević – Andrija Lukinović

25 kn 140 kn 20 kn

18

NAZIV DJELA Da bismo imali udjela s Kristom Da radost vaša bude potpuna Dan svetog Nikole Denis, dječak u prozoru Direktorij za pastoral sakramenata u župnoj zajednici (broširano) Direktorij za pastoral sakramenata u župnoj zajednici (meki uvez) Do XV. Postaje Dobri čovjek Tonči Dodiri trenutaka nekih Domagoj Dopustiš li životu da ti priđe… Dostojanstvo ženidbe Dozivi i odzivi srca / Rufe und Antworten des Herz Drag, vjeran i revan pastir Dragocjeno služenje Crkvi Drugačija povijest (o Srbu, Jasenovcu, Glini…) Društveno-socijalne misli Duh umjetnosti Duha nam svoga daj Duhovne vježbe. Kristoterapija Duševne i tjelesne patnje svete Terezije od Djeteta Ekumensko vijeće Crkava Euharistija. Otajstvo vjere i dar života Euharistijska evangelizacija nadbiskupa A. Stepinca Franjo Asiški skladatelj Božje ljepote Fratar Anđel i druge priče Gdje stanuje sreća Godine teške i bolne Gospina krunica Gospodine, nauči nas moliti Graditi oltar Gregorijanska nadahnuća Hrvati na jugu Francuske Hrvatska kršćanska obitelj na pragu 21. st. Hrvatska obitelj na prekretnici Hrvatska u mom srcu Hrvatski identitet u EU Hrvatski katolički pokret Hrvatstvo i katolička kulturna obnova Identitet kao odgojno-obrazovna vrjednota Igrokazi Božjeg igrača Imam (li) vremena za tebe Imena i imendani Istina u ljubavi Isus za čovjeka Ivan Pavao II: Poslanje i djelovanje

AUTOR

CIJENA

Anton Tamarut Zvjezdan Linić Brankica Blažević Živko Kustić

89 kn 80 kn 18 kn 20 kn

HBK

30 kn

HBK

35 kn

Marija Makuc-Pojatina 10 kn Lojzo Buturac 30 kn Valentina Mandarić 60 kn Živko Kustić 14 kn Drago Bosnar 50 kn Papinsko vijeće za zakonske 200 kn tekstove Barica Lorenz

75 kn

Marko Medved (ur.) Giulio Einaudi

120 kn 220 kn

Tomislav Vuković

250 kn

Bonifacije Perović Ton Smerdel Karolina Mićanović Josip Jakšić Fra Stanko Duje Mijić

95 kn 100 kn

Augustin Zdravko Kordić

40 kn

35 kn 100 kn

Milan Špehar Anton Tamarut

100 kn 40 kn

Juraj Batelja

180 kn

Bernardin Škunca Esad Jogić Jelica Gjenero Marica Stanković Ljudevit Josip Jeđud Andre Louf Michele Colagiovanni Miroslav Martinjak Stjepan Čukman

120 kn 120 kn 20 kn 30 kn 35 kn 95 kn 89 kn 75 kn 150 kn

Josip Baloban Stjepan Baloban Francisco-Javier Lozano Stjepan Baloban Jure Krišto Andrić Josip

35 kn 49 kn 250 kn 49 kn 85 kn 110 kn

Valentina Mandarić

75 kn

Ivo Peran Josip Šimunović Antun Jarm Josip Bozanić Ivan Miklenić Ines Sabotič (ur.) Željko Tanjić (ur.) Gordan Črpić (ur.)

80 kn 40 kn 200 kn 100 kn 50 kn 180 kn


AUTOR CIJENA NAZIV DJELA Snježana Brkić 40 kn Iz dnevnika jedne ovce Ilija Jakovljević 95 kn Izazov kršćanskog humanizma Adolf Bele 89 kn Izbavi nas iz pakla droge, Gospodine Nikica Bošnjaković 30 kn Ja sam Isus kojega ti progoniš Ja sam s vama Radovan Librić / Katarina 38 kn Pripremnica za prvu ispovijed i pričest Pučar /Ružica Razum Ja sam s vama Radovan Librić / Katarina 60 kn Pučar /Ružica Razum Priručnik za katehete GK-MAK 10 kn Jaslice (karton za izrezivanje) Ljudevit Maračić 55 kn Jubileji 1300-2000. Vladimir Lončarević (ur.) 35 kn K Bogu, koji razveseljuje Frano Prcela 100 kn Kad bismo bili dosljedni… Vlado Čutura 85 kn Kako je lijepo biti svećenik Srećko Puntarić 50 kn Kako probuditi kršćanina Ivan Miklenić (ur.) 20 kn Kako u crkveni brak Jelica Gjenero 20 kn Kameno selo Antun Jarm 45 kn Kao Kardinal Alojzije Stepinac – svjedok Jasna Pavelić-Jureško (ur.) 250 kn vremena i vizionar za treće tisućljeće Giampaolo Mattei 40 kn Kardinal Alojzije Stepinac (eng. izd.) Velimir Deželić st. 80 kn Kardinal Haulik 80 kn Kardinal Kuharić u hrvatskom iseljeništvu Vladimir Stanković (prir.) Željko Tanjić (ur.) 200 kn Kardinal Stepinac – svjedok Istine 80 kn Katekizam Katoličke Crkve (džepno izd.) Ivo Lendić 95 kn Katolicizam i kultura Nedjeljko Subotić 110 kn Katolicizam i solidarizam Petar Grgec 100 kn Katolicizam, kultura i politika 25 kn Katolički džepni kalendar i rokovnik 2013. Ljubomir Maraković 100 kn Katolički idealizam i realizam Ferdo Rožić 110 kn Katolički kulturni putokazi 430 kn Kodeks kanonskog prava s izvorima 1917. Ivan Miklenić (prir.) 20 kn Koncil je nezaobilazan Josip Bozanić 120 kn Krist vas zove Ivan Šaško 25 kn Križni put Vinko Puljić 15 kn Križni put Nikša Krpetić 35 kn Križni put Paul Claudel 30 kn Križni put Vice Blekić 15 kn Križni put Križni put prigodom Papina pohoda Vice Blekić 5 kn Hrvatskoj 10. i 11. rujna 1994. Josip Jakšić 20 kn Križni put s djecom i roditeljima Križni put u stihovima hrvatskih pjesnika Vladimir Lončarević 95 kn XX. stoljeća Stjepan Baloban 35 kn Kršćanin u javnom životu 130 kn Kršćanski idealizam i društveni angažman Mate Ujević Stjepan Tomislav Poglajen 120 kn Kršćanski personalizam Stjepan Baloban 35 kn Kršćanstvo, Crkva i politika Matija Berljak 70 kn Kumovi * svjedoci Ivan Šaško 185 kn Liturgijski simbolički govor Sonja Tomić 80 kn Lojzekov vrt Josip Vnučec 100 kn Lurd Živko Kustić 40 kn Mač duha Majka Božja Jeruzalemska Andrija Lukinović 30 kn na Trškom Vrhu Michael D. O’Brien 29 kn Mali anđeo

NAZIV DJELA Mali ključ Biblije Marčanska biskupija Marica Stanković Marijanska hodočašća Maslina Medicinsko prevrednovanje etičkih granica Međugorje Meni je živjeti Krist Metamorfoze kulture Ministrant unutarnjih poslova Mir. Benediktinski put Miroslav Bulešić – mučenik svete potvrde Misa božićnoga vremena (partitura) Misa božićnoga vremena (zborske dionice) Misa brevis (partitura) Misa brevis (partitura) Mladi – integrirani i(li) marginalizirani Mnogolikost vjere – Različiti pristupi istoj stvarnosti Moć pisane riječi Moj mali eko katolički kalendar 2013. Moj susret sa sv. Nikolom Molitvena kocka »Bl. Alojzije Stepinac« Molitvena kocka »Dobro jutro« Molitvena kocka »Laku noć« Molitvena kocka »Prije jela« Molitvene kartice »Alojzije Stepinac« Molitvene kartice »Dobro jutro« Molitvene kartice »Kruh života« Molitvene kartice »Laku noć« Molitvenik Majka Božja Bistrička Mreža (meki uvez) Mreža (tvrdi uvez) Mrtvi vlak Mučenice vjernosti (CD) Mučenice vjernosti (pjesmarica) Na Goru Gospodnju Na putu do Neba Na rastanku Na svetost pozvani Na tragu zajedništva Na Tvoju riječ… Nada ne umire Najljepše ruke Najstarije hrvatske Tijelovske propovijedi Ivana Bilostinca Naše domovine kinč preželni Nebeska bonaca Ne-koristan Bog Ne/korisni sluge Nedjeljna abeceda biblijske vjere

19

AUTOR

CIJENA

Živko Kustić Josip Uhač Ljiljana Matković-Vlašić (prir.) Mato Marčinko Jelica Gjenero

45 kn 58 kn

Tonči Matulić

90 kn

Krešimir Šego Nedjeljko Pintarić (ur.) Tonči Matulić Srećko Puntarić Ambrose Tinsley Josip Bozanić Anđelko Klobučar

30 kn 89 kn 20 kn

90 kn 140 kn 295 kn 50 kn 95 kn 5 kn 50 kn

Anđelko Klobučar

50 kn

Miroslav Martinjak Miroslav Martinjak Valentina Mandarić

55 kn 55 kn 150 kn

Željko Majić/Božo Goluža (ur.)

100 kn

50 kn 10 kn 20 kn 5 kn 5 kn 5 kn 5 kn 50 kn 50 kn 50 kn 50 kn 40 kn Vjekoslav Tomašić 135 kn Vjekoslav Tomašić 150 kn Esad Jogić 140 kn Mirjana s. M. Cecilija Horvat 50 kn Mirjana s. M. Cecilija Horvat 50 kn Petar Grgec 50 kn Vladimir Lončarević (ur.) 35 kn Tvrtko Beus 70 kn HBK 15 kn Željko Majić; Božo Goluža 100 kn Celestin Tomić s. Karmela Eva Dominković Jelica Gjenero Nedjeljko Pintarić (prir.) Nedjeljko Pintarić (prir.) Nedjeljko Pintarić (prir.) Nedjeljko Pintarić (prir.) Nedjeljko Pintarić (prir.) Mirko Mataušić (ur.) Mirko Mataušić (ur.) Mirko Mataušić (ur.)

Radovan Librić / Martina Rašpolić Mijo Rak Jelica Gjenero

65 kn

Alojz Jembrih (ur.)

70 kn

Alojz Jembrih (ur.) Vladimir Lončarević (ur.) Milan Špehar Milan Špehar Živko Kustić

45 kn 20 kn

185 kn 35 kn 35 kn 50 kn 60 kn

knjizara.glas-koncila.hr


NAZIV DJELA Nevjera i vjera u četiri oka. Maske bogova u svjetlu vječne mladosti Božjega lica Ništavost ženidbe: procesne i supstantivne teme Novo doba pod povećalom O ekonomskim i društvenim sustavima O lijepoj umjetnosti Oblikovanje identiteta bioetičke discipline Obveze i prava vjernika laika (kann. 224-231) Od lajbeka do laika Odrasla jutra Oko stola Orguljska pratnja gregorijanskih napjeva Osjetljivost za čovjeka Ostavi otvorena vrata Otkrivajmo i upoznajmo svijet zajedno Otkup pokroviteljstva u Zagrebačkoj nadbiskupiji Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima (1901-2001) Pastirica i ruže Pastoralni dnevnik 2013 Petar Barbarić Pisma misionaru Pismo hrvatskih biskupa povodom pristupnih pregovora (s eng. prijevodom) Pismo umjetnicima Pjesme hrvatskih nepjesnika Pjevajte Gospodinu pjesmu novu Pjevajte Gospodinu pjesmu novu Plamena srca Posebni sudski postupci i postupanja Postajama križnoga puta Potvrda Povijest jedne duše Poznaješ li Trojedinoga Boga? Poznato i nepoznato o Bibliji Princeza od rogača Prisutni. Misterij Boga u Bibliji Profesionalci. TV-drama Program vjerskog odgoja predškolske djece u izvanobiteljskim uvjetima Propovijed na Blajburškom polju Prva hrvatska školska crkvena pjesmarica Put Križa Put svjetla Put u središte srca Putem Krista i obitelji Putem ljubavi Putokazi hrvatske kulture Putovima svjetovne pobožnosti Rasprave i prilozi iz stare hrvatske glazbene prošlosti Repatica ljepotica

AUTOR

CIJENA

Tonči Matulić

180 kn

Josip Šalković (ur.)

160 kn

Alen Matušek Juraj Šćetinec Antun Mahnić

80 kn 100 kn 100 kn

Tonči Matulić

100 kn

Josip Šalković

99 kn

Srećko Puntarić Tanja Baran (ur.) Vojmil Žic Miroslav Martinjak Mihály Szentmártoni Alojzije Petranović Alojzije Hoblaj

50 kn 40 kn 25 kn 60 kn 160 kn 50 kn 80 kn

Stjepan Kranjčić

120 kn

Jure Bogdan

375 kn

s. Blaženka Rudić

30 kn 85 kn 50 kn 165 kn

Ante Puntigam Drago Balvanović HBK Ivan Pavao II. Đuro Kokša (prir.) BK BiH HBK Sonja Tomić Josip Šalković (ur.) Mirko Ivanjek Božidar Prosenjak Sv. Terezija Tomaš Špidlik Darko Tomašević Jelica Gjenero Ivan Golub Krešimir Tičić Alojzije Hoblaj (prir.)

25 kn 10 kn 65 kn 95 kn 80 kn 60 kn 160 kn 30 kn 70 kn 80 kn 60 kn 100 kn 20 kn 70 kn 20 kn 35 kn

Josip Bozanić Miho Demović Stanko Jerčić Ivan Šaško Božidar Prosenjak Nikica Bošnjaković Mato Sakač Ferdo Rožić Nikola Hohnjec

5 kn 40 kn 30 kn 30 kn 110 kn 30 kn 40 kn 110 kn 35 kn

Miho Demović

430 kn

Jelica Gjenero

20 kn

20

NAZIV DJELA Riječ bijaše ljudima svjetlo Rim Roditelji i djeca Rođeni na novi život Ruzarij za Hrvatski križni put Savjeti o zdravlju katoličkih liječnika i zdravstvena vizita S Bogom licem u lice S tobom želim poć’… Sabrana djela – Svezak I. Sabrana djela – Svezak II. San Girolamo dei Croati: Viaggio nell’arte Sedam darova Duha Svetoga Slavite ga glazbalima zvonkim Slikopriče Sloboda i odgovornost Služba riječi u misama svagdana. Božićni i vazmeni ciklus Služba riječi u misama svagdana. Vrijeme kroz godinu, Ciklus čitanja II Smjerno sa svojim Bogom hoditi Socijalna budućnost Hrvatske Socijalni duh i narodna kultura Spjev Ocu Središnje teme Knjige Otkrivenja Staro Petrovo Selo Stjepan Kranjčić – život i djelo Sto godina nije samo prošlost Stoljeće katoličkog laikata u Hrvatskoj Strukturalne pretpostavke sudske vlasti u Crkvi Stvoren za ljubav Suhopolje Susret s prijeteljem Suvremene spasonosne misli Suvremenost tomističke baštine Sv. Marko Križevčanin Sv. Marko Križevčanin (slikovnica) Svadbeno ruho Svećenik – čovjek za druge Sveta Marija u Međimurju Sveta Zemlja Sveti Josip (meki uvez) Sveti Josip (tvrdi uvez) Sveti Volfgang u Vukovoju nad Klenovnikom Svetost sa srcem Svim na zemlji mir, veselje Svjedoci evanđelja Svjedočanstvo istine Svjetla i sjene slobode Što Bog govori? Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja Što je Crkva

AUTOR

CIJENA

Nikola Hohnjec Ivan Šaško Pavao Brajša Cornelia Knollmeyer / Evaldine Ketteler Miki Bratanić

180 kn 80 kn 90 kn

Jadranka Pavić / Vlado Čutura (prir.)

130 kn

53 kn 30 kn

Franjo Kuharić Radovan Librić / Martina Rašpolić

45 kn

Ivan Merz

80 kn

Ivan Merz Zvonimir Seršić Jelica Gjenero Bernardica Kraljević Mikulandra Sonja Tomić Josip Sabol

75 kn 80 kn 100 kn 20 kn 74 kn 38 kn 60 kn

Josip Beljan

76 kn

Josip Beljan

200 kn

Nikola Kuzmičić Stjepan Baloban Milan Ivšić Mario Raguž Nikola Hohnjec Andrija Lukinović Ivan Miklenić (ur.) Frano Prcela Adolf Polegubić

40 kn 45 kn 100 kn 20 kn 75 kn 20 kn 150 kn 190 kn 75 kn

Josip Šalković (ur.)

240 kn

Anton Tamarut Andrija Lukinović Marijan Culjak Ivan Evanđelist Šarić Hijacint Bošković Ivan Miklenić (ur.) Hrvoje Pleše – Martin Pleše Živko Kustić s. Slavka Sente Andrija Lukinović Darko Tomašević Josip Beljan Josip Beljan Andrija Lukinović Ivo Peran Pero Gotovac Ivan Damiš Josip Bozanić Zdravko Gavran Ivo Martinić Josip Jagarčec Josip Jakšić

69 kn 20 kn 30 kn 110 kn 100 kn 80 kn 20 kn 50 kn 60 kn 25 kn 110 kn 150 kn 235 kn 30 kn 80 kn 25 kn 200 kn 10 kn 100 kn 85 kn 80 kn 35 kn


POPIS IZDANJA NAZIV DJELA Što me budi… Što primiste... dajte! Ta Tvoja riječ života... Teologija sakramenata „Gorući grm“ sakramentalne milosti Teološko-katehetska ishodišta vjerskoga odgoja u ranom djetinjstvu Tomolina Tonkica Balonkica Tonuća i praskozorja Tužaljke kamenja hrvatske pustinje U noći U potrazi za duhovnim iskustvom U službi zrelosti vjere i rasta osoba U vrtiću ćemo znati pjesmom Bogu hvalu dati, sliku bojom obojati Učitelju, gdje stanuješ Učiti od života Ugovori između Svete Stolice i RH Ulazim u život Um i umjetnost Upoznajmo Bibliju Uskrs s Philom Bosmansom Uskrs u Galileji Uskrsnut će brat tvoj Ustrajte sa mnom u kušnjama Vatrene ptice Velečasni Marko Majstorović Vilim Cecelja (1909.-1989.) Vjera kao sastavni dio javnoga života Vjera, filozofija i umjetnost Vjera, objava i čovjek Vjernici, društva, pokreti Vjeronauk – izazov Crkvi i školi Vjeronauk nakon dvadeset godina Vjeronauk između tradicije i znakova vremena Vjerujem u život vječni. 77 sprovodnih propovijedi Vjeruješ li ovo? Vrijednosti svakodnevice Za sreću se može odlučiti Za trajni odgoj u vjeri Za život svijeta Zajednica 1 (priručnik) Zajednica 1 (vježbenica) Zajedničko svjedočanstvo vjere Zajedno Zajedno u Kristu (križni put) Zajedno u Kristu (liturgijske pjesme) Zajedno u Kristu – Pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj Zajedno u Kristu (pjesmarica) Zakon života i slobode Zakonik kanonskog prava

AUTOR Marko Jukić Stanko Duje Mijić Josip Šimunović

75 kn 260 kn 40 kn

Niko Ikić

150 kn

Alojzije Hoblaj Dubravka Rovičanac Jelica Gjenero Dražen Zetić (ur.) Tonči Matulić Stjepan Tomić Milan Špehar Ana Thea Filipović Ankica Svirač

NAZIV DJELA Zaljubljeni robovi Zarađeno nebo Zašto me pozvao Gospod Zašto redovnica? Zbor hrvatskih vjernika laika 1992. Zlatni dječak

CIJENA

89 kn

Znaci života

100 kn 20 kn 45 kn 200 kn 30 kn 60 kn 140 kn

Žedan sam Živjeti od euharistije Život i duh Život u ljudskim rukama Životni trag jedne generacije Župa Ivanić-Grad Župna zajednica na početku Trećega tisućljeća Župnik tješitelj Žuta neman zavist. Ili kako uspješnije izjedati sebe i druge

35 kn

Stjepan Kušar Pierre Lefevre Nedjeljko Pintarić (ur.) Sv. Terezija Rajmund Kupareo Ivan Dugandžić Phil Bosmans Eloi Leclerc Ivan Ćubelić Nikica Bošnjaković Sonja Tomić (prir.) Marko Bubalo Andrija Lukinović Stjepan Baloban Đuro Arnold Ivan Miklenić Josip Šalković (ur.) Mandarić /Hoblaj / Razum Ružica Razum (ur.)

80 kn 30 kn 360 kn 80 kn 120 kn 180 kn 60 kn 49 kn 79 kn 30 kn 100 kn 200 kn 180 kn 150 kn 95 kn 35 kn 150 kn 160 kn 120 kn

Ružica Razum

100 kn

Josip Jagarčec

90 kn

Franjo Kuharić Vlado Košić Nikola Hohnjec Ivica Pažin (ur.) Hrvatska biskupska konferencija Dejan Čaplar/Dejan Henčić Dejan Čaplar/Dejan Henčić Josip Mrzljak (ur.) Josip Šimunović Matej Glavica Martinjak/Bartolić/Crnčević

40 kn 45 kn 35 kn 60 kn

Alma mater Dr. Stjepan Kranjčić (DVD) Hrvatske pučke crkvene pjesme (4 CD) Izvorni Božić (CD) Jutro (CD) Korizmeni gregorijanski napjevi (CD) Kralju svemira (CD) Može se živjet’ od ljubavi (CD) O, mila Majko nebeska (CD) Pashalne slike (CD) Priče 1 (DVD) Put ljubavi (CD) Svećenička pjevačka služba (CD) To nije tajna (CD) Vjeran si vjernima Za križem (DVD) Želim ti dati najbolje (CD) Vjeran si vjernima Za križem (DVD) Želim ti dati najbolje (CD)

89 kn 24 kn 20 kn 35 kn 30 kn 50 kn 500 kn

Luka Balvan Franjo Kuharić

100 kn 40 kn 390 kn

Živko Kustić 25 kn Josip Šimunović 40 kn Stjepan Kranjčić 100 kn s. Katarina Maglica 50 kn Stjepan Baloban (ur.) 30 kn Sonja Tomić 25 kn Cornelia Knollmeyer / 65 kn Evaldine Ketteler Atletić / Kaiser 80 kn Jadranka Garmaz / Martina 85 kn Kraml Drago Ćepulić 95 kn Tonči Matulić 95 kn Lovro Cindori i dr. (prir.) 100 kn Andrija Lukinović 100 kn

100 kn

Josip Šimunović Sonja Tomić

21 kn

Šimun Šito Ćorić

90 kn

MULTIMEDIJA

30 kn

HBK

CIJENA

AUTOR

Benedikt XVI.

Izvor Čedo Antolić Vox cordis Anima Zvonko Klemenčić-Mito Anđelko Igrec Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić Anđelko Igrec Jelica Gjenero KEFA Miroslav Martinjak (ur.) Žeteoci Ljubo Vuković Željka Marinović Ljubo Vuković

Preporučujemo

Moj mali eko katolički kalendar 2013. 21

10 kn 10x14 cm; 152 str.; meki uvez

50 kn 69 kn 85 kn 80 kn 70 kn 55 kn 69 kn 60 kn 390 kn 60 kn 60 kn 390 kn

60 kn

Željka Marinović

s. Karmela Eva Dominković

135 kn 40 kn 390 kn 60 kn 100 kn 60 kn 72 kn


50 godina s vama Crkveni tjednik Glas Koncila već je pedeset godina u službi posvješćivanja dostojanstva svakoga čovjeka, prava na bolji život hrvatskoga naroda i doprinosa Crkve. Te hrvatske katoličke novine s najdužom tradicijom izlaze od 29. rujna 1963., najprije kao dvotjednik, a od 1984. svake nedjelje. Prethodio im je ručno umnažan bilten »Glas s Koncila« koji je izlazio krajem 1962. godine.

Godišnja pretplata za tiskano izdanje:

364 kn

Godišnja pretplata za elektroničko izdanje: 294 kn

Magazin Prilika svakog mjeseca uz Glas Koncila

Dječji mjesečni list Mali koncil – Mak kao »cvijet molitve, znanja, igre i prijateljstva« prijatelj je djece, pomaže obiteljima u vjerskom odgoju, svećenicima u priređivanju nedjeljnih i blagdanskih misa s djecom i roditeljima, vjeroučiteljima u kreativnom organiziranju nastave vjeronauka i Izlazi tijekom radu u župskim vjeronauč- školske godine. nim skupinama.

Godišnja pretplata:

110 kn

www.glas-koncila.hr/mak

Ostali časopisi u izdanju Glasa Koncila

Uz posljednji broj u godini na dar CD s radnim listovima iz sva četiri broja.

Lađa

Stručni časopis za promicanje religijskog odgoja i vrednota kršćanske kulture Donosi stručne tekstove, metodičke upute/prijedloge za vjeronaučni rad, dobre primjere iz prakse, radne listove s mnoštvom konkretnih ideja za rad s vjeroučenicima. Pridonosi kvalitetnijemu religijsko-pedagoško-katehetskom promišljanju i djelovanju, osobito vjeroučitelja u osnovnim i srednjim školama. Sadržajno je raznovrstan i tematski usmjeren na važne i aktualne teme.

Godišnja pretplata: 160 kn (4 broja)

Sveta Cecilija

Časopis za sakralnu glazbu

Donosi niz zanimljivosti teorijske i praktične naravi – bilo članaka bilo notnih priloga – koje će dobro doći svakom crkvenom glazbeniku, ali i svim ljubiteljima crkvene glazbe.

Godišnja pretplata (2 dvobroja): 100 kn

Posjetite nas na internetskim stranicama

www.glas-koncila.hr ◊ pratite događaje iz crkvenog života u Domovini i svijetu ◊ pročitajte izabrane tekstove iz tjednika Glas Koncila ◊ potražite u web knjižari naša izdanja ◊ pronađite brojne sadržaje vjerske tematike ◊ pretplatite se na naše časopise


NOVO

UZ LITURGIJSKU GODINU Što primiste... dajte!

Služba riječi u misama svagdana Vrijeme kroz godinu. Ciklus čitanja II Josip Beljan

200 kn 16x24 cm; 424 str.; tvrdi uvez

Praktična pomoć svećenicima za svaki dan kako bi Služba riječi bila što djelotvornijim spasenjskim događajem okupljene kršćanske zajednice.

Nedjeljne i blagdanske propovijedi. Liturgijska godina A B C fra Stanko Duje Mijić

Od istog autora... Služba riječi u misama svagdana 76 kn Božićni i vazmeni ciklus

16x21 cm; 988 str.; tvrdi uvez

Preporučujemo

Trilogija komentara svetopisamskih tekstova za sve nedjelje godina A, B i C Ivo Martinić

260 kn

Knjiga na 988 stranica sadrži 272 propovijedi, te propovijedi o slavljima blagdana posvećenih Gospodinu, Mariji te najpoznatijim svecima i blaženicima.

Liturgijski simbolički govor

Komplet

Per signa sensibilia Ivan Šaško

85 kn

85 kn

85 kn

Prva knjiga na hrvatskom jeziku koja na popularan način sažima i tumači dvijetisućljetnu liturgijsku tradiciju Crkve.

199 kn

185 kn 18x25 cm; 580 str.; tvrdi uvez

NARUDŽBENICA Ime i prezime Ulica

Kom.

E-mail

Grad

Naslov

Telefon

Cijena

Poštarina nije uključena u cijenu. Vlastoručni potpis

Popunjenu narudžbenicu poslati na adresu

Kaptol 8, p.p. 216, 10001 Zagreb

GLAS KONCILA, Kaptol 8, p.p. 216, 10001 Zagreb, Hrvatska marketing i prodaja knjiga web-izlog@glas-koncila.hr prodaja@glas-koncila.hr

tel.: 01/4874 315 faks: 01/4874 319

Ne odgovaramo za tiskarske pogreške i zadržavamo pravo izmjene cijena.

Ponudu svih izdanja Glasa Koncila pogledajte na web stranici

knjizara.glas-koncila.hr


Izdanja Glasa Koncila potražite na sljedećim prodajnim mjestima u Hrvatskoj: Zagreb: 

AGM, Importanne centar, Starčevićev trg bb, tel. 01/4573 048 Alfa, Trg Ante Starčevića bb, tel. 01/4573 079 Dominikanska knjižara »Augustin Kažotić«, Ivanićgradska 71, tel. 01/2362 611 Knjižara Ljevak, Trg bana Jelačića 7, tel. 01/4812 992 Kršćanska sadašnjost, Kaptol 1, tel. 01/4814 931; Kaptol 29, tel. 01/4814 714 Naklada sv. Antuna, Kaptol 6, tel. 01/4828 823 Nova stvarnost d.o.o. Zagreb, Kaptol 21, tel. 01/4812-035, tel./faks 01/4819-509 Školska knjiga, Masarykova 28, tel. 01/4830 488 Bogovićeva 1A, tel.: 01/4810-989 Teovizija, Kaptol 26, tel. 01/4814 813; Vihor B.B., Bolšićeva 19 Verbum, Kaptol 29, tel. 01/4814 833; Teslina 11, tel. 01/4810 060 Župni ured Uznesenja BDM, Stenjevec 9, tel. 01/3732 729

Zaprešić

Školska knjiga, Trg Mladosti 1, tel.: 01/643 8931

Split: 

Kršćanska sadašnjost, Kralja Zvonimira 18, tel. 021/482 316 Teovizija, Kninska 2, tel. 021/486 307 Verbum, Knjižara sv. Frane, Trumbićeva obala 1, tel. 021/347 065

Rijeka:

Kršćanska sadašnjost, Fiorello la Guardia 10c, tel. 051/321 648 Školska knjiga, Ignacija Henckea 1b, tel.: 051/211 119 Verbum, Janeza Trdine 1d, tel. 051/316 050

Osijek:

Kršćanska sadašnjost, Trg slobode bb, tel. 031/201 565 Školska knjiga, Trg A. Starčevića 12, tel. 031/212 024 Verbum, Strossmayerova 13, tel. 031/284 768

Đakovo:

Nadbiskupski ordinarijat – knjižara, Strossmayerov trg 6, tel. 031/802 100

Vinkovci:

Školska knjiga, Duga ulica 27, tel.: 032/336 015 Verbum, Vladimira Nazora 5, tel. 032/338 274

Vukovar:

Školska knjiga, Dr. Franje Tuđmana 13, tel. 032/638 972

Slavonski Brod:

Verbum, Matije Mesića 52, tel. 035/448 350 Teovizija, Trg sv. Trojstva 1, tel. 035/415 564

Izdanja Glasa Koncila potražite i na sljedećim prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini:

Sisak:

Školska knjiga, Trg bana J. Jelačića 6, tel.: 044/524 300

Požega:

Teovizija, Trg sv. Trojstva 13, tel. 034/273 400 Verbum, Trg sv. Trojstva 13, tel. 034/271 493

Varaždin:

Školska knjiga, Janka Draškovića 2, tel.: 042/200 573 Stanka Vraza 8, tel.: 042/659 100 Verbum, Zagrebačka 4, tel. 042/301 640

Dubrovnik:

Školska knjiga, Poljana Paska Miličevića 1, tel.: 020/638 655 Verbum, Poljana Paska Miličevića 4, tel. 020/324 699

Šibenik:

Verbum, Kralja Tomislava 17, tel. 022/218 486 Knjižara Matica, Obala dr. Franje Tuđmana 8, tel. 022/217 511

Zadar:

Školska knjiga, Branimirova obala 2, tel.: 023/628 295 Verbum, Jurja Bijankinija 1, tel. 023/314 688

Pula:

Knjižara »Josip Turčinović«, Danteov trg 1, tel. 052/216 498 Školska knjiga, FORUM 6. tel.: 052/381-467

Pazin:

Knjižara »Josip Turčinović«, Antuna Kalca 2, tel. 052/621 082

Karlovac:

Kršćanska sadašnjost, Radićeva 4, tel. 047/601 643 Školska knjiga, S. Radića 7, 047/804 043

Čakovec:

Školska knjiga, Kralja Tomislava 6, tel. 040/638 090

Sinj:

Školska knjiga, Trg Kralja Tomislava 3, tel.: 021/660 564

Gospić:

Školska knjiga, Dr.A.Starčevića 17, tel. 053/658 995

Ogulin:

Školska knjiga, B. Frankopana 8, tel. 047/ 525 364

Imotski:

Školska knjiga, Glavina Donja 336, tel. 021 / 670 904

Metković:

Školska knjiga, A.Starčevića b.b., tel.: 020/690 629

Preporučujemo

Pastoralni dnevnik 2013

Katolički džepni kalendar i rokovnik 2013

Mostar:

Fram-Ziral nakladnička kuća, Put za Aluminij b.b., tel.: +387 36 325 988 Logovita, Splitska 21, tel.: +387 36 328 020

Tomislavgrad:

Naša ognjišta, Trg fra Mije Čuića 1, tel.: +387 34 352 859 16x22 cm; 464 str.; tvrdi, kožni uvez

85 kn

25 kn 9x16 cm; 132 str.; tvrdi, kožni uvez

Katalog izdanja 2013.  

Katalog izdanja 2013.

Katalog izdanja 2013.  

Katalog izdanja 2013.

Advertisement