Page 1

GLÆDENS Fortælleværksted


Glæden er en forening for og med udviklingshæmmede og handicappede voksne. I Glæden kan du gøre det, du kan lide i fællesskab med andre - og til glæde for andre.

Tak til: Finn, Heino, Steffen, Jacob, Annelise, Nicco, Else, Wencke, Bodil, Anne og Susanne. Oplæg: 1.oplæg, Aarhus, 2018 Tryk: NemPrint A/S Idé: Jens Christensen, Agnete Rasmussen Redaktion: Charlotte Pedersen Fotos: Niels Chr. Hansen Tekst: Knud Molbæk, Charlotte Pedersen Layout: Charlotte Pedersen Copyright: Glæden, www.glaeden.dk


I Glædens fortælleværksted hører vi din historie, og du hører andres. Vi opdager forskelle og ligheder. Vi bliver klogere på os selv og hinanden. Vi kan dele historier med alle. Vores frivillige og ældre deler historier med hinanden.

Vil du være med? Kontakt Glæden: Jens Christensen (daglig leder) Klostergade 35 8000 Aarhus C Mail: ufb.jens@gmail.com Telefon: 24 49 02 72 Se mere: Hjemmeside: www.glaeden.dk og facebook: www.facebook.com/Glæden.


Spareuret Spareuret har Finn arvet efter sin bedstefar, som havde mejeriudsalg i Grønnegade for foden af trappen op til Sankt Marcus Kirke i Aarhus. Et spareur skal fodres med mønter for at gå. Skuffen på bagsiden kan rumme en del opsparede 1-kroner.


Finn fortæller Wencke om, hvordan spareuret virker. ”Bedstefars spareur har jeg i soveværelset. Man skal bruge de gamle, blanke 1-kroner. Tykkere mønter kan ikke komme ned i sprækken. Jeg samler også på mønter. Uret går stadig”, siger han.


“Fortæl, fortæl” Nicco fortæller Else om, hvordan spillet “Fortæl, fortæl” kan bruges til at dele minder med hinanden.


Nicco, Wencke, Else og Bodil er samlet for at dele minder med hinanden. De hjælper hinanden med at genopleve vigtigehistorier fra deres liv. De får øje på både forskelle og ligheder.


Gode gamle ting Steffen er en flittig og aktiv tingfinder. Han har sans for at finde gamle ting, som har stor værdi for Glæden. Glansbilleder og mange andre ting, som han får foræret, opbevares i erindringskasser og bruges i fortælleværkstedet.


Der er blevet samlet mange forskellige ting ind, blandt andet en Madam Blå kaffekande, glansbilleder, Richs, album om Askepot og Peter Pan, en frimærkesamling og en æske med gamle mønter.


Spejdertiden Spejdermærkerne har Heino gemt, fordi de står hans hjerte nær. Da han var 12-13 år sad mærkerne på hans spejderskjorte hos De Grønne Spejdere i Mårslet.


Spejdertiden står for Heino som noget af det bedste i barndommen. ”Jeg fik gode venner i truppen. Vi sang spejdersange omkring lejrbålet”, fortæller han. Til spejder lærte han at slå råbåndsknob og kællingeknuder og binde stolper ordentligt sammen.


Købmandsbutikken Jacob samler på gammelt legetøj. Her viser han en legetøjs-købmandsbutik, som har særlig status, fordi den minder om hans bedstefars købmandsbutik. Historier herfra har altid fyldt meget i familien.


Jacob viser Anne og Susanne, hvordan man indretter købmandsbutikken med de mange forskellige varer på hylderne. Der er blandt andet sæbe, kiks og kaffe i købmandsbutikken.


Landbrugsliv Annelise fortÌller med stor iver om sine dyrebare familiefotos, som vidner om et arbejdsomt landliv - afbrudt af skøjteløb om vinteren.


Annelise viser sine familiealbums frem, og fortæller om billederne. ”Vi sled i det året rundt. Der var ikke megen tid til leg. Vi var selvforsynende, og alle i familien hjalp til med gårdens drift”, fortæller hun.


Til dit eget billede og din egen historie.

Kontakt GlĂŚden, hvis du vil vide mere.

Glædens Fortælleværksted.  
Glædens Fortælleværksted.  
Advertisement