Page 1

GLÆDENS LÆSEGRUPPE


Glæden er en forening for og med udviklingshæmmede og handicappede voksne. I Glæden kan du gøre det, du kan lide i fællesskab med andre - og til glæde for andre.

Tak til: Søs, Lena, Kirsten, Marie og Anna Birthe. Oplæg: 1.oplæg, Aarhus, 2018 Tryk: NemPrint A/S Idé: Jens Christensen, Agnete Rasmussen Redaktion: Charlotte Pedersen Fotos: Niels Chr. Hansen Tekst: Knud Molbæk, Charlotte Pedersen Layout: Charlotte Pedersen Copyright: Glæden, www.glaeden.dk


Glædens læsegruppe Vi læser og hører enkle digte, små historier og kendte eventyr. Bagefter snakker vi om dem. Vi ser film om forfatterne, og vi ser andre film, fx Hodja fra Pjort. Vi har været i Skanderborg for at se figurerne fra Otto er et Næsehorn. Læsegruppen er for alle. Vil du vide mere? Jens Christensen (daglig leder) Klostergade 35, 8000 Aarhus C Mail: ufb.jens@gmail.com Telefon: 24 49 02 72 Hjemmeside: www.glaeden.dk Facebook: www.facebook.com/Glæden Anna Birthe Noe Ulnits Mail: mail@vogab.dk Telefon: 25 72 72 52


At være med ”Jeg blev spurgt, om jeg ville være med i læsegruppen af min veninde”, fortæller Søs. ”Hvor jeg kommer fra, er der ikke mange tilbud til handicappede. I Aarhus er der mange frivillige foreninger med gode tilbud, hvor jeg kan være med”.


“Jeg kom i første omgang med her i Glæden for at lære at stave og læse bedre. Det er bare så godt, at her er søde mennesker, og at jeg hører om mange forskellige slags bøger”, afslutter Søs.


Læselyst ”Glædens læsegruppe har været en stor gevinst for mig. Læsegruppen har simpelthen givet mig lysten til at læse tilbage”, fastslår Lena.


Som handicappet er det godt at være i en lille, tryg gruppe. Lena glæder sig over, at hun er blevet bedre til at læse, også derhjemme.


Bøger og film Da Kirsten hørte, at Glædens læsegruppe er for alle, sagde hun ’ja’ med det samme. Der skal også være læsegrupper for mennesker, der ikke læser så godt. Kirsten er glad for, at læsegruppen også ser film. Det kommer der gode snakke ud af.


“En ven er en ven man har det sjovt med som tænker på en og lytter til en og siger når man har gjort noget forkert og som lærer en nye ting og som altid har tid. En som man kan stole på Hvem er du ven med?” (Leif Kristiansen)


Her kan alle være med Her kan man være med - uanset om man kan læse meget eller lidt eller slet ikke. Marie er glad for at have været med til at starte Glædens læsegruppe. Hun finder blandt andet gode bøger til gruppen.


En god snak Anna Birthe synes, at det gode ved at lÌse bøger er, at man kan fü en god snak om ting, der betyder noget i deltagernes egne liv.


Hvilke bøger kan du lide? _____________________________________ _____________________________________ _____________________________________

Kontakt GlĂŚden, hvis du vil vide mere.

Glædens læsegruppe  
Glædens læsegruppe  
Advertisement