Page 1

GLADIOLEN gratis exemplaar

Krant?

| www.gladiolen.be | editie 2011

3 PODIA, 2 DAGEN, 1 GROOT FEEST! GROTE NAMEN EN OPKOMEND TALENT OP AFFICHE OLENS FESTIVAL Het festivalterrein midden in de dorpskern van

Een andere verandering tegenover de voorbije

O.L.Vr.-Olen is gedurende het pinksterweekend

edities is de camping die verhuist naar een nieuwe

terug dé verzamelplaats voor al wie goede muziek

frisgroene weide vlakbij het festivalterrein. Dankzij

en een ferme scheut ambiance wel weet te smaken.

het nieuwe ticketing-systeem trachten we de

De 12de editie van Gladiolen belooft weer een voltreffer te worden. Op 10 en 11 juni krijg je een stevige affiche met een recordaantal artiesten voorgeschoteld,

terwijl

de

inkomprijzen

on-

veranderd laag blijven. Op de volgende bladzijden vind je een volledig overzicht van alle groepen die naar Gladiolen komen afgezakt, samen met een handig uurschema.

wachttijd aan de inkom zo kort mogelijk te houden en breiden we de busdiensten uit waarmee iedereen gratis vanaf de parkings tot aan het festival wordt gevoerd. Meer info hierover vind je verder in deze festivalkrant en op onze website.

RAZENDSNELLE VOORVERKOOP Na de uitverkochte (!) editie van vorig jaar, kregen

nieuwigheden

we de vraag om deze keer meer bezoekers toe te

De opvallendste nieuwigheid dit jaar is ongetwijfeld

bezoekers te verzorgen, laten we echter niet meer

het derde podium! Naast het vertrouwde hoofd-

festivalgangers toe dan vorig jaar. Een ticket

podium, de Tent Stage, en het Green Stage-

in voorverkoop aanschaffen is dus niet enkel

buitenpodium staat er met “Club Vedett” een extra

goedkoper, maar geeft je meteen de garantie dat je

DJ-tent op het festivalterrein. Met een ruime selectie

dit fijne feestje niet moet missen. De voorverkoop is

van diverse dance-genres wordt het muzikaal aanbod

al een tijdje bezig en gaat razendsnel, bij het ter perse

hier stevig uitgebreid. Zowel gevestigde waarden als

gaan van deze festivalkrant waren alle combitickets

nieuw aanstormend talent zullen de kans krijgen om

zelfs al de deur uit. Dagtickets voor beide dagen zijn

achter de draaitafels plaats te nemen en de nieuwe

voorlopig nog wel te verkrijgen, snel zijn is dus meer

club te doen shaken.

dan ooit de boodschap!

laten. Om het comfort en de veiligheid van onze

tickets en info

www.gladiolen.be DAGTICKET €10 presale

DAGTICKET €15 kassa

CAMPING €4 kassa

Koop vandaag je tickets nieuwe collectie festival-textiel

P. 7

Tickets voor Gladiolen zijn verkrijgbaar via onze website www.gladiolen.be, in de lokale voorverkooppunten (Café ‘t Dorp, Dagbladhandel ‘t Gommeke en het KBC-kantoor in O.L.Vr.-Olen) en via Free Record Shop. Het aantal tickets is beperkt, indien het festival uitverkocht is worden er geen tickets meer verkocht aan de kassa.

VEEL STRAF VOLK OP DE AFFICHE

P. 3

P. 3

P. 4

P. 5

DAS POP

ABSYNTHE MINDED

LADY LINN

ZORNIK

Bent Van Looy en zijn kompanen hebben er zin in! Zij komen naar Gladiolen met hun schitterende nieuwe album “The Game” onder de arm. De allerslimste mensen ter wereld snorren nu rechtstreeks naar pagina 3.

Deze geweldige band is momenteel bezig aan een mooie internationale tournee. We zijn zeer blij dat ze tussendoor ook op ons podium landen voor wat ongetwijfeld een prachtoptreden wordt. Ze pakken hun valies uit op pagina 3.

Samen met haar spectaculaire groep Her Magnificent Seven bracht ze met “No Goodbye At All” zopas het langverwachte vervolg op het met prijzen overladen debuut “Here We Go Again” uit. Swing vrolijk mee op pagina 4.

Na hun sabbatjaar, waarin ze in alle rust aan hun nieuwe album werkten, kunnen ze haast niet wachten om terug live op te treden. Ze vieren bovendien hun 10-jarig bestaan, help hen hun verjaardagstaart uitblazen op pagina 5.

betonkelders


GLADIOLEN Krant?

MURDOCK

VRIJDAG 10 JUNI deuren 18.00u

TENT STAGE

GREEN STAGE RICKY P

18.00 - 19.30u

2

programma vrijdag 10 juni 2011 / PRAKTISCHe INFORMATIE

CLUB VEDETT XENON

ft. Mc Play Doh

18.00 - 20.00u

Met gepaste trots stellen we ons fonkelnieuwe derde podium voor! Club Vedett wordt een intieme dance-tent voor muzikale fijnproevers. We willen ons hier bewust niet beperken tot 1 muziekstijl en laten daarom graag verschillende subgenres zoals drum’n’bass, minimal en electro op je los.

WILLOW

Al meer dan een decennium de onbetwiste koning van drum’n’bass! Hij is daarmee een graag geziene gast op de leukste feestjes, van Laundry Day en Tomorrowland tot Dour en Pukkelpop. Muziek is zijn leven: hij is actief als resident DJ van Petrol (Antwerpen) en wekelijks te horen op Studio Brussel (Jungle Fever, Select). Ook in het buitenland draaide hij al overal, van Buenos Aires, Capetown en Londen tot New York. We zijn dan ook zeer verheugd dat hij een tussenstop inlast om onze gloednieuwe Club Vedett in stijl af te sluiten!

CLUB VEDETT vrijdag / 22.30u

19.30 - 20.20u REDNIK RICKY P

20.00 - 21.00u

20.20 - 20.50u DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

LEESA

20.50 - 21.35u

21.00 - 22.30u Laston & Geo

21.35 - 22.05u ABSYNTHE MINDED

22.05 - 23.15u

MURDOCK

22.30 - 00.30u

CLUB VEDETT vrijdag / 18.00u

CLUB VEDETT vrijdag / 20.00u

CLUB VEDETT vrijdag / 21.00u

Laston & Geo

23.15 - 23.45u DAS POP

23.45 - 01.05u

Laston & Geo

01.05 - 01.25u SAMTEX

01.25 - 03.00u

ZATERDAG 11 JUNI deuren 16.00u

TENT STAGE

GREEN STAGE

CLUB VEDETT

Skyve

16.00 - 17.45u

XENON

REDNIK

LEESA

De ideale openingsact voor onze fonkelnieuwe Club Vedett! Dankzij een vette mix van drum’n’bass veroverde hij tijdens de finale van onze Beatmatch DJ-contest de laatste beschikbare plaats op onze festivalaffiche. Met een afwisselende set, gaande van rustigere liquide tot pompende jump-up drum’n’bass, zal hij onze clubtent voor het eerst aan het shaken brengen! Op Gladiolen wordt hij bijgestaan door MC Play Doh.

Vorig jaar tijdens de eerste finale van onze Beatmatch DJ-contest charmeerde deze jongeman onze jury al met zijn vloeiende stijl en sublieme muziekkeuze. Van funky disco house tot trash rave electro en van de nieuwste releases tot de all-time dancefloor classics, het zit hem allemaal in de vingers. Onze nieuwe Club Vedett is het perfecte decor voor zijn draaitafelkunsten!

Met de Gentse Make-Up en Culture Club als uitvalsbasis is dit jonge DJ-talent bezig aan een muzikale veroveringstocht. Met haar frisse mix van tech house en minimal won ze zowel de vi.be Girls Only DJ contest als de Freevibes contest. Ze stond reeds achter de draaitafels van diverse clubs en gigs en bracht zopas met “Dinosaur” haar eerste EP uit. We zetten onze Club Vedett graag open voor dit aanstormend talent!

PRAKTISCHE inFO Onze festivalweide ligt in de schaduw van de kerktoren in Onze Lieve Vrouw Olen. Let op: voor ieders veiligheid is de omgeving rond het festivalterrein volledig verkeersvrij.

Gratis shuttledienst Indien je met koning auto komt, voorzien wij voor u een grote festivalparking op de parking van Umicore. Volg de wegwijzers of stel uw GPS in op Watertorenstraat 33, Olen.

T. MASTIS

17.45 - 19.30u

Dankzij de bereidwillige medewerking van VW Garage Mertens kunnen wij u van daaruit een gratis shuttle-dienst aanbieden die u van en naar het terrein brengt.

Broken Glass Heroes

19.30 - 20.30u

Per fiets? DB VOX

Met de juiste bandendruk en een gesmeerde ketting kom je probleemloos tot bij ons gebold. Je kan je tweewieler parkeren in de fietsenstalling vlakbij de inkom.

20.30 - 21.00u LADY LINN & HER MAGNIFICENT 7

21.00 - 22.15u

DB VOX

22.15 - 22.45u

THE SOUND SHERRIFS

22.00 - 01.30u

ZORNIK

22.45 - 00.00u

DB VOX

00.00 - 00.30u LES TRUTTES

00.30 - 01.45u

DB VOX

01.45 - 03.00u

Check www.gladiolen.be en de infoschermen op het festival voor de laatste updates.

Met de trein? Olen beschikt over een eigen stopplaats van de NMBS. En het geluk is helemaal aan uw zijde want dit ligt op wandelafstand van onze tent. Het station van Olen ligt tussen dat van Geel en Herentals, op de lijn Antwerpen-Mol.

toegankelijkheid We voorzien naast een rolstoelpodium ook aangepaste toiletten, een aparte inkom en parking. Wil je hiervan gebruik maken, gelieve ons dan op voorhand een seintje te geven. Voor meer info en aanmeldingen kan je terecht bij Erwin Peeters via erwin@gladiolen.be Met de steun van de Nationale Loterij en Intro

welkom op onze camping Wees gewéldig welkom op de camping van Gladiolen. Onze camping verhuist dit jaar naar een nieuwe frisgroene weide, dicht bij het festivalterrein. Om eventuele diefstal en overlast zoveel mogelijk te beperken, kunnen enkel personen met een geldig Gladiolen-festivalticket (of festivalbandje) toegang krijgen tot de camping. De nieuwe camping is dag en nacht open vanaf vrijdag 10 juni, 16u. Het heeft absoluut geen zin om vroeger te komen. Zondagmiddag 12 juni om 12u sluit de camping en moeten alle tentjes opgeruimd zijn. De toegang bedraagt slechts 4 euro per persoon.

Hiervoor krijg je toiletten, stromend water, permanente bewaking, verlichting én oneindig veel vriendschap in de plaats. ‘s Morgens wordt er een goedkoop ontbijt aangeboden. Er is geen voorverkoop voorzien, iedereen betaalt bij aankomst. Volg de bewegwijzering zorgvuldig zodat u geen onnodige kilometers hoeft af te leggen met al je kampeermateriaal.

Meer info vind je op www.gladiolen.be


GLADIOLEN Krant?

3

Programma vrijdag 10 JUNI 2011

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG TENT STAGE VRIJDAG / 20.50u TENT STAGE VRIJDAG / 22.05u

absynthe minded Met

de

zilveren

medaille

op

Humo’s

Rock

Begin 2010 gaat de zegetocht onverminderd voort

Rally (2004) en de gouden plak op het Spaanse

als ze tijdens de MIA’s (Music Industry Awards) met

Bilborock (de grootste Europese Rock Rally)

álle hoofdprijzen gaan lopen: Hit van het jaar met

nam Absynthe Minded een vliegende start. Hun originele geluid met invloeden uit alle windstreken - van swingende jazzpop en zigeunerritmes tot onstuimige rockmuziek - slaat aan in gans Europa.

Rappers P. Fabergé, Willie Wartaal en Vieze Fur zijn 3 beleefde Nederlandse heren die de grootste festivalweides (Pukkelpop, Werchter, Pinkpop...) op hun eigen subtiele wijze al deden ontploffen. Wie indertijd bij hun eerste single “Watskeburt?!” dacht met een eendagsvlieg te maken te hebben, kreeg ondertussen rode billen van de klappen met de vliegenmepper. Alleen een gehoorgestoorde comapatiënt blijft

roerloos bij het aanhoren van hits als “Hollereer” en “Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard”. Hun recentste album “De Lachende Derde” staat met nummers als “Sterrenstof” en “Get Spanish” weer vol muzikale parels voor de zwijnen. Dankzij de vette beats van geheim wapen Bas Bron (a.k.a. De Neger Des Heils) en de heerlijk rollende rijmelarij van dit drietal wordt hun optreden gegarandeerd een feestje. Datvindjeleukhe!

“Envoi”, beste album, beste rock/alternative en beste groep! De voorbije winter brachten ze met “Fill me up” een schitterend verzamelalbum uit en speelden

Doorbraaksingle “My Heroics, Part One” wordt

ze een uitverkochte (!) akoestische theatertournee

door Studio Brussel zelfs uitgeroepen tot beste

als opwarming voor hun optreden op Gladiolen. Niet

Belgische nummer van het afgelopen decennium.

te missen!

WILLOW Deze zeskoppige indie-rockband uit Vlaams-Brabant is bezig aan een steile klim richting jong heldendom. Met hun frisgroene mix van aanstekelijke ritmes en opgewekte zangpartijen veroverden ze in 2009 de gouden medaille van muziekwedstrijd Rockvonk. In maart 2010 werd het nog mooier: tijdens Humo’s Rock Rally wonnen ze de derde plaats én de

TENT STAGE VRIJDAG / 19.30u publieksprijs. Studio Brussel plaatste hen zelfs in hun Top 5 “Bands die het gaan maken in 2011”. In plaats van te gaan zweven bij zoveel lofbetuigingen blijft de band rustig verder werken aan hun debuutalbum dat dit jaar in de winkelrekken zou moeten liggen. Kom deze beloftevolle bende nu al ontdekken op Gladiolen!

TENT STAGE VRIJDAG / 23.45u

DAS POP Moeten we deze groep nog voorstellen? Terwijl Das Pop al verschillende jaren meedraait in de hoogste regionen van de Belgische muziekscene, veroverde frontman Bent Van Looy na zijn passage in “De Slimste Mens” ook de harten van tv-kijkend Vlaanderen. Ons gaat het in de eerste plaats natuurlijk om de muziek, en die is ronduit onweerstaanbaar. Hun eerste 2 cd’s “I Love” en “The Human Thing” waren al blinkende meesterwerkjes en ook hun

derde album (simpelweg “Das Pop” genoemd) stond tjokvol lekker pure popsongs zoals “Fool For Love”, “Underground”, “Never Get Enough”... Das Pop is momenteel in topvorm en stilzitten zit er dus niet in voor deze bende. Ze zijn net terug van de Bahama’s, waar ze de laatste hand legden aan hun gloednieuw album “The Game”. Naast hun bekendste hits mag je je op Gladiolen dus verwachten aan enkele okselfrisse nieuwe songs!

GREEN STAGE VRIJDAG / 18.00u

RICKY P

LASTON & GEO

Dit veelbelovend DJ-talent kon rustig rijpen onder de Spaanse zon, waar hij zorgde voor de zomerse beats tijdens surfkampen en in enkele fijne clubs. Hij won terecht de finale van onze Beatmatch DJ-contest met een dansbare set vol electro, house en dance met knipoogjes richting pop, funk, r&b en hiphop. Afspraak aan de Green Stage, waar Gladiolen door hem op gang zal worden getrokken met een stevig feestje!

Dit sympathieke DJ-duo weet hoe ze een feestje moet bouwen! Hun remixen en mash-ups kon je op Studio Brussel al regelmatig horen passeren, en ook live draaien ze probleemloos alle mogelijke muziekstijlen in de mixer. Ze brengen een set vol hete electrobeats en vlotte dansvloerbommetjes met knipoogjes richting breakbeat, pop, disco en rock. Put on your dancing shoes!

Onze beats zijn te hard voor de dunne muren van een club (lacht). Geef ons maar de vrijheid van de weide. ’t Is altijd net iets meer sfeer in de buitenlucht. En kakken in een dixi is zoveel avontuurlijker! En voor jezelf: uit de bol gaan op de dansvloer of bubbels drinken aan de bar? Feesten tot ik er bij neerval. Tooghangen is niet mijn ding. Als mijn oren muziek horen, moeten mijn benen bewegen.

TENT STAGE VRIJDAG / 01.25u

Je bent radiopresentator, DJ, glazenhuisbewoner,

Samtex is het knotsgekke DJ-project rond

Als hij niet aan het presenteren is op Studio Brussel

StuBru’er Sam De Bruyn. Samen met

of ergens opgesloten zit in een glazen huis, staat hij

knopjesfreak Bram Van Oost en visueel

samen met zijn kompanen van Samtex wel ergens

tovenaar Jonas Pottie zorgt hij voor een

plaatjes te draaien op de leukste feestjes. Hij staat

GREEN STAGE VRIJDAG

bekende vlaming, full-time-twitteraar... Slaap jij soms nog of hoe krijg je dat allemaal geregeld?

“Kakken in een dixi is zoveel avontuurlijker!” SAMTEX

Vier weken per jaar brengt een team van dokters mij

is héérlijk. Ook Willow is geweldig. Nieuw talent dat

in een kunstmatige coma waar ik al mijn slaap kan

eens aan iedereen mag tonen hoe goed ze live zijn. En

inhalen. Handig, maar duur.

Leesa niet te vergeten! Ik ben geen techhouse fan en

dorpje of Gladiolen al kennen?

Zolang we geen nieuwe regering hebben mag je

tóch doen haar eigen nummers mij dansen. Talentje.

nog maar naar 1 cd luisteren. Welke kies je?

En foxy as hell!

show. Gewapend met laptops, synthesizers

SAM DE BRUYN: Zeker, Olen met de pot met drie

“Whatever people say I am that’s what I’m not” van

en drumpads mikken zij op de dansspieren

oren! Leren kennen dankzij Suske & Wiske. Gladiolen

Jullie sluiten ons hoofdpodium af op vrijdagnacht.

Arctic Monkeys. Opnieuw en opnieuw en opnieuw…

tijdens een explosief feestje. Vooraleer we

ken ik al enkele jaren als één van de aangenamere

Wat mogen we verwachten van de set van Samtex?

middelgrote festivals van ons land.

Je bent onze affiche aan het bekijken, zijn er

Iets luid, kleurrijk & explosief. Zo een setje waarbij

hen op ons podium loslaten hadden we eerst

namen waar je zelf naar uitkijkt?

je op het einde even wil doodvallen van genot. Nu

nog een leuke babbel met een enthousiaste

Wat verkies je met Samtex: een kleine club of een

Absoluut, verschillende namen zelfs! Das Pop in de

al sorry ook als we mensen (te vroeg) gaan doen

Sam De Bruyn.

flinke festivalweide?

eerste plaats. Ik ben eeuwig fan en de nieuwe show

klaarkomen!

spectaculaire ervaring van live remixen, tintelende electronica en een waanzinnige

nu op het punt om Olen te doen daveren, zou hij ons


GLADIOLEN Krant?

4

Programma ZATerdag 11 JUNI 2011

KWB PRESENTEERT DE 5de EDITIE VAN de

MUSIC

LOVE

PARADE

TENT STAGE ZATERDAG / 21.00u Groot feest! We vieren een jubileum want voor het vijfde jaar op rij trekken we de zaterdagnamiddag op gang met onze Music & Love Parade. Deze bonte stoet praalwagens vol dansende decibels rijdt door de straten van Onze Lieve Vrouw Olen. We steken alvast een ferme pluim op de hoed van KWB O.L.Vr.-Olen want zij staan voor de vijfde keer op rij paraat voor

de organisatie van deze unieke openlucht-parade. De toeschouwers krijgen een sfeervol spektakel vol kleurrijk ‘gepimpte’ trucks, ambiance en zomerse beats voorgeschoteld. We nodigen iedereen uit op ons parcours om (gratis!) te komen kijken, meevieren en dansen!

HET PARcourS

& Her Magnificent Seven Een podium volgepakt met talent! Frontvrouw Lien De Greef en haar zeven topmuzikanten brengen een frisse cocktail van lekkere jazz, pop en soul. Met hun opvallende debuut “Here We Go Again” braken zij in 2008 onmiddellijk door en scoorden ze hits als “Cool Down” en “A Love Affair”. Sindsdien ging het succes enkel nog in stijgende lijn met als hoogtepunten een

MIA (Music Industry Award) voor beste vrouwelijke artieste van 2009 en 2010, een platina plaat én een monsterhit: de sublieme cover van Eddy Grants “I Don’t Wanna Dance”. Nog meer goed nieuws voor de fans: dit voorjaar brachten zij met “No Goodbye At All” de langverwachte opvolger van hun debuut uit en ze staan te popelen om onze tent te doen swingen!

aat nsstr statio

FESTIVAL PARKING UMICORE

Lady Linn

La

Gest

elstr

aat

ru

ms

ew

eg

O.L.Vr.-OLEN

eiden

gerh

FESTIVALTERREIN

CAMPING

MUSIC&LOVE PARADE

broken glass heroes Hoe door toeval iets moois kan ontstaan. Aan Tim Vanhamel (Millionaire, dEUS, Evil Superstars) en Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly) werd gevraagd of ze de soundtrack van het tv-programma Benidorm Bastards wilden verzorgen. Die samenwerking verliep zo vlot dat ze al snel besloten hier mee verder te werken. De korte jingles groeiden

TENT STAGE ZATERDAG / 19.30u

uit tot volwaardige prachtsongs met sterke invloeden uit de jaren zestig. Broken Glass Heroes was geboren en met “Grandchildren of the Revolution” brachten ze een stralend debuutalbum uit boordevol zonnige nummers zoals “Baby Don’t Worry” en “Let’s Not Fall Apart”. Past perfect op een zomers festivalpodium, Gladiolen bijvoorbeeld!

ook wij draaien mooie plaatjes!

Life is music

drukkerij bulckens I www.zwartopwit.com


GLADIOLEN Krant?

5

Programma ZATerdag 11 JUNI 2011

ZORNIK

LES LES TRUTTES TRUTTES

TENT STAGE ZATERDAG / 22.45u

TENT STAGE ZATERDAG / 00.30u

Dubbele verjaardag op Gladiolenpodium Zornik viert dit jaar hun 10-jarig bestaan, en bouwt een stevig verjaardagsfeest op ons podium.

Na een zelf opgelegde pauze waarin rustig geschreven werd aan het nieuwe album “Satisfaction Kills Desire” is de groep rond zanger Koen Buyse weer helemaal terug. Terug van nooit echt weggeweest eigenlijk, want met singles als “Scared of yourself”,

CLUB VEDETT ZATERDAG / 22.00u

the sound sheriffs

Bang! Bang! Deze deejays slash cowboys zullen u neerhalen met hun eigenzinnige, doch toegankelijke mix van soul, funk, rock en de beste dance en hip hop. Dit nieuwe collectief, ontsproten uit het broeierige nachtleven van Yellow Desert, maakt sinds kort furore in de betere danszaal. Let toch maar op als je onze Club Vedett betreedt, want Wayne Johnson en Clint Westwood mixen sneller dan hun schaduw. Hun motto: bad, touch and hard to handle.

Black Hope Shot Down” of het recente “The Enemy” scoorden ze de ene hit na de andere. Met een MIA (Music Industry Award) voor beste rockgroep, 8 keer de nummer 1 in Stubru’s Afrekening, een dozijn TMF Awards en 1 platinum en 3 gouden albums puilt hun prijzenkast ondertussen al flink uit. Optredens op Werchter, Pukkelpop of een uitverkochte Lotto Arena... op een podium voelen deze heren zich pas echt in hun sas. Zet je schrap voor een stomend optreden!

GREEN STAGE ZATERDAG

DB VOX

Schrik niet als na hun optreden de dansvloer wat dieper de grond is ingestampt, want stilstaan op de tonen van dit DJ-duo is een onmogelijke opdracht. Net als de vorige jaren zullen zij van op de Green Stage het stof uit je oren blazen en onze festivalweide omtoveren tot één grote dansvloer. Handjes in de lucht en voetjes van de grond!

n e m a s e w Kunnen ? n e g n e r b g n iets op ga Surf naar degangmakers.be

In 2011 bestaan Les Truttes 15 jaar, en waar kunnen ze dit beter vieren dan op Gladiolen?

Ze trakteren ons met “Les Truttes On The Rocks” bovendien op een fonkelnieuwe show vol verrassende covers. Keihard, rotsvast en cooler dan ooit tevoren! Kers én slagroom op de verjaardagstaart wordt ongetwijfeld de introductie van de fantastische

GREEN STAGE ZATERDAG / 16.00u

SKYVE

Skyve is music! Nadat bleek dat zijn modellencarrière op niets zou uitdraaien, stortte Skyve zich op muziek. Meer bepaald: een fruitige mish mash van electro, breaks, UK funky, baltimore, rave, dubstep, drum’n-bass en al wat vuil, dansbaar en verrassend klinkt. Overdag draait hij op Studio Brussel en na zonsondergang duikt hij op in de dj-booths van fijne feestjes over het hele land. Eind 2008 verscheen zijn eerste officiële release op vinyl: een decadente electro remix van ‘Kidzz’ van Nid & Sancy. Bij ons kan u Skyve gewoon aantreffen in de afdeling “Green Stage”, rayon “vette feestjes”.

nieuwe zangeres Miss Kitty K! Samen met haar worden de lekkerste rock, pop & disconummers live op spectaculaire wijze aaneengemixt tot één grandioze en niet-te-missen feestcocktail. In hun eigen woorden: “It’s Les Truttes, but not as you know it!” Een karrenvracht verse songs, het nagelnieuwe decor en hun frisgestreken kostuums liggen al klaar voor de party van het jaar. Harder, better, faster, stronger, … dit wordt geen gewoon optreden, dit wordt een belevenis!

GREEN STAGE ZATERDAG / 17.45u

T.MASTIS

Voor mannen zoals die van T.Mastis hebben we hier in de Kempen een woord: rare kwieten. Deze DJ’s zijn in geen enkel vakje te stoppen. Ze maken hun eigen mash-ups en halen vergeten tracks van onder het stof met als enig doel de boel te laten ontploffen. En dat lukt Stijn en Mattias aardig. Wij zagen ze eerder al aan het werk op Pukemarock, Suikerrock en Laundry Day. Maar ook bij Studio Brussel zijn ze kind-aan-huis. (Switch, Select, Mish Mash en One Night Stand) Wanneer de wagens van de Music & Love Parade gedoofd worden, gooit T.Mastis zijn schuiven open op de Green Stage.


GLADIOLEN Krant?

6

SPONSORS

Schone technologie voor een schonere wereld?

• Directiewagens onmiddellijk beschikbaar: Polo, Scirocco, Golf Plus, Golf Variant, Passat Variant, Sharan, Eos, Multivan, Caddy • Verschillende Passat CC onmiddellijk leverbaar uit stock

It’s not magic. It’s happening.

• Uitzonderlijke voorwaarden op onze stockwagens en directiewagens • Gespecialiseerde carrosserie-afdeling • Uw partner voor Volkswagen personenwagens en bedrijfsvoertuigen • Directiewagens onmiddellijk beschikbaar: Polo, Scirocco, Golf Plus, Golf Variant, Passat Variant, Sharan, Eos, Multivan, Caddy • Verschillende Passat CC onmiddellijk leverbaar uit stock

Oevelseweg 17 2250 Olen T 014 21 21 14 info@mertenso.vw.be

Met ruim 1.000 mensen werken we in Olen aan een schonere wereld. Hoogwaardige zonnecellen werken dankzij ons germanium. Ons kobalt komt terecht in herlaadbare batterijen. Ons onderzoek zet wereldwijd de standaard in de ontwikkeling van eco-efficiënte technologieën. Net als ons Solar Team: 15 student-ingenieurs bouwen samen een zonnewagen om het in de World Solar Challenge in Australië op te nemen tegen teams van over de hele wereld.

Oevelseweg 17 2250 Olen T 014 21 21 14 info@mertenso.vw.be

Zo maken we vandaag werk van schone technologie. Omdat we denken aan morgen. Meewerken aan schone technologie in Olen? Surf naar www.jobs.umicore.be

Volg ons Umicore Solar Team op de voet via www.facebook.com/solarteam www.solarteam.be en op Twitter als solarteam_be.

11503-V1-NL-ad.indd 1

11/05/11 13:55

betonkelders Industrielaan 22 2250 Olen 014 23 26 26 014 23 29 29 info@etib.be

wasstraat voor personenwagens Industriepark Lammerdries-Zuid 17A achter Van de Ven in Olen www.truckwashbvba.be


GLADIOLEN Krant?

7

SPONSORS

ZONDAG 12 JUNI Sinksen-jaarmarkt in O.L.Vr.-Olen

in en rond de cafés in een verkeersvrij centrum

café ’t Dorp Boekel 10

Om 14.00 uur start het optreden van Bluf. Daarna zal Steam de ambiance vasthouden tot in de vroege uurtjes.

café DEN HOEK

Stationsstraat 31

Niets om het lijf? De oplossing: Nieuwe collectie festivaltextiel

Kom tijdens Gladiolen onze frisgewassen kledinglijn ontdekken aan de scherpste prijzen. Met een ruim aanbod aan verschillende nieuwe modellen T-shirts en sweaters geven we jou dé ultieme kans om stijlvol de zomer in te gaan!

Vanaf 14.00u rock ‘n’ roll met Big Problem. En vanaf 18.00u brengt Room Service met Wim Horemans de betere rock-covers.

Kun je zolang niet wachten, spring dan nu al binnen in de Olense vestiging van de Oxfam Wereldwinkel (Boekel 9) en schaf je daar jouw exemplaar aan.

café CROSSROAD

De winkel is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00u tot 18.00u. en op zaterdag van 10.00u tot 16.00u.

stationsstraat 97 Vanaf 18.00u live concerten van Storko en Continental Radialband. Guess who’s back oat ‘t repetitiekot tour 2011. For every visitor free eargasm.

Café DUIVENLOKAAL OEVELSEWEG 13

Een heus orkest zorgt voor live muziek tijdens de jaarmarkt van 11.00 tot 15.00u, en ‘s avonds van 19.00u tot het vallen van de nacht.

OVI Food Street Ook aan de hongerige magen wordt op Gladiolen gedacht. Samen met OVI, onze food partner, selecteerden we een ruim aanbod aan snacks & maaltijden. Op onze Food Street bieden we je de lekkerste producten van de beste kwaliteit aan tegen prijzen die geen hap uit je portefeuille zullen bijten!

cafetaria de sporthal P. Verhaertstraat 7 Vier de jaarmarkt met een reuze BBQ, bierfeesten met 250 soorten, springkastelen voor de jonge bengels en sfeermuziek.

FRÜHSHOPPEN

Bloemenmarkt

Zondagvoormiddag in zaal Boekelheem

‘DE KRIEBELLINDE’, ZONDAG Van 10 tot 16 uur

Organisatie: Koninklijke Fanfare Sint-Isidorus

in BASISSCHOOL ‘DE KRIEBEL’

NV

014/21 68 43

TAXI MARCEL & ZOON

014/21 77 37

Olen - 0497 12 74 65

www.jacobscleaning.be

Krebs Marcel

Uw professionele partner

Schrijnwerk-Interieur

Montagewerken • Machinebouw

Tel. 014 23 69 47 - GSM 0477 39 16 80

Bellens Interieur Alle maatwerk • verbouwingen

Keuken - badmeubel - dressing maatkasten - binnendeuren gyprocwerken - verbouwingen - etc.

Industriële constructies Installatie van machines Schietboom 24 - 2250 Olen

Tom Ennekens

INDUSTRIELAAN 37 - OLEN

Mazout - Benzinestations 014 88 88 88 www.groeppollet.be

KLEUR OP MAAT

Sleutelboemstraat 16 2250 Olen

tomennekens@telenet.be 0478 31 26 66

Interieurarchitectuur - Decoratie - Gyprocwerken

KLEUR OP MAAT

Interieurarchitectuur - Decoratie - Gyprocwerken

ww.decoraties-peeters.be Turfputten 1 | 2250w Olen www.kleur-op-maat.be

Olen - 014 22 18 86

Gunther Willems | www.feestverlichting.be

Paul Mertens Verzekeringen

Alles voor uw event!

Arendonk


GLADIOLEN Krant?

8

SPONSORS

OPTIEK DEVOS MARKT 25 GEEL 0I4 583489 WWW.OPTIEKDEVOS.BE

Sonja Engels Oevelseweg 26 2250 OLV Olen Tel. 014/23 45 75 argola@argenta.be

ZONNEBRIL OP STERKTE VANAF € 25,00 /GLAS*

CBFA nr 62471 0N 0862.816.285

* leveringsbereik en actievoorwaarden zijn bij Optiek Devos na te vragen.

DE BARBECUESPECIALIST

Boekel 10

Eurospar Boeckx - Oevelseweg 76 2250 Olen - www.eurospar.be

€1

GRATIS SALONTAFEL

4

€9

9 NU 9,-

99

,-

LOUNGE SET GARDEN IMPRESSIONS NEW ORLEANS 2 +1 +1 ZIT + KUSSENS

TOT

-50%

Meer dan 40 jaar vakkennis en ervaring

Volledig eigen produktie

Wij maken voor U op maat: Keukens - Badkasten - Ingemaakte kasten Dressings - Tv kasten - Burelen - …

Uitgebreid aanbod meubelen in diverse stijlen

www.horemans.be Olenseweg 150 2440 Geel-Larum Tel. 014/58 97 20 Fax 014/59 08 23 Ma-Vrij: 10-12u en 13-18u - Zat: 10-12u en 13.30-18u - Zo: 13.30-18u - Woensdag gesloten

RUIME KEUZE TAPIJTEN IGE L L ZE GE ISTRO B Lammerdries 17 OLEN

tel: 014/ 36 83 33

info@megameubel.be

www.megameubel.be

open: ma - zat 9-18u. zon 10-18u donderdag gesloten

Gladiolenkrant 2011  

In deze krant stelt Gladiolen de komende editie van het festival voor aan de bezoekers. Kom alles te weten over de artiesten, nieuwigheden e...

Gladiolenkrant 2011  

In deze krant stelt Gladiolen de komende editie van het festival voor aan de bezoekers. Kom alles te weten over de artiesten, nieuwigheden e...

Advertisement