Page 1

Steward, Paul; Riddell, Chris: S one strane Gustiborske šume: Hridske kronike Granka odgaja obitelj šumskih trolova. Na vlastitoj je koži mnogo puta osjetio kako je bolno biti drugačiji. Želi otkriti svoje pravo podrijetlo i svoju sudbinu te kreće na put kroz strašan svijet goblina i rospija, zvijeri i stabala mesoždera. Stroud, Jonathan: Bartimejeva trilogija

Kronika Spiderwick DiTerlizzi, Tony: Terenski vodič, Svevideći kamen, Lucindina tajna, Željezno drvo, Mulgarathov gnjev

Laura

Dječji odjel Stribor

Odletimo… Odletimo …

Freund, Peter: Laura i tajna Aventerre, Laura i Pečat Sedam mjeseca, Laura i zagonetka Srebrne Sfinge, Laura i kletva Zmajskih kraljeva

Kronike iz Narnije

Upoznajte Nathaniela, talentiranoga dvanaesto-godišnjeg šegrta u kući osrednjeg čarobnjaka. Samostalno eksperimentirajući, Nathaniel će dozvati Bartimeja - demona neslućenih moći, drevno i okrutno biće, koji je, osim toga, pun znanja, duhovit, snalažljiv, domišljat.

Lewis, C. S.: Čarobnjakov nećak; Lav, vještica i ormar, Konj i njegov dječak, Kraljević Kaspijan, Plovidba broda Zorogaza, Srebrni stolac i Posljednja bitka.

Thompson, Emma: Dadilja McPhee i veliki prasak Sjećate se Mary Poppins? Ako su vam se svidjele njezine nekonvencionalne metode i čarolije, ne propustite priliku da upoznate čudesnu dadilju McPhee i doznate hoće li uspjeti pomoći obitelji Green u velikoj nevolji. * Neizostavni famtastični serijali * Arthur Besson, Luc: Arthur i Minimejci, Arthur i Zabranjeni grad, Arthur i Maltazardova osveta te Arthur i rat dvaju svjetova

(u svijet fantastike) (za starije od 11 godina) Rowling, J. K.: Harry Potter i kamen mudraca Harry Potter i odaja tajni Harry Potter i zatočenik Azkabana Harry Potter i plameni pehar Harry Potter i Red feniksa Harry Potter i Princ miješane krvi Harry Potter i darovi smrti

telefon > 051/ 211-573 e-mail > stribor@gkri.hr www.gkri.hr

listopad 2010.


Cowell, Cressida: Kako izdresirati zmaja Štucavac Strašni Sleñević III. izniman je vikinški junak, poglavica ratnika i prirodoslovac amater. On je i proslavljen šaptač zmajevima - osoba koja ima veliku moć nad tim zastrašujućim zvijerima. Ali nije oduvijek bilo tako…

Od iste autorice neizostavna je trilogija «Svijet od tinte»: 1. dio «Srce od tinte» 2. dio «Krv od tinte» 3. dio «Smrt od tinte».

Jones, Diana Wynne: Howlov putujući dvorac Sophie Hatter nije krenula tražiti sreću. Otišla je u brda gdje ju nitko ne poznaje jer ju je Vještica Pustopošnica pretvorila u staricu. No brdima se tada kretao i zloglasni dvorac čarobnjaka Howla…

Gaiman, Neil: Koralina

Dahl, Roald: Vještice "U bajkama, vještice uvijek nose budalaste crne šešire i crne plašteve i jašu na metlama. Ali ovo nije bajka. Ovo je o pravim vješticama." Glavni lik romana osmogodišnji je dječak koji je imao dva susreta s vješticama o kojima nam pripovijeda. DuPrau, Jeanne: Grad svjetla «U gradu Emberu nebo je uvijek mračno.» Fantastična avantura dvoje dvanaestogodišnjaka odvest će nas duboko u utrobu Zemlje, gdje je prije dvjestotinjak godina stvoren grad za spas čovječanstva. Meñutim, i tom gradu prijeti kraj... Fine, Anne: Ružan san Imogen može čitati knjige bez da ih otvori. Ne vjeruješ? Pročitaj ovu zanimljivu knjigu i otkrij kako to čini.

Funke, Cornelia: Jahač zmaja Mladi zmaj Lung, koboldica Žutkica i dječak Ben kreću u potragu za posljednjim utočištem srebrnih zmajeva.

Koralina je osmogodišnja djevojčica kojoj je neizmjerno dosadno dok posljednje dane praznika provodi u novoj kući svojih uvijek prezaposlenih roditelja. Njezina će je radoznalost na kraju odvesti kroz zazidana vrata u jedan svijet, vrlo nalik na naš.

L'Engle, Madeleine: Vremenski kvartet Dosad prevedeno: 1. Nabor u vremenu 2. Vjetar u vratima Meg i Charles Wallace kreću na nevjerojatna putovanja kroz vrijeme, prostor, um, od planeta do planeta... u potrazi za ocem, u borbi s najvećim svemirskim zlom - Crnilom.

Ibbotson, Eva: Tajna perona 13 Tajna vrata pod peronom 13 jedne postaje londonske podzemne željeznice otvaraju se samo jedanput svakih devet godina, a vode u jedan čaroban svijet. U London stižu čarobnjak, vilenjak, nevidljivi jednooki div i mlada vještica kako bi pronašli princa njihova kraljevstva koji je kao malen ukraden iz košare. Jonell, Lynne: Emmy i nevjerojatni Štakor stiskavac Emmyni problemi počinju kad joj roditelji naslijede gomilu novca te stalno putuju, a o njoj se brine nepodnošljiva dadilja. Emmy nema prijatelja, no igrom slučaja započinje prijateljstvo s pravim pravcatim štakorom koji govori, a ona ga čak i razumije!

McCaughrean, Geraldine: Petar Pan u grimizu - autorizirani nastavak «Petra Pana» J. M. Barrieja «Shvativši da se s njom nema smisla prepirati, Stari dječaci u svoje su rokovnike «Poslovi koje treba obaviti» upisali ono što im je diktirala: Ne biti odrastao. Prisjetiti se kako se leti. Naći vilinski prah. Smisliti što ćeš reći ženi.» Petar Pan, Wendy i Izgubljeni dječaci uz pomoć svoje vile vraćaju se u Nikadiju. O'Brien, Robert C: Čudesni grm Kada se mišić Timothy jako razboli, njegova će majka zamoliti za pomoć mudru sovu te vrlo inteligentne i učene štakore koji žive pod ružinim grmom.

Profile for Gradska Knjižnica Rijeka

Odletimo u svijet fantastike  

Odletimo u svijet fantastike  

Profile for gkri