Page 1

Valoisaa ja raikasta Norsk Trepleien tuotteilla

fi

. e i le

p e r -t

k s r o

.n w w

w

â‚Ź 2.50 | PLEASE RECYCLE AS WASTE PAPER AFTER USE


Kilden teatteri- ja konserttitalo Norjan Kristiansandissa.

Mahdollisuuksia on monia! Viime vuosien aikana Norsk Trepleie on vakiinnuttanut asemansa suurimpana norjalaisena sisätilojen puunkäsittelytuotteiden valmistajana. Tuotteet täyttävät korkeat ympäristö-, turvallisuus- ja laatuvaatimukset. Lisäksi olemme kehittäneet tuotteita, jotka ovat yksinkertaisia käyttää. Riippumatta siitä oletko ammattilainen vai amatööri, voit olla tyytyväinen työsi tulokseen. Esitteestä saat tietoa ja ehdotuksia useista käsittelyistä. Toivotamme onnea työllesi!

Norsk Trepeleien valikoimassa on tuotteita monenlaiseen puunkäsittelyyn. Niillä voit luoda kauniita huoneita omien toiveittesi mukaan.

2


Paneeli Mänty- ja kuusipaneelien luonnonmukaiset käsittelyaineet antavat puulle kestävän luonnollisen ulkonäön. Peruskäsittely hidastaa huomattavasti puun kellastumista ja jälkikäsittely suojaa puuta. Yhteistä kaikille käsittelyille on, että voit myös tulevaisuudessa vaalentaa paneeleita, mikä lakkaa käytettäessä olisi mahdotonta! Valitse haluamasi sävy ja tartu toimeen!

Peruskäsittely Peruskäsittely levitetään harjalla, pensselillä tai ruiskulla. Pystypaneelissa alhaalta ylös. Vaakapaneelissa alareunasta ylöspäin lauta kerrallaan. Jälkikuivaa

Seuraavia tuotteita Norsk Trepleien valikoimassa käytetään paneelien käsittelyyn: Puulipeä, Puunvalkaisu, Puusuopa Naturell ja Puusuopa Valkoinen.

nukkaamattomalla rätillä tai lankamopilla 2–3 laudan jälkeen. Käyttäessäsi ruiskua kuivaa vasta sen jälkeen kun olet ruiskuttanut koko seinän. Anna puun kuivua.

Jälkikäsittely Jälkikäsittely, tiiviste. Puusuopa/ Puusuopa Valkoinen, levitetään viskoosisienellä. Jälkikuivataan nukkaamattomalla rätillä tai mopilla.

Erilaisia käsittelyjä Peruskäsittely Puulipeä Naturell ja Puunvalkaisu 50/50 Jälkikäsittely Puusuopa Naturell Ulkonäkö Luonnollinen/vaalea

Peruskäsittely Puulipeä Naturell ja Puunvalkaisu 50/50 Jälkikäsittely Puusuopa Valkoinen Ulkonäkö Läpikuultava valkoinen

Peruskäsittely Puulipeä Naturell Jälkikäsittely Puusuopa Naturell Ulkonäkö Vaikuttaa ensin tummalta, mutta vaalenee jonkin ajan kuluttua.

Peruskäsittely Puulipeä Naturell Jälkikäsittely Puusuopa Valkoinen Ulkonäkö Antiikki/harmaan valkoinen

Ovet ja ikkunat käsitellään jollakin yllä mainituista peruskäsittelyistä. Ikkunapuitteet on jälkikäsiteltävä sisäpuolelta öljyllä tai Troll Interiör- ja lattialakalla.

Saunat käsitellään jollakin yllämainituista käsittelyistä. Lakkaa tai öljyä ei käytetä saunoissa! Katso myös saunojen käsittely.

3

Märkätilat käsitellään jollakin yllämainituista peruskäsittelyistä. Pinnat on kuitenkin jälkikäsiteltävä Norsk Trepleie öljyillä tai Troll Interiör- ja lattialakalla.


Puunkäsittely ja hirsi Vapaa-ajan asuntojen rakentaminen yleistyy jatkuvasti. Monet haluavat huvilan sisätilat puusta, jossa oksat ja puun syyt näkyvät ja joka luo luonnollisen ja lämpimän tunnelman. Norjalaisella hirsirakentamisella on pitkät perinteet ja käsityötä arvostetaan paljon myös Norjan rajojen ulkopuolella. Nyt hirsirakentaminen on nouseva trendi sekä mökki- että asuntorakentamisessa ja joillakin alueilla myös julkisessa rakentamisessa. Monet unelmoivat suurista vahvoista hirsiseinistä, jotka pitävät lämmön sisällä kylminä talvi-iltoina. On tärkeää, että valitset oikean käsittelyn hirsiseinillesi. Käyttäessäsi Norsk Trepleien tuotteita voit valita useista vaihtoehdoista. Muista, että kellastuvat seinät imevät paljon valoa sisätiloista! Lisäksi on tärkeää, että käytät tuotteita, jotka säilyttävät ja korostavat puun rakennetta ja elävää pintaa sen sijaan että peittäisivät ne.

Käsittele mökki yhden viikonlopun aikana! Suosittelemme sisäpaneelin ja -hirsiseinien käsittelyä ruiskuttamalla. Se on yksinkertaista ja mikä

Puussa voi usein olla sinistyneitä tai homeisia kohtia tai työkalujen ja kynän jälkiä. Osa hirsistä voi olla jopa kokonaan harmaita/mustia. Saavuttaaksesi parhaimman tuloksen käytä Puupesua/Puupesu Sinistä, jonka jälkeen käsittelet Puulipeä Naturellilla ja Puunvalkaisulla suhteessa 50/50. Jälkikäsittele tämän jälkeen Puusuopa nimisellä tuotteellamme.

tärkeintä, nopea ja kätevä tapa suorittaa työ! Katso lisätietoja kotisivultamme norsk-trepleie. no kohdasta ”hyttebehandling”. Ruiskun voit vuokrata meiltä. Muista

4

suunnitella käsittely huolellisesti, niin saat parhaimman tuloksen.


Puun valkaiseminen Tuotteilla Puulipeä Naturell ja Puunvalkaisu voit yksinkertaisella tavalla vaalentaa vanhaa kellastunutta puuta. Käsittelemätön, lipeällä, suovalla tai kloorilla käsitelty puu saadaan jälleen vaaleaksi ja tämän jälkeen se myös pysyy vaaleana! Ota huomioon, että jos puu on aikaisemmin öljytty tai lakattu, ensin on tehtävä testi. Monissa taloissa puu on kellastunut ja tummunut vuosien saatossa. Lika ja noki ovat tunkeutuneet syvälle huokosiin. Sinulla on ehkä vanha puutalo, tai olet ostamassa sellaista ja haluat uusia sisätiloja. Kyseessä voi olla 10–30-vuotias tai hyvin vanha talo, jossa puu/hirret ovat harmaita. Meillä on erittäin pitkä kokemus puun valkaisemisesta ja olemme saavuttaneet erinomaisia tuloksia. Prosessi voi vaatia pari viikonloppua 50–100 m² kokoisessa talossa. Ensimmäinen viikonloppu menee seinien ja katon tyhjentämiseen ja ruiskuttamiseen, seuraava lattioiden hiomiseen ja öljyämiseen/lakkaamiseen.

1. Jos aiot hioa lattiat, tee tämä työ viimeisenä! 2. Poista kaikki tavarat talon seiniltä, katosta ja lattialta. 3. Pese kaikki pinnat Puupesulla ja anna kuivua. 4. Sekoita yhteen Puulipeä Naturell ja Puunvalkaisu suhteessa 50/50. Käytä kemikaaliharjaa tai Norsk Trepleien ruiskua. Levitä pystypaneelille

Puun valkaisemiseen käytetään seuraavia Norsk Trepleien valikoiman tuotteita: Puulipeä, Puunvalkaisu, Puusuopa Naturell ja Puusuopa Valkoinen.

alhaalta ylös. Vaakapaneelille aloittaen alhaalta koko laudan pituudelta, jonka jälkeen aine levitetään seuraavalle yläpuolella olevalle laudalle. Jälkikuivaa jokainen lauta huolellisesti nukkaamattomalla rätillä tai lankamopilla. 5. Anna käsittelyn kuivua ja tarkista, onko sinun käsiteltävä laudat vielä kerran.

5

6. Jälkikäsittele Puusuopa Naturelilla tai Valkoisella, jotka ohennetaan 50 % haalealla vedellä. Suopa levitetään Norsk Trepleien viskoosisienellä. HUOM! Peitä muovilla pinnat, joita ei käsitellä. Varo roiskeita ikkunoilla ja metallipinnoilla. Pyyhi roiskeet heti pois kostutetulla rätillä.


Lattiat Kauniit puulattiat ovat tärkeä osa sisustusta ja niillä on olennainen merkitys kokonaisuutta ajatellen. Tuhansissa kodeissa lattiat ovat mäntytai kuusipuuta ja edelleenkin niitä rakennetaan runsaasti. On tärkeää, että valitset oikean ja kestävän käsittelyn lattiallesi. Norsk Trepleie tarjoaa useita erilaisia käsittelyjä. Kaikki vaihtoehdot korostavat ja säilyttävät oksat, puun syyt ja elävän pinnan. Voit valita joko Puuöljy Naturellin tai Valkoisen, Troll Sisustus- ja Lattialakan tai Petsin.

Troll Sisustus- ja Lattialakka täyttää kaikki uretaanimodifioiduille alkydilakoille asetetut vaatimukset. Lakka on tunnettu joustavuudestaan, lujuudestaan ja kauniista ulkonäöstään.

Öljyäminen

Peruskäsittely Puulipeä Naturell ja Puunvalkaisu 50/50 Jälkikäsittely Puuöljy Naturell Ulkonäkö Vaalea luonnollinen öljytty

Peruskäsittely Puulipeä Naturell Jälkikäsittely Puuöljy Naturell Ulkonäkö Kultainen öljytty

Peruskäsittely Puulipeä Naturell ja Puunvalkaisu 50/50 Jälkikäsittely Puuöljy Valkoinen Ulkonäkö Valkoinen öljytty

Peruskäsittely Puulipeä Naturell Jälkikäsittely Puuöljy Valkoinen Ulkonäkö Antiikki/vanha patinoitu öljytty

Lakkaus

Peruskäsittely Puulipeä Naturell ja Puunvalkaisu 50/50 Jälkikäsittely Troll Lakka Ulkonäkö Vaalea ja luonnollinen lakattu

Peruskäsittely Puulipeä Naturell Jälkikäsittely Troll Lakka Ulkonäkö Kultainen lakattu

Noudata huolellisesti pakkauksessa olevia käyttöohjeita.

6


Petsi Norsk Trepleie Petsi on vesiliukoinen sisustuspetsi, jota on helppo käsitellä. Petsi on hajuton ja erittäin värinkestävä. Petsiä voidaan käyttää kaikkiin pintoihin, jotka imevät aineen tasaisesti. Petsiä voidaan ohentaa vedellä ja värejä voidaan sekoittaa toisiinsa. Useampi kerros antaa tummemman värin. Petsi levitetään Norsk Trepleien viskoosisienellä ja päälle lakataan Troll Sisustus- ja Lattialakka. Ovet, ikkunoiden karmit, listoitus ym. on käsiteltävä ennen kuin ne asennetaan paikoilleen, jotta petsi ei leviäisi muihin puuosiin. Pystypaneeliin petsi levitetään alhaalta ylös. Vaakapaneeliin/hirsiin petsi levitetään lauta/ hirsi kerrallaan alhaalta ylös. Tasainen levittäminen on tärkeää. Jos käsittelet suurempia pintoja suosittelemme, että käytät HVLP Fine Finish laitetta. Norsk Trepleien petsi on vesipohjainen ja sitä voidaan käyttää kaikille puulajeille, joiden pinta on sileä ja imukykyinen. Värejä voidaan laimentaa vedellä ja sekoittaa toisiinsa vaaleampaa tai tummempaa väriä varten.

Värit voivat vaihdella riippuen puun ulkonäöstä ja sen kyvystä imeä petsiä. Ennen työn aloittamista kannattaa tehdä väritesti.

Lattioiden happopetsaus Halutessasi värillisen lattian voit katsoa mallia tästä! Happopetsit vaativat, että lattia imee petsin tasaisesti, eli lattian on oltava uusi ja käsittelemätön tai hiottu.

Väri levitetään sienellä ja petsattu pinta on lakattava. Muista, että hiotut lattiat imevät enemmän ja silloin väri on tummempi (ohenna väri esimerkiksi vedellä). Lämmin väri luo kodikkaan tunnelman,

kun taas kylmän värin luoma tunnelma on rauhallisempi ja voi saada huoneen vaikuttamaan suuremmalta.

Värinäytteitä

Tumma Pähkinäpuu 5019 0,5 L 5020 2,5 L

Vaalea Pähkinäpuu 5017 0,5 L 5018 2,5 L

Tumma Tammi 5023 0,5 L 5024 2,5 L

Vaalea Tammi 5021 0,5 L 5022 2,5 L

Kirsikka 5007 0,5 L 5008 2,5 L

Tumma Kaakao 5011 0,5 L 5012 2,5 L

Vanha Antiikki 5005 0,5 L 5006 2,5 L

Vaalea Provence 5003 0,5 L 5004 2,5 L

Tumma Provence 5009 0,5 L 5010 2,5 L

Soria Moria Vaalea 5025 0,5 L 5026 2,5 L

7


Parketit ja lattiat kovista puulajeista Öljy ammattilaisille ja korkeaa laatua vaativille asiakkaille. Öljy ei ole itsesyttyvä eikä muodosta kaasuja huoneeseen, jossa sitä käytetään. Puuöljy parketille ja koville puulajeille on erityisesti kehitetty kaikkien kovien puulajien kuten tammen, koivun, saarnen, vaahteran, jatoban, merbaun, tiikin, ebenholtsin jne. käsittelyyn. Öljy antaa puulle lämpimän, himmeän ulkonäön, jossa on sekä hehkua että syvyyttä. Erikoistilauksesta saatavissa myös valkoisena. Puuöljy parketeille ja koville puulajeille tekee puusta luonnollisen näköisen ja on helppo pitää puhtaana.

Suosittelemme Royal Parkettiöljyä Nro 1 hotelleihin, ravintoloihin ja julkisiin rakennuksiin, joissa pinnat altistuvat suurelle rasitukselle. Saatavissa erikoistilauksesta myös valkoisena. Sekä Puuöljyn parketille ja koville puulajeille että Royal Parkettiöljyn Nro 1 kuiva-ainepitoisuus on korkea ja ohenne vähätuoksuinen.

Tammiparketin käsittely Tuhansissa kodeissa on lakattua tammiparkettia. Usein tammi kellastuu puun ikääntymisen myötä. Lisäksi auringon ultraviolettisäteet vaikuttavat puuhun. Monissa

parketeissa on naarmuja ja lovia. Suosittelemme, että lattia hiotaan ja sen jälkeen öljytään. Näin lattia saa himmeän ja lämpimän ulkonäön, jossa parketin väri vaihtelee vaaleista tumman ruskeisiin

8

Royal Parkettiöljy Nro 1 on tehty 100-prosenttisesti tehokkaista haihtumattomista aineista ja tämän ansiosta se on selvä voittaja.

sävyihin. Öljytty tammi on erittäin kaunis ja korostaa puun eri sävyjä. Tarvittaessa voit myös hioa tiettyjä kohtia ja öljytä ne uudestaan.


Saunan käsittely Saunomisella on pitkät perinteet Suomessa, jossa on yli kaksi miljoonaa saunaa. Vuosien saatossa sauna kellastuu helposti ja vaikuttaa likaiselta. Tuotteillamme vanhan saunan vaalentaminen ja raikastaminen on yksinkertaista. Käsittely antaa pitkäaikaisen suojan joka estää lian, veden ja hien tunkeutumisen puuhun.

Esikäsittely: Laimenna yksi osa Puupesua 1530 osalla haaleaa vettä. Puhdista puu liuoksella, niin että puun huokoset avautuvat. Käytä liuosta säästeliäästi ja huolehdi siitä, että puu on täysin kuivaa ennen kuin aloitat peruskäsittelyn. Uuden puun peruskäsittely: Sekoita yhtä paljon Puulipeä Naturellia ja Puunvalkaisua. (HUOM! liuos on käytettävä kahden tunnin sisällä). Levitä liuos kemikaalisiveltimellä tai ruiskulla. Poista mahdollinen vaahto ja ylimääräinen

Norsk Trepeleie Puupesua käytetään saunan esikäsittelyyn. Peruskäsittelyyn käytetään Puulipeä Naturellia ja Puunvalkaisua. Tämän jälkeen jälkikäsittely suoritetaan Puusuovalla.

neste nukkaamattomalla rätillä. Puun peruskäsittelyn ansiosta puu säilyttää vaalean värisävynsä vuosia. Vanhan puun peruskäsittely: Samalla tavalla kuin edellä, mutta suorita peruskäsittely kaksi kertaa ja anna kuivua välillä. Jälkikäsittely ja saunasuoja: Tarkista että puu on täysin kuivaa ennen kuin aloitat käsittelyn. Sekoita yhtä paljon Puusuopaa ja puhdasta vettä. Levitä seos pensselillä, sienellä tai ruiskulla. Tämä käsittely suojaa puuta niin

9

että vesi, lika ja hiki eivät pääse tunkeutumaan puuhun. Puhdistus/ylläpito: Puhdista sauna tarvittaessa Puusuovalla ja haalealla vedellä. Normaalissa puhdistuksessa 1 osa Puusuopaa ja 80 osaa vettä. HUOM! Käytä kumihansikkaita ja suojalaseja käsitellessäsi Puupesua, Puulipeää ja Puunvalkaisua! Käyttäessäsi ruiskua tarvitset myös kasvosuojuksen ja suojavaatetuksen.


Keittiötasoöljy Norsk Trepleien Keittiötasoöljy täyttää tiukimmat keittiötasoöljyille asetetut vaatimukset. Öljy perustuu puhtaisiin luonnollisiin, vettä hylkiviin ja kovetettuihin öljyihin. Ei sisällä myrkyllisiä aineita ja sopii siksi erityisen hyvin pinnoille, jotka ovat suorassa kosketuksessa elintarvikkeisiin. Keittiötasoöljy antaa tasolle hienon hehkun ja silkinhimmeän pinnan, joka on tunnelman kohottaja keittiössäsi.

Royal Keittiötasoöljy on puhdas ja luonnollinen öljy, joka ei sisällä mitään myrkyllistä.

Siivous ja ylläpito Käytä Puupesua uudelle puulle avaamaan puun huokoset sekä poistamaan rasvan, lian, saippuan ja jalanjäljet jne. Puupesu Sininen on voimakkaampi aine erittäin likaisten puupintojen puhdistamiseen ja sieni- ja leväkasvustojen poistamiseen. Käytä sitä myös ennen vanhan lattian uudelleen öljyämistä. Suosittelemme Puusuopa Naturell ja Valkoinen tuotteita päivittäiseen puulattioiden, paneelien, puukalusteiden ja vastaavien puhdistamiseen.

Puupesu, Puupesu Sininen, Puusuopa Naturell ja Puusuopa Valkoinen ovat myös tehokkaita tuotteita siivoukseen ja ylläpitoon.

10


Tarjous

info@norsk-trepleie.fi www.norsk-trepleie.fi

Asiakas

Toimitusosoite

Osoite

Merkki

Puhelinnumero

S-posti

Tilausnumero

Päivämäärä

TUOTENUMERO

TUOTE

TILAVUUS

KPL

TUOTENUMERO

PRODUKT

TILAVUUS

4005

Puupesu

1,0 L

5003

Petsi Vaalea Provence

0,5 L

3010

Puupesu

2,5 L

5004

Petsi Vaalea Provence

2,5 L

2004

Puupesu Sininen

2,5 L

5005

Petsi Vanha Antiikki

0,5 L

4001

Puulipeä Naturell

1,0 L

5006

Petsi Vanha Antiikki

2,5 L

3002

Puulipeä Naturell

2,5 L

5007

Petsi Kirsikka

0,5 L

3003

Puulipeä Naturell

5,0 L

5008

Petsi Kirsikka

2,5 L

4006

Puunvalkaisu

1,0 L

5009

Petsi Tumma Provence

0,5 L

3012

Puunvalkaisu

2,5 L

5010

Petsi Tumma Provence

2,5 L

3015

Puunvalkaisu

5,0 L

5011

Petsi Tumma Kaakao

0,5 L

4000

Puusuopa Naturell

1,0 L

5012

Petsi Tumma Kaakao

2,5 L

3000

Puusuopa Naturell

2,5 L

5017

Petsi Vaalea Pähkinäpuu

0,5 L

3001

Puusuopa Naturell

5,0 L

5018

Petsi Vaalea Pähkinäpuu

2,5 L

4008

Puusuopa Valkoinen

1,0 L

5019

Petsi Tumma Pähkinäpuu

0,5 L

3013

Puusuopa Valkoinen

2,5 L

5020

Petsi Tumma Pähkinäpuu

2,5 L

3014

Puusuopa Valkoinen

5,0 L

5021

Petsi Vaalea Tammi

0,5 L

4003

Puuöljy Naturell

1,0 L

5022

Petsi Vaalea Tammi

2,5 L

3019

Puuöljy Naturell

3,0 L

5023

Petsi Tumma Tammi

0,5 L

4004

Puuöljy Valkoinen

1,0 L

5024

Petsi Tumma Tammi

2,5 L

3020

Puuöljy Valkoinen

3,0 L

5025

Petsi Soria Moria Vaalea

0,5 L

4017

Royal Sisustusöljy

1,0 L

5026

Petsi Soria Moria Vaalea

2,5 L

4018

Royal Sisustusöljy

3,0 L

1033

Viskoosisieni

4015

Puuöljy Parketille ja kovapuulle

2,5 L

1034

Valkoinen kumilasta 450 mm

4027

Royal Parkettiöljy Nro 1

2,5 L

1038

Yleispyyhe 5 kpl

4028

Royal Öljy aktivaattori Nro 1

2,5 L

1039

Yleispyyhe 25 kpl

4016

Royal Keittiötasoöljy

0,5 L

3070

Sivellin 70 mm

4011

Troll lacka Silkin himmeä

1,0 L

3100

Sivellin 100 mm

4014

Troll lacka Silkin himmeä

3,0 L

3120

Sivellin 120 mm

4010

Troll lacka Puolikiiltävä

1,0 L

3122

Sivellin Ergo flex 122 mm

4013

Troll lacka Puolikiiltävä

3,0 L

3121

Öljy/lakkalevitin 480 mm

4009

Troll lacka Kiiltävä

1,0 L

3124

Iso paineruisku

4012

Troll lacka Kiiltävä

3,0 L

1032

Pieni paineruisku

1100

Ruotsinkieliset esitteet

1110

Suomenkieliset esitteet

KPL

Painoteknisistä syistä väri ja kiilto kuvissa voi erota puun todellisesta sävystä ja kiillosta. Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa valikoimaa ja korjata painovirheitä esitteessä.

Versio 2-2012

Tilaus


Biokjemi Norge as Postboks 45 4705 Øvrebø Norge Tfn. +47 3815 3010 www.norsk-trepleie.no

Valmistaja::

inf Layout grafiskt & kreativt designbyrå 2012

o@

no

rsk

-tr ep

lei

e.fi

Maahantuoja Suomessa:

Ena Golv & Tak Ab Pohjanlahdentie 34–38 68600 Pietarsaari info@norsk-trepleie.fi www.norsk-trepleie.fi

Suomen kieli 02-2013

0001110

Valoisaa ja raikasta  

Norsk Trepleie tuoteluettelo

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you