Page 1


Litteraturpriser Der uddeles et væld af litteraturpriser i løbet af et år. Vi har valgt at sætte fokus på et udvalg af både prisvinderne og de nominerede gennem de sidste år. Du kan læse mere om udvalgte litteraturpriser på vores hjemmeside: www.bibliotek.stevns.dk/udvalgte litteraturpriser

Romaner Gyldendal, 2009. 67 sider Digte. Personlig og kompleks digtsamling med refleksioner, der tager afsæt i forfatterens nye bopæl i den multikulturelle storby, New York. Hun tematiserer sine oplevelser af fremmedhed i forhold til sine bindinger til danske rødder og i relation til eksil og hjemstavn.

Adler-Olsen, Jussi Flaskepost fra P Politiken, 2009. 485 sider Krimi. En femten år gammel flaskepost med et fortvivlet råb om hjælp lander hos Afdeling Q, og snart er Carl Mørck dybt begravet i en syg sag om en psykopatisk morder, religiøs fanatisme og værgeløse børn. Aidt, Naja Marie Alting blinker

Davidsen, Leif Den ukendte hustru


Lindhardt og Ringhof, 2006. 372 sider Under en flodsejlads i Rusland forsvinder danske Marcus' russiske kone Nathalie sporløst. Under jagten på hende får han hjælp af sin far, der er krimiforfatter med et stort netværk at trække på. Ejersbo, Jakob Liberty Gyldensal, 2009. 711 sider 13-årige Christian kommer til Tanzania med sin far og bliver venner med den indfødte Marcus. Da han efter et ophold i Danmark vender tilbage for at realisere drømmen om et diskotek sammen med Marcus, får kulturforskellene fatale følger.

Grøndahl, Jens Christian Fire dage i marts Gyldendal, 2008. 332 sider Et opkald til den succesfulde arkitekt Ingrid om, at hendes 15årige søn er anholdt for vold, får hende til at tage sit liv op til revi-

sion. Og hun erkender modvilligt, at hun blot gentager svigt fra sit eget og moderens liv. Hammann, Kirsten En dråbe i havet Gyldendal, 2008. 324 sider + 1 cd Mette vil gerne skrive en bog om de sultne i ulandene, men da hun via det magiske værelse 516 på Hotel Astor i København får ulandenes virkelighed at føle, bliver hendes trygge verden pludselig usikker.

Helle, Helle Ned til hundene Samleren, 2008. 157 sider Fortælleren har forladt sin mand og møder tilfældigt Putte og John, som hun nærmest flytter ind hos. Alt virker tilsyneladende harmonisk, men alligevel mærkes en udefinerbar smerte under idyllen og hjælpsomheden.


Helle, Merete Pryds Hej menneske Lindhardt og Ringhof, 2009. 195 sider, tavler i farver Under udgravning af en jordansk stenalderlandsby bliver arkæologen Edith stukket af en skorpion. I en uges febervildelse væver hun stenalderens landsbyliv, civilisationens opståen og nutiden sammen i et smukt mønster.

Holst, Hanne-Vibeke Dronningeofret Gyldendal, 2008. 660 sider I kapløb med en snigende demens og racistiske terrortrusler kæmper den socialdemokratiske formand Elizabeth Meyer for at bringe partiet tilbage til regeringsmagten og køre kronprinsessen Charlotte Damgaard i stilling.

Jensen, Carsten Vi, de druknede

Gyldendal, 2006. 693 sider En beretning om 4 generationer af sømænd fra skipperbyen Marstal i det 19. århundrede, som satte livet på spil på verdenshavene, og om konsekvenserne for de efterladte.

Jessen, Ida Børnene Gyldendal, 2009. 318 sider Fraskilte Solvej flytter til Hvium og datteren, der bor hos faren. Solvej giver stof til sladder i landsbyen, selvom hun som sundhedsplejerske hjælper mange og ser mange ting. Men som altid rammes børnene hårdest.

Jungersen, Christian Undtagelsen Gyldendal, 2004. 620 sider


Halland bliver skudt uden for deres hus. Det får hende til at reflektere over sorg og tab. Leine, Kim Tunu Gyldendal, 2009. 244 sider Den unge sygeplejerske Jesper kommer til en lille bygd i Østgrønland, og gennem et år følges mange af bygdens skæbner.

På Dansk Center for Information om Folkedrab modtager de to ansatte Iben og Malene dødstrusler, der sætter samarbejdet på centeret i relief og afslører et morads af intriger, mobning og ondskab.

Juul, Pia Mordet på Halland Tiderne Skifter, 2009. 187 sider Forfattereren Bess vågner en morgen ved at hendes kæreste

Le Clézio, J. M. G. Guldsøgeren Gyldendal, 1986. 282 sider En ung mands opvækst på Mauritius, hans deltagelse i 1. Verdenskrig ved Ypres og Somme og hans tilbagevenden til barndommens land, hvor han opdager, at det er ikke alt guld, der glimrer.

Marstrand-Jørgensen, Anne Lise Hildegard Gyldendal, 2009. 397 sider Biografisk roman om middelal-


dermystikeren, komponisten, abbedissen og meget mere, Hildegard von Bingen (1098-1179).

Müller, Herta Ræven var allerede dengang jægeren på dansk ved Nanna Thirup Gyldendal, 1994. 232 sider Ceausescu's diktatur og et poetisk liv er svært foreneligt, men Adina magter det, for hun finder kræfterne i altings Mor. Kun sådan kan man overleve i Rumæniens brændpunkt: Timisoara.

Petterson, Per Jeg forbander tidens flod Batzer & Co, 2009. 250 sider Forfatteren Arvid Jansen er 37 år og kommer i midtlivskrise, da hans mor har fået konstateret kræft og hans kone forlanger skilsmisse.

Preisler, Juliane Privatpersoner Gyldendal, 2009. 448 sider De to midaldrende ægtepar, Ea og Rolf, Rie og Martin, følges i indre monologer, som udstiller deres uendelige ensomhed og fremmedhed og deres længsel efter kærlighed og nærhed.

Ramsland, Morten Hundehoved Rosinante, 2005. 381 sider En roman om en norsk familie, og deres turbulente liv gennem det tyvende århundrede, hvor hovedpersonen Askild og hans søn Flapøre er ledetråden i afdækningen af slægtens opture og nedture.

Reuter, Bjarne Løgnhalsen fra Umbrien Gyldendal, 2004. 397 sider


Romer, Knud Den som blinker er bange for døden Athene, 2006. 176 sider Selvbiografisk roman om en opvækst i Nykøbing Falster i 1960'erne, som var præget af mobning og social isolation på grund af, at moderen var tysker.

Kræmmeren Pagamino drager i 1348 fra Neapels kongerige til Lucca, gennem et pestplaget landskab, for at finde recepten på det evige liv, og undervejs kommer han ud for mange burleske og uhyggelige oplevelser.

Smærup Sørensen, Jens Mærkedage : en historie Gyldendal, 2007. 408 sider Slægtsroman om de to førende familier i landsbyen Staun fortalt gennem en konfirmation i 1934, et sølvbryllup i 1967 og en 60-års fødselsdag i 2003.


Staun, Susanne Mine piger Gyldendal, 2008. 285 sider Krimi. Adfærdspsykologen Fanny Fiske er rejst til Danmark som rekonvalescent, men da hendes danske veninde, den frygtede og berygtede klummeskriver Nina bliver fundet myrdet, må hun skumlende og med hip til højre og venstre i gang med opklaringen.

Fagbøger "Seksualhistoriske kolbøtter" samt digte.

04.6 Thomsen, Søren Ulrik Repremiere i mit indre mørke : essays Vindrose, 2009. 177 sider Et udvalg af forfatterens essays fra aviser og tidsskrifter suppleret med to nye essays "Balladen om den tynde mand" og

34.31 Øvig Knudsen, Peter Blekingegadebanden Gyldendal, 2007. 2 bind Den dokumentariske historie om


Blekingegadebanden på baggrund af samtaler med de involverede og adgang til fortrolige arkiver hos politi og efterretningstjeneste.

91.91 Bundgård Christensen, Claus Danskere på Vestfronten 1914-1918 Gyldendal, 2009. 536 sider, illustreret Historien om 1. verdenskrig bl.a. fortalt gennem breve, dagbøger og erindringer fra nogle af de 26.000 dansksindede, der deltog på Vestfronten på tysk side.

99.4 Christian VII Langen, Ulrik:Den afmægtige : en biografi om Christian 7. Jyllands-Posten, 2008. 542 sider, illustreret (nogle i farver).

Biografi om Christian 7. (17491808) der ikke bare beskrives som en uartikuleret sindssyg, men som et intelligent og følsomt menneske, der måtte døje med traumer fra en forfærdelig barndom, et intrigerende hof og menneskelig isolation.


99.4 Leth, Jørgen Det uperfekte menneske : scener fra mit liv Gyldendal, 2005. 365 sider Forfatteren, filminstruktøren og Tour de France-eksperten Jørgen Leths (f. 1937) erindringsessays, hvori han beskriver øjeblikke i sit liv og omkostningerne ved at leve som æstetiker: rastløsheden, depressionerne og ensomheden.

99.4 Mærsk Mc-Kinney Møller : et personligt portræt af Danmarks største erhvervsmand Thomas Larsen og Finn Mortensen Gyldendal Business, 2008. 301 sider, illustreret i farver Gennem 11 samtaler med de nærmeste venner, familie og rådgivere tegner forfatterne et personligt portræt af skibsreder

Mærsk Mc-Kinney Møller (f. 1913), der selv beretter om sin opvækt, karriere, årene i USA, forholdet til faderen A.P. Møller og om sit fremtidshåb for koncernen.

99.4 Schalburg, Christian F Kirkebæk, Mikkel: Schalburg : en patriotisk landsforræder Gyldendal, 2008. 511 sider, illustreret Biografi om C.F. Schalburg (1906-1942) fra hans barndom i det kejserlige Rusland, tiden i Danmark som familiefar og livgardeofficer i 1930'erne til hans ideologiske kamp under Waffen SS i de sidste år før hans død.


99.4 Willumsen, Dorrit Det søde med det sure : erindringer Gyldendal, 2009. 257 sider Dorrit Willumsen (f. 1940) fortæller om sin barndom og ungdom i København, hvor hun boede først på Nørrebro og senere på Vesterbro.

—————————————————

—————————————————


Bogpriser 2005 - 2010  

Et udvalg af bogpriser 2005 - 2010, Stevns Bibliotekerne

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you