Page 1


Mit eller dit? Bøe, Sissel: Troldefar Wrisil ejer en kæmpeskat af guld og ædelsten, som han gemmer inderst inde i troldehøjen. Nu har Paja og Pajko lavet deres egen hemmelige hule, og de skal selvfølgelig også have en skat. Men hvordan finder man en skat, når man kun er en lille troldunge? Og ejer man egentlig det man finder?

Fino badino badulle Hansen, Marianne Iben: Børneremser, krammebamser, lammeskyer på himmelfærd. Tju og bang og troldesang og runde rim i blæsevejr.

Oskar og den skrupsultne drage Krause, Ute: Landsbyen er løbet tør for prinsesser, så den sultne drage må nøjes med drengen Oskar. Men Oskar er snu og dragen trænger til briller, så måske ender historien anderledes, end du tror. 2


Mor vil ud og rejse Vandermeeren, Hilde Annas mor har vundet en rejse, og imens skal Anna være derhjemme med far. Men Anna er sikker på at det vil ende i en katastrofe. Far ved jo ingenting om noget! De aftaler at lave en prøvedag, og så skal Anna nok vise mor hvor galt det kan gå! Men går det nu så slemt?

Grøn Sperring, Mark: Georg elsker farven grøn. Og han har altid grønt tøj på. Georg du minder om et salathoved, driller hans søster. Du er et græsstrå, eller måske et blad. Du ligner faktisk en ært. Men Georg ved godt at han ikke er en grøntsag.

Piggeline bli'r popstar Alexander, Clare: Grisen Piggeline elsker at synge. Det gør hendes to ældre søstre også. De stiller op i en talentkonkurrence, men 3


foran et stort publikum mister de mælet. Men Piggeline synger fra salen og vinder konkurrencen.

Se den … Rosenthal, Amy Krouse: To personer betragter en figur, som ligner en kaning med lange ører, eller - som modparten ser det - en and med langt næb. Efter mange argumenter og indvendinger fra begge parter begraver de stridsøksen, men får så øje på en myresluger - eller er det en brachiosarus?

Garmanns Sommer Hole, Stian: 6-årige Garmann nyder sommeren sammen med mor, far og de tre gamle tanter den sidste sommerdag før skolen begynder. Vi følger Garmanns tænksomme funderinger over livets store og små spørgsmål. En fortælling om noget, der snart skal slutte, og om noget nyt, der snart skal begynde. Rigtig god billedbog til børn, der snart skal begynde i skole.

4


I min morfars kælder Tolstrup, Jesper: Kan almindelige rum blive spændende? I tantens have er der en jungle, onkelens bil kan flyve, i farmorens stue er der drager, i garagen et fængsel og i badekarret et kæmpe hav! Eller det forestiller drengen i bogen sig.

Såvidt Sofus kunne forstå… Webster, Sheryl: Kaninerne Sofus og Sara leger i blæsevejret. Sara forsøger at holde styr på Sofus og råber til ham. Der sker flere misforståelser, fordi vinden fører lyden bort.

Alfred og den blå traktor Skriver, Illona Thorup: Alfred Besøger sin Oldemor og sin bedstefar på landet. De har begge to traktorer.

5


Min første bog om insekter og kryb i haven Unwin, Mike: Præsentation af nogle af de insekter, der lever i haven, f.eks. Humlebi, skumcikade, stinktæge, Mariehøne og guldsmed. Gæt hvem der gemmer sig på næste side.

Selma på bondegårdstur Skriver, Illona Thorup: Selma er med sin børnehave på besøg på en bondegård. Børnene ser hvordan dyrene lever og får en tur i en traktorvogn.

Ulækre Regnorme French, Vivian: Man kan ikke være venner med en regnorm … For man kan ikke engang se, hvad vej den vender! Eller kan man? Drengen synes at regnormene i mormors have er ulækre. Men mormor ved meget om regnorme, og de er vigtige venner at have i haven. 6


Kaos i Kullerup Arronge, Lilli L' En bananskræl kan føre til mange katastrofale begivenheder i Kullerup, da lille Aksel er lige ved at smide en bananskræl på gaden i Kullerup? Den slags vilde kædereaktioner sker jo ikke i virkeligheden, eller gør de?

Hanen og hønen i hasselhegnet Asbjørnsen, P. Chr.: Da hønen får en nøddeskal i halsen og er ved at blive kvalt, gør hanen sit bedste for at redde sin elskede Pulle. Men alle forlanger noget for noget for at hjælpe.

Luftgiraffer og stjernesild : en ABC-bog Olsson, Lotta: Digterkatten tager Anna med ud på en rejse i bogstavlandet, hvor bogstaverne optræder i hulter til bulter i fantasifulde tegninger

7


(Ingen) spøgelser under min seng Genechten, Guido van: Den lille pingvin Joakim skal sove, men mørket er fyldt med lyde. Gang på gang må hans far komme og afmystificere dem, og han får jaget alle spøgelserne på flugt

Vitello napper en kat Aakeson, Kim Fupz: Vitello og hans to kammerater, Max og Hasse, vil gerne have mange penge, sådan cirka 10 millioner kroner vil passe dem. Derfor bestemmer de sig for at blive kriminelle og kidnappe "nogens" kattekilling for penge. En kattekilling skal passes og have noget at spise, så det kan være dyrt at være "katnapper"

Mons i blæsevejr Stamp, Jørgen: Det lille monster, Mons, vil lege i sandkassen, da det blæser kraftigt, og han får sand i øjnene. Det er også svært at spille med bold i blæsten, men Mons og hans ven, Pelle, finder på noget sjovt at lave i blæsevejr. 8


Kaptajn Sharky i klippehulen Langreuter, Jutta: For at undslippe rødfrakkerne må Kaptajn Sharky og hans besætning entre deres skib. Her befrier de piratdrengen Li, men flugten er ikke slut, og de må søge tilflugt i en klippehule.

Bønne og Grønært på ridderborgen Tielmann, Christian: Vore helte Bønne og Grønært hjælper på utraditionel vis kong Fredrik i kampen mod den fæle ridder Børge af Brynjeborg.

Kramløse Knud Melling, David: Bjørnen Knud vågner af sit vinterhi. Han savner noget og går ud i skoven for at finde et stort kram. Med harens hjælp finder han sin mor, der vågner af sin vintersøvn og giver ham det helt rigtige kram. 9


STEVNS BIBLIOTEKERNE Store Heddinge Bibliotek Kirketorvet 2 4660 Store Heddinge Tlf.: 56 50 30 70 bibliotek@stevns.dk

Hårlev Bibliotek

Åbningstider: Man., ons., tors. 14—19 Tirs., fre. 10—16 Lør. 10—13

Åbningstider:

Bredgade 1 4652 Hårlev Tlf.: 56 57 53 70 haarlevbib@stevns.dk

Man., tors. 14—19 Tirs., ons. 13—16 Fre. 10—13 Lør. 10—13 (ikke juli)

Strøby Egede Bibliotek Strøby Egede Center 11 4600 Køge, Tlf.: 56 57 53 80 stroebybib@stevns.dk

Åbningstider: Man., tors. 14—19 Tirs. 10—13 Onsdag lukket Fre. 13—16 Lør. 14—16 (ikke juli)

10

Nye billedbøger  
Nye billedbøger  

stevns bibliotekerne