Page 1

ARRANGEMENTER BØRN OG VOKSNE S T E V N S B I B L I O T E K E R N E

E F T E R Å R 2 0 1 1


STJERNEKIGGERAFTEN

Peder Danielsen fra Astronomisk Forening for Køge Bugt fortæller om efterårets stjernehimmel og om stjernesagnene der knytter sig til stjernebillederne. Klokken 21 går vi udenfor og ser på himlen gennem foreningens store stjernekikkerter.

Varmt tøj. Det er koldt at stå stille under stjernehimlen.

Rød cykelbaglygte. Lygten bruges når man ser på stjernekort udendørs. Blænder ikke som det hvide lys.

Arrangementet gennemføres uanset vejret. I tilfælde af overskyet vejr vil der være ekstra regnvejrsforedrag med billeder.

Mandag den 5/9kl. 19.00 - 22.00 - Store Heddinge Bibliotek For alle aldre. Gratis adgang. 2 Arrangeret i samarbejde af Store Heddinge Bibliotek og Astronomisk Forening Køge Bugt


FILM FOR DE MINDSTE

MIS MED DE BLÅ ØJNE Mis med de blå øjne er et tegnefilms eventyr om den lille mis med de blå øjne, som gik ud i verden for at finde landet med de mange mus. En rigtig klassiker.

BALLERINA ”Ballerina”, en tegnefilm med tre små piger der danser ballet. En dag kommer de ind på teatret og får en hverdag med dans og sjov men også hårdt slid og ømme fødder.

Mandag den 19/9 kl. 10.30 - ca. 11.00 3 Hårlev Bibliotek Alder: 3 - 6 år. Tilmelding fra 5/9


LYST TIL AT STRIKKE ? Kender du forskel på glatstrik, retstrik, rundstrik og rib? Og hvad er patentstrik? Kom godt i gang med garn og pinde, når Vibeke Warthoe viser grundteknikkerne. Medbring gerne egne strikkepinde og et nøgle garn. Der vil dog være pinde og garn til rådighed, så alle der har lyst kan prøve at holde et strikketøj i hænderne. Strikkearrangementet er et tilbud til både nysgerrige og nybegyndere, men der kan muligvis også falde et par tricks til de trænede!

Vibeke Warthoe er uddannet på Danmarks Designskole og har i over 25 år arbejdet med garn og strik – både som designer, underviser, oversætter og håndarbejdsredaktør.

ELDING M L I T K HU S

Lørdag den 1/10 kl. 13.30 -15.30 - Hårlev Bibliotek Onsdag den 12/10 kl. 16 -18 - Store Heddinge Bibliotek 4 Lørdag den 15/10 kl. 10-12 - Strøby Egede Bibliotek For alle aldre. Gratis adgang


MØD FORFATTEREN BIRGITHE KOSOVIC

Vi er glade for at kunne præsentere en forfatteraften med Birgithe Kosovic. Birgithe Kosovic har skrevet den anmelderroste roman ”Det dobbelte land”. Romanen har vundet Weekendavisens Litteraturpris 2010 og Danmarks Radios Romanpris 2011. Romanen, som er delvist baseret på autentiske historier fra hendes familie i Jugoslavien, er en slægtshistorie fortalt gennem den gamle partisekretær, hvis liv bryder sammen ved krigens udbrud i starten af 90erne. Han flygter, men bliver forfulgt af skrupler over sin fortid, hvor han har svigtet alle sine nærmeste og ødelagt sig selv. ”Det er en roman om det, som er nærværende overalt, hvor vi går og har været, og som er bærer af vores liv og længsler. Om det, som er blindt og tavst, men som vi aldrig kan undslippe – uden det ville vi gå til grunde; og vi må kæmpe for det, myrde for det og ofre os for det.”

5

Mandag den 10/10 kl. 19-21 - Hårlev Bibliotek Billetter kan købes fra 26/9. Pris: 20,- kr.


LÆR AT SPILLE SKAK

Jesper Pondal fra biblioteket vil fortælle om spillet og vise hvordan man spiller skak. I vil få noget at vide om skakspillet, brættet og de forskellige brikker.

ing d l e ilm 4/10 t sk en Hu fra d

Tirsdag den 18/10 kl. 10-13 Strøby Egede Bibliotek Fra 8 år Gratis adgang 6


WORKSHOP MED ”CHIPSE-TASKER”

FRA CHIPSPOSE TIL TASKE

Yvonne Hansen kommer og giver tips og tricks til, hvordan du laver de populære ”chipse-tasker”. Ud af tomme chips poser kommer der de flotteste flettede tasker i både store og små størrelser. Kom og se Yvonnes flotte tasker og få gode ideer til egne kreationer.

Torsdag den 20/10 kl. 15-17 7 Strøby Egede Bibliotek Fra 10 år. Kræver ikke tilmelding


KRYB OG KRAVL Besøg af terrariemesteren Har du lyst til at klappe en slange eller ae en edderkop—så har du nu muligheden for at se og røre nogle af disse eksotiske og mindre kendte kæledyr. Du kan møde fugleedderkopper, slanger, skægagame, biller eller kakerlakker.

ÅBENT ARRANGEMENT ALLE ER VELKOMNE

Fredag den 21/10 kl. 10 -12 – Hårlev Bibliotek 8 eller kl. 13 -16 - Store Heddinge Bibliotek


MØD DIRIGENTEN FRANS RASMUSSEN HVORDAN KAN MAN SLÅS, NÅR MAN MUSICERER SAMMEN?

Den kendte dirigent og korleder Frans Rasmussen, kommer i Snurretoppen og fortæller om sin opvækst og musikalske karriere som dirigent for store orkestre over hele verden. Men først og fremmest om sit arbejde med amatørkor fra Urbanplanen og Vollsmose, hvor sangen skabte integration ved brug af musikken. Stevnsflyglet er blevet stemt , så vi får nok også både musik og sang denne aften.

9

Tirsdag den 25/10 i Snurretoppen kl. 20-22 Billetter kan købes fra den 21/10. Pris: 20,- kr.


MED RYNKER OG RYGSÆK PÅ HJUL

Black H´mong kvinder-Vietnam

”At rejse er at leve” sagde H.C. Andersen, og det kan Annette og Johs. Hansen fra Rødvig kun give ham ret i. De sidste år har parret brugt megen tid på at rejse rundt i Asien med rygsækken på ryggen. Den sidste rejse strakte sig fra midt i september 2010 til slutningen af januar 2011 og gik til Nordthailand, Laos, Cambodja og Vietnam. De mange skønne oplevelser fra rejserne, både til hjertet og for øjnene vil Annette og Johs. dele med os gennem fotos og fortælling.

10

Mandag den 7/11 kl. 19-21- Store Heddinge Bibliotek Gratis adgang. Kræver ikke tilmelding


MIN MORMORS GEBIS

Morsomt teater for børn i alderen 3 -8 år og deres forældre. Det er TEAM Teatret der gæster Strøby Egede Bibliotek, med stykket ”Min mormors gebis”. To skæve eksistenser og en gul bus. Og så selvfølgelig de norske nudister, isbjørnemor, Åge Emanuel Ordklog og alle de andre. Hold på hat og briller for nu kører bussen! Min mormors gebis er en musikalsk morsom og tankevækkende forestilling baseret på Jakob Martin Strids underskønne billedbog ”Min mormors gebis”.

år 8 3 Fra

Torsdag den 10/11 kl. 16.30 - 17.10 11 Strøby Egede Bibliotek Billetter kan afhentes fra 27/10


SKUMRINGSTIMEN: NORDISK HUMOR

Arrangør: Foreningen Norden Sognepræst Per Vibskov Nielsen vil i stearinlysets skær læse højt fra ”Populærmusik fra Vittula” af Mikael Niemi. Efter kaffebordet får vi lejlighed til at opleve ”Sangen om Bjovulf”. Ingen ved præcis hvem der nedskrev kvadet, men det skete i England for omkring 1300 år siden.

12 Mandag den 14/11 kl. 19 - Hårlev Bibliotek Kaffe/te + kage: 30,- kr.. Kræver ikke tilmelding


BØRNELOPPEMARKED Hu Mødet sk: id e r k l. ca. 9.30 fo r dem der har bo ok e t e n stand Børnelopperne indtager også i år Hårlev Bibliotek. Du har sikkert en masse legetøj du ikke bruger mere. Nu har du muligheden for at tjene lidt til julegaverne. Du kan måske også være så heldig selv at finde dine egne julegaver her på loppemarkedet eller måske give mor og far gode ideer til kalendergaver.

Lørdag den 19/11 kl. 10-12 13 Hårlev Bibliotek. For alle Stand kan reserveres fra lørdag den 5/11


JULEHYGGE

Hårlev Bibliotek viser julefilmen: ”Hvor ligger juleland”. Karl Ludvig er en 7 cm høj piberensernisse. Hver jul bliver han og hans piberenservenner taget frem og sat i et fint julelandskab. Men en jul går det galt og et vindpust fører Karl Ludvig væk—langt ud i den skræmmende verden.

Efter filmen julehygger vi med guf og pyntning af børnebibliotekets juletræ. I er meget velkomne til at tage julepynt med som I har lavet i børnehaven eller derhjemme, så juletræet kan blive rigtig flot.

14

Onsdag den 30/11 kl. 10.30 - Hårlev Bibliotek Tilmelding fra 16/11. Alder: 3-8 år


STEVNS BIBLIOTEKERNE

Store Heddinge Bibliotek Kirketorvet 2 4660 Store Heddinge Tlf.: 56 40 30 70 bibliotek@stevns.dk

Åbningstider: Man., ons., tors. 14-19 Tirs., fre. 10-16 Lør. 10-13

Hårlev Bibliotek Bredgade 1 4652 Hårlev Tlf.: 56 57 53 70 haarlev@stevns.dk

Åbningstider: Man., tors. 14-19 Tirs., ons. 13-16 Fre. 10-13 Lør. 10-13 (ikke juli)

Strøby Egede Bibliotek Strøby Egede Center 11 4600 Køge Tlf.: 56 57 53 80 stroebybib@stevns.dk

Åbningstider: Man., tors. 14-19 Tirs. 10-13 Onsdag lukket Fre. 15 13-16 Lør. 14-16 (ikke juli)

W W W . B I B L I O T E K . S T E V N S . D K

Arrangementer efterår 2011  

arrangementer for børn og voksne, stevns bibliotekerne

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you