Page 1

BALL HOMENATGE Sarsuela: La del Soto del Parral 26 d’octubre de 1927 Música de Reveriano Soutulla i Juan Vert. Lletra: Luis Fernández de Sevilla i Anselmo C. Carreño

RONDÓN DE ENAMORADOS La, la, la, la, la, la. Al fin de la faena busco a mi Mozo que quiero la alegría más que el reposo; porque en amores, madre, piensan las mozas, que en horas de descanso no se reposa, no se reposa. ¿Dónde estarán nuestro mozos, que a la cita no quieren venir, cuando nunca a este sitio faltarony se desvelaron por estar aquí? Si es que me engaña el ingrato, y celosa me quiere poner, no me llevo por él un mal rato, ni le lloro, ni le imploro, ni me importa perder su querer. Ya estoy aquí, no te amohínes, mujer,que has de tener fe ciega en mí. Te quiero, mi moza garrida, segoviana de mi vida; sin ti no sé vivir. No he de dudar cuando te cases, mi amor; me ha de curar la bendición. ¡Ay, mozo!, soltera no hay reposo; el día que nos casemos se acaba mi desazón.

(continuació) Tiempo nos queda, zagala, de poder en la boda pensar; disfrutemos la vida de mozos, que para amarrarnos siempre habrá lugar. Siempre me dices lo mismo: tus consejos no quiero escuchar porque sabes decir muchas cosas, cariñosas, engañosas, pero nunca te quieres casar. Dudas de mí y no debieras dudar, que yo por ti sabré luchar. No miento. Mi mozo garrido, segoviano presumido, que no me has de engañar. Me casaré cuando tú quieras, mujer, tuyo será todo mi amor. Bien mío, en tu querer confío; muy pronto será mi casa un nido para los dos. No me engañes, embustero, porque es desamor engañar. No te engaño, recelosa, que te sé querer ... . ... de verdad.

OBJECTIU:

Gitanes 2034 150 anys de la cultura en dansa!

12 desembre de 2009


Hem arribat al final d’aquesta celebració. Volem agrair a totes les persones anònimes, a les entitats que ens han donat suport, a les administracions i sobre tot a l’esforç de la colla de gitanes actual, que ha treballat de valent fins avui. una “AMPOLLA SIMBÓLICA AL MAR... DE LA CULTURA” amb un missatge a dins: La colla però vol llançar

Celebrar algun dia

els 150 anys de la cultura en dansa. No sabem si aquest desig el faran possible els petits que avui ballen amb nosaltres o una colla nova que hagi nascut en futur no massa llunyà després d’un parèntesi d’inactivitat de les gitanes. Sigui com sigui esperem trobar-nos al desembre del 2034 aquí, un altre cop. Si és així voldrà dir que el ball de gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana és viu, que uns altres han agafat el testimoni de l’herència, i que ha perdurat en el temps la cultura en dansa! Fins aleshores no ens oblideu i porteu en l’esperit el repicar de les nostres CASTANYOLES.

COLLA DE GITANES DE SANTA EULÀLIA DE RONÇANA

12 de desembre de 2009

Us volem fer un regal.... L’Antònia Cladellas ha recuperat de la memòria dels avis i àvies les lletres de les cançons que es cantaven en els assajos. És un petit regal que la colla vol donar a les persones que han participat dels 125 anys de la cultura en dansa!

PARTS DE TRES

CATXUTXES

Laire, laire, laireta compraré una bicicleta per anar a ballar gitanes a Mollet i també vindrà el Pepet.bis

Na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na ,na ,na, na, na. Na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na ,na, na, na, na.

Laire, laire, laireta compraré una bicicleta per anar a ballar gitanes a Parets tapadet no tindré fred.Bis Laire, laire, laireta compraré una bicicleta per anar a ballar gitanes a Lliçà i em podré quedar a ballar.Bis

LA JOTA La, la, la, la, la, la la, la, la, la, la, la la, la, la, la, la, la la, la, la, la, la, la.bis Atura el carro que vull baixar, que em vénen ganes d’anar a pixar! Si no t’atures jo em pixaré, i tot el carro t’emmerdaré! Tápate María, tápate, que la pantorrilla se te ve! Tápate Maria que la pantorrilla se te ve! bis La, la, la, la, la, la la, la, la, la, la, la la, la, la, la, la, la la, la, la, la, la, la.bis Atura el carro que vull baixar, que em venen ganes d’anar a pixar! Si no t’atures jo em pixaré, a la butxaca del carreter! Tápate María, tápate, que la pantorrilla se te ve! Tápate Maria que la pantorrilla se te ve!

Jo tinc una tia torta i un cavall coix bis quan la tia serà morta jo pujaré a cavall. Nena, bonica, fes-me un petó! bis Nena, bonica, gira en rodó! Na, na ,na ,na, na, na, na, na ,na ,na, na, na, na, na ,na ,na, na, na, na, na ,na ,na, na. Na, na ,na ,na, na, na, na, na ,na ,na, na, na, na, na ,na ,na, na, na, na, na ,na, na, na, na. Me’n vaig a la riereta a regar cols bis les cols i les xerovies, naps i fesols. Qui em compra roses del mes de maig, bis qui les acaba, sinó me’n vaig.

Gràcies ! Amb la col.laboració de :

COMIAT-OBJECTIU-2034  

BALL HOMENATGE Sarsuela: La del Soto del Parral 26 d’octubre de 1927 Música de Reveriano Soutulla i Juan Vert. Lletra: Luis Fernández de Sev...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you