5 minute read

Fødselsdagskrydstogt - Rhinen, Mosel og Alsace - 8 dg NYHED

Tag med på Gislevs traditionsrige fødselsdagskrydstogt på Rhinen, Mosel og Alsace, inklusiv det berømte fyrværkerishow Rhinen i Flammer og en aften med musik af sangeren og guitaristen Johnny Hansen fra Kandis om bord på skibet. Det bliver et festligt krydstogt med en fantastisk sejlrute om bord på et vidunderligt skib. Glæd dig til en rejse med mange oplevelser, udflugter, hygge og afslapning langs den romantiske Rhinen, den naturskønne Mosel og charmerende Alsace.

Vi sejler med det anmelderroste og moderne skib A-Rosa Aqua, og krydstogtet er eksklusivt for Gislevs gæster. Vi har inkluderet alle udflugter på land, til fods og med Gislevs egne gode busser. Om bord på skibet fejrer vi vores fødselsdag, og vanen tro har vi en dygtig musiker med på hele rejsen, som sørger for god stemning under middagen og dansemusik om aftenen. Velkommen om bord.

Helpension på A-Rosa Aqua, inklusiv drikkevarer til måltiderne Solooptræden af Johnny fra Kandis på skibet i Rüdesheim Alle udflugter langs Rhinen, Mosel og Alsace inkluderet

Dag 1: Med bus til Køln Fra Danmark kører vi med Gislevs busser mod Køln, hvor vores krydstogtskib venter. Vi går om bord og hilses velkommen af besætningen, som sørger for at indkvartere os i de komfortable kahytter. Middag på skibet og afsejling fra Køln.

Dag 2: Cochem ved Mosel Nyd formiddagen på skibet, mens vi driver langs Mosels grønne bredder mod Cochem. Gislev rejseleder viser dig rundt i den middelalderlige by, med sine brolagte gader, bindingsværkshuse og farverige blomster. Efter byrundturen kan du tage med en lokal minibus op til middelalderborgen Reichsburg, hvorfra du får en fantastisk udsigt over Mosel, vinmarkerne og Cochem. Entré på slottet kan købes lokalt. Du kan også bruge eftermiddagen om bord på skibets soldæk i en liggestol eller dyppe dig i den opvarmede udendørs spa. Langs den skønne promenade finder du små hyggelige caféer med udsigt til floden, hvor kan du nyde en kop kaffe eller et glas hvidvin. Aftensejlads ad Mosel mod Rhinen og Rüdesheim.

Dag 3: Rüdesheim og Johnny Hansen Morgensejlads gennem det smukke landskab mod Rüdesheim am Rhein, som er kendt for sine idylliske vinmarker og den festlige Drosselgasse, der er fyldt med restauranter og ølstuer. Smag evt. på den berømte brændevin Asbach Uralt, som er hovedingrediensen i den populære Rüdesheimer Kaffee. Om eftermiddagen kan du tage med Gislev bus op til det store monument, Niederwald Denkmal, hvorfra du kan nyde udsigten ud over Rhinen. Tag evt. med gondolen ned igen, som svæver hen over vinmarkerne. Billet koster € 7. Om aftenen fejrer vi Gislevs fødselsdag med en fest om bord. Aftenens højdepunkt er en solooptræden af Johnny Hansen fra Danmarks populæreste orkester Kandis. Glæd dig til at høre de store hits og andre kendte evergreens. Resten af aftenen spiller Gislevs musiker Carsten Bo, som sørger for den helt rette stemning til en uforglemmelig fødselsdagsfest. Skibet sejler fra Rüdesheim ca. 22.30 mod Speyer. Dag 4: Romantiske Heidelberg Om formiddagen glider vi roligt gennem vandet forbi små byer og vinbjerge, og efter frokost kører vi med bussen til Heidelberg. Det er en af Tysklands smukkeste byer med den gamle bro over Neckar floden, den imponerende slotsruin og de mange bindingsværkshuse.

Dag 5: Oplev Strasbourg Nyd formiddagen om bord, inden dagens store byrundtur i Strasbourg. Hovedstaden i Alsace er en af de smukkeste byer i det nordøstlige Frankrig. Glæd dig til at opleve den hyggelige gamle maleriske bykerne med sine krogede stræder og det romantiske La Petite France. Vi er tilbage på skibet til middag, og sejler igen nordpå på Rhinen mod Mainz.

Dag 6: Mainz og Lorelei klippen Kort byrundtur i Mainz, kendt for sin enorme domkirke, St. Martins Katedral. Du kan nyde frokosten imens vi sejler videre gennem Rhindalen, via Rüdesheim til Koblenz. Denne smukke strækning er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og her sejler vi omgivet af vinbjerge, små vinbyer og gamle middelalderborge. Vi kommer forbi den legendariske Lorelei klippe nær St. Goarshausen, som rejser sig 120 m over vandet. Hen på aftenen ankommer vi til Koblenz, hvor Mosel møder Rhinen ved Deutsches Eck.

Dag 7: Rhinen i Flammer I vinbyen Boppard, kan du gå med rejselederen på en kort formiddags byrundtur i den skønne by. Du kan nyde det meste af dagen om bord på skibet, mens vi venter på aftenens store begivenhed og en af rejsens højdepunkter - Rhinen i Flammer. Fra skibets dæk kan du i nattens mørke opleve det imponerende festfyrværkeri i alverdens farver, der oplyser Rhindalens borge og bjergsider.

Dag 8: Hjemrejse fra Köln. Efter morgenbuffeten går vi fra borde og kører med bussen mod Danmark. MED I PRISEN Ophold i dobbeltkahy t • Helpension på skibet • Drikkepakke til frokost og middag • Byrundtur i Cochem, Rüdesheim, Heidelberg, Strasbourg og Koblenz • Udflugt til Nieder wald Denkmal • Rhinen i Flammer show • Gislevs musiker Carsten Bo underholder hver af ten • Solooptræden af Johnny Hansen fra Kandis • Rejseleder. Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt. Tillæg: Kahyt i kategori C kr. 2.800. pr. person. Kahyt i kategori D kr. 3.500. pr. person. Enkeltkahyt i kategori A kr. 2.200. Enkeltværelse/ kahyt kategori C kr. 3.800.

HER BOR DU A-Rosa Aqua (7 næt ter). Meget komfor tabelt skib med 99 udvendige og rummelige kahy t ter. Skibet har en stor restaurant med panoramavinduer på øverste dæk, samt en bar, vin bar, café og lounge. På soldækket finder du et stor t område med liggestole og parasoller, storskak, put ting green, bar og en terrasse med udendørs bar. Du finder desuden et wellness område med en opvarmet udendørs spa til fri afbeny t telse. Forplejning om bord: Helpension med morgen-frokost-og af tenbuf fet, inklusiv drikkepakke til alle frokoster og middage (vin, rosé, øl, sodavand, juice, kaf fe, te). Til morgenmad er der altid inkluderet vand, juice, kaf fe og te. 3 Kahy tskategorier: D: Øverste dæk med fransk balkon. C: Mellemste dæk med fransk balkon. A: Nederste dæk med dobbelt koøje. Alle kahy t ter er med eget bad og toilet, håndklæder, morgenkåbe, hår tørrer, aircondition og sikkerhedsboks.

VÆRD AT VIDE Entré til Reichsburg €7. Gondollift i Rüdesheim €7. Det er kutyme at give drikkepenge til skibet ved afslutning af et krydstogt. Ca. €5-10 pr. dag.

Köln

Cochem

Koblenz Boppard Rüdesheim

Mainz

Speyer Heidelberg

Strasbourg

SE MEGET MERE OM DENNE REJSE: www.gislev-rejser.dk/fkr

FRA JYLLAND, FYN OG SJÆLLAND Afrejse Ud Hjem Pris Sø. 07.08 LVØ 4 11.998