5 minute read

Krydstogt for livsnydere på Rhône - 7/9 dg

Velkommen på et afslappende og elegant krydstogt på Rhônefloden, hvor du i ro og mag sejler på Frankrigs mest vandrige flod fra Lyon til Arles og retur. Undervejs kan du nyde den gode mad om bord og udsigten fra skibets store soldæk. På et flodkrydstogt som dette, kan du se frem til mange flotte naturoplevelser, smukke frodige vinmarker og idylliske middelalderbyer. Ved Camargue deltaet ligger den charmerende by Arles, kendt som Galliens lille Rom. Glæd dig til at opleve en helt særlig stemning og atmosfære i denne gamle by, grundlagt af Julius Cæsar på bredden af Rhônefloden. I Avignon besøger vi det vældige palads, Palais des Papes, et mesterværk i gotisk byggestil fra middelalderen. I det dramatiske landskab i Ardéche kløften, kører vi en heldagsudflugt inklusiv frokost i det grønne. Her oplever du også den spektakulære naturskabte kalkstensbro Pont d’Arc og de magiske Madeleine grotter. Rejsen afsluttes med en stor rundvisning i gourmetbyen Lyon med besøg og smagsprøver i Les Halles de Lyon Paul Bocuse.

Et uforglemmeligt krydstogt gennem Sydfrankrigs fantastiske landskab, med det 4-stjernede skib MS Rhône Princess. Som en NYHED, kan du nu flyve til/fra Lyon.

All Inclusive på krydstogtskibet. 3-retters serveret frokost og middag Inklusiv 6 vidunderlige udflugter og byrundture langs Rhône floden Skibet er eksklusivt for gæster med Gislev og Kulturrejser Europa

Dag 1-2: Med bus til Lyon Med passende pauser kører vi gennem Tyskland for overnatning og middag på et godt hotel. Vi fortsætter ind i Frankrig mod Lyon, hvor skibet venter på os.

Dag 1: Med fly til Lyon Efter ankomst køres vi til det centrale Lyon, hvor Gislevs rejseleder vil introducere dig for denne gastronomiske hovedstad. Hen på eftermiddagen mødes vi med gæsterne som ankommer med bus og går om bord på skibet. Velkomstdrink og middag for alle gæster, inden skibet sejler fra Lyon mod Arles i syd.

Dag 2 på skibet: Sejlads til Arles Vi sejler hele formiddagen gennem det smukke franske landskab. Omkring middag ankommer vi til Arles. Rejselederen viser rundt i byens smalle gader og hyggelige pladser med franske caféer. Resten af dagen er fri til egne oplevelser og måske en gåtur i Van Goghs fodspor eller et besøg i det velbevarede amfiteater kan friste. Du kan tilkøbe en panoramatur til Camargue, hvor du oplever deltaets floder med de lyserøde flamingoer og berømte heste m.m. kr. 500. Bestilles med rejsen.

Dag 3 på skibet: Pavebyen Avignon Vi sejler fra Arles tidligt om morgenen med kurs mod Avignon. Byrundtur til fods med rejselederen hvor vi bl.a. besøger pavepaladset. Det er et imponerende og luksuriøst fort, der symboliserede den katolske kirkes store magt i middelalderen. Det er et af de mest betydningsfulde gotiske bygningsværker i Europa og en af Avignons mest kendte attraktioner. Tag et skridt tilbage i tiden, imens du går gennem de store haller, nyder de smukke kapeller eller besøger pavens bolig. Vi forlader Avignon omkring middag og sejler videre mod byen Viviers.

Dag 4 på skibet: Ardéche og Pont d’Arc Efter morgenmaden kører vi med bussen på en heldags panoramaudflugt til det bjergrige område Ardéche, der er berømt for sin 30 km lange kløft, som skærer sig igennem Rhône-Alpes. Naturen er uendelig smuk, med de stejle klipper, dybe dale, tæt vegetation og flotte sandstensformationer. Du ser Pont d’Arc, den imponerende kalkstensbro formet af floden Ardéche. Vi nyder en frokost i det grønne og afslutter dagens udflugt med en rundvisning i de utrolige Madeleine grotter. Ankomst tidligt på aftenen i Tain l’Hermitage, hvor skibet er vært for en gallamiddag om bord.

Dag 5 på skibet: Idylliske Vienne Morgenmaden nydes om bord, imens vi sejler til Vienne. Byen er absolut et besøg værd, enten på egen hånd eller i selskab med Gislevs rejseleder. Vi sejler videre nordpå, igennem Lyon mod Saônefloden til Collonges-au-Mont-d’or. Her ligger den verdensberømte restaurant af Paul Bocuse - Abbaye de Collonges. Du kan tilkøbe en 7-retters Michelin middag inkl. velkomst cocktail, vin og vand, kr. 1.500. Bestilles med rejsen.

Dag 6 på skibet: Smagen af Lyon Stor byrundtur i Lyon med bus og til fods, i selskab af en lokal guide. Du oplever den gamle historiske bydel med de smalle gyder, overdækkede passager og livlige stemning. Vi besøger Paul Boucuse’s Les Halles de Lyon, et stort indendørs marked, med den fineste gourmetmad. Her skal vi smage på lidt lokale specialiteter. Vi nyder den sidste aften om bord, inden vi næste morgen skal tage afsked med skibet.

Dag 7: Lyon til Danmark med fly Efter morgenmad på skibet, er der tid til at gense Lyon, shoppe og nyde en kaffe og croissant på en af de hyggelige caféer. Hen på eftermiddagen kører vi med bus til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

Dag 8-9: Lyon til Danmark med bus Morgenmad på skibet. Vi kører mod Tyskland for indkvartering og middag på vores hotel. Hjemkomst til Danmark. MED I PRISEN Ophold i dobbelt værelse/-kahy t • 2 x middag og 2 x morgenmad på overnatningshotel (bus) • All Inclusive på skibet • Byrundtur i Arles • Byrundtur i Avignon • Heldags udflugt i Ardéche regionen og til Pont d’Arc • Madeleine grot terne inkl. entré • Byrundtur i Vienne • Byrundtur i Lyon • Besøg i Les Halles de Lyon Paul Bocuse • Rejseleder.

Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Tillæg: Kahyt i kategori A kr. 2.000 pr. person. Enkeltkahyt i kategori B kr. 2.800. Udflugt til Camargue kr. 500. Michelin middag på Paul Bocuses Abbaye de Collonges kr. 1.500.

HER BOR DU MS Rhône Princess Nydeligt 4 -stjernet skib med 2 dæk, en stor restaurant, bar, lounge og et stor t soldæk med liggestole. Forplejning om bord: Morgenbuf fet, 3-ret ters ser veret frokost og middag. Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice, kaf fe og te) til måltiderne om bord er inkluderet, og der er fri bar fra kl. 10- 23 (eksklusiv champagne, vin fra vinkor t og specielle drinks). Kahy t ter i 2 kategorier: B: Hoveddæk med små vinduer A: Øverste dæk med store vinduer Alle kahy t ter er dobbeltkahy t ter med 2 separate senge eller dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, t v, wi-fi, aircondition og værdiboks.

VÆRD AT VIDE Entré til Arles Amfiteater ca. € 12. Det er kutyme at give drikkepenge til skibet ved afslutning af et krydstogt. Ca. €5-10 pr. dag.

Collonges-au-Mont-d’Or Lyon

Vienne Tain-l’Hermitage

Pont d’Arc

Madeleine

Arles Viviers

Avignon

SE MEGET MERE OM DENNE REJSE: Bus: www.gislev-rejser.dk/krhb Fly: www.gislev-rejser.dk/krhf

FRA JYLLAND OG FYN Afrejse Ud Hjem Pris Ti. 02.08 L 4 10.998