5 minute read

Sommer i Finland - 8 dg ............................................. NYHED

Lad naturen, kunsten og den nordiske sjæl omfavne dig, i landet med de 1000 søer. Finland er i sandhed en storslået skandinavisk nabo, som vil begejstre enhver rejsende med smag for uspoleret vildmark, kulturhistoriske seværdigheder samt klassisk og moderne design. Vores rundrejse inkluderer et væld af uforglemmelige oplevelser ved Turku og den finske skærgård, blandt ikoniske designs af Alvar Aalto i Jyväskylä og ved trinet til nogle af landets historiske forter, borge, kirker og katedraler. Ingen andre steder i Europa finder du så meget vildmark, svøbt ind i høje grønne skove og krystalklare søer. Vi kommer helt ud og helt ind i den friske finske luft og det rene vand, når vi overnatter tæt ved Saimaa søens bred, og har god tid til Jokamiehen Oikeus – et finsk udtryk der bedst oversættes til at du kan gå frit i naturen, hvor som helst du vil. Velkommen til sommer i Finland med Gislev Rejser.

Aften sejltur med middag i den smukke skærgård ved Turku Bo 2 nætter på 4-stjernet spa- og wellness hotel i Sølandet Oplev kunst, kultur og ikoniske designs af Alvar Aalto

Dag 1: Afrejse fra Danmark Vi mødes i Københavns Lufthavn, hvor Gislevs rejseleder byder dig velkommen. Efter ankomst i Helsinki kører vi vestpå mod Turku. Undervejs gør vi et interessant stop i den lille landsby Fiskars, som blev grundlagt i det 17. århundrede og som er særligt kendt for de berømte Fiskarsknive, sakse m.m.

Dag 2: Turku og skærgårdsmiddag Vi begiver os til fods ud i den gamle bys stemningsfyldte centrum omkring Aurafloden. Her ser vi blandt andet den flotte Åbo domkirke fra 1200 -tallet, og Åbo Torv. Det svenske navn for Turku, er Åbo. En spadseretur rundt i denne livlige universitetsby, er en perfekt og afslappende måde at gå på opdagelse igennem byens seværdigheder, skønne parker og historiske gader. Vi afdækker fortiden, arkitekturen, kulturen og kan samtidigt smage på lidt lokale lækkerier. Byrundturen tager os også forbi det gamle middelalderlige Turku Slot. Efter en oplevelsesrig dag, slutter vi af med en skøn aftensejlads og middag om bord på et skib i skærgården omkring Turku.

Dag 3: Finsk arkitektur og design Her i det centrale Finland, skal vi på opdagelse blandt nogle af byens kendte arkitektoniske bygninger af den berømte finske arkitekt Alvar Aalto. Vi besøger naturligvis også Alvar Aalto museet. Efterfølgende kører vi til Finnish Air Force Museum, hvor udstillingen blandt andet består af fly, motorer og udstyr til besætningen, som er blevet brugt af det finske luftvåben. Eftermiddagen og aftenen er fri til at gå med Gislevs rejseleder eller på egen hånd spadsere rundt i den mangfoldige by eller shoppe i det berømte center Toivolan Vanha Piho.

Dag 4: De 1000 søers land I dag kører vi gennem det finske Søland til Savonlinna, som er en lille by med et rigt kulturliv. Her venter en skøn panoramisk byrundtur, som viser både byens historie og dets vidunderlige natur frem – båret af Finlands største sø, Saimaa, samt Olavinlinna borgen. Efter besøg på borgen er der mulighed for at komme på en 1,5 times sejlads på Saimaa søen i Savonlinnas skærgård, hvorfra du ser borgen fra søsiden. Tilkøb kr. 220. Overnatning i Punkaharju, hvor vi indkvarteres for 2 nætter ude i den friske finske natur.

Dag 5: Wellness og vildmark Du vågner denne morgen op på Kruunupuisto hotel, som er et idyllisk kursted omgivet af maleriske skove og med udsigt over søerne. Du er midt ude i den rene og rå natur, præget af fyrreskove og krystalklare søer. Kruunupuisto ligger i Punkaharju naturreservat ved Saimaasøen, og er det perfekte sted for alle som længes efter uspolerede naturoplevelser. I dag er der mulighed for at tage med Gislevs rejseleder på vandretur i det fri og nyde en svømmetur i søens friske vand. Du kan også besøge hotellets kurafdeling, som tilbyder alt fra indendørs swimmingpool, dampbad, spa og den klassiske finske sauna.

Dag 6: Besøg i Lappeenranta Vi forlader Punkaharju og fortsætter syd om Saimaa søen mod byen Lappeenranta, hvor vi blandt andet skal besøge den ældste ortodokse kirke i Finland. Byrundturen i den gamle bydel, tager os forbi den gamle fæstning, som er en værdifuld del af den finske, russiske og svenske kulturarv. Vi besøger også Saimaa Canal Museum og får historien om den spændende kanal mellem Finland og Vyborg i Rusland. Vi har inkluderet 2 timers sejlads på Saimaa kanalen, hen til den første sluse, Mälkiä lock.

Dag 7: Porvoo og Helsinki Byrundtur til fods i den charmerende lille kystby Porvoo, kendt for sine hyggelige træhuse og en flot katedral. Vi kører herefter mod Helsinki. Glæd dig til en scenisk byrundtur forbi hovedstadens flotte huse og monumenter, som udstråler et interessant mix af skandinavisk og russisk arkitektur. Vi passerer Tuomiokirkkokatedralen, Sibelius monumentet og den enestående stenkirke, Temppeliaukio.

Dag 8: Design og kanalrundfart Besøg på Designmuseet, som med sine 144 år er et af verdens ældste. Rundrejsen afsluttes med en flot kanalrundtur i Helsinki, inden vi kører mod lufthavnen og flyver hjem til Danmark. TANKEN BAG REJSEN En rundrejse som tager dig med ud i det blågrønne landskab. Derudover oplever du en perlerække af historiske og kulturelle seværdigheder.

MED I PRISEN Ophold i dobbelt værelse • 7 x morgenmad • 5 x middag • Udflugt til Fiskars Village • Byrundtur i Turku • Skærgårds sejltur • Alvar Aalto Museum • Finnish Air Force Museum • Besøg på Olavinlinna Slot tet • Vandretur i Punkaharju • Adgang til spa-afdelingen på Hotel Kruunupuisto • Byrundtur i Lappeenranta • Saimaa Canal Museum inkl. entré • Sejltur på Saimaa kanalen • Besøg i Por voo • Byrundtur i Helsinki • Helsinki Design Museum • Kanalrundfar t i Helsinki • Rejseleder.

Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt. Beregn ca. € 50.

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 2.800. Bådtur på Saimaa søen kr. 220. Bestilles med rejsen.

Turku Jyväskylä

Savonlinna

Punkaharju

Lappeenranta

Fiskars Porvoo Helsinki

HER BOR DU Sokos Kupit taa, Turku (2 næt ter) Scandic Cit y, Jy väsk ylä (1 nat) Hotel Kruunupuisto, Punkaharju (2 næt ter) Sokos Lappee, Lappeenranta (1 nat) Scandic Grand Marina, Helsinki (1 nat)

Forbehold for ændringer.

SE MEGET MERE OM DENNE REJSE: www.gislev-rejser.dk/sif

FRA KØBENHAVNS LUFTHAVN Afrejse Mødetid Hjem Pris NB On. 25.05 08.00 21.25 9.998 Kr. Himmel On. 15.06 07.40 21.25 9.998 On. 27.07 06.00 20.50 10.498