5 minute read

Færøerne og Island - 10 dg

Spændende rejse der kombinerer Færøernes uberørte natur med Islands vulkanske landskaber. Rejsen starter med 6 forrygende dage på Færøerne, hvor vi ser de maleriske bygder med kønne kulørte huse. Vi nyder den friske luft og betages af det smukke vandfald Múlafossur i Gásadalur. Vandfaldet, der er Færøernes højeste, kaster sig ud over de stejle klipper og ender i havet. Glæd dig også til at opleve idylliske Tórshavn samt besøge Kongsbonden i den 1000 år gamle gård. Her byder 17. generation af Familien Patersson på en hyggelig middag. Efter flotte oplevelser på Færøerne flyver vi til Island. Her venter 4 nætter på et godt hotel centralt beliggende i Reykjavik. Byrundtur i Islands hovedstad, hvor du ser den karakteristiske kirke Hallgrímskirkja, nyder udsigten fra Perlan og spadserer en tur på havnen. Vi har også inkluderet en flot udflugt, hvor vi følger Den Gyldne Cirkel. Her oplever du tre af Islands mest kendte seværdigheder, Nationalparken Tingvellir, hvor sagatidens historiske møder fandt sted og Geysir med den varme springkilde Strokkur samt det gyldne vandfald Gullfoss. Der er også tid til egne oplevelser, hvor du kan tage på hvaltur eller besøge et af de termiske bade. Velkommen til alsidige oplevelser på Nordatlantens skønneste øer.

5 nætter på Hotel Føroyar – storslået udsigt fra alle værelser Du oplever det bedste af Færøerne – og alle udflugter er inkluderet Spændende oplevelser på Island inklusiv byrundtur og to udflugter

Dag 1: Direkte fly til Færøerne Efter ankomst til de grønne øer kører vi direkte til Hotel Føroyar, hvor vi skal bo de næste 5 nætter.

Dag 2: Byrundtur i Tórshavn Besøg i Nordens Hus, hvor der formidles nordisk kunst og kultur. Efterfølgende kører vi til Tórshavn. Byrundtur i den charmerende by. Vi ser også den gamle bydel Tinganes.

Dag 3: Bygder, Kæmpen og Kællingen En af de smukkeste strækninger på Færøerne fører os til bygden Tjørnuvik, med flot udsigt til klippeformationen Kæmpen og Kællingen. Herfra kører vi mod den lille bygd Saksun, hvor vi nyder den flotte natur og tager et kig indenfor i den gamle kongsgård. Inklusiv frokost.

Dag 4: Múlafossur vandfald Flot udflugt til den lille bygd Gásadalur, der ligger smukt ved Vágars højeste fjelde. Indtil den 1.700 m lange tunnel blev sprængt ind igennem klippen i 2004 og forbandt Gásadalur med resten af Vágars vejnet, var bygden en af de mest isolerede på Færøerne. Vi ser Færøernes højeste vandfald Múlafossur og nyder en frokost i den gamle købmandsbutik, som i dag er lavet om til en hyggelig lille café.

Dag 5: Fårehuset og Kongsbonden Vi kører til naboøen Eysturoy, hvor vi besøger fårehuset. Her venter en interessant fortælling om fåreopdræt på Færøerne. Der er smagsprøver på hjemmebagt brød med fårekød før vi besøger butikken, hvor der kan købes striktrøjer og andre lækre uldprodukter. Herefter til Kirkjubøur, hvor vi spiser middag hos Kongsbonden. En autentisk og unik oplevelse.

Dag 6: Vulkanøen Island Formiddagsfly til Island. Vi ankommer til Keflavik allerede samme formiddag. Fra lufthavnen kører vi gennem det særprægede vulkanske landskab til hovedstaden Reykjavik. Her venter en byrundtur, hvor vi bl.a. nyder udsigten fra Perlen, ser nærmere på det charmerende miljø langs med havnen, og ser den storslåede Hallgrímskirkja. Indkvartering for 4 nætter på centralt beliggende hotel i Reykjavik. Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Besøg f.eks. et af de termiske bade.

Dag 7: Den Gyldne Cirkel Efter morgenmad venter en spændende udflugt ud i den islandske natur. Vi følger Den Gyldne Cirkel, der tager os gennem Islands særprægede natur. Vi besøger det geotermiske område, som blev aktivt for mere end 1.000 år siden. Vi ser den varme gejser Strokkur, hvorfra kogende vand sendes 10 -30 meter op i luften. Videre til det gyldne vandfald Gullfoss, et af Islands mest besøgte turistmål, samt facinerende Tingvellir Nationalpark. Det er her, at brudlinjen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader ses tydeligt.

Dag 8: Panoramatur langs sydkysten Efter en flot køretur stopper vi ved det 60 meter høje vandfald Seljalandsfoss. En let vandresti fører dig om bag vandfaldet. Vi fortsætter langs sydkysten til Skógar, en lille bygd med 25 beboere. Her ligger et af Islands smukkeste vandfald Skógafoss. Vandfaldet, der er 25 meter bredt og 60 meter højt, står i flot kontrast til alt det grønne. Vi fortsætter til Vik, der er Islands sydligste by. Vi betragter den brede sandstrand og de 3 klippeformationer, der siges at være forstenede trolde.

Dag 9: Termiske bade eller hvaltur Denne dag er fri til egne oplevelser. Du kan tage på museum, bade i termisk kildevand eller tage med på en spændende hvaltur. Hvalturen skal bestilles sammen med rejsen og koster kr. 695. TANKEN BAG REJSEN Både Færøerne og Island byder på storslåede scenerier og hver deres unikke natur. På denne rejse oplever du det bedste af de to nordatlantiske perler.

MED I PRISEN Ophold i dobbeltværelse • 5 nætter på Hotel Føroyar • 4 nætter på Kea Storm • 9 x morgenmad • 2 x frokost • 4 x middag • Byrundtur i Tórshavn inklusiv besøg i Nordens Hus • Udflugt til Tjørnuvik og Saksun Kongsgård • Besøg i Fårehuset • Middag inklusiv drikkevarer hos Kongsbonden • Udflugt Den Gyldne Cirkel • Udflugt Islands sydkyst • Rejseleder.

Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.000. Hvaltur kr. 695. Bestilles med rejsen.

HER BOR DU Hotel Føroyar, Tórshavn (5 næt ter) Bygningen regnes blandt de smukkeste i hovedstaden og har en uovertruffen beliggenhed ved fjeldvejen lidt ovenfor Tórshavn. Alle værelser har panoramaudsigt over byen og Atlanterhavet. Værelserne er med tv, wi-fi, hårtørrer, strygefaciliteter, kaffe/te-faciliteter og minibar. Kea Storm Hotel, Reykjavik (4 næt ter) Hotellet ligger centralt i Reykjavik, blot få minut ters gang fra den hyggelige shoppinggade Laugavegur. Hotellet har 93 værelser, der alle er pænt indret tet med t v, radio og telefon. Der er gratis wi-fi på hotellet.

Tingvellir Reykjavik

Gullfoss Keflavik Strokkur

Seljalandsfoss

Gásadalur

Med forbehold for ændringer.

SE MEGET MERE OM DENNE REJSE: www.gislev-rejser.dk/foi

FRA BILLUND LUFTHAVN Afrejse Mødetid Hjem Pris Sø. 15.05 14.00 18.30 16.998 Sø. 12.06 14.00 18.30 17.998 Sø. 10.07 14.00 18.30 17.998 Sø. 14.08 14.00 18.30 17.998