__MAIN_TEXT__

Page 1

girosalut & barnasalut


Canvia el mรณn: consumeix bio i local

BARCELONA Palau St. Jordi 7-10 de maig Organitza

ASSOCIACIร“ VIDASANA

www.biocultura.org

Segueix-nos a les xarxes!


SUMARI ACTUALITAT 5

Què és un Temazcal? MAMAKILLA

18

Método rebirthing Breathwork. REBIRTHING JOVÉ

23

5 beneficios para la salud al consumir cúrcuma

DESTACAT 24

GREEN MARKET

30

Acumulador de Orgón. FRANCESCO D'INGIULLO

32

¿Contrarrestar las migrañas?

RECOMANEM 34

Entrevista Tony Estruch

36

Enemigos de una casa sana. DOMOBIOTIK

40

Agua hidrogenada. JESÚS CASTANY

45

Marxa Nòrdica, un canvi de paradigme. NORDICWALKS

47

Los profesionales de las Terapias Naturales no son sanitarios, pero lo serán. COFENAT

48

Entrevista Álvaro Frías. Trastorno límite de la personalidad.

50

La teva salut reproductiva a les teves mans. SARA BANAL/ DIEGO ROSSI

56

L'experiència terapèutica d'un bany de bosc. DR. CARLES FRIGOLA

59

DIRECTORI PROFESSIONALS

63

AGENDA C O N TA C TA ' N S

633 756 056

g i ro s a l u t @ l i ve . c o m

WWW.GIROSALUT.ORG

CONTACTAN'S Tel. 633 756 056 girosalut@live.com 3 w w w. g i ro s a l u t . o r g


Guia de salut, cos i ment Guia de salut, cos i ment

4


Guia de salut, cos i ment

Què és un temazcal? El temazcal és un bany de vapor utilitzat àmpliament a Mesoamèrica des dels temps prehispànics; s’utilitza amb finalitats terapèutiques, higièniques i rituals, sempre conservant la cosmovisió indígena. Sovint també es posa un cercle de pedres amb

Origen de la paraula La paraula temazcal prové de la paraula náhuatl temazcalli i significa casa de vapor (temaz - vapor, calli - casa). La calor, el vapor i la suor provoquen una purificació corporal ben coneguda per les cultures antigues. En la tradició del temazcal, aquesta purificació no es limita al cos sinó que també abasta el camp espiritual. El simbolisme de l’estructura del temazcal i la tradició oral reflecteixen la connexió entre el cos, l’esperit i la naturalesa.

Elements simbòlics en l’estructura del temazcal

objectes representants dels ancestres per reconèixer la presència espiritual dels avis. Entre el foc i la construcció -que pot ser de canya bambú o branques de diferents arbres- es simbolitza un animal, pot ser un àguila, una serp... que fa de fletxa per arribar al propòsit . Al centre del temazcal hi ha una depressió on es dipositen les pedres calentes; sobre aquestes pedres es col·loquen plantes curatives i aromàtiques, o s’aboca una infusió d’aquestes plantes sobre les pedres. Les plantes també són simbòliques per les seves propietats individuals, per exemple: El copal neteja l’esperit i recupera la memòria del nostre origen. El pal dolç atreu la bellesa i la dolçor i revela la tendresa dins del cor.

El temazcal pot tenir moltes formes diferents i els diversos grups indígenes tenen els seus propis costums específics; aquí es descriu un exemple bàsic, reconeixent que no necessàriament són així tots els temazcals.

El cedre per agrair i beneir tot el que tenim.

En sí, el temazcal representa la terra, la deessa que ens dóna vida i ens sustenta. Quan un entra al temazcal, es diu que està entrant al ventre de la Mare Terra i per això el temazcal té la forma de dom; en alguns casos es construeix literalment endins de la terra en forma de cova. L’interior del temazcal és fosc.

Des del moment en què s’agrega aigua o infusió d’herbes a les pedres, es crea el vapor i el temazcal ja conté tots els elements bàsics de l’univers (terra, foc, aire i aigua).

Fora del temazcal, en algunes tradicions en el costat oriental, se situa el foc sagrat; això representa el déu del sol, l’energia del qual fecundant i creadora escalfa les pedres volcàniques que després donaran calor al temazcal.

La sàlvia per escollir solament allò que necessitem.

El temazcal és un espai per a la neteja i renaixement; és un punt de connexió entre l’ésser humà i els déus. Normalment entren diverses persones juntes; un guia conegut com el temazcaler dirigeix el vapor; també es poden incorporar cants i resos. El temps dins del temazcal desapareix.

TEMAZCALS A MAMAKILLA

12 d'abril i 10 de maig VINE A COMPARTIR AMB NOSALTRES amb la Abuela Memina APORTACIÓ 35€

(Maria Dina Garcia Lopez) Terapeuta holística, Sacerdotessa iniciada en la Cosmovisió Andina y Maia Quiche

Més info WhatsApp 699 36 96 56

POSSIBILITAT DE QUEDAR-TE A DORMIR A LES NOSTRES INSTAL·LACIONS . DEMANA INFORMACIÓ CAL PORTAR FLORS, ROBA DE BANY, TOVALLOLA, MENJAR PER COMPARTIR (FRUITA, FRUITS SECS...)

5


M A S S ATG E OYUYU T’imagines l’escalfor de la mantega de karité calenta sobre la teva pell? Aquest massatge d’esquena i cames combina tres tècniques: l’aplicació de les boles de fusta Oyuyu, l’aplicació de la mantega de karité calenta juntament amb una exclusiva barreja d’olis essencials, i un massatge manual i amb pedres de jade i jaspe, que t’ajudaran a equilibrar-te física i mentalment.

Durada: 40’ Preu: 45€

BALI BLISS ( E L T R A C TA M E N T D E L A F E L I C I TAT ) Massatge facial i corporal aplicat amb tècniques del massatge balinès tradicional, basat en la medicina aiurvèdica de l’Índia i la medicina tradicional xinesa. Combina aromateràpia i les tècniques Gosok (moviments circulars profunds amb la punta dels dits), tuina (acupressions profundes per alleugir el dolor i relaxar la tensió) i estiraments inspirats en el ioga, que permeten aconseguir un estat de relaxació profunda. El subtil però poderós oli absolut de gessamí aplicat al tercer ull, al plexe solar (que significa el ‘seient de l’ànima’ i fomenta la confiança) i a la palmell de la mà, ens ajudarà a armonitzar les emocions i alleugir l’estrès.

Durada: 50’ Preu: 65€

RITUAL A M AT I S TA No és cap secret que els minerals acullen dins seu energia beneficiosa. Beneficia’t de les propietats de l’amatista i eleva el teu nivell d’energia amb aquest massatge relaxant de tot el cos amb olis essencials i aquest mineral -que et podràs endur-. Prèviament, una sessió al nostre circuit d’aigües et relaxarà i et prepararà per rebre i assaborir aquest massatge energitzant.

Durada: 50’ massatge + 60’ spa Preu: 70€


Benvinguts a Qualia Centre Wellness

C/Alemanya, 18. Figueres Tel. 972 511 400 info@qualia.cat | www.qualia.cat

RITUAL DE LA CALMA

ROSE THERAPY

Redescobreix el plaer de sentir-te bé i recuperar la calma interior. Aquest massatge antiestrès d’esquena, cames, peus i mans t’ajudarà a recuperar l’harmonia i calma interior gràcies a l’aplicació dels Remeis Integratius de Secretos del Agua, una sinèrgia de plantes que harmonitzen el funcionament de l’organisme. Després del massatge, assaboreix tot el benestar mentre estàs embolcallat en una confortable manta de llana.

Si estàs angoixada, estressada, ansiosa, bloquejada... Aquest massatge facial i corporal amb quars rosa i oli essencial de Rosa de Bulgària combina la reflexologia facial Dien-Cham i uns estiraments abdominals que, combinat amb el massatge i les propietats del quars rosa i els olis, ens ajuda a obrir el plexe solar, activar el metabolisme, accelerar l’eliminació de toxines, estimular la regeneració energètica del fetge i equilibrar la regulació hormonal.

Durada: 50’ Preu: 60€

Durada: 50’ Preu: 65€


Guia de salut, cos i ment

Más que una empresa, somos una gran familia que tiene en sí toda la esencia de Indonesia. Su pasión para la música y la danza, su respeto por la naturaleza y el prójimo, su gran generosidad y fertilidad de ideas. Trabajamos sólo con las comunidades locales, contando con personas con discapacidades en cada proceso, y con elementos naturales autóctonos, que crecen tan prósperos en este archipiélago. La música nos apasiona y nos encanta compartirla con nuestros seres más queridos. Creemos fuertemente en un mundo sostenible, solidario y responsable. Amalur nace de un año de estudio de la naturaleza del bambú y del desarrollo local de talentos especiales. Hemos movilizado a un pueblo entero y a una Fundación para conseguir Amalur y llevarlo a tus manos. Completamente hecho a mano, con amor y disfrute.

A todos ellos les une su pasión por el bambú, uno de los recursos más abundantes y renovables del planeta.

RESPONSABILIDAD SOCIAL Basamos nuestra actividad en la sostenibilidad, el comercio justo y la responsabilidad social. Con estas premisas tratamos nuestros productos y hemos creado Amalur, un innovador altavoz de bambú para teléfonos móviles, 100% vegetal, Bambú + corteza vegetal. Nuestros artesanos son personas con discapacidades que pertenecen a una fundación sin ánimo de lucro: YPCM en Yogyakarta - JAVA ISLAND Mimamos a nuestros colaboradores con un salario justo, y con perspectivas de desarrollo y mejora constante. ECOLOGÍA Y SOSTENIBILIDAD El bambú es una planta herbácea de la familia de las gramíneas que crece espontánea y muy rápida en las fértiles tierras de Java. Es uno de los recursos más abundantes y renovables del planeta. Para crear Amalur hemos seleccionado el bambú de Borobudur, cerca del templo budista maravilla del mundo. Queríamos sostenibilidad, arte y espiritualidad, todo en uno.

DECORATIVO PROCESO DE PRODUCCIÓN DE AMALUR La producción del bambú Amalur esta dividida en dos tramos. La aldea entera se vuelca en esta labor y nos preocupamos de que reciban una retribución justa y digna por su trabajo. La mayor parte del proceso, o practicamente el 70%, lo realizamos en Yayasan Penyandang Cacat Mandiri (YPCM) Fundación de Discapacitados “Independiente”, una fundación sin ánimo de lucro dedicada al empleo y formación de personas con discapacidad física. 8

Amalur, con su estilo étnico y minimalista, es un elemento decorativo en sí mismo, que transmite la belleza de la madre naturaleza. Es original y exclusivo, cada pieza es única. El bambú es un material elegante, con diversas gamas de colores, pudiendo lograr una imagen casual o formal y toda la variante que exista entre ambas.

PERSONALIZACIÓN Los altavoces Amalur pueden ser lisos, respetando la armoniosa textura del bambú, pintados o tallados por artesanos locales que son capaces de grabar cualquier tipo de diseño sobre el bambú negro (Wulung) de Borobudur. Puedes elegir entre los 2 modelos lisos (bambú claro y oscuro), 10 modelos tallados a mano con gubia y 5 modelos pintados en diferentes tonalidades con la técnica del puntillismo.

También podemos personalizar Amalur con la talla o pintura que prefieras, desde pequeños logos a composiciones más complejas. ¡Explícanos tu propuesta!

info@artejavane.com


9


Disciplines: Kundalini Ioga Hatha Ioga Vinyasa Ioga Ashtanga Ioga Yin Yoga Unnata Ioga Aeri Khatva Ioga Restauratiu

Grups Especials: Ioga Embaràs Ioga Post Part amb Nadons Ioga Kids Ioga Teens Ioga Sèniors

Cursos: Ioga Empreses Tècniques Relaxació i Minfulness Ioga Crèdits Universitaris

Formacions Professorat: Instrucció en Ioga (Homologada pel SOC) Kundalini Ioga Unnata Ioga Aeri

Avinguda Sant Narcís, 16 Carrer Sant Agustí, 40


Nou Centre a Girona! ara tens llibertat d'horaris llibertat de disciplines i llibertat de Centre 972 208 495 / 616 952 314 info@happyyogagirona.com www.happyyogagirona.com


PELEGRINAR: L'ART DE CAMINAR AMB EL COR Caminar a la natura ens retorna a l’essència i ens obre els sentits. Ens fa humils, lliures, connectats als elements i als cicles de la vida. Caminar implica anar lleugers d’equipatge, deixar enrere el que no necessitem carregar i obrir-nos al misteri. Si a més a més aquest caminar el fem en plena consciència, i amb una intenció veritable dins del cor, esdevé pelegrinar.

Pelegrinar és endinsar-nos al santuari interior tot deixant-nos interpel·lar per la bellesa i a la màgia de cada paisatge. És obrir-nos a ser transformats, ser portats, esdevenir el mateix camí. Pelegrinar és deixar que la ment trobi repòs en el bressol de les passes, petjar amorosament la terra, aprendre a estimar-la...

T’acompanyo en diferents camins iniciàtics, en plena natura, caminant en silenci i amb la força del grup:

EL CAMÍ DE LA SAVIESA I LA FLUÏDESA 29 abril – 3 maig, 2020 Un pelegrinatge caminant prop de la mar, al Parc natural del Cap de Creus. EL CAMÍ DE L’ABUNDÀNCIA 30 setembre – 4 octubre, 2020 Un viatge transformatiu seguint els passos dels Càtars des dels Pirineus fins al santuari de Queralt. I si el que desitges és descansar profundament, et proposo aquest retir de silenci per obrir-te a la vida i tot el seu potencial:

COR DESPERT: RETIR DE DESCANS PROFUND A LA NATURALESA SALVATGE 31 juliol - 5 agost, 2020

GEMMA POLO PUJOL www.gemmapolo.com www.pelegrina.org


Guia de de salut, salut, cos cos ii ment ment Guia

16 16


Guia de salut, cos i ment

Reconnective Healing® és una interacció tangible amb unes determinades freqüències Dóna accés a una consciència interna amb una ressonància vibratòria que estimula la força, la capacitat intel·lectual, la saviesa, l’estabilitat emocional i la vitalitat física.

Arç Estragues Canal - tel. 654 617 124 Reconnective Healing® Facilitador Fundacional

Descobreix més a: www.serquantic.com

`

MAGNETISEUR SANADOR Stress- Choc - Émocionnel - Zona Eczema - Tendinite - Sciatique Ré-équilibrage Énergétique

TERAPIAS EMOCIONALES Strès - Ansiedad Miedo - Auto-estima Terapia de parejas

taodeluz-centro@hotmail.com Tel.: (+34) 630 030 288 Avda. Joan Carles, 1 sector EMPÚRIES C12 - 17487 EMPURIABRAVA www.magnetiseur-soinsenergetique.com / www.sanador-curaenergetia-com 17


Guia de salut, cos i ment

LA RESPIRACIÓN CONSCIENTE Y EL MÉTODO REBIRTHING BREATHWORK

Ejercitar la respiración de forma consciente es una práctica que se ha realizado en muchas zonas de nuestro planeta a lo largo de los siglos, aunque aquí la estemos comenzando a apreciar ahora. Tiene numerosos beneficios y se puede realizar de muy diversas maneras, según el objetivo que persigamos al realizarla. Respirar es igual a vivir. Iniciamos nuestra vida fuera del útero con la primera inhalación y la completamos con nuestra última exhalación. Y mientras tanto… Una gran parte de la población respira con dificultad porque se ha acostumbrado a contenerse, a no sentir. Por supuesto, este es un proceso inconsciente, que arranca a muy temprana edad. A veces incluso parte de nuestro propio nacimiento, si este no fue respetuoso y sentimos miedo y dolor.

¿Cómo vivimos? ¿Cómo respiramos? Te invito a cerrar un momento los ojos y observar, sentir, el movimiento de tu propia respiración. ¿Cómo la sientes? Tal vez sea fluída y fácil… En este caso, ¡Muchas felicidades!! Rebirthing significa “renaciendo” y es lo que sucede cuando uno toma sesiones de respiración consciente utilizando este método. En castellano también se le conoce como “Renacimiento”.

¿Por qué lleva este nombre? Te animo a experimentarlo para comprenderlo. Es difícil ponerle palabras a una vivencia tan profunda y transformadora. Casi siempre supone un antes y un después en la persona; una completa renovación. La respiración de Rebirthing actúa no solo a nivel físico, sino también sutil, desbloqueando de una forma fina y precisa los nudos energéticos – vinculados a procesos de la mente emocional- que impiden que la respiración fluya libre. Ocurre a menudo que, en un momento dado, la persona practicante experimenta memorias de su propio nacimiento e incluso de su vida prenatal. Es fascinante observar como surgen y se liberan aspectos de nuestra psique que actuaban inhibiendo nuestro potencial, al estar vinculadas a determinadas percepciones tempranas de dolor y miedo. Mediante el Rebirthing Breathwork puedes obtener mucha claridad acerca de las creencias que te han estado frenando y, lo que es mejor, soltarlas. Este proceso de dejarlas partir se produce de forma automática cuando mejoramos nuestra forma de respirar. El profesional de Rebirthing nos acompaña durante la sesión, invitándonos a respirar un largo rato de forma consciente y conectada. Esta práctica propicia que se manifiesten de forma evidente los bloqueos físicos, emocionales y/o mentales que nos alejan de nuestra esencia. Entonces el renacedor o renacedora nos alienta a ir más allá, ayudándonos a corregir las desviaciones respiratorias que hayan surgido. Es interesante “leer” la respiración y entender los patrones que está manifestando. Por ejemplo, cuando la persona fuerza la exhalación está mostrando de forma inconsciente que siente rechazo hacia algo; cuando tiene bloqueado el pecho al respirar está expresando una falta de confianza en la vida o en el amor, etc. Cuando se libera el aliento, hay algo en la mente que también se libera. Entonces tenemos más capacidad para utilizar nuestro libre albedrío, que es nuestra verdadera libertad: la libertad interior. 19


Guia de salut, cos i ment

20


Guia de salut, cos i ment

21


Guia de salut, cos i ment

22


Guia de salut, cos i ment

23


Guia de salut, cos i ment

Guia de salut, cos i ment

Les begudes vegetals són font de vitamines i minerals, lliures de greixos. Aporten proteïnes i poden combinarse amb cereals per optenir un plus d'energia.

LLET DE CIVADA LLET D’ARRÓS LLET DE SOJA BIO BIO AMB CALCI BIO

Qué bebem?

una bona hidratació és bàsica per mantenir de forma òptima les funcions metabòliques del cos, aigua, sucs, llet, begudes estimulants... a tu, com t'agrada començar el dia? Pots aprofitar l'esmorzar per hidratar el teu cos amb begudes saludables.

INFUSIÓ ENERGIA POSITIVA YOGI TEA

INFUSIÓ PELS SENTITS ABSOLUT PLAER YOGI TEA

INFUSIÓ GINGEBRE I TARONJA YOGI TEA

Tria la infusió que més vibri amb tu, complementa el teu esmorzar amb la gran varietat de propostes de YOGI TEA i surt preparat per menjar-te el día!

24

Esmo Sans i energètics


rzars Comerça el dia amb les piles carregades amb aquestes propostes triades perquè no et falti energia!

Guia de salut, cos i ment

Integrals, els cereals? Els cereals integrals contenen hidrats de carboni complexos que es metabolitzen més lentament i es van assimilant a mesura que l’organisme els necessita, aquesta dinàmica regula els nivells d’insulina en sang. Estem més saciats, amb més energia i sense pics de cansament ni ganes de dolç.

AMARANT INFLAT BIO

FLOCS DE CIVAD INTEGRAL “AVENA”

ARRÒS INTEGRAL INFLAT BIO

SÈGOL INFLAT BIO

FLOCS D’ORDI INTEGRAL “CEBADA”

Els cereals integrals tenen més vitamines i minerals al ser un cereal complet, amb la seva closca, d'on provenen la majoria d’aquests nutrients. 25


Guia de salut, cos i ment

Ghee Caldes d’Estrac Mantega clarificada aiurveda, 100% artesanal, ecològica i de proximidad, una recepta amb més de 3.000 anys d'història arribada des de l’India, bressolada a Caldes d’Estrac (Barcelona) que ha vingut per quedar-se amb tots nosaltres. Més info en www.espaidelsilenci.com

La gente piensa que llevar una alimentación basada en plantas es algo complejo que exige mucho esfuerzo, pero nada más lejos de la realidad. La cocina vegana es tan sencilla y económica como cualquier otra.

IG: davidaguilarbio Fb:David Aguilar Bio'n'Roll

www.davidaguilar.com Charlas, talleres y eventos. Tlf: 659 494 045

A ANGLÈS (LA SELVA) ES TRASPASSA - URGENT -

AGROBOTIGA

EN PLE FUNCIONAMENT PER MOTIUS DE SALUT 622 200 588

info@agrobotigasantabarbara.com

26


DESCUBRIENDO LA "MIEL DE MANUKA" Por Àngel Sans. Gerente de Manuka World, S.L.

¿Qué es la Miel de Manuka? La miel de Manuka está considerada un La miel demundial Manuka por está su considerada unde referente referente capacidad ayuda mundial por su capacidad de ayuda en el en el mantenimiento de la salud digestiva por mantenimiento de la salud digestiva por sus sus excepcionalespropiedades propiedades antibacterianas, excepcionales antibacterianas, antisépticas antisépticas, ,antiinflamatorias, antiinflamatorias, antiinfecciosas antiinfecciosas y yantioxidantes, antioxidantes, además de aumentar la además de aumentar la energía energía natural ynuestro potenciar nuestro natural y potenciar sistema inmune.sistema inmune. Procede de una planta nativa de Nueva Zelanda queLeptospermum crece en estado salvaje en regiones clima El Scoparium, comodeasí se suave y oceánico. El Leptospermum Scoparium, denomina técnicamente, es un arbusto o árbol como así sede denomina técnicamente, es un arbusto pequeño la familia del Myrtacéa y está o árbol pequeño de la familia del Myrtacéa y está formado por pequeñas hojas olorosas y flores formado por pequeñas hojas olorosas y flores blancas perfumadas (no confundir con la blancas perfumadas (no confundir con la Kanuka). Kanuka). La miel de Manuka está producida por las abejas La deNueva Manuka está yproducida del miel Sur de Zelanda se recoge por de 4las a 6 semanas año. algunosy apicultores abejas del al Sur de Solamente Nueva Zelanda se recoge pueden y garantizar la calidad de esta de 4 a 6 recolectar semanas al año. miel, a través de estrictos controles durante todo su proceso de obtenciónconfirman y elaboración, Estudios científicos quesupervisados contiene estrechamente por las autoridades deldestruir país. antibióticos naturales capaces de bacterias mutantes (incluyendo BRSA) que se Estudios científicos confirman que contiene han vuelto resistentes a los antibióticos, y curar sustancias naturales capaces de destruir bacteinfecciones de estafilococos. rias mutantes (incluyendo BRSA) que se han vuelto resistentes a los antibióticos, y ayudar La miel de Manuka de de estafilococos. Nueva Zelanda es un a curar infecciones También se ha encontrado que tiene propiedades alimento mundialmente reconocido por antiinflamatorias al reducir el dolor contener innumerables beneficios paraasociado nuestra con heridas, aumentar la circulación salud, ayudando en muchos tipos desanguínea dolencias e incluso acelerarresfriados, la formacióngripes, de nuevo tejido como alergias, gingivitis, cicatrizal, además de poseer propiedades antidolores de garganta, infecciones y oxidantes y un perfil balanceado de vitaminas y numerosos tipos de heridas. minerales esenciales. La miel de por Manuka de Nueva (no La infección Helicobacter Pylori,Zelanda, bacteria cauconfundir conúlceras la miel Berringacontribuye australiana) sante de las dede estómago, al es un alimento 100% natural procedente de(aciun desarrollo de enfermedades como la dispepsia dez, flatulencia y náuseas), gastritis Leptospermum (inflamación del arbusto autóctono llamado estómago) y úlceras en el estómago y duodeno. Es Scoparium. una de las más comunes en todo el mundo y aumenta toda con lamiel edad. En elaborada muchos casos Como está porno lasproduce abejas síntomas y la infección se puede desarrollar sin que a partir del néctar de sus flores, siendo un la persona lo sepa. referente mundial por sus propiedades antibacterianas, antisépticas, antiinfecciosas, Pero cuidado porque NO todas las mieles antiinfl amatorias y antioxidantes, además de Manuka son "activas" y por lo tanto no se de ser un excelente cicatrizante. corresponden exactamente con las propiedades que citábamos anteriormente.

"Una miel con muchas propiedades para nuestra salud" La miel de contiene Manuka vitaminas de Nueva Zelanda Esta miel A, C, D, B1, B2, es B3, un B5 alimento reconocido por contener y B6, mundialmente así como minerales y oligoelementos innumerables para Hierro, nuestra Fósforo, salud, incluyendo beneficios Calcio, Cobre, ayudando en Azufre, muchosManganeso, tipos de dolencias comoy Magnesio, Yodo, Sodio alergias, resfriados, gripes, gingivitis, dolores queinfecciones ayudan a aumentar nuestratipos energía de Potasio garganta, y numerosos dey a potenciar nuestro sistema inmune de manera heridas. natural. La miel de Manuka de Nueva Zelanda, (no La miel demiel lasdeabejas ha utilizado confundir con la Berringase australiana) es un alimento 100% natural procedente de la unhistoria, arbusto terapéuticamente a lo largo de autóctono llamado Leptospermum Scoparium. quedando en un segundo plano y casi en el olvido con la llegada de los antibióticos Como toda miel está elaborada por las abejas a partir modernos mediados siglo XX.mundial del néctar de susaflores, siendodel un referente

por sus propiedades antibacterianas, antisépticas, La apariciónantiinflamatorias actualmente dey nuevas superantiinfecciosas, antioxidantes, bacterias (patógemos resistentes a muchos o la además de ser un excelente cicatrizante. Esta miel contiene vitaminas A, C, D, B1, B2, B3,enB5 y B6, mayoría de los antibióticos utilizados nuestros así días) comohaminerales y que oligoelementos incluyendo provocado “enfoques alternativos” Calcio, Hierro, Fósforo, Magnesio, Azufre, seanCobre, investigados científicamente. Manganeso, Yodo, Sodio y Potasio que ayudan a aumentar nuestradigestivo energía muy y a potenciar nuestro Un problema común entre la sistema inmune de manera natural. población es el derivado de la bacteria Helicobacter Pylori, causante úlceras terapéuticamenestomacales y La miel de las abejas sede ha utilizado contribuye al desarrollo varias te a duodenales lo largo deylaque historia, quedando en unde segundo plano y casi enenelmuchos olvido casos con la llegada de los enfermedades, asintomáticas. antibióticos modernos a mediados del siglo XX. La aparición actualmente de nuevas super-bacterias La miel de Manuka ayuda a mejorar (patógemos resistentesa aquienes muchos las o la mayoría estas dolencias padecen, de los antibióticos utilizados en nuestros días) mejorando el proceso digestivo ha provocado que “enfoques alternativos” sean y disminuyendo el dolor dada su investigados científicamente. naturaleza antiinfl amatoria. Un problema digestivo muy común entre la poblaciónTambién es el derivado la bacteria Helicobacter puede de ayudar en caso de Pylori, causante de úlceras estomacales y hernias de hiato, gastritis, reflujo o duodenales que contribuye al desarrollo varias acidez. yHistóricamente esta mieldese ha enfermedades, en muchos casos asintomáticas. utilizado en la medicina popular maorí para tratar quemaduras, infecciones, La miel de Manuka ayuda a mejorar estas dolencias a picaduras de mejora insectos y heridas de quienes las padecen, el proceso digestivo guerra. y disminuye el dolor dada su naturaleza antiinflamatoria. También puede ayudar en caso de hernias de hiato, gastritis, reflujo o acidez. Por Ángel Sans. Históricamente esta miel se ha utilizado en la (Gerente de Manuka SL). quemaduras, Distribuidor medicina popular maorí World para tratar oficial de picaduras Manuka Health New Zeland Ltd de infecciones, de insectos y heridas guerra.


¿CONOCES TODAS LAS PROPIEDADES Y LOS BENEFICIOS DE LA AutÉntica MIel de Manuka de NUEVA Zelanda? 100% NATURAL Con certificación MGO® que garantiza la calidad y el contenido en Methylglyoxal del producto.

SIN EN GLUT

• • • •

Oferta Especial Feria Descuento exclusivo para visitantes de BioCultura Bio Barcelona 2020

Boca y garganta Salud digestiva Cuidado de la piel Cuidado de heridas

BARCELONA 2020

· CALIDA DA

CERTIFICA

ACCIÓN SATISF

CERTIFICA

ManukaWorld

Distribuidor Oficial en España de productos Manuka Health

www.manukaworld.es

· CALIDA DA

D

D

10%

Puede ayudar en:


Redescubriéndo REDESCUBRIÉNDO EL el acumulador Acumulador de Orgón de orgón Guia de salut, cos i ment

Por Francesco D’Ingiullo

El médico J. Kavouras pública en 2005 una recopilación de casos clínicos en su obra Heilen mit Orgónenergie donde nos ofrece En los años 40 del siglo pasado el evidencias clínicas de los efectos curativos también en casos médico psiquiatra austríaco Wilhelm de síndrome de fatiga crónica y de varios tipos de cancer, así primeros y delaprevención cuando nos En los años 40ydel siglo el médico psiquiatra Reich identifica mide conpasado los criterios como en todos aquellosauxilios casos donde base de la enfermedad sentimos débiles, tanto para adultos como para Reich identifica y mideocon los deaustríaco la cienciaWilhelm occidental la energía la falta de recuperación después de un trauma está en un bajo niños. En la mayoría de los casos una manta criterios de la “orgón”, cienciay desarrolla occidental la energía vital vital llamándola nivel energético. orgónica puede ayudar mucho también durante el llamándola “orgón”, y desarrolla aparatos para su aparatos para su acumulación e embarazo donde todas las energías madre son acumulación e irradiación que enseguida desvelan En general es recomendable siempre tener en casade porlalo menos irradiación queterapéutico. enseguida desvelan su absorbidas poreleldesgaste feto que energético se está desarrollando con su potencial una manta orgónica porque es fisiológico potencial terapéutico. gran que las necesita En los años siguientes hasta el día de hoy convarios el avance de lavelocidad edad, pero ytambién porque es unapara eficazsu estructuración bioenergética. Podemos médicos, tanto en consultas privadas, como en herramienta de primeros auxilios y de prevención cuandoañadir nos Eninstituciones los años siguientes hasta el día también el uso la irradiación a laEn listalade públicas, handeido utilizando sentimos débiles, tanto paradeadultos como orgónica para niños. prácticas quemanta sirvenorgónica para defender los ataques especialmente la tanto cámara orgónica (tipo de cabinade los hoy varios médicos, en consultas mayoría casos una puede de ayudar mucho a nuestro campo energético que cada vez más se van donde como el paciente sentado absorbe la energía privadas, en instituciones también durante el embarazo donde todas las energías de multiplicando debido al aumento de los orgónica que públicas, han ido utilizando la madre son absorbidas por el feto que se está desarrollando contaminantes, de las irradiaciones nocivas y, allí dentro se va especialmente la cámara orgónica con gran velocidad y que el las estrés necesita emocional para su estructuración sobretodo, que sigue concentrando) (tipo de cabina donde el paciente bioenergética. aumentando con los rítmos poco respetuosos de la posibilitando la sentado absorbe la energía orgónica sociedad actual. recopilación de añadir también el uso de la irradiación orgónica a que allí dentro se va concentrando) m u Podemos Hoy enque díasirven gracias perfeccionamiento de alos c lista h a la de prácticas paraaldefender de los ataques posibilitando la recopilación de mucha aparatos podemos contar con una gama i n f o r mnuestro a c i ó ncampo energético que cada vez más se van multiplicandode información sobre su utilización. tratamientos que van desde el acumulador orgónico s o b r e s u debido al aumento de los contaminantes, de las irradiaciones que permite una irradiación sistémica de todo el utilización. nocivas y, sobretodo, el estrés emocional que sigue aumentando organismo, a tratamientos localizados con mantas, Por unanimidad los rítmos poco respetuosos deorgónicos la sociedad actual. cinturones y cojines hasta la irradiación todos los con médicos puntosaldeperfeccionamiento canales energéticos por aparatos medio del y terapéutas Hoy que en día en gracias de los proyector orgónico. han utilizado la contar podemos con una gama de tratamientos que van desde Misorgónico investigaciones y la experiencia de tratamientos i r r a d i a c el i ó acumulador n de que permite una irradiación sistémica de casos clínicos me han permitido mejorar otro orgón handepodido todo el organismo, a tratamientos localizados con mantas, aparato muy importante llamado medical dorbuster, confirmar sus cinturones y cojines orgónicos hasta la irradiación en puntos de desarrollado por el mismo Reich en los últimos años e f e c t o s canales energéticos por medio del proyector orgónico. de su trabajo científico. Esta herramienta ayuda a sorprendentes en la limpiar el dede la tratamientos energía estancada que recuperaciónMis física y investigaciones y laorganismo experiencia de casos muchas veces contrasta el restablecimiento e s t i m u l a c iclínicos ó n d eme l han permitido mejorar otrocon aparato muy importantedel continuum energético y de sistema inmunitario, funciones llamado Medical dorbuster, desarrollado porlas el mismo Reichvitales en en la regeneración de los tejidos por ejemplo después, por ejemplo, de herramienta una intervención en años los últimos de su trabajo científico. Esta ayuda quirúrgicade o despúes un accidente. caso de quemaduras, fracturas o desgarres a limpiar el organismo la energíade estancada que muchas veces Hoy en día estos aparatos se pueden integrar con musculares disminuyendo en la mayoría de los contrasta con el restablecimiento del continuum energético y de otras prácticas terapéuticas respetuosas poniendo a casos el dolor, el tiempo de recuperación y las funciones vitales después, por ejemplo, de una intervención disposición recursos para dispensar energía o mejorando el éxito clínico. quirúrgica deyun accidente. dinamizar limpiar la energía estancada más allá de El médico J. Kavouras pública en 2005 una o despúes

los aparatos límites muchas encontrados en otras recopilación de casos clínicos en su obra Heilen Hoy enmit día estos se puedenveces integrar con otras prácticas Por unanimidad todos losnos médicos prácticas terapéuticas. Orgónenergie donde ofrece evidenciasterapéuticas clínicas respetuosas poniendo a disposición recursos para y de terapeutas que hancurativos utilizado latambién en casos Los que quieran más información pueden ponerse los efectos de energía dispensar o dinamizar y limpiar la energía estancada contacto con el autor. síndromedede fatiga tipos allá de de en irradiación orgón hancrónica podido y de varios más los límites muchas veces encontrados en otras cancer, así como en todos aquellos donde la confirmar sus efectos sorprendentes en casos prácticas terapéuticas. base de la enfermedad o la falta de recuperación la recuperación física y estimulación del Los que quieran más información pueden ponerse en contacto después de un en trauma está en un bajo nivel sistema inmunitario, la regeneración con el autor. Contacto: energético. Francesco D'Ingiullo de los tejidos por ejemplo en caso En general es recomendable siempre tener en casa depor quemaduras, fracturas o desgarres 643307842, herramientasorgonicas@gmail.com Contacto: Francesco D’Ingiullo lo meno una manta orgónica porque el desgaste musculares encon la mayoría herramientasorgonicas@gmail.com psicoecologica.wixsite.com/acumuladordeorgon energéticodisminuyendo es fisiológico el avance de 643307842, la edad, depero los casos el dolor, el tiempo deeficaz herramienta psicoecologica.wixsite.com/acumuladordeorgon también porque es una de Consulta en Valencia y Balaguer (Lleida) recuperación y mejorando el éxito clínico. Consulta en Valencia y Balaguer (Lleida) 30


Guia de salut, cos i ment

Los estudios demuestran que la coenzima Q10, un nutriente similar a las vitaminas, que alimenta la renovación de energía en todas las células, puede ayudar a las personas que sufren de manera habitual dolores de cabeza por migraña.

Un compuesto potenciador de energía puede

CONTRARRESTAR LAS MIGRAÑAS La complementación con la coenzima Q10, un nutriente que se conoce principalmente por su papel en el aumento de la renovación energética en las células, puede ser una tratamiento útil para prevenir las migrañas. Un estudio que apareció en la revista Nutritional Neuroscience muestra que los pacientes con migraña que recibieron complementos diarios de coenzima Q10 durante un período de tres meses, sufrieron menos migrañas y menos graves que los que tomaron el placebo correspondiente.

Reducción de la inamación Según los investigadores, la coenzima Q10 redujo los niveles de inamación en los pacientes con migraña, que se cree que es parte del mecanismo subyacente. Los cientícos explican que existe una correlación entre los procesos inamatorios en el cerebro y la liberación de CGRP en los dolores de cabeza por migraña. 400 mg de coenzima Q10 El ensayo incluyó a 45 mujeres en el grupo de edad de 18 a 50 años, todas las cuales habían sido diagnosticadas con migrañas episódicas. Además de su medicamento preventivo para la migraña, 23 de los participantes recibieron 400 mg de coenzima Q10 diariamente, mientras que las 22 personas restantes recibieron placebo, también conocidas como píldoras cticias. Los niveles de coenzima Q10, CGRP y el marcador de inamación factor de necrosis tumoral alfa (TNF-a) se midieron al inicio del estudio y al final del estudio. 32

Menos migrañas El equipo de investigadores analizó la gravedad de las migrañas, su duración y la frecuencia con que ocurrían por mes y encontró una reducción entre las mujeres que tomaron la coenzima Q10. Las mujeres en el grupo tratado con Q10 también tenían niveles más bajos de TNF-a y CGRP, lo que sugiere niveles más bajos de inamación.

Apoya investigaciones anteriores Este estudio respalda investigaciones anteriores, donde los cientícos observaron el efecto diferenciado de la coenzima Q10 y la medicación para la migraña por un lado o la medicación para la migraña únicamente, en 80 pacientes que sufren dolores de cabeza por migraña. Los pacientes en el grupo que complementaron con la coenzima Q10 experimentaron una reducción en el número de ataques de migraña, y hubo una caída signicativa en la gravedad de los dolores de cabeza. El estudio sugiere que la complementación con coenzima Q10 podría reducir la frecuencia de los dolores de cabeza y también podría acortar su duración, además de hacerlos menos severos. Fuente: 1 Nutritional Neuroscience, vol. 22, 2019 (9): 607615. 2 Acta Neurol Belg. 2017 Mar;117(1):103-109


NOVA OBERTURA

alimara. ESPAI SALUT

Productes naturals per a una vida sana.

ecobotiga

teràpies naturals

Alimara és una botiga de productes naturals, ecològics, de proximitat i respectuosos amb el medi ambient. És un espai únic, de tracte personal i proper que recorda les botigues de tota la vida, on les persones se senten bé.

Vols cuidar-te? Fa temps que no et trobes bé? Et vols tornar a sentir bé? A Alimara creem espais interdisciplinaris on tenen cabuda diferents tipus de teràpies naturals. Tractem cada cas individualment a fi d’atendre cada necessitat de forma concreta.

alimentació conscient Canviar la mirada cap a l’aliment. Fomentar una vida saludable i aprendre a conviure amb hàbits que ens aportin vitalitat i benestar emocional a través de l’assessorament personalitzat.

On som? Abeuradors, 5. 17004. Girona T 936 424 975 · WhatsApp 665 755 414 alimara@alimara.cat / www.alimara.cat Segueix-nos a:


¿Sufrir tiene secretos? Jajaja buena pregunta. Sufrir no tiene secretos, pero para no tenerlos todos sufrimos… ¿no te parece curioso?

¿Pues cuáles son? Bueno hay una serie de hábitos que están tan profundamente arraigados ese contenedor que llamamos inconsciente que los damos como normales pero que en cambio, son la fuente de nuestros sufrimientos, adicciones, patrones repetitivos, etc… podríamos decir que el sufrimiento es multifactorial.

El libro tiene un subtítulo “Introducción objetiva al camino de la consciencia”¿Objetiva? Si. Este libro es un viaje a través de mi experiencia hasta llegar al día de hoy. Pero hasta llegar aquí, me encontrado una serie de mochileros por el camino, que me aconsejaban y me “enseñaban” como hay que hacer las cosas para llegar a la independencia del ser, con una serie de frases que son como coletillas muy llamativas. Y ahí me di cuenta de que este mundo de la supuesta consciencia se ha convertido en la válvula de escape moderna, hasta convertirse en un ego colectivo que da miedo. Párate a pensar: ¿Has visto la de cosas que tienes que hacer para estar bien contigo mismo? ¿has visto la de normas que hay para ser libre? Es una incoherencia total. Un ejemplo: La archifamosa frase “Pide y se te dará”. La habrás oído miles de veces. Y la gente te la dice a ti, como si ellos supieran el trasfondo de la frase. Es decir, se repiten frases unos a otros, pero sin tener la experiencia de esa frase. Lo primero que observo es: ¿Cómo se pide y como se te da? Y ahí entra la fase más divertida: “Ojo que pides y como lo pides que uyy, cuidadito ehhh” Eso es miedo y normas.

ENTREVISTA TONY ESTRUCH

autor del libro LOS SECRETOS PARA DEJAR DE SUFRIR Porque parece ser que hay que pedir siguiendo unas instrucciones y si lo haces mal, atente a las consecuencias. Eso no es consciencia. Por eso en este libro he sido lo más objetivo posible, y he hecho como un diccionario de la consciencia neutro. Sin normas, sin subjetividad… para que cada uno sienta su propia autoforma consciente y le de significado con su experiencia.

¿Y cómo se puede ser objetivo?

Pues explicándolo desde la subjetividad. Yo cuento mi verdad. Pero es mía. Y lo que me sirve a mi puede que a ti no te sirva. Pero si que puede que te vibre. A partir de mi experiencia, encuentra la tuya.

Me interesa la introducción al Genneo Grama. ¿Qué es?

El Genneo Grama es nuestro ADN energético. Todos los seres humanos somos energía… pero ¿Cuál energía somos cada uno de nosotros? Nacemos con una predisposión genética única y reconocerla, marcará nuestra vida. Por ejemplo: Michael Jackson nació artista. Punto. No podría haber sido contable. Si lo hubiera sido, sufriría por no poder desarrollar su talento. Pues son muchos los que no saben que han venido ha hacer a este planeta ni cuales son sus habilidades. Eso es el Genneo Grama en el que se encuentran 9 genneotipos. Ahh y nada tiene que ver con el eneagrama. En el libro y en mi web www.tonyestruch.com hay mucha más información.

Puedes realizar un taller para saber tu genneotipo, o concertar sesión individual con Tony enviando un mail a info@tonyestruch.com 34


´

.S

35


Guia de salut, cos i ment

La construcción genera más del 60% de todos los impactos nocivos sobre el planeta, más que el tráfico, la industria y la agricultura juntos. Pasamos más del 80% del tiempo dentro de edificios, casa, escuela o trabajo, y la calidad del ambiente interior es determinante para la salud. La conclusión es que un gran porcentaje de viviendas modernas son casas tóxicas, casas alérgicas, o auténticas casas cáncer.

EL AMIANTO Hoy el amianto es noticia por encontrarse en los vagones del metro, pero podemos encontrarlo en más de 3.000 productos comunes, como frenos, embragues, o ropa de protección, y en particular se halla en las casas bajo la forma de fibrocemento (Uralita), en tejados, baldosas, depósitos, tuberías, o como blindaje anti-fuego en calderas de gas, o sea que puedes tenerlo delante de tu nariz. 36

El amianto (o asbesto) está totalmente prohibido en España desde 2002, mientras que Suecia lo prohibió en 1982. Sin embargo se sabe es que es nocivo desde 1906, siendo reconocido como causa de cáncer pulmón, enfisema o asbestosis. Otros aislamientos tóxicos, además del amianto (o asbesto), son la fibra de vidrio, lana de roca, espuma de poliuretano, urea-formol, poliestireno expandido (porespan).

EL GAS RADÓN Este gas radiactivo, reconocido

como cancerígeno pulmonar, el radón está presente en el 90% de viviendas españolas, en un 40% con valores preocupantes y en un 20% de casos con valores graves. La radiactividad puede venir del subsuelo geológico como pasa en Pirineo, Galicia, Salamanca o la Sierra de Madrid. Pero también generan radiación nuclear


Guia de salut, cos i ment

EL FORMALDEHÍDO

EL VINILO / PVC

Respiramos formaldehído a diario, reconocido

El vinilo está omnipresente en paneles y

como cancerígeno y mutágeno categoría (alfa, beta y gamma), además de gas

pavimentos laminados (falsoliberan parquet), sustancias las placas de yeso

tóxicas comoexterior xilenos, acetato tuberías, carpintería (ventanas), o de butilo, isodecano, decano, formaldehído, nradiactivos, granito, La causa son materiales como como tableros degres, cemen- aislantes de cables eléctricos, con efectos tos, pizarras, etc. hexano, 2-metilpentano, a-undecano, aglomerado, laminados plásticos y mutágenos fibras...y cancerígenos.

los materiales construcción 1B desderadón, 2016 (Reglamento (UE) nº de 2015/491).

EL FORMALDEHÍDO

revestimientos tipo melamina-formol, emiten

Los materiales de cloruro de polivinilo (PVC)

formaldehído (metanal o formol), fenol,

emiten fenol, hidrocarburos alifáticos,

El mobiliario y las maderas también pueden contener conservantes tóxicos, hidrocarburos aromáticos, cetonas, heptaclor, Respiramos formaldehído a diario, reco- hidrocarburos aromáticos,oéteres y ésteres de o como la creosota la permetrina, nocido barnices que liberan disolventes y éteres y ésteres decomo glicol... cancerígeno y mutágeno glicol, diisobutil ftalato, butilbencil categoría 1B desde 2016. otros tóxicos. Colas y adhesivos, desprenden sustancias nocivas ftalato, cloruro de bencilo... contienen

La causa 1,1,1son materiales como tableros estabilizantes de plomo y cadmio (metales como formaldehído, tricloroetano, acetona,

EL VINILO / PVC

de aglomerado, laminados plásticos y pesados), y en caso de sobrecalentamiento (a hexanal, propanol, 2- butanona, benzaldehído... revestimientos tipo melamina-formol, Eldevinilo está omnipresente en paPinturas y barnices derivados del petróleo emiten partir 20ºC), emiten ácido emiten formaldehído (metanal o for-

neles yydioxinas. pavimentos laminados (falso elementos volátiles y tóxicos como mol), fenol, hidrocarburos aromáticos, clorhídrico parquet), tuberías, carpintería exterior cetonas, heptaclor, éteres y ésteres de el tolueno, xileno, cetonas, formaldehído… o Dioxinas: Tienen elodudoso honorde decables ser (ventanas), aislantes glicol... metales tóxicos como plomo, mercurio, reconocidas como los productos químicos eléctricos, con efectos mutágenos y adhesivos, desprenden suscadmio oColas dióxidoyde titanio..

nocivas como formaldehído, Alfombrastancias y moquetas, tapicerías y cortinajes

1,1,1-tricloroetano, acetona, hexanal, propanol, 2- butanona, benzaldehído... metilcloroformo, tetracloroetileno, cloroformo, Pinturas y barnices derivados del petróleo emiten elementos volátiles tricloroetileno, retardantes de llama… y tóxicos como el tolueno, xileno, cetonas, formaldehído… o metales tóxicos como plomo, mercurio, cadmio o dióxido de titanio. pueden contener tóxicos como formaldehído,

máscancerígenos. tóxicos sintetizados por el hombre. Forman parte de una familia química más

Dioxinas: Tienen el dudoso honor de

amplia: organoclorados. Entrelos ellos se serlos reconocidas como productos

químicos más tóxicos encuentran los pesticidas (DDT, sintetizados lindano),

por el hombre. Forman parte de una PVDC), los disolventes plásticos (PVC,

familia química más amplia: los organoclorados. Entre ellos se encuentran los refrigerantes (CFC, HCFC). los pesticidas (DDT, lindano), plásticos (PVC, PVDC), los disolventes (percloroetileno, tetracloruro de carbono) y Según el Instituto Nacional de Segurilos refrigerantes (CFC, HCFC). dad e Higiene en el Trabajo (INSH), (percloroetileno, tetracloruro de carbono) y

EL CÓCTEL ELECTROQUÍMICO CÓCTEL ELECTROQUÍMICO

Estos “cuatro jinetes del apocalipsis”, los

La omnipresencia de cargas electroestáticas,

La omnipresencia de cargas campos eléctricos y magnéticos, y la electroestáticas, campos eléctricos Estos “cuatro jinetes del apocalipsis”, acompañados de cientos de otros materiales yinvasión magnéticos, y la invasión de un ra-peligroso de radiofrecuencias, genera los demonios de la construcción, van diofrecuencias, genera undepeligroso sintéticos, todos ellos derivados del “cóctel electroquímico” dentro acompañados de cientos de otros “cóctel electroquímico” dentro de la petróleo (petroquímica), comotodos los disolventes materiales sintéticos, ellos la vivienda, que se convierte en una casa tóxica. vivienda, que se convierte en una derivados del petróleo (petroquímica), acetona, alcohol, benceno, cloruro casa tóxica. como los disolventes acetona, alcohol, metileno, epiclorhidrina, espíritus minerales, benceno, cloruro metileno, epicloresteres, éteres de glicol, gasolina, heptano, hidrina, espíritus minerales, esteres, DOMOBIOTIK DOMOBIOTIK éteres de glicol, gasolina, heptano, hexano, querosén, cetonas, metanol, nafta, Tel. 93 763 219 1219 –SANT SANT POL DE MAR - Barcelona 937 631 POL DE MAR hexano, querosén, cetonas, metanol, tolueno, tricloroetano, trementina, xileno etc. info@domobiotik.es www.domobiotik.es info@domobiotik.es nafta, tolueno, tricloroetano, trementiwww.domobiotik.es na, xileno etc. demonios de la construcción, van

37


Guia de salut, cos i ment

39


Guia de salut, cos i ment

AGUA HIDROGENADA La carga antioxidante del agua hidrogenada ayuda a regular el nivel de oxidación de nuestro cuerpo.

¿Por qué se recomienda beber agua hidrogenada?

¿Tiene propiedades usándola sobre el cuerpo, el cutis o el cuero cabelludo?

Porque el hidrógeno es un antioxidante muy potente que favorece la eliminación de los radicales libres, reduciendo el estrés oxidativo, que es la causa de la mayoría de las enfermedades y del envejecimiento prematuro. Además el hidrógeno, al ser el elemento más pequeño del universo, penetra donde otros antioxidantes no pueden, como en las neuronas y en el núcleo de las células.

Si, a través de la piel también se favorece la eliminación de los radicales libres, por lo que se puede aplicar con un paño o mojar la piel directamente, dejando actuar unos minutos.

¿Pueden tomar agua hidrogenada los bebés, las mujeres embarazadas y los ancianos? Sí, el agua hidrogenada tan sólo nos ayuda a mantener el nivel de oxidación adecuado para una buena salud, sin ninguna contraindicación.

¿Se recomienda para cocinar?

No, al hervir se evapora el hidrógeno y se convierte en agua normal.

¿Por qué necesitamos tomar antioxidantes? Cada vez que respiramos un 2% del oxígeno que entra en nuestro cuerpo se convierte en oxígeno malo que nos oxida, son los llamados “radicales libres”. Este oxígeno malo puede convertirse en oxígeno bueno si le damos una carga eléctrica antioxidante. Si no se la damos por medio de los antioxidantes la roba de nuestras células, enfermándolas o matándolas, proceso que conocemos como “oxidación”.

¿Por qué el agua hidrogenada nos ayuda a tener más energía? Cuando nuestro nivel de oxidación es alto nuestro cuerpo se niega a convertir el alimento en energía, ya que esto aumentaría aún más la oxidación. La carga antioxidante del agua hidrogenada ayuda a regular el nivel de oxidación de nuestro cuerpo, lo que permite que el alimento se convierta en energía, en vez de acumularse en forma de grasa.

Por Jesús Castany Más información: 622 823 077 C/ Hospital, 8, St. Hipòlit de Voltregà 08512 (Barcelona) http://uniagua.es 40


Especialistas en Q10

La energía natural • La Q10 original del estudio Q-Symbio. • 100 mg de coenzima Q10 natural, disuelta en aceite vegetal que asegura la mejor absorción. (Patentado) • Contiene vitamina B2 que contribuye a un metabolismo energético normal y ayuda a la reducción del cansancio y la fatiga.

ActiveComplex Q10 Gold es el producto de referencia oficial de la Asociación Internacional de la coenzima Q10. Los complementos alimenticios no deben utilizarse como sustituto de una dieta variada y equilibrada y un modo de vida saludable.

www.pharmanord.es

ES_Q10_Ad_GiroSalut_137x208_1119

• Efecto y seguridad documentada científicamente.


Guia de salut, cos i ment

LES NOSTRES FILLES

Moltes mares i pares arriben a la consulta preguntant quan és el millar moment per portar els més petits de casa a fer una primera visita al dentista. El més ideal seria comen<;:ar quan la mare esta gestant, ja que les dents de llet comencen a formar-se entre la sexta i vuitena setmana de vida intraute­ rina, mentre que les definitives ho fan a partir de la setmana vint. És en aquest moment, dones, quan hem de prendre consciencia de la importan­ cia de cuidar-nos per a poder cuidar, d"alimentar-nos d'una forma sana per a poder aportar tot el necessari a la persona que portarem dins nostre durant nou llunes, fent que la seva estada dins nostre sigui plenament nodridora, i l'arribada sigui tot un exit. Cal tenir en compte, que durant els nou

mesas de gestació correm en un mar d"hormones que van i vénen, augmentem el reg sanguini, tenim vomits [que moltes els patiran fins a l'últim trimestre], acidesa d'estómac, ... on la boca n'és la primera afectada: gingivitis, sensibilitat, caries, mobilitat dental... Per tal d'evitar aquest patiment, recomanem fer una visita al dentista el més aviat possible, valorant l'estat bucal i fent el que calgui perque la boca estigui sana i no puguin passar infeccions d'ella a través del reg sanguini cap al fetus. Clínicament parlant, es comenc;:a amb una revisió per part de la dentista que, a part de valorar l'estat dental, possibles càries, problemes a les genives, etc., també ens preocu­ pem per l'alimentació de la mare, aconsellant sempre una dieta equilibrada. Es continua amb una higiene dental [a la nostra clínica ho fem amb olis essencials, lliure de químics. El tractament és totalment individualitzat, ja que cada persona és un ésser únic i necessita d'unes cures diferents a una altral. No deixem de banda l'estat emocional, poder-vos acompanyar de forma incondiciol)al i poder gaudir i compartir la vostra llum, com també les ombres que van apareixent. Es molt important portar un embaras conscient, que les empremtes que ens vinguin siguin positives per tal que tot "vagi com ha d'anar". La mineralització de les dents definitives s'inicia a partir del naixement fins als 1 O anys. Quan el bebe es nodreix a través de la llet materna, l'alimentem tant física com emocional­ ment. Els aliments han de ser sans, evitant productes refinats i processats. Aquí és quan el nostre equip es fixa en com estan els frenets, que succioni bé. Quan comencen a sortir les dents, que sol ser entre els 6 i els 8 mesas, i quan es comencen a introduir aliments, cal fer-ho de forma respectuosa: "no li donis al teu fill el que tu no menjaries". Pot semblar graciós veure vídeos per internet amb nens infestats de xocolata desteta, rellepant el pot, menjant piruletes gegants o núvols de sucre. El resultat de tot aixo és crear la primera addicció al que molts autors n'anomenen "el dolc;: verí". Cal educar a la família i als qui els envolten, ja que per calmar el nostre sentiment de culpa perque "avui no he pogut estar per ell/a; treballa i no l'he vist en tot el dia; el veig només els caps de setmana quan ve amb els pares" i un llarg etcetera, els hi oferim aliments ensucrats enlloc d'ensucrar-los amb jocs, o anant al pare, etc. La nostra lluita és la prevenció, i quan ja no és possible, fer el maxim perque quan s'hagi de tractar, ens tingui la confianc;:a necessaria per dur a terme el tractament adequat.

Dra. Núria Pinyot i Dra. Mar López Pl. Catalunya, 28, 3r - 17002 Girona I info@karpura.cat I www.karpura.cat 43


Guia de salut, cos i ment Guia de salut, cos i ment

Francesc / Espai Onia

Massatge meditatiu conscient per desbloquejar i expandir l’energia amb total presència, contacte, fluïdesa i escolta activa.

T'esperem a Canonge Dorca, 4 Girona. Cites i informació tel. 646 127 804

...............................................

El massatge és una de les arts més subtils, i no és solament una qüestió d’experiència, és més una qüestió d’amor. OSHO

Guia de salut, cos i ment

Plaça Sant Esteve, 3, 17455 Caldes de Malavella Tel. 972 47 24 27

REFLEXOLOGIA PODAL Massatge de les diferents parts del peu que són com un mapa de les diverses parts del cos. Sessió 45 minuts 25€. Bono 4 +1 de regal 100€

DIAGNÒSTIC GRATUÏT A TRAVÉS DE L'IRIS Per la compra de 2 productes, segons el teu diagnòstic.

44 18


Guia de salut, cos i ment

Marxa nordica `

un canvi de paradigma El Nordic Walking o la Marxa Nòrdica no és una moda esportiva amb data de caducitat, sinó que és una forma d’activitat física revolucionaria de futur en benefici de la salut i que amb un breu aprenentatge tècnic es pot integrar fàcilment com hàbit de benestar permanent en la vida quotidiana de les persones. Per això parlem d’un canvi de paradigma, perquè estem segurs que la marxa nòrdica suposarà un nou concepte de salut per la societat i una visió diferent per combatre la inactivitat física, el fatídic sedentarisme. Tot té un començament, una història. En el cas de la marxa nòrdica es comença a gestar com a una nova activitat física quan esquiadors de fons de Finlàndia als anys 30 utilitzen els bastons per entrenar-se durant les èpoques que no hi ha neu. El primer ús documentat fora de l’àmbit esportiu data dels anys 60 quan Leena Jääskeläinen, professora d’Educació Física finlandesa introdueix aquesta modalitat en les seves classes. I és a partir de l’any 2000 quan es funda la INWA, avui Federació Internacional de Nordic Walking, organització sense ànim de lucre amb l’objectiu de difondre mundialment aquesta nova disciplina i vetllar per un ensenyament de qualitat.

Què és la marxa nòrdica? És una activitat física que, a diferència del senderisme tradicional, afegeix l’ús d’un parell de bastons a la forma natural de caminar, amb la finalitat de que ens ajudin a impulsar-nos endavant sense que el seu ús alteri el patró biomecànic de la marxa ni comprometi una alineació articular, postural ni provoqui moviments forçats. La tècnica que utilitza la marxa nòrdica és la denominada tècnica diagonal o tradicional que, amb la incorporació dels bastons, no només ens serveixen de suport procurant estabilitat, sinó que ens proporcionen un element a través del que la

part superior del cos exerceix una força activa d’impulsió durant la marxa. Això permet mobilitzar la musculatura de les extremitats i tronc superior i alhora repartir l’esforç amb la part inferior mentre caminem. Així mateix és una activitat equilibrada i simètrica donat que ambdues parts del cos, dreta i esquerra treballen de manera igual. És una activitat física transversal perquè es pot practicar durant tot el cicle vital, des de la infància fins l’edat adulta avançada; en qualsevol època de l’any i sobre qualsevol superfície, essent la més indicada el medi natural i a més, és una activitat relativament econòmica donat que per practicarla només necessitem la formació per part d’un professional de l’esport especialitzat en marxa nòrdica i un parell de bastons. Actualment hi ha estudis que demostren els beneficis concrets que aporta la marxa nòrdica a banda dels que ofereix qualsevol pràctica d’activitat física en general. Ofereix avantatges fisiològiques, psicosocials i d’implementació. Tot això només s’aconseguirà si som capaços de practicar marxa nòrdica amb regularitat. Des d’aquí t’animem a provar la marxa nòrdica, no et decebrà! NORDICWALKS CLUB MARXA NÒRDICA SANT QUIRZE C/ de l'U d'octubre, 2 08192 S. QUIRZE DEL VALLÈS Tel. 608 588 572

www.nordicwalks.cat 45


ESPAI DE JOC TRANQUIL * I RESPECTUÓS. Per a nens de 1 a 3 anys, de dilluns a divendres de 9 a 13.

* Grup de criança per famílies

Curs 2019-20

amb nens a partir de 5 mesos a 3 anys. Seguint el treball d'Emmi Pikler. Dilluns i Divendres de 16 a 17:15

* Kung-fu infantil. Dimarts 17:15 a 18:15 * PASQUA A GIRA-SOL, vina a jugar, per a nens i nenes de 2 a 8 anys. 6-7-8-9 d'abril.

Taller de pintura seguint el treball d'Arno Stern. Dilluns i dimecres de 17 a 18 i de 18 a 19h.

* CURS DE MINERALS 22 de febrer, GEMMA PARAIRE.

21 de març i 2 de maig . Gimnàstica Holística (Consciència) Dijous de 18:30 a 20 h

. Kung-fu per adults. Dimarts de 20:15 a 21:15h

. Ioga per embarassades. Dimecres de 18 a 19h

. Ioga post-part Dimecres de 17 a 18h

. Kundalini Ioga. Dilluns i dimecres de 19 a 20:30h.

Benediccions de l'úter i sanacions. Sessions individuals. Horari a convenir. Benediccions mundial de l'úter, Propera 7 de maig 20:15h Marta Graugés Rovira MM2

Assessorem a pares, educadors i escoles bressol. ESPAI GIRA-SOL Avda. Girona 3 17150 St. Gregori 666 303 919 // martagrauges@gmail.com

www.gira-sol.cat FB espai gira-sol

I DIÀLEG * PARAULES, RESPECTE 29 de febrer CURS DE PREPARACIÓ AL *NAIXEMENT, PRE-VIDA MARTA GRAUGÉS

7 i 8 de març

AMB UTE STRUB *22,CURS 23 i 24 de maig MANCA. *TALLER La DONCELLA 14 de març ROSA ZARAGOZA:


Guia de salut, cos i ment

Los profesionales de las Terapias Naturales no son sanitarios, pero lo serán Debemos conseguir una regulación encaminada a que los profesionales de las Terapias Naturales sean considerados sanitarios. También tenemos que exigir una capacitación de sus competencias profesionales al más alto nivel, al igual que estar en un ámbito de formación continua, y eso sólo se consigue dentro del ámbito sanitario. Además, debemos de exigir al Gobierno que estas terapias estén al alcance de todo el mundo. Y, para llegar a ese punto, debemos integrarnos en el Sistema Nacional de Salud. Pero en estos momentos no somos nada de eso; sólo somos meros pagadores de impuestos, porque acudir a un profesional de las Terapias Naturales se considera como una actividad de lujo, ya que declaramos el 21% de IVA. Lo grave de esto es que, sin ser sanitario, en estos momentos nos consideran como tal por el simple hecho de existir dentro de la ley de establecimientos sanitarios 1277/2003, una unidad asistencial, en concreto la 101 que dice: “Unidad en la que un médico es responsable de la aplicación de técnicas seguras vinculadas a la Naturopatía, al uso de medicamentos homeopáticos, a la estimulación periférica con agujas y otras que puedan inducir en el bienestar de las personas”. Esta ley implica la regulación de centros sanitarios en los cuales ejercen profesionales sanitarios, pero en ningún momento establece una competencia ni de los profesionales ni del uso de las Terapias Naturales. Sin embargo, en ciertas autonomías, nos indican que para poder realizar Acupuntura debes ser médico y dejan ejercer a los fisioterapeutas, es decir, entienden la ley al antojo corporativista del colegio profesional de turno. Debemos de tener presente que una regulación del sector encaminada a conseguir los más altos estándares de calidad en el desarrollo de las prácticas naturales conlleva una limpieza del sector, de los que trabajan en B, de los que trabajan en lugares que no son adecuados al desarrollo de las Terapias Naturales, de los que no están preparados para el desarrollo de las terapias que aplican... Esa clase de profesionales son los que no quieren una

regulación del sector, aunque también es verdad que hay un último grupo de profesionales que no entra en ninguno de los grupos anteriormente citados y, sin embargo, no quieren una regulación para no tener un control en su ejercicio profesional En el momento en el que estamos de indefensión, no sólo como profesionales sino como clientes, la regulación es el único tijeretazo que podemos dar para cortar de una vez por todas con todos los profesionales que no cumplen con unos mínimos de seguridad en el ejercicio de su profesión. No debemos temer a una regulación, no debemos temer a estar vigilados, no debemos escondernos, ¡debemos exigir nuestros derechos, debemos exigir una regulación dentro del ámbito sanitario! No debemos ocultarnos, debemos reclamar nuestros derechos y por eso, ya va siendo hora de que tomemos conciencia de que una regulación no se va ganar hasta que no luchemos en la calle por lo que nos pertenece: POR UNA REGULACIÓN PROFESIONAL. Para hacer realidad esta regulación no hay que trabajar mucho, basta con mirar la propuesta que plantearon en catalunya con el fin de ‘regular las condiciones para el ejercicio de las Terapias Naturales´ y ‘trasladar a las instancias competentes la realización de una propuesta para la acreditación de la formación y las competencias no sanitarias del ejercicio profesional de las Terapias Naturales’.

www.cofenat.es

47


Guia de salut, cos i ment

Trastorno límite de la personalidad Entrevista con Álvaro Frías, autor de los libros “Vivir con el trastorno límite de la personalidad”, “Vivir con una persona con trastorno límite de la personalidad” y “Alteraciones de la identidad en personas con trastorno límite de la personalidad”

«A nivel laboral y académico se recomienda que realicen actividades dinámicas, con importante grado de autonomía e individualidad, de naturaleza más bien artística y con flexibilidad en el cumplimiento de objetivos» Trastorno Límite de la Personalidad (TLP), ¿Cómo lo definimos?

Es una manera de ser que genera sufrimiento a la propia persona y a su entorno. Afecta negativamente a la manera en que se sienten, demostrando alta sensibilidad emocional; que perciben, mostrando síntomas de alta desconfianza y que actúan, ya que reaccionan con impulsividad ante la vida, incluyendo el afrontamiento de las situaciones estresantes, sobre todo en las relaciones con los demás.

¿Tiene algún componente genético o cualquier persona puede sufrir TLP? Es un diagnóstico de origen

multifactorial, es decir, el papel de la genética es más o menos importante dependiendo de la persona afectada. En general, se sabe que el peso de la genética explicaría un 35-45% del riesgo de padecer TLP, aparte de otros factores más de tipo ambiental como podrían ser traumas infantiles, vínculos insanos con los padres, etc.

48

Lo que se suele heredar como tal es lo que se llama temperamento, es decir, la tendencia innata que tendría ese niño a ser impulsivo, sensible y muy dependiente del afecto de las figuras de referencia.

un 35-45% del riesgo «La genéticadeexplicaría padecer TLP.»

El afectado de TLP ¿es consciente de su problema o siempre

necesita ayuda externa para reconocer su problema? Las personas con TLP generalmente viven en un ciclo de acción-reacción con el entorno que raramente les permite pararse a pensar desde fuera su papel real en este tablero que es la vida. Según las características concretas de su diagnóstico, unos tienden a culparse exageradamente de lo que les pasa, mientras que otros externalizan esta responsabilidad en los demás. La terapia justamente busca que vean estos patrones de acción-reacción con el entorno y que puedan tener una visión realista y constructiva de su papel en ello.

«

Unos tienden a culparse exageradamente de lo que les pasa, mientras que otros externalizan esta responsabilidad en los demás.

»

Una vez diagnosticado, ¿En qué consiste el tratamiento? El tratamiento de base es la psicoterapia, es recomendable trabajar tanto en la elaboración de traumas o identificación de patrones del pasado del paciente, como en su presente y futuro más inmediato. El tratamiento intensivo suele durar entre 2 y 5 años, aunque lo habitual es que mantengan contacto terapéutico sine die, incluyendo fases con visitas más frecuentes si se hallan en una crisis emocional. Dicha psicoterapia sería ideal que combinase un formato individual con otro en grupo, dado que en esta última modalidad se pueden trabajar “en caliente” los patrones de relación inadecuados y, a partir de ello, reconducirlos in vivo.


Guia de salut, cos i ment

¿Hay pacientes que necesiten tratamiento psiquiátrico?

¿Qué hay de la respuesta a la psicofarmacología?

Una grandísima mayoría de pacientes suele necesitar tratamiento psiquiátrico, especialmente antidepresivos y/o estabilizadores del ánimo/eutimizantes. La intervención psicofarmacológica es importante, sobre todo para reducir algunos síntomas diana, especialmente en momentos de crisis emocional como en casos de elevada angustia o alta impulsividad.

También es otra marca a seguir. En un paciente inestable a nivel emocional que responde al tratamiento con psicoestimulantes o sus síntomas se reducen cuando consume cocaína, habrá que valorar muy seriamente la hipótesis del trastorno por déficit de atención con hiperactividad. Dicho todo esto, la comorbilidad entre diagnósticos “afines” es relativamente común, complicando aún más todo ello. En este caso, síntomas comunes a ambos diagnósticos se explicarán más por uno o el otro diagnóstico, dependiendo del momento. En torno a un 15% de pacientes con TLP tienen también trastorno bipolar y ambos trastornos pueden dar pie a sintomatología depresiva. En este caso, una de las claves para diferenciar su “origen” en cada momento son los desencadenantes de dicha sintomatología depresiva. En el caso del TLP, suele ser más reactiva a situaciones estresantes como una ruptura sentimental. En el caso del trastorno bipolar, tiende a ser más “endógena” como una depresión estacional, es decir, sin que obligadamente deba irrumpir un desencadenante externo relacional.

¿Por qué muchas personas abandonan el tratamiento? Las propias características del trastorno repercuten en la vivencia del tratamiento. Por ejemplo, la baja tolerancia a la frustración, la inconstancia o la alta impulsividad pueden conllevar que abandonen la terapia si no ven resultados inmediatos. Por otro lado, la inestabilidad del ánimo puede implicar que no salgan de casa justo en los días que tenían la visita programada. Por último, su patrón relacional insano conlleva que la misma relación terapéutica sea una amenaza para dichos pacientes, pues suelen reproducir con los terapeutas aquellas vivencias disfuncionales que también desarrollan en su entorno “real” como por ejemplo enfadarse con el terapeuta por haberse sentido cuestionado.

«

La baja tolerancia a la frustración, la inconstancia o la alta impulsividad pueden conllevar que abandonen la terapia si no ven resultados inmediatos

»

¿Afecta a la relación con el entorno: familia, amigos, trabajo? Indudablemente, sobre todo en aquellos pacientes que tienen una sintomatología más externalizante, lo cual incluiría una mayor tendencia a mostrarse irritable-desafiante, egocéntrico, impulsivo y/o manipulador.

¿Dónde está “la clave” que lo diferencia, por ejemplo, con la depresión, bipolaridad u otros trastornos? El diagnóstico diferencial muchas veces es longitudinal, es decir, ha de pasar un tiempo para poder ubicar y dilucidar si los síntomas son más propios de uno u otro trastorno de base. No obstante, hay otras pistas más transversales que nos pueden ayudar a determinar si estamos ante un TLP o bien ante otro diagnóstico “afín” como el trastorno bipolar, trastorno por déficit de atención con hiperactividad. La presencia de antecedentes psiquiátricos familiares puede ser un indicio que ayude al diagnóstico diferencial, si el paciente tiene un padre con trastorno bipolar, habrá que valorar muy seriamente esta posibilidad en él mismo.

«El paciente con TLP puede ser muchas personas diferentes según el momento»

Las personas más cercanas al afectado ¿Cómo pueden ayudarle? La clave es encontrar un equilibrio entre las muestras de afecto, comprensión y empatía con las manifestaciones de límites, separación y auto-respeto ante el paciente. Esta distinción es importante resaltarla porque el paciente con TLP puede ser muchas personas diferentes según el momento y por tanto la reacción sana del familiar también debe ser diferente. Si el paciente adopta un tono victimista o chantajista, habrá que potenciar el polo “límites”; si realiza una confesión emocional que nunca había hecho, habrá que mostrar más bien empatía y comprensión. Para que el familiar pueda acercarse a este equilibrio es necesario que alcance ciertas metas, como identificar, procesar y reconducir sus propios patrones emocionales o tener pautas de actuación concretas para las situaciones muy desafiantes y extremas que se pueden presentar. Con todo, incluso los familiares más “entrenados” no siempre podrán hallar ese equilibrio, lo cual ha de ser aceptado como parte del aprendizaje experiencial y la naturaleza imperfecta del ser humano.

«

Encontrar un equilibrio entre las muestras de afecto, comprensión y empatía con las manifestaciones de límites, separación y auto-respeto ante el paciente, es una de las claves para ayudarlo .

»

Bibiana Ripol 49


A ESSENCE ESTEM ESPECIALITZATS EN L’ACOMPANYAMENT A LA INFERTILITAT

LA TEVA SALUT REPRODUCTIVA A LES TEVES MANS Davant els problemes més comuns en salut reproductiva, la medicina convencional proposa receptar una pastilla per a calmar el dolor menstrual, una altra quan els cicles no són regulars, i molts més medicaments, combinats, quan no aconseguim tenir fills, però ens sana això d'alguna manera?

l'impacte real del nostre estil de vida sobre el nostre sistema hormonal i ginecològic. En general, hi ha un gran desconeixement de tot allò que ens pot ajudar a harmonitzar el gran espectre de símptomes i patologies ginecològiques amb els quals convivim diàriament, i que cada vegada estan més normalitzats. Però la realitat és que, malgrat el que se'ns ha ensenyat, hi ha molt que podem fer. A Essence creiem que les dones mereixem més. Creiem que és important que aprenguem a conèixer els nostres cicles, reconèixer les nostres necessitats en cada fase de la nostra salut reproductiva i ser capaces d'ajustar el nostre estil de vida en concordança.

Quan entenem que no és normal viure la regla amb dolor, que la píndola anticonceptiva anul·la tot el nostre cicle hormonal generant gran quantitat d'efectes secundaris o quan comprovem en primera persona el gran negoci que hi ha darrere de la reproducció assistida llavors sentim que ens falta alguna cosa. Ens hem perdut algun capítol, aquell en el qual ens havien d'ensenyar a cuidar de la nostra salut hormonal com a raspallar-nos les dents,diàriament. És així: Vivim desconnectades dels nostres cossos, sense conèixer els nostres cicles ni les persones que som en cadascuna de les nostres fases hormonals i desconeixem

D'altra banda, l'experiència ens diu que la Medicina Xinesa amb les seves eines com l'acupuntura, la fitoteràpia i l'alimentació saludable, es converteix en una disciplina idònia per a recuperar la sobirania dels nostres cossos i regularitzar aquelles situacions ja patològiques que mereixen una atenció especial.

A Essence estem especialitzats en l'acompanyament a la infertilitat per causes conegudes o desconegudes, endometriosis, síndrome de l'ovari poliquístic, baixa reserva ovàrica, amenorrea, dolors i altres alteracions en el cicle menstrual, etc. També atenem homes que vulguin millorar el seu seminograma.

MEDICINA CHINA

SARA BANAL DIEGO ROSSI Girona · Barcelona SALUT REPRODUCTIVA

Visita el nostre web: www.essencemtc.com, o truca’ns per a demanar la teva primera visita.

637240848

Amb la col·laboració de la Clínica Dental Drs. Banchilleria · Odontologia de mínima intervenció


LLOGUER DE DESPATXOS PER PROFESSIONALS DE LA SALUT LLOGUER DE DESPATXOS PER PROFESSIONALS DE LA SALUT Plaça Marquès de Camps 16, 1r pis · 17001 Girona · 872 081 505 · www.equilibrium.cat Plaça Marquès de Camps 16, 1r pis · 17001 Girona · 872 081 505 · www.equilibrium.cat

equilibrium equilibrium

ESPAI DE SALUT ESPAI DE SALUT

LLOGUERDEDEDESPATXOS DESPATXOS PER PROFESSIONALS SALUT LLOGUER PER PROFESSIONALS DEDE LALA SALUT LLOGUERDE DE LLOGUER DESPATXOS DESPATXOS

VENDA VENDA DE PRODUCTES DE PRODUCTES

Despatxsense senseinversió inversió Despatx Hores, mòduls fixes,... ... Hores, mòduls fixes,

Cosmètica · Dietètica Cosmètica · Dietètica · · Alimentació, BIO Alimentació, BIO

AMBLALACOL·LABORACIÓ COL·LABORACIÓDEDE CLÍNICA DENTAL Drs. BANCHILLERIA AMB LALA CLÍNICA DENTAL Drs. BANCHILLERIA TAC:SERVEI SERVEIA A TAC: ODONTÒLEGS PACIENTS ODONTÒLEGS / /PACIENTS

MÍNIMA MÍNIMA INTERVENCIÓ INTERVENCIÓ Tractaments que Tractaments que sónsón més respectuosos amb més respectuosos amb teixits orals i amb elsels teixits orals i amb la la resta cos. resta deldel cos. SAVIESA LES DENTS” “LA“LA SAVIESA DEDE LES DENTS”

T T TA TA DENTOSOFIA V EOV E DENTOSOFIA O N N comencem a introduir, a més EnsEns comencem a introduir, a més a a més tractaments convenciomés delsdels tractaments convencionals, altra forma d’entendre nals, en en unauna altra forma d’entendre l’odontologia l’odontologia

CLINICA DENTAL CLINICA DENTAL Drs. BANCHILLERIA Drs. BANCHILLERIA · ODONTOLOGIA PREVENTIVA · ODONTOLOGIA PREVENTIVA · ESTÈTICA DENTAL · ESTÈTICA DENTAL · ODONTOPEDIATRIA · ODONTOPEDIATRIA DENTALS · PRÒTESIS DENTALS · PRÒTESIS · CIRURGIA / IMPLANTOLOGIA · CIRURGIA / IMPLANTOLOGIA

ORTODÒNCIA ORTODÒNCIA

· Bràquets Damon systems · Bràquets Damon systems · Invisible · Invisible 30 anys ortodòncia + 30+ anys fentfent ortodòncia

Plaça marquès dede Camps 16,16, 1r pis 972 21 30 5353 www.doctorsbanchilleria.com Plaça marquès Camps 1r pis 972 21 30 www.doctorsbanchilleria.com


Guia de salut, cos i ment

PROGRAMA PERSONALIZADO DE MENTORÍA SISTÉMICA PARA EMPRENDEDORES CONSCIENTES PROCESO Y GUÍA, PERSONAL Y PROFESIONAL, PARA DESBLOQUEAR, ORDENAR, DESARROLLAR Y EXPANDIR TU PROYECTO DESDE TU ESENCIA

Si tienes un proyecto en marcha o lo estás creando, te ayudaré a eliminar las dinámicas que bloquean el éxito y la abundancia que mereces PAULO FERRARO

CONSTELACIONES ORGANIZACIONALES PARA PROYECTOS CONSCIENTES

Más info 634 468 080

(Whatsapp o mensaje de voz)

www.sistemiaconsulting.com 52


Guia de salut, cos i ment

¿Quieres participar en una experiencia psicoanalítica en grupo

ahora mismo?

¿Qué es?

Es una experiencia de naturaleza psicológica de manera grupal que se ofrece a las personas que lo necesiten para mejorar su salud y su calidad de vida.

¿Para que sirve?

¿Cómo funciona?

La terapia psicoanalítica en grupo funciona como una tertulia de televisión o un café terapéutico donde los miembros se reúnen siempre en el mismo lugar para hablar y dialogar sobre todos los temas.

El grupo psicoterapéutico dota a los miembros que participan de estrategias para afrontar mejor los conflictos cotidianos y ofrece recursos cognitivos y emocionales adaptativos para el cambio. Aumenta la autonomía y el crecimiento personal.

La terapia de grupo es una valiosa modalidad terapéutica que amplía y enriquece la personalidad. Además, incluye el tema de las emociones sociales, las relaciones humanas y el liderazgo que es aplicable a todos los campos profesionales.

La terapia de grupo produce cambios psíquicos y emocionales como los que se logran en la terapia psicoanalítica individual y es más económico.

El tema de la psicología de grupo es muy innovador. Y puede utilizarse en el campo social, laboral y a nivel de las empresas.

Información. Dr. Carles Frigola. Fundación Wilhelm Reich. C/ Dr. Frigola, 2. Creixell 17770 Borrassà. Telf 972 506 291 53


Guia de salut, cos i ment

¿ QUÉ ES

?

La perfecta definición de APTA es tranquilidad. El objetivo de APTA es proteger los intereses del sector de las terapias naturales, alternativas y/o holísticas. Esta razón y motor es la que nos ha dado la oportunidad de crear en los tres años de vida una red de profesionales dedicados y sociabilizados con el público al que nos dirigimos y que bien probable, si tienes GiroSalut o BarnaSalut en tus manos tu también formes parte de él.

¿Haces algún tipo de formación? ¡Contacta con nosotros! Colaboramos con varios centros y formaciones donde ofrecemos una clase de aquéllos conceptos básicos que tus alumnos deberán saber el día que se inicien en tus enseñanzas como terapeutas.

¿Cómo trabajamos tu tranquilidad? Si eres terapeuta trabajamos para que puedas realizar tu trabajo sin preocupación alguna, es decir, nosotros cubrimos toda esa parte legal y fiscal tan enfarragosa para que tú puedas centrarte en aquéllo que realmente obtengas un rendimiento tanto personal como profesional. Tenemos abogados y economistas con tablas en el sector terapéutico que podrán asesorarte en aquellos temas legales para evitar cualquier tipo de problema, preguntas como “¿debo contratar un seguro?”, “¿qué tipo de seguro?” “¿debo hacerme autónomo?”... son algunos ejemplos de las inquietudes de nuestros socios cada vez que nos contactan.

Autónomos. Ser o no ser. Si estás iniciando tu actividad o bien si la realizas junto con otra actividad más convencional ponemos a disposición un sistema donde podrás facturar de manera legal sin necesidad de darte de alta en el regimen de autónomos, es decir, podrás cobrar tus terapias de una manera legal, cotizando, generando prestaciones por desempleo y jubilación sin necesidad de hacer declaraciones de IVA ya que eso lo hacemos por tí.

SERVICIOS:

- Seguro de responsabilidad civil y de protección jurídica - Facturación para autónomos y para no autónomos - Formación en ámbito legal - Asesoría jurídica y empresarial Networking

¿Quieres hacer un retiro? ¡Contacta con nosotros! Nosotros te asesoraremos acerca de qué servicios deberás contratar para que tanto tú como tus asistentes y participantes puedan disfrutarlo sin ningún tipo de temor por lo que pueda ocurrir. 54

Contacto: Carrer Bolívia 239, 1er pis 08020 - Barcelona eugeniasa43@icab.cat 619.570.625 - 93.631.62.77


Guia de salut, cos i ment

BIODANSA Per sentir... el moviment que ens fa més lliures...

www.equilibrivital.com

Marta Miquel, 696178375 Terapias naturales y reserva de salas C/ Josep Estivill 30, 1º 4ª Barcelona La Sagrera y Navas Telf.: 932 434 838

A Cassà de la Selva, Llagostera, Campllong i Girona

ACUPUNTURA: Promoción especial para socios con Anna Planas www.espaideterapies.com

Facilitadora del SJS de Biodanza Instagram: biodansa.martamiquel

Vols refer la teva vida després d'una relació tòxica? Xerrades gratuïtes a càrrec d'Àngels Córcoles, metgessa psicoterapeuta i coach transpersonal

www.angelscorcoles.cat WhatsApp: 670 010 987 Ets una dona i has tingut una relació tòxica? Et trobes desorientada? Vols lliurar-te de sentiments de culpa, de les dificultats de posar límits i de la tristesa? Descobreix les claus per a tornar a trobar sentit a la vida y reorganitzar-te partint de zero, apren de l'experiència i no tornar-ho a repetir mai més. 55


MAS MORATÓ DE CREIXELL

L´Experiència terapèutica d´un bany de bosc.

El Jardí Terapèutic. Per Dr. Carles Frigola Vis Natura Medicatrix. La naturalesa cura. La naturalesa per si mateixa ja es terapèutica i quan el seu disseny és conscient l´efecte sanador augmenta. Això es el jardí terapèutic.

El Dr. Quing Li es el creador de l´art i la ciència dels banys de bosc i ha publicat el llibre El poder del bosque (Shinrin-yoku). El Shinrin-yoku, la traducció del qual es “prendre consciència del bosc” o “bany de bosc”, està recomanat pels metges japonesos ja que suposa un valuós exercici de salut natural. Respirar aire pur es saludable i el fet d´estar en contacte amb la natura també, però gaudir de la quietud del bosc encara ho es molt més. L´experiència pròpia i la intuïció ho corroboren. Durant la última dècada s´han dut a terme repetits estudis per dilucidar els efectes fisiològics en individus exposats a un entorn forestal. S´han mesurat diferents paràmetres, constants vitals i l’activitat cerebral abans i després d’una sessió de Shinrin-yoku. Els resultats revelaven que després d’un passeig d´un parell d´hores pel bosc, es redueix la pressió sanguínia, decreix la concentració de cortisona en la saliva (que és el que mesura l´estrès), baixen els nivells de glucosa en sang, es redueix l´activitat cerebral frontal i s´estabilitza l´activitat del sistema nerviós neurovegetatiu. Sembla ser que el bosc batega com un cor. Els treballs conclouen que passar diverses vegades al mes per un bosc enforteix el sistema immunitari de l´home, s´incrementa el vigor i es redueixen els nivells d´ansietat, depressió, angoixa i fatiga, a més de millorar el sistema cognitiu. Qui passeja pot inhalar

les anomenades fitocidas, substàncies volàtils i no volàtils produïdes per les plantes i els arbres. Una mena d´aromateràpia natural que relaxa i activa el sistema immunitari. Per tot això, els metges naturistes recomanen també banys de bosc a pacients com a complement d´altres teràpies. Jaume Hidalgo, des de l´Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, impulsa el projecte Selvans que prevé la creació d´una extensa xarxa d´itineraris forestals terapèutics. Els boscos son entorns restauratius on els sons, la vista i les olors experimentats juguen un paper fonamental, reduint l’estrès i estimulant els sentits. La qualitat de vida que es deriva de freqüentar el bosc, es tradueix en benestar físic, psicològic i social. Alguns estudis actuals reprenen la teoria de la restauració de l´atenció i han vinculat aquesta teoria als entorns


El bany en el bosc o Shinrin-yoku, es una pràctica amb propietats terapèutiques sorgida fa 30 anys en el Japó cercant trobar la salut i la felicitat a través dels arbres centenaris. naturals, explicant com ens sentim de cansats quan dirigim la nostra atenció cap a una tasca específica durant temps, per exemple, treballant amb l´ordinador, i com recuperem l´energia a través de l´atenció involuntària que no requereix cap esforç. Els entorns naturals son restauratius. L´objectiu és incrementar el coneixement de com els boscos poden contribuir a una millor salut i benestar. La bio-filia es l´apetència, l´afinitat innata que té l´ésser humà d´estar en contacte amb la natura, que és el seu ambient originari i d´on prové. A les ciutats, molts dels equipaments que hem creat ens emmalalteixen ja que tenen un impacte físic, químic o electromagnètic negatiu sobre l´ésser humà. Actualment hi ha una necessitat d´entorns més saludables i és molt important que es produeixi un retorn als entorns naturals, ja que és on l´ésser humà s´hi troba més adaptat. La teràpia de bosc es basa en un robust cos d´evidències científiques que demostren com el fet de passar temps caminant tranquil·lament pel bosc té significatius efectes sobre la salut. Però no és com una excursió.

Es remunta a antigues pràctiques budistes i sintoistes que preconitzen deixar que la naturalesa penetri en el cos a través dels cinc sentits, pel seu valor terapèutic, físic i mental. Es més lent. Podria dir-se, en certa manera, que es un passeig meditatiu. Es convenient que algú que conegui la pràctica ens guiï, ja que així ens ajudarà a obtenir el màxim de l'experiència. Si bé el terme Shinrin-yoku es contemporani, la relació i veneració dels japonesos cap a la natura aflora d´una llarga tradició. El mestre zen Thich Nhat Hanh, ha fet de la caminada en consciència la pràctica essencial del seu monestir al sud de França. De fet, l´organisme humà interactua amb l´entorn a través de la vista, l´oïda, el gust, l´olfacte i el tacte, a més a més dels diferents sistemes : respiratori, neurològic, etc. A Europa, com antecedents, trobariem els sanatoris per tractar la tuberculosi. Ubicats en el si de les altes muntanyes, les seves teràpies es basaven en els efectes positius de les passejades a l´aire lliure. Entre els metges de l´època es considerava que els pins i els avets segregaven substàncies amb propietats benefactores per a la salut. La pràctica del Shinrin-yoku per a prendre banys de bosc és per ajudar a estar més oberts a les olors, colors i sons del bosc. Però el més important és estar allà sense cap objectiu concret, sense idees preconcebudes. La immersió en el bosc és una caminada factible i descansada per a tothom, en referència a l´esforç físic, però te les seves regles: mòbils i càmeres apagades, bona disposició per a caminar lentament en un grup reduït i fer-ho en silenci. Al migdia, un petit entrepà a soles a recés d´un arbre, i també descans en solitari. El grup es submergeix en el bosc a les 11,30 del matí i en surt a mitja tarda. Durant l’experiència de Shinrin-yoku el temps s’atura i el que es respira és pau.

Dr. Carles Frigola, psiquiatre i psicoanalista. Metge Orgonomista. Premi Pascual Prats del Col-legi de Metges i de l´Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona. Treballa a la Clínica de Medicina Orgonòmica de Creixell (Borrassa). Telf 972 506 291.Per a més informació sobre aquests i altres temes, així com sobre l´allotjament terapèutic i els treballs en grup que es realitzen a Mas Moratò, podeu consultar: www.wilhelm-reich.ors www.compartir-wilhelmreich.blogspot.com Facebook: Fundació Wilhelm Reich


Guia de salut, cos i ment

58


Guia de salut, cos i ment La Guía Verda de professionals, establiments i serveis

ESTABLIMENTS n ELS FOGONS DE LA JOANA Cuina sana i vegetariana per emportar. Hamburgueses vegetals Crta. de la Deu, 12 17800, Olot T. 972 26 14 27 www.elsfogonsdelajoana.com n EUFRÀSIA ECOBOTIGA Alimentació, plantes medicinals i tes a granel, cosmètica, pintures naturals... C/Montseny 17 17150 Sant Gregori (Girona) T. 872 213 639 eufrasiasg@ gmail.com www.facebook. com/eufrasiaecobotiga Inst.: eufrasia.ecobotiga n LES BONES HERBES Herboristeria, Dietètica i Alimentació Biològica. C/Caamaño, 8 T. 972 67 04 07 C/ Besalú, 7 T. 972 67 41 35 17600 Figueres info@bonesherbes.com www.bonesherbes.com

DIETÈTIQUES n DIETÈTICA ACÀCIA Assessorament dietètic i terapèutic gratuït. Pg. Països Catalans, 192 MERCAT MUNICIPAL SALT 17190 T. 972 402 373 @AcaciaSalt marcacacia@gmail.com n BISBAL NATURA S.L Herbolari, dietètica, alimentació ecològica c/Cavallers,36 17100 La Bisbal d’Empordà T. 972 64 50 42 n DIETÈTICA DE CALDES DE MALAVELLA Salut, alimentació i estètica biològica. Dietes+auriculoteràpiaMassatges - Flors de Bach i estètica natural. Pl. Sant Esteve, nº 3. bx esq. 17455 Caldes de Malavella T. 972 472 427 www.ladieteticadecaldes.com dieteticadecaldes@gmail.com n DIETÈTICA FONOLL Centre de teràpies naturals, Herbolari - Dietètica Pl. Catalunya, 5 bx 17190 Salt T. 872 030 015 www.fonollnatural.com info@fonollnatural.com n DIETÈTICA NATURALMENT Herbolari, dietètica, alimentació ecològica, cosmètica natural. Teràpies. C/ Hortes 13 Girona T. 972 412 188 c/ Pare lluís Rodès, 18. Sta. Coloma Farners Tel. 972 842 462 mnurianatural@gmail.com n LA TISANA Dietètica i teràpies

C/ Catalunya, 11, 17244 Cassà de la Selva T. 972 461 820 f.alsina@hotmail.com

PRODUCTORS PA n LA FOGAINA Pa ecològic i Cafeteria C/St. Sebastià, 52. Les Preses T. 972 693 826/646 879 062 dt a ds 8:00-13:00 i 16:00 20:00H fornlafogaina@gmail.com www.lafogaina.com Instgr. i fb: fornlafogaina n FORN DE PA FERRER Pa artesà cuit amb llenya Desde 1924 Ps. de Catalunya, 86, Torroella de Montgrí T. 972 755 972 C/. del Port nº 20, L’Estartit T. 972 750 077

VINS ECOLÒGICS n CAN TORRES Celler familiar de vi natural i ecològic a peu de l’Albera. Enoturisme amb visites guiades a les vinyes i als monuments megalítics propers. Veïnat de Vilartolí, 17751 Sant Climent Sescebes. T. 671 19 19 56 www.cantorres.blogspot.com @cellercantorres cantorres.scs@gmail.com n VINS DE TALLER Vins d´autor i visites d´enoturisme. Vinyet: C/ Nou, 5. Siurana d´Empordà Celler: C/ Sant Jordi, 4BVilamalla T.972 525 578 629 773 917 / 934 816 434 info@vinsdetaller.com www.vinsdetaller.com

RESTAURANTS VEGETARIANS n Rest. AMARANTA Restaurant ovolacto vegetarià. C/ Riu Güell, 31-33, 17005 GIRONA T. 972 940 832 www.amaranta.webs.tl

VEGANS n Rest. INTEGRAL Restaurant VEGETARIÀ I VEGÀ Carrer de la Jonquera, 30, 17600 Figueres T.972 51 63 34 www.facebook.com/ integral.figueres

KM 0 / PROXIMITAT n Rest. ANTAVIANA Restaurant KM0 C/. Llers, 5-7, 17600 Figueres T. 972 510 377 info@restaurantantaviana.cat

BIOCONSTRUCCIÓ SALUT DE L’HABITAT n ARSS ARQUITECTES Arquitectura-Salut-Sostenibilitat -ALICIA CASTAN MASIP Arquitecta. Bioconstrucció i Feng Shui. Especialista en Feng Shui i Salut de l’Habitat arss@arssarquitectes.eu T. 637 222 658 - 618 547 631 www.arssarquitectes.eu n ECOARQUITECTURA GABI BARBETA Projectes i reformes en bioconstrucció amb materials naturals i saludables T. 679 424 190 - 676 800 447 - Ctra.de Riudaura, 16 17800, Olot (Girona) - Ctra. de Les Encies s/n 17172 Les Planes d’Hostoles (Girona) www.ecoarquitectura.eu n GIRONA BIOCONSTRUCCIÓ Bioconstrucció, estudis de la contaminació electromagnètica i de l’eficiència energètica www.gironabioconstruccio.cat info@gironabioconstruccio.cat

CENTRES DE TERÀPIES Q AD’s ESCOLA Espai de salut, psicoteràpia i de formació. Sessions individuals, de parella, grups de treball personal i formació universitària en teràpies naturals, constel·lacions i renaixement. Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 GIRONA Tel: 657 412 202 972 207 461 www.adscentre. org info@adscentre.org Q CENTRE DE MASSATGES ELENA TERRADAS i NATALIA ALONSO Osteopatia, Massatge Esportiu, Shiatsu, Sinergètica-Sanació, Desprogramació Biològica. Quiromassatge. C/Girona, 20-22-4rtB 17600 FIGUERES. T.667612326 www.elenaterradas.com Q CENTRE RESPIRA Centre de Fisioteràpia Respiratòria i Consultes de Medicina Natural.T. 872 027 416 C/ Juli Garreta, 1 àtic C. 17002 GIRONA. www.respirabenestarisalut.com info@respirabenestarisalut.com Q EQUILIBRIUM Espai de salut, lloguem despatxos per professionals de la salut. Acompanyem als professionals a desenvolupar la seva consulta. Pl. Marquès de Camps 16, 1. 17001 GIRONA T. 872 081 505 www.equilibrium.cat Q 􀀀ESPAI ALEXANDRA Salut i creixement Teràpies, Ta-

llers, Xerrades, Cursos i Lloguer d’Espais. C/ Sis d’Octubre, 30 A LA BISBAL D’EMPORDÀ T. 630 811 958 espaialexandra@yahoo.com

Q ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients. Cursos de formació i sessions personalitzades de massatge. Ajuda en la superació de dificultats relacionades amb l‘autoestima, l’excitació, l’erecció, l’ejaculació i l’orgasme, així como en casos de dolor durant l’acte sexual. Passeig Bisbe Guillamet, 20 17800 OLOT. T. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es Q ESPAI GANESHA Teràpies Naturals. Ioga, Massatge Ajurvèdic, BioNeuroEmoció, tallers. C/Sant Llorenç. 16, 1er SANT FELIU DE GUÍXOLS T. 656 160 825 / 972 325 298 espaiganesha@gmail.com www.espai-ganesha.com Q HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com Q MUNDO NATURA Centre de teràpies naturals, salut digestiva i hidroteràpia de còlon. Av Costa Brava, 9. 17250 PLATJA D’ARO. T.972825659. mundonaturaspa@gmail.com www.mundonatura.net Q M. DEL PILAR PÉREZ SÁNCHEZ Nutrició i cura del cos, la paraula i l’ànima. Experta en Constel·lacions Familiars i Sistèmiques. Narrativa Terapèutica i Río Abierto. Sessions individuals: Constel.lació amb Playmóbil. Sessions grupals: Espai Mas Gibert, Sant Gregori Dinàmic Girona Tel. 639 390 203 7mariadelpilar@gmail.com

COSMÈTICA/ESTÈTICA ESTABLIMENTS D NÈCTAR Cosmètica natural i biològica, Roba interior ecològica (bambú) Espelmes i aromes per la llar naturals. Dolors, 1 OLOT T. 972 272 792

ESTÈTICA D HELENA ESTÈTICA I TERÀPIES CORPORALS Estètica holística, massatges terapèutics i wellness (benestar) C/ Barcelona, 12 - 14, 3º 6ª GIRONA T. 972 22 61 96 www.helenanatur.com

59

girosalut.org

ALIMENTACIÓ


La Guía Verda

girosalut.org

Guia de salut, cos i ment

PERRUQUERIES D ALBO ESTILISME D’AUTOR PERRUQUERIA-ESTÈTICA Talls personalitzats. Colors: oli, pigments, fangs. Tractaments: facials, corporals. Tot treballat amb productes naturals i orgànics a través d’Aigua biopolar de Secretos del agua C/ del Roser, 12, 17257 TORROELLA DE MONTGRÍ T. 972 75 73 14 info@albo.cat/ www.albo.cat D LA PERRUQUERIA Bioperruqueria per home i dona. Tints i tractaments naturals i ecològics, activats amb aigua bipolar. C/ Pare Colí, 4 RIPOLL. 972 71 44 45 www.secretosdelagua. com D MU BIOPERRUQUERIA Bioperruqueria per a home i per a dona. Especialitat en coloracions i tractaments orgànics i ecològics c/ Bisbe Vilanova 1bis- b, OLOT D STRASS 34 Tractaments facials i corporals 100% bio ecològics Dr.Hauschka, Maquillatge amb productes bio, Cursos d’automaquillatge, Maquillatge a domicili, Apte per a celíacs, Amplia venda productes facials i corporals bio Dr. hauschka, Depilació d’un sòl ús, Manicures Shellac, Vinylux, Fotodepilació, Targetes fidelitat, Targetes de regal, Etc. C/Empordà, 34 FIGUERES Tel. 972 51 10 31

CREIXEMENT PERSONAL l ANANT TEK-IOGA SALUT EMOCIONS Iogaterapia. Holistic Brain Kinesiologia avançada Bioenergètica. Ioga Kundalini OLOT, SANT ESTEVE D’EN BAS RIUDAURA-LES PRESES T. 649 621 030 FB: Anant Tek anantekaur@gmail.com l CARMEN BOIX CASAS Constel·lacions Familiars Sistèmiques. Re-Naixement i Pedagogia Sistèmica Master Universitario en Neuropsicopedagogia. Plaça Camil Geis, baixos 5, 17007 GIRONA T. 657 412 202 - 972 207 461 info@adscentre.org www.adscentre.org l CENTRE D’ESTUDI I CREIXEMENT PERSONAL - ESPAI GIRASOL - Treballs de joc amb nens, seguint l’aprenentatge d’Emmi Pikler Treballs de consciència, seguint d’aprenentage d’Elsa Gindler. Av. Girona 3A - 17150 ST. GREGORI T. 666 303 919 www.gira-sol.cat martagrauges@gmail.com

60

de professionals, establiments i serveis

l CENTRE ESCREIX MÈTODE V.E.O.® Desenvolupament de la ment, la consciència i la Visió Extra Ocular (a partir de 6 anys). Tallers de tapping - EFT. T. 695 286 490 C/ Ciutat, 6 1r VIC www.escreix.cat l ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients Cursos de formació en Quiromassatge i Massatge Genital Conscient. Sessions personalitzades de Massatge Integratiu i Acompanyament Sexual. Passeig Bisbe Guillamet, 20. 17800 OLOT - Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es l ESPAI GANESHA BioNeuroEmoción. Masaje Ayurvédico. Talleres. Conferencias C/ Sant Llorenc, 16-18 1er ST. FELIU DE GUÍXOLS T. 972 325 298 / 656 160 825 FB Espai Ganesha l GEMMA NICOLAU Infermera, Terapeuta i Coach. Acompanyament en processos de vida i mort. Sessions presencials: Girona i Begues (BCN) Sessions on-line o telefòniques a www.gemmanicolau.com Contacte: 627213938 info@gemmanicolau.com l HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. Girona T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com l COACHING PER APERSONES ALTAMENT SENSIBLES, MP COACHING. MARINA PUIGVERT COLOMER, Coach personal i executiu, especialitzada en persones altament sensibles. Certificada per ICF i Elaine Aron. OLOT - GIRONA - BARCELONA t. 639 739 143 marina@mpcoaching.es www.mpcoaching.es l ISABEL VIDAL FONT Acompanyament Terapèutic Desprogramació Biològica, Doula. T. 647 903 252 www.doula.cat l YUAN SHEN Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà Tai Txi Txuan – Txi Kung – Meditació – Teràpies C/Oviedo, 5 GIRONA T. 654 605 710 www.yuanshen.es info@yuanshen.es

ACTIVITATS PSICO- CORPORALS

Contacte: mòbil 691-290-363/ mail: iriacspilates@gmail.com// Facebook Pilates Style Girona.

IOGA KUNDALINI

TAI-TXI /QI GONG

Q HAPPYYOGA Centre de Kundalini Ioga i Teràpies Naturals C/ Sant Agustí, 40, GIRONA T. 972 208 495 / 616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com

Q JORDI CANALETA Professor de tai txi-txi kung Girona i Santa Coloma de Farners -tel. 654605710 jordi13@hotmail.com

Q YUAN SHEN Centre per al desenvolupament de l’Ésser humà C/. Oviedo, 5 Girona T.656 645 171 / 654 605 710 info@yuanshen.es www.yuahshen.es

IOGA IYENGAR Q ADITYA AMICS DEL IOGA Ensenyament del mètode IYENGAR® Classes matins i tardes, diferents nivells. Cursos intensius, ioga a la natura, xerrades i tallers. C/Juli Garreta 22, 3r 2a 17002 GIRONA (davant l’estació) T. 972 190 041 info@aditya.cat www.aditya.cat Q ESPAI DE IOGA Ensenyament del mètode IYENGAR®. Diferents horaris i nivells en una sala preciosa plena de llum. També intensius els dissabtes. Rambla de la Llibertat, 6, 4, 17004 GIRONA T. 655 341 258 www.espaideioga.cat Q ERNESTINA TRULLÀS Ensenyament del mètode IYENGAR® Classes diferents nivells Serinyà- Banyoles Tel. 678 653 538 Q YOGA DEL MAR EMPURIABRAVA Ensenyament del mètode IYENGAR, diferents nivells IOGA- Teràpies, embarassades, intensius dissabtes. Acupuntura. C/Club Nàutic, torre 1 EMPURIABRAVA www.yogadelmar.ucoz.com T. 679 976 851- Andrey Datsuk FB Yoga del Mar Empuriabrava

PILATES Q CENTRO DE PILATES & MOVIMENT CONSCIENT Classes Semi Grupales Pilates Màquines i terra - Hipopressius - Tonificació - Entrenament funcional C/ Pere Joan 44 Baixos Esc AB 17230 PALAMÓS T. 683366544 info@studioesencia. com Q IRIA SAMBAO Entrenadora personal de Pilates i Fitness a domicili. Especialitzada en Reeducació postural i Esquena Sana. Hores convingudes.

QENRIC MUS Classes de TaiChi - Qi gong FONTAJAU T. 972 443 088 enricmus@gmail.com

FORMACIÓ . ASSOCIACIÓ SAAMA (Veturián Arana) Formación Teràpia Quàntica Desbloqueig Integral Saama formacionsaama@gmail.com www.terapiasaama.com . ATENEA, espai de creixement. Classes setmanals amb metodologia Montessori per a nens. Orientació per a adolescents. Tallers familiars i acompanyament a les famílies. Formació per a mestres en treball i pedagogia Montessori. Assessorament per a escoles i equips docents. Placeta de l’estatut, 2, CELRÀ (Girona) 669 00 40 23 www.educarelser.com susanna@educarelser.com . ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients Cursos de formació en Quiromassatge i Massatge Genital Conscient. Sessions personalitzades de Massatge Integratiu i Acompanyament Sexual. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 OLOT Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es . ESPAI GIRA-SOL Educació respectuosa Despertar sensorial Cursos amb Ute Strub i professionals de Pikler Escola d’estiu Av. Girona 3A 17150 ST. GREGORI T. 666 303 919 www.gira-sol.cat martagrauges@gmail.com . HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com . MUJER CÍCLICA Cursos online per al teu creixement personal i professional: ‘Las Cuatro Lunas en Mí”,


Guia de salut, cos i ment La Guía Verda de professionals, establiments i serveis

INFANTS ASSISTÈNCIA AL PART A CASA a NAIXEMENTS MUDRA Equip de llevadores per l’acompanyament a la maternitat i a la criança. Consell pregestacional. Part a casa, preparació al part, visites seguiment gestació, postpart i lactància materna. C/ Rec, núm 16. FLAÇÀ T. 679 441 249 www.equipmudra.com info@equipmudra.com a ULRIKE AULBACH Acompanyament a l’embaràs, part a casa i postpart de forma holística Llevadora 655 365 788 www.partacasa.com ulrike@partacasa.com EDUCACIÓ ALTERNATIVA a ESPAI LEMÚRIA Educació Respectuosa. Acompanyem famílies amb infants (1-6 anys). FIGUERES. espailemuria.blogspot.com.es/ espailemuria@gmail.com FB: espailemuria T. 972 677 487 / 606 671 725 a GIRASOL Espai de joc tranquil i respectuós Av. Girona, 3 - 17150 Sant Gregori T. 666 303 919 www. gira-sol.cat martagrauges@ gmail.com SERVEIS MATERNITAT a 􀀀HAPPYYOGA Massatge infantil. Ioga embaràs. Recuperació post-part amb nadons. Ospeopatia infantil. Craneosacral c/Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyoga.com a ISABEL VIDAL FONT Doula embaràs i postpart T. 647 903 252 www.doula.cat

TERAPEUTES ACOMPANYAMENT TRANSPERSONAL n EduCOR Gemma Paraire Foraster Acompanyant transpersonal familiar. Acompanyament, Alquímia Genètica, Gemmoteràpia, Propòsit de vida, Tallers i cursos per a petits i grans

Tel. 656 96 96 48 hola@educor.cat/www.educor.cat

ASSOCIACIONS n APTN-COFENAT ASOCIACIÓN DE PROFESIONALES DE LAS TERAPIAS NATURALES Objetivos: Regulación profesional, reconocimiento docente y reconocimiento formativo. T. 673 87 47 74 www.cofenat.es info@ aptn-cofenat.es ACUPUNTURA n ESPAI ARUNAI Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura. c/Francesc Macià,4 VILAJUÏGA T. 666 033 070 centrearunai@gmail.com n SILVIA MESTRE DE BORDONS Terapeuta de Medicina Tradicional Xinesa, especialitzada en Acupuntura Japonesa, Fitoteràpia, Nutrició, Reiki i Flors de Bach. Consulta a Sant Martí de Centelles i a Barcelona: C. Cadenes 7, 1-2, Sant Martí de Centelles. C. Aragó 517, 7-1, Barcelona. T. 677 45 70 05 www.acupunturajaponesa.cat n DANI MIR Acupuntor. Titulat en MTC. Professor de MTC. Depuració Corporal. Tractament Integral. T.699760321 Visites: OLOT, VIC, GIRONA, RIPOLL, AMER I MANLLEU. Formacions de MTC d’1 a 4 anys danimircuros@gmail.com n SALUT GLOBAL Medicina Tradicional Xinesa. Acupuntura. Osteopatia Fluidica craneosacral. Teràpia Floral Dr. Bach. C/Colom, 38 3er 3a. 17600 Figueres T. 972 511 643 info@salutglobal.cat www.salutglobal.cat n SAÜC. Centre d’Acupuntura i Teràpies Naturals Acupuntura, teràpies manuals, osteopatia, kinesiologia... C/Sta. Maria 33 Banyoles T. 872571727 - 972101501 sauc.terapies@gmail.com ART-PSICOTERÀPIA n LA BULLIDORA Centre d’Artteràpia Escola d’Art i Creativitat Coworking formatiu i terapèutic www.labullidora.com T. 972 413 478 • 699 815 185 C/Rutlla 112-114 entr. Girona n C GABRIELLE Pintora d’art intuïtiu i aquarel•les d’ànima T. 655 81 23 77 elcaminodelosangeles@gmail.com n IRMA ZAPPONI MISSAGLIA.

Metgessa- Arterapeuta Gestalt. Acompanyament i suport terapèutic per a pacients i familiars amb malalties cròniques com càncer, fibromiàlgia, artritis, asma, depressió... T. 652 204 237 creacioberta@hotmail.com BIOENERGÈTICA n􀀀 ALEXANDRA PRAT PRAT Quiromassatge, Reflexologia T. Osteopàtiques, Polaritat i Sanació Prànica. Espai Alexandra T. 630 811 958 C/Sis d’octubre, 30 A La Bisbal de l’Empordà espaialexandra@yahoo.com n FRANCESCO D'INGIULLO, Construcción, asesoramiento y venta de aparatos orgónicos. Tratamientos con acumulador de orgón, mantas y cinturones orgónicos, dorbuster. Orgónpuntura. Tel.643 307 842, psico.energetica@gmail.com, psicoecologica.wixsite.com/ acumuladordeorgon. Consulta en Balaguer y Valencia. BIODINÀMICA CRANEOSACRAL n􀀀 CARMEN PASCUAL Terapeuta en Biodinàmica Craneosacral i Teràpia Perinatal. Sessions individuals i en família. Bebés, nens i adults. Acompanyament durant l’embaràs, el part i el pospart. Consulta en Tordera i Barcelona. T. 661 169 390 carmen.biodinamica@gmail.com BIOMAGNETISME n NEUS SERRA FERRER Biomagnetisme, Feng Shui, Pèndul hebreu. Centre Terapeutic Xue, Rambla 62 3º, 08201 Sabadell Tel 699919490, www.centre-terapeutic-xue.com COACHING n􀀀 JUDIT PADRÈS Coach personal. Sessions individuals, cursos i tallers grupals. Acompanyo en l’assoliment d’objectius i en transitar situacions de dificultat, confusió, dubtes. Treballo conjuntament amb la persona perquè visqui la seva vida a través d’estar amb sintonia amb si mateix/a. Consulta a BANYOLES i a GIRONA. Més informació a: 669 56 96 88 www.juditpadres.cat CONSTEL·LACIONS SISTÈMIQUES n CARMEN BOIX CASAS Experta Universitària en Constel. lacions. Directora de la Formació de Constel•lacions de AD’s, ESCOLA Real Centro Universitario Escorial- Maria Cristina Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 Girona Tel: 657 412 202 / 972 207 461 info@adscentre.org www. adscentre.org

FISIOTERAPEUTES/OSTEÒPATES n CTB - CENTRE TERÀPIES BARCELÓ (Fisioterapeutes colegiats)Osteopatia, Fisioterapia, Acupuntura. Kinesiologia, Quiromassatge terapèutic, Nutrició Natural. Centre que pertany a OSC-CAT. Associació Col•lectiu d’Osteòpates de Catalunya. Lloguer de l’espai per a professionals de la salut i l´estètica. Tallers, xerrades, cursos, teràpies, etc. C/Sant Joan Baptista, 4 bx Figueres T: 646 274 308 n FISIOESPAI BESCANÓ Centre de fisioteràpia i osteopatia. Classes de reeducació postural i teràpia abdominal hipopressiva. Anna Jorquera, fisioterapeuta i osteòpata. N. col. 2097 Major, 86 Bescanó. T. 686146317 annajorq@gmail.com n ORIGEN FISIOTERÀPIA Centre de fisioteràpia i osteopatia. Gimnàstica Abdominal hipopressiva. Oriol Vivas, Fisioterapeuta col. 8831 Vilobi d’Onyar i Santa Coloma de Farners T. 972 47 48 18 686 54 93 07 (wapp) www.origenfisioterapia.cat 􀀀n JORDI VILA Osteopatia i salut. Estructural, cranial, visceral Sant Hilari Sacalm 669 17 59 29 Cassà de la Selva 972 463 889 Banyoles 972 581 309 Arbúcies 972 860 905 www.osteopatiajordivila.com GESTALT n ESCOLA GESTALT GIRONA Escola de Gestalt. 15 anys formant a Girona. Recolzament als professionals per la realització d’activitats terapèutiques i formatives: Lloguer de sales. C/ Guillem Minali, 12,17004 Girona T. 972 417 198 www. gestaltgirona.com n ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA Gestaltcatgirona formació i psicoteràpia C/Santa Eugènia, 18 1er 2a, 17004 Girona T. 972 09 26 34/ 605 631 649 www.gestaltcatgirona.com També estem a Barcelona. HIPNOSI CLÍNICA n ÀNGEL GORDON Hipnòleg Clínic c/ Canonge Dorca, 4 1er Pis. 17001, Girona T. 630 051 601 angelgordonlions@hotmail.com HOMEOPATIA n MARÍA ROSA BLASCO Metgessa Homeòpata. Hores convingudes. C/. Migdia 56/58 , 2º 2ª 17003 Girona T. 972 203 397 rosablascoprim@gmail.com

61

girosalut.org

‘El Camino de la Facilitadora. Treballa amb grups des de la saviesa femenina” i “Emprender con el Corazón. De la semilla al fruto” Més informació i inscripcions: http://mujerciclica.com/ formacion/


La Guía Verda

girosalut.org

Guia de salut, cos i ment

KINESIOLOGIA n JORDI CANALETA Kinesiòleg, Kinesiologia Psicoenergètica i especialista en M.I.T Mètode d’Indagació Terapèutica. Yuan Shen girona i Santa coloma de Farners. t/ 654605710 n ANNA MOYANO Kinesiologia Emocional Flors de Bach. Teràpia Transpersonal. Girona, Figueres, l’Escala. annakine3@gmail.com T. 628 827 197 MASSATGES n CONSOL AYATS Combino diferents tècniques: Quiromassatge, Reiki, Massatge sonor. També ofereixo Sanergia i Tècnica Metamòrfica. Visites concertades, Girona ciutat. T. 657 10 29 45 n MARGARITA GRABULOSA Massatge terapèutic, drenatge limfàtic, flors de Bach, Reiki, Tallers de Tai-Txi, Musicoteràpia Masies Colonia Paulí 17172 Les Planes d’Hostoles T. 972 44 82 44 n AGUSTÍ REYES MORENO Sessions de Massatge Integratiu orientades a despertar els teus sentits i conèixer millor el teu cos, així com dissoldre bloquejos emocionals i sexuals. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es n PAU VIDAL GARCIA Massatge energètic, Reiki Teràpies reflexes, Massatge metamòrfic C/ Joan Maragall, 24 1er 1a Girona T. 602 323 628 paumassatge@gmail.com n SALUT GLOBAL Drenatge Limfàtic-Reflexoteràpia-Quiromassatge-Reiki c/Colom,38 3er 3a 17600, Figueres. T. 972 511 643 info@salutglobal.cat www.salutglobal.cat n FRANCESC ESPAI ONIA Massatge meditatiu conscient per desbloquejar i expandir l’energia amb total presència, contacte, fluïdesa i escolta activa. El massatge és una de les arts més subtils, i no és solament una qüestió d’experiència, és més una qüestió d’amor. OSHO Canonge Dorca, 4 Girona T. 646 127 804 MEDICINA INTEGRATIVA n DR. JOSEP ORTÍ PONSA Consulta del Sofriment C/ Rosselló 283 bis 1-2ª BCN Pl. Fra Bernadí 32-33. Manlleu (BCN) Mob. 619 90 03 28

62

de professionals, establiments i serveis

consultadelsofriment.cat consultadelsufrimiento.com MEDICINA NATURAL n 􀀀MÒNICA ALBERTÍ COROMINAS Medicina ortomolecular, salut digestiva i hidroteràpia de còlon. Visita a MUNDO NATURA. Av Costa Brava, 9. 17250 PLATJA D’ARO. T.972825659 mundonaturaspa@gmail.com www.mundonatura.net PSICOANÀLISIS n PSICOANÀLISIS DR. CARLES FRIGOLA Lic.Psic. ELISABETH LLORCA Ansiedad, Depresión, Estrés, Fobias, Celos, Pareja, Mobbing, Ludopatía c/ Paris, 147, 3º2º. Barcelona T. 93 430 82 95 PSICÒLEGS / PSIQUIATRES n LAURA BADOSA BARTRINA Psicòloga i Psicoterapeuta Psicoanalítica (especialista en nens i adolescents) n. col. 11756. Consultes a Girona, Sils i La Bisbal d’Empordà FB: una mirada des del psicoanàlisi T. 676 968 778 lbadosa.psico@gmail.com n ADRIANA CAÑADA LA MENT Psicologia clínica. col.22475 C/Port Lligat, 4 entl.2 Figueres T. 678 273 324 acanada@copc.cat n CENTRE RESITUA’T Psicologia infantil-juvenil i adults. Sexologia i teràpia de parella. Reeducació psicopedagògica. Logopèdia. Mediació en conflictes. Assessorament en pedagogia Pikler a llars d’infants i famílies. C. Joan Reglà 5, 2-A Figueres T. 639 830 553 / 678 404 982 n COS I MENT OLGA PRADA SOLER Psicologa clínica i psicoterapèuta. Col. 3515. Infants, adolescents i adults Colom, 38, bx 3, 17600 Figueres www.cosiment.net T. 972 514 974 / 619 892 516 cosiment@cosiment.net n M. DOLORS CUNILLERA CASADEVALL Psicoanalista. Nens, adolescents i adults C/Vilafant, 40- 3er Figueres C/ Santa Clara,64, 3r, 1a Girona T. 699 840 271

Psicòloga clínica. Psicoterapeuta integrativa. Col. 17562. Salut psico-emocional i holística. Consulta a Girona. Telf. 664546020. mireiafornsnadal@gmail.com n DR. FRIGOLA Psiquiatre, psicoanalista. Especialista en orgonomia. Clínica de Medicina Orgonòmica de Creixell, Borrassà. T. 972 50 62 91. www.wilhelm-reich.org compartir -wilhelmreich.blogspot.com n INSTITUT EUROPEU DE PSICOLOGIA POSITIVA Creixement Personal, Programa Benestar 10, Gimnàs Psicològic i Teràpia Positiva Barcelona, Girona i Banyoles. T. 600 33 17 32 a.gonzalez@iepp.es / www.iepp.es n ANGÈLICA GIRALT Psicòloga Clínica. Brainspotting. Processos de dol i pèrdua C/ Nou, 20, 3r 1a. 17001 Girona T. 639 849 363. http://angelicagiralt.blogspot.com.es/ n MONTSE SALVADOR - PLA Psicòloga. Psicoteràpies d’orientació Psicoanalítica. col.legiada n.26252 Treball psicològic i suport emocional.Consulta a Girona T. 670 59 33 04 n KARINA VIÑAS I VIÑALS, PSICOLOGIA JOVE I FAMÍLIA Psicòloga clínica, psicoterapeuta familiar i coach, col. 1895. Processos de canvi personal. Tractaments psicoterapèutics. Intervencions familiars. Suport i Orientació. Interconsulta i derivacions de professionals. karinavinas@copc.cat www.karinavinas.com C/Sta. Eugènia, 85,1er1ra, GIRONA. Tel. 693.47.75.71 També consultes ON LINE. PSICOLOGIA ENERGÈTICA n ADALIA IGLESIAS Psicologa col.legiada Coaching Psico-astrològic Tècniques d'alliberament emocional · Nutrició Conscient adaliabcn.com adalia.bcn@gmail.com Consultes online i presencials Olot i Bcn Tl. 676579757 QUIROPRÀCTICA

n LAURA FONT I GENOVER Psicòloga i Psicoterapeuta. Terapia Narrativa, adolescents i adults. Nº col. 21411. Consulta a Girona T. 666 434 626 lagenr@ gmail.com/ www.espaipsicologic.blosgpot.com.es

n CENTRE DE COLUMNA VERTEBRAL D’OLOT. Quiropràctica i Salut. Gemma Ferré Pujadas. Dra en Quiropràctica. Av. de l’Onze de Setembre, 7 Baixos. 17800 Olot T. 972 909 649 quirolot@gmail.com

n MIREIA FORNS NADAL

REBIRTHING

n NÚRIA ROMAGUERA ESCUDERO *Terapeuta i formadora en teràpies holístiques. *Rebirthing, Acupuntura i especial dona embaràs, biomagnetisme, flors Bach. Mestratge en teràpies energètiques. Reiki, reiki dona, altres. Moon mother. Radiestèsia Hebrea. Organitzadora viatges Avalon màgic femení. CONSULTES A SABADELL I GIRONA Telf 629435538 SEXUALITAT n GISELA RODRÍGUEZ Psicóloga col. n. 17204 Sexualitat i parella. Assessorament en criança. Desenvolupament personal www.giselarodriguez.com info@giselarodríguez.com Teràpia online i presencial a Figueres i L’Escala T. 651 893 160 n AGUSTÍ REYES MORENO Sessions d’Acompanyament Sexual per l’ajuda en la superació de dificultats relacionades amb l‘autoestima, l’excitació, l’erecció, l’ejaculació i l’orgasme, així como en casos de dolor durant l’acte sexual. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es TERÀPIA EMOCIONAL n MONTSE VILASECA Terapeuta emocional. Tractament del dol. Acupuntura, reiki, psicologia,auriculoteràpia, flors de Bach,minerals. T. 627 943 177 montbel9@yahoo.es

TURISME RURAL l CAN CEBRIÀ de VILERT per a FAMÍLIES VEGETARIANES Gaudiu les vostres vacances a la nostra acollidora casa on també fem concerts, activitats familiars i tallers. Ideal per a famílies vegetarianes que els agradi la natura, jugar a l'aire lliure i passejar a la vora del riu Fluvià en un entorn tranquil. Tot amb el màxim respecte al medi ambient. Pl. Major de Vilert- 17832 HUTG-025832 T. 972 597049 M. 675229632 cancebriaturismefamiliar@gmail.com l MAS ROSELLÓ Obert tot l’any, esmorzar inclòs. C. Mas Pallí Paratge dels Villars 17251 Calonge T.(+34) 972 652 452 M. (+34) 679 249 493 info@masrosello.es www.masrosello.es


Activitats, altres propostes, activitats periòdiques

AGENDA

63

PENSA EN PACK Hem incorporat una línia nova de PACKAGING, amb la que comptem amb un departament per idear packs mitjançant un programa especialitzat en disseny estructural de packs. Podem calcular i crear un pack a mida pel client únic i personalitzat. Les maquetes poden ser enviades al client de forma virtual, en 3D o bé, fer-les reals mitjançant una taula de tall que ens permet fer packs reals amb acabats i suports finals per tal de poder fer proves d’estrès i comprovar l’estètica del producte dins un lineal. La taula de tall també permet fer semitalls per etiquetes, permet fer filigranes de tall i un seguit d’opcions per poder donar forma al paper.

c/ Can Planes, s/n | 17160 Anglès (Girona) Fax 972 422 267 | Tel. 972 420 107 info@impremtapages.com www.impremtapages.com 63


AGENDA

Guia de salut, cos i ment

Retirs/Sortides DEL 29 ABRIL AL 3 MAIG EL CAMÍ DE LA SAVIESA I LA FLUÏDESA Un pelegrinatge caminant prop de la mar, al Parc natural del Cap de Creus. Més info : Gemma Pujol. www.gemmapolo.com www. pelegrina.org DEL 20 AL 26 DE JULIO RETIRO “RITUALES” 7 días para adentrarte en el poder transformador de los rituales. Prepárate para crear y preparar rituales llenos de sentido, belleza y amor, para acompañar a personas en sus momentos de cambio. (En casa rural “El Negre” - Ripollés) Más info : Sophia Style y Gemma Pujol. www.gemmapolo.com www. pelegrina.org DEL 6 AL 9 AGOSTO LA TIENDA ROJA DE VERANO 4 días para mimarnos, renovarnos y gozar del poder transformador de un círculo de mujeres. En MAMAKILLA (Pla d’Estany) Más info : Sophia Style y Gemma Pujol. www.gemmapolo.com www. pelegrina.org 30 SETEMBRE – 4 OCTUBRE EL CAMÍ DE L’ABUNDÀNCIA Un viatge transformatiu seguint els passos dels càtars des dels Pirineus fins al santuari de Queralt. Més info : Gemma Pujol. www.gemmapolo.com www. pelegrina.org TOT L’ANY RUTAS Y SALIDAS A CABALLO Clases de equitación. Pupilaje Camí del Clascar, s/n St.Esteve de Llèmena, la Garrotxa, Girona. Roberto Tel. 630 88 90 98

Cursos Formacions 7 DE MARÇ TXI KUNG, BASES INTERNES, MEDITACIONS TAOISTES I LUOHAN TXI KUNG. A càrrec de Jordi Canaleta 64

Retirs, sortides, formacions, cursos, tallers

Preu: 45€ mig dia 80€ tot el dia. Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www.yuanshen. cat - info@yuanshen.es 654 605 710 20 - 22 MARZO FORMACIÓN PRESENCIAL “FACILITADORA Y GUÍA DE RITUALES”. ¿Quieres acompañar a las personas en momentos de cambio, a través de la creación de rituales, llenos de sentido, belleza y amor?. Con Sophia Style y Gemma Polo. Formato: Curso residencial de 4 módulos Plazas limitadas a 14 personas. Más información y preinscripciones: contacto@ mujerciclica.com 4 D'ABRIL FORMACIÓ EN TXI KUNG, Bases Internes, Meditacions Taoistes i Luohan Txi kung. A càrrec de Jordi Canaleta Preu: 45€ mig dia 80€ tot el dia. Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www.yuanshen. cat - info@yuanshen.es 654 605 710 4 I 5 D’ABRIL ATB 1 - DESPERTAR LA CONSCIÈNCIA A TRAVÉS DEL COS Info i inscripcions: atb. educacio22@gmail.com -636286899 www.educacio22.com/atb Lloc: Yuan Shen – Centre per al desenvolupament de l’ésser huma. www.yuanshen.cat 17-19 ABRIL FORMACIÓN PRESENCIAL “FACILITADORA Y GUÍA DE RITUALES”. ¿ Quieres acompañar a las personas en momentos de cambio, a través de la creación de rituales, llenos de sentido, belleza y amor?. Con Sophia Style y Gemma Polo. Formato: Curso residencial de 4 módulos (20-22 marzo. 17-19 abril. 15-17 mayo. 12-14 junio. Plazas limitadas a 14 personas. Más información y preinscripciones: contacto@mujerciclica.com 2 DE MAIG, FORMACIÓ EN TXI KUNG,

Bases Internes, Meditacions Taoistes i Luohan Txi kung. A càrrec de Jordi Canaleta Preu: 45€ mig dia 80€ tot el dia. Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www.yuanshen. cat - info@yuanshen.es 654 605 710 15-17 MAYO FORMACIÓN PRESENCIAL “FACILITADORA Y GUÁ DE RITUALES”. ¿Quieres acompañar a las personas en momentos de cambio, a través de la creación de rituales, llenos de sentido, belleza y amor?. Con Sophia Style y Gemma Polo. Formato: Curso residencial de 4 módulos 15-17 mayo. 12-14 junio. Plazas limitadas a 14 personas. Más información y preinscripciones: contacto@ mujerciclica.com 12-14 JUNIO FORMACIÓN PRESENCIAL “FACILITADORA Y GUÁ DE RITUALES”. ¿Quieres acompañar a las personas en momentos de cambio, a través de la creación de rituales, llenos de sentido, belleza y amor?. Con Sophia Style y Gemma Polo. Formato: Curso residencial de 4 módulos Plazas limitadas a 14 personas. Más información y preinscripciones: contacto@ mujerciclica.com TOT L’ANY CURSO: YOGA NINDRA: YOGA DE LOS SUEÑOS Apúntate al curso de meditación. Reserva tu plaza llamando al 972 17 98 60 FORMACIÓ DE PROFESSORS DE IOGA Matricula Oberta Curs 2019- 2020 Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www.yuanshen. cat- info@yuanshen.cat 654 605 710

Formació en Astrologia Intuïtiva. Sinastria. 12 rodes de la fortuna. Per conèixer les teves tendències, habilitats i aprenentatges. Per saber quines influències estàs rebent en aquest moment. Per acompanyar en moments de canvis, dubtes i incertesa. Albert Serrano, és professor d'Astrologia Intuïtiva, amb més de 25 anys d'experiència. Consulta online i presencial. 685 538 576 | nirmalaolot@ gmail.com c/Joaquim Vayreda,13 Olot Més informació a: www. nirmala.cat FORMACIÓN ANUAL 2019-202O REBIRTHING/ RENACIMIENTO ESCUELA DE REBIRTHING Programa de Conocimiento y Desarrollo Personal. Expande tu respiración. Expande tu consciencia. Dirigida por : Irene Jové Baumann Renacedora. Máster por RBI. info@rebirtingjove.com +(34) 610 262 792 www. rebirthingjove.com. Formación intensiva de Renacimiento /Rebirthing FORMACIÓ D' OSTEOPATIA EN OLOT 2019-2022. Darrer cap de setmana de cada mes // 4 mòduls // cada mòdul consta de 10 mesos. Més de 20 anys de experiència i 15 anys en la docència, i presència en EEUU, Espanya, Rússia, Mèxic, Colombia, Ukrania, Kazagistan, ... Osteopatia amb treball del mestre A.T Still (fundador de la osteopatía)+ contingut sobre noves patologies existents. AQUEST CURS TAMBÉ SEMINARIS DE OSTEOPATIA CRANEOSACRAL. Més informació: 605462576/685538576

TOT L’ANY

FORMACIÓ EN QUIROMASSATGE CURS 2020 4 hores de formació a la setmana. Teoria i pràctica. Impartit per Mònica Juncà. Més informació de les formacions: www.escueladeosteopatiaevolutiva.com

FORMACIÓ I CARTA ASTRAL Revolució solar. Trànsits.

FORMACIÓ EN ASTROLOGIA INTUITIVA CURS 2020


Activitats, altres propostes, activitats periòdiques Més informació i servei de lectura de la carta astral: 685538576. Nirmala C/ Joaquim Vayreda 13, Olot reserva a : nirmalaolot@ gmail.com; www.nirmala.cat CURS PRÀCTIC D’AUTOCURACIÓ, creixement personal i autoconeixement Aprendràs a través de tècniques de meditació, kriya yoga, teràpies ancestrals i modernes a solucionar problemes físics, mentals, emocionals i espirituals. Un curs que et canviarà la vida. Conduït per: ÀLEX MANZANO. 647941385 telf i whatsapp terapiasmeditacion88@ gmail.com

Altres Propostes DOMINGO 1 DE MARZO 10H-14H/ 15H-18H INICIACIÓN A LA REFLEXOLOGÍA PODAL. Teoría: Introducción a la reflexología podal y sus orígenes. Explicación breve de la anatomía y función de los órganos. Práctica: Trabajaremos todos los sistemas (el sistema nervioso, digestivo, linfático, respiratorio, urogenital…) Rébecca FONS. Naturópata Iridóloga Carrer Lasauca, 3 17600 Figueres Carrer Sant Roc, 28 08014 Barcelona Tel:646 765 058 +33 6 41 88 28 84 www.rebeccafons naturopathe.com 28 DE MARÇ/25 D'ABRIL DANSA LLIURE - Métode Malkovsky Info i inscripcions: Julie Tran - 657362299 dansagirona@gmail.com dansagirona.wordpress.com LLoc: Yuan Shen Girona DIMECRES 25 DE MARÇ 20:00 a 21:30h BIODANSA - al Local Social de Campllong. +info: Marta Miquel 696178375 SÁBADO 25 DE ABRIL Y DOMINGO 26 DE ABRIL 10H-14H/ 15H-18H APRENDER LA IRIDOLOGÍA NIVEL I Comprensión y observación de los signos del iris, diag-

nóstico iridológico en cada participante. Objetivo: Saber hacer una observación del estado global de la persona a través la observación del iris. Rébecca FONS. Naturópata Iridóloga Carrer Lasauca, 3 17600 Figueres Carrer Sant Roc, 28 08014 Barcelona Tel:646 765 058 +33 6 41 88 28 84 www.rebeccafons naturopathe.com DISSABTE 4 D'ABRIL DE 10:00 A 11:30H BIODANSA - Preu: 10€/ sessió. Cal Inscripció prèvia: Marta Miquel 696178375 DEL 29 ABRIL AL 3 MAIG EL CAMÍ DE LA SAVIESA I LA FLUÏDESA Un pelegrinatge caminant prop de la mar, al Parc natural del Cap de Creus. Més info : Gemma Pujol. www.gemmapolo.com www. pelegrina.org SÁBADO 23 DE MAYO Y DOMINGO 24 DE MAYO 10H-14H/15H-18H AROMATERAPIA Descubrir los aceites esenciales para cada sistema (respiratoria, linfatica, osteoarticular, neuroendocrino…) Observar las diferentes vías: Vía cutánea, olfatoterapia. Objetivo: Saber cómo usarlos y recomendarlos. Rébecca FONS. Naturópata Iridóloga C/. Lasauca, 3 17600 Figueres Carrer Sant Roc, 28 08014 Barcelona Tel:646 765 058 +33 6 41 88 28 84 www.rebeccafonsnaturopathe.com DEL 6 AL 9 AGOSTO LA TIENDA ROJA DE VERANO 4 días para mimarnos, renovarnos y gozar del poder transformador de un círculo de mujeres. En MAMAKILLA (Pla d’Estany) Más info : Sophia Style y Gemma Pujol. www.gemmapolo.com www.pelegrina. org 30 SETEMBRE – 4 OCTUBRE, 2020 EL CAMÍ DE L’ABUNDÀNCIA Un viatge transformatiu

seguint els passos dels càtars des dels Pirineus fins al santuari de Queralt. Més info : Gemma Pujol. www. gemmapolo.com www. pelegrina.org

Activitats quinzenals 10:30H CERCLE D’EMBARASSADES, MATERNITAT, PATERNITAT I CRIANÇA. Cada primer dimarts de mes a Mamakilla. 616 33 67 69. Aportació voluntària 1 DISSABTE AL MES FORMACIÓ EN TXI KUNG, Bases Internes, Meditacions Taoistes i Luohan Txi kung. A càrrec de Jordi Canaleta Preu: 45€ mig dia 80€ tot el dia. Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www.yuanshen.es - info@ yuanshen.es - 654 605 710 DIJOUS C/15 DIES DE 19H A 20:30H UN CURSO DE MILAGROS amb Xavier Oromí 15€ per sessió Inscripcions al 972483993 info@somun.es

Activitats diàries DILLUNS

6,15 a7,15 AIKIDO Dirigit: Boris Weitzmann Lloc: CEIP Torroella Montgrí Telf 649687607 aikidoyoshinkangirona@gmail.com 18:30H A 20H BIODANSA, a L'Inici, C/ Àngel Guimerà, 5, Llagostera. Preu: 40€/mes. Cal Inscripció prèvia: Marta Miquel 696178375 DE 18:30H A 19:30H MEDITACIÓ D'OSHO amb Joan Ramón 40€/mes Inscripcions al 972483993 info@somun.es 18:30H A 20H DANZA SANA . MOVIMENT TERAPÈUTIC,

AGENDA

65

EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Maragda. Carrer Eixample, 4 Anglés. Contacte: Patricia Tf. 651482519 Correu: dansasana@gmail.com - web: www. danzasana.com 20H A 21.30H BIODANSA Dirigit per: Joan Ramon Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@somun.es // web: www.somun.es DILLUNS, DIMECRES I/O DIJOUS DE 20.15 A 22.00 I DIMECRES DE 18.30 A 20.00 MEDITACIÓ «JO SÓC» Lloc: Centre de Teràpies Namasté. Avda Martí Genís, 30 baixos Vic Més info: www. namastevic.cat, namastevic@ gmail.com https://yosoy333. wordpress.com/ Contacte: Aurora 690 62 44 44, Cesc 660 83 54 59 DIMARTS i/o DIJOUS DIMARTS 9.30 A 11H/ 18.30 A 20H QI GONG I MEDITACIÓ Dirigit per: Sophie Vidamant Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona. Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@ somun.es // web: www. somun.es 17H, 18H, 19H CLASSES D’HIPOPRESSIUS, TONIFICACIÓ, CORRECCIÓ POSTURAL. Grups reduïts de 2 a 4 persones. Tots els nivells. Lloc: OsonaSalut Vic. C/ Fusina, 24. Preu: 40 €/mes. Contacte: M.677677879 – T.938860886 17.30H IOGA PER MAINADA Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@ somun.es // web: www. somun.es 19H 65


AGENDA

Guia de salut, cos i ment

RELAXACIÓ SENSORIAL Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@ somun.es // web: www. somun.es

TROBADES DE HO'OPONOPONO Confirmar assistència T.630 811 958 Espai Alexandra c/Sis d'Octubre, 30A La Bisbal d'Empordà. Aportació 5€

19:30H A 21H. DANZA SANA MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Ioga en Essència. Ctra. de la Pinya, 15. Olot. Contacte: Patricia. Tf. 651482519 Correu: dansasana@gmail.com - web: www.danzasana.com

18H RELAXACIÓ SENSORIAL Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona. Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@ somun.es // web: www. somun.es

DIMARTS I DIJOUS DIJOUS DE 19.30 A 21.00 I DIMARTS DE 9 A 10.30 HATHA IOGA – PRIMERA SESSIÓ GRATUÏTA Lloc: Centre de Teràpies Namasté. Avda Martí Genís, 30 baixos Vic Més info: www. namastevic.cat, namastevic@ gmail.com. Contacte: Aurora 690 62 44 44, Cesc 660 83 54 59 DIMECRES 6,15 A 7,15H AIKIDO Dirigit:Boris Weitzmann Lloc: CEIP Torroella Montgri Telf 649687607 aikidoyoshinkangirona@gmail.com MATÍ O TARDA ESPAI DE NUTRICIÓ FEMENINA LLOC: Escola de Dones. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www.escuelademujeres.es Més info: Myriam Tel. 636 44 76 69 email: myriam@ escuelademujeres.es DE 19H A 20:30H AFRO YIN. Lloc: Mamakilla. Sta. LLogaia de Terri (GIRONA). Més info: info@mamakilla. cat. Contacte: Silvia- 616 336 769. Preu: 40€/mes DIMECRES I DIJOUS DIMECRES DE 10H A 11.30H. DIJOUS DE 20.15H A 21.45H 66

Activitats periòdiques. Lloguer i venda d'espais

DIJOUS

19H UCDM Dirigit per: Xavier Oromí Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@somun.es // web: www.somun.es 19H SOMUNA, SOM DONES Dirigit per: Sònia Torres i Gemma Vidó Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona. Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@ somun.es // web: www. somun.es 20,30 A 22H AIKIDO Dirigit: Gregori Montgé Lloc: Pavello Fontajau/girona Telf 606302284 aikidoyoshinkangiron@gmail.com IOGA KUNDALINI I IOGA NIDRA LLOC: ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA-GIRONA. Preu consultar web: www. gestaltcatgirona.com C/Sta Eugènia 18 1er 2ª Girona. Més info: info@ gestaltcatgirona.com, 605 631 649 o 972 09 26 34 DE 20.15H A 21.45H TROBADES DE HO'OPONOPONO Confirmar assistència T.630 811 958. Espai Alexandra c/ Sis d'Octubre, 30A La Bisbal d'Empordà. Aportació 5€ DE 10,30 A 12H I DE 20,15 A 21,45H A VIC BIODANSA

"UNA ALTRA MIRADA" Més info: Ester Llorà. T. 626 40 32 92 esterlloraalmeda @hotmail.com DIVENDRES 6,15 A 7,15 AIKIDO Dirigit: Boris Weitzmann. Lloc: CEIP Torroella Montgri Telf 649687607 aikidoyoshinkangirona@gmail.com MATÍ O TARDA SESSIONS DE MASSATGE INTEGRATIU LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www.masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 email: info@masajeintegrativo.es DE 10H A 11:30H. DANZA SANA MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Ioga en Essència. Ctra. de la Pinya, 15. Olot. Contacte: Patricia Tf. 651482519 dansasana@gmail.com web: www.danzasana.com De 19h A 20,30h A VIC BIODANSA "UNA ALTRA MIRADA" Més info: Ester Llorà T. 626 40 32 92 esterlloraalmeda @hotmail.com DISSABTE 9:30H A 14H CLASSES DE MTC (MEDICINA TRADICIONAL XINESA) Lloc: Centre La Flor del Remei, Passeig de la Generalitat,46 (Vic) Vine a probar una classe gratuïta DIUMENGE 10H-15H CONSTEL·LACIONS FAMILIARS Dirigit per: Ainhoa Barquín Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona. Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@somun.es // web: www.somun.es

LLOGUER/ TRASPÀS/ VENDA D’ESPAIS I DESPATXOS ES TRASPASSA URGENT AGROBOTIGA A ANGLÈS (LA SELVA) EN PLE FUNCIONAMENT PER MOTIUS DE SALUT 622 200 588 info@ agrobotigasantabarbara.com “PROJECTE SOCIAL” Cerquem espai en rural compartit per ubicar responsable amb petit magatzem. Lloguer o cessió us. 30/40 m2. Garrotxa-Gironès-Pla E. 688. 227. 599 - Pachamama LLOGUER D'ESPAIS PER XERRADES, TALLERS I TERAPIES: 100M2, 60M2, 15M2. Centre Yuan Shen, C/ Oviedo 5 Girona www.yuanshen.es LLOGUER DESPATX AMB AIRE ACONDICIONAT, SALA D'ESPERA, LAVABO (ZONA COMUNA : CUINA). AL CENTRE DE GIRONA, C/ Pare Claret, 14, 2-2. 17002-Girona. Contacte: 629753803 (Anna). LLOGUER DE DESPATXOS AL CENTRE DE GIRONA: C/Juli Garreta, 1 àtic C. 17002 Girona. Més info: Respira Benestar i Salut. Telf: 872027416 www.respirabenestarisalut.com info@ respirabenestarisalut.com LLOGUER DE DESPATXOS AL CENTRE DE GIRONA. Plaça Marqués de Camps, 16 1er. 17001 Girona. Més Info: Equilibrium. Telf.- 872 081 505 www.equilibrium.cat info@equilibrium.cat .

VOLS ANUNCIAR LES TEVES ACTIVITATS A LA NOSTRA AGENDA? CONTACTA'NS

633 756 056

girosalut@live.com


Guia de salut, cos i ment

67


Profile for GIROSALUT

GIROSALUT&BARNASALUT MARZO-ABRIL 2020  

GIROSALUT&BARNASALUT MARZO-ABRIL 2020  

Advertisement