__MAIN_TEXT__

Page 1

Revista GS58 - BS13 gratuïta Estiu 2019

&

® ®

Revista gratuïta

®


Per un món sostenible, quan m'haguiS llegit, passa'm a algú altre o recicla'm. Gràcies!

Sumari 3. SUMARI

Benvolguts amics, L’acceptació de GiroSalut&BarnaSalut ha superat les nostres previsions i no podem més que sentirnos enormement agraïts. Per això i, la millor manera que coneixem de manifestar aquest agraïment, és continuar desenvolupant la nostra feina amb el mateix amor i dedicació que fem des de ja fa gairebé 10 anys. La nostra petita aportació per contribuir-hi, és compartir tota la informació i professionals relacionats amb l’estil de vida més sa, pràctic i natural, i que els lectors puguin escollir i, sobretot, experimentar una forma de sentir-se en harmonia interiorment. El nostre repte: La meta no és cap altra que caminar el camí amb consciència. Per això, el millor tresor que podem extreure de la nostra feina, és l’esforç continuat per desenvolupar-lo amb serietat, professionalitat i moltes ganes d’anar millorant dia a dia amb el vostre suport.

4. 6. 10. 20. 24. 27. 31. 34. 38. 40.

10 ANYS JUNTS VACACIONES CONSCIENTES ESPECIAL RETIROS GEMMA NICOLAU. PROJECTE VIVAC DINÁMICAS OCULTAS. PAULO FERRARO VENTAJAS DEL VERANO CON APTA QUÉ ÉS EL TXIKUNG. PILAR DE MARAGDA 360º SANA REVOLUCIÓ. RECETA: CURRY DE VERDURAS Y TOFU ALIMENTS QUE T'INFLEN. MÒNICA ALBERTÍ. DIRECTORA DE MUNDO NATURA

43. MÉS ENLLÀ DEL QUE PODEM IMAGINAR PER ESCREIX 46. MAS MORATÓ. JARDINS TERAPÈUTICS III

PER DR. CARLES FRIGOLA

52. FORMACIÓN EN TERAPIAS NATURALES.

POR COFENAT

55. ANÁLISIS BIOLÓGICO DE LA SANGRE EN VIVO.

POR DR. CARLES FRIGOLA

57. ENTREVISTA HELENA BELLOD. GESTALT CATALUNYA 58. LA GUIA VERDA 62. AGENDA

Moltes gràcies a tots! Carolina Soler, Directora

CONTACTA AMB NOSALTRES 633 756 056 girosalut@live.com www.girosalut.org


4

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Benvolguts amics, Després d’un enorme esforç per part del nostre equip i dels nostres clientsi amics, GIROSALUT, compleix amb la propera edició n. 59, 10 anys al costat de tots vosaltres! DEU ANYS JUNTS!! 10 anys d’il·lusió, treball i sobretot de molt entusiasme! Pot semblar un tòpic, però realment sembla que va ser ahir quan vam començar la nostra marxa. Han passat deu anys des que un 15 d’octubre de 2009, que GIROSALUT va editar la seva primera revista a la província de Girona. Aquest va ser només l’inici, ara, deu anys després, seguim endavant amb més il·lusió i ganes que mai! Vull agraïr molt sincerament l’entrega, professionalitat i dedicació de la nostra dissenyadora, Millaray, per que fa que la nostra revista transmeti tanta pau, harmonia, alegria i optimisme. Sense la seva aportació, GiroSalut, no seria el que és!

També vull agraïr la gran feina i aposta del nostre amic Albert, que ha fet possible que la zona de Vic-Osona fomi part de la nostre comunitat d’amics desde ja fa 2 anys. Pel que fa a la correcció ortogràfica de la revista: Moltes gràcies Isabel! I el que no veiem però són un dels factors més importants: Imprenta Pagés, gràcies per la vostra ajuda i professionalitat en tot moment! Sense vosaltres no hagués sigut posible! També moltes gràcies a totes les persones i empreses implicades en la distribució de la revista! No m’oblido de totes les persones que han contribuït de manera comercial a difondre i donar a conèixer la nostra revista a diferents zones de catalunya. Moltes gràcies: Montse, Laia, Laura, Pilar, Mariona, Lidia, Albert, Millaray, Carol, Mireia, Gemma, Marta, Patricia, Sara.

I per supossat no em puc oblidar dels més importants, dels nostres clients més fidels que durant anys ens han recoltzat amb els seus anuncis i projectes. Gràcies a tots ells hem pogut tirar endavant la nostra il.lusió amb molta força i coratge. Moltes gràcies: Dr. Frigola. Fundació Wilhelm Reich. Somun, Carmen Boix (ADS), Ginkgo, Equilibrium, Karpura, Dra. Mar López, Estética Helena, Genciana, Festival de yoga, Happy Yoga Girona, Espai Ganesha, Santiveri, Xocolates Torras, Apta, Spiritual Dance Festival, Satyaprem, Mamakilla, Niocultura, Encuentraturetiro.com, Mujer Cíclica, la Daina, Rebirthing Jové, Qualia, Deborah Guittard, Angélica Giralt, Ananda Bio, Balneari Vichy, Anna Freijomil, Restaurant Amaranta, Restaurant Tritón, Restaurant Om Girona, restaurant B-12, restaurant integral Figueres, Sa Garrofa, Mundo Natura, Mònica Albertí, Aromes al Bosc, Manuka World, Arrs Arquitectes, Alicia CAstán, Escola de massatge interatiu, Agustín Reyes, Nimbo, Centre Quiropràctic Girona, Gestalt Cat Girona, Gestalt Girona, Espai Obert Empordà, Cos i Ment, Olga Prada, Cofenat, Girasol, Marta Graugés, Port Alma, Pekecom, Equillet, Centre Ayurveda Santa Coloma, Àngel Gordon, Yuan Shen, Dani Mir, Biovic, Fuensanta, Escreix, Menta Bio, Macadàmia, Firiri, Biodansa, Desconnecta, Revip, HAra salut, UdG, l’Estudi d’ars, Sinergia, Granel, Artipa, Iris botiga Bio, Restaurant Ralet, Espai Alexandra, Omedicus, Sergi Pérez, Troba’t, Veronique Piguet, Jordi Vila, Aurum Vitae, Kinesiología Barcelona, Lotus Blau, Mima’t, Enric Mus, Aditya Yoga y amics de yoga Iyengar, Nous Aires, Austral_Photo, La reciclaría, Biodents, Restaurant el Fort, Molsa, La Fogaina, Jordi Vilarrasa, Vitassana, Gabi Barbeta, Eco Marc, Himalaya, imprenta Pagés, Do-Sinergia, Dr. Pros, Neixaments Mudra, Alé, Parla, Rosario Sánchez, L’Era, Biot, Armonia Banyoles, Albó Estilistes, Biórica, Forn de pà Ferrer, Fisio espai, Axial, Pulpopop, Iria, Saüc, Banys d’argila, Lluïsa sallès, Efrem Nicolau, Centre de teràpies Global, Pagesos agroecològics de l’Empordà, Marina Castro, Jordi Dotú, Triodos Bank, Instituto Hipócrates, Escola de Shiatsu i moviment, Carme Badosa, Montserrat Sastre, Camp del Remei, Nana Supermercats, Quinton, Anna Paré, Pharma Nord, Soma, Francesc Bosacoma, Adama, Pere Planes, Ara Psicoteràpia, Intium, Josep Serra, Dawa, Neraidas, Joan Janot, Dietètica la Tisana, Dietètica Acàcia, Dietètica el Roure, Dietética Fonoll, lola Casals i un llarg etc. SENSE TOTS VOSALTRES GIROSALUT NO HAGUÉS SIGUT POSSIBLE!

PROPERA “GRAN TROBADA” DE PROFESSIONALS DEL SECTOR! Estem preparant una trobada molt especial per tos els amics professionals que han contribuït i han fet posible la nostre revista fins aquesta 58ª edició i deu anys de vida.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

5


Vacances

conscients

10 consells per passar les vacances amb una consciència feliç Quan estàs fent les maletes per marxar de vacances, alguna vegada has considerat com el teu viatge impactarà en el planeta i la comunitat que estàs visitant? La teva ment pot estar enfocada a descobrir Austràlia o nedar amb dofins a Fidji, però has de tenir en compte que viatjar amb respecte en el nostre planeta garanteix que les generacions futures també puguin tenir les mateixes increïbles aventures.

1. Compensació de carboni Sens dubte, viatjar té un gran impacte en el medi ambient. Els transports que utilitzem per a recórrer el món, especialment els avions, produeixen emissions de carboni que s'alliberen a l'atmosfera. Els viatges poc freqüents i ben pensats reduiran aquestes emissions, però també hi ha altres formes de reduir l'impacte: Tria el transport públic sempre que puguis, per exemple trens i autobusos, i mira de viatjar per terra en lloc de per aire (a més és excel·lent per a veure el lloc!). Opta per les aerolínies que tenen programes de compensació de carboni, o fes una donació a una companyia dedicada a preservar el medi ambient, per a compensar. No permetis que la compensació de carboni es converteixi en una excusa per a viatjar amb avió en excés. Si tries una agència de viatges, escull alguna de les quals ja incorporen la compensació de carboni en els seus programes.

2. Equipatge Com més pesat és l'avió, més emissions de carboni produeix. Posa només a la teva maleta el que necessitis. Escull articles multiusos i prepara la teva maleta amb temps perquè hi tinguis tots els elements essencials.

3. Estar preparat En reduir el teu desaprofitament quan viatges, pots disminuir dràsticament la "petjada del viatger". Una important contribució a la nostra crisi mundial de residus és l'aigua envasada. Evita l'aigua envasada portant amb tu una ampolla reutilitzable.

4. Queda't al camí. Encara que sempre és temptador allunyar-se dels camins senyalitzats, evita la temptació i protegeix al planeta en el procés. Desviar-se de la pista pot causar molèsties als animals i espècies de plantes en perill d'extinció.

5. Evita el turisme d'animals. Si somies amb muntar un elefant o fer-te una foto abraçant a un tigre, tal vegada vulguis pensar-ho de forma diferent. De debò creus que un tigre també vol abraçar-te? Aquests animals sovint se separen de les seves famílies i sofreixen abusos per part dels seus entrenadors, només perquè puguem obtenir la "selfie" del tigre o el lleó perfecta per a ensenyar-la a les nostres mares. En comptes d'això, visita la vida silvestre i experimenta-ho en el seu hàbitat natural.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

7

6. Tria “local” Per què viatjar fins a l'Índia per a consumir menjar de Nova Zelanda? Quan surtis a menjar o compris entrepans, escull els aliments que s'elaboren i produeixen localment. Això no només millorarà l'experiència de la teva aventura, sinó que també reduiràs les teves "milles de menjar" i ajudaràs la comunitat.

7. No compris escombraries Els records són una excel·lent manera de mostrar-li a la teva família i amics que estàs pensant en ells. Però, siguem honestos sobre on acaben: a les escombraries, o oblidats. En lloc de comprar regals inútils que només augmenten el desordre del nostre món, envia una postal o presa una fotografia d'un lloc que et recordi a ells.

8. Sigues un convidat conscient No deixaries la dutxa corrent sense mesura a la teva pròpia casa, o les llums enceses tot el dia; doncs no facis això al teu hotel tampoc. Sigues un hoste respectuós conservant l'energia i reduint la despesa de recursos. Si la teva tovallola no necessita una rentada, segueix les instruccions de l'hotel; penja-la a la porta, o deixa una nota.

9. Retornar Si tens temps i és apropiat, troba una manera de retornarli alguna cosa a la comunitat que visites. Ja sigui un dia per a plantar arbres, fer un donatiu a una organització benèfica local o recollir escombraries als carrers o a la platja; cada poquet ajuda.

10. Recerca i respecte. Arribar a cegues a un país del qual no tens ni idea, és la millor manera de fracassar en la teva missió de viatge ecològic. Fes la teva pròpia recerca sobre la cultura, perquè sàpigues com preparar-te. Conèixer l'idioma i les normes culturals significa que pots aprendre quan és educat rebutjar el desaprofitament, paraules bàsiques per a "agrair" i com interactuar millor amb les persones i els animals, sense interrompre'ls.

El nostre món és bell. Si volem que els nostres besnéts experimentin les meravelles que explorem, hem d'anar amb compte i assumir la responsabilitat com a viatgers d'aquest món impressionant. I recordem també que, de vegades, ben a la vora de casa ens esperen paradisos on poden trobar racons refrescants en indrets amb misteris i llegendes per descobrir!


8

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

“El patiment és inherent a l´ésser humà. L´objectiu de la teràpia no és eliminar-lo sinó alleugerir-lo trobant formes més adaptades de funcionament”

Carta astral Revolució solar Trànsits Formació en Astrologia Intuïtiva Sinastria 12 rodes de la fortuna

Per conèixer les teves tendències, habilitats i aprenentatges Per saber quines influències estàs rebent en aquest moment Per acompanyar en moments de canvis, dubtes i incertesa Albert Serrano, és professor d'Astrologia Intuïtiva amb més de 25 anys d'experiència. Consulta online i presencial. 685 538 576 | nirmalaolot@gmail.com c/Joaquim Vayreda,13 Olot Més informació a: www.nirmala.cat


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

9


ESPECIAL

Retiros

¿Qué significa ir a un retiro?

¿Tengo que sentarme en silencio todo el día? El verano es a menudo un tiempo de descanso, relajación y ... ¿retiro? Muchos de nosotros estamos familiarizados con el descanso y la relajación, pero ¿de qué se trata exactamente un retiro? Las oportunidades de retiro en esta época del año aparecen por todas partes. Un día de retiro en el mundo corporativo puede parecer diferente a un fin de semana en un monasterio, pero el concepto sigue siendo válido: es una oportunidad de alejarse de la "carrera de la vida y el estrés". La mayoría de

nosotros estamos acelerando nuestras vidas, enfrentándonos continuamente a desafíos y opciones. Y sin tiempo para lidiar

con experiencias y sentimientos. Muchos de nosotros necesitaríamos escoger un día para descansar, recentrarnos, reevaluar cómo van las cosas y volver a concentrarnos. Entonces, ¿qué pasa en los retiros? Aunque los tipos de retiros varían, casi siempre se puede esperar un tiempo para reflexionar en silencio, así como para recibir comentarios y nuevas visiones de la vida. Un retiro guiado ofrecerá ejercicios o preguntas para procesar experiencias de vida o relaciones.

Si bien siempre hay tiempo para la desconexión individual, también hay tiempo para compartir

en grupo en el que los pensamientos son alenta-

dos, consolados o inspirados por los pensamientos y experiencias de los demás.

Para algunas personas, un retiro más largo, un fin de semana o una semana, puede satisfacer sus necesidades. Otros pueden ser atraídos a un retiro dirigido en el que hay más soledad y una reunión individual diaria con un profesional que los guiará. Con la expectativa de un mayor silencio y soledad, un retiro dirigido podría ser más desafiante si estás participando en tu primer retiro. Estar solo y estar en silencio puede ser desagradable o incluso atemorizador para muchos en nuestra cultura acelerada, pero a pesar de nuestro miedo o incomodidad con el silencio, nuestros espíritus NECESITAN estar tranquilos.

Necesitamos tiempo para reflexionar, para darnos cuenta, para aprender, para escuchar a nuestro ser más profundo y verdadero. Eso es lo que nos ofrecen los retiros: tiempo y espacio. Cuando algo te incita a pensar en hacer un retiro, es la búsqueda de un momento de introspección, renovación, y descanso. Retirarse es un momento para aprender el sonido de tu propia alma, para aprovechar la sabiduría que tienes en tu interior y para escuchar la preciosa voz de Aquel que lo conoce.


12

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

¿Qué es un retiro?

sobre el tema del retiro, como cocinar, hacer yoga o eliminar el estrés.

Algunas personas se desaniman con la palabra "retiro", suponiendo que se trata de un régimen estricto y más bien sin alegría. Sin embargo, los retiros de hoy en día son generalmente más placenteros, menos costosos y más personalizados. No tienes que hacer yoga al amanecer todas las mañanas si no quieres: es tu momento. De hecho, el retiro moderno podría cubrir cualquier cosa, desde un fin de semana de no usar su teléfono móvil (desintoxicación digital), hasta unos días de relajación y vida saludable en un entorno de campo bucólico (retiros de bienestar o atención plena). También puedes ir a un retiro para iniciar un nuevo hábito de ejercicio, aliviar el estrés, practicar la meditación, disfrutar de actividades al aire libre o clases de cocina, aprovechar tu creatividad, mejorar el sueño o la autoestima, tener entrenamiento de vida y, sí, perder peso si es necesario, aunque esto es más a menudo un efecto secundario de una vida más saludable. O puedes ir a un retiro para no hacer nada. La palabra retiro significa 'retroceder', escapar del estrés y las tensiones de la vida diaria. En el lenguaje militar, significa retirarse de la batalla: a veces la vida puede sentirse así. La mejor parte es que, en la actualidad, no tienes que viajar a lugares remotos del mundo para obtener los beneficios de un retiro.

¿Cuánto tiempo dura un retiro? Esto varía. Puedes hacer un retiro de Spa de medio día. Esto significa que se adaptarán los tra-

tamientos, la comida y tal vez, las clases o consultas

Algunos retiros sugieren que necesitas al menos

una semana o más si deseas ver resultados serios, como pérdida de peso o mejora de la salud. O si tienes la suerte de ir a un retiro en Sri Lanka, es posible que desees pasar dos semanas allí para aprovechar al máximo el desplazamiento.

¿Qué tipos de retiros hay? Los retiros pueden tener mil formas y tamaños. Puedes reservar un retiro en un Spa donde te hospedarás en el hotel y tendrás un itinerario y un menú planificados para ti. Los Retiros en un Resort funcionan de una manera similar. Con ambos, puede que te relaciones con los huéspedes del hotel o spa, por lo que si estás en un retiro de desintoxicación, puedes tener una mesa y un menú separados. Los retiros privados tienen sus propios terrenos y edificios privados, o contratan lugares especialmente diseñados para ejecutar estos retiros. Estos no siempre tienen spas, pero a menudo ofrecen tratamientos. Dentro de estos formatos, hay tres categorías amplias de retiros: alimentación, acondicionamiento físico y bienestar.

casa WIRACOCHA

A vegades portem la motxilla carregada d'elements innecessaris que ens fan més difícil caminar. Les pors, les inseguretats, les preocupacions, la mala gestió de les emocions... són pedres dins el nostre equipatge, que ens fan emmalaltir. Deixa´ns ajudar-te a buidar aquestes pedres de la motxilla i a omplir-la amb eines essencials per una vida lleugera amb salut, confiança i amor.

Un retiro de fin de semana puede ir desde una noche hasta dos. Puede incluir una o dos clases al día, charlas, tratamientos, uso de las instalaciones del spa, comidas y quizás actividades grupales. El calendario estará completo, por lo que obtendrás el valor de tu dinero, pero con opciones para optar si lo deseas. No te preocupes, no tendrás que esconderte en tu habitación fingiendo una enfermedad para evitar hacer Pilates... tu elijes qué quieres hacer, es tu retiro.

622 333 116 Joan

Acompanyament Emocional Conscient Massatjes Mort Simbòlica i renaixement Sauna Natural Terapèutica Terapia MetabioConsciencia (Biodescodificació) Cura de L'Espatllat Cura d' Espolons Meditacions Sonores Vibracionals Retirs, desconexió Regresions

645 757 603 Martha

casawiracochacaldes@gmail.com Carrer Puigsacalm, 24, 17455 Caldes de Malavella, (Girona)


14

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Regálate la experiencia

Vacaciones Antiestrés

El objetivo es aliviar tu estrés, comprender de dónde viene tu ansiedad,

aprender a relajarte y Conectar con la alegría y las ganas de vivir.

Dirigidas por Sandra Lozano (Maha Devi)

+34 617602380 TERAPEUTA GESTALT Y TRANSPERSONAL INSTRUCTORA MEDITACIONES ACTIVAS INTERNACIONALES DIPLOMADA EN REIKI

del 19 al 25 de Agosto

Alimentación El retiro se enfoca en lo que comes, aunque puede haber algunas actividades suaves, clases y tratamientos para complementar tu dieta. El enfoque en los alimentos podría ser restrictivo , como el ayuno de zumos para perder peso, la limpieza o la "desintoxicación ", o el enfoque educativo y de salud, como los retiros guiados para la nutrición.

VACACIONESALTERNATIVASHOY.COM

+34 617 602 380 info@vacacionesalternativashoy.com Si te sientes cansado y sin pilas, o tienes problemas de salud, algunos retiros se centran en la salud intestinal y la curación a través de una dieta médica . Muchas dietas saludables reducen la carne, el azúcar, el gluten y los productos lácteos para darle un descanso a tu sistema digestivo. Un retiro ayurvédico prescribirá una dieta ayurvédica para abordar cualquier desequilibrio en tu dosha o tipo de cuerpo.

No todos los retiros de alimentación son restrictivos: muchos retiros ofrecen una dieta saludable y equilibrada que sabe divina, pero te deja con más energía y una piel radiante. Estos retiros cuentan con nutricionistas para aconsejarte e inspirarte, con recetas creativamente saludables (incluso puedes aprender a cocinarlas tú mismo) y la actitud de que estás incorporando buenos alimentos a tu dieta en lugar de privarte de los malos.


Sandra Lozano (Maha Devi) +34 617 60 23 80 info@vacacionesalternativashoy.com

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment CENTRE DE RETIRS, IOGA I VIDA NATURAL Can Mussol - Anima Mundi Retreat Center és un espai per a tu, per desconnectar del dia a dia de forma natural, sense pressa.

Ioga y Retirs Meditatius Horticurtura i Menjar Sa Salut i Benestar Finca Jaumeandreu s/n 08259 - Canet de Fals (Fonollosa) - Barcelona

Un cap de setmana on tu ets l'únic important Potser no canviarà res del que t’envolta però dins teu canviarà tot

Tel. 626 38 16 01 info@canmussol.com www.canmussol.com

www.gemmanicolau.com info@gemmanicolau.com | 627213938

15


16

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

9

Si te sientes cansado y sin pilas, o variar desde Nordic Walking y bienestar emocional y mental, así más populares, ya que las personas tienes problemas de salud, algu- Pilates hasta entrenamiento de como en el buen estado físico y la reconocen que se están vinculando nos retiros se centran en la salud circuito completo, boxercise, gimsalud. Reflejan la tendencia actual demasiado a sus dispositivos. y la curación a través de nasio, baile, correr y girar, o una , como pérdida de peso o intestinal Los retiros de ejercicio pueden va- de la superación personal y de founa dieta médica. Muchas dietas mezcla de todo. Algunos tienen a de la salud. O si tienes riar desde NordiclaWalking y Pilates mentar la autoaceptación y la conreducen la carne, el actividades adicionales opcionales de ir a un retiro Sri Lanka, saludables hastaenentrenamiento de circuito ciencia. Los retiros de yoga son más azúcar, el gluten y los productos (ciclismo, senderismo, caballos y sible que desees pasar dos completo, boxercise, gimnasio, frecuentes en el apartado de bien- Cuando pasas un tiempo sin otras para darle un descanso a surf según la ubicación y las insnas allí para aprovechar al olácteos baile, correr y girar, una mezcla estar que en el gimnasio, ya que distracciones, puedes saber más tu sistema digestivo. talaciones) para darte la oportunimo el desplazamiento. de todo. Algunos tienen activida- generalmente adoptan un enfoque sobre ti mismo, a menudo de madad de probar y tal vez descubrir des adicionales opcionales (ciclis- holístico y tratan con el bienestar nera positiva. Pero ten en cuenta Un retiro ayurvédico prescribirá tu nueva pasión por el ejercicio. mo, de senderismo, y surf emocional de la persona en lugar ué tipos reti- caballos tambiénestos pueden surgir alguuna dieta ayurvédica para abordar Las personas queque frecuentan según la ubicación y las instalacio- de centrarse en la mejora física. hay? nes) para darte la oportunidad cualquier desequilibrio en tu dos- retiros van desdenos los sentimientos principiantes más difíciles, tal de una tristeza ha o tipo de cuerpo. absolutos, hasta vez los obsesivos de que has dejado probar y tal vez descubrir tu nueva Los retiros de atención plena, o de lado para funcionar en la vida iros pueden tener mil formas gimnasio con pectorales. pasión por un el ejercicio. perso- las sesiones de meditación como cotidiana, o incluso la simple conaños. Puedes reservar re- No Las todos los retiros de alimentanas te que frecuentan estos retiros parte de un retiro de bienestar, clusión de que no se te ha dado un Spa donde hospedarás ción son restrictivos: muchos reti- Es posible que te pesen y te somevan desde los principiantes abso- te ayudan a ser más consciente tanto tiempo y cuidado antes. Si hotel y tendrás un itinerario lutos, hasta losLos obmenú planificados para ti. te sientes sesesivos de gimnas en un Resort funcionan de guro al hacersio con pectorales. manera similar. Con ambos, lo, comparte que te relaciones con los estos sentiEs posible que lote edes del hotel o spa, por mientos con tu pesen someestás en un retiroydetedesingrupo, amigo o tantener a una prueba ción, puedes una mesa la persona que del Índice de Masa menú separados. dirige el retiro. Corporal (IMC), pero O escribe cómo estotienen formará parte tiros privados sus prote sientes en de una consulta prierrenos y edificios privados, tu diario privada. ratan lugares especialmente vado. ados para ejecutar estos retiEl objetivo de ir a El cuidado tos no siempre tienen spas, un retiro de ejercimenudo ofrecen tratamienpersonal cio en lugar de ir consiste en al gimnasio no es solo hacer mucho escuchar lo o de estos formatos, hay tres ejercicio, aunque que neceorías amplias de retiros: alieso sucederá. Es la de cada momento en lugar de sitas y darte permiso para ación, acondicionamiento fí- ros ofrecen una dieta saludable y tan a una prueba del Índice de Masa oportunidad de hacer uso de los preocuparte constantemente por bienestar. tomarte un tiempo libre. Si equilibrada que sabe divina, y que Corporal (IMC), pero esto formará expertos disponibles. La mayoría el más futuro. También puedes no quieres levantarte al amanecer además te deja con energía y parte de una consulta privada. de los que han participado en reaprender ejercicios de para ir de excursión y prefieres una tiros de ejercicio físico sepiel hanradiante. sorEl objetivo de irtener a undos retiro horasdeextra en la cama, prendido de lo mucho que pueden respiración profunda para ejercicio en lugartómate de ir alese gimnasio tiempo. Escucha lo que ayudar a reducir la velociEstos retiros cuentan con nutricioro se enfoca en lo que colograr. no es solo hacernecesitas, mucho ejercicio, en lugar de lo que crees e inspiraraunque puede haber algunas nistas para aconsejarte dad de tu sistema nervioeso sucederá. Es la oportuque 'deberías' hacer. recetas creativamente dades suaves, clases y traso y creartesauna aunque sensación Un entrenador físico ote,uncon profesor nidad de hacer uso de los expertos puedes aprender ntos para de complementar equitación, tu yoga ludables o Pilates(incluso te de seguridad interior y cocinarlassetú mismo) y la actitud disponibles. La mayoría de los que El enfoqueempujará en los alimentos a tu límitea mientras calma. Los retiros de bienestar te que estás incorporando buenos han participado en retiros de ejerser restrictivo, como asegura deelnoayuhacertededaño. permiten tiempo para ponerte en zumos para perder peso, la alimentos a tu dieta en lugar de cicio físico se han sorprendido de contacto contigo mismo, aprender lo mucho que pueden lograr. za o la "desintoxicación ", o privarte de los malos. a relajarte y desconectarte. oque educativo y de salud, No todos los retiros están concurriUn entrenador físico o un profesor los retiros guiados para la di- yoga Los retiros de bienestar tienden a Los retiros de desintoxicación dos por hippies te que hacen poesía y de equitación, o Pilates ón. se están volviendo cada vez ser más suaves, y se Los centran en elde gital hacenmientras asanas competitivas. retiros ejercicio pueden empujará a tu límite se

os retiros sugieren que nece-

Ejercicio

al menos una semana ás si deseas ver resultados

Autocuidado

mentación

Bienestar

¿Qué tipo de personas van a un retiro?

Ejercicio


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

17

un retiro para conectar con el descanso y el placer Yoga Meditación Alimentación consciente Gong Naturaleza

www.laiablascomeditacion.com 649 621 030 hola@laiablascomeditacion.com


18

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Los asistentes a los retiros son de todas las edades y tipos de personalidad. Las personas van a retirarse por todo tipo de razones, desde la necesidad de tiempo libre hasta querer cambiar un aspecto de sus vidas. Vale la pena tener en cuenta que puede haber un elemento social en un retiro, aunque algunos participantes querrán estar solos, también es un entorno favorable para ampliar tus relaciones. Este tipo de 'socialización en el tiempo presente' puede estar libre de presión:

tal vez no estás allí para hacer amigos, pero puede haber una conexión a través de experiencias compartidas y un apoyo mutuo. Es posible que descubras

que tienes intereses similares, ya que hiciste todo el camino para estar en el mismo retiro.

¿Qué necesito llevar? Por lo general, los organizadores te enviarán un programa, por lo que puedes prepararte en consecuencia. Es posible que no necesites nada más que ropa cómoda, pantalones de yoga, zapatillas de deporte y un traje de baño, o tal vez necesites, depende del retiro que hayas elegido, botas y materiales adicionales para escalar montañas. Por consiguiente, haz las maletas como si estuvieras en un descanso con amigos. Se trata más de tu comodidad que de cómo te ves.Llévate algunos libros buenos y un diario en caso de que surja algo durante el retiro: escribir cosas puede

ayudarte a comprender tus sentimientos, o simple-

mente sentirte inspirado ahora que tu mente está más relajada. Además, llévate algo que te

brinde comodidad cuando estés lejos de tu hogar, ya sea tu baño de burbujas favorito, música o spray para almohada.

No querrás llevarte demasiado, el punto es escapar del materialismo mundano. Aunque hay una cosa que podrías considerar llevar contigo...

"De todas las posesiones, un amigo es el más precioso" , escribió el histo-

riador griego Heródoto .¿Quién dice que un retiro es algo que tienes que hacer solo?

Descobreix la pau, els paisatges i el silenci de les Terres de Lleida a Nalec (La Vall del Corb,Lleida)

Ecoturisme en connexió amb la natura i la cultura

Allotjament turístic per grups, celebracions, tallers de creixement personal Avda. Diputació nº1 , 25341 Nalec (Lleida) info@esdespertar.com www.esdespertar.com Tel .609652588


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

LA TIENDA ROJA DE VERANO

TIERRA, CORAZÓN, CÍRCULO Reconecta con la sabiduría de la tierra y sus ciclos. DEL 18 AL 21 DE JULIO En Can Bordoi (Llinars del Vallès) Con Sophia Style y Gemma Polo

Celebra la magia de tu feminidad en la naturaleza. DEL 1 AL 4 DE AGOSTO En Mamakilla (Pla de l’Estany) Con Sophia Style y Xènia Ros

Retiro vivencial para mujeres y hombres que desean celebrar la vida y reconectarse con todo lo que nutre verdaderamente.

Cuatro días para mimarnos, renovarnos y gozar desde el poder transformador de un círculo de mujeres.

OR. ANUNCI 66x102 GIROSALUT.pdf www.mujerciclica.com

-MENORCA-

PERFECTA ARMONÍA Retiro … Volver a conectar...Recarga, Experiencia … Disfruta Nuestros retiros son íntimos por diseño, con no más de diez participantes, fomentando una dinámica grupal de apoyo y equilibrada. +34 660 978 328 marcela@ananthayogaretreats.com www.ananthayogaretreats.com

19

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

26/6/19

16:3


Gemma Nicolau. Fundadora del projecte Vivac Em dic Gemma Nicolau, apassionada de petita per com som i com funcionem i ens relacionem les persones. Quan tenia 5 anys ja tenia clar que volia ser infermera per ajudar i curar a les persones. M’encantava curar al meu pare quan, després d’un llarg dia de treball, arribava a casa amb alguna petita ferida o esgarrinxada. Amb les amigues gaudia donant-los solucions, alternatives, altres possibilitats per poder fer les coses des d’un altre punt de vista. Les escoltava i ajudava a trobar la millor opció per poder estar millor del que estaven i crear alguna cosa nova i diferent. Aquest ha sigut el fil conductor de la meva vida, curar i ajudar a les persones. El que no sabia es que hi ha diferents maneres de curar. Una és curant la part física, el que veiem, les ferides que sagnen... i l’altra és curar allò que no es veu, el que és intangible, no palpable, les ferides de l’ànima... i que aquestes solen fer més mal que les físiques. Sabia que alguna cosa en mi era diferent i no ho entenia fins que vaig aprendre que un sanador no és aquell al que vas per curar-te. Un sanador és algú que dispara dins teu la teva pròpia capacitat per sanar-te.

no jutjada, l’exigència interna bombardejant incessant dins del meu cap. El donar-ho tot de mi per una mica d’atenció, la certesa “no real” de que jo puc amb tot i que sóc la que “tira del carro”, la lluita interna de voler ser qui crec que he de ser per a l’altre, la recerca contínua de l’aprovació dels demés, el dolor del maltractament a mi mateixa...

El que no sabia és que també hi ha diferents maneres d’ajudar. Una és acompanyant a les persones de tal manera que cadascuna d’elles assumeixi la seva responsabilitat i l’altre assumint jo les responsabilitats de l’altre.

Aquest cara a cara amb la vida és el que avui defineix qui sóc i quina actitud escullo per afrontar les diferents situacions de vida. Hi haurà qui ho comparteixi i hi haurà qui no, però el que realment és essencial per a la vida és que sigui valuós per a mi. Tot això és el que avui em dóna un espai de felicitat!

Sabia que alguna cosa en mi era diferent i no ho entenia fins que em vaig donar permís per sentir la soledat de la incomprensió, el sentir no estar a l’alçada ni ser suficient, les pèrdues i separacions sense cap espai per ser escoltada i

La meva experiència vital és la que vull transmetre a les persones que s’acostin a mi perquè les acompanyi. Ara tinc la certesa que és possible crear un espai de felicitat encara que hi hagi contratemps, adversitats i les ferides de l’ànima facin mal. És el moment, el moment de sentir, de sentir la vida, de sentir que ets l’amo de la teva vida i tu marques el ritme. Jo t’acompanyo. Comença la teva transformació.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Un cap de setmana on tu ets l’únic important!

DESCONNEXIÓ CIÓ Desconnectaràs de la feina

i la rutina per poder dedicar temps a allò que és valuós per a tu.

21

CONSCIÈNCIA

TRANSFORMACIÓ TRANSFORMA-

Aprendràs a prendre consciència de tot allò que t’impedeix tenir la vida que vols

Viuràs una experiència transformadora en un entorn natural i encantador

Potser no canviarà res del que t’envolta però dins teu canviarà tot. Recuperaràs l’energia tenint el temps per estar amb tu. Trobaràs un espai per cuidar-te i nodrir-te. Connectaràs amb altres persones que es senten com tu. Detectaràs les teves fonts d’estrès i disminuiràs el seu impacte en la teva vida. Entendràs per què et sents així i què fer a partir d’ara. Milloraràs la relació amb tu sent el teu benestar la màxima prioritat.

www.gemmanicolau.com | info@gemmanicolau.com | 627213938 |

gemma.vivac


22

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

23

Sistema Drölma Pes Natural i Medicina Holística

Osteopatia i Fisioteràpia

Sanergia

Constel·lacions familiars i existencials

Yasmina Chöpel Drölma

Maria Rosa Pacheco Gil

Silvia Puig Gifreu

Montserrat Clapers i Àlfred Domenech


PRINCIPALES DINÁMICAS OCULTAS QUE DIFICULTAN LA PLENA EXPANSIÓN DE LOS PROYECTOS CONSCIENTES Todo empieza en los Hechos Relevantes. Son sucesos o dificultades que en Sistémica sabemos que dejan “huella”, es decir, originan una energía densa o de baja frecuencia en el sistema donde se originan. También los podemos definir como la causa raíz de un asunto no resuelto. Los hechos relevantes pueden haberse originado en la historia del proyecto, en la vida del emprendedor o en la familia de origen del emprendedor provocando Dinámicas Ocultas, o movimientos energéticos, que por transferencia de sistemas terminan materializando síntomas negativos para los proyectos (ingresos limitados, dificultad en atraer nuevos clientes, inseguridad para sostener el crecimiento del proyecto, etc).

PAULO FERRARO

En el acompañamiento a emprendedores en el desarrollo de sus proyectos he podido identificar las principales dinámicas ocultas que se generan, aquí te las describo brevemente:

-No lo merezco Síntomas: economía escasa, falta de confianza en uno mismo, inseguridad, sensación de no estar preparado, dificultad en mostrarse públicamente. Origen: no ser visto por el padre o la madre en la infancia, afectando a la autovalorización. La economía es un reflejo de la autovaloración, así como la seguridad en uno mismo. -Identificación con el proyecto Síntomas: agotamiento, estrés, falta de desapego con el proyecto, dificultad en delegar, sensación de que algo malo puede venir. Origen: situación de escasez familiar en el pasado (post guerra, ruina, accidente, etc) que dejó una huella en el ADN familiar. Miedo inconsciente a que se repita. -No seré mejor que tu o No traicionaré al clan Síntomas: dificultad en permitirse la vocación y obtener abundancia económica. Origen: un familiar no se permitió la vocación ni la abundancia. Por amor ciego nos vinculamos desde la dificultad o sentimos como una traición al clan ser mejores o diferentes. -No es un proyecto Síntomas: dificultad para estructurar un proyecto y hacerlo crecer u organizarse entre varios socios. Dificultad en la toma de decisiones estratégicas y en asumir responsabilidades. Origen: no tomar al padre en el corazón. Rechazo a cualquier estructura o jerarquía por identificación con la energía del arquetipo masculino. -Lo llevo por ti o Yo te sigo Síntomas: Accidentes, ruinas o estafas. Agotamiento,

falta de objetivos y dirección. Origen: queremos “aliviar la carga y el dolor” de un asunto difícil de otro, repitiendo inconscientemente el patrón y afectando negativamente a nuestro proyecto. -Triangulación Síntomas: confusión entre los elementos del proyecto, por ejemplo, los clientes con los amigos. Dificultad para cobrar. Origen: los padres lo situaron en el medio de la pareja, desordenando su sistema personal, transfiere su desorden al proyecto. -No tengo el permiso Síntomas: el proyecto no se inicia con fuerza, siempre falta una formación más. Origen: inconscientemente siente que necesita el permiso del padre o de la madre para realizar la vocación. -Muertos en el camino Síntomas: bloqueo en el proyecto. Origen: haber abierto demasiadas líneas temporales sin cerrar, pueden ser de proyectos anteriores o bien de parejas anteriores (una pareja es un proyecto de vida en común). Ya no hay energía disponible para abrir más proyectos sin cerrar bien los anteriores. -No poder tomar Síntomas: no llegan o no se fidelizan los clientes. Origen: Dificultad en tomar a la madre en el corazón. Madre ausente emocionalmente por dificultades o muertes en la familia. La madre nos enseña a dar y recibir la energía de amor incondicional, con la que trataremos con amor a nuestros clientes y estaremos al servicio. Esto nos traerá la abundancia económica.

Espero este artículo te ayude a tener claridad para la plena expansión de tu proyecto. Si quieres profundizar, te recomiendo los retiros programados para este verano o bien los procesos de mentoría personalizada.

PAULO FERRARO es Máster y Consultor en Constelaciones Organizacionales

y Coaching Sistémico. Ingeniero y Director de proyectos. Terapeuta Gestalt y en Constelaciones Familiares. Máster en Marketing y Comunicación.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

25

RETIRO INTENSIVO DE DESARROLLO Y EXPANSIÓN DE PROYECTOS

PARA EMPRENDEDORES CONSCIENTES DESBLOQUEA, ORDENA, DESARROLLA Y EXPANDE TU PROYECTO CON CONSTELACIONES ORGANIZACIONALES Y MENTORÍA SISTÉMICA EN UN ENTORNO ÚNICO, CON OTROS EMPRENDEDORES COMO TÚ Y DESDE TU ESENCIA

RETIRO AGOSTO

DÍAS 26, 27 Y 28 EN MAMAKILLA - GIRONA (cerca estación AVE Girona)

RETIRO SEPTIEMBRE

DÍAS 13, 14 Y 15 EN HOTEL TORREMIRONA - FIGUERAS (Cerca Estación AVE Figueras Vilafant)

Para más información 634 468 080 www.sistemiaconsulting.com

Dirige

PAULO FERRARO SISTEMIA CONSULTING


26

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


YA ESTAMOS EN VERANO: Retiros y vacaciones APTA Verano, vacaciones y buen tiempo. Condiciones ideales para una temporada de retiros y actividades al tiempo libre y APTA quiere ayudarte a que ese bienestar que transmites con tu trabajo esté refugiado en todos los ámbitos de la legalidad. ¿Cómo hacemos para llevarte la legalidad al bienestar? En primer lugar te asesoramos acerca de seguros para la realización de tus actividades ofreciéndote un seguro de responsabilidad civil y un seguro de protección jurídica. ¿Cómo? ¿Hay más de un seguro? Sí. Son seguros distintos. El seguro de responsabilidad civil te cubre todos aquellos accidentes que por falta de diligencia o negligencia puedan surgir de la realización de tu actividad mientras que el seguro de protección jurídica te cubre cualquier problema legal que nazca de tu actividad con abogados especializados y conocedores del mundo de las terapias. ¿Puedo organizar un retiro con todas las garantías sin necesidad de ser autónomo? Sí. APTA te ofrece una solución. La Asociación trabaja con una sociedad llamada Indieprof. A través de esta sociedad puedes trabajar con los beneficios de ser autónomo y con los beneficios de un trabajador por cuenta ajena. Sólo tienes que decirnos cuándo empiezas tu retiro, cuándo lo acabas y lo que vas a cobrar. A partir de aquí nosotros nos ocuparemos de darte de alta a la Seguridad Social con tu correspondiente cotización y tus retenciones de IRPF de manera que tus ingresos serán recibidos al igual que una nómina sin ninguna necesidad de pagar ninguna cuota de autónomos. Además, una vez pasado tu retiro podrás utilizar nuestros servicios para cualquier actividades que puedas desarrollar a lo largo del año ya sean consultas, cursos o ponencias en centros o terapias a particulares. Con nosotros podrás ser un auténtico freelancer sin preocuparte de las obligaciones fiscales o burocráticas. Y a parte de todo esto, ¿qué más ofreceis para los retiros? En APTA somos un equipo de abogados, economistas y terapeutas. La misma presidenta de la Asociación es abogada, economista y terapeuta en RebirthingBreathwork y Reiki Usui por lo que podemos presu-

mir con garantía el conocimiento de los servicios que ofrecemos. A partir de aquí nuestrso asociados pueden acudir a nosotros para cualquier duda o sugerencia que necesiten para el desarrollo de sus actividades y tener garantizada a nivel legal todas ellas con plena seguridad. OFERTA VERANIEGA Puedes aprovechar estos días de relax para poner en orden tus ideas y solicitar una cita con nosotros. Por 50 euros te ofrecemos una consulta de 90 minutos, presencial o por videollamada donde nos puedes comentar y preguntar en qué punto estás de tu proyecto. A partir de esta cita, en un plazo de unos 10 días te ofreceremos un plan con las guidelines que podrás seguir para poder conseguir tus objetivos. Dinos has visto esta oferta en GiroSalut y pregunta por Eugenia para poder disfrutarla. Para acabar, en esta edición de GiroSalut dedicado a los retiros no queremos perder la oportunidad de recomendar a nuestro socio David Alguilar, un experto en vegan mindful eating (alimentación consciente y vegana) a través de la cual te enseña en cómo cambiando tu alimentación podrás cambiar la manera de relacionarte con tu día a día y de esta forma erradicar las emociones negativas creando estados de felicidad y bienestar. ¿Quieres añadir la filosofía mindful eating en tu retiro? ¡Ponte en contacto con nostros y te decimos cómo! Para más información:

APTA (Associació de Professionals de les Teràpies Alternatives).

Calle Bolívia 239, 1er piso (08020) Barcelona Metro: Selva de Mar (L4) Bac de Roda (L2) Número de contacto: 619.570.625 - 93.631.62.77


28

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Te ofrecemos esta experiencia para llenarte de energía y calma y dotarte de herramientas para cambiar tu vida

Más de 15 años de experiencia en transtornos de la alimentación, ansiedad, transtorno bipolar, situaciones personales de cambio profundo como separaciones o pérdidas, problemas con el trabajo...

Veïnat Plà de Martís, 17 Esponellà 17832-Girona

Port Alma


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

31

QUÈ ÉS TXI-KUNG (QI GONG)? Per Pilar Sabench Ribas, professora de Txi-Kung i directora del Centre Maragda Cansament, fatiga, baixada de defenses i, com a conseqüència, malalties. Algunes més lleus, refredats, mal de cap, dolor articular... però podem arribar a malalties més greus.

Quan comento que sóc professora de Txi Kung (Qi gong), molta gent em pregunta: “què és txi kung?”La manera més fàcil per a mi és respondre: “Coneixes el taichi?” i gairebé tothom em diu: “ah sí”... i jo dic “doncs són com cosins germans, però els moviments són una mica diferents” Els explico que “el txi kung es basa en la medicina tradicional xinesa, són moviments suaus, per equilibrar l’energia del cos, per estirar, per moure les articulacions, per respirar...”

I, quan la persona prova una classe, normalment surt contenta, amb més sensació de mobilitat, de flexibilitat, de benestar general. Del xinès, Qi (txi) vol dir “fluxe vital d’energia” de tots els elements i éssers de la natura i Gong (kung) defineix el treball constant i l’habilitat que s’adquireix amb el temps i la pràctica. Per tant, es pot traduir com “treballar o practicar l’energia vital o l’energia interior del cos”. El Qi Gong és un art terapèutic integrat en la medicina tradicional xinesa que es pot fer servir per a recuperar i mantenir la salut, per a aprendre a respirar i relaxar el cos, augmentar la vitalitat i el moviment del cos, prevenir o curar malalties. Qi Gong Ioga Activitats Xerrades Tallers Formació Cursos

Fer txi kung de manera periòdica combinat amb un massatge de tant en tant, és una bona combinació per a tenir cura del cos. Les persones que venen a classe regularment es troben millor, més àgils, menys dolors, dormen millor... “això va molt bé!” comenten. Consisteix en sèries d’exercicis suaus, alguns més intensos, respiracions, caminades, estiraments, amb la finalitat d’enfortir i revitalitzar l’organisme a tots nivells, tant físic, com mental i espiritual. Treballem la respiració, la ment, la consciència... movem i estirem el cos per a fer circular l’energia vital i sentir-nos millor. La vida que portem actualment, amb tantes màquines que ens ajuden, tanta informació, tanta tecnologia... hauria de ser una vida més fàcil. És així, realment? Tenim molts estímuls, volem arribar a molts llocs, volem fer moltes coses i això genera presses, preocupacions, canvis constants, pors... Com reacciona el nostre cos, davant de tot aquest moviment? El teu espai de salut i benestar

Lloguer d'espais per a terapeutes

i tallers de formació

@espaiodissea

Teràpies

Un gran avantatge del txi kung, és que no es necessita molt de temps, ni un espai concret, ni material... Hi ha sèries de txi kung molt curtes, de 5-10 minuts. També podem practicar l’actitud, posar atenció i consciència en el que estem fent a cada moment. Podem fer txi kung caminant conscientment, posant atenció als passos, a la respiració, al moviment del cos, i també al que anem trobant pel camí. Podem practicar al menjador de casa, al parc, caminant per la muntanya o quan anem a la platja. Fins i tot a la cua del “super” podem practicar la respiració conscient i l’atenció plena. Si es vol fer, es troba la manera i el moment. C/ de l'Eixample, 4 Estem per atendre't 17160 Anglès (Girona) i informar-te Tel. 620 213 390 info@maragda.net i troba'ns tb www.maragda.net a les xarxes @maragdamagrada @maragdaminerals

Quiromassatge / Neurosedant / Reflexologia podal / Reflexologia de xakres / Técnica metamòrfica / Biodescodificació Acupuntura / Lectura de l’ànima / Fisioteràpia / Reiki / Flors de Bach / Naturopatia / Canalitzacions / Comunicació animal


32

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

639 767 688 Rambla 62, 3r 08201 Sabadell (BCN) Tel 93 727 84 61 info@centre-terapeutic-xue.com


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

33


34

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

D’on neix el vostre projecte? El nostre projecte neix ara farà uns 7 mesos quan ens vam conèixer a través d’una amiga comuna que ens va presentar. Des de l’inici, la nostra connexió ha estat molt fluïda i estreta i vam començar a organitzar conjuntament tallers i un curs de Mindfulness de 8 setmanes al centre DAWA de Banyoles aquest hivern i primavera. D’aquí, la nostra entesa ens va portat un dia a crear des del cor un nou projecte comú relacionat amb el benestar i la salut de les persones. Allò que a nosaltres ens ha ajudat a créixer i avançar, unes a través dels minerals i l’altra a través de la meditació i el Mindfulness, ho volíem compartir amb altres persones i fer trobades, jornades amb persones i altres professionals del món del benestar i la salut. Per què vau posar aquest nom de Sana Revolució 360º? Pel poder de transformació i la força que té la paraula Revolució 360º amb l’adjectiu Sana al davant. El nom va sortir de la comunió entre les tres, (la Cristina, la Marta, la Sandra). Volíem crear un esdeveniment i compartir-lo per la transformació de consciència de les persones. Quan serà la primera edició de la primera edició de Sana Revolució 360º ? La jornada tindrà lloc el dissabte 27 de Juliol al Castell de Palol de Revardit al Pla de l’Estany de les 9.30 a les 20 hores. Per què vau escollir el Castell de Palol de Revardit? És un lloc amb una energia molt especial, amb molta força i molt positiva per a nosaltres. A banda, hem de donar les gràcies al recolzament des de l’inici a l’Ajuntament de Palol de Revardit qui ha cregut en aquest nostre projecte.

Què hi trobarem en aquest primera edició de la jornada Sana Revolució 360º? Serà una jornada de tot un dia per compartir, aprendre i gaudir. Al llarg de la jornada, es facilitaran petits "tastets" per donar a conèixer diferents disciplines i tècniques que poden ajudar a millorar el benestar físic i emocional de tots nosaltres. Assistiran professionals experts del món del benestar i la consciència que ens parlaran i compartiran les seves pràctiques i experiència. Iniciarem el dia amb una xerrada sobre el poder de l’aigua a càrrec del sanergista Àngel Serra, seguit d’un taller de massatge thai a càrrec del terapeuta Jordi Puigdevall. A continuació, farem una petit pausa per un esmorzar saludable i, seguirem la jornada amb l’acupuntora Elisabeth Robles que ens oferirà una xerrada sobre el massatge Gua sha. A continuació, la professora de yoga Cristina Vedavati ens explicarà que és el yoga i ens facilitarà un taller. Per dinar, oferirem un àpat amb cuina vegetariana. I quan tornem a la tarda, ens esperen més experiències i tallers. A primera hora de la tarda, ens farà una xerrada sobre planetes i emocions l’astròloga Imma del Destí, seguit d’un taller sobre minerals i feng-shui a càrrec de la Marta i Sandra del centre DAWA. Farem una pausa per berenar i seguidament, tindrà lloc un taller de Mindfulness a càrrec de la Cristina Bubé, instructora de Mindfulness i una xerrada sobre hàbits i alimentació conscient a càrrec del Dr. Fernando Fernández. Per acabar, ens espera de cloenda una sorpresa final amb un concert molt especial a càrrec de Marta Brucart i algunes sorpreses.... que ens guardem. Us hi esperem! Per reserves, pots contactar en els telèfons 699.896.744. (Dawa) o 616.189.423. (Cristina) o a través de sanarevolucio360@gmail.com


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

35

Jornada d'activitats

27 de Juliol Palol de Revardit 9.30 a 20h. Ioga, alimentació conscient, fengshui i minerals, Mindfulness, concert i moltes sorpreses més...

sanarevolucio360@gmail.com 699 896 744 | 616 189 423


36

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

37


38

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Calentar un wok o sartén grande a fuego medio-alto. Añadir una cucharada de aceite, freír el tofu, removiendo de vez en Calentar un wok o sartén grande a fuego medio-alto. Añadir cuando, hasta que esté dorado por todos lados. Retirar de una cucharada de aceite, freír el tofu, removiendo de vez en la sartén y escurrir en un plato con papel de cocina. cuando, hasta que esté dorado por todos lados. Retirar de la sartén y escurrir en un plato con papel de cocina.

Añadir una cucharada más de aceite a la sartén con la cebolla y pochar. Añadirmás el ajo y pochar. Añadircon la pasta de curry Añadir una cucharada de aceite a la sartén la cebopoquito más si Añadir la sartén parece seca y freír llayyun pochar. Añadir el de ajo aceite y pochar. la pasta de curry y dos un poquito más aceite si la la pasta sartén suelte parece su seca y freír Añadir minutos o de hasta que aroma. dos minutos o hasta que la pasta suelte su aroma. Añadir todas las verduras y freír unos 3-5 minutos hasta que las todas las verduras unos 3-5 blandas. minutos hasta las zanahorias estény freír ligeramente Verterque el caldo y la zanahorias estén ligeramente blandas. Verter el caldo y la leche de coco y reducir el fuego a medio. Cocinar hasta que leche de coco y reducir el fuego a medio. Cocinar hasta que las verduras estén listas. Añadir el tofu, salsa de soja, jugo las verduras estén listas. Añadir el tofu, salsa de soja, jugo de lima y azúcar. Probar y ajustar los condimentos si es nede lima y azúcar. Probar y ajustar los condimentos si es necesario para obtener un buen equilibro cesario para obtener un buen equilibro entre entre salado,salado, dulce ydulce y ácido. Retirar del fuego y servir con arroz Jazmín. ácido. Retirar del fuego y servir con arroz Jazmín.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

26

39


40

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

ALIMENTS QUE T’INFLEN I ALTERNATIVES T’inflen les cols? Els llegums et fan gasos? Et senta malament l’all o la ceba? La poma o la pera no se’t posen bé? Hi ha aliments que, de forma natural, porten una sèrie de fibres ( fibra: component d’aliments d’origen vegetal que els humans no podem digerir) que, ja sigui perquè en consumim en gran quantitat, o perquè els bacteris dels nostres intestins no son els adequats, ens provoquen un excés d’inflor i gasos, son els anomenats FODMAP. • EL BRÒQUIL I LES COLS: Tot i ser uns dels vegetals que ens aporten substàncies més interessants i que caldria incloure en la nostra alimentació, també solen ser de les més flatulentes, degut sobretot a la seva composició en un FODMAP anomenat rafinosa i també als poliols.

ALTERNATIVA: No consumir-les

mai crues, cuina-les al vapor i elimina l’aigua de cocció, on hauran quedat part d’aquestes substàncies indigeribles. • LA CEBA I L’ALL: Son molt alts en fructans (un altre tipus de FODMAP) i a algunes persones els costarà de pair.

ALTERNATIVA: Hi ha gent que els digereix millor cuinats. Si tot i així et segueixen causant males digestions pots fabricar un oli amb dents d’all o ceba macerats i usar per condimentar els teus plats, els fructans son solubles en aigua però no passaran a l’oli.

• ELS LLEGUMS: El seu FODMAP principalment son els galacooligosacàrids (GOS), i solen ser els responsables dels “concerts” post-dinar de llegums.

ALTERNATIVA: Segurament et sen-

ALTERNATIVA: Si compres llegum

ment en concret però solen posar-se com a edulcorants sense calories de molts aliments processats, son: xilitol, mannitol, sorbitol...Es relacionen sovint amb inflor, gasos i diarrea. Vigila els productes “light” i xiclets.

seca deixa-la en remull 24-36 h després, al cuinar-les, deixa-les bullir 5 minuts i canvia’ls l’aigua. Altra alternativa és comprar els cigrons o llenties de pot i rentar-les bé abans de consumir. (els FODMAP es reduiran molt perquè s’eliminaran amb l’aigua) • ELS CEREALS: Blat, sègol i ordi son alts en fructans. A més contenen altres antinutrients que ens poden donar simptomatologia si tenim sensibilitat.

ALTERNATIVA: Consumeix farines d’arròs, sorgo o fajol... • ELS LÀCTICS: El seu FODMAP es la lactosa. Molta gent sent que no se li posa bé, ja sigui perquè és intolerant o perquè el cos, de forma natural, disminueix la producció de l’enzim que la digereix amb l’edat.

ALTERNATIVA: Llet d’arròs, ametlles, civada... o llet sense lactosa. • POMES I PERES: Pot ser que les fruites més saludables del món no em sentin bé? Doncs si, pot ser. Tenen un excés de fructosa (i poca glucosa) que fa que, alguns intestins s’inflin en la seva presència.

Mundo Natura Salut Salut digestiva Hidroteràpia de còlon Nutrició ortomolecular Aprimament Flors de Bach auriculoteràpia

taran millor les maduixes, nabius, meló cantalup, raïm, taronja, mandarina, pinya o papaia...

• POLIOLS: Aquests no son un ali-

ALTERNATIVA: Pots edulcorar amb xarop d’arròs, de quinoa o d’auró; també pots usar sucre normal (la mel en algunes persones amb intolerància a la fructosa pot no ser una bona idea)

RESUMINT: Molts d’aquests aliments son perfectament saludables, l’únic és que contenen altes quantitats d’unes substàncies molt fermentables anomenades FODMAP. En la majoria de persones l’únic que provocaran és l’expulsió d’algun gas, dins la normalitat. Si ets sensible o tens una microbiota alterada, aquests aliments poden provocar un excés d’inflor, gasos i altres símptomes digestius o extradigestius que pots millorar a través de l’alimentació i buscant l’origen del problema.

Mònica Albertí Corominas.

Directora de Mundo Natura. Llicenciada en Farmàcia. Màster en Nutrició Ortomolecular. Experta Universitària en Medicina Antienvelliment.

Mundo Natura Massatges Terapèutics Relaxants Bellesa

Cursos i tallers

Trobareu més informació a www.mundonatura.net


42

MÉS ENLLÀ DEL PODEM GiroSalut&BarnaSalut GuíaQUE de Salut, Cos í Ment IMAGINAR Per: Íngrid Terricabres (Centre EscreiX)

Un petit conte per a grans persones (CONTINUACIÓ)*

E

l pare acaba de deixar en Xavi a l’escola, així que aprofita per trucar l’Íngrid, l’Instructora VEO que ensenya als infants a veure amb els ulls tapats: - Hola, em dic Xavi, que ets l’Íngrid? - Hola Xavi, sí, jo mateixa. Digues :) - Et trucava perquè ens hem estat mirant un dels teus fulletons del Mètode VEO i et voliem demanar més informació sobre aquesta part del mètode on dius que també treballes amb els pares dels nens que fan el VEO. Quin tipus de treball es fa? - Si em permets, t’explicaré l’origen del Mètode i així també entendràs millor aquesta part. El VEO va ser creat per en Noé Esperón fa més de 30 anys, quan, després de descobrir que es podia ensenyar als infants a fer servir la Visió Extra Ocular (VEO), es va adonar que aquesta capacitat els convertia en grans líders. Ara bé, segons els seus valors i principis conductuals, esdevenien grans líders positius o negatius. Per això va incloure en el Mètode tot un seguit d’exercicis que treballen aquests valors i principis i, així, els infants guanyin autoconfiança, determinació, perseverança, empatia, responsabilitat i voluntat de contribuir en aquest món amb la seva singularitat. I aquí és on els pares entren en joc: el treball que jo faig amb els infants és només el punt de partida perquè es predisposin a funcionar diferent, però son els pares qui, educant-los dia rere dia, els poden guiar i reforçar amb èxit tots aquests principis treballats. - I com el fem, aquest reforç?

cessàries. Són propostes senzilles, que no requereixen un temps extra, però sí posar atenció en la manera com fem les coses i ens comuniquem. Al final resulta un mètode molt enriquidor per a tota la família, sempre i quan els pares estigueu disposats a contribuir-hi. - És molt interessant tot el que m’expliques, tant la filosofia que hi ha al darrere com també els objectius que persegueix el VEO. Ens agradaria que el nostre fill Xavi el pogués fer, com ho fem? - Mirar calendari. O si voleu, podeu venir un dia a Vic, coneixeu el Centre EscreiX i mirem dates. - Em sembla bé venir. Com ho tens demà passat? - A veure... A partir de les 11h ho tinc bé. - Perfecte! Doncs fins llavors. Moltes gràcies! - A vosaltres! (FI)

- Jo us donc totes les recomanacions i pautes ne-

Més enllà del que ens podem imaginar és un conte que narra una realitat. Si ets dels curiosos, a la pàgina web www.escreix.cat trobaràs un munt de vídeos, fotografies i textos que, amb pèls i senyals, t’explicaran d’on ve i cap a on va aquesta revolució.

Íngrid Terricabres Instructora del Mètode V.E.O.®

escreix

695.286.490 C/ Ciutat, 6 1r (08500 - VIC) www.escreix.cat - info@escreix.cat


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

43


44

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

45


46

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Una dècada d’experiències terapèutiques

E

ls jardins terapèutics estan dissenyats per a preveure experiències somato-sensorials que incrementen els nivells de funcionalitat i benestar a les persones. És ben sabut que les persones compromeses amb la jardineria o amb el manteniment rutinari d´un jardí tendeixen a millorar i reforçar les habilitats que ja tenen, així com formar i renovar habilitats físiques i mentals perdudes. Això s´aconsegueix a través de la participació en activitats, bé de forma solitària o be en grups i que poden ser espontànies o a través de treballs terapèutics ja programats com l´art-teràpia o l´horticultura. Els jardins restauratius normalment estan dissenyats per a persones amb necessitats especials, tenint en compte que l´edat, les habilitats físiques i cognitives dels usuaris i el seu potencial per millorar i recuperar-se de les malalties o incapacitats. Aquests son els factors que influeixen en la necessitat d´un paisatgisme apropiat.

Aquestes necessitats mentals, físiques i psicològiques han de ser trobades en el jardí.

Principis terapèutics per els jardins de rehabilitació: Aquests jardins han de ser un lloc molt segur, tant física com psicològicament i han d´estar proveïts de tres nivells de compromís terapèutics, a) programar unes activitats i disposar d´un lloc físic per fer-les, b) crear oportunitats terapèutiques per els pacients i c) el compliment de les diferents tasques que s’organitzin durant el dia. a) Desenvolupament de les habilitats físiques, com passejar, recollir fulles, segar la gespa, regar, podar, tallar les flors, etc., així com poder experimentar amb l´aprenentatge de totes les tasques amb les eines que utilitzarem: rasclets, pales, aixades, cistells o simplement amb un bastó per passejar per diferents nivells del sòl. Participar en l´exploració somato-sensorial en

tots els treballs i amb tots els utensilis i eines apropiades per a cada tasca específica. El simple acte d´ajupir-se, agenollar-se a l´herba per recollir una flor, aixecar-se de nou, és en sí mateix un acte creatiu, així com el plaer de realitzar tasques en les que utilitzarem tant el cos com la ment, la integració. Per altra part, el treball amb grup comentant amb els altres el que estem fent, i per últim el plaer i la recompensa de collir flors, herbes, arbustos i vegetals. b) Oportunitats de relacionar-se física i emocionalment amb tot el que representa la cura d´un jardí que està viu. L´experiència única de cuidar i nodrir a un ésser viu que respon i que ens dona la noció de que natura està viva i que creix constantment davant els nostres ulls. En el jardí tenim la possibilitat d´exercitar la responsabilitat de cuidar i l´oportunitat de poder recuperar algunes de les habilitats i la identitat que hàgim pogut perdre. Per últim ens serveix per millorar la memòria, com el fet de recordar el nom de les plantes, de les flors i dels llocs on es troben, d´explorar els límits d´un lloc ja conegut, de


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

47

El jardí

terapèutic( 3 )

descobrir nous racons encara inexplorats i que existeixen en el jardí, o de participar en quelcom creatiu en grup, com una cosa lúdica i emocional, així com rebre suport i recolzament dels demés per als qui comencen a conèixer i a interactuar amb un jardí terapèutic. c) Compliment de tasques. Complir les metes que ens hem proposat durant el dia sense tensions, aclaparaments o exigències cap a nosaltres mateixos. Incrementar progressivament el creixement físic i psicològic des del primer dia en que participem activament en el jardí terapèutic, així com pensar com podem millorar i cuidar-lo encara millor amb tots els seus components. Cuidar d´un jardí i tots els éssers vius que hi ha es el que ens dona confiança i sentiments de vàlua, això afavoreix una relaxació física i mental a través del treball.

Dr. Carles Frigola,

psiquiatre i psicoanalista. Metge Orgonomista. Premi Pascual Prats del Col·legi de Metges i de l´Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona. Treballa a la Clínica de Medicina Orgonòmica de Creixell (Borrassa). Telf 972 506 291.

Els que dirigeixen un jardí terapèutic han de saber organitzar i programar activitats per a nous pacients per introduir-los en l´horticultura i en totes les tasques que componen el fet de cuidar-lo. També els poden acompanyar pacients ja veterans que coneguin aquestes tasques. La gran profusió de plantes que hi ha en el jardí i les interrelacions persona-planta, serveixen per integrar i emfatitzar les qualitats sensorials a través de les pràctiques de l´horticultura amb totes les seves eines, donant també la sensació d´estar connectat amb la naturalesa i amb un sentiment de seguretat.

Per a més informació sobre aquests i altres temes, així com sobre l´allotjament terapèutic i els treballs en grup que es realitzen a Mas Moratò, podeu consultar:

Resumint, direm que els jardins terapèutics son llocs únics que promouen la independència, redueixen l´ estrès físic, mental i emocional i fan que hom se senti en un lloc especial, i sobretot que pot realitzar activitats a la seva manera, sense pressions de cap mena i amb pau interior.

Facebook: Fundació Wilhelm Reich

www.wilhelm-reich.org www.compartir-wilhelmreich. blogspot.com


EQUILIBRI COS-MENT • KIT RELAXACIÓ • Joc de les emocions Superfood Relaxació Infusió Moment Ommm Tassa

• KIT ALEGRIA • Joc de les emocions Superfood Alegria Infusió Moment Happy Tassa Vine a descobrir els nous kits i superfoods de Santiveri by Elsa Punset a la botiga de Santiveri Figueres al carrer Lasauca 4, 17600 Figueres.

www.santiveribyelsapunset.es


Peluquería Ecológica Barber Shop De Lunes a Sábado 9h30-1h/3h-7h Jueves cerrado

Utilizamos productos naturales respetuosos, elaborados con aceites esenciales y extractos de plantas. eva ¡Nu ión! cc dire

Santa Clara, 19 Castelló d'Empúries 972 453 454


ODONTOLOGIA HOLÍSTICA

MEDICINA BIOREGULAOORA INTEGRATIVA

HIGIENES BUCODENTALS

APLICANT TRACTAMENTS ALTERNATIUS Especialistes amb odontología biologica, vine a fer-te una higiene individualitzada amb alis essencials. Les propietats dels alis essencials són molt beneficiases, tenen acció antisepti­ ca, antibiotica, antifúngica, analgesica, antiinflamatoria i cicatritzant a nivell bucal. És per aixo que els utilitzem per ajudar en el tractament de la gingivitis, periodontitis, hipersensibilitat, etc.

Photo by Zinia

Ens diferenciem de les higienes conven­ cionals per varis motius: les personal­ itzem segons les necessitats del pacient, fent ús de fórmules especifiques d'olis essencials, utilitzant rentades d'aigua d'ozó per a una acció antibacteriana, fent aplicacions de polits biocompatibles i també aportant la informació necessaria per millorar la salut d'higiene oral diaria a través d'alternatives com pastes dentí­ friques casolanes, ali de coco, o argila blanca, pero sobretot busquem el siste­ ma més apropiat que garanteixi un tractament de neteja dental agradable i eficac;:.

La prioritat amb els nostres pacients és que cada un d'ells rebi el tractament que necessita i sobretot, lliure de químics. Ens avalen més de 15 anys d'experiencia.

DEMANA CITA :Tel. (+34) 972 228 910 Dra. Núria Pinyot i Dra. Mar López Pl. Catalunya, 28, Jr - 17002 Girona I info@karpura.cat I www.karpura.cat Altres especialitats: Extracció d"amalgames de forma segura, terapia neural, medicina biologica, ortodoncia, odontopediatria, implants, periodoncia, endodoncia....


Camí Ample, 3 T. 972 77 16 31 ecologicalescala@gmail.com

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Massatges

E BENES TA AI D P S R E

Terapeuta Holística Quiromassatge Reflexologia Sanació per arquetips Sanergia Aromateràpia Neteja d’espais

Bel Budó 637 380 670 www.belbudo.org | www.massatgesbel.es bel.budo@hotmail.com

ESCUELA DE VERANO 2019 del 20 agosto al 8 de septiembre

Formación intensiva de Renacimiento/Rebirthing Curso básico Curso avanzado Máster Class Dirigida por: Irene Jové Baumann Renacedora Máster por RBI

info@rebirtingjove.com +(34) 610 262 792 www.rebirthingjove.com

Marta +34 622 405 328 equilibriterapies@hotmail.com St. Sebastià, 16 - 17178 Les Preses (Girona) i també servei a domicili! equilibriterapies

equilibri_terapies

Laia Sanz T.661 000 93 laiasanz18@

51


¿Formación en terapias naturales?

SÍ, PERO DE CALIDAD

Muchas escuelas

de Terapias Naturales están en plena campaña de captación de alumnos para el comienzo del curso escolar 2019/2020 y esto parece que no le gusta a ciertos colectivos que están vertiendo comentarios en las redes sociales que no hacen más que confundir al futuro alumno. Por eso mismo debes tener presente los siguientes puntos antes de elegir un centro de enseñanza:

4.- Los cursos online de técnicas manuales de momento no cumplen con los estándares de profesionalidad que deberían cumplir. Por tanto, evita escogerlos.

• Que la publicidad no lleve al engaño del alumno prometiendo trabajar en hospitales, o tratar enfermedades como si fuera lo más sencillo de hacer.

Si ya tienes elegido el centro, no solo debes fijarte en sus instalaciones, que son importantes, debes también tener en cuenta estos puntos:

• Que los libros de texto y materiales educativos son acordes a los planes de formación.

· Toda la información referente al curso deben dártela por escrito.

• Que sus instalaciones sean las adecuadas para formación que vayas a desarrollar, imagínate que es un espacio con dos camillas y los grupos son de 6 personas, más de 2 personas por camilla como regla general no es adecuado.

1.- No es formación reglada, pero eso no quiere decir que no se pueda ejercer como actividad profesional reconocida. De hecho, está en el epígrafe fiscal 841. Cerca de 80.000 profesionales atestiguan día a día que trabajar y vivir de las Terapias Naturales es posible.

· Si una escuela te ofrece prácticas externas es un punto muy a su favor.

2.- Si un curso te lo anuncian como el mejor de España con el que además vas a poder hacer todo lo que quieras, te recomiendo que busques otro. Hay que huir de las fantasías.

· Si es una escuela acreditada por COFENAT es un valor seguro, porque cumple con todos los requisitos necesarios legales para ofrecer unos cursos de calidad y profesionalidad. Entre los puntos de calidad que se comprueban destacamos los siguientes:

3.- Comprueba las horas lectivas entre varios centros. Un centro que ofrezca formarte como Naturópata en 6 meses online es cuanto menos dañino para ti como futuro alumno, y para todos los profesionales del sector.

· Debes exigir un contrato donde venga reflejado lo anteriormente mencionado, porque así te aseguras que cumplan lo prometido.

• Que la escuela cumpla con el mínimo de formación exigible amparados en las guías de competencias del Decreto de Cataluña.

• Que tienen seguro de Responsabilidad para el alumnado.

• Que los medios técnicos y didácticos de apoyo a la formación son los idóneos. Somos conscientes que si no hay una regulación de las Terapias Naturales, no habrá una calidad oficial. Por ese motivo, desde COFENAT intentamos cubrir ese hueco con una autoregulación para proteger al usuario de Terapias Naturales, pero también a los futuros profesionales. www.cofenat.es


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

53

Rutas y Salidas a caballo Clases de equitación Pupilaje

Camí del Clascar, s/n St.Esteve de Llèmena, la Garrotxa, Girona

Roberto 630 88 90 98

ESCUELA DE REBIRTHING Formación Anual 2019 - 2020 Rebirthing/Renacimiento Programa de Conocimiento y Desarrollo Personal Dirigida por: Irene Jové Baumann Renacedora Máster por RBI

Expande tu respiración, Expande tu consciencia info@rebirtingjove.com +(34) 610 262 792 www.rebirthingjove.com

53


54

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

PROGRAMA DE MENTORÍA SISTÉMICA PARA EMPRENDEDORES PROCESO Y GUÍA PARA DESBLOQUEAR, ORDENAR, DESARROLLAR Y EXPANDIR TU PROYECTO

Si tienes un proyecto en marcha o lo estás creando, te ayudaré a eliminar las dinámicas que bloquean el éxito y la abundancia que mereces PAULO FERRARO

Comprender, integrar, corregir el origen de los desequilibrios emocionales,fisicos y esquemas repetitivos instalados en la vida de las personas o de las familias, analizando y liberándose de las memorias transgeneracionales con el Método Energético Global del Cuerpo. CONSULTAS

CONSTELACIONES ORGANIZACIONALES PARA PROYECTOS CONSCIENTES

más info 634 468 080 www.sistemiaconsulting.com

Valencia: Joris-Iyane Sidibé Profesional MEGC 633 61 22 06

BCN y Figueras: Rébecca-Lisa Fons Profesional MEGC 646 76 50 58

Conferencias, seminarios, formaciones. https://www.megc.eu/es/

Teràpia energètica Holística – ThetaHealing® (sanació física, mental i espiritual)

Amb aquesta tècnica podràs alliberar, reemplaçar i netejar sentiments i creences arrelades en el més profund del teu ser Quan estem en un estat de relaxació total (meditació, hipnosis, etc.) el cos treballa en ones cerebrals Theta. En aquestes es troben sensacions, memòries, creences i comportaments que sovint no sabem d’on vénen. El thetahealing és una teràpia de sanació que treballa en aquestes ones i permet fer canvis ràpids en tots els nivells de l’inconscient. “La Nostra Salut Depèn d’Estar en Harmonia amb la Nostra Ànima”

Carlota Frigola (Terapèuta Holística) Girona: Clínica de Medicina Orgonòmica. Info. i reserves: 619 329 787 (Mas Morató de Creixell) Barcelona: C/ Provença 153. 08036


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

55

Análisis Bio-Energético de la sangre en vivo Dr. Carles Frigola ¿Cómo funciona? Se realiza a partir de una gota de sangre del dedo. Con una técnica orgonómica, la sangre “viva” del paciente se observa al microscopio y de este, a una cámara de video y a un monitor de tv donde el propio paciente puede observar, junto a su médico, el “estado de salud” de su propia sangre. Se obtiene un diagnóstico y se diseña un tratamiento personalizado.

El análisis bio-energético de la sangre de W. Reich es un análisis preventivo para la detección precoz de la toxicidad, la debilidad del organismo, la auto-inmunidad y el pre-cáncer, a través de la auto-fluorescencia de los hematíes y leucocitos en “vivo”.

¿Qué se analiza? La carga bio-energética de las células de la sangre: su tamaño, su forma, su “aura”, su pulsación y su estado de salud integral. Se mide el grado de contaminación de la sangre por energías electromagnéticas (ordenadores, microondas, móviles, fluorescentes, rayos X, etc.) y por otras formas de contaminación (alimentos, alergias, tóxicos, etc.)

La información total que se obtiene nos señala la disposición de la persona a desarrollar biopatias y otras enfermedades.

Glóbulos rojos de una persona sana, en los que se observa el campo orgonómico de color blanco azulado (aura) alrededor de las células.

Glóbulos rojos procedentes de una persona enferma.

Glóbulo rojo procedente de una persona con cáncer.

Las células están colapsadas y los biones se presentan en forma de collar de perlas. El campo orgonómico (aura) aparece reducido.

La célula aparece arrugada, colapsada, con los biones negros o blancos. El campo orgonómico (aura) ha desaparecido del todo.

Conoce el estado de tu salud con el análisis Bio-energético de la sangre en la

Fundación Wilhelm Reich Clínica de Medicina Orgonómica

c/ Dr. Frigola, 2 Creixell · 17770 Borrassà Tel. 972 506 291 · www.wilhelm-reich.org compartir-wilhelmreich.blogspot.com


ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA GIRONA

HELENA BELLOD Com treballa el terapeuta a l’escola?

Què és la Gestalt? La Gestalt és una teràpia humanista i holística que té en compte l’ésser humà en la seva totalitat. En contempla tres centres principals -l’emocional, el cognitiu i el corporal- i les relacions que estableix amb el seu entorn. Quan el client ve a teràpia o a la formació el que fem és centrar-nos en la relació terapeuta-client. El que fa el client amb el terapeuta és el que fa a la seva vida quotidiana amb les seves relacions.

Per aquest motiu treballem en com establir una relació de qualitat. Com més genuïna i espontània sigui la relació, més autèntics podem ser i més lliures ens sentim. Durant el procés terapèutic el client va adquirint eines en un espai segur per, després, poder-les dur a la pràctica diària. Això comporta que la persona pugui sentir-se satisfeta amb les seves accions: quan aconseguim que el què pensem, sentim i fem vagin en la mateixa línia és quan aconseguim un sentiment de satisfacció.

Què caracteritza l’escola? La nostra escola és l’única a àmbit estatal que treballa amb el que coneixem com dues costes gestàltiques (la de Fritz i la de Laura Perls). Amb això obtenim una visió més àmplia. La manera de treballar de Fritz és molt útil perquè posa l’atenció en l’experiència i les vivències. De Laura Perls incorporem la part més teòrica; que serveix per tenir una bona base i un bon suport a nivell terapèutic perquè la persona ampliï el seu repertori d’actuació.

Partint que treballem amb les dues costes, hi haurien dues maneres de treballar. Una es focalitza en com l’individu escolta la seva necessitat i agafa la força per anar a l’entorn i satisfer-la. Aquesta seria més de Fritz Perls: jo necessito, m’escolto, jo sento... i vaig cap a l’entorn i ho agafo. I l’altra posa l’atenció en la postura del terapeuta treballant des de la ressonància: “què m’està passant a mi amb tu”? Se centra en els micro i macro moviments de la persona, ja que aquests ens aporten molta informació de com està funcionant la persona de manera no-conscient. Per poder treballar des d’aquesta filosofia és important l’existència d’un procés d’autoconeixement, on les eines te les emportes posades perquè tu has estat el primer de viure-les in situ. Les tècniques sense amor i treball personal queden buides. Saber usar una tècnica és molt important però si no hi ha la part humana i amorosa del terapeuta la sessió no serveix per a res.

Quin format utilitzeu? Un dels potencials que tenim com a escola és que treballem amb grups reduïts. La majoria d’escoles treballen amb grups a partir de 18 persones i nosaltres tenim un màxim de 15 perquè creiem que així podem estar realment per la persona. Un altre aspecte és que treballem amb dos tutors que realitzen el seguiment del grup i, alhora, els alumnes van veient diferents professionals especialitzats en temes concrets. Això és bo perquè tens un referent clar i a la vegada pots anar veient altres maneres de treballar. Personalment, penso que no existeix una manera única de fer Gestalt. De fet, crec que seria contradictori tenint en compte que el que volem és aconseguir la genuïnitat de cadascú. És per aquest motiu que conèixer diferents persones i maneres de treballar ajuda molt a l’alumne. Un altre punt fort és que oferim dos formats: una tarda o un matí a la setmana o bé un cap de setmana al mes.

www.gestaltcatalunya.com


58

Guia de professionals, establiments i serveis

ALIMENTACIÓ ESTABLIMENTS n Agrobotiga SANTABÀRBARA Alimentació natural i ecològica C/ Indústria, 56, Anglès T. 972 424 399. Whatsapp 622 200 588 info@agrobotigasantabarbara. com FB: santabàrbaraagrobotiga Inst: santabarbara_agrobotiga n ELS FOGONS DE LA JOANA Cuina sana i vegetariana per emportar. Hamburgueses vegetals Crta. de la Deu, 12 17800, Olot T. 972 26 14 27 www.elsfogonsdelajoana.com n EUFRÀSIA ECOBOTIGA Alimentació, plantes medicinals i tes a granel, cosmètica, pintures naturals... C/Montseny 17 17150 Sant Gregori (Girona) T. 872 213 639 eufrasiasg@ gmail.com www.facebook. com/eufrasiaecobotiga Inst.: eufrasia.ecobotiga n LES BONES HERBES Herboristeria, Dietètica i Alimentació Biològica. C/Caamaño, 8 T. 972 67 04 07 C/ Besalú, 7 T. 972 67 41 35 17600 Figueres info@bonesherbes.com www.bonesherbes.com

DIETÈTIQUES n DIETÈTICA ACÀCIA Assessorament dietètic i terapèutic gratuït. Pg. Països Catalans, 192 Salt, 17190 T. 972 402 373 @AcaciaSalt marcacacia@gmail.com n BISBAL NATURA S.L Herbolari, dietètica, alimentació ecològica c/Cavallers,36 17100 La Bisbal d’Empordà T. 972 64 50 42 n DIETÈTICA DE CALDES DE MALAVELLA Salut, alimentació i estètica biològica. Dietes+auriculoteràpiaMassatges - Flors de Bach i estètica natural. Pl. Sant Esteve, nº 3. bx esq. 17455 Caldes de Malavella T. 972 472 427 www.ladieteticadecaldes.com dieteticadecaldes@gmail.com

Teràpies. C/ Hortes 13 Girona T. 972 412 188 c/ Pare lluís Rodès, 18. Sta. Coloma Farners Tel. 972 842 462 mnurianatural@gmail.com n LA TISANA Dietètica i teràpies C/ Catalunya, 11, 17244 Cassà de la Selva T. 972 461 820 f.alsina@hotmail.com

PRODUCTORS PA 􀀀n LA FOGAINA Pa ecològic i Cafeteria C/St. Sebastià, 52. Les Preses T. 972 693 826/646 879 062 dt a ds 8:00-13:00 i 16:00 20:00H fornlafogaina@gmail.com www.lafogaina.com Instgr. i fb: fornlafogaina n FORN DE PA FERRER Pa artesà cuit amb llenya Desde 1924 Ps. de Catalunya, 86, Torroella de Montgrí T. 972 755 972 C/. del Port nº 20, L’Estartit T. 972 750 077

VINS ECOLÒGICS n CAN TORRES Celler familiar de vi natural i ecològic a peu de l’Albera. Enoturisme amb visites guiades a les vinyes i als monuments megalítics propers. Veïnat de Vilartolí, 17751 Sant Climent Sescebes. T. 671 19 19 56 www.cantorres.blogspot.com @cellercantorres cantorres.scs@gmail.com n VINS DE TALLER Vins d´autor i visites d´enoturisme. Vinyet: C/ Nou, 5. Siurana d´Empordà Celler: C/ Sant Jordi, 4BVilamalla T.972 525 578 629 773 917 / 934 816 434 info@vinsdetaller.com www.vinsdetaller.com

RESTAURANTS VEGETARIANS

n DIETÈTICA FONOLL Centre de teràpies naturals, Herbolari - Dietètica Pl. Catalunya, 5 bx 17190 Salt T. 872 030 015 www.fonollnatural.com info@fonollnatural.com

n Rest. AMARANTA Restaurant ovolacto vegetarià. C/ Riu Gulell, 31-33, 17005 GIRONA T. 972 940 832 www.amaranta.webs.tl

n DIETÈTICA NATURALMENT Herbolari, dietètica, alimentació ecològica, cosmètica natural.

n Rest. INTEGRAL Restaurant VEGETARIÀ I VEGÀ Carrer de la Jonquera, 30,

VEGANS

La Guía Verda

17600 Figueres T.972 51 63 34 www.facebook.com/ integral.figueres

KM 0 / PROXIMITAT n Rest. ANTAVIANA Restaurant KM0 C/. Llers, 5-7, 17600 Figueres T. 972 510 377 info@restaurantantaviana.cat

BIOCONSTRUCCIÓ SALUT DE L’HABITAT n ARSS ARQUITECTES Arquitectura-Salut-Sostenibilitat -ALICIA CASTAN MASIP Arquitecta. Bioconstrucció i Feng Shui. Especialista en Feng Shui i Salut de l’Habitat arss@arssarquitectes.eu T. 637 222 658 - 618 547 631 www.arssarquitectes.eu n ECOARQUITECTURA GABI BARBETA Projectes i reformes en bioconstrucció amb materials naturals i saludables. T. 679 424 190 - 676 800 447 Nova obertura a Girona: -C/ Andreu Tuyet, 25 17003 Girona - Ctra. de Les Encies s/n 17172 Les Planes d’Hostoles (Girona) www.ecoarquitectura.eu n GIRONA BIOCONSTRUCCIÓ Bioconstrucció, estudis de la contaminació electromagnètica i de l’eficiència energètica www.gironabioconstruccio.cat info@gironabioconstruccio.cat

CENTRES DE TERÀPIES Q AD’s ESCOLA Espai de salut, psicoteràpia i de formació. Sessions individuals, de parella, grups de treball personal i formació universitària en teràpies naturals, constel·lacions i renaixement. Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 GIRONA Tel: 657 412 202 972 207 461 www.adscentre. org info@adscentre.org Q CENTRE DE MASSATGES ELENA TERRADAS i NATALIA ALONSO Osteopatia, Massatge Esportiu, Shiatsu, Sinergètica-Sanació, Desprogramació Biològica. Quiromassatge. C/Girona, 20-22-4rtB 17600 FIGUERES. T.667612326 www.elenaterradas.com Q CENTRE RESPIRA Centre de Fisioteràpia Respiratòria i Consultes de Medicina Natural.T. 872 027 416 C/ Juli Garreta, 1 àtic C. 17002 GIRONA. www.respirabenestarisalut.com info@respirabenestarisalut.com

Q EQUILIBRIUM Espai de salut, lloguem despatxos per professionals de la salut. Acompanyem als professionals a desenvolupar la seva consulta. Pl. Marquès de Camps 16, 1. 17001 GIRONA T. 872 081 505 www.equilibrium.cat Q 􀀀ESPAI ALEXANDRA Salut i creixement Teràpies, Tallers, Xerrades, Cursos i Lloguer d’Espais. C/ Sis d’Octubre, 30 A LA BISBAL D’EMPORDÀ T. 630 811 958 espaialexandra@yahoo.com Q ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients. Cursos de formació i sessions personalitzades de massatge. Ajuda en la superació de dificultats relacionades amb l‘autoestima, l’excitació, l’erecció, l’ejaculació i l’orgasme, així como en casos de dolor durant l’acte sexual. Passeig Bisbe Guillamet, 20 17800 OLOT. T. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es Q ESPAI GANESHA Teràpies Naturals. Ioga, Massatge Ajurvèdic, BioNeuroEmoció, tallers. C/Sant Llorenç. 16, 1er SANT FELIU DE GUÍXOLS T. 656 160 825 / 972 325 298 espaiganesha@gmail.com www.espai-ganesha.com Q HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com Q MUNDO NATURA Centre de teràpies naturals. Especialista en nutrició Ortomolecular. Av.Costa Brava, 9, 17250 PLATJA D’ARO T. 972 825 659 mundonaturaspa@gmail.com www.mundonatura.net Q MARÍA DEL PILAR PÉREZ SÁNCHEZ Nutrició i cura del cos, la paraula i l’ànima. Experta en Constel·lacions Familiars i Sistèmiques. Narrativa Terapèutica i Río Abierto. Sessions individuals: Constel.lació amb Playmóbil. Sessions grupals: Espai Mas Gibert, Sant Gregori Dinàmic Girona Tel. 639 390 203 7mariadelpilar@gmail.com

COSMÈTICA /ESTÈTICA ESTABLIMENTS


La Guía Verda D NÈCTAR Cosmètica natural i biològica, Roba interior ecològica (bambú) Espelmes i aromes per la llar naturals. Dolors, 1 OLOT T. 972 272 792

ESTÈTICA D HELENA ESTÈTICA I TERÀPIES CORPORALS Estètica holística, massatges terapèutics i wellness (benestar) C/ Barcelona, 12 14, 3º 6ª GIRONA T. 972 22 61 96 www.helenanatur.com

PERRUQUERIES D ALBO ESTILISME D’AUTOR PERRUQUERIA-ESTÈTICA Talls personalitzats. Colors: oli, pigments, fangs. Tractaments: facials, corporals. Tot treballat amb productes naturals i orgànics a través d’Aigua biopolar de Secretos del agua C/ del Roser, 12, 17257 TORROELLA DE MONTGRÍ T. 972 75 73 14 info@albo.cat/ www.albo.cat D LA PERRUQUERIA Bioperruqueria per home i dona. Tints i tractaments naturals i ecològics, activats amb aigua bipolar. C/ Pare Colí, 4 RIPOLL. 972 71 44 45 www.secretosdelagua. com D MU BIOPERRUQUERIA Bioperruqueria per a home i per a dona. Especialitat en coloracions i tractaments orgànics i ecològics c/ Bisbe Vilanova 1bis- b, OLOT D STRASS 34 Tractaments facials i corporals 100% bio ecològics Dr.Hauschka, Maquillatge amb productes bio, Cursos d’automaquillatge, Maquillatge a domicili, Apte per a celíacs, Amplia venda productes facials i corporals bio Dr. hauschka, Depilació d’un sòl ús, Manicures Shellac, Vinylux, Fotodepilació, Targetes fidelitat, Targetes de regal, Etc. C/Empordà, 34 FIGUERES Tel. 972 51 10 31

CREIXEMENT PERSONAL l ANANT TEK-IOGA SALUT EMOCIONS Iogaterapia. Holistic Brain Kinesiologia avançada Bioenergètica. Ioga Kundalini OLOT, SANT ESTEVE D’EN BAS RIUDAURA-LES PRESES T. 649 621 030 FB: Anant Tek anantekaur@gmail.com l CARMEN BOIX CASAS Constel·lacions Familiars Sistèmiques. Re-Naixement i Pedagogia Sistèmica Master Universitario en Neuropsicopedagogia. Plaça

Guia de professionals, establiments i serveis

Camil Geis, baixos 5, 17007 GIRONA T. 657 412 202 - 972 207 461 info@adscentre.org www.adscentre.org

l ISABEL VIDAL FONT Acompanyament Terapèutic Desprogramació Biològica, Doula. T. 647 903 252 www. www.doula.cat

l CENTRE D’ESTUDI I CREIXEMENT PERSONAL - ESPAI GIRASOL - Treballs de joc amb nens, seguint l’aprenentatge d’Emmi Pikler Treballs de consciència, seguint d’aprenentage d’Elsa Gindler. Av. Girona 3A - 17150 ST. GREGORI T. 666 303 919 www.gira-sol.cat martagrauges@gmail.com

l YUAN SHEN Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà Tai Txi Txuan – Txi Kung – Meditació – Teràpies C/Oviedo, 5 GIRONA T. 654 605 710 www.yuanshen.es info@yuanshen.es

l CENTRE ESCREIX MÈTODE V.E.O.® Desenvolupament de la ment, la consciència i la Visió Extra Ocular (a partir de 6 anys). Tallers de tapping - EFT. T. 695 286 490 C/ Ciutat, 6 1r VIC www.escreix.cat l ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients Cursos de formació en Quiromassatge i Massatge Genital Conscient. Sessions personalitzades de Massatge Integratiu i Acompanyament Sexual. Passeig Bisbe Guillamet, 20. 17800 OLOT - Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es l ESPAI GANESHA BioNeuroEmoción. Masaje Ayurvédico. Talleres. Conferencias C/ Sant Llorenc, 16-18 1er ST. FELIU DE GUÍXOLS T. 972 325 298 / 656 160 825 FB Espai Ganesha l GEMMA NICOLAU Infermera, Terapeuta i Coach. Acompanyament en processos de vida i mort. Sessions presencials: Girona i Begues (BCN) Sessions on-line o telefòniques a www.gemmanicolau.com Contacte: 627213938 info@gemmanicolau.com l HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. Girona T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com l COACHING PER PERSONES ALTAMENT SENSIBLES, MP COACHING. MARINA PUIGVERT COLOMER, Coach personal i executiu, especialitzada en persones altament sensibles. Certificada per ICF i Elaine Aron. OLOT - GIRONA - BARCELONA t. 639 739 143 marina@mpcoaching.es www.mpcoaching.es

59

PILATES Q CENTRO DE PILATES & MOVIMENT CONSCIENT Classes Semi Grupales Pilates Màquines i terra - Hipopressius - Tonificació - Entrenament funcional C/ Pere Joan 44 Baixos Esc AB 17230 PALAMÓS T. 683366544 info@studioesencia. com

DISCIPLINES / ACTIVITATS PSICO- CORPORALS

Q IRIA SAMBAO Entrenadora personal de Pilates i Fitness a domicili. Especialitzada en Reeducació postural i Esquena Sana. Hores convingudes. Contacte: mòbil 691-290-363/ mail: iriacspilates@gmail.com// Facebook Pilates Style Girona.

IOGA KUNDALINI

TAI-TXI /QI GONG

Q HAPPYYOGA Centre de Kundalini Ioga i Teràpies Naturals C/ Sant Agustí, 40, GIRONA T. 972 208 495 / 616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com

Q JORDI CANALETA Professor de tai txi-txi kung Girona i Santa Coloma de Farners -tel. 654605710 jordi13@hotmail.com

Q YUAN SHEN Centre per al desenvolupament de l’Ésser humà C/. Oviedo, 5 Girona T.656 645 171 / 654 605 710 info@yuanshen.es www.yuahshen.es

IOGA IYENGAR Q ADITYA AMICS DEL IOGA Ensenyament del mètode IYENGAR® Classes matins i tardes, diferents nivells. Cursos intensius, ioga a la natura, xerrades i tallers. C/Juli Garreta 22, 3r 2a 17002 GIRONA (davant l’estació) T. 972 190 041 info@aditya.cat www.aditya.cat Q ESPAI DE IOGA Ensenyament del mètode IYENGAR®. Diferents horaris i nivells en una sala preciosa plena de llum. També intensius els dissabtes. Rambla de la Llibertat, 6, 4, 17004 GIRONA T. 655 341 258 www.espaideioga.cat Q ERNESTINA TRULLÀS Ensenyament del mètode IYENGAR® Classes diferents nivells Serinyà- Banyoles Tel. 678 653 538 Q YOGA DEL MAR EMPURIABRAVA Ensenyament del mètode IYENGAR, diferents nivells IOGA- Teràpies, embarassades, intensius dissabtes. Acupuntura. C/Club Nàutic, torre 1 EMPURIABRAVA www.yogadelmar.ucoz.com T. 679 976 851- Andrey Datsuk FB Yoga del Mar Empuriabrava

QENRIC MUS Classes de TaiChi - Qi gong FONTAJAU T. 972 443 088 enricmus@gmail.com

FORMACIÓ . ASSOCIACIÓ SAAMA (Veturián Arana) Formación Teràpia Quàntica Desbloqueig Integral Saama formacionsaama@gmail.com www.terapiasaama.com . ATENEA, espai de creixement. Classes setmanals amb metodologia Montessori per a nens. Orientació per a adolescents. Tallers familiars i acompanyament a les famílies. Formació per a mestres en treball i pedagogia Montessori. Assessorament per a escoles i equips docents. Placeta de l’estatut, 2, CELRÀ (Girona) 669 00 40 23 www.educarelser.com susanna@educarlser.com . ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients Cursos de formació en Quiromassatge i Massatge Genital Conscient. Sessions personalitzades de Massatge Integratiu i Acompanyament Sexual. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 OLOT Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es . ESPAI GIRA-SOL Educació respectuosa Despertar sensorial Cursos amb Ute Strub i professionals de Pikler


60

Guia de professionals, establiments i serveis

Escola d’estiu Av. Girona 3A 17150 ST. GREGORI T. 666 303 919 www.gira-sol.cat martagrauges@gmail.com . HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com . MUJER CÍCLICA Cursos online per al teu creixement personal i professional: ‘Las Cuatro Lunas en Mí”, ‘El Camino de la Facilitadora. Treballa amb grups des de la saviesa femenina” i “Emprender con el Corazón. De la semilla al fruto” Més informació i inscripcions: http://mujerciclica.com/ formacion/

INFANTS ASSISTÈNCIA AL PART A CASA a NAIXEMENTS MUDRA Equip de llevadores per l’acompanyament a la maternitat i a la criança. Consell pregestacional. Part a casa, preparació al part, visites seguiment gestació, postpart i lactància materna. C/ Rec, núm 16. FLAÇÀ T. 679 441 249 www.equipmudra.com info@equipmudra.com a ULRIKE AULBACH Acompanyament a l’embaràs, part a casa i postpart de forma holística Llevadora 655 365 788 www.partacasa.com ulrike@partacasa.com EDUCACIÓ ALTERNATIVA a ESPAI LEMÚRIA Educació Respectuosa. Acompanyem famílies amb infants (1-6 anys). FIGUERES. espailemuria.blogspot.com.es/ espailemuria@gmail.com FB: espailemuria T. 972 677 487 / 606 671 725 a GIRASOL Espai de joc tranquil i respectuós Av. Girona, 3 - 17150 Sant Gregori T. 666 303 919 www. gira-sol.cat martagrauges@ gmail.com SERVEIS MATERNITAT a 􀀀HAPPYYOGA Massatge infantil. Ioga embaràs. Recuperació post-part amb nadons. Ospeopatia infantil. Craneosacral c/Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314

girona@happyyoga.com www.happyyoga.com a ISABEL VIDAL FONT Doula embaràs i postpart T. 647 903 252 www.doula.cat

TERAPEUTES ACOMPANYAMENT TRANSPERSONAL n EduCOR Gemma Paraire Foraster Acompanyant transpersonal familiar. Acompanyament, Alquímia Genètica, Gemmoteràpia, Propòsit de vida, Tallers i cursos per a petits i grans Tel. 656 96 96 48 hola@educor.cat/www.educor.cat ASSOCIACIONS n APTN-COFENAT ASOCIACIÓN DE PROFESIONALES DE LAS TERAPIAS NATURALES Objetivos: Regulación profesional, reconocimiento docente y reconocimiento formativo. T. 673 87 47 74 www.cofenat.es info@ aptn-cofenat.es ACUPUNTURA n ESPAI ARUNAI Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura. c/Francesc Macià,4 VILAJUÏGA T. 666 033 070 centrearunai@gmail.com

La Guía Verda

osteopatia, kinesiologia... C/Sta. Maria 33 Banyoles T. 872571727 - 972101501 sauc.terapies@gmail.com ART-PSICOTERÀPIA n LA BULLIDORA Centre d’Artteràpia Escola d’Art i Creativitat Coworking formatiu i terapèutic www.labullidora.com T. 972 413 478 • 699 815 185 C/Rutlla 112-114 entr. Girona n C GABRIELLE Pintora d’art intuïtiu i aquarel•les d’ànima T. 655 81 23 77 elcaminodelosangeles@gmail.com n IRMA ZAPPONI MISSAGLIA. Metgessa- Arterapeuta Gestalt. Acompanyament i suport terapèutic per a pacients i familiars amb malalties cròniques com càncer, fibromiàlgia, artritis, asma, depressió... T. 652 204 237 creacioberta@hotmail.com BIOENERGÈTICA n􀀀 ALEXANDRA PRAT PRAT Quiromassatge, Reflexologia T. Osteopàtiques, Polaritat i Sanació Prànica. Espai Alexandra T. 630 811 958 C/Sis d’octubre, 30 A La Bisbal de l’Empordà espaialexandra@yahoo.com BIODINÀMICA CRANEOSACRAL

n SILVIA MESTRE DE BORDONS Terapeuta de Medicina Tradicional Xinesa, especialitzada en Acupuntura Japonesa, Fitoteràpia, Nutrició, Reiki i Flors de Bach. Consulta a Sant Martí de Centelles i a Barcelona: C. Cadenes 7, 1-2, Sant Martí de Centelles. C. Aragó 517, 7-1, Barcelona. T. 677 45 70 05 www.acupunturajaponesa.cat

n􀀀 CARMEN PASCUAL Terapeuta en Biodinàmica Craneosacral i Teràpia Perinatal. Sessions individuals i en família. Bebés, nens i adults. Acompanyament durant l’embaràs, el part i el pospart. Consulta en Tordera i Barcelona. T. 661 169 390 carmen.biodinamica@gmail.com

n DANI MIR Acupuntor. Titulat en MTC. Professor de MTC. Depuració Corporal. Tractament Integral. T.699760321 Visites: OLOT, VIC, GIRONA, RIPOLL, AMER I MANLLEU. Formacions de MTC d’1 a 4 anys danimircuros@gmail.com

n NEUS SERRA FERRER Biomagnetisme, Feng Shui, Pèndul hebreu. Centre Terapeutic Xue, Rambla 62 3º, 08201 Sabadell Tel 699919490, www.centre-terapeutic-xue.com

n SALUT GLOBAL Medicina Tradicional Xinesa. Acupuntura. Osteopatia Fluidica craneosacral.Teràpia Floral Dr.Bach. c/Colom, 38 3er 3a. 17600 Figueres T. 972 511 643 info@salutglobal.cat www.salutglobal.cat

n􀀀 JUDIT PADRÈS Coach personal. Sessions individuals, cursos i tallers grupals. Acompanyo en l’assoliment d’objectius i en transitar situacions de dificultat, confusió, dubtes. Treballo conjuntament amb la persona perquè visqui la seva vida a través d’estar amb sintonia amb si mateix/a. Consulta a BANYOLES i a GIRONA. Més informació a: 669 56 96 88.www.juditpadres.cat

n SAÜC. Centre d’Acupuntura i Teràpies Naturals Acupuntura, teràpies manuals,

BIOMAGNETISME

COACHING

CONSTEL·LACIONS SISTÈMIQUES 􀀀 n CARMEN BOIX CASAS Experta Universitària en Constel. lacions. Directora de la Formació de Constel•lacions de AD’s, ESCOLA Real Centro Universitario Escorial- Maria Cristina Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 Girona Tel: 657 412 202 / 972 207 461 info@adscentre.org www. adscentre.org FISIOTERAPEUTES OSTEÒPATES n CTB - CENTRE TERÀPIES BARCELÓ (Fisioterapeutes colegiats)Osteopatia, Fisioterapia, Acupuntura. Kinesiologia, Quiromassatge terapèutic, Nutrició Natural. Centre que pertany a OSC-CAT. Associació Col•lectiu d’Osteòpates de Catalunya. Lloguer de l’espai per a professionals de la salut i l´estètica. Tallers, xerrades, cursos, teràpies, etc. C/Sant Joan Baptista, 4 bx Figueres T: 646 274 308 n FISIOESPAI BESCANÓ Centre de fisioteràpia i osteopatia. Classes de reeducació postural i teràpia abdominal hipopressiva. Anna Jorquera, fisioterapeuta i osteòpata. N. col. 2097 Major, 86 Bescanó. T. 686146317 annajorq@gmail.com n ORIGEN FISIOTERÀPIA Centre de fisioteràpia i osteopatia. Gimnàstica Abdominal hipopressiva.Oriol Vivas, Fisioterapeuta col. 8831 Vilobi d’Onyar i Santa Coloma de Farners T. 972 47 48 18 686 54 93 07 (wapp) www.origenfisioterapia.cat 􀀀n JORDI VILA Osteopatia i salut. Estructural, cranial, visceral Sant Hilari Sacalm 669 17 59 29 Cassà de la Selva 972 463 889 Banyoles 972 581 309 Arbúcies 972 860 905 www.osteopatiajordivila.com GESTALT n ESCOLA GESTALT GIRONA Escola de Gestalt. 15 anys formant a Girona. Recolzament als professionals per la realització d’activitats terapèutiques i formatives: Lloguer de sales. C/ Guillem Minali, 12,17004 Girona T. 972 417 198 www. gestaltgirona.com n ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA Gestaltcatgirona formació i psicoteràpia C/Santa Eugènia, 18 1er 2a, 17004 Girona T. 972 09 26 34/ 605 631 649 www.gestaltcatgirona.com També estem a Barcelona.


La Guía Verda

Guia de professionals, establiments i serveis

HIPNOSI CLÍNICA

MEDICINA ORTOMOLECULAR

n ÀNGEL GORDON Hipnòleg Clínic c/ Canonge Dorca, 4 1er Pis. 17001, Girona T. 630 051 601 angelgordonlions@hotmail.com

n 􀀀MÒNICA ALBERTÍ COROMINAS Medicina Ortomolecular i Antienvelliment. Dietes per a tot tipus de patologia, aprimament i anti-aging. Valoració funcional de l’estat de salut. EQUILIBRIUM, veure Centres de Teràpies 872081505 / 972 213 053 MUNDO NATURA, 972 825 659 veure Centres de Teràpies

HOMEOPATIA n MARÍA ROSA BLASCO Metgessa Homeòpata. Hores convingudes. C/. Migdia 56/58 , 2º 2ª 17003 Girona T. 972 203 397 rosablascoprim@gmail.com KINESIOLOGIA n JORDI CANALETA Kinesiòleg, Kinesiologia Psicoenergètica i especialista en M.I.T Mètode d’Indagació Terapèutica. Yuan Shen girona i Santa coloma de Farners. t/ 654605710 n ANNA MOYANO Kinesiologia Emocional Flors de Bach. Teràpia Transpersonal. Girona, Figueres, l’Escala. annakine3@gmail.com T. 628 827 197 MASSATGES n MARGARITA GRABULOSA Massatge terapèutic, drenatge limfàtic, flors de Bach, Reiki, Tallers de Tai-Txi, Musicoteràpia Masies Colonia Paulí 17172 Les Planes d’Hostoles T. 972 44 82 44 n AGUSTÍ REYES MORENO Sessions de Massatge Integratiu orientades a despertar els teus sentits i conèixer millor el teu cos, així com dissoldre bloquejos emocionals i sexuals. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es n PAU VIDAL GARCIA Massatge energètic, Reiki Teràpies reflexes, Massatge metamòrfic C/ Joan Maragall, 24 1er 1a Girona T. 602 323 628 paumassatge@gmail.com n SALUT GLOBAL Drenatge Limfàtic-Reflexoteràpia-Quiromassatge-Reiki c/Colom,38 3er 3a 17600, Figueres. T. 972 511 643 info@salutglobal.cat www.salutglobal.cat MEDICINA INTEGRATIVA n DR. JOSEP ORTÍ PONSA Consulta del Sofriment C/ Rosselló 283 bis 1-2ª BCN Pl. Fra Bernadí 32-33. Manlleu (BCN) Mob. 619 90 03 28 consultadelsofriment.cat consultadelsufrimiento.com

PSICOANÀLISIS n PSICOANÀLISIS DR. CARLES FRIGOLA Lic.Psic. ELISABETH LLORCA Ansiedad, Depresión, Estrés, Fobias, Celos, Pareja, Mobbing, Ludopatía c/ Paris, 147, 3º2º. Barcelona T. 93 430 82 95 PSICÒLEGS / PSIQUIATRES n LAURA BADOSA BARTRINA Psicòloga i Psicoterapeuta Psicoanalítica (especialista en nens i adolescents) n. col·l. 11756. Consultes a Girona, Sils i La Bisbal d’Empordà FB: una mirada des del psicoanàlisi T. 676 968 778 lbadosa.psico@gmail.com n ADRIANA CAÑADA LA MENT Psicologia clínica. col.22475 C/Port Lligat, 4 entl.2 Figueres T. 678 273 324 acanada@copc.cat n CENTRE RESITUA’T Psicologia infantil-juvenil i adults. Sexologia i teràpia de parella. Reeducació psicopedagògica. Logopèdia. Mediació en conflictes. Assessorament en pedagogia Pikler a llars d’infants i famílies. C. Joan Reglà 5, 2-A Figueres T. 639 830 553 / 678 404 982 n COS I MENT OLGA PRADA SOLER Psicologa clínica i psicoterapèuta. Col. 3515. Infants, adolescents i adults Colom, 38, bx 3, 17600 Figueres www.cosiment.net T. 972 514 974 / 619 892 516 cosiment@cosiment.net n M. DOLORS CUNILLERA CASADEVALL Psicoanalista. Nens, adolescents i adults C/Vilafant, 40- 3er Figueres C/ Santa Clara,64, 3r, 1aGirona T. 699 840 271 n LAURA FONT I GENOVER Psicòloga i Psicoterapeuta. Terapia Narrativa, adolescents i adults. Nº col. 21411. Consulta a Girona T. 666 434 626 lagenr@ gmail.com/ www.espaipsicologic.blosgpot.com.es

n MIREIA FORNS NADAL Psicòloga clínica. Psicoterapeuta integrativa. Col. 17562. Salut psico-emocional i holística. Consulta a Girona. Telf. 664546020. mireiafornsnadal@gmail.com n DR. FRIGOLA Psiquiatre, psicoanalista. Especialista en orgonomia. Clínica de Medicina Orgonòmica de Creixell, Borrassà. T. 972 50 62 91. www.wilhelm-reich.org compartir -wilhelmreich.blogspot.com n INSTITUT EUROPEU DE PSICOLOGIA POSITIVA Creixement Personal, Programa Benestar 10, Gimnàs Psicològic i Teràpia Positiva Barcelona, Girona i Banyoles. T. 600 33 17 32 a.gonzalez@iepp.es / www.iepp.es n ANGÈLICA GIRALT Psicòloga Clínica. Brainspotting. Processos de dol i pèrdua C/ Nou, 20, 3r 1a. 17001 Girona T. 639 849 363. http://angelicagiralt.blogspot.com.es/ n MONTSE SALVADOR - PLA Psicòloga. Psicoteràpies d’orientació Psicoanalítica. col.legiada n.26252 Treball psicològic i suport emocional. Consulta a Girona T. 670 59 33 04 PSICOLOGIA ENERGÈTICA n ADALIA IGLESIAS Psicologa col.legiada Coaching Psico-astrològic Tècniques d'alliberament emocional · Nutrició Conscient adaliabcn.com adalia.bcn@gmail.com Consultes online i presencials Olot i Bcn Tl. 676579757 QUIROPRÀCTICA n CENTRE DE COLUMNA VERTEBRAL D’OLOT. Quiropràctica i Salut. Gemma Ferré Pujadas. Dra en Quiropràctica. Av. de l’Onze de Setembre, 7 Baixos. 17800 Olot T. 972 909 649 quirolot@gmail.com REBIRTHING n NÚRIA ROMAGUERA ESCUDERO *TERAPEUTA I FORMADORA en teràpies holístiques. *Rebirthing, Acupuntura i especial dona embaràs, biomagnetisme, flors Bach. Mestratge en teràpies energètiques. Reiki, reiki dona, altres. Moon mother. Radiestessia Hebrea. Organitzadora viatges Avalon

61

màgic femení. CONSULTES A SABADELL I GIRONA Telf 629435538 SEXUALITAT n GISELA RODRÍGUEZ Psicóloga col. n. 17204 Sexualitat i parella. Assessorament en criança. Desenvolupament personal www.giselarodriguez.com info@giselarodríguez.com Teràpia online i presencial a Figueres i L’Escala T. 651 893 160 n AGUSTÍ REYES MORENO Sessions d’Acompanyament Sexual per l’ajuda en la superació de dificultats relacionades amb l‘autoestima, l’excitació, l’erecció, l’ejaculació i l’orgasme, així como en casos de dolor durant l’acte sexual. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es TERÀPIA EMOCIONAL n MONTSE VILASECA Terapeuta emocional. Tractament del dol. Acupuntura, reiki, psicologia,auriculoteràpia, flors de Bach,minerals. T. 627 943 177 montbel9@yahoo.es

TURISME RURAL l CAN CEBRIÀ de VILERT TURISME RURAL per FAMÍLIES VEGETARIANES Podeu gaudir a les vostres vacances de la nostra acollidora casa on també fem concerts, activitats familiars i tallers. Ideal per a families vegetarianes amb nens petits que els agradi la natura, jugar a la plaça i passejar a la vora del riu Fluvià en un entorn molt tranquil. Cuidem l´espai amb el màxim respecte al medi ambient. Pl. Major de Vilert- 17832 HUTG-025832 T. 972 597049 M. 675229632 cancebriaturisme familiar@gmail.com l MAS ROSELLÓ Obert tot l’any, esmorzar inclòs. C. Mas Pallí Paratge dels Villars 17251 Calonge T.(+34) 972 652 452 M. (+34) 679 249 493 info@masrosello.es www.masrosello.es


Agenda

FIRES/JORNADES FESTIVALS DEL 7 AL 21 DE AGOSTO 15ª EDICIÓN FESTIVAL DE YOGA (MAS GIRCÓS) EN BESALÚ, GIRONA. Practicamos Yoga, cantamos, talleres de diversos temas, terapias, espectáculos, conciertos, Temazcales. Comida rica y vegetariana. Programa para niños y adolescentes. Piscina. Excursiones. Tel. 693 729 011 hola@festivalyoga.org www.festivalyoga.es DEL 5 AL 13 AGOSTO SPIRITUAL DANCE FESTIVAL DÍAS DE LUZ Danza y movimiento consciente. Yoga, meditación, talleres de crecimiento personal. Actividades para niños. Comida sana. Vacaciones alternativas. (CLARIANA DE CARDENER) www.spiritualdancefestival.com 27 DE JULIOL SANA REVOLUCIÓ 360º 1ª JORNADA DE BENESTAR EMO-

CIONAL AL PLA DE L’ESTANY Ioga, alimentació conscient, fengshui i minerals, Mindfulness, concert i moltes sorpreses més…Per reserves, pots contactar en els telèfons 699.896.744. (Dawa) o 616.189.423. (Cristina) o a sanarevolucio360@gmail.com

RETIRS SORTIDES PROJECTE VIVAC Un cap de semana on tu ets l'únic important! Potser no canviarà res del que t’envolta però dins teu canviarà tot! Tel. 627213938 www.gemmanicolau.com info@gemmanicolau.com TOT L’ESTIU RUTAS Y SALIDAS A CABALLO Clases de equitación. Pupilaje Camí del Clascar, s/n St.Esteve de Llèmena, la Garrotxa, Girona. El Clascar. Roberto Tel. 630 88 90 98 DEL 18 AL 21 JULIO TIERRA, CORAZÓN, CÍRCULO Reconecta con la sabiduría de

la tierra y sus ciclos . En Can Bordoi (Llinars del Vallès) Con Sophia Style y Gemma Polo www.mujerciclica.com Retiro vivencial para mujeres y hombres que desean celebrar la vida y reconectarse con todo lo que nutre verdaderamente. DEL 1 AL 4 DE AGOSTO LA TIENDA ROJA DE VERANO Celebra la magia de tu feminidad en la naturaleza. En Mamakilla (Pla de l’Estany) Con Sophia Style y Xènia Ros. Cuatro días para mimarnos, renovarnos y gozar desde el poder transformador de un círculo de mujeres. www.mujerciclica.com DEL 1 AL 4 DE AGOSTO VACACIONES CONSCIENTES Baños de bosque. Fuego ritual. Yoga. Meditación. Piragüismo. Naturaleza. Mantra. Casa la Rasclosa. Información y reservas: 679 939 302/ 670 519 370 DEL 10 AL 17 D’AGOST VIATGE INICIÀTIC “BULGARIA MÍSTICA”

Organitza: Ferràn Cardona Algaras. Coach i orientador Psicoemocional Tel. 696 40 04 50 DEL 12 AL 18 DE AGOSTO VIAJE A GLASTONBURY Información: Nuria Romaguera Tel. 629 43 55 38 DEL 15 AL 18 DE AGOSTO DA VIDA A TUS SENTIDOS Un retiro para conectar con el descanso y el placer. Yoga Meditación. Alimentación consciente. Gong. Naturaleza laiablascomeditacion.com. 649 621 030 Mail: hola@ laiablascomeditacion.com DEL 26 AL 28 AGOSTO RETIRO INTENSIVO DE DESARROLLO Y EXPANSIÓN DE PROYECTOS PARA EMPRENDEDORES CONSCIENTES Desbloquea, ordena, desarrolla Y expande tu proyecto Con constelaciones organizacionales Y mentoría sistémica. En un entorno único, con otros Emprendedores como tú Y desde tu esencia. EN MAMAKILLA - GIRONA (cerca estación AVE Girona) Más info 634 468 080 www.sistemiaconsulting.com


AGENDA DEL 30 D' AGOST AL 1/9 RETIR DE PLAER I AUTO-CURA PER A DONES. Plaer, cercle de dones, meditació, dansa, natura.. Lloc: Besalú. Mes info/ inscripcions: Carolina 690.342.376 Núria 629.435.538 DEL 13 AL 15 SEPTIEMBRE RETIRO INTENSIVO DE DESARROLLO Y EXPANSIÓN DE PROYECTOS PARA EMPRENDEDORES CONSCIENTES Desbloquea, ordena, desarrolla Y expande tu proyecto Con constelaciones organizacionales Y mentoría sistémica. En un entorno único, con otros Emprendedores como tú Y desde tu esencia. EN HOTEL TORREMIRONA - FIGUERAS (Cerca Estación AVE Figueras Vilafant) Más información 634 468 080 21 DE SETEMBRE SORTIDA MÍSTICA: MONTSERRAT, MONTANYA MÀGICA. Organitza: Ferràn Cardona algaras. Coach i orientador Psicoemocional. Tel. 696 40 04 50

TALLERS INTRODUCCIÓ AL BIOMAGNETISME -4H Impartit per Pedro Luis Baile El taller consta de: Breu exposició del concepte Biomagnetisme, Instrucció pràctica de testatge. Demostració pràctica del programa Biomagnetismomultifuncional, la valiosa eina de treball per a tot terapeuta Girona - Consulta i Centre de Formació NIMBO. St. Antoni Maria Claret, 9. Entl. 1ª 17002 Girona 972 22 09 22 / 609 803 292 biomagnetismomultifuncional.com

CURSOS FORMACIONS TOT L’ESTIU CURSO: YOGA NINDRA: YOGA DE LOS SUEÑOS. Apúntate al curso de meditación. Reserva tu plaza llamando al 972 17 98 60

TOT L’ESTIU FORMACIÓ I CARTA ASTRAL Revolució solar. Trànsits. Formació en Astrologia Intuïtiva Sinastria. 12 rodes de la fortuna. Per conèixer les teves tendències, habilitats i aprenentatges. Per saber quines influències estàs rebent en aquest moment. Per acompanyar en moments de canvis, dubtes i incertesa. Albert Serrano, és professor d'Astrologia Intuïtiva amb més de 25 anys d'experiència. Consulta online i presencial. 685 538 576 | nirmalaolot@ gmail.com. c/Joaquim Vayreda,13 Olot.www.nirmala.cat FORMACIÓN ANUAL 2019 REBIRTHING/ RENACIMIENT ESCUELA DE REBIRTHING Programa de Conocimiento y Desarrollo Personal. Expande tu respiración. Expande tu consciencia. Dirigida por : Irene Jové Baumann. Renacedora. Máster por RBI. info@rebirtingjove.com +(34) 610 262 792 www. rebirthingjove.com Formación intensiva de Renacimiento /Rebirthing 14 Y 15 SEPTIEMBRE CURSO RESIDENCIAL DE FIN DE SEMANA " LIDERAR Y SERVIR" Imparte Irene Jové 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com INICI 16 D’OCTUBRE CURS V MÀSTER DE BIOCONSTRUCCIÓ APLICADA 2019-20 UDG. Horari dimecres i divendres de 16.00 a 20.00h. Lloc- edifici Giroemprèn del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Girona. -Tallers de Biomímesis a FES, Olot Més info 972210299 (UdG) masterbioconstruccionudg.com Curs presencial i on line. Possibilitat de matricular-se en els mòduls per separat i tenir el títol de Postgrau en Salut a part. DEL 20 D’AGOST AL 8 SETEMBRE ESCUELA DE VERANO 2019 Curso básico. Curso avanzado. Máster Class. Dirigida por: Irene Jové Baumann. Renacedora.

Máster por RBI info@rebirtingjove.com +(34) 610 262 792 www. rebirthingjove.com OLOT 2019-2022. FORMACIÓ D' OSTEOPATIA EN OLOT Darrer cap de setmana de cada mes // 4 mòduls // cada mòdul consta de 10 mesos. Més de 20 anys de experiència i 15 anys en la docència, i presència en EEUU, Espanya, Rússia, Mèxic, Colombia, Ukrania, Kazagistan, ... Osteopatia amb treball del mestre A.T Still (fundador de la osteopatía)+ contingut sobre noves patologies existents. AQUEST CURS TAMBÉ SEMINARIS DE OSTEOPATIA CRANEOSACRAL. Més informació: 605462576/685538576 CURS 2019 FORMACIÓ EN QUIROMASSATGE 4 hores de formació a la setmana. Teoria i pràctica. Impartit per Mònica Juncà. Més informació de les formacions: www.escueladeosteopatiaevolutiva.com CURS 2019 FORMACIÓ AMB ASTROLOGIA INTUITIVA Més informació i servei de lectura de la carta astral: 685538576. Nirmala C/ Joaquim Vayreda 13, Olot reserva a : nirmalaolot@gmail. com; www.nirmala.cat

ACTIVITATS QUINZENALS 1 DISSABTE AL MES FORMACIÓ EN TXI KUNG, Bases Internes, Meditacions Taoistes i Luohan Txi kung. A càrrec de Jordi Canaleta Preu: 45€ mig dia 80€ tot el dia. Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www.yuanshen.es - info@ yuanshen.es - 654 605 710

63

DIJOUS C/15 DIES DE 19H A 20:30H UN CURSO DE MILAGROS amb Xavier Oromí 15€ per sessió Inscripcions al 972483993 info@somun.es

ACTIVITATS DIÀRIES DILLUNS 18:30H A 19:00H MEDITACIÓ D'OSHO Dirigit per: Joan Ramon Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es 18:30H A 20H DANZA SANA . MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Maragda. Carrer Eixample, 4 Anglés. Contacte: Patricia Tf. 651482519 Correu: dansasana@gmail.com - web: www. danzasana.com 20 A21:30H BIODANSA Dirigit per: Joan Ramon Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es DILLUNS, DIMECRES I/O DIJOUS DE 20.15 A 22.00 I DIMECRES DE 18.30 A 20.00 MEDITACIÓ «JO SÓC» Lloc: Centre de Teràpies Namasté. Avda Martí Genís, 30 baixos Vic. Més info: www. namastevic.cat, namastevic@ gmail.com https://yosoy333. wordpress.com/ Contacte: Aurora 690 62 44 44, Cesc 660 83 54 59 DIMARTS I/O DIJOUS DIMARTS 14H I 18:30H QI GONG I MEDITACIÓ


64

AGENDA

Dirigit per: Sophie Vidamant Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 mail: info@somun.es web: www.somun.es 17H, 18H, 19H CLASSES D’HIPOPRESSIUS, TONIFICACIÓ, CORRECCIÓ POSTURAL. Grups reduïts de 2 a 4 persones. Tots els nivells. Lloc: OsonaSalut Vic. C/Fusina,24.Contacte: M.677677879 – T. 938860886 Preu: 40 €/mes. 17.30H IOGA PER MAINADA Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es 19H RELAXACIÓ SENSORIAL Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 mail: info@somun.es web: www.somun.es 19:30H A 21H. DANZA SANA MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Ioga en Essència. Ctra. de la Pinya, 15. Olot. Contacte: Patricia Tf. 651482519 dansasana@gmail.com www.danzasana.com

DIMARTS I DIJOUS DIJOUS DE 19.30 A 21.00 I DIMARTS MATÍ DE 9 A 10.30 HATHA IOGA – PRIMERA SESSIÓ GRATUÏTA Lloc: Centre de Teràpies Namasté. Avda Martí Genís, 30 baixos Vic Més info: www.namastevic. cat, namastevic@gmail.com Contacte: Aurora 690 62 44 44,

Cesc 660 83 54 59 DIMECRES MATÍ O TARDA ESPAI DE NUTRICIÓ FEMENINA LLOC: Escola de Dones. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona www.escuelademujeres.es Més info: Myriam Tel. 636 44 76 69 myriam@escuelademujeres.es DE 19H A 20:30H AFRO YIN. Lloc: Mamakilla. Sta. LLogaia de Terri (GIRONA). Més info: info@mamakilla.cat. Contacte: Silvia- 616 336 769. Preu: 40/mes €

DIMECRES I DIJOUS DIMECRES DE 10H A 11.30H DIJOUS DE 20.15H A 21.45H TROBADES DE HO'OPONOPONO Confirmar assistència T.630 811 958 Espai Alexandra. c/Sis d'Octubre, 30A La Bisbal d'Empordà Aportació 5€

DIJOUS 18H RELAXACIÓ SENSORIAL Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es 19H UCDM Dirigit per: Xavier Oromí Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es 19H SOMUNA, SOM DONES Dirigit per: Sònia Torres i Gemma Vidó Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 mail: info@somun.es

web: www.somun.es IOGA KUNDALINI I IOGA NIDRA LLOC: ESCOLA DE CATALUNYAGIRONA. Preu, consultar web: www.gestaltcatgirona.com C/Sta Eugènia 18 1er 2ª Girona. info@gestaltcatgirona. com 605 631 649 972 09 26 34

9:30H A 14H CLASSES DE MTC (MEDICINA TRADICIONAL XINESA) Lloc: Centre La Flor del Remei, Passeig de la Generalitat,46 (Vic) Vine a probar una classe gratuïta.

DE 20.15H A 21.45H TROBADES DE HO'OPONOPONO Confirmar assistència T.630 811 958 Espai Alexandra c/Sis d'Octubre, 30A La Bisbal d'Empordà. Aportació 5€

DIUMENGE

DE 10,30 A 12H I DE 20,15 A 21,45H A VIC BIODANSA "UNA ALTRA MIRADA" Més info: Ester Llorà T. 626 40 32 92 esterlloraalmeda@hotmail.com

DIVENDRES MATÍ O TARDA SESSIONS DE MASSATGE INTEGRATIU LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx.17800 Olot - Girona www.masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es DE 10H A 11:30H. DANZA SANA MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Ioga en Essència. Ctra. de la Pinya, 15. Olot. Contacte: Patricia Tf. 651482519 dansasana@gmail.com www.danzasana.com De 19h A 20,30h A VIC BIODANSA "UNA ALTRA MIRADA" Més info: Ester Llorà T. 626 40 32 92 esterlloraalmeda@hotmail.com

DISSABTE

10H-15H CONSTEL·LACIONS FAMILIARS Dirigit per: Ainhoa Barquín Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 mail: info@somun.es web: www.somun.es

LLOGUER/ VENDA D’ESPAIS I DESPATXOS “PROJECTE SOCIAL” Cerquem espai en rural compartit per ubicar responsable amb petit magatzem. Lloguer o cessió us. 30/40m2. Garrotxa-Gironès-Pla E. 688. 227. 599 - Pachamama LLOGUER D'ESPAIS PER XERRADES, TALLERS I TERAPIES: 100M2, 60M2, 15M2. Centre Yuan Shen, C/Oviedo 5 Girona www.yuanshen.es LLOGUER DESPATX AMB AIRE ACONDICIONAT, SALA D'ESPERA, LAVABO (ZONA COMUNA : CUINA). AL CENTRE DE GIRONA, C/ Pare Claret, 14, 2-2. 17002-Girona. Contacte: 629753803 (Anna). LLOGUER DE DESPATXOS AL CENTRE DE GIRONA: C/Juli Garreta, 1 àtic C. 17002 Girona. Més info: Respira Benestar i Salut. Telf: 872027416 www.respirabenestarisalut.com info@respirabenestarisalut.com LLOGUER DE DESPATXOS AL CENTRE DE GIRONA. Plaça Marqués de Camps, 16 1er. 17001 Girona. Més Info: Equilibrium. Telf.- 872 081 505 www.equilibrium.cat info@equilibrium.cat


Centre

terapèutic

· OSTEOPATIA · MASSATGE TERAPÈUTIC · NATUROPATIA · AURICULOTERAPIA · TRACTAMENTS INTEGRALS

d’estudis i de creixement personal

Àrea de formació a Girona QUIROMASSATGE OSTEOPATIA AURICULOPUNTURA REFLEXOLOGIA Impartits per Josep Roman

FISIOTERAPIA GLOBAL: GRS

Reconstrucció del suport de la persona humana

cursos

ula tríc ta a m ber o

PER A LA RECUPERACIÓ DE LA PERSONA

VINE A POTENCIAR ELS TEUS CONEIXEMENTS I AUGMENTAR-NE L'EFECTIVITAT

amb aquesta tècnica d'integració del tractament. Formació destinada a osteòpates, acupuntors, practicants de MTX, homeòpates, fisioterapeutes...

INTRODUCCIÓ AL BIOMAGNETISME -4HImpartit per Pedro Luis Baile El taller consta de:

Breu exposició del concepte Biomagnetisme, Instrucció pràctica de testatge. Demostració pràctica del programa Biomagnetismo-multifuncional, la valiosa eina de treball per a tot terapeuta. www.biomagnetismomultifuncional.com

Girona

Barcelona

Consulta i Centre de Formació

Consulta

St. Antoni Maria Claret, 9 Entl. 1ª - 17002 Girona

08036 Barcelona (Clínic)

972 22 09 22/609 803 292

609 803 292

taller

Impartir per Guy René. www.guyrenesuarez.com

C/ Vilarroel, 164 4º 1ª

nimbo33@gmail.com


PulpoPop: transfusió artística

total

Aquests 2019 els PulpoPop han complert 10 anys de carrera. Per a celebrar-ho presenten el doble cd Unamentlentaeminentalimentalentenimentilamenta.com que estrenaran a l’Auditori Girona. Es tracta d’una obra conceptual gravada per dos músics, dos instruments: veu: Edgar Massegú (Pulpo) i guitarra: Marcel Torres (Pop). El duet entén la música com una eina de transformació social, per això el disc l’obren amb la cançó l’Ós Bru, que també té el seu videoclip realitzat amb les complicitats de FAPAS (Fondo para la protección de los animales salvajes) o Ipcena, que han cedit imatges d’ossos bruns per a la ocasió. El doble cd es complementa amb un recurs educatiu per aprendre català. El material didàctic es pot trobar entrant a la web que amaga el mateix títol impronunciable del disc: Unamentlentaeminentalimentalentenimentilamenta.com Si no sou capaços d’escriure’l bé, fotografiant el següent QR també hi podreu accedir.

Paral·lelament PulpoPop també ha presentat la pel•lícula KATARTIST i l’exposició d’art contemporani que la complementa: Mapa Katàrtik, al Bòlit Centre d’Art Contemporani. En definitiva, arriben de nou trencant motlles. A més a més aquest any la interacció de les arts púlpiques és total; l’Edgar Massegú ha començat a fabricar escultures sonores que formaran part d’un nou disc, i també a pintar quadres amb materials impossibles. De moment podeu veure la seva escultura Manola al bosc de Can Ginebreda de Porqueres, altres obres seves ja es poden comprar al restaurant Llevataps de Girona (Plaça de l’Oli, 1).


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

67

PENSA EN PACK Hem incorporat una línia nova de PACKAGING, amb la que comptem amb un departament per idear packs mitjançant un programa especialitzat en disseny estructural de packs. Podem calcular i crear un pack a mida pel client únic i personalitzat. Les maquetes poden ser enviades al client de forma virtual, en 3D o bé, fer-les reals mitjançant una taula de tall que ens permet fer packs reals amb acabats i suports finals per tal de poder fer proves d’estrès i comprovar l’estètica del producte dins un lineal. La taula de tall també permet fer semitalls per etiquetes, permet fer filigranes de tall i un seguit d’opcions per poder donar forma al paper.

c/ Can Planes, s/n | 17160 Anglès (Girona) Fax 972 422 267 | Tel. 972 420 107 info@impremtapages.com www.impremtapages.com


68

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

del 7 al 21 d’agost 2019 - Besalú - Girona, Más Gircós

DIFERENTS TIPUS DE IOGA EN PLENA NATURA, TEMAZCAL, MASSATGE, DANSA, FILOSOFIA, TERÀPIES, MÚSICA, ARTESANIA, CHILL OUT, TALLERS, ALEGRIA, MENJAR SA, PISCINA, CONCERTS I ESPECTACLES, OPEN STAGE PER A TOTS HO PASSEM MOLT BÉ!. BENVINGUTS ELS PRINCIPIANTS FESTIVALITO INFANTIL: IOGA, ART I JOCS. FES’TEEN: ACTIVITATS PER A ADOLESCENTS I molt més...

Vine els dies que vulguis

+ info en: www.festivalyoga.es - 693 729 011 - hola@festivalyoga.org

patrocinat per: Barcelona

Profile for GIROSALUT

CONTINUAMOS LA DISTRIBUCIÓN DE GIROSALUT&BARNASALUT  

¡YA TENEMOS EN DISTRIBUCIÓN GIROSALUT&BARNASALUT JULIO! Apreciados amigos, Continuamos nuestra distribución de GIROSALUT&BARNASALUT JULIO!...

CONTINUAMOS LA DISTRIBUCIÓN DE GIROSALUT&BARNASALUT  

¡YA TENEMOS EN DISTRIBUCIÓN GIROSALUT&BARNASALUT JULIO! Apreciados amigos, Continuamos nuestra distribución de GIROSALUT&BARNASALUT JULIO!...

Advertisement