__MAIN_TEXT__

Page 1

®

QUI SÓC QUI SÓC JO ? JO?

"EXPERIÈNCIA ZERO"

"Experiència Zero" AMB SATYAPREM

amb 7, 8 i Satyaprem 9 DE JUNY

Revista GS56 - BS11

gratuïta març 2019

®

&

®

Revista gratuïta

7, 8 i 9 DE JUNY

Què és la intolerància a la FRUCTOSA? MÒNICA ALBERTÍ

El DOLOR entra y sale por la misma puerta DEBORAH GUITTARD


3. EDITORIAL. SUMARI

5. CÚRCUMA, CONOCE SUS BENEFICIOS 6. DESCUBRIENDO LA MIEL DE MANUKA PER MANUKA WORLD 8. JO VAIG PATIR UNA MALALTIA

Editorial

AUTOINMUNE PER DANI MIR 10. QUÉ ÉS LA INTOLERÀNCIA A LA FRUCTOSA? PER MÒNICA ALBERTÍ COROMINAS. MUNDO NATURA 12. COMIDA CONGELADA. CONSEJOS PARA CONGELAR ALIMENTOS 18. BRUXISME: FÈRULA O NO FÈRULA?

Benvolguts amics, Per a nosaltres, una revista és una proposta d'intencions; un vol lliure a les mans de qui l’agafa. De vegades, busquem tocar el cor o que descobriu un pensament amagat o llançar simplement un llaç a això que anomem benestar o equilibri emocional.

AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ PER EQUILIBRIUM

A GiroSalut&BarnaSalut estem apostant des de fa quasi 10 anys amb 56 edicions publicades, en transmetre i difondre qualitat de vida i benestar.

25. EL DOLOR ENTRA Y SALE POR LA MISMA PUERTA. DEBORAH GUITTARD

Els temps que vivim són precipitats i us animem a descobrir i experimentar altres possibilitats. La nostra publicació està aquí per oferir-vos novetats, articles interessants, entrevistes, una agenda d'activitats molt variada, un directori de tot tipus de professionals de la medicina preventiva i el sector ecològic, propostes de viatges i nombroses opcions per optar per una vida més sostenible i saludable! Us convidem a descobrir un món ple de possibilitats! Carolina Soler Directora

20. EL CONCEPTE HOLÍSTIC DE L’ODONTOLOGIA. MAR LÓPEZ DE KARPURA 21. ENTREVISTA AL DR. CARLES FRIGOLA¨ 22. MAS MORATÓ DE CREIXELL. JARDÍ TERAPÈUTIC PER DR. FRIGOLA 22. ENTREVISTA A HELENA BELLOD ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA GIRONA

28. HÍBRID O ELÈCTRIC, QUI TÉ MÉS POTÈNCIA? 30. ¿YA CONOCES TODO LO QUE APTA PUEDE HACER POR TI? PER APTA 35. MÉS ENLLÀ DEL QUE PODEM IMAGINAR. PER ÍNGRID TERRICABRES. CENTRE ESCREIX 37. COFENAT CALIFICA DE PSEUDOESTADÍSTICA... POR ROBERTO SAN ANTONIO-ABAD. 41.CHI NEI TSANG. MASSATGE ABDOMINAL. SOMUN 44. LA FI DE LA RECERCA, SATYAPREM 46. EL DESPERTAR DE TU DIOSA INTERIOR POR ÁFRICA MARTÍN 52. ENTREVISTA A CHRISTIAN RUIZ DORANTES Y VANESSA GARCÍA VIZUETE 55. OPORTUNIDAD DE NEGOCIO 56. AYURVEDA. LA PRIMAVERA NO SE TRATA SOLO DE FLORES. 58. LA GUIA VERDA 64. AGENDA

CONTACTA AMB NOSALTRES 633 756 056 girosalut@live.com

www.girosalut.org

Per un món sostenible, quan m'haguiS llegit, passa'm a algú altre o recicla'm. Gràcies!

Sumari


4

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Sevilla FIBES 22-24 de marzo

La Revolución Ecológica


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Cur ¿qué? ¿y eso con qué se come? La cúrcuma (cúrcuma longa) es una hierba muy común y es conocida como “La Reina de las Especias”. Su olor es algo similar al de la pimienta, con un gusto fuerte y un color dorado casi anaranjado. Es usada por personas en todo el mundo al cocinar. Pero la cúrcuma es mucho más que una simple especia. Es una sustancia sumamente poderosa, que trae consigo muchos beneficios. La cúrcuma contiene una amplia carga de antioxidantes, antivirales, antibacteriales, anticancerígenos, antimutantes y anti inflamatorios. La cúrcuma también posee muchos nutrientes como proteína, fibra dietética, niacina, vitamina C, vitamina E, vitamina K, sodio, potasio, calcio, cobre, hierro, magnesio y zinc. Es por

este rico contenido que se usa para atender una gran cantidad de problemas de salud. Aquí enumeramos algunos beneficios que consumir este milagro de la naturaleza puede aportar a tu vida.

1. Cáncer. La cúrcuma puede evitar el cáncer de próstata, detener el crecimiento de cáncer ya existente e incluso destruir células cancerígenas. Los componentes activos en la cúrcuma representan algunos de los mejores escudos contra la radiación para tratar tumores. También tiene un efecto preventivo de células tumorales como la leucemia, carcinomas de colón y de seno. 2. Alivia la artritis. Las poderosas propiedades anti inflamatorias que tiene la cúrcuma resultan muy útiles en el tratamiento tanto de la osteoartritis como de la artritis reumatoide.

5

Además está comprobado que las propiedades anti oxidantes que posee esta especia destruyen los radicales libres existentes en el cuerpo que dañan a las células corporales. Se sabe que quienes padecen de artritis reumatoide y consumen con regularidad la cúrcuma experimentan una disminución importante de dolor y de inflamación. 3. Controla la diabetes. Debido a que modera positivamente los niveles de insulina, también mejora el control de la glucosa e incrementa el efecto de las medicinas empleadas en la diabetes. También ayuda a reducir la resistencia de la insulina, hecho que puede disparar la diabetes tipo 2. Pero al combinarla con medicamentos fuertes, la cúrcuma puede causar hipoglicemia o niveles bajos de azúcar. 4. Reduce los niveles de colesterol. Investigaciones han demostrado

cómo el usar cúrcuma al cocinar ha ayudado a reducir el colesterol en sangre. 5. Estimulante del sistema inmunológico. La cúrcuma contiene una sustancia conocida como lipopolisacárido, que ayuda a estimular al sistema inmunológico. Es antibacterial, antiviral y fungicida, lo cual también ayuda a fortalecer al sistema inmunológico. Tomar media cucharadita de cúrcuma y disolverla en medio vaso de leche tibia es un remedio eficaz y potente contra la gripe o el resfriado. La cúrcuma se consigue fácilmente en el super y tiendas naturistas y no es muy cara, por lo cual, cuando se te atraviese en algún pasillo del supermercado no dudes en adquirir una y tenerla a mano. Los beneficios no se harán esperar.


6

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

DESCUBRIENDO LA MIEL DE MANUKA


¿CONOCES TODAS LAS PROPIEDADES Y LOS BENEFICIOS DE LA AutÉntica MIel de Manuka de NUEVA Zelanda? 100% NATURAL Con certificación MGO® que garantiza la calidad y el contenido en Methylglyoxal del producto.

SIN EN GLUT

• • • •

Boca y garganta Salud digestiva Cuidado de la piel Cuidado de heridas

Oferta Especial Feria Descuento para visitantes profesionales de Eco Salud 2019

· CALIDA DA

CERTIFICA

ACCIÓN SATISF

CERTIFICA

ManukaWorld

Distribuidor Oficial en España de productos Manuka Health

www.manukaworld.es

· CALIDA DA

D

D

15%

Puede ayudar en:


8

· TRACTAMENT GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

INTEGRAL

III·

JO VAIG PATIR UNA

MALALTIA AUTOIMMUNE FACTORS COMUNS Seguint el fil de l’article de la darrera edició, en el qual us vaig donar una breu orientació del que jo anomeno TRACTAMENT INTEGRAL, avui us parlaré dels punts en comú que tenen diferents malalties cròniques i dels 3 FACTORS que comparteixen les MALALTIES AUTOIMMUNES. Els éssers humans som organismes pluricel·lulars. El nostre organisme s’origina a partir de dues cèl·lules; és senzill d’entendre que el nostre estat de salut està estretament lligat a l’estat de les nostres cèl•lules. Aquest organisme pluricel·lular no és estàtic, sinó que hi ha una regeneració constant. Cada tipus de teixit té el seu cicle de renovació, depenent de les funcions que desenvolupen les seves cèl·lules. Per exemple, certes cèl·lules epitelials de l’estómac es regeneren cada 5 dies, els glòbuls vermells de la sang tenen un cicle de vida d’uns 120 dies, el cicle de renovació dels ossos pot oscil·lar entre uns mesos i els 12 anys (depenent de l’edat, però sempre es regeneren, també a la 3ª edat), i així succeeix amb totes les cèl·lules del nostre organisme. Jonas Frisen, biòleg cel·lular de l’Institut Karolinska d’Estocolm, ha demostrat que l’edat mitjana de totes les cèl·lules del organisme d’un adult pot oscil·lar entre els 7 i 10 anys. Totes les cèl·lules, independentment de les funcions que realitzin, tenen mecanismes similars: es reprodueixen, es nodreixen, evacuen els seus metabòlits (dins de les seves possibilitats també es desintoxiquen) i desenvolupen un treball específic. Això ens permet d’entendre que a més de la informació present al seu material genètic (com veurem, molt important en casos de malalties autoimmunes, però no determinant), la cèl·lula depèn de 2 factors externs que condicionen el seu funcionament: la qualitat dels nutrients que li arriben i la qualitat del medi on viu, l’espai extracel·lular. (Pels interessats en aquest darrer tema us recomano aprofundir en els treballs d’Otto Heinrich Warburg i d’Alfred Pischinger)

3 FACTORS COMUNS DE LES MALALTIES AUTOIMMUNES. L’experiència sobre la malaltia autoimmune que vaig patir i sobre la d’alguns dels pacients que aconsello, em diu que per tenir una malaltia autoimmune han de coincidir com a mínim aquests 3 “vectors”:

Predisposició genètica: Pels interessats sobre aquest tema aconsello buscar informació sobre el cromosoma 6. (Un grup de proteïnes codificades per una família de gens localitzades al braç curt d’aquest cromosoma estan implicades en la presentació de l’antigen als Limfòcits T). Una alteració d’aquest cromosoma pot fer que en un moment donat de les nostres vides el nostre organisme es confongui i ataqui parts del nostre organisme confonent-los amb patògens, iniciant-se així la malaltia autoimmune. Val a dir que en la gran majoria de casos aquesta alteració genètica es manifesta d’una manera (positiva) o d’una altra (negativa) depenent de l’epigenètica; de l’entorn abans esmentat: El Terreny ho és tot. És en aquest punt que pren una gran importància l’estat dels nostres intestins.

Porositat intestinal: De fa uns anys ençà que ja és ben sabut que malalties com la celiaquia poden causar una reacció sistèmica immune, és a dir, poden causar una reacció, en parts del cos que aparentment no tenen res a veure amb els intestins. Però en aquest cas jo em refereixo a altres tipus d’intoleràncies alimentàries: uns intestins en mal estat i porosos faran que passin aliments parcialment digerits al torrent sanguini. Per exemple, si en lloc de passar els aminoàcids separats, un a un, passa un grup d’aminoàcids o una proteïna parcialment digerida, el cos no la reconeix i creu que és un antigen (un virus, una bactèria, un fong...) i en fa un anticòs i l’ataca. Us deixaré una pregunta per la propera edició: Què creieu que pot passar quan una persona té una predisposició genètica a tenir una malaltia autoimmune més una porositat intestinal que fa que el seu sistema immune reaccioni atacant aliments que no hauria d’atacar? El detonant: Pot ser un període d’estrès important (per

Aproximadament 2/3 del cos humà són aigua, el medi on viuen els milers de milions de cèl•lules que formen el nostre organisme hauria de ser aigua neta, fluida, que permeti que la cèl•lula es nodreixi correctament i que tingui una evacuació eficient dels seus metabòlits. Per tant, són de vital importància per a la cèl·lula i per a la nostra salut, tant la qualitat dels nutrients com la qualitat del medi. Així doncs podem afirmar que el Terreny ho és TOT.

exemple: estudiant, a la feina, cuidant algun ésser estimat que pateix una malaltia, etc.), un xoc o un trauma, una altra malaltia, un accident, una operació, un part, etc. Unes emocions mal canalitzades o un estat d’estrès elevat i mantingut en períodes llargs, poden interactuar de manera negativa a tot el nostre organisme, de la mateixa manera que un estat emocional òptim i relaxat pot influir de manera positiva. Emocions positives = a química Positiva; Emocions negatives = a química Negativa.

Com ja vaig comentar a l’article de la passada edició, sóc de l’opinió que un dels Factors comuns que comparteixen diferents patologies cròniques es la Toxèmia que anem acumulant al llarg dels anys. Per això la importància de deixar “d’embrutar i de netejar” (Depuració Corporal).

De tots aquests apartats i de molts altres temes interessants us en parlaré en properes edicions. Fins aleshores us desitjo molta salut i us recordo que tot és possible! Dani Mir. Més info: danimircuros@gmail.com 699 760 321


Què és la Intolerància a la

Fructosa?

Per Mònica Albertí Corominas. Directora de Mundo Natura. Llicenciada en Farmàcia. Màster en Nutrició Ortomolecular. Experta Universitària en Medicina Antienvelliment. El que malanomenem Intolerància a la Fructosa (i que en realitat és una malabsorció de fructosa) és un síndrome molt infradiagnosticat que pot arribar a afectar fins 40-60% de la població i que, en alguns casos provoca simptomatologia amb la que es fa difícil enfrontar el dia a dia. La fructosa és un monosacàrid (sucre) que trobem en fruita i vegetals, però també podem trobar com edulcorant de productes dietètics (ja que té gran capacitat endolcidora, menys calories que el sucre i índex glicèmic baix) Les persones que la pateixen, quan mengen aliments suposadament sans com fruites, verdures, cereals, llavors, llegums...poden patir una sèrie de símptomes digestius com distensió o dolor abdominal, flatulències, diarrea, nàusees...i/o altres símptomes extradigestius que van des de cansament o insomni, fins a depressió, mals de cap o dolors musculars...

Què pot estar passant? En aquest article no estem parlant de la malabsorció primària a la fructosa que és una malaltia genètica. La malabsorció secundària a la fructosa es produeix degut al deteriorament de la mucosa intestinal per alguna raó com malaltia celíaca, gastroenteritis, SIBO, malaltia inflamatòria intestinal, paràsits, enteritis per radiació... Aquests processos inflamatoris a nivell de la mucosa intestinal han produït un problema amb el GLUT5 que és el que transporta la fructosa cap a dins de la cèl·lula intestinal.

Què passa si la fructosa no entra dins la cèl·lula? que seguirà el seu camí dins de l’intestí i acabarà arribant a l’intestí gros,

I què hi passa a l’intestí gros? Que hi tenim la major part de la nostra microbiota (o flora intestinal) que son uns bacteris que faran una festa amb tot allò que li arriba!! Ells s’alimentaran d’aquesta fructosa i alliberaran àcids grassos de cadena curta junt amb alguns gasos com hidrogen, CO2 i metà. Aquests gasos i substàncies osmòticament actives son les causants de la simptomatologia (que és molt semblant a la d’altres trastorns digestius com la dispèpsia o la Síndrome de l’Intestí Irritable).

Com saber si ho tinc? Si el teu millor estat és no menjar, podries tenir malabsorció de fructosa. La prova més usada actualment es un test d’alè amb fructosa. Es basa en que els gasos hidrogen i metà (que només poden venir de la fermentació per part dels nostres bacteris intestinals) passen a sang, arriben als pulmons i poden ser alliberats a través de l’alè. Et donen a prendre una solució amb fructosa i es mesura si, al cap d’un cert temps, elimines aquests gasos per alè. El diagnòstic positiu serà la primera part d’un camí en el que, el primer pas seria adoptar una dieta baixa en fructosa/fructans per tal de disminuir simptomatologia. Però el camí, que en alguns casos pot ser llarg, ha de portar a determinar la causa primària de la inflamació intestinal que ha desembocat en aquesta malabsorció. Busca l’ajut d’un professional especialitzat per a guiar-te en aquest procés.

Mundo Natura Salut Salut digestiva Hidroteràpia de còlon Nutrició ortomolecular Aprimament Flors de Bach auriculoteràpia

Mundo Natura Massatges Terapèutics Relaxants Bellesa

Cursos i tallers

Trobareu més informació a www.mundonatura.net


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Camí Ample, 3 T. 972 77 16 31 ecologicalescala@gmail.com

Laia Sanz T.661 000 934 laiasanz18@gmail.com

11

Anna Moyano T.628 827 197 annakine3@gmail.com


12

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

COMIDA CONGELADA CONSEJOS PARA CONGELAR ALIMENTOS La congelación de los alimentos es una técnica muy antigua de conservación que se ha mejorado de forma continua. En la actualidad es aplicable a todo tipo de alimentos: comidas precocinadas, panes, frutas, verduras, etc. La ventaja principal radica en que detiene, no elimina, el crecimiento de posibles patógenos (hongos, bacterias, levaduras, helmintos) en los alimentos sin tener que adicionar sustancias químicas, asegurando que su consumo sea con las máximas garantías de higiene, seguridad y calidad. ¿Existen más ventajas de congelar mis alimentos? Las principales ventajas de congelar alimentos son: permite prolongar la vida útil de los alimentos, reduce el desperdicio por alimentos estropeados, permite planificar la compra, hace que aproveches ofertas, que compres productos de temporada a mejor precio, todo ello para ser aprovechado posteriormente. Muchas personas no están seguras de la inocuidad de sus productos almacenados en sus propios congeladores. La confusión se basa en el hecho de que pocas personas entienden cómo el congelador protege sus alimentos y cuál es el mejor método de congelarlos. A continuación, se tratará cierta información de cómo congelar los alimentos de forma inocua y por cuánto tiempo se deben mantener congelados. Aspectos a considerar: 1. Temperatura: la temperatura debe ser inferior a -18°C, ya que es donde mejor se preserva la calidad nutritiva de los alimentos. 2. Tiempo: para que la calidad del producto no se vea afectada, la congelación debe realizarse en el menor tiempo posible. 3. Envases: utiliza envases de vidrio o plástico, rígidos y herméticos para congelar los alimentos ya que son los más adecuados, o bien, bolsas específicas para congelar (no cualquiera de plástico), con el fin de evitar la abrasión por congelación. 4. Tipo de alimentos: puede congelarse casi todo tipo de alimentos, aunque algunos alimentos pierden parte de sus propiedades. La excepción para congelar son productos enlatados, huevos en cascarón, algunas frutas, mayonesa, etc. Consejos para congelar: • Extrae todo el aire posible, porque el oxígeno evita la evaporación y crecimiento de las bacterias. • Evita congelar las latas, alimentos sueltos y calientes. • Una opción para congelar las verduras es escaldarlas

(sumergir las verduras por dos minutos en agua hirviendo) o cocerlas, una vez limpias, para detener el proceso de deterioro del alimento y eliminar las bacterias. • No congeles los alimentos que hayas previamente descongelado, ya que aumenta su contenido bacteriano. • Puedes congelar todo lo que hayas cocinado, aunque procedan de alimentos previamente congelados (en casa o directamente de la tienda). • Congela en pequeñas raciones, porque cuanto más rápido se congele la comida, más fresca estará al descongelarla. • Ten en cuenta que la temperatura del congelador, el tipo de envase para congelar y el proceso de descongelación posterior que inciden en la conservación de las propiedades originales de los alimentos. • Etiqueta los productos con fecha de congelación y su contenido, y recuerda: primero en entrar, primero en salir. • Vigila los envases rotos, pueden dañar el alimento y no ser apto para el consumo. • Deja al menos un margen de 1 a 1,5 cm en la parte superior del envase o recipiente, ya que al congelar los alimentos y líquidos suelen expandirse un poco. • Verifica que los alimentos no tengan escarcha o que su envase no esté demasiado blando, supondría la pérdida de la cadena de frío en algún momento.

Tiempo máximo estimado ALIMENTO de congelación • Pan y bollería: 3 meses • Tartas y pasteles horneados: 6 meses • Quesos: 6 meses • Yogur: 2 meses • Huevos (sin cáscara): 12 meses • Frutas: 11 meses • Verduras: 12 meses • Salsas: 1 mes • Caldos, sopas y cremas: 6 meses • Comidas: 2 meses • Galletas caseras 2 meses


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

26

13


14

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

EcoRegió, impulsem un model econòmic inspirat en l’economia economia regenerativa. regene Enfortim les sobiranies econòmica, energètica i alimentària de la comunitat. Aconsegueix la teva targeta de consum per estalviar amb Cashback. • Bio’s Ecomercat Girona, I love Food a Barcelona, conserves i melmelades de l’Eric. l’Eric • Ofertes en milers d’empreses. www.ecoregio.cat/ecocashback Assegurances ètiques amb ATLANTIS • Assegurances: automòbils, llar, accidentes accidentes personals i vida, estalvi i pensions ensions • Medicines complementàries, complementàries salut i dental • Convenis col·lectius i cursos de formació per autònoms i empreses. Serveis d’energia slow cost amb LIBERLUZ LIB • Preu just, sense modificació en el servei. • fins al 20% d’estalvi per particulars i empreses. Més informació: Tel. 972 42 87 00 · www.ecoregio.cat · info@ecoregio.cat


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

15

Port Alma, un espacio dónde poder pausar el ritmo y tomarse el tiempo de reencontrarse con uno mismo. Mediante el contacto con los caballos experimentar el presente y conectar con nuestra más pura esencia. Terapia con Caballos / Sesiones coaching con Empresas / Constelaciones sistémicas con Caballos /Alquiler de espacios / Retiros

Sesiones individuales Programas de fin de semana y en régimen de pensión completa.

Veïnat Plà de Martís, 17 Esponellà 17832-Girona. Para más información:

www.portalma.es Tel. 608 618 628

Curs d’introducció

a

Port Alma

l’aquarel•la

Nous cursos a partir de

setembre a Girona i Barcelona Per a més informació contactar al 638 955 991 Instagram: @claudiallobera¬_art Facebook: Claudia Llobera Vilà


16

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

ecosalud

B A R C E LO N A 2 0 1 9

28ª edición

12, 13 y 14 de ABRIL

Salón de la Salud y los Productos Naturales ¿Tienes un herbolario? ¿Quieres aumentar tus ventas? En EcoSalud te explicamos como hacerlo... Complementos alimenticios - Dietética Cosmética natural - Alimentación ecológica

Organiza:

www.expoecosalud.es

En:


Sabies que...

la quiropràctica

és per a tothom

?

La suavitat del tractament, el respecte de les necessitats específiques de cada cos i la manca d'efectes secundaris fan de la quiropràctica una opció recomanable per a qualsevol condició i qualsevol edat. Embarassades

Els canvis de pes i hormonals provocats per l'embaràs exigeixen molt de la dona, física i emocionalment, i en conseqüència la columna se'n veu afectada. Amb la quiropràctica podem permetre-li viure aquest procés amb el mínim de complicacions i ajudar a preparar millor el cos pel part.

Nounats i infants

El procés del part, les caigudes, les motxilles i les tensions emocionals pròpies d'aquestes edats, repercuteix sobre la columna vertebral del nen i interfereixen en el seu desenvolupament sa i natural. La quiropràctica els ajudar a gaudir plenament dels primers anys de les seves vides i a prevenirlos de futurs problemes de salut.

Tercera edat

L'evolució natural del cos acostuma a venir acompanyada d'un desgast provocat per anys de manca de la cura adequada. La quiropràctica permet retornar al cos part de la vitalitat i la flexibilitat perdudes per tal de gaudir de les infinites possibilitats que ens ofereix aquesta etapa de la vida.

Esportistes

Millor concentració, flexibilitat, rendiment, capacitat de recuperació i disminució de lesions són conceptes claus per a qualsevol que practiqui l'esport de manera professional o amateur i que s'aconsegueixen en un cos lliure de subluxacions vertebrals.

Vine al Centre Quiropràctic Girona,

al carrer Bisbe Lorenzana, 44 Bis, Entresol 1ª, Girona. Evaluarem com la quiropràctica et pot ajudar. Per reservar hora truca al 972 426 588 o escriu a info@centrequiropracticgirona.com


Dr. ERIC ROSA · ODONTÒLEG

BRUXISME: FÈRULA O NO FÈRULA? AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ Sovint, en una visita rutinària al professional i segons el seu criteri, pot aconsellar-nos una fèrula. Ja sigui per presència de desgastos en els queixals, dolors o sorolls en l'ATM (articulació temporo-mandibular que uneix la mandíbula al crani), demanda del pacient, etc. Però no sempre és la solució. És més, en la majoria de casos, pot no ser necessari o fins i tot contraproduent. Seria com tapar l’origen de la patologia sense tractar-la directament. Així que cal fer un bon diagnòstic i trobar la causa que provoca dit bruxisme.

Cal fer un bon diagnòstic i trobar la causa que provoca dit bruxisme La mandíbula té dos posicions bàsiques de tancar la boca. La primera, i la que prefereix el nostre cos, és prioritzant un equilibri en l'ATM amb total relaxació muscular. I la segona, i la que ens és imprescindible per poder mastegar bé, és prioritzant el màxim de contactes possibles entre les dents de dalt i les de baix. La gran majoria de vegades aquests dos tipus de tancament no coincideixen. I és que, quan tanquem utilitzant la primera posició, sol haver-hi tan sols contacte en un, dos... punts i no en tota la boca. És el

que es coneix com a prematuritat o interferència. I és aquí on el cos pren consciència d'aquests punts de contacte prematurs i intenta desgastar-los per eliminar-los i poder cloure d'una forma el més equilibrada possible. És on apareix el bruxisme. Amb un bon diagnòstic, pren força el paper de l'odontòleg qui, seguint les pautes de l'RNO (rehabilitació neuro- oclusal), té la capacitat de millorar dita oclusió i fer reduir o desaparèixer el bruxisme mitjançant un equilibrat oclusal. Però aquí no acaba tot. Gràcies a aquest ajust, no només millora l'oclusió sinó també tota la cadena muscular que s'ocupa de la masticació. I aquesta va lligada a la postura del nostre cos. D’aquesta manera, si no existeix un bon equilibri oclusal, difícilment podem tenir compensats els altres nivells bàsics posturals com són la cintura escapular, malucs, genolls i peus. Tot i així, no vol dir que, amb una oclusió correcte, es tingui un equilibri a tots aquests nivells ja que podria existir un problema, per exemple, als peus. Així doncs, cal remarcar la importància de realitzar una bona revisió al nostre odontòleg i tenir en compte els aspectes comentats i amb més èmfasi si, a més, patim d’algun episodi de dolor, vertígen o migranya on hi pugui estar influint la nostra oclusió.

Dr. ERIC ROSA VILARNAU Odontòleg Nº Col: 4696

Col·laborador extern de la Clínica Dental Drs Banchilleria

Plaça Marquès de Camps 16, 1r pis 17001 Girona · 972 21 30 53

Clínica Dental Drs. Banchilleria · Odontologia de mínima intervenció · 972 21 30 53 · www.doctorsbanchilleria.com


ODONTOLOGIA DE MÍNIMA INTERVENCIÓ ODONTOLOGIA INTEGRATIVA

EQUIP DE RADIOLOGIA DIGITAL D’ÚLTIMA GENERACIÓ (T.A.C. 3D)

TAC 3D

SERVEI DE TAC A PACIENTS

SERVEI DE TAC A ODONTÒLEGS

· A pacients de la nostra o d’altres Clíniques · Demani hora amb la petició del seu Dr. · Atenció immediata. . CD del TAC per poder valorar.

· Millor definició dels canals radiculars en edodòncies · Escanejat postoperatoris en casos d’implants.

LA CLÍNICA DENTAL Drs. BANCHILLERIA COL·LABORA AMB EQUILIBRIUM: ESPAI DE SALUT LLOGUER DE DESPATXOS

VENDA DE PRODUCTES

Flexibilitat horària: hores, mòduls fixes, ...

Productes naturals, Bio, Eco

Equilibrium: Espai de Salut · 872 081 505 · info@equilibrium.cat · www.equilibrium.cat


ENTREVISTA AL

DR.CARLES FRIGOL A

Sóc un psiquiatre “bio” podríem dir Dr. Frigola, vostè és metge, psiquiatre i psicoanalista. Com foren els inicis de la seva professió? Vaig començar essent el metge de Peralada. Posteriorment vaig continuar formant-me com a psiquiatre al Hospital Clínic de Barcelona. Però també va seguir formant-se a Londres… Efectivament, i durant varis anys vaig assistir a la Tavistock Clinic on estudiàvem els estats de la ment i la seva influència en l'àmbit familiar i social. Laing creador de l’antipsiquiatria, Bowlby, creador de la "teoria del apego" i Foulkes, creador del group-analysis foren els meus professors. Vaig tenir el privilegi de conèixer a la Dra. Eva Reich. La filla de Wilhelm Reich, el famós psicoanalista? Ella em va introduir en el treball del seu pare. El Dr. Reich entenia la ment i el cos com una totalitat (l’organisme), on els problemes de salut estan on cada persona té congelada tota la seva estructura de caràcter. Qué es la medicina orgonómica? Deriva de organisme i es refereix a una nova ciència que va més enllà de la medicina psicosomàtica. Estudiem l’anàlisi del caràcter de cada persona, tractem dels problemes mèdics, emocionals i mentals mitjançant la teràpia orgonómica. A la Clínica de Creixell realitzem el test bioenergètic de Reich amb una gota de sang del dit, i mirant-la en viu al microscopi, podem saber l’estat de salut de la persona, la seva càrrega bioenergètica i la contaminació mediambiental i la autoimmunitat que presenta. També treballem amb l´ORAC, que és un acumulador d’energia per a persones amb depressió i càncer i que necessiten una major càrrega energètica en el seu organisme ja debilitat. Com tracta els problemas mentals i emocionals dels seus pacients? Sóc partidari de la nova psiquiatria. No acostumo a donar medicaments químics d’entrada sense conèixer profundament a la persona i sóc més partidari de les teràpies naturals. Sóc un psiquiatre “bio”, podríem dir. Utilitzo les tècniques de la psicoanàlisi relacional, tan individualment com en grups i practico la psiquiatria orgonómica que és una especialitat mèdica que vaig aprendre a USA. Avui dia, l'espai de treball de grup (6-7 pacients junts) té moltes possibilitats terapèutiques. Com han evolucionat les malalties mentals des que va començar? Les depressions, les adiccions, els trastorns dissociatius de la personalitat i les ansietats i fòbies de tot tipus, estan a l’ordre del dia. Han augmentat molt les malalties degeneratives. Per altra banda, han millorat les neurociències, i els psicoanalistes hem fet grans avenços en la comprensió del funcionament del cervell i en la capacitat d’entendre els estats mentals de les persones. Avui dia podem tractar patologies que abans eren impossibles de ser tractades. Carles Frigola Serra


Mas Morato de Creixell : Un jardí terapèutic Una dècada d’experiències terapèutiques

Dr. Carles Frigola

D es de la cultura grega existeix la creença de que els espais exteriors enjardinats poden Fotografia: J.Lluis Caritg

ser espiritual i emocionalment curatius i des d´aleshores molts aspectes de l´efecte de la natura en la salut es continuen estudiant. Com dubtar del poder curatiu de la verdor de les plantes, de la llum del sol i de l´aire fresc?.

Amb Hipòcrates, els jardins hel•lènics comencen a ser considerats fonamentals en la recuperació dels malalts. Que aquests poguessin gaudir de l´aire pur, del sol i de les propietats medicinals d’algunes plantes, sempre van ser elements importants a considerar. El seu llibre Aires, Aigües, Llocs tracta de tot això. Va ser el metge que va escriure el famós Jugament Hipocràtic. Algun dia parlaré d’aquest jurament. A l´Edat Mitja, els claustres dels monestirs, que en molts casos eren hospitals, brindaven un lloc segur a escala humana. Així ho descriu San Bernat (1090-1153), fent referència als seus hostes en l´Hospedè de Clairvaux a França, relatant els beneficis dels que gaudeixen al romandre a l´aire lliure, estimulant els cinc sentits i reconfortant a les persones malaltes o invàlides. El concepte d´aquests jardins meditatius i regeneradors es perd amb la decadència dels hospitals durant els segles XIV i XV. La sanitat pública aleshores queda bàsicament en mans de l´autoritat eclesiàstica i la més gran preocupació era la de construir grans sales des d´on tots el malalts poguessin seguir la missa. Aquestes sales tenien una planta en forma de creu com una església i les finestres eren altes i petites , d´aquesta manera era impossible que els malalts poguessin veure el jardí o sentir la escalfor reconfortable del sol. Tot i així, en molts hospitals, la tradició del pati enjardinat no es va perdre, com per exemple a Les Invalides de París, a molts hospitals anglesos i també a Pisa, Trieste, Viena i Florència. S´ha d´arribar als segles XVII i XVIII, que es torna a tenir en compte la importància de la higiene, perquè es consideri amb mes atenció l’espai exterior del jardí com a factor curatiu. És Roger Ulrich un dels primers estudiosos sobre la importància de les àrees verdes en els sanatoris. Aquest autor esmenta a Lorenz Hirschfeld, un teòric alemany i expert horticultor del segle XVIII, que descriu els beneficis que gaudeixen les persones internades a l´entrar en contacte amb la natura.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment Aquest escriu: “L´hospital ha que estar obert, no encaixat entre altes parets. El jardí ha que estar directament connectat amb l´hospital perquè la vista de les flors i els escenaris alegres vigoritzen al pacient i la vista del jardí els encoratja-hi a voler caminar. A més, la gespa ha de tenir senders secs amb cadires i bancs. El jardí ha d´ajudar a oblidar la debilitat i les preocupacions i fomentar una actitud positiva. Els espais han de tenir una gespa cuidada i mates amb flors. També petits rierols que corrin entre les mates, i el soroll de les refrescants cascades de les fonts d´entre els arbusts han d´arribar a les nostres oïdes. S´han de fer grups de moltes plantes per enfortir els aromes. I que el cant dels ocells que troben recer en els arbres ens alegrin el cor amb els seus cants”.

Tots coneixem les importants reformes que es van realitzar en els hospitals anglesos en el segle XIX gràcies a Florence Nightingale (1820-1910), una gran defensora de la higiene, la primera en utilitzar mètodes científics i fundadora de la que seria la moderna escola d´infermeria. Per ella era fonamental l´aire lliure, els jardins amb flors, els dormitoris ben il·luminants i airejats i els capçals dels llits a prop de grans finestres. A finals del segle XIX, principi del XX, neixen els sanatoris a les muntanyes per curar la tuberculosi i s’instal·len llits amb rodes que permeten traslladar els pacients a prop dels boscos i de les terrasses de manera que puguin prendre el sol i respirar l’aire pur dels pins i els avets.

23

Un altre tipus d´estructura sanitària és la dels sanatoris per malalts mentals els quals, en molt casos, estan rodejats de jardins i on es comença a utilitzar la jardineria i l´agricultura dins dels seus règims de teràpia. A partir de l´any 2000, es podria dir que s´estudia i s´investiga els efectes i els beneficis dels jardins terapèutics construïts a partir d´aquests anys.

Beneficis terapèutics Hem comprovat que els jardins com el del Mas Morató de Creixell (que també té la funció de consulta psico-analítica i terapèutica, tan individual com amb grups) poden:

a) Reduir l´estrès ajudant al cos a trobar el seu propi equilibri. b) Disminuir el dolor físic i mental i el sofriment emocional que l’acompanya. c) Alleujar la depressió, especialment si s´incentiva el moviment. d) Ajudar al pacient a evocar els seus propis recursos de sanació e) Crear un ambient adequat on el pacient pot realitzar teràpies físiques creatives de jardineria, poda, sega, horticultura, etc. en grup. f) Ser un espai on es poden reunir els pacients per realitzar tasques en comú o fer teràpies de grup (grup anàlisis) arterapia, etc. El principal canvi que denoten les persones després d´haver transcorregut un temps en un jardí terapèutic, és el canvi d’humor, un relaxament del organisme, un augment del benestar i un sentiment de serenitat. Els jardins terapèutics es divideixen en dos classes: Jardins Restauratius, per la reducció del estrés, facilitar un suport emocional, buscar un equilibri cognitiu i els Jardins de Rehabilitació que faciliten el desenvolupament i el manteniment de les habilitats físiques i cognitives a travès de la interacció amb les plantes i amb les fonts d’aigua, tot per millorar les habilitats socials i psicològiques. (Continuarà) Dr. Carles Frigola és psiquiatra i psicoanalista. Metge Orgonomista. Premi Pascual i Prats del Col·legi de Metges i de la Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona. Treballa a la Clínica de Medicina Orgonòmica de Creixell, Borrassà. Tel 972 506 291 Per a més informació sobre aquests i d'altres temes, així com sobre l’allotjament terapèutic i els treballs amb grups que es realitzen a Mas Morató, podeu consultar: www.wilhelm-reich.org www.compartir-wilhelmreich.blogspot.com facebook: Fundación Wilhelm Reich

Fotografia: Font clàssica en jardí anglés


24

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

BIODINAMICA CRANEOSACRAL TERAPIA PRE y PERINATAL Una propuesta terapéutica que nos lleva a reconectar con nuestra Salud, reparando y resolviendo las dificultades - físicas, emocionales y mentales que nos impiden ser y expresarnos desde el bienestar Carmen Pascual 661 169 390 - carmen.biodinamica@gmail.com Consulta en Tordera y Barcelona

Expande tu respiración Expande tu consciencia

ESCUELA DE REBIRTHING Dirigida por Irene Jové Baumann Renacedora Máster por RBI

Sesiones individuales y en familia Bebés, niños y adultos Durante el embarazo, parto y posparto

PRÓXIMOS CURSOS Marzo, 1, 2 y 3 Curso residencial de fin de semana de Purificación Espiritual y Prácticas con los Elementos. Imparten: Irene Jové y Armando Sánchez Marzo, 16 al 24 Curso básico residencial intensivo de 9 días. Escuela de Invierno. Si se realiza posteriormente el curso avanzado en Verano, constituye una formación completa. Imparte: Irene Jové Abril, 6 y 7 Curso "De los 7 años a la pubertad. Recuperando una infancia feliz". Imparte: Irene Jové Mayo, 11 y 12 Curso "Pubertad y Adolescencia. Reconectar con nuestra pulsión de vida". Imparte Salvador Cárdenes Junio, 1 y 2 Curso "Autoestima y Relaciones. Ser un adulto sano". Imparten Irene Jové y Doia Riera Junio, 28, 29 y 30 Curso residencial "Prosperidad y Satisfacción laboral". Imparten Irene Jové y Manuel Rodríguez Septiembre, 14 y 15 Curso "Liderazgo y Servicio" Imparte Irene Jové Y además: sesiones de Rebirthing los sábados 16 de marzo, 6 de abril, 11 de mayo, 1 de junio, 29 de junio (en agua) y 14 de septiembre. Todas las actividades se pueden hacer sueltas PIDE MÁS INFORMACIÓN:

610 26 27 92 info@rebirthingjove.com formacion.rebirthingjove.com | www.rebirthingjove.com

INTRODUCCIÓ AL MINDFULNESS Sessió informativa i pràctica

Divendres 22 de març 18:30h Sessió oberta i gratuïta Cursos durant els mesos d'abril i maig

Gestalt Banyoles Av. Països Catalans 4, 3-1

Per a més informació: 699 12 74 51 - gestaltbanyoles@gmail.com http://www.animamindfulness.cat


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

El dolor entra y sale por la misma puerta

25

El dolor que dejan las emociones que no fueron reconocidas en su momento se juntan, formando un campo de energía que se instala en cada célula de tu cuerpo. Es ahí donde se van acumulando los dolores de infancia, de adolescencia y luego los de edad adulta. Entonces la cosa se complejiza de tal manera que a veces no sabemos porqué una situación aparentemente sencilla, en nosotros, ocasiona un efecto profundo de rabia que se convierte en ira, una tristeza que comienza y no para o un miedo tan paralizante como un ataque de pánico. Esas emociones, son energías que se nutren de energías compatibles en la misma vibración, es entonces cuando creamos pensamientos y dramas para alimentarlo. El cuerpo que acumula esas emociones que se nutren del drama y que se muestran en nuestro cuerpo físico lo llamaremos cuerpo–dolor. Este cuerpo es adicto a la infelicidad, disfruta la inconsciencia de encontrar siempre una causa externa para continuar sufriendo.

¿Cómo reconocer que se ha activado el cuerpo-dolor? Cuando hay una actitud reactiva, inmediatamente intentas explicar, justificar, agredir, corregir o defenderte. La respiración se altera, el tono de voz cambia, hay tensión muscular, comienzan pensamientos negativos, repetitivos y aparecen las emociones contenedoras de todo ese panorama. Todo esto ocurre en fracciones de segundo y simultáneamente.

¿Qué hacer? - No resistas, permite lo que estas sintiendo. - Respira conscientemente y cuenta hasta 10 o hasta 100 si es necesario antes de reaccionar. - Pon tu enfoque en lo que te está ocurriendo, en

lo que se activa en tí, mas que en el hecho mismo. - No te victimices. En cada evento siempre pregúntate ¿cual es la creencia que hay que sanar?, sin importar no tener la respuesta en el momento. Es una manera de enfocarte en la comprensión de lo que está ocurriendo y no darle fuerza al sufrimiento. - Genera un hábito sanador: Crea un espacio para respirar, lo cual es maravilloso porque no hay nada que hacer mas que aquietarte. El tiempo que elijas 5,10 o 30 minutos al día solo para presenciar cómo ocurre tu respiración. Sin ningún esfuerzo mas que aquietarte. Mas que aprender, es comprender que el dolor utiliza la misma puerta para entrar y para salir. Es abrirle espacio a una emocioón que en su momento no fue reconocida, respirarla, abrazarla e integrarla.

Mi nombre es Deborah Guittard Coach integrativo y Consteladora familiar A través de mi página web o email puedes contactarme y obtener una sesión gratuita: www.deborahguittard.com deborahguittard@gmail.com.


ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA GIRONA

HELENA BELLOD Com treballa el terapeuta a l’escola?

Què és la Gestalt? La Gestalt és una teràpia humanista i holística que té en compte l’ésser humà en la seva totalitat. En contempla tres centres principals -l’emocional, el cognitiu i el corporal- i les relacions que estableix amb el seu entorn. Quan el client ve a teràpia o a la formació el que fem és centrar-nos en la relació terapeuta-client. El que fa el client amb el terapeuta és el que fa a la seva vida quotidiana amb les seves relacions.

Per aquest motiu treballem en com establir una relació de qualitat. Com més genuïna i espontània sigui la relació, més autèntics podem ser i més lliures ens sentim. Durant el procés terapèutic el client va adquirint eines en un espai segur per, després, poder-les dur a la pràctica diària. Això comporta que la persona pugui sentir-se satisfeta amb les seves accions: quan aconseguim que el què pensem, sentim i fem vagin en la mateixa línia és quan aconseguim un sentiment de satisfacció.

Què caracteritza l’escola? La nostra escola és l’única a àmbit estatal que treballa amb el que coneixem com dues costes gestàltiques (la de Fritz i la de Laura Perls). Amb això obtenim una visió més àmplia. La manera de treballar de Fritz és molt útil perquè posa l’atenció en l’experiència i les vivències. De Laura Perls incorporem la part més teòrica; que serveix per tenir una bona base i un bon suport a nivell terapèutic perquè la persona ampliï el seu repertori d’actuació.

Partint que treballem amb les dues costes, hi haurien dues maneres de treballar. Una es focalitza en com l’individu escolta la seva necessitat i agafa la força per anar a l’entorn i satisfer-la. Aquesta seria més de Fritz Perls: jo necessito, m’escolto, jo sento... i vaig cap a l’entorn i ho agafo. I l’altra posa l’atenció en la postura del terapeuta treballant des de la ressonància: “què m’està passant a mi amb tu”? Se centra en els micro i macro moviments de la persona, ja que aquests ens aporten molta informació de com està funcionant la persona de manera no-conscient. Per poder treballar des d’aquesta filosofia és important l’existència d’un procés d’autoconeixement, on les eines te les emportes posades perquè tu has sigut el primer de viure-les in situ. Les tècniques sense amor i treball personal queden buides. Saber usar una tècnica és molt important però si no hi ha la part humana i amorosa del terapeuta la sessió no serveix per a res.

Quin format utilitzeu? Un dels potencials que tenim com a escola és que treballem amb grups reduïts. La majoria d’escoles treballen amb grups a partir de 18 persones i nosaltres tenim un màxim de 15 perquè creiem que així podem estar realment per la persona. Un altre aspecte és que treballem amb dos tutors que realitzen el seguiment del grup i, alhora, els alumnes van veient diferents professionals especialitzats en temes concrets. Això és bo perquè tens un referent clar i a la vegada pots anar veient altres maneres de treballar. Personalment, penso que no existeix una manera única de fer Gestalt. De fet, crec que seria contradictori tenint en compte que el que volem és aconseguir la genuïnitat de cadascú. És per aquest motiu que conèixer diferents persones i maneres de treballar ajuda molt a l’alumne. Un altre punt fort és que oferim dos formats: una tarda o un matí a la setmana o bé un cap de setmana al mes.

www.gestaltcatalunya.com


28

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Híbrid o elèctric,

Quin té més potència? Els vehicles elèctrics compten únicament amb un motor mentre que els híbrids combinen el motor elèctric amb un d'explosió. Tens clar que vols un vehicle que sigui respectuós amb el medi ambient i que et permeti estalviar gasolina, per la qual cosa estàs entre un híbrid i un elèctric, però et sorgeix el dubte de la potència.

Motor elèctric… o motor híbrid? Els vehicles 100% elèctrics compten únicament amb un motor que requereix d'un endoll per a carregar-se. Encara que també és capaç de generar energia elèctrica quan el cotxe l’impulsa durant la frenada o retenció, en essència la seva autonomia depèn totalment del nivell de càrrega i per això és una opció a valorar en els conductors que busquen un vehicle per a trajectes curts. Els vehicles híbrids combinen un motor elèctric amb un d'explosió per a garantir-te una conducció molt més eficient: conducció elèctrica amb zero emissions en ciutat i estalvi de combustible en carretera, sense necessitat de preocupar-te per l'autonomia.

Encara amb dubtes? Els híbrids no només tenen la mateixa o més potència que els cotxes elèctrics i costen molt menys. Per a acabar de decidir-te, et compartim 3 avantatges dels cotxes híbrids Toyota:

1. L'autonomia dels híbrids és molt major, ja que utilitzen un motor d'explosió de suport. 2. Les bateries dels híbrids es recarreguen sempre soles. No és necessari connectar el teu Toyota al corrent perquè es posi en marxa. 3. Els híbrids també són respectuosos amb el medi ambient. Per molt que els elèctrics no emetin CO2 de forma directa, saps d'on surt l'electricitat amb la qual es recarreguen? A Espanya, de centrals elèctriques, en la seva majoria tèrmiques. Ara que ja tens tota la informació al teu abast, a qué esperes per posar a prova la potència del teu nou híbrid Toyota?

NOU TOYOTA RAV4 HYBRID NO VISQUIS A MITGES PER 285€ /MES 48 quotes. Entrada de 8.187,80 €. Última quota: 16.623,47 €. TAE: 7,65%

INCLOU TOYOTA COMPLET:

4

ANYS DE GARANTIA

4

ANYS DE MANTENIMENT

NAVEGADOR

TOYOTA CASACUBERTA casacuberta.toyota.es

1

ANY D’ASSEGURANÇA

CASACUBERTA AUTOMÒBILS CTRA. DE MANLLEU 36, 08500 VIC TEL. 938 862 022

Consum mitjà (l/100 km): 4,6. Emissions CO₂ (g/km): 105. Toyota RAV4 2WD Advance + Navegador. PVP recomanat: 32.300 € per finançament con Pay Per Drive. Entrada: 8.187,80 €. TIN: 6,50%. TAE: 7,65%. 48 quotes de 285 €/mes i una última quota (valor futur garantit): 16.623,47 €. Comissió d’apertura finançada (2,75%): 663,09 €. Import total del crèdit: 24.775,29 €. Import total degut 30.303,47 €. Preu total a terminis: 38.491,27 €. Oferta financera de Toyota Kreditbank GmbH sucursal a Espanya y Toyota España, vàlida fins al 31/03/2019 a Península i Balears. Model visualitzat no correspon amb el model ofert. Segur a Tot Risc amb Franquícia de 150€ inclòs. Exclusiu per a clients RAV4 de 27 i 75 anys, més de 5 anys de carnet i bonificació acreditada sense sinistres o 5 anys i màxim un sinistre. Per més informació consulta a www.toyota.es o al teu concessionari habitual.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

29


30

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

¿Ya conoces todo lo que

puede hacer por tí? La Associació de Professionals de les Teràpies Alternatives (APTA) es una entidad creada por abogados, economistas y terapeutas con el objetivo de facilitar al colectivo de los terapeutas todas las herramientas de carácter jurídico y empresarial así como también de proteger los intereses del sector. Nuestros espacios y colaboraciones Uno de los servicios que ofrecemos son espacios para que nuestros asociados puedan ofrecer sus talleres y charlas donde pueden dar a conocer su trabajo. El centro de MissBoo es un espacio cerquita de Sagrada Familia muy bien comunicado y acogedor donde además de poder dar a conocer tu trabajo podrás realizar también un networking de calidad y conocer recursos profesionales para tu día a día. Disponemos también de Espai En Blanc situado en Terrassa, una propuesta que nace como un espacio de encuentros y compartires desde diferentes técnicas con especial atención a la consciencia y al bienestar. Un lugar abierto y disponible para todos aquellos que busquen sitio acogedor para impartir sus cursos, talleres e incluso desarrollar sesiones personalizadas. Y a partir de ahora empezamos a colaborar con Observatory of Entrepreneurship and Happiness de la Universidad Politécnica de Catalunya (UPC), un espacio creado para el desarrollo, la incentivación y promoción del emprendimiento y la felicidad en el mundo universitario y empresarial. ¡Y por cierto! El servicio inverso también lo hacemos. Si tienes tu centro y quieres ampliar la gama de terapias y conocer nuevos terapeutas te ponemos en contacto con nuevos terapeutas para que puedan crear nuevos proyectos.

Servicio de facturación ¡Trabaja a tu aire sin cuotas fijas! ¿No te atreves todavía a dar el paso para ser autónomo? ¿Ingresos irregulares? ¿Quieres cotizar tus ingresos y compatibilizarlos

con otras actividades? APTA te ofrece el servicio de Indieprof donde cubrimos todo tipo de gestiones administrativas y burocráticas relacionadas con el cobro de tu trabajo, realizamos la facturación y gestionamos las altas y bajas a la seguridad social. Con nosotros podrás trabajar de manera totalmente segura y con los horarios que mejor te convengan siendo tú tu propio jefe. Además destacar el equipo de abogados y economistas que están detrás de este servicio para ofrecerte la mayor confianza ante cualquier imprevisto que pueda surgir.

Seguros de responsabilidad civil y seguros de protección jurídica En el momento de asociarte con nosotros puedes configurarte la cuota anual atendiendo a tus necesidades. Una de las modalidades es con la contratación de un seguro profesional por tan solo 120 euros al año con el que podrás realizar tu trabajo terapéutico con total tranquilidad y confianza.

Para más información: APTA (Associació de Professionals de les Teràpies Alternatives). C/ Bolívia 239, 1er piso. 08020 Barcelona Teléfonos: 93.631.62.77 // 619.570.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

oSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

3

“EL MILLOR RECORD D’UN VIATGE ÉS UNA BONA FOTOGRAFIA” Som un grup de professors de fotografia que ens agrada viatjar i volem compartir els destins que coneixem bé amb qui vulgui aconseguir un bon reportatge fotogràfic. Fem safaris i també viatges antropològics i culturals als cinc continents, sempre a l’època més adequada. Els viatges són sostenibles i respectant sempre el medi ambient i les poblacions locals. Anem en grups petits, amb un tracte personalitzat del guia per tal de que es formi un ambient familiar. Pots veure totes les possibilitats amb els detalls del dia a dia de cada viatge aquí: www.australphoto.com

Si tens ganes de viure aventures, escriu a viajes@australphoto.com o truca al 636 216 898

Un nou concepte de perruqueria TRACTEM AMB PRODUCTES SOSTENIBLES I D’ORIGEN NATURAL

Vols donar color al teu cabell sense tòxics?

-Color Plant: Coloració 100% natural amb plantes i flors biològiques - Tons&Color: Coloració sense amoniac, niquel ni sulfats. (Apte per a pacients oncològics)

MacadamiaPerruqueriaVic

Gurb, 75 - Vic Tel.: 93 146 36 03 WhatsApp: 644 482 767

31


34

GiroSalut&BarnaSalut Guía QUE de Salut, Cos í Ment MÉS ENLLÀ DEL PODEM

IMAGINAR

Un petit conte per a grans persones

Per: Íngrid Terricabres (Centre EscreiX)

(CONTINUACIÓ)*

D

esprés de sopar el pare d’en Xavi va ensenyar a la família el fulletó sobre el Mètode VEO que li havia donat la mare de la Júlia:

MÈTODE VEO desenvolupament de la ment, la consciència i la Visió Extra Ocular Planificació: 10 sessions individuals (1h amb el fill/a + 30min amb els pares), una per setmana. Requisits: conèixer els colors, saber llegir, puntualitat i assistència. Tenir més de 6 anys. Material de treball: ment, consciència, força interior i voluntat. Resultats esperats en el fill/a: confiança, responsabilitat, autonomia, desenvolupament intel·lectual, naturalitat, empatia, atenció, concentració, intel·ligència emocional, seguretat, comunicació... conflictes familiars, pors, bloquejos emocionals, dificultats d’aprenentatge, vergonya, problemes en relacions socials... Activació i desenvolupament de la Visió Extra Ocular (VEO)

- Com ho veus? - li va preguntar a la mare- Potser podríem trucar a l’Íngrid i anar-la a veure. A en Xavi li costa llegir i sovint també li costa entendre els deures, a part de tot el que és l’atenció i la motivació, que la podria millorar molt... A més, m’agradaria demanar-li com funciona aquest “treball amb els pares”. - Em sembla molt bé - va contestar la mare, amb interès-. Demà matí la podem trucar. (CONTINUARÀ) * Si no vàreu poder llegir els capítols anteriors, els trobareu a la pàgina d’inici d’escreix.cat

Més enllà del que ens podem imaginar és un conte que narra una realitat. Si ets dels curiosos, a la pàgina web www.escreix.cat trobaràs un munt de vídeos, fotografies i textos que, amb pèls i senyals, t’explicaran d’on ve i cap a on va aquesta revolució. Íngrid Terricabres Instructora del Mètode V.E.O.®

escreix

695.286.490 C/ Ciutat, 6 1r (08500 - VIC) www.escreix.cat - info@escreix.cat


14

benestar GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment 1a sessió -50% dte.

35

LA RIERA

Casa Rural - Allotjament i esmorzar

Venda directa de pollastres ecològics properament OUS I CONILLS ECOLÒGICS

LA RIERA Sentfores - Vic

686 76 14 66 www.lariera.cat

Descobreix la pau, els paisatges i el silenci de les Terres de Lleida a Nalec (La Vall del Corb,Lleida)

Ecoturisme en connexió amb la natura i la cultura

Allotjament turístic per grups, celebracions, tallers de creixement personal

Avda. Diputació nº1 , 25341 Nalec (Lleida) info@esdespertar.com www.esdespertar.com Tel .609652588

Centre de Teràpies Namasté • • • •

Teràpies alternatives, naturals i energètiques Cursos i tallers Lloguer de sales equipades amb camilla Espais per a activitats grupals

Avda. Martí Genís, 30, baixos Vic 690 62 44 44 – 660 83 54 59 namastevic@gmail.com / www.namastevic.cat


36

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

COFENAT califica de “pseudoestadística” el informe de la APETP contra la mal llamada ‘pseudociencia’ El presidente de COFENAT, Roberto San Antonio-Abad, pide seriedad a la hora de hablar de los fallecidos y exige que se explique la fórmula para extrapolar las muertes de seres humanos. Madrid, 29 de enero de 2019.- El presidente de la Asociación Nacional de Profesionales y Autónomos de las Terapias Naturales, COFENAT, ha calificado como “pseudoestadística” el informe sobre fallecidos a causa de las terapias naturales en España presentado esta semana por la Asociación para Proteger al Enfermo de Terapias Pseudocientíficas (APETP) y ha exigido “seriedad a la hora de hablar sobre fallecidos en España”. Lo primero que hay que preguntarle a la APET es la fórmula mediante la que ha extrapolado el dato acerca de muertes de seres humanos, según ellos, a casusa de las mal llamadas ‘pseudociencias’”, ha asegurado San Antonio-Abad. “Las estadísticas por defunción se hacen sobre los certificados médicos. Que demuestren la veracidad de los datos contenidos en este ‘pseudoinforme’ que, a juicio de COFENAT, es un fraude”, ha declarado. “En el preámbulo del “pseudoinforme” se señala directamente que no existe ninguna estadística o estudio oficial. ¿Nos les parece entonces que la grave acusación efectuada no tiene fundamento?”, se ha preguntado el presidente de COFENAT. En este sentido, además, que en el preámbulo se señale con absoluta rotundidad que las terapias causan miles de muertes al año siendo un grave problema para la salud pública, es una acusación directa a los profesionales que trabajan en España en el sector de la comisión de un delito contra la salud pública. Por otra parte, en la introducción culpa a las instituciones y a la ausencia de control normativo. Por tanto, las miles de muertes tienen un responsable principal, que serían los profesionales de las terapias naturales y un responsable por omisión, que es la Administración. “Con todo, la APETP culpa a la Administración, por omisión por ausencia de control, de las miles de muertes que según ellos causan las mal llamadas ‘pseudociencias’”, ha aseverado el presidente de COFENAT. Y, finalmente, en lo que se refiere a una referencia específica a COFENAT en la que la APETP sostiene que sus pro-

fesionales no tienen seguro de Responsabilidad Civil, San Antonio Abad ha declarado: “Esto no es cierto. Y de hecho, en la sentencia a la que hace referencia la propia APETP en su pseudotrabajo, se hace mención expresa a que los profesionales de COFENAT disponen de un seguro de RC”.

“Y sobre esta sentencia, sobre el caso de Mario, queda claro que la APETP no tiene respeto por nadie, ni por la Administración, ni por los profesionales de las terapias naturales, ni por el poder judicial” ha concretado San Antonio-Abad, quien ha hecho mención expresa a la sentencia. “De este modo, no se vislumbra de qué modo pudiera haber interferido el acusado en el devenir del tratamiento médico pautado desde el servicio de hematología del hospital en dicha fase inicial; más si cabe cuando el propio Dr. ***** admite que ****había sido reacio desde el primer momento a seguir el tratamiento con quimioterapia, es decir, desde que le fue diagnosticada la enfermedad, el 7 de enero de 2013, cuando todavía no existe constancia de que hubiera acudido a la consulta del acusado ni hubiera contactado con el mismo”. “Hecho probado de la sentencia dictada en el caso señalado. Decir que las terapias alternativas son las causantes de la muerte de Mario es faltar a la verdad y no respetar las decisiones judiciales”, ha concluido. Roberto San Antonio-Abad. Presidente de COFENAT. www.cofenat.es


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Angèlica Giralt i Taberner Psicòloga clínica Psicoterapeuta

Travessera de Canaders, 2, 5è-1a, 17002 Girona

VI CAN ÇA DRE ’A D

(a tocar de l’edifici “El Bolet” de Plaça Catalunya)

Telf: 639849363

37


38

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

“Coneix totes les teories. Domina totes les tècniques, però en tocar una ànima humana sigues tot just una altra ànima humana.” Carl G. Jung


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

39

Abiertas inscripciones para nuestros encuentros de Semana Santa y Agosto cerca de Barcelona.

SPIRITUAL DANCE FESTIVAL Danza y movimiento consciente, Yoga, Meditación, Talleres de crecimiento personal, Actividades para niños y niñas, Convivencia, Paseos, Masajes, Comida sana, Vacaciones alternativas. Ven a vivir unos días únicos, sanos y transformadores, con un gran equipo que desde 2011va creciendo en calidad, amor y conciencia. Te esperamos con los brazos y el corazón abierto.

Semana Santa Consciente

Spiritual Dance Festival - Días de Luz

Castellar de n'Hug del 18 al 22 de Abril 2019

2019 - Clariana de Cardener del 5 al 13 de Agosto

(Elige 3 ó 4 días/noches)

(Elige tu entrada y salida de 3 a 8 días/noches)

www.spiritualdancefestival.com 654146433 (Dani) ¿A qué esperas para vivir una experiencia Spiritual Dance?


40

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

IFEMA, Feria de Madrid

I FERIA PROFESIONAL INTERNACIONAL SOBRE COSMÉTICA, MODA Y MENAJE NATURAL, ÉTICO Y SOSTENIBLE DE LA PENÍNSULA IBÉRICA

Eco Living Iberia es la primera y única Feria Profesional e Internacional de la Península Ibérica basada en el Estilo de Vida Natural, Ético y Sostenible, donde se reúnen productores y distribuidores de productos de cosmética, textil y moda, menaje del hogar y droguería. Únete a miles de distribuidores, mayoristas, minoristas y expositores bajo un mismo marco comercial protagonizado por productos naturales, sostenibles y de producción ética, procedentes tanto de la Península Ibérica como del ámbito internacional. Este gran evento vendrá de la mano de Organic Food Iberia, nueva y emocionante feria profesional dedicada a promover la industria ecológica agroalimentaria, de bebidas y vinos, a nivel internacional. Ambas reunirán a más de 400 expositores y miles de compradores de toda Europa y del resto del mundo.

¡Juntos por un mundo más sostenible! Llámanos al 919 018 162 o al 687 050 300 www.ecolivingiberia.com


Restaurant Restaurant& &Take Takeaway away Fresh&Homemade Fresh&Homemade Local / Proximity Local / Proximity/ /Km Km0 0 Flexivegetarià Flexivegetarià Bio Eco Bio Eco

““

SERVE SERVE LOVE LOVE GIVE GIVE PURIFY PURIFY BEGOOD GOOD BE DOGOOD GOOD DO MEDITATE MEDITATE REALIZE REALIZE Swami Sivananda Swami Sivananda

””

Camí del Mas Rostei, s/n Camí del Mas Rostei, s/n 17255 Begur - Girona - Costa Brava 17255 Begur - Girona - Costa Brava GPS Lat. 41º 56' 7.98'' / Long. 3º 11' 34.655'' GPS Lat. 41º 56' 7.98'' / Long. 3º 11' 34.655'' T. 972 179 860 · info@sagarrofa.com T. 972 179 860 · info@sagarrofa.com www.sagarrofa.com www.sagarrofa.com


Els Elsdimecres, dimecres,divendres divendresi idissabte dissabted’11 d’11aa 13 13 hh

INTRODUCCIÓ INTRODUCCIÓAALA LAMEDITACIÓ MEDITACIÓ(GRATUÏT) (GRATUÏT)

MEDITATION TALKS (FREE) (FREE) MEDITATION TALKS

Wednesday, and Saturday Saturday from from1111am amto to13 13pm pm Wednesday, Friday and


44

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

45


46

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

DIOSAS CONQUISTADORAS: EL DESPERTAR

DE TU DIOSA INTERIOR Un viaje de la mente al corazón

La historia de Eloisa Eloisa despertaba cada mañana y pasaba por delante del espejo sin mirarse apenas, se arreglaba deprisa, sacaba a su hija de la cuna y se iba a darle el desayuno. Mientras la pequeña tomaba su papilla de frutas y verduras, Eloisa hacía un esfuerzo titánico para despejarse tomando un café. Sentía que su vida era algo ajeno a ella, como una película que pasa delante de ti y eres el espectador de esa película que siempre es igual, día tras día. Y cuando en algún rato tomaba conciencia de que ésa era ella, se llenaba de una sensación de tristeza que lo invadía todo, pero ella en esos momentos solamente se decía a sí misma “tranquila, todo va a cambiar, todo va a ir bien” y seguía con la misma actitud y hábitos de siempre. Una mañana tras levantarse hizo algo distinto: se detuvo en el espejo unos segundos y se miró “¡Cielos! ¿quién es esa mujer? y se fue corriendo a la báscula a pesarse. Cuando vio que la aguja se iba al número 80 kg se alarmó “¿Qué estaba pasando?, ¿cómo no me he dado cuenta de esto?” dos preguntas que acudían a su mente con insistencia. Ese día tomando el café se puso a recordar la Eloísa de hace unos años cuando todavía utilizaba la talla 36, ella era bajita y esa era la talla de su cuerpo ideal y le dolió ver a dónde había llegado, y más aún le dolió recordar que hubo una época anterior en la que tuvo sueños, unos sueños que al crecer se esfumaron. Es cierto que había pasado algunas dificultades en el seno familiar terminando su adolescencia; que no pudo realizar los estudios que ella había soñado hacer y tuvo que ponerse a trabajar y ayudar en casa y esto le había hecho sentir frustración y tristeza, como ahora al recordarlo y ser consciente de su actual vida vacía de sentido y llena de insatisfacción. Sintió que era el momento, que algo debía cambiar. Así que esta vez no se dijo “tranquila, todo va a estar bien”. Esta vez siguió pensando, tomando conciencia de lo que había sucedido, sabía que su peso sólo era el reflejo de su

malestar interior, de su decepción y resentimiento con ella misma y con la vida. Se quedó en silencio un rato, y de repente le llegó el pensamiento “tú solita dejaste de soñar y empezaste a ver la vida como una película que pasaba delante de ti”. Al tener este pensamiento sintió que tenía claridad y se sintió tranquila de verdad, por primera vez en mucho tiempo. Acto seguido pudo formularse la siguiente reflexión “si la elección fue mía en aquel momento, también lo es ahora” y se preguntó:

“¿Entonces puedo tomar las riendas de mi vida ahora? ¿Realmente puedo dirigirla hacia otro destino? ¿Verdaderamente puedo crear un futuro distinto para mí?” Eloisa acababa de tomar conciencia de su poder, de su responsabilidad. Ella había elegido aceptar una especie de destino programado en su entorno familiar y social: trabajar en cualquier cosa, casarse y tener hijos y no esperar casi nada de la vida ni de ella misma. Con cada una de estas preguntas se estaba expresando su DIOSA interior, esa voz que había estando silenciando todo este tiempo atrás, cada vez que se decía “tranquila, todo está bien, todo mejorará” y después no hacía nada, no tomaba responsabilidad, estaba silenciando a su Diosa interior. ¿Cuántos años estuvo contándose esa historia que justificaba su inmovilismo ante su propia infelicidad?. Construimos nuestras vidas basándonos en nuestras historias. Esas que nos hemos creído y cuanto más invertimos en ellas, más importante se vuelve para nosotros seguir invirtiendo energía, tiempo y acciones que la confirmen, aun cuando quede claro que esas historias no nos hacen bien pues nos restan poder personal.


¿Cuáles son las historias sobre las que tú has armado tu vida? ¿Estás habitando un cuerpo que no te gusta porque te has creído una historia y te sientes atrapada en ella? Si está anhelando un cambio, debes saber que éste llegará a medida que vayas deshaciéndote de los viejas historias: esos patrones de pensamiento que vienes teniendo sobre ti, sobre quién eres y quién crees que debes ser, también sobre tu cuerpo, la alimentación y el ejercicio. Te propongo que te abras a revisar todo eso y a desaprender la forma en que te has “pensado” hasta ahora. Te invito a que saques a tu Diosa interior y vivas como una DIOSA CONQUISTADORA, una mujer capaz de crear su destino, su cuerpo, sus relaciones aprendiendo a conquistar su mente. El cuerpo sencillamente refleja el estado de tu mente. Tus hábitos mentales condicionan tus hábitos nutricionales, de ejercicio físico y de autocuidados en general. El resultado final es la forma actual de tu cuerpo. Por eso digo que si quieres remodelar tu cuerpo, necesitamos re-construir las historias que te has contado hasta ahora, porque en ellas se anclan tus hábitos mentales actuales.

Te invito a formar parte de un movimiento femenino #Diosas Conquistadoras#, un movimiento de desarrollo personal en femenino. Es una comunidad que he creado en Facebook, aportando mi conocimiento y experiencia en el desarrollo personal, donde y llevo más de 20 años trabajando y trabajándome. Es un grupo exclusivo para mujeres y gratuito. Me encontrarás en Facebook por @africamartintucoach y desde la página puedes solicitar acceso al grupo o búscalo directamente por el nombre DIOSAS CONQUISTADORAS. Todas las semanas hay retos y charlas gratuitas con facebook live. ¡Espero conocerte pronto! www.africamartin.com www.quierouncuerpoideal.com


48

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

49


50

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

LÁSERTERAPIA

DEJAR DE FUMAR

CONTROL DE PESO Y ANSIEDAD ANTI INSOMNIO

Tel. 606 500 732

ytungur@hotmail.com

Sant Antoni de Calonge/Platja d’Aro

51


52

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Entrevistamos a Christian Ruiz Dorantes y Vanessa García Vizuete, creadores de los retiros de Yoga y crecimiento interior, Shiva Shakti Energy & Consciousness. De sus prácticas y expe-

riencias personales nace una forma de caminar hacia el autoconocimiento, hacia la esencia del ser basado en la correcta comprensión de la realidad y en la sana integración de nuestro campo emocional. conocimiento y experiencia sobre las herramientas que tiene y que puede hacer con ellas en su vida cotidiana. ¿A parte del Yoga que otras herramientas de crecimiento ofrecéis en los retiros? Intentamos realizar un trabajo completo entre la práctica física, la filosofía del yoga, la experiencia de la energía vital con pranayama, Meditación o Reiki y trabajos de sanación de bloqueos energéticos de nuestra mente y emociones con movimientos sistémicos de la terapia Gestalt y constelaciones familiares. Todo retiro es una oportunidad de avance a través de integrar todos estos elementos, fomentando la conexión con uno mismo, y para nosotros, tan o más importante Christian, Vanessa, ¿cómo nace vuestro proyecto

también, con la Naturaleza que nos rodea y de la cual

de retiros de Yoga y crecimiento interior? Cúal es

formamos parte.

vuestra filosofía? Nuestra amistad surgió hace unos años cuando coinci-

¿Cuando y donde será vuestro próximo retiro?

dimos en una formación de yoga en Barcelona, poco

Será en la Masía Can Mussol a 20 min. de Manresa del

después de esta formación, coincidimos también en

18 al 22 de Abril.

la creación de nuestros propios estudios de yoga, tras años atrás cada uno, de otras formaciones de yoga y

¿Dónde podemos encontrar más información y el

terapias Naturales. Empezamos a colaborar juntos en

programa completo?

nuestros respectivos centros, Christian con Atha Yoga Shala en Castelldefels y Vanessa en Amaluna Yoga en

Podéis encontrarlo en las webs de nuestros respectivos

Roses. En nuestros encuentros nos dimos cuenta que

centros, athayogashala.com y amalunayoga.com

en las clases regulares que impartíamos, las herramientas que se entregaban para poder avanzar en el camino personal, se veían limitadas por el tiempo del que disponían las personas que venían a practicar, por el estilo de vida diario, responsabilidades, trabajo, familia, etc..., nos dimos cuenta que la persona sale de clase y está de nuevo en su rutina o día a día, sin mucha posibilidad de integrar la herramienta o ponerla en práctica en su vida. Entonces surgió nuestra idea de crear los retiros, para ofrecer la posibilidad de un espacio más favorable, más amable fuera de interferencias de nuestra rutina diaria e integrar un trabajo más avanzado con esas herramientas. Después del retiro, uno sale con más


53


54

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

UNA OPORTUNIDAD DE NEGOCIO Ponemos a disposición de nuevos inversores una empresa de distribución de manoplas de depilación, creando un sistema cómodo destinado tanto para hombres y mujeres para que esa práctica tan incómoda que puede resultar el hecho de depilarse, sea en cambio, de una manera sana, natural e indolora debilitando poco a poco el vello al mismo tiempo que exfoliar esas células que tenemos en nuestra piel dejando una piel sana y suave. Esta forma alternativa evita cualquier tipo de malestar como irritaciones y picores que pueden darse con otros métodos de depilación al crecer nuevamente el vello.

¿De qué se trata exactamente? Este sistema está basado en una manopla, formado por un guante depilatorio con el que a través de ligeros masajes consigues una piel suave y sin vello. Puedes escoger la manopla que mejor se adecue a tus gustos pues disponemos de una amplia gama de materiales, diseños y colores con su funda para conservarla en la mejor de las condiciones.

55

Crecemos contigo Destacamos que nos encontramos en un momento de expansión, en busca de una persona responsable, emprendedora y con ganas de trabajar, para formar parte de un proyecto atractivo y con productos saludables, que se asocie con nosotros. Partimos con oficinas propias, modelos de utilidad, marcas, nombres comerciales, gestión en toda las fases de producción y habiendo creado ya una cartera de clientes. Y si eres representante, mayorista, feriante u organizador de eventos alternativos o tan solo una persona que esté buscando un producto de calidad para tener un dinero extra también ofrecemos la posibilidad de comprar al por mayor o incluso la opción de género en depósito.

Más información: https://depilros.wordpress.com depilros@gmail.com 622 249 372


Ayurveda la primavera 56

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

...NO SE TRATA SÓLO DE FLORES

Comienza el calor y lo siento en mi estado de ánimo, estoy más irritable y me siento incómoda. Me doy cuenta que debo cambiar mi ropa por más ligera, mantenerme hidratada y cuidarme del calor. Si te comienzas a sentir así… sigue leyendo ¿Eres de los que se pone irritable con el calor o la humedad? ¿Te encanta sentirte fresco y prefieres unas vacaciones en la nieve? Ayurveda, la medicina más antigua del mundo, lleva más de 5 mil años observando al ser humano y su interacción con la naturaleza. Es una medicina enfocada en la prevención de enfermedades y en la sanación de manera natural, por medio de remedios, hábitos y estilo de vida. Por medio del Ritucharya, o rutina estacional, Ayurveda nos explica cómo los cambios de clima y transición entre estaciones nos afectan, generando molestias a algunos o promoviendo el bienestar de otros. Observar las cualidades en el clima (caliente/frio, húmedo/seco, pesado/ligero, móvil/estático), nos ayuda a tomar decisiones en varios ámbitos de nuestra vida para que la energía de la naturaleza apoye nuestro bienestar y no nos afecte. Aun así, la primavera es la estación que de manera natural promueve la purificación y limpieza en todos, sin importar nuestra Constitución. Imagina una montaña nevada, húmeda, pesada y fría, donde el calor logra derretir la nieve, y permitir que la energía adormecida de las plantas florezca y se nutra del Sol.

Esa pequeña semillita, inerte por meses, con un poco de calor, surge con la fuerza capaz de traspasar la capa que la cubre y mostrar su color. En el cuerpo, el aumento de calor, nos prepara para eliminar toxinas que se acumularon en clima frio y pesado como el pasado invierno, para permitirnos florecer y dar lo mejor de nosotros

¿TIENES TOXINAS PARA ELIMINAR? Estos son los síntomas más comunes que nos avisan que hay toxinas acumuladas en el cuerpo a causa del invierno. • Lengua con capa blanca espesa • Nariz congestionada • Cansancio • Alergias • Olor corporal • Sensación de estancamiento (emocional o mental) • Pesadez digestiva y mental • Retención de líquidos • Diarreas (con o sin moco) • “Males de primavera” • Urticaria o problemas en la piel Estamos a días de que entre la Primavera, son días de transición entre estaciones, que generan confusión porque aún no se define el clima. Estos días son excelentes para revisar nuestra rutina, hábitos y dieta para alinearnos a la energía de la Primavera. Para desintoxicar no es necesarios hacer ayunos intensos, ni cambios radicales en nuestro estilo de vida, sino facilitar y apoyar el proceso natural de limpieza para que los órganos hagan (agradecidos) el resto.

Som un centre especialitzat en la medicina Ayurveda, una ciència de més de 5000 anys d’antiguitat. Us oferim: Massatge, teràpies, tractaments... Classes de Hatta Yoga, Yoga per nens, Txi-kung, meditació i art-teràpia per a nens. Namasté.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Carta astral Revolució solar Trànsits Formació en Astrologia Intuïtiva Sinastria 12 rodes de la fortuna

ARWEN

¿Quieres descubrir las posibilidades que tienes para mejorar tu destino? TAROT EVOLUTIVO Registros Akáshicos Contacto: 678431924 (Pilar)

57

Per conèixer les teves tendències, habilitats i aprenentatges Per saber quines influències estàs rebent en aquest moment Per acompanyar en moments de canvis, dubtes i incertesa

Albert Serrano, és professor d'Astrologia Intuïtiva amb més de 25 anys d'experiència. Consulta online i presencial. 685538576- nirmalaolot@gmail.com c/Joaquim Vayreda,13 Olot Més informació a: www.nirmala.cat

MERKABA 11 Lectura de TAROT EVOLUTIVO Estudio de Numerología Profesional con dilatada experiencia Consultas presenciales y a distancia Contacto: 696156542 (Cristina)


58

Guia de professionals, establiments i serveis

ALIMENTACIÓ ESTABLIMENTS n Agrobotiga SANTABÀRBARA Alimentació natural i ecològica C/ Indústria, 56, Anglès T. 972 424 399. Whatsapp 622 200 588 info@agrobotigasantabarbara. com FB: santabàrbaraagrobotiga Inst: santabarbara_agrobotiga n AROMA DEL TE SALÓ I BOTIGA DE TE Esmorzars i berenars. 45 varietats de tes i infusions Av. Xile, 3 - 17800 Olot T. 972 27 23 14 info@aromadelte.com VENTA ON-LINE: www.aromadelte.com n ELS FOGONS DE LA JOANA Cuina sana i vegetariana per emportar. Hamburgueses vegetals Crta. de la Deu, 12 17800, Olot T. 972 26 14 27 www.elsfogonsdelajoana.com n EUFRÀSIA ECOBOTIGA Alimentació, plantes medicinals i tes a granel, cosmètica, pintures naturals... C/Montseny 17 17150 Sant Gregori (Girona) T. 872 213 639 eufrasiasg@ gmail.com www.facebook. com/eufrasiaecobotiga Inst.: eufrasia.ecobotiga n LES BONES HERBES Herboristeria, Dietètica i Alimentació Biològica. C/Caamaño, 8 T. 972 67 04 07 C/ Besalú, 7 T. 972 67 41 35 17600 Figueres info@bonesherbes.com www.bonesherbes.com

DIETÈTIQUES n DIETÈTICA ACÀCIA Assessorament dietètic i terapèutic gratuït. Pg. Països Catalans, 192 Salt, 17190 T. 972 402 373 @AcaciaSalt marcacacia@gmail.com n BISBAL NATURA S.L Herbolari, dietètica, alimentació ecològica c/Cavallers,36 17100 La Bisbal d’Empordà T. 972 64 50 42 n DIETÈTICA DE CALDES DE MALAVELLA Salut, alimentació i estètica biològica. Dietes+auriculoteràpiaMassatges - Flors de Bach i estètica natural. Pl. Sant Esteve, nº 3. bx esq. 17455 Caldes de Malavella T. 972 472 427 www.ladieteticadecaldes.com dieteticadecaldes@gmail.com n DIETÈTICA FONOLL Centre de teràpies naturals, Herbolari - Dietètica

Pl. Catalunya, 5 bx 17190 Salt T. 872 030 015 www.fonollnatural.com info@fonollnatural.com n DIETÈTICA NATURALMENT Herbolari, dietètica, alimentació ecològica, cosmètica natural. Teràpies. C/ Hortes 13 Girona T. 972 412 188 c/ Pare lluís Rodès, 18. Sta. Coloma Farners Tel. 972 842 462 mnurianatural@gmail.com n LA TISANA Dietètica i teràpies C/ Catalunya, 11, 17244 Cassà de la Selva T. 972 461 820 f.alsina@hotmail.com

MERCATS n MERCATS ECOLÒGICS A L’EMPORDÀ Dissabtes matí RUPIÀ (1r) / CORÇÀ (2n) / VERGES (3r)/ TORROELLA DE MONTGRÍ (4t) + info: www.moemporda.org PRODUCTORS PA

La Guía Verda

FORMACIÓ TALLERS DE CUINA n􀀀 ESPAI CUINAR SA Matthias Hespe Formador, assessor i xef de cuina macrobiòtica i de diferents monogràfics de cuina saludable. Et mostrem com es pot menjar sa i adequadament pel teu cas personal, millorant la teva salut. Classes de cuina saludable personalitzades i en grups. C/Universitat de Montpellier,12, 2º1ª, GIRONA espai@cuinar-sa. es T. 605 98 92 19 i 972 22 41 04 www.cuinar-sa.es RESTAURANTS VEGETARIANS

n Rest. AMARANTA Restaurant ovolacto vegetarià. C/ Riu Gulell, 31-33, 17005 GIRONA T. 972 940 832 www.amaranta.webs.tl VEGANS

n Rest. INTEGRAL Restaurant VEGETARIÀ I VEGÀ Carrer de la Jonquera, 30, 17600 Figueres T.972 51 63 34 www.facebook.com/ integral.figueres

􀀀 LA FOGAINA Pa ecològic i Cafeteria C/St. Sebastià, 52. Les Preses T. 972 693 826/646 879 062 dt a ds 8:00-13:00 i 16:00 20:00H fornlafogaina@gmail.com www.lafogaina.com Instgr. i fb: fornlafogaina

KM 0 / PROXIMITAT

n FORN DE PA FERRER Pa artesà cuit amb llenya Desde 1924 Ps. de Catalunya, 86, Torroella de Montgrí T. 972 755 972 C/. del Port nº 20, L’Estartit T. 972 750 077

n ARSS ARQUITECTES Arquitectura-Salut-Sostenibilitat -ALICIA CASTAN MASIP Arquitecta. Bioconstrucció i Feng Shui. Especialista en Feng Shui i Salut de l’Habitat arss@arssarquitectes.eu T. 637 222 658 - 618 547 631 www.arssarquitectes.eu

VINS ECOLÒGICS n CAN TORRES Celler familiar de vi natural i ecològic a peu de l’Albera. Enoturisme amb visites guiades a les vinyes i als monuments megalítics propers. Veïnat de Vilartolí, 17751 Sant Climent Sescebes. T. 671 19 19 56 www.cantorres.blogspot.com @cellercantorres cantorres.scs@gmail.com n VINS DE TALLER Vins d´autor i visites d´enoturisme. Vinyet: C/ Nou, 5. Siurana d´Empordà Celler: C/ Sant Jordi, 4BVilamalla T.972 525 578 629 773 917 / 934 816 434 info@vinsdetaller.com www.vinsdetaller.com

n Rest. ANTAVIANA Restaurant KM0 C/. Llers, 5-7, 17600 Figueres T. 972 510 377 info@restaurantantaviana.cat

BIOCONSTRUCCIÓ SALUT DE L’HABITAT

n ECOARQUITECTURA GABI BARBETA Projectes i reformes en bioconstrucció amb materials naturals i saludables T. 679 424 190 - 676 800 447 - Ctra.de Riudaura, 16 17800, Olot (Girona) - Ctra. de Les Encies s/n 17172 Les Planes d’Hostoles (Girona) www.ecoarquitectura.eu n GIRONA BIOCONSTRUCCIÓ Bioconstrucció, estudis de la contaminació electromagnètica i de l’eficiència energètica www.gironabioconstruccio.cat info@gironabioconstruccio.cat

CENTRES MÈDICS Q MEDICAL SALUS Dietes personalitzades Psicologia Infantil, Adolescents i Adults.

Psicopedagogia i Logopèdia. Especialitats mèdiques. Reconeixements per permís de conduir, armes, etc... Pl. Nova, 9 17100 LA BISBAL D’EMPORDÀ T. 972 641 405 www.medicalsalus.com

CENTRES DE TERÀPIES Q AD’s ESCOLA Espai de salut, psicoteràpia i de formació. Sessions individuals, de parella, grups de treball personal i formació universitària en teràpies naturals, constel·lacions i renaixement. Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 GIRONA Tel: 657 412 202 972 207 461 www.adscentre. org info@adscentre.org Q ARMONIA Centre i Botiga Teràpies Manuals, Estètica Natural, Esoterisme, Activitats, Tallers, Cursos. C/ del Pou, 1 Entlo 2º 17820 BANYOLES 17820 T. 972 583 932 / 606 880 834 www. armonia.cat armonia@armonia.cat Q CENTRE DE MASSATGES ELENA TERRADAS i NATALIA ALONSO Osteopatia, Massatge Esportiu, Shiatsu, Sinergètica-Sanació, Desprogramació Biològica. Quiromassatge. C/Girona, 20-22-4rtB 17600 FIGUERES. T.667612326 www.elenaterradas.com Q CENTRE RESPIRA Centre de Fisioteràpia Respiratòria i Consultes de Medicina Natural.T. 872 027 416 C/ Juli Garreta, 1 àtic C. 17002 GIRONA. www.respirabenestarisalut.com info@respirabenestarisalut.com Q EQUILIBRIUM Espai de salut, lloguem despatxos per professionals de la salut. Acompanyem als professionals a desenvolupar la seva consulta. Pl. Marquès de Camps 16, 1. 17001 GIRONA T. 872 081 505 www.equilibrium.cat Q 􀀀ESPAI ALEXANDRA Salut i creixement Teràpies, Tallers, Xerrades, Cursos i Lloguer d’Espais. C/ Sis d’Octubre, 30 A LA BISBAL D’EMPORDÀ T. 630 811 958 espaialexandra@yahoo.com Q ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients. Cursos de formació i sessions personalitzades de massatge. Ajuda en la superació de dificultats relacionades amb l‘autoestima, l’excitació, l’erecció, l’ejaculació i l’orgasme, així como en casos de dolor


La Guía Verda

Guia de professionals, establiments i serveis

durant l’acte sexual. Passeig Bisbe Guillamet, 20 17800 OLOT. T. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es

dona. Tints i tractaments naturals i ecològics, activats amb aigua bipolar. C/ Pare Colí, 4 RIPOLL. 972 71 44 45 www.secretosdelagua. com

Q ESPAI GANESHA Teràpies Naturals. Ioga, Massatge Ajurvèdic, BioNeuroEmoció, tallers. C/Sant Llorenç. 16, 1er SANT FELIU DE GUÍXOLS T. 656 160 825 / 972 325 298 espaiganesha@gmail.com www.espai-ganesha.com

D MU BIOPERRUQUERIA Bioperruqueria per a home i per a dona. Especialitat en coloracions i tractaments orgànics i ecològics c/ Bisbe Vilanova 1bis- b, OLOT

Q HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com Q MUNDO NATURA Centre de teràpies naturals. Especialista en nutrició Ortomolecular. Av.Costa Brava, 9, 17250 PLATJA D’ARO T. 972 825 659 mundonaturaspa@gmail.com www.mundonatura.net Q MARÍA DEL PILAR PÉREZ SÁNCHEZ Nutrició i cura del cos, la paraula i l’ànima. Experta en Constel·lacions Familiars i Sistèmiques. Narrativa Terapèutica i Río Abierto. Sessions individuals: Constel.lació amb Playmóbil. Sessions grupals: Espai Mas Gibert, Sant Gregori Dinàmic Girona Tel. 639 390 203 7mariadelpilar@gmail.com

COSMÈTICA ESTÈTICA ESTABLIMENTS D NÈCTAR Cosmètica natural i biològica, Roba interior ecològica (bambú) Espelmes i aromes per la llar naturals. Dolors, 1 OLOT T. 972 272 792 ESTÈTICA D HELENA ESTÈTICA I TERÀPIES CORPORALS Estètica holística, massatges terapèutics i wellness (benestar) C/ Barcelona, 12 14, 3º 6ª GIRONA T. 972 22 61 96 www.helenanatur.com PERRUQUERIES D ALBO ESTILISME D’AUTOR PERRUQUERIA-ESTÈTICA Talls personalitzats. Colors: oli, pigments, fangs. Tractaments: facials, corporals. Tot treballat amb productes naturals i orgànics a través d’Aigua biopolar de Secretos del agua C/ del Roser, 12, 17257 TORROELLA DE MONTGRÍ T. 972 75 73 14 info@albo.cat/ www.albo.cat D LA PERRUQUERIA Bioperruqueria per home i

D STRASS 34 Tractaments facials i corporals 100% bio ecològics Dr.Hauschka, Maquillatge amb productes bio, Cursos d’automaquillatge, Maquillatge a domicili, Apte per a celíacs, Amplia venda productes facials i corporals bio Dr. hauschka, Depilació d’un sòl ús, Manicures Shellac, Vinylux, Fotodepilació, Targetes fidelitat, Targetes de regal, Etc. C/Empordà, 34 FIGUERES Tel. 972 51 10 31

CREIXEMENT PERSONAL l ANANT TEK-IOGA SALUT EMOCIONS Iogaterapia. Holistic Brain Kinesiologia avançada Bioenergètica. Ioga Kundalini OLOT, SANT ESTEVE D’EN BAS RIUDAURA-LES PRESES T. 649 621 030 FB: Anant Tek anantekaur@gmail.com l CARMEN BOIX CASAS Constel·lacions Familiars Sistèmiques. Re-Naixement i Pedagogia Sistèmica Master Universitario en Neuropsicopedagogia. Plaça Camil Geis, baixos 5, 17007 GIRONA T. 657 412 202 - 972 207 461 info@adscentre.org www.adscentre.org l CENTRE D’ESTUDI I CREIXEMENT PERSONAL - ESPAI GIRASOL - Treballs de joc amb nens, seguint l’aprenentatge d’Emmi Pikler Treballs de consciència, seguint d’aprenentage d’Elsa Gindler. Av. Girona 3A - 17150 ST. GREGORI T. 666 303 919 www.gira-sol.cat martagrauges@gmail.com l ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients Cursos de formació en Quiromassatge i Massatge Genital Conscient. Sessions personalitzades de Massatge Integratiu i Acompanyament Sexual. Passeig Bisbe Guillamet, 20. 17800 OLOT - Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es l ESPAI GANESHA BioNeuroEmoción. Masaje Ayurvédico. Talleres. Conferencias

C/ Sant Llorenc, 16-18 1er ST. FELIU DE GUÍXOLS T. 972 325 298 / 656 160 825 FB Espai Ganesha

l HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. Girona T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com l COACHING PER PERSONES ALTAMENT SENSIBLES, MP COACHING. MARINA PUIGVERT COLOMER, Coach personal i executiu, especialitzada en persones altament sensibles. Certificada per ICF i Elaine Aron. OLOT - GIRONA - BARCELONA t. 639 739 143 marina@mpcoaching.es www.mpcoaching.es l ISABEL VIDAL FONT Acompanyament Terapèutic Desprogramació Biològica, Doula. T. 647 903 252 www. www.doula.cat l YUAN SHEN Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà Tai Txi Txuan – Txi Kung – Meditació – Teràpies C/Oviedo, 5 GIRONA T. 654 605 710 www.yuanshen.es info@yuanshen.es REBIRTHING

l AD’s ESCOLA Rebirthing. Sessions individuals i formació amb titulació universitària. Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 GIRONA Tel: 657 412 202 972 207 461 info@adscentre.org www.adscentre.org

DISCIPLINES / ACTIVITATS PSICO- CORPORALS IOGA KUNDALINI

Q HAPPYYOGA Centre de Kundalini Ioga i Teràpies Naturals C/ Sant Agustí, 40, GIRONA T. 972 208 495 / 616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com

59

190 041 info@aditya.cat www.aditya.cat

Q CENTRE DE IOGA IYENGAR® EL POU DE LLUM Centre d’ensenyament del mètode IYENGAR®, reconegut per l’Associació Espanyola de Ioga IYENGAR®. Classes matins i tardes, diferents nivells. Cursos intensius i tallers. c/Cap de Creus,8 bx. 17600 FIGUERES (darrere el Museu Dalí) T. 619 197 512 enric@iogaelpou.cat www iogaelpou.cat i www.facebook.com/iogaelpou Q CENTRE DE IOGA IYENGAR® LA TRIBUNA Centre d’ensenyament del mètode IYENGAR®, reconegut per l’Associació Espanyola de Ioga IYENGAR®. Classes matins i tardes, diferents nivells. Cursos intensius i tallers. c/Bisbe Lorenzana, 17-2º-A. 17800 Olot (davant la Teisa) T. 619 197 512 enric@iogalatribuna.cat www.iogalatribuna.cat i www.facebook.com/ iogalatribuna Q ESPAI DE IOGA Ensenyament del mètode IYENGAR®. Diferents horaris i nivells en una sala preciosa plena de llum. També intensius els dissabtes. Rambla de la Llibertat, 6, 4, 17004 GIRONA T. 655 341 258 www.espaideioga.cat Q ERNESTINA TRULLÀS Ensenyament del mètode IYENGAR® Classes diferents nivells Serinyà- Banyoles Tel. 678 653 538 Q YOGA DEL MAR EMPURIABRAVA Ensenyament del mètode IYENGAR, diferents nivells IOGA- Teràpies, embarassades, intensius dissabtes. Acupuntura. C/Club Nàutic, torre 1 EMPURIABRAVA www.yogadelmar.ucoz.com T. 679 976 851- Andrey Datsuk FB Yoga del Mar Empuriabrava PILATES

IOGA IYENGAR

Q CENTRO DE PILATES & MOVIMENT CONSCIENT Classes Semi Grupales Pilates Màquines i terra - Hipopressius - Tonificació - Entrenament funcional C/ Pere Joan 44 Baixos Esc AB 17230 PALAMÓS T. 683366544 info@studioesencia. com

Q ADITYA AMICS DEL IOGA Ensenyament del mètode IYENGAR® Classes matins i tardes, diferents nivells. Cursos intensius, ioga a la natura, xerrades i tallers. C/Juli Garreta 22, 3r 2a 17002 GIRONA (davant l’estació) T. 972

Q IRIA SAMBAO Entrenadora personal de Pilates i Fitness a domicili. Especialitzada en Reeducació postural i Esquena Sana. Hores convingudes. Contacte: mòbil 691-290-363/ mail: iriacspilates@gmail.com// Facebook Pilates Style Girona.

Q YUAN SHEN Centre per al desenvolupament de l’Ésser humà C/. Oviedo, 5 Girona T.656 645 171 / 654 605 710 info@yuanshen.es www.yuahshen.es


60

Guia de professionals, establiments i serveis

TAI-TXI /QI GONG

Q JORDI CANALETA Professor de tai txi-txi kung Girona i Santa Coloma de Farners -tel. 654605710 jordi13@hotmail.com QENRIC MUS Classes de TaiChi - Qi gong FONTAJAU T. 972 443 088 enricmus@gmail.com

FORMACIÓ . AD’s ESCOLA Formació universitària en: Constel•lacions Sistèmiques, Re-naixement, Pedagogia Sistèmica i Naturopatia Pl. Camil Geis, Bx, 5, 17007 GIRONA T. 972 207 461 / 657 412 202 info@adscentre. orgwww.centre.org . ASSOCIACIÓ SAAMA (Veturián Arana) Formación Teràpia Quàntica Desbloqueig Integral Saama formacionsaama@gmail.com www.terapiasaama.com . ATENEA, espai de creixement. Classes setmanals amb metodologia Montessori per a nens. Orientació per a adolescents. Tallers familiars i acompanyament a les famílies. Formació per a mestres en treball i pedagogia Montessori. Assessorament per a escoles i equips docents. Placeta de l’estatut, 2, CELRÀ (Girona) 669 00 40 23 www.educarelser.com susanna@educarlser.com . ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients Cursos de formació en Quiromassatge i Massatge Genital Conscient. Sessions personalitzades de Massatge Integratiu i Acompanyament Sexual. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 OLOT Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es . ESPAI GIRA-SOL Educació respectuosa Despertar sensorial Cursos amb Ute Strub i professionals de Pikler Escola d’estiu Av. Girona 3A 17150 ST. GREGORI T. 666 303 919 www.gira-sol.cat martagrauges@gmail.com . MUJER CÍCLICA Cursos online per al teu creixement personal i professional: ‘Las Cuatro Lunas en Mí”, ‘El Camino de la Facilitadora. Treballa amb grups des de la saviesa femenina” i “Emprender con el Corazón. De la semilla al fruto” Més informació i inscripcions:

http://mujerciclica.com/ formacion/ . HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com . MUJER CÍCLICA Formació presencial anual i cursos online per connectar amb allò femení profund i acompanyar altres dones en aquesta descoberta. www.mujerciclica. com/formacion cursos@mujerciclica.com

INFANTS ASSISTÈNCIA AL PART A CASA a NAIXEMENTS MUDRA Equip de llevadores per l’acompanyament a la maternitat i a la criança. Consell pregestacional. Part a casa, preparació al part, visites seguiment gestació, postpart i lactància materna. C/ Rec, núm 16. FLAÇÀ T. 679 441 249 www.equipmudra.com info@equipmudra.com a ULRIKE AULBACH Acompanyament a l’embaràs, part a casa i postpart de forma holística Llevadora 655 365 788 www.partacasa.com ulrike@partacasa.com EDUCACIÓ ALTERNATIVA a ESPAI LEMÚRIA Educació Respectuosa. Acompanyem famílies amb infants (1-6 anys). FIGUERES. espailemuria.blogspot.com.es/ espailemuria@gmail.com FB: espailemuria T. 972 677 487 / 606 671 725 a GIRASOL Espai de joc tranquil i respectuós Av. Girona, 3 - 17150 Sant Gregori T. 666 303 919 www. gira-sol.cat martagrauges@ gmail.com SERVEIS MATERNITAT a 􀀀HAPPYYOGA Massatge infantil. Ioga embaràs. Recuperació post-part amb nadons. Ospeopatia infantil. Craneosacral c/Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyoga.com a ISABEL VIDAL FONT Doula embaràs i postpart T. 647 903 252 www.doula.cat

TERAPEUTES ASSOCIACIONS n APTN-COFENAT ASOCIACIÓN DE PROFESIONALES DE LAS TERAPIAS NATURALES

La Guía Verda

Objetivos: Regulación profesional, reconocimiento docente y reconocimiento formativo. T. 673 87 47 74 www.cofenat.es info@ aptn-cofenat.es n EDIREFLEX - Estudi i la difusió de les reflexologies. Associació dedicada a la difusió de les reflexologies i desenvolupament professional dels reflexòlegs, mitjançant tallers i intercanvis. Girona T. 619 339 086 Barcelona T. 672 004 782 www.edireflex.com edireflex@gmail.com ACUPUNTURA n FRANCESC BOSSACOMA VIVES Acupuntor T. 667 561 436 Consultes a: Torroella de Montgrí, Ullà, L’Estartit, La Bisbal D’E., Banyoles i Figueres. Begur n ESPAI ARUNAI Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura. c/Francesc Macià,4 VILAJUÏGA T. 666 033 070 centrearunai@gmail.com n SILVIA MESTRE DE BORDONS Terapeuta de Medicina Tradicional Xinesa, especialitzada en Acupuntura Japonesa, Fitoteràpia, Nutrició, Reiki i Flors de Bach. Consulta a Sant Martí de Centelles i a Barcelona: C. Cadenes 7, 1-2, Sant Martí de Centelles. C. Aragó 517, 7-1, Barcelona. T. 677 45 70 05 www.acupunturajaponesa.cat n DANI MIR Acupuntor. Titulat en MTC. Professor de MTC. Depuració Corporal. Tractament Integral. T.699760321 Visites: OLOT, VIC, GIRONA, RIPOLL, AMER I MANLLEU. Formacions de MTC d’1 a 4 anys danimircuros@gmail.com n SALUT GLOBAL Medicina Tradicional Xinesa. Acupuntura. Osteopatia Fluidica craneosacral.Teràpia Floral Dr.Bach. c/Colom, 38 3er 3a. 17600 Figueres T. 972 511 643 info@salutglobal.cat www.salutglobal.cat n SAÜC. Centre d’Acupuntura i Teràpies Naturals Acupuntura, teràpies manuals, osteopatia, kinesiologia... C/Sta. Maria 33 Banyoles T. 872571727 - 972101501 sauc.terapies@gmail.com ART-PSICOTERÀPIA n LA BULLIDORA Centre d’Artteràpia Escola d’Art i Creativitat Coworking formatiu i terapèutic www.labullidora.com T. 972 413 478 • 699 815 185 C/Rutlla 112-114 entr. Girona

n C GABRIELLE Pintora d’art intuïtiu i aquarel•les d’ànima T. 655 81 23 77 elcaminodelosangeles@gmail.com n IRMA ZAPPONI MISSAGLIA. Metgessa- Arterapeuta Gestalt. Acompanyament i suport terapèutic per a pacients i familiars amb malalties cròniques com càncer, fibromiàlgia, artritis, asma, depressió... T. 652 204 237 creacioberta@hotmail.com BIOENERGÈTICA n􀀀 ALEXANDRA PRAT PRAT Quiromassatge, Reflexologia T. Osteopàtiques, Polaritat i Sanació Prànica. Espai Alexandra T. 630 811 958 C/Sis d’octubre, 30 A La Bisbal de l’Empordà espaialexandra@yahoo.com BIODINÀMICA CRANEOSACRAL n􀀀 CARMEN PASCUAL Terapeuta en Biodinàmica Craneosacral i Teràpia Perinatal. Sessions individuals i en família. Bebés, nens i adults. Acompanyament durant l’embaràs, el part i el pospart. Consulta en Tordera i Barcelona.. T. 661 169 390 carmen.biodinamica@gmail.com COACHING n􀀀 JUDIT PADRÈS Coach personal. Sessions individuals, cursos i tallers grupals. Acompanyo en l’assoliment d’objectius i en transitar situacions de dificultat, confusió, dubtes. Treballo conjuntament amb la persona perquè visqui la seva vida a través d’estar amb sintonia amb si mateix/a. Consulta a BANYOLES i a GIRONA. Més informació a: 669 56 96 88.www.juditpadres.cat CONSTEL·LACIONS SISTÈMIQUES 􀀀 n CARMEN BOIX CASAS Experta Universitària en Constel. lacions. Directora de la Formació de Constel•lacions de AD’s, ESCOLA Real Centro Universitario Escorial- Maria Cristina Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 Girona Tel: 657 412 202 / 972 207 461 info@adscentre.org www. adscentre.org FISIOTERAPEUTES/ OSTEÒPATES n CTB - CENTRE TERÀPIES BARCELÓ (Fisioterapeutes colegiats)Osteopatia, Fisioterapia, Acupuntura. Kinesiologia, Quiromassatge terapèutic, Nutrició Natural. Centre que pertany a OSC-CAT. Associació Col•lectiu d’Osteòpates de Catalunya. Lloguer de l’espai per a professionals de la salut i l´estètica. Tallers, xerrades, cursos, teràpies, etc. C/Sant Joan Baptista, 4 bx Figueres T: 646 274 308 n FISIOESPAI BESCANÓ Centre de fisioteràpia i osteo-


La GuĂ­a Verda

Guia de professionals, establiments i serveis

61


62

Guia de professionals, establiments i serveis

patia. Classes de reeducació postural i teràpia abdominal hipopressiva. Anna Jorquera, fisioterapeuta i osteòpata. N. col. 2097 Major, 86 Bescanó. T. 686146317 annajorq@gmail.com n ORIGEN FISIOTERÀPIA Centre de fisioteràpia i osteopatia. Gimnàstica Abdominal hipopressiva.Oriol Vivas, Fisioterapeuta col. 8831 Vilobi d’Onyar i Santa Coloma de Farners T. 972 47 48 18 686 54 93 07 (wapp) www.origenfisioterapia.cat 􀀀n JORDI VILA Osteopatia i salut. Estructural, cranial, visceral Sant Hilari Sacalm 669 17 59 29 Cassà de la Selva 972 463 889 Banyoles 972 581 309 Arbúcies 972 860 905 www.osteopatiajordivila.com GESTALT n ESCOLA GESTALT GIRONA Escola de Gestalt. 15 anys formant a Girona. Recolzament als professionals per la realització d’activitats terapèutiques i formatives: Lloguer de sales. C/ Guillem Minali, 12,17004 Girona T. 972 417 198 www. gestaltgirona.com n ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA Gestaltcatgirona formació i psicoteràpia C/Santa Eugènia, 18 1er 2a, 17004 Girona T. 972 09 26 34/ 605 631 649 www.gestaltcatgirona.com També estem a Barcelona. HIPNOSI CLÍNICA n ÀNGEL GORDON Hipnòleg Clínic c/ Canonge Dorca, 4 1er Pis. 17001, Girona T. 630 051 601 angelgordonlions@hotmail.com HOMEOPATIA n MARÍA ROSA BLASCO Metgessa Homeòpata. Hores convingudes. C/. Migdia 56/58 , 2º 2ª 17003 Girona T. 972 203 397 rosablascoprim@gmail.com KINESIOLOGIA n JORDI CANALETA Kinesiòleg, Kinesiologia Psicoenergètica i especialista en M.I.T Mètode d’Indagació Terapèutica. Yuan Shen girona i Santa coloma de Farners. t/ 654605710 n ANNA MOYANO Kinesiologia Emocional Flors de Bach. Teràpia Transpersonal. Girona, Figueres, l’Escala. annakine3@gmail.com T. 628 827 197 MASSATGES n MARGARITA GRABULOSA

Massatge terapèutic, drenatge limfàtic, flors de Bach, Reiki, Tallers de Tai-Txi, Musicoteràpia Masies Colonia Paulí 17172 Les Planes d’Hostoles T. 972 44 82 44 n AGUSTÍ REYES MORENO Sessions de Massatge Integratiu orientades a despertar els teus sentits i conèixer millor el teu cos, així com dissoldre bloquejos emocionals i sexuals. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es n PAU VIDAL GARCIA Massatge energètic, Reiki Teràpies reflexes, Massatge metamòrfic C/ Joan Maragall, 24 1er 1a Girona T. 602 323 628 paumassatge@gmail.com n SALUT GLOBAL Drenatge Limfàtic-Reflexoteràpia-Quiromassatge-Reiki c/Colom,38 3er 3a 17600, Figueres. T. 972 511 643 info@salutglobal.cat www.salutglobal.cat MEDICINA INTEGRATIVA n DR. JOSEP ORTÍ PONSA Consulta del Sofriment C/ Rosselló 283 bis 1-2ª BCN Pl. Fra Bernadí 32-33. Manlleu (BCN) Mob. 619 90 03 28 consultadelsofriment.cat consultadelsufrimiento.com MEDICINA ORTOMOLECULAR n 􀀀MÒNICA ALBERTÍ COROMINAS Medicina Ortomolecular i Antienvelliment. Dietes per a tot tipus de patologia, aprimament i anti-aging. Valoració funcional de l’estat de salut. EQUILIBRIUM, veure Centres de Teràpies 872081505 / 972 213 053 MUNDO NATURA, 972 825 659 veure Centres de Teràpies PSICOANÀLISIS n PSICOANÀLISIS DR. CARLES FRIGOLA Lic.Psic. ELISABETH LLORCA Ansiedad, Depresión, Estrés, Fobias, Celos, Pareja, Mobbing, Ludopatía c/ Paris, 147, 3º2º. Barcelona T. 93 430 82 95 PSICÒLEGS PSIQUIATRES n LAURA BADOSA BARTRINA Psicòloga i Psicoterapeuta Psicoanalítica (especialista en nens i adolescents) n. col·l. 11756. Consultes a Girona, Sils i La Bisbal d’Empordà FB: una mirada des del psicoanàlisi T. 676 968 778 lbadosa.psico@gmail.com

La Guía Verda

n ADRIANA CAÑADA LA MENT Psicologia clínica. col.22475 C/Port Lligat, 4 entl.2 Figueres T. 678 273 324 acanada@copc.cat n CENTRE RESITUA’T Psicologia infantil-juvenil i adults. Sexologia i teràpia de parella. Reeducació psicopedagògica. Logopèdia. Mediació en conflictes. Assessorament en pedagogia Pikler a llars d’infants i famílies. C. Joan Reglà 5, 2-A Figueres T. 639 830 553 / 678 404 982 n COS I MENT OLGA PRADA SOLER Psicologa clínica i psicoterapèuta. Col. 3515. Infants, adolescents i adults Colom, 38, bx 3, 17600 Figueres www.cosiment.net T. 972 514 974 / 619 892 516 cosiment@cosiment.net n M. DOLORS CUNILLERA CASADEVALL Psicoanalista. Nens, adolescents i adults C/Vilafant, 40- 3er Figueres C/ Santa Clara,64, 3r, 1aGirona T. 699 840 271 n LAURA FONT I GENOVER Psicòloga i Psicoterapeuta. Terapia Narrativa, adolescents i adults. Nº col. 21411. Consulta a Girona T. 666 434 626 lagenr@ gmail.com/ www.espaipsicologic.blosgpot.com.es n MIREIA FORNS NADAL Psicòloga clínica. Psicoterapeuta integrativa. Col. 17562. Salut psico-emocional i holística. Consulta a Girona. Telf. 664546020. mireiafornsnadal@gmail.com n DR. FRIGOLA Psiquiatre, psicoanalista. Especialista en orgonomia. Clínica de Medicina Orgonòmica de Creixell, Borrassà. T. 972 50 62 91. www.wilhelm-reich.org compartir -wilhelmreich.blogspot.com n INSTITUT EUROPEU DE PSICOLOGIA POSITIVA Creixement Personal, Programa Benestar 10, Gimnàs Psicològic i Teràpia Positiva Barcelona, Girona i Banyoles. T. 600 33 17 32 a.gonzalez@iepp.es / www.iepp.es n ANGÈLICA GIRALT Psicòloga Clínica. Brainspotting. Processos de dol i pèrdua C/ Nou, 20, 3r 1a. 17001 Girona T. 639 849 363. http://angelicagiralt.blogspot.com.es/ n MONTSE SALVADOR - PLA Psicòloga. Psicoteràpies d’orientació Psicoanalítica. col.legiada n.26252 Treball psicològic i suport emocional.

Consulta a Girona T. 670 59 33 04 QUIROPRÀCTICA n CENTRE DE COLUMNA VERTEBRAL D’OLOT. Quiropràctica i Salut. Gemma Ferré Pujadas. Dra en Quiropràctica. Av. de l’Onze de Setembre, 7 Baixos. 17800 Olot T. 972 909 649 quirolot@gmail.com SAAMA n ESTER SERRA MOYA SAAMA 2.0, desbloqueig energètic, massatge de meridians, reflexologia podal Thai, PNIE y suplementació natural. Cada sessió és única. Sant Antoni de Calonge, Platja d’Aro i a distància. www.esterserramoya.com T. 615 433 935 info@esterserramoya.com SEXUALITAT n GISELA RODRÍGUEZ Psicóloga col. n. 17204 Sexualitat i parella. Assessorament en criança. Desenvolupament personal www.giselarodriguez.com info@giselarodríguez.com Teràpia online i presencial a Figueres i L’Escala T. 651 893 160 n AGUSTÍ REYES MORENO Sessions d’Acompanyament Sexual per l’ajuda en la superació de dificultats relacionades amb l‘autoestima, l’excitació, l’erecció, l’ejaculació i l’orgasme, així como en casos de dolor durant l’acte sexual. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es TERÀPIA EMOCIONAL n MONTSE VILASECA Terapeuta emocional. Tractament del dol. Acupuntura, reiki, psicologia,auriculoteràpia, flors de Bach,minerals. T. 627 943 177 montbel9@yahoo.es

TURISME RURAL l CAN CEBRIÀ de VILERT TURISME RURAL per FAMÍLIES VEGETARIANES Podeu gaudir a les vostres vacances de la nostra acollidora casa on també fem concerts, activitats familiars i tallers. Ideal per a families vegetarianes amb nens petits que els agradi la natura, jugar a la plaça i passejar a la vora del riu Fluvià en un entorn molt tranquil. Cuidem l´espai amb el màxim respecte al medi ambient. Pl. Major de Vilert- 17832 HUTG-025832 T. 972 597049 M. 675229632 cancebriaturisme familiar@gmail.com


La Guía Verda

Guia de professionals, establiments i serveis

63

PENSA EN PACK Hem incorporat una línia nova de PACKAGING, amb la que comptem amb un departament per idear packs mitjançant un programa especialitzat en disseny estructural de packs. Podem calcular i crear un pack a mida pel client únic i personalitzat. Les maquetes poden ser enviades al client de forma virtual, en 3D o bé, fer-les reals mitjançant una taula de tall que ens permet fer packs reals amb acabats i suports finals per tal de poder fer proves d’estrès i comprovar l’estètica del producte dins un lineal. La taula de tall també permet fer semitalls per etiquetes, permet fer filigranes de tall i un seguit d’opcions per poder donar forma al paper.

c/ Can Planes, s/n 17160 Anglès (Girona) Fax 972 422 267 Tel. 972 420 107 info@impremtapages.com

www.impremtapages.com


64

Guia de professionals, establiments i serveis

l MAS ROSELLÓ Obert tot l’any, esmorzar inclòs. C. Mas Pallí Paratge dels Villars 17251 Calonge T.(+34) 972 652 452 M. (+34) 679 249 493

info@masrosello.es www.masrosello.es

TERÀPIES PER A ANIMALS n 􀀀CAMPDEVET

Veterinària tradicional i holística. Acupuntura i medicina tradicional xinesa. Homotoxicologia. Cirurgia, radiografies i laboratori. Assessorament alimentari.

La Guía Verda

Botiga (també tenim línia d’alimentació natural). Visites a hores concertades T. 972730 549 Prolongació de la Gala 22, Campdevànol (Girona)

www.campdevet.com n VETSALUT Servei veterinari a domicili a. Alt Empordà www.vetsalut.com T. 630 188 247

AGENDA

FIRES FESTIVALS 22, 23 Y 24 MARZO BIOCULTURA SEVILLA Feria productos ecológicos y consumo responsable. (SEVILLA) www. biocultura.org DEL 18 AL 22 ABRIL SPIRITUAL DANCE FESTIVAL SEMANA SANTA CONSCIENTE Danza y movimiento consciente. Yoga, meditación, talleres de crecimiento personal. Actividades para niños. Comida sana. Vacaciones alternativas. (CASTELLAR DE N’HUG) www.spiritualdancefestival.com DEL 18 AL 21 ABRIL SAMADHY FESTIVAL Danza. Consciencia. Naturaleza. Plenitud. (STA. MARIA D’OLÓ) www.samadhyfestival.com 12, 13 I 14 D’ABRIL ECOSALUD Salón de la salud y los productos naturales. (BARCELONA) www. expoecosalud.es 26, 27 I 28 D’ABRIL ECO-VITA 3ª fira medioambiental del Montseny. (RIELLS I VIABREA) www. ecovita.cat 9, 10, 11 Y 12 MAYO BIOCULTURA BARCELONA Feria productos ecológicos y consumo responsable (BARCELONA) www. biocultura.org 6 Y 7 JUNIO ECO LIVING IBERIA Feria profesional internacional de cosmética, moda y menaje natural, ético y sostenible de la Península Ibérica (MADRID) www. ecolivingiberia.com

DEL 5 AL 13 AGOSTO SPIRITUAL DANCE FESTIVAL DÍAS DE LUZ Danza y movimiento consciente. Yoga, meditación, talleres de crecimiento personal. Actividades para niños. Comida sana. Vacaciones alternativas. (CLARIANA DE CARDENER) www.spiritualdancefestival.com

XERRADES CONFERÈNCIES DIMECRES 6 MARÇ A LES 18H CICLE XERRADES GRATUÏTES CHI NEI TSANG, BENEFICIS DEL MASSATGE ABDOMINAL amb Ariel Jaenisch www.somun.es info@somun.es 972 483 443 DIMECRES 13 MARÇ A LES 18H CICLE XERRADES GRATUÏTES ELS ARQUETIPS COM A EINA DE CREIXEMENT PERSONAL amb Cecilia Toro www.somun.es info@somun.es 972 483 443 DIMECRES 20 MARÇ A LES 18H CICLE XERRADES GRATUÏTES RELAXACIÓ SENSORIAL: MÚSICA, ESSÈNCIES, MOVIMENT I MEDITACIÓ amb Tània Robledo www.somun.es info@somun.es 972 483 443 DIMECRES 27 MARÇ A LES 18H CICLE XERRADES GRATUÏTES TANTRA I SEXUALITAT CONSCIENT amb Amerai Carrera www.somun.es info@somun.es 972 483 443

RETIRS TROBADES DIJOUS 14 MARÇ DE 19H A 20:30H TROBADES DE DONES “SOMUNA, SOM DONES” Menstruació i altres canvis hormonals amb Sònia Torres i Gemma Vidó– 15€ www.somun.es info@somun.es 972 483 443

DISSABTE 23 MARÇ DE 10H A 13H TROBADA KAOS, NOMÉS ADOLESCENTS amb Naila Martínez– 35€ www.somun.es info@somun.es 972 483 443 DIJOUS 28 MARÇ DE 19H A 20:30H TROBADES DE DONES “SOMUNA, SOM DONES” Relació de parella: com la vivim? amb Sònia Torres i Gemma Vidó – 15€ www.somun.es info@somun.es 972 483 443 DEL 18 AL 22 DE ABRIL RETIRO DE YOGA YOGA MEDITACIÓN. NATURALEZA. KIRTAN SANKALPA. TALLERES. COMIDA VEGANA (MANRESA). Información e Inscripciones: athayogashala@gmail.com info@amalunayoga.com +34 634 50 18 81 Christian +34 664 44 69 19 Vanessa

TALLERS DISSABTE 2 MARÇ DE 9:30H A 20:30H TALLER: NUTRICIÓ I SALUT Dirigit per: Ma José Gaete Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 // mail: info@somun.es // web: www.somun.es DISSABTE 2 MARÇ DE 10H-13H TALLER DESCOBREIX LA TEVA MÀSCARA EMOCIONAL: CROMOTERÀPIA I ALIMENTACIÓ CONSCIENT. AMB RAQUEL MARTÍNEZ - 50€ www.somun.es info@somun.es 972 483 443 DISSABTE 9 DE 9:30H-21H TALLER NEO DISSENY HUMÀ: DESCOBREIX LA TEVA ESSÈNCIA. amb Raimon Bedmar – 200€ www.somun.es

info@somun.es 972 483 443 DIUMENGE 10 MARÇ DE 10.30H A 15H TALLER: CONSTELACIONS FAMILIARS Dirigit per: Ahinoa Barquín Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es www.somun.es DIUMENGE 10 DE MARÇ I 26 DE MAIG DE 11:00 A 18:00 TRANCE DANCE TALLER A càrrec de Kathrin Hoffmann www.klarheitweb.com Inscripcions: 660365270 klarheit@klarheitweb.com Yuan Shen – C/Oviedo,5 (GIRONA) -60€ DIUMENGE 17 DE 10H-13H TALLER ENEAGRAMA PER CONÈIXER-TE MILLOR! amb Virgina Tarín – 50€ www.somun.es info@somun.es 972 483 443

CURSOS FORMACIONS 1, 2 Y 3 MARZO CURSO RESIDENCIAL DE FIN DE SEMANA DE PURIFICACIÓN ESPIRITUAL Y PRÁCTICAS CON LOS ELEMENTOS. Imparten: Irene Jové y Armando Sánchez Irene Jové Tel 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com 2, 9, 23, 30 DE MARÇ DE 10H A 13H I DE 15H A 17H CURS DANSA INTEGRACIÓ Informació i Contacte: Montse Llavoré Telf: 657519024 montse.artisalut@yahoo.com Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 10 DE MARÇ 10H- 13H CURS "L'EXPERIÈNCIA CREATIVA"


AGENDA

65

LLOC: Espai Ars Vitae APORTACIÓ: 35€ per sessió CONTACTE: Mercè Naudi 678475707

Imparten Irene Jové y Manuel Rodríguez. Irene Jové Tel 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com

ment de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www. yuanshen.es - info@yuanshen. es - 654 605 710

Anglés. Contacte: Patricia Tf. 651482519 Correu: dansasana@gmail.com - web: www. danzasana.com

DEL 16 AL 24 MARZO CURSO BÁSICO RESIDENCIAL INTENSIVO DE 9 DÍAS. ESCUELA DE INVIERNO. Si se realiza posteriormente el curso avanzado en Verano, constituye una formación completa. Imparte: Irene Jové Tel 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com

14 Y 15 SEPTIEMBRE CURSO RESIDENCIAL DE FIN DE SEMANA " LIDERAR Y SERVIR" Imparte Irene Jové Irene Jové Tel 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com

9 DE MARÇ. ATB AWARENESS THROUGH THE BODY – DESPERTAR LA CONSCIÈNCIA A TRAVÉS DEL COS. A càrrec d’Ignasi Salvatella, d’Educació 22. Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/ Oviedo, 5 (GIRONA). www.yuanshen.es - info@ yuanshen.es - 654 605 710

18:30H MEDITACIÓ ACTIVA OSHO Dirigit per: Joan Ramon Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es

DIVENDRES 22 DE MARÇ 18:30H INTRODUCCIÓ AL MINDFULNESS. SESSIÓ INFORMATIVA I PRÀCTICA Sessió oberta i gratuïta Cursos durant els mesos d'abril i maig. GESTALT BANYOLES Av. Països Catalans 4, 3-1 Per a més informació: gestaltbanyoles@gmail.com 699 12 74 51 http://www.animamindfulness.cat 6 Y 7 DE ABRIL CURSO "DE LOS 7 AÑOS A LA PUBERTAD. RECUPERANDO UNA INFANCIA FELIZ" Imparte: Irene Jové Tel 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com 6 I 7 D’ABRIL FORMACIÓ DE IOGA Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www. yuanshen.es - info@yuanshen. es - 654 605 710 11 Y 12 DE MAYO CURSO "PUBERTAD Y ADOLESCENCIA. RECONECTAR CON NUESTRA PULSIÓN DE VIDA" Imparte Salvador Cárdenes Irene Jové Tel 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com 1 Y 2 JUNIO CURSO "AUTOESTIMA Y RELACIONES. SER UN ADULTO SANO" Imparten Irene Jové y Doia Riera. Irene Jové Tel 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com 28, 29 Y 30 JUNIO CURSO RESIDENCIAL "PROSPERIDAD Y SATISFACCIÓN LABORAL".

FORMACIÓ D' OSTEOPATIA EN OLOT 2019-2022. Darrer cap de setmana de cada mes // 4 mòduls // cada mòdul consta de 10 mesos. Més de 20 anys de experiència i 15 anys en la docència, i presència en EEUU, Espanya, Rússia, Mèxic, Colombia, Ukrania, Kazagistan, ... Osteopatia amb treball del mestre A.T Still (fundador de la osteopatía)+ contingut sobre noves patologies existents. AQUEST CURS TAMBÉ SEMINARIS DE OSTEOPATIA CRANEOSACRAL Més informació: 605462576/685538576 FORMACIÓ EN QUIROMASSATGE CURS 2019 4 hores de formació a la setmana. Teoria i pràctica. Impartit per Mònica Juncà. Més informació www. escueladeosteopatiaevolutiva.com FORMACIÓ AMB ASTROLOGIA INTUITIVA - CURS 2019 Més informació i servei de lectura de la carta astral: 685538576 Nirmala C/Joaquim Vayreda 13, Olot reserva a : nirmalaolot@gmail. com; www.nirmala.cat

16 DE MARZO, 6 DE ABRIL, 11 DE MAYO, 1 DE JUNIO, 29 DE JUNIO, 14 DE SEPTIEMBRE SESIONES DE REBIRTHING LOS SÁBADOS (EN AGUA) Irene Jové Tel 610 26 27 92 www.rebirthingjove.com

ACTIVITATS QUINZENALS 1 DISSABTE AL MES FORMACIÓ EN TXI KUNG, Bases Internes, Meditacions Taoistes i Luohan Txi kung. A càrrec de Jordi Canaleta 12 de Gener, 9 de Febrer, 2 i 30 de Març. Preu: 45€ mig dia 80€ tot el dia. Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà. C/Oviedo, 5 (GIRONA). www.yuanshen.es - info@ yuanshen.es - 654 605 710

ACTIVITATS DIÀRIES DILLUNS

ALTRES PROPOSTES DE MARÇ AL 29 DE JUNY 2019 FORMACIÓ TITULADA EN QUIROMASSATGE LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona Agustín Tel. 649 57 46 67 www.masajeintegrativo.es info@masajeintegrativo.es 3 I 31 DE MARÇ CAMINADA MINDFULNESS MEDITACIÓ A LA NATURA AMB JORDI CANALETA. Info i inscripcions: Yuan Shen - Centre per al Desenvolupa-

9:30H A 11H DANZA SANA, MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Sala de “la Caixa”, Les Planes d’Hostoles. Contacte: Patricia Tf. 651482519 Correu: dansasana@gmail.com - web: www. danzasana.com 18:30H A 20H DANZA SANA . MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Maragda. Carrer Eixample, 4

20H BIODANSA Dirigit per: Joan Ramon Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es DILLUNS, DIMECRES I/O DIJOUS DE 20.15 A 22.00 I DIMECRES DE 18.30 A 20.00 MEDITACIÓ «JO SÓC» Lloc: Centre de Teràpies Namasté. Avda Martí Genís, 30 baixos Vic Més info: www.namastevic. cat, namastevic@gmail.com https://yosoy333.wordpress. com/ Contacte: Aurora 690 62 44 44, Cesc 660 83 54 59 DIMARTS I/O DIJOUS DIMARTS 14H I 18:30H QI GONG I MEDITACIÓ Dirigit per: Sophie Vidamant Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 mail: info@somun.es web: www.somun.es 17H, 18H, 19H CLASSES D’HIPOPRESSIUS, TONIFICACIÓ, CORRECCIÓ POSTURAL. Grups reduïts de 2 a 4 persones. Tots els nivells. Lloc: OsonaSalut Vic. C/Fusina, 24. Preu: 40 €/mes. Contacte: M.677677879 – T. 938860886 17.30H IOGA PER MAINADA Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es


66

AGENDA

19H RELAXACIÓ SENSORIAL Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 mail: info@somun.es web: www.somun.es 19:30H A 21H. DANZA SANA MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Ioga en Essència. Ctra. de la Pinya, 15. Olot. Contacte: Patricia Tf. 651482519 dansasana@gmail.com www.danzasana.com DIMARTS I DIJOUS DIJOUS DE 19.30 A 21.00 I DIMARTS MATÍ DE 9 A 10.30 HATHA IOGA – PRIMERA SESSIÓ GRATUÏTA Lloc: Centre de Teràpies Namasté. Avda Martí Genís, 30 baixos Vic Més info: www.namastevic. cat, namastevic@gmail.com Contacte: Aurora 690 62 44 44, Cesc 660 83 54 59 DIMECRES MATÍ O TARDA ESPAI DE NUTRICIÓ FEMENINA LLOC: Escola de Dones. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona www.escuelademujeres.es Més info: Myriam Tel. 636 44 76 69 myriam@escuelademujeres.es DE 19H A 20:30H AFRO YIN. Lloc: Mamakilla. Sta. LLogaia de Terri (GIRONA). Més info: info@mamakilla.cat. Contacte: Silvia- 616 336 769. Preu: 40/mes €

DIMECRES I DIJOUS DIMECRES DE 10H A 11.30H DIJOUS DE 20.15H A 21.45H TROBADES DE HO'OPONOPONO Confirmar assistència T.630 811 958 Espai Alexandra. Aportació 5€ c/Sis d'Octubre, 30A La Bisbal d'Empordà DIJOUS 18H RELAXACIÓ SENSORIAL Dirigit per: Tània Robledo Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es 19H UCDM Dirigit per: Xavier Oromí Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 info@somun.es web: www.somun.es 19H SOMUNA, SOM DONES Dirigit per: Sònia Torres i Gemma Vidó Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 mail: info@somun.es web: www.somun.es IOGA KUNDALINI I IOGA NIDRA LLOC: ESCOLA DE CATALUNYAGIRONA. Preu, consultar web: www.gestaltcatgirona.com C/Sta Eugènia 18 1er 2ª Girona. info@gestaltcatgirona. com 605 631 649 972 09 26 34

DE 20.15H A 21.45H TROBADES DE HO'OPONOPONO Confirmar assistència T.630 811 958 Espai Alexandra c/Sis d'Octubre, 30A La Bisbal d'Empordà. Aportació 5€

Lloc: Centre La Flor del Remei, Passeig de la Generalitat,46 (Vic) Vine a probar una classe gratuïta

DE 10,30 A 12H I DE 20,15 A 21,45H A VIC BIODANSA "UNA ALTRA MIRADA" Més info: Ester Llorà T. 626 40 32 92 esterlloraalmeda@hotmail.com

10H-15H CONSTEL·LACIONS FAMILIARS Dirigit per: Ainhoa Barquín Lloc: SOMUN C/E. Claudi Girbal i Nadal 25 Baixos, Girona Inscripcions: tel: 972 483 993 mail: info@somun.es web: www.somun.es

DIVENDRES

DIUMENGE

MATÍ O TARDA SESSIONS DE MASSATGE INTEGRATIU LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx.17800 Olot - Girona www.masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es

LLOGUER/VENDA D’ESPAIS I DESPATXOS

DE 10H A 11:30H. DANZA SANA MOVIMENT TERAPÈUTIC, EXPRESSIU I CREATIU. UN CAMI DE TRANSFORMACIÓ VITAL! Preus a la web. Lloc: Centre Ioga en Essència. Ctra. de la Pinya, 15. Olot. Contacte: Patricia Tf. 651482519 dansasana@gmail.com www.danzasana.com

LLOGUER DESPATX AMB AIRE ACONDICIONAT, SALA D'ESPERA, LAVABO (ZONA COMUNA : CUINA). AL CENTRE DE GIRONA, C/ Pare Claret, 14, 2-2. 17002-Girona. Contacte: 629753803 (Anna).

De 19h A 20,30h A VIC BIODANSA "UNA ALTRA MIRADA" Més info: Ester Llorà T. 626 40 32 92 esterlloraalmeda@hotmail.com DISSABTE 9:30H A 14H CLASSES DE MTC (MEDICINA TRADICIONAL XINESA)

ANUNCIA’T A LA MILLOR REVISTA DE BENESTAR I SALUT NATURAL CONTACTA AMB NOSALTRES 633 756 056 girosalut@live.com

LLOGUER D'ESPAIS PER XERRADES, TALLERS I TERAPIES: 100M2, 60M2, 15M2. Centre Yuan Shen, C/Oviedo 5 Girona www.yuanshen.es

LLOGUER DE DESPATXOS AL CENTRE DE GIRONA: C/Juli Garreta, 1 àtic C. 17002 Girona. Més info: Respira Benestar i Salut. Telf: 872027416 www.respirabenestarisalut.com info@ respirabenestarisalut.com LLOGUER DE DESPATXOS AL CENTRE DE GIRONA. Plaça Marqués de Camps, 16 1er. 17001 Girona. Més Info: Equilibrium. Telf.- 872 081 505 www.equilibrium.cat info@ equilibrium.cat


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

67


Profile for GIROSALUT

GIROSALUT&BARNASALUT MARZO 2019  

QUIENES SOMOS? GiroSalut&BarnaSalut es una Plataforma guía-revista naciada en cataluña hace casi 10 años totalmente gratuita de salud, sos...

GIROSALUT&BARNASALUT MARZO 2019  

QUIENES SOMOS? GiroSalut&BarnaSalut es una Plataforma guía-revista naciada en cataluña hace casi 10 años totalmente gratuita de salud, sos...

Advertisement