__MAIN_TEXT__

Page 1

ESTIU 2018

®

MEDITACIÓ | MINDFULNESS

QUÍ SÓC JO?

GIROSALUT N.53 - BARNASALUT N.8 TENDÈNCIES

Revista gratuïta

Revista gratuïta

Per un món sostenible, no em llencis, regala'm o recicla’m!!

®

&

®

SATYAPREM

“SA GARROFA” DESCOBREIX EL MULTI-ESPAI FLEXIVEGETARIÀ

FORMACIÓ

ESCOLA DE M.T.X. LIU JING DANI MIR CURÓS


Al vostre servei al Mercat d’Olot, parades 19-20-21 Tel.: 972 26 47 03 / 659 126 142

www.jordivilarrasa.cat

encarrecs@jordivilarrasa.cat


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Sumari 5. EDITORIAL

9. ESCOLA DE MEDICINA TRADICIONAL XINESA LIU JING PER DANI MIR CURÓS 12. 10 CONSEJOS PARA UN VERANO SALUDABLE 16. DESTINOS ECOLÓGICOS DEL MUNDO 18. ECOLÒGICS ELS GELATS? PER ESTEBAN BARTOLOME 21. ENTREVISTA A Mª ÀNGELS CORNELLÀ CENTRE QUIROPRÀCTIC GIRONA 22. TIROIDES? I SI FOS L’INTESTÍ? PER MÒNICA ALBERTÍ COROMINAS. DIRECTORA MUNDO NATURA 23. PSICOTERÀPIA INEGRADORA PER SOMUN 25. ACOMPANYAMENT SEXUAL PER AGUSTÍN REYES MORENO. DIRECTOR ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU 28. LES FRUITES A L’ESTIU. FONT D’ANTIOXIDANTS 32. ATENEA. PROPUESTA EDUCATIVA 35. MÉS ENLLÀ DEL QUE PODEM IMAGINAR. PER ÍNGRID TERRICABRES.ESCREIX 36. ¿ESTAN LOS MÉDICOS VIENDO LAS OREJAS AL LOBO? POR APTN COFENAT 38. ENTREVISTA A EUGENIA SOBRINO ALCARAZ. 41. TES REFRESCANTES 44. VENTAJAS E INCONVENIENTES DE LOS COCHES ELÉCTRICOS 46.ET SENTS ESTRESSAT/DA... PER EQUILIBRIUM 48. EL MIEDO AL CAMBIO POR BORJA VILASECA 52. QUAN... PER SERGI PÉREZ 54. SENSACIONS, EMOCIONS I SENTIMENTS. L’ODI. PER DR. FRIGOLA I EVA MOYA 58. ENTREVISTA A ÁNGEL GORDON 60. LA GUIA VERDA 64. AGENDA

C O N TA C TA A M B N O S A LT R E S 617 602 028 / 633 756 056 girosalut@live.com

3


4

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Si no et veuen no hi ets! www.girosalut.org www.barnasalut.org

Editorial UN ANY A VIC!!

Gràcies, gràcies i mil vegades Gràcies!!! L’acceptació de Girosalut&Barnasalut a Vic i Osona durant aquest any ha superat les nostres espectatives i no podem més que sentir-nos enormement agraïts per això i, la millor manera que coneixem de manifestar aquest agraïment és continuar desenvolupant la nostra feina amb el mateix amor i dedicació que venim fent des de ja fa gairebé 9 anys a la provincia de Girona. A mesura que Girosalut&Barnasalut van creixent i va prenent forma dia a dia, la nostra vocació continua intacta i inamobible: Desitgem col·laborar a elevar el nivell de consciència en el nostre entorn per a una millor qualitat de vida per a tots. El nostre repte: La meta no és cap altra que caminar el camí amb consciència. Per això, el millor tresor que podem extreure de la nostra feina, és l’esforç continuat per desenvolupar-lo amb serietat, professionalitat i moltes ganes d’anar millorant dia a dia amb el vostre suport.

BON ESTIU! Carolina Soler Directora

Anuncia’t a la millor revista de Benestar i Salut Natural. Distribuïm gratuïtament a la Província de Girona – Barcelona- Vic/Osona Més de 100.000 lectors. girosalut@live.com Tel. 633 756 056 EDITA: GIROSALUT®. Els editors de Girosalut no coincideixen necessàriament amb els conceptes i posicions dels autors que signen els articles. Girosalut, no es fa responsable, en cap cas, de la veracitat, eficàcia o del resultat de les teràpies, productes i tractaments anunciats. Totes les imatges reproduïdes són © dels seus autors i/o editorials. Dipòsit Legal GI.943-2009.

5


8

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

o_mayo.qxp_Maquetación 1 25/4/18 10:30 Página 14

14

benestar GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment a 1 sessió -50% “EL MILLOR RECORD D’UN VIATGE ÉS dte. UNA BONA FOTOGRAFIA”

LA RIERA

Som un grup de professors de fotografia que ens agrada viatjar Casa Rural - Allotjament i volem compartir els destins que coneixem bé amb qui vulgui aconseguir un bon reportatge fotogràfic.

i esmorzar

Venda directa de pollastres ecològics

Fem safaris i també viatges antropològics i culturals als cinc continents, sempre a l’època més adequada.

Els viatges són sostenibles i respectant sempre el medi ambient i les poblacions locals. Anem en grups petits, amb un tracte personalitzat del guia per tal de que es formi un ambient familiar. Pots veure totes les possibilitats amb els detallsproperament del dia a dia de cada viatge aquí: www.australphoto.com

OUS I CONILLS ECOLÒGICS

Si tens ganes de viure aventures, escriu a viajes@australphoto.com o truca al 636 216 898

LA RIERA Sentfores - Vic

30

686 76 14 66 www.lariera.cat


LIU JING som una escola de MTX

ESCOLA DE MEDICINA TRADICIONAL XINESA LIU JING

que ha ideat un programa de formació basat

Centre de formació de teràpies Naturals

l’antiga Xina, com en els últims estudis so-

La Flor del Remei (Vic) Escola dirigida per Dani Mir Curós (Titulat en Acupuntura i Moxibustió)

Es fan pràctiques des del primer dia de classe entre el propis alumnes i també amb pacients reals. També oferim pràctiques obertes a estudiants d’altres escoles que no tinguin l’opurtunitat de fer pràctiques a les seves escoles, ja sigui perquè estudien on-line o perquè senzillament no inclouen les pràctiques dins del seu programa d’estudis.

tant en els antics llibres i textos originaris de bre l’acupuntura fets a diferents hospitals i universitats arreu del món. La nostra filosofia i sistema d’ensenyament donen la formació òptima als nostres alumnes, tant en l’àmbit de diagnòstic basat en el mètode tradicional Xinès, com en tècniques d’acupuntura modernes i en l’àmbit de pràctiques clíniques; bàsiques per assolir els coneixements teòrics que es van aprenent en la formació. Això és possible gràcies a la formació presencial (creiem que és fonamental que l’ensenyament no sigui online) i juntament buscant en cada moment la millor estratègia d’aprenentatge: basada en la comprensió dels conceptes i no en la memorització dels diferents conceptes de la filosofia tradicional Xinesa.

Les pràctiques també són obertes a aquells acupuntors que ja han acabat els seus estudis i que volen millorar o aprendre diferents tècniques acupunturals i de moxibustió. Treballem diferents branques de la MTX, tot i que l’eix central és l’Acupuntura i la Moxibustió. La formació constarà de 3 anys més un Màster (a partir del 1er any són tots opcionals). Al finalitzar cada curs s’obtindrà un diploma de diferent nivell, depenent del curs en qüestió i es tindrà l’opció de continuar o no. (Cada curs tindrà una durada anual) 1r curs (nivell 1): Diploma Bàsic d’Acupuntura Oriental. 2n curs (nivell 2): Diploma d’Acupuntura i Moxibustió amb certificat d’hores de pràctiques.

3r curs (nivell 3): Diploma d’Acupuntura Clínica General Oriental amb certificat d’hores de pràctiques. Els alumnes que tinguin els tres anys amb certificat de pràctiques podran realitzar un Màster. 4art curs Màster: Títol Graduat en Acupuntura i Moxibustió. Els alumnes que només fan pràctiques obtindran un certificat d’hores de pràctiques. Escola de Medicina Tradicional Xinesa LIU JING; situada al Centre de Teràpies Naturals i Formació de Vic. Passeig de la Generalitat, 46. Classes els dissabtes. Inici nou curs primer dissabte

de setembre. Per més informació al 699760321 ó a danimircuros@gmail.com


10

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Som un centre especialitzat en la medicina Ayurveda, una ciència de més de 5000 anys d’antiguitat. Us oferim: Massatge, teràpies, tractaments... Classes de Hatta Yoga, Yoga per nens, Txi-kung, meditació i art-teràpia per a nens. Tanquem per vacances del 28 de Juliol al 12 d’Agost. Namasté.

Esencia el que constitueix el fons de l’ésser, la natura pròpia d’una persona.

Classes Semi-Grupals de Pilates màquines 6 persones. Classes grupals Pilates Terra - Hipopressius - Tonificació - Entrenament funcional. 10 persones.

Grups matí, migdia, tarda i vespre P 1 C rova la Ter sse gra ra tis

CENTRE DE PILATES & MOVIMENT CONSCIENT T. 683366544 C/ Pere Joan 44 Baixos Esc AB 17230 Palamós info@studioesencia.com


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

11


10

CONSEJOS

PARA UN VERANO SALUDABLE ¡El verano finalmente ha llegado!

Es hora de preparar las barbacoas, sacar esos bikinis y salir de vacaciones para disfrutar de una merecida relajación en la playa. 1. HIDRATAR

6. QUÉDATE EN LA SOMBRA

Los beneficios de la hidratación son abundantes. Beber los 8 o 10 vasos de agua recomendados al día puede ayudarte a prevenir enfermedades, mantener los huesos y músculos saludables, mantener el peso, mejorar la función cerebral… Este verano, haz del agua una parte esencial de tu día y nunca salgas de casa sin ella.

A todos nos gusta el calor del verano, pero es importante permanecer a la sombra siempre que sea posible. Intenta limitar tu tiempo a la luz directa del sol entre las 10 a.m. y las 4 p.m., cuando la exposición a los rayos UV está en su punto máximo. También es una buena idea usar un sombrero y gafas de sol siempre que sea posible.

2. COME FRESCO

7. PLANIFICA UNAS VACACIONES

¡Verano significa productos frescos! Visita el mercado local o la tienda de comestibles y verás frutas y verduras saludables de todos los colores.

3. TRANSFORMA TUS ACTIVIDADES EN EJERCICIO El clima cálido del verano significa que puedes pasar mucho tiempo al aire libre estando activo. Se ha demostrado que el ejercicio regular mejora la salud del corazón, reduce el dolor y mejora el estrés.

4. MODIFICA TU ESTILO DE VIDA El verano es un buen momento para pensar de forma saludable. El buen clima significa que puedes salir y comenzar a hacer ejercicio o disfrutar de un nuevo deporte, club o actividad.

5. VISITA A TU TERAPEUTA Si tiene dolores persistentes del invierno y la primavera, visitar a tu terapeuta es importante. ¡Deseas sentirte lo mejor posible durante los meses de verano para que puedas disfrutar de todas las ofertas de verano, como desfiles, ferias y diversión! Programa una cita para un chequeo para asegurarte de que el dolor o la lesión no te marginen este verano.

Unas vacaciones para alejarse del trabajo u obligaciones es una necesidad este verano para recargar energías y reabastecer combustible. Ya sea que tomes un largo fin de semana en la playa o te quede en casa para disfrutar de un libro y un café en el porche, tómate un momento especial este verano para relajarte y rejuvenecer.

8. DESCONECTA Desconéctate de internet, deja esos teléfonos inteligentes y disfruta de un mundo sin selfies, hashtags y videos. Disfruta de la vida sin tecnología y participa en conversaciones y actividades que fomentan la socialización con otras personas.

9. DUERME BIEN El sueño juega un papel vital en tu salud y bienestar. Tener un sueño de calidad en el momento adecuado puede ayudarte a proteger tu salud mental y física, tu seguridad y tu calidad de vida.

10. MANTENTE FRESCO Cuando hace calor, ¡haz lo que puedas para mantenerte fresco! Dale a tu horno unas vacaciones de verano para mantener fresca tu cocina y opta por una comida preparada al aire libre en la barbacoa.


GiroSalut&BarnaSalut GuĂ­a de Salut, Cos Ă­ Ment

26

Bar restaurant de cuina vegana i saludable. Espai interior molt acollidor. Disposem d'un gran pati interior on es fan diverses activitats a l'estiu. c/Tallers n 6-8, 17410 Sils lavegavana@gmail.com www.facebook.com/lavegavana www.instagram.com/ la_vegavana

13


Restaurant Restaurant& &Take Takeaway away Fresh&Homemade Fresh&Homemade Local / Proximity Local / Proximity/ /Km Km0 0 Flexivegetarià Flexivegetarià Bio Eco Bio Eco

““

SERVE SERVE LOVE LOVE GIVE GIVE PURIFY PURIFY BEGOOD GOOD BE DOGOOD GOOD DO MEDITATE MEDITATE REALIZE REALIZE Swami Sivananda Swami Sivananda

””

Camí del Mas Rostei, s/n Camí del Mas Rostei, s/n 17255 Begur - Girona - Costa Brava 17255 Begur - Girona - Costa Brava GPS Lat. 41º 56' 7.98'' / Long. 3º 11' 34.655'' GPS Lat. 41º 56' 7.98'' / Long. 3º 11' 34.655'' T. 972 179 860 · info@sagarrofa.com T. 972 179 860 · info@sagarrofa.com www.sagarrofa.com www.sagarrofa.com


Els Elsdimecres, dimecres,divendres divendresi idissabte dissabted’11 d’11aa 13 13 hh

INTRODUCCIÓ INTRODUCCIÓAALA LAMEDITACIÓ MEDITACIÓ(GRATUÏT) (GRATUÏT)

Wednesday, and Saturday Saturday from from1111am amto to13 13pm pm Wednesday, Friday and

MEDITATION TALKS (FREE) (FREE) MEDITATION TALKS


16

16 El GiroSalut&BarnaSalut de Salut, Cos turismo ecológico o Guía ecoturismo esí Ment una tendencia cada vez más

extendida entre los viajeros que buscan el equilibrio entre ocio y respeto al medio ambiente.

DESTINOS

ECOLÓGICOS DEL MUNDO

Si tu deseo es conocer algunos de los destinos más respetuosos con el medio ambiente…

¡Prepara la mochila que empezamos! SUIZA. Es uno de los países con más biodiversidad del mundo. Ideal para disfrutar de largos paseos por sus extensas praderas verdes y sus espectaculares lagos. Por otra parte, los ciudadanos suizos cada vez utilizan menos los coches, gracias a la buena red de transporte público de la que gozan, y la contaminación que emite el país es menor. CABO VERDE. Sus montañas, volcanes, valles y playas, lo convierten en uno de los lugares del mundo con mayor diversidad geográfica. En Boa Vista, la isla más oriental de Cabo Verde se ha convertido en la capital del ecoturismo caboverdiano, con una biodiversidad muy abundante e interesantes proyectos de turismo ecológico. PALAOS. Compuesto por más de trescientas islas de origen volcánico y coralino, este país insular situado en el mar de Filipinas es conocido por sus densos bosques rodeados de

aguas turquesas y cristalinas en las que hay más de 500 especies de coral y casi 1.500 tipos diferentes de peces. CANADÁ. Más de la mitad del territorio de Canadá forma parte de una gran reserva natural. Imponentes bosques y numerosos lagos se abren paso en este lugar en el que predominan los refugios para preservar a las especies salvajes. DOMINICA es una conocida isla caribeña muy concienciada por el turismo ecológico. Uno de los objetivos marcados por diversas instituciones es la preservación de los ‘pollos de montaña’, una especie de rana que solo está presente en dos islas del mundo. Un lugar fantástico para encontrar hoteles ecológicos y una gran oferta de actividades de conservación. CHILE. En Chile encontraremos la reserva biológica de Huilo Huilo, visitada cada año por miles de turistas. En ella se

Este turismo

trabaja para la conservación de los bosques y las especies en peligro de extinción. Un lugar muy apetecible si buscas unas vacaciones sostenibles. Tampoco no nos podemos olvidar de la ciudad Valdivia, donde podremos recorrer sus inmensas calles en bicicleta y así ser respetuosos con el medio ambiente.

se interesa por

NORUEGA es uno de los lugares con más elementos naturales del mundo. Sus impresionantes fiordos, sus montañas, sus valles y el azul intenso de su mar, no dejan indiferente a nadie. Los hoteles y actividades verdes están calificados con el medio ambiente obteniendo su certificado pertinente después de haber sido estudiados con detalle. Todos ellos cumplen estrictos criterios ecológicos y de funcionamiento en varias categorías como residuos, agua o energía, entre otras, que se extienden más allá de lo que requiere la legislación noruega.

renovables, el

generar el menor daño posible al planeta, recurriendo al uso de las energías transporte público y la mínima generación de alteraciones al ecosistema natural que se visita.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

17


18

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

ECOLÒGICS ELS GELATS? El plaer del que és bo

EL GELAT ECOLÒGIC CONSERVA TOT EL SABOR I LA TEXTURA QUE LI OFEREIXEN ELS SEUS INGREDIENTS NATURALS El gelat és un aliment elaborat a partir de productes primaris, com llet, nata, ous, fruites, etc. En aquests ingredients i la seva acurada elaboració i equilibri està el secret que li confereix la seva qualitat i cremositat. La clau del gelat ecològic és que tots els seus ingredients procedeixin de la ramaderia i l’agricultura ecològiques. Avui dia, la legislació alimentària és molt exigent en el control de traçabilitat dels aliments. Els casos de manipulació en la genètica natural dels productes o de contaminació alimentària deguda a agents químics nocius desperten el recel entre els que consideren que desvirtuar la naturalesa intrínseca dels aliments perjudica la salut humana. En aquest sentit, la legislació europea sobre agricultura i ramaderia ecològiques obliga a observar estrictes normes de producció amb l’objectiu de garantir l’absència de materials transgènics, pesticides d’origen no natural, antibiòtics, clor, plom i altres elements químics aliens al desenvolupament natural del producte alimentari i perjudicials per al consum humà.

BENEFICIS DEL GELAT ECOLÒGIC El gust de la llet, els ous i la fruita no és igual si els productes són o no ecològics. Tots els productes semi-elaborats actuals, o els productes del camp que estan sotmesos a tractaments químics per augmen-

tar la producció, esgoten les propietats naturals de la terra, de manera que les seves qualitats canvien en ser conreats d’una altra manera. En el gelat ecològic es recuperen els bons sabors. Per això les propietats d’un gelat ecològic és que és natural i sap a natural.

PRODUCCIÓ Un cop obtinguts els productes ecològics, les matèries primeres s’elaboren mitjançant tècniques respectuoses amb les qualitats naturals dels productes, sense cap mena de contaminació externa al procés ecològic. Conclosa la cadena, el gelat obtingut conserva tot el sabor i la textura que li ofereixen els seus ingredients naturals. Si de garantia es tracta, l’elaboració del gelat ecològic segueix els passos requerits per la normativa europea de producció ecològica. Per garantir al consumidor el caràcter ecològic del producte, s’apliquen continus anàlisi sobre la matèria primera dirigits a la detecció d’elements prohibits, es manté l’esterilització de tots els materials involucrats en el procés productiu, s’utilitzen només embalatges aprovats per la legislació ecològica i es porta a terme el control de traçabilitat continu des de l’origen del producte fins al seu lliurament final al punt de consum. Per Esteban Bartolome


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

19

giro_mayo.qxp_Maquetación 1 25/4/18 10:41 Página 58

58

Camí Ample, 3 T. 972 77 16 31 ecologicalescala@gmail.com

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

t us

s a

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Laia Sanz T.661 000 934 laiasanz18@gmail.com

5

BOTIGA DE PRODUCTES

DISTRIBUÏDOR VEGÀ Xarcuteria vegana. Carn vegetal/ Delícies del mar. Formatges 100% vegetals. Brioxeria i pastisseria vegana. 17457 Riudellots de la Selva

Tfno. 674 030 403

info@noumiitfoods.com www.noumiitfoods.com

naturals i biològics al vostre servei

Anna Moyano T.628 827 197 annakine3@gmail.com

CENTRE DE TERÀPIES

complementàries des de 1983

C/Sant Ferriol, 13 i 16 , OLOT Tel. 972 26 87 51 joanjoanot@hotmail.com

T


E NTREVISTA a

MªÀngels Cornellà Directora i coordinadora del

Centre Quiropràctic Girona Explica’ns MªÀngels, qué et va impulsar a obrir el Centre Quiropràctic Girona? Arrel d’uns episodis de migranya, i desprès d’haver provat diversos tractaments, vaig conèixer la Quiropràctica i va ser de gran ajuda per resoldre la meva dolència i, a més a més, va portar-me a un canvi molt possitiu en la meva actitud i qualitat de vida. Això em va dedicir a posar aquest projecte en marxa, ja fa més de 7 anys, amb la intenció d’oferir aquesta teràpia tan beneficiosa a la ciutat de Girona. Juntament amb en Carles Quesada, Llicenciat en Quiropràctica pel Real Centro Universitario Escorial - Mª Cristina de Madrid, vam engegar la consulta. Ens uneixen la passió per la professió i les ganes d’ajudar a la gent a millorar la seva salut i qualitat de vida. Oferim un servei de qualitat i una atenció personalitzada.

Qué es la Quiropràctica? La Quiropràctica és la ciència que es dedica a estudiar els trastorns de la columna vertebral i el sistema nerviós i com aquests poden afectar a la salut de nostre cos. La Quiropràctica no tracta símptomes sinó que busca i corregeix l’arrel del problema: les SUBLUXACIONS VERTEBRALS (petites desalineacions de les vèrtebres que fan que la columna perdi mobilitat).

Què fa el quiropràctic? El Quiropràctic localitza aquestes SUBLUXACIONS i mitjançant l’ajustament quiropràctic elimina la interferència nerviosa. D’aquesta manera el sistema nerviós, l’òrgan més important del nostre cos, pot utilitzar millor els seus recursos per regular i controlar el bon funcionament del nostre organisme i recuperar el seu benestar. Per localitzar les vèrtebres SUBLUXADES el Quiropràctic fa una revisió amb una serie de proves físiques i posturals. Després d’aquestes proves recomana els ajustaments quiropràctics que cal seguir per obtenir la màxima recuperació en el menor temps possible. Els ajustaments són indolors, no tenen efectes secundaris nocius per al cos, i es realitzen manualment, a través de pressions controlades, impulsos precisos i concrets sobre les vèrtebres afectades i diferents posicionaments del cos.

Per a quines dolències és útil? Alguns dels trastorns que poden venir provocats per una mala alineació de la columna vertebral i que poden trobar remei amb la Quiropràctica són: Lumbàlgies, dolors cervicals, tensions musculars, hèrnies discals, vertigen, migranyes, formigueig, insomni, malestar, cansament, estrès, ansietat, depressió, asma infantil ...

A qui recomanes la quiropràctica? La suavitat del tractament, el respecte de les necessitats específiques de cada cos i la manca d’efectes secundaris fan de la quiropràctica una opció recomanable per a qualsevol condició i qualsevol edat.

“La quiropràctica és per a tothom“ Embarassades. Els canvis de pes i hormonals provocats per l’embaràs afecten la columna. Amb la quiropràctica podem permetre-li viure aquest procés amb el mínim de complicacions i ajudar a preparar millor el cos pel part. Nounats i infants. El procés del part, les caigudes, les motxilles i les tensions emocionals pròpies d’aquestes edats, repercuteixen sobre la columna vertebral del nen i interfereixen en el seu desenvolupament sa i natural. Tercera edat. L’evolució natural del cos acostuma a venir acompanyada d’un desgast provocat per anys de manca de la cura adequada. La quiropràctica permet retornar al cos part de la vitalitat i la flexibilitat. Esportistes. Millor concentració, flexibilitat, rendiment, capacitat de recuperació i disminució de lesions són conceptes claus per a qualsevol que practiqui l’esport de manera professional o amateur i que s’aconsegueixen en un cos lliure de subluxacions vertebrals.

Com podem contactar amb vosaltres? Us esperem al Centre Quiropràctic Girona, al carrer Bisbe Lorenzana, 44 Bis, Entresol 1ª de Girona. Parlem i evaluem com la quiropràtica us pot ajudar. Per reservar hora us atenem al telèfon 972 426 588 o al mail a info@centrequiropracticgirona.com. També ens podeu seguir a facebook.com/ centrequiropractic.girona.


22

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

TIROIDES? I SI FOS

L’INTESTÍ?

Per Mònica Albertí Corominas. Directora de Mundo Natura. Llicenciada en Farmàcia. Màster en Nutrició Ortomolecular. Experta Universitària en Medicina Antienvelliment. La tiroide, una glàndula amb forma de papallona que tenim al centre del coll, és la glàndula mestra del metabolisme. El rendiment de la tiroide està relacionat amb tots els sistemes del cos!! Als darrers anys estem veient un augment de patologies de tiroides, sobretot HIPOTIROïDISME

Símptomes d’una tiroides poc activa: • Fatiga tot hi haver dormit de 8 a 10 hores per la nit o necessitat de fer migdiada • Augment de pes o incapacitat per baixar de pes • Problemes d’humor, com ara canvis d’humor, ansietat o depressió • Desequilibris hormonals com Síndrome Premenstrual, períodes irregulars, infertilitat i baixa libido • Dolor muscular, dolor articular, síndrome del túnel carpià o tendinitis • Mans i peus freds. Tens fred quan els altres no en senten o tens una temperatura corporal per sota 36 ºC • Pell seca o esquerdada, ungles trencadisses i pèrdua excessiva del cabell. • Restrenyiment. • Problemes mentals com boira ce-

rebral, mala concentració o mala memòria • Inflor de coll o veu ronca La tiroïditis de Hashimoto, una malaltia autoimmune, és la forma més comú d’hipotiroïdisme i la seva incidència augmenta cada any. Una malaltia autoimmune és aquella en què el nostre cos comença a atacar un determinat òrgan o teixit perquè el reconeix com a estrany. Però, què causa la autoimmunitat i com condueix a la malaltia de la tiroide? La resposta és força complexa però podem dir que tot comença a l’intestí, perquè l’intestí és la porta d’entrada a la salut. Un intestí permeable és un dels principals desencadenants de totes les malalties autoimmunitàries. Quan el teu intestí (específicament l’intestí prim) es torna massa permeable, poden “colar-se” substàncies que mai haurien de circular per la sang sobre-estressant el sistema immunitari de tal manera que comença a atacar als seus propis teixits per error. Una de les principals causes d’intestí permeable és el gluten i, com que sembla guardar una alta

semblança estructural amb el el teixit tiroide, pot “confondre” al sistema immune que per “mímica molecular” acaba atacant a aquest últim.

Com millorar la salut de la tiroides: 1. Assegura’t que prens un multivitamínic que porti: Iode, zinc, seleni, ferro, vitamina D i vitamines B. 2. Retira el gluten (si ja tens problemes o si sospites que hi son) i els làctics. 3. És imprescindible que aprenguis a gestionar l’estrès. Les glàndules adrenals i la tiroides treballen juntes. El ioga, la meditació o el mindfulness poden ser de gran utilitat. 4. Dorm mínim 7-8 hores cada nit. 5. Redueix la quantitat de crucíferes (tota la família de les cols) 6. Però sobretot, sobretot, sobretot: CURA EL TEU INTESTÍ!!! Més informació al llibre: “La clave està en la tiroides”. Dra Amy Myers

Podeu enviar els vostres dubtes o suggeriments a: mundonaturaspa@gmail.com

Mundo Natura salut Salut digestiva Hidroteràpia de còlon Nutrició ortomolecular Aprimament Flors de Bach/auriculoteràpia

Mundo Natura massatges Terapèutics Relaxants Bellesa

Cursos i tallers


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

23


TABBOULEH DE LENTEJAS INGREDIENTES

RECETA Vegetariana/Vegana Sin Gluten. Libre de Lácteos. 4 Raciones. Dificultad: Súper Fácil

PREPARACIÓN Enjuaga las lentejas, luego hiérvelas en abundante agua con sal hasta que estén tiernas. Escurrir y reservar para enfriar.

NUTRICIÓN POR RACIÓN Calorías 288 Grasa 14.5g Satura 2g Proteína 13.7g Carbohidratos 27.7g Azúcares 3.4g Sal 0.5g

200 g de lentejas (Elije la variedad que más te guste) 1 manojo de cebollas 200 g de tomates cherry maduros 1 gran manojo de perejil fresco o cilantro 1 gran manojo de menta fresca aceite de oliva virgen extra 1 limón

14% 21% 10% 27% 11% 4% 8%

Corta finamente las cebollas, divide los tomates por la mitad, luego pica finamente las hojas del perejil y la menta. Mezcla las lentejas con las cebolletas, tomates, hierbas y 4 cucharadas de aceite. Agrega el zumo de limón al gusto, sazona con sal marina y pimienta negra, luego sirve.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

25

fantasies i gustos personals; en definitiva, NO ENTRENEM EL NOSTRE PLAER. I això ens porta a desconnectar, reprimir o simplement negar la nostra naturalesa sexual, que es manifesta com una falta de desig genèric en les nostres relacions. Alhora apareixen les ganes d’explorar amb altres persones i d’experimentar múltiples fantasies que no ens atrevim a complir.

Agustín Reyes Moreno Formador de Massatgistes Conscients i expert en Acompanyament Sexual

Acompanyament

Sexual

Al llarg de la meva experiència acompanyant processos evolutius amb persones, m’he adonat que un dels temes que més ens acomplexen, més ens preocupen i més ens avergonyeixen, és el que inclou la sexualitat; en tots els seus matisos, tant a nivell de la ment (el que pensem) com a nivell de la forma (com ens relacionem). Gràcies a la poca educació sexual que hem rebut en general, carregada de culpa, por i vergonya hem desenvolupat una relació amb el plaer i amb el nostre cos, que podem anomenar com a mínim poc natural. Ens encanta cuidar del nostre cos i de la nostra alimentació, entrenar al gimnàs o fer altres activitats, vestir roba que ens caracteritzi i sentirnos acollits amb la nostra pròpia identitat, però NO sempre ens sentim igual de còmodes amb el nostre cos nu, amb les reaccions que en ell es produeixen o en les que es puguin produir en altres al veure’ns. Ens segueix incomodant tenir una erecció en un moment inoportú o que es pugui veure la nostra roba tacada amb els fluids corporals, com ara la menstruació. Ens incomoda fins i tot parlar de sexe, de les nostres pròpies experiències, fantasies o dificultats. Volem sentir-nos plens, gaudir d’una sexualitat agraïda, mantenir-nos satisfets amb nosaltres mateixos i amb les nostres relacions de parella. Però generalment no ens esforcem en comprendre com funcionem eròtica-emocionalment, en conèixer els nostres diferents cicles sexuals, en practicar i en explorar les nostres

En molts casos, no ens atrevim a explorar una nova forma de relacionar-nos amb nosaltres mateixos, amb les nostres parelles i amb el nostre cos. Això fa que projectem la nostra culpa inconscient en aquells que més ens estimem. Llavors, apareixen diferents problemes de comunicació, la incapacitat de posar límits o de demanar allò que ens agrada; així com diferents tipus de dificultats sexuals. Per sort, podem buscar ajuda professional, on el judici no hi té cabuda, on poden entendre cada dificultat o anhel que tinguem i on ens acompanyin respectuosament a aprendre a entrenar el nostre plaer i millorar la nostra educació sexual. L’Acompanyament Sexual és un procés on tu pots aprendre a gestionar aquells canvis que t’ajudin a resoldre les inquietuds que tinguis amb la teva sexualitat; avançant conscientment cap a l’objectiu que necessitis. Són sessions senzilles i pràctiques, orientades a millorar la teva relació amb el teu plaer, la teva sexualitat i el teu cos. Com a professional, t’acompanyo a través de la paraula, el canvi de creences, el Massatge Integratiu, l’escolta i la realització d’exercicis vivencials. Alguns els farem dins de la mateixa sessió i d’altres et recomanaré que els facis a casa teva. Tenir una relació més amable i natural amb el nostre cos i amb la nostra sexualitat, atrevir-nos a preguntar, explorar els nostres desitjos i entrenar el nostre plaer és la nostra pròpia responsabilitat com a adults. Una actitud oberta a l’aprenentatge, sense judici i sense expectatives, dóna com a resultat el poder gaudir naturalment del procés. Si vols rebre Acompanyament Sexual, pots sol•licitar-me una sessió personalitzada. I si vols formar-te com a professional, pots participar en la Formació en Teràpia Sexual i Massatge Genital Conscient que ofereixo. Gràcies per permetre’t que el plaer estigui a la teva vida,

Agustín Reyes Moreno Director Escola de Massatge Integratiu Escola de Massatge Integratiu www.masajeintegrativo.es Tel: +34 649 57 46 67 Passeig Bisbe Guillamet, 20 Bx 17800. Olot, Girona


El teu espai de salut i benestar Dilluns 23 juliol - Jornada de depilació làser 1a sessió 20% de descompte Reserva la teva hora.

Pilar Sabench Ribas C/ de l'Eixample, 4 17160 Anglès (Girona) Tel. 620 213 390 info@maragda.net @maragdamagrada @maragdaminerals www.maragda.net


Un espai on trobaràs l’atenció i el tractament que necessites per a tenir cura del teu cos i la teva ment. Fisioteràpia

Activitats Ioga Qi Gong Pilates Dansa Sana

Osteopatia Acupuntura Quiromassatge Massatge thailandès Reflexologia Reiki Flors de Bach Neurosedant Biodescodificació Lectura de l’ànima Constel·lacions familiars Kinesiologia Sanació d’úter Risoteràpia

Formació Xerrades Tallers Cursos

Lloguer de sales per a terapeutes i tallers de formació


28

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

LES FRUITES A L’ESTIU

IMPORTANT FONT D’ANTIOXIDANTS Els radicals lliures acceleren el nostre envelliment i deixen pas a moltes malalties, però no hem de preocupar si estem ben informats i seguim una dieta prou equilibrada i rica en antioxidants. Hem de tenir en compte els productes més rics en antioxidants i aprofitar els de cada temporada.

FONTS EXTERNES DE RADICALS LLIURES El mateix procés de la vida fa que la combustió de nutrients que proporciona l’energia necessària per a l’organisme crei substàncies de rebuig que en part són radicals. Altres fonts externes són: una alimentació inadequada, tabac, alcohol, contaminants de la indústria química, contaminació atmosfèrica, exposició al sol, fums de combustió, exercici físic intens, estrès, sedentarisme, compostos orgànics volàtils, plaguicides, metalls tòxics, excés d’additius , etc.

ELS ANTIOXIDANTS Els antioxidants són unes substàncies capaces de bloquejar l’efecte dels radicals lliures en el nostre organisme. Convé conèixer com són, com ens protegeixen, on trobar-los i en quina quantitat s’han d’ingerir.

COM ENS PROTEGEIXEN? Hi ha certes malalties, relacionades amb el procés d’envelliment dels teixits de l’organisme, que milloren amb la presa regular d’antioxidants. Encara que el cos té les seves vies d’eliminació o excreció de radicals

lliures, també hi ha la possibilitat de neutralitzar-los. Els antioxidants actuen com antiradicals lliures, ja que impedeixen l’oxidació provocada per aquestes substàncies.

COM ACTUEN? Els antioxidants busquen els radicals lliures embogits per la falta d’un electró de la parella i voluntàriament donen els seus per estabilitzar-los. La trobada amb la seva parella estabilitza l’àtom o fragment molecular, que automàticament deixa de ser un radical lliure per tornar a adoptar la seva funció normalitzada. Per això és tan important que la nostra dieta sigui una font rica d’antioxidants; com més antioxidants tinguem circulant per la nostra sang, més gran serà la nostra protecció.

DE QUINES MALALTIES ENS PROTEGEIXEN? La ingesta natural d’antioxidants a través d’una bona dieta ens pot servir de gran ajuda en la prevenció i el tractament de moltes malalties, caracteritzades bàsicament per la degeneració dels teixits. ALZHEIMER Degeneració cerebral. ARTRITIS: Envelliment dels ossos i les articulacions . CÀNCER: Degeneració cel·lular en general


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

CARDIOPATIES: Envelliment del cor i dels vasos sanguinis. IMMUNODEFICIÈNCIES: Esgotament del sistema immunitari. DEGENERACIÓ MACULAR DE LA RETINA: Envelliment de la retina DIABETIS: Esgotament del pàncrees HEPATITIS: Degeneració del fetge PARKINSON: Degeneració del sistema nerviós. ro_mayo.qxp_Maquetación 1 25/4/18 10:30 Página 14

LES FRUITES A L’ESTIU

14

29

bosc, llimones, taronges i aranges Resveratrol: raïm Vitamina C: acerola , grosella negra, kiwi, taronja. Per Rosa Boix (Dietista )

RECEPTA DELÍCIA D’ALBERCOC I MELÓ

Les fruites de temporada, madurades al benestar sol i a ser GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment possible de cultiu ecològic tenen un alt valor nutritiu a sessió i1una baixa aportació energètica. Són una important -50% font d’antioxidants, vitamines, minerals i fibra. Ajuden també dte. a la hidratació, indispensable a l’estiu. Més del 90% del seu pes és aigua. Es recomana prendre un mínim de 3 racions al dia. Es Casa Rural - Allotjament i esmorzar

INGREDIENTS per a 4 persones: ½ meló 4 albercocs mitjans

LA RIERA

PREPARACIÓ renten i es tallen els albercocs i s’extreu l’os. A continuació es treu ELS ANTIOXIDANTS DE LES FRUITES Venda directal’escorça del meló i es trosseja. Pot liquar tota la fruita o bé abocar en un Carotenoides: fruitesde de color groc o taronja Betacaropollastres ecològics tè: albercoc, meló, préssec groc. recipient i batre amb la batedora. Es Licopè: fruites i verdures de vius colors, especialment properament pot afegir una cullerada de melassa vermell, com la síndria OUS I CONILLS ECOLÒGICS de remolatxa o xarop d’auró per enFlavonoides: responsable del pigment vermell violaci que dóna color a les maduixes, cireres, raïm, fruites del dolcir una mica més. LA RIERA Sentfores - Vic

686 76 14 66 www.lariera.cat


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

COLOR VEGETAL. SIN PARABENOS. Coloración 100% natural que cubre las canas.

Una gama de color sin ingredientes químicos o aditivos añadidos, siguiendo los principios de la fitoterapia. Para una mejor aplicación, agregamos la goma guar. Para fortalecer la fibra capilar, nuestros colores contienen el bambú (colágeno vegetal). Une gamme de couleurs sans ingrédients chimiques ajoutés ou additifs, suivant les principes de la phytothérapie. Et pour une meilleure application, nous avons rajouté de la gomme guar Pour renforcer la fibre capillaire, nos couleurs contiennent du Bambou, collagène végétal. Respecto del cabello y del medio ambiente. Respect des cheveux et de l´environnement. VENTA PARA PARTICULARES

VENTA PARA PROFESIONALES

EMPURIABRAVA.

GIRONA

ANNA M. (Peluquería ECO y punto de venta) av. Juan carlos. Pení, 164. 17487 Empuriabrava. Tel: 972453454. De Martes al sabadó.

Difusio-9, S.A c/Sequia, 22 Baix 17001 Girona Tel. 972.21.92.37 Fax.972.21.28.73

BADALONA TORROGLOSA, S.L Plaza del vapor, 3 C Pol. Ind. Les Guixeres 08915 – Badalona Tel.93-399.51.01

29


ESPAI DE VIDA - Espai de joc tranquil i respectuós. PLE - Vine a jugar a l'Estiu a Gira-sol. Matins. Per a nens de 2 a 8 anys.

V ESCOLA D'ESTIU A GIRA-SOL. Juliol 2018 a les tardes.

- Taller amb professionals de Loczy: 5-6-7 de juliol. "L'Observació". PLE - Tallers de Ioga, amb Sandra González. • Jugant a ioga en família: dilluns 2 i 9 de juliol. • Atura't i connecta amb tu mateix: dimarts 3 i 10 de juliol. • Meditar no és difícil: dimecres 4 i 11 de juliol. - Xerrada-taller "Parella sana, criança feliç". dijous 12 de juliol. Nit Barbeta i -

-

Marc Ferret Sons, paraules, respecte i diàleg. Com acompanyar la comunicació dels nens de 0 a 3 anys. 16, 17, 18 i 19 de juliol. Marta Graugés Tai Chi i Chi Kung. dissabtes 14, 21 i 28 de juliol. Josep Sivillà. Pedagogia sistèmica: 23, 24, 25 i 26 de juliol. Pilar i Jordi Introducció a l'art dels TITELLES. divendres 27 de juliol. Cia La finíssima.

Contes de Marta Graugés "La princesa del pèsol bullit i el príncep rinxolat» "La caputxeta beix i el llop gris" Per comprar-lo ens el podeu demanar i us l'enviarem: 10€

Assessorament a pares, educadors i escoles bressol. ESPAI GIRA-SOL Avda. Girona 3 17150 St. Gregori // 666303919 // martagrauges@gmail.com

www.gira-sol.cat espai gira-sol


Mi objetivo es que los niños se 32 GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment desarrollen siendo quienes son, desplegando todo su potencial, conociéndose a sí mismos, sintiéndose con fuerza y confianza para aportar al mundo sus mayores valores, conocimientos y logros.

EDUCAR es hacer BRILLAR los TALENTOS que todo niño lleva dentro.

Susanna Fernando, asesora de escuelas, formadora de maestros, especialista en pedagogía Montessori y en liderazgoy desarrollo humano. Creadora del Centro ATENEA, en Celrà. ¿Cómo aprenden los niños? Los niños son exploradores apasionados e incansables. Cada nueva experiencia es motivo de fascinación y oportunidad para ejercitar su CAPACIDAD INNATA DE APRENDER. Ponen a prueba sus capacidades una y otra vez, con plena atención, aprenden del error con naturalidad, y siguen y siguen, imparables, si su entorno les ofrece oportunidades de progreso. ¿Y el papel del adulto en la educación? Por una parte los adultos somos RESPONSABLES de preparar y ofrecer al niño el AMBIENTE ADECUADO para su óptimo crecimiento, teniendo en cuenta todos los factores que incidirán en el desarrollo de sus capacidades, habilidades, talentos e inteligencias. Importan los materiales de aprendizaje, la distribución del mobiliario, las normas de convivencia, de uso del espacio y de los materiales,... Por otra parte tanto padres como maestros tenemos que entrenarnos a ESCUCHAR LAS NECESIDADES de desarrollo y aprendizaje, y a hacer la INTERVENCIÓN

ADECUADA para que cada niño pueda desplegar sus potencialidades y crecer siendo quien es. ¿En qué ayudas a los adultos educadores? A hacer una MIRADA FOCALIZADA en los aspectos clave a tener en cuenta en el mundo educativo, sea en la escuela, en el instituto o en casa. ¿Cómo puedo mejorar mi rol de educador? CONOCIÉNDOTE. CREO EN EL POTENCIAL PERSONAL Y ÚNICO DE CADA SER. Para desarrollarlo es necesaria la toma de conciencia de quienes somos. Acompaño a los educadores a mirar con profundidad su rol educador, para que puedan VER A LOS NIÑOS y acompañar sus procesos respetando su esencia. ¿Cómo es el aprendizaje en Atenea? En Atenea el aprendizaje es VIVENCIAL e INDIVIDUALIZADO. El respeto por los intereses, las necesidades y el ritmo de cada niño es esencial. Nuestra misión es que los niños brillen. La oportunidad de aprender con alegría y entusiasmo es lo mejor que les podemos dar.

¿Quieres ver a tus hijos desarrollar sus inteligencias y sus capacidades? PROPUESTAS EDUCATIVAS para NIÑOS, ADOLESCENTES, FAMILIAS y MAESTROS CLASES SEMANALES: • APRENDIZAJE CON MATERIALES MONTESSORI, para niños de 4 a 12 años. •TÉCNICAS DE ESTUDIO, AUTOCONCIMIENTO Y GESTIÓN PERSONAL, grupos de 9 a 12 años y de adolescentes de 12 a 16. •ORIENTACIÓN 16-18, para jóvenes de 16 a 18 años.

• FORMACIÓN INTENSIVA DE VERANO: HACIA LA EDUCACIÓN DEL SER Aspectos clave para el éxito escolar, personal y profesional. Del 2 al 13 de julio, varios módulos a escoger. •FORMACIÓN ANUAL EN SEMINARIOS MENSUALES •TALLERES FAMILIARES •CHARLAS PARA PADRES Y MAESTROS SOBRE EDUCACIÓN Y APRENDIZAJE

TE INVITAMOS a CONOCER EL ESPACIO y las PROPUESTAS para ti ATENEA. Placeta de l’Estatut, 2, CELRÀ

669 00 40 23

susanna@educarelser.com


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

33

www.educarelser.com


34

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

PERRUQUERIA NATURAL

Curs d’introducció

a l’aquarel•la Al costat de clients com vosaltres ens ha passat un any MACADÀMIA ESTÀ D'ANIVERSARI

juliol i agost a Girona i Barcelona

volant i us volem agrair moltíssim la vostra companyia!

Entre tots fem possible un sistema de treball sense tòxics, i amb productes orgànics d'origen natural. Cuidem vostra salut i la delcontactar medi ambient. Per a lamés informació al Treballem amb productes 638 955 991

Troba’ns al C/ de Gurb 75,

Instagram: @claudiallobera¬_art Vic (BCN) Tel.Vilà 931 463 603 Facebook: Claudia Llobera 644 48 27 67

giro_mayo.qxp_Maquetación 1 25/4/18 10:30 Página 20

20

creixement personal GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

DIAFREOTERÀPIA

Treball corporal d’estiraments de les cadenes musculars (en base al mètode Mézières), amb respiració adequada, desbloqueig del A VIC I A L’ESQUIROL diafragma, automassatges i consciència corporal que ens permet desfer tensions musculars i nusos emocionals que ens impedeixen està en equilibri en el cos i en la salut. La Diafreo t’ajudarà a: recuperar força i elasticitat muscular, fluïdesa respiratòria, corregir la postura corporal i alliberar tensions físiques, emocionals i energètiques

Al juliol tallers monogràfics. Informa’t Queralt Argerich Fornell (Diplomada en infermeria, Massatge terapèutic, Reflexóloga, Diafreoterapeuta). Centre Holístic. C/ de les flors nº 12 Vic L’Esquirol - Tel. 938568421 queralt.local@gmail.com


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

35

MÉS ENLLÀ DEL QUE PODEM IMAGINAR Un petit conte per a grans persones

Per: Íngrid Terricabres (Centre EscreiX)

Hi havia una vegada, en aquestes nostres contrades, una nena que semblava tenir capacitats espe-

cials. Alguns en quedaven encuriosits i volien saber-ne més, i d’altres maldaven per desmentir tot allò que se’n deia. No gosaven acceptar que al món encara hi ha molt per descobrir, i que les persones tenim capacitats que no ens podem arribar a imaginar. Els amics d’aquella nena, quan van saber del que era capaç, li van demanar que els ho ensenyés. Ella, al principi, va dubtar, perquè igual que la gran majoria de nosaltres, es va plantejar si els seus companys en farien motiu per assenyalar-la com a diferent. Per sort, sempre tenim qui ens comprèn i anima, i la mestra, molt atenta, li va proporcionar l’espai i el moment perquè pogués posar en pràctica el que sabia fer. Assentada a la seva cadira, la nena va treure’s de la motxilla tres antifaços, com d’aquells d’anar a dormir, però cadascun un xic diferent, i li va demanar a la mestra que els hi posés, explicant-li quin era el primer, i quin el darrer. Un cop ben equipada, quedava clar que els seus ulls havien quedat totalment embenats. Va demanar que algú li portés un llibre, i l’escollit va ser un recull de contes curts amb unes il·lustracions molt boniques. La nena el va obrir, i es va posar a llegir en veu alta el primer conte que hi havia. Llegia sense vacil·lar, entonant cada frase com tocava. La mestra i els seus companys se’n feien creus... però si estava molt ben embenada! Era impossible que mirés per cap ranura i, en canvi, llegia talment com si hi veiés... perquè només “veient” podies llegir el que hi havia escrit allà. A l’aula tot era silenci, quasi no se sentia respirar; totes les mirades estaven posades en el conte i en la nena. Quan va acabar de llegir-lo, es va treure els antifaços i va quedar sorpresa de veure la cara d’al·lucinació i admiració que els havia quedat a tots. Després d’uns instants de pausa, un dels nens va gosar fer-li, per fi, la pregunta que tots tenien dins: “Com ho has fet?”. La nena, somrient tímidament per dins, els digué: “Vaig fer un curs amb l’Íngrid, una noia que te n’ensenya. Em va ajudar a descobrir que a dins tinc una llumeta, que es veu millor quan tinc els ulls tapats, i que pot il·luminar el que jo vulgui. És una llumeta que l’he de cuidar, i que com més practico més gran és i per més coses em serveix... (CONTINUARÀ)

Més enllà del que ens podem imaginar és un conte que narra una realitat. Si ets dels curiosos, a la pàgina web www.escreix.cat trobaràs un munt de vídeos, fotografies i textos que, amb pèls i senyals, t’explicaran d’on ve i cap a on va aquesta revolució.

Íngrid Terricabres Instructora del Mètode V.E.O.®

escreix

695.286.490 C/ Ciutat, 6 1r (08500 - VIC) www.escreix.cat - info@escreix.cat


36

Vemos lo natura

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

¿Están los

médicos

37

viendocon las orejas al lobo? otra vis

En las últimas semanas parte del colectivo sanitario, en concreto el sector médico, está reivindicando la libertad del ejercicio práctico de la medicina complementaria.

Auspiciados bajo el lema ‘Quieren acabar con las Terapias Naturales’ pidiendo dirigir un escrito desde todos los ámbitos posibles (usuario/médico) al presidente de la Organización Médica Colegial, algo que me parece fantástico, bienvenido sea todo lo que sea “aplaudir” las decisiones de la OMC mediante emails, cartas abiertas etc. que afectan a todo el colectivo profesional que se dedica a las Terapias Naturales. Pero en este caso, se olvidan de algo muy importante; se olvidan de los miles de profesionales, cerca de 80.000 frente a 10.000 médicos, que practican las terapias complementarias.

“EL MIEDO ES QUE A LOS

MÉDICOS

SE LES PROHIBA EL EJERCICIO DE LA

HOMEOPATÍA”

Pero el verdadero miedo es que a los médicos, desde su respectivo colegio profesional, se les prohíba el ejercicio de la Homeopatía.

Actualmente lo peor que le puede pasar a la Homeopatía es que deje de venderse en las farmacias... ¿Pero es ese el verdadero problema? Si tenemos en cuenta que se podría vender en Herbolarios, ¿dónde queda dicho problema? Pues volvemos a que el verdadero problema para los médicos homeópatas no es otro que el de no poder ejercer la Homeopatía, pero no van a acabar nunca con ella, ni tampoco con los homeópatas. Tal vez ahora se dan cuenta y están viviendo lo que todo el colectivo que no somos sanitarios y estamos trabajando con las diferentes disciplinas de las Terapias Naturales llevamos desde hace años padeciendo a través de persecuciones y falsas denuncias de intrusismo.. Tal vez ahora deberían darse cuenta de que no es solo por ellos, sino por todos, porque aunque ciertos colectivos médicos quieran para ellos la exclusividad de las Terapias Naturales, son más numerosos los médicos que quieren una regulación para el profesional sanitario y no sanitario.

Los verdaderos profesionales de las Terapias Naturales hace tiempo que venimos avisando que la única Una vez más los médicos van únicamente a defender regulación posible es aquella que agrupe tanto al lo suyo, no van a defender la práctica de las Terapias ¿Aún nosanitario. perteneces a C profesional sanitario como aquel que no es Naturales; sólo van a defender su trabajo, al contrario Desde 1984 creciendo a tu lado. con nosotros. La regulación de socios la formaciónCrece y sus respectivas que viene haciendo COFENAT, que defiende el ejercicio Y gracias a ti estamos al ladoCon deuna más de 11.500 competencias. del profesional no sanitario y solicita una regulación y más de 200 escuelas acreditadas. Somos Profesionales. de los profesionales que se dedican a éstas, tanto sanitarios como no sanitarios. Parece que ahora están viendo las orejas al lobo. Está claro que como colectivo sanitario temen que les prohíban el ejercicio de cualquier terapia no oficial porque es un colectivo regulado. Pero están empleando las mismas tretas y artimañas que las personas que están en contra de las Terapias Naturales, y no son otra que la difusión del mensaje del miedo, anunciando la posible prohibición de la Homeopatía.

Lo natural es estar regulado

Núñez Morgado, 9 - 28036 - Madrid - Telf.: 913 142 458


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

7

OSTEOPATIA ENERGÈTICA INFORMACIONAL L’osteopatia energètica informacional és una teràpia holística que busca harmonitzar les estructures del cos i restablir l’energia. Davant una disfunció induïm al cos les cor-

NUTRICIÓ I DIETÈTICA

reccions necessàries i és el propi cos el que s’encarrega de trobar l’equilibri i l’harmonia.

FISIOTERÀPIA MEDICINA TRADICIONAL XINESA PSICONEUROIMMUNOLOGIA GIMNÀSTICA PERSONALITZADA MAGNETOTERÀPIA

Ens pot ajudar a prevenir i tractar dolors aguts i crònics, patologies de columna, mareigs, cefalees, problemes d’ansietat. Influeix en la part emocional de la persona i pot millorar la funció d’òrgans i vísceres.

37


38

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

ENTREVISTA

Eugenia Sobrino Alcaraz Presidenta y CEO de la Associació de Professionals de les Teràpies Alternatives (APTA). Gallega de Xinzo da Costa. Abogada, Economista, terapeuta en Rebirthing-Breathwork. Miembro de Rebirthing Internacional España y Reiki Usui. Consultora en aromaterapia.

¿Qué es exactamente APTA? APTA es la Asociación de Profesionales de las Terapias Alternativas, una entidad creada por abogados, economistas y terapeutas que ofrece servicios jurídicos y empresariales al colectivo de los terapeutas. Es objetivo de esta asociación la difusión y promulgación de las terapias naturales tanto sus usos como sus beneficios. Al mismo tiempo la forma jurídica del proyecto nos permite que nuestros clientes se asocien de manera que podamos trabajar mejor en defender sus intereses.

¿Quién puede hacerse socio? Puede adquirir la condición de socio todo profesional e incluso estudiante de cualquier terapia o herramienta terapéutica, independientemente sea autónomo o no, tenga una larga trayectoria en el mundo terapéutico o bien esté empezando. Cada nuevo socio debe tener algún título acreditativo del trabajo que ejerce. No hace falta que sea un título oficial pero sí algún título de alguna escuela o formador que avale que el terapeuta está capacitado para realizar lo que hace.

¿Qué servicios ofrecéis desde la asociación? Ofrecemos un servicio integral a los asociados, es decir, ponemos a disposición del profesional todo tipo de servicios para que el socio sólo deba preocuparse de ejercer su terapia. Empezamos ofreciendo servicios jurídicos y empresariales: seguros de responsabilidad civil, protección jurídica, facturación, asesoría legal, empresarial y fiscal. Nuestros socios pueden configurarse su cuota en función de sus necesidades siendo éstas cuotas de entre 35 euros y 200 euros al año. Colaboramos también con otras empresas y profesionales que ofrecen sus servicios con importantes descuentos, como por ejemplo: diseño e impresión de material de merchandising, marketing digital, diseño y mantenimiento de páginas web, salas para hacer charlas de manera gratuíta en Barcelona y Terrassa, espacios para talleres y cursos, y actividades de formación. Acudimos, creamos y promovemos encuentros y jorna-

das asegurando a los socios que donde vamos nosotros vienen ellos, de manera que los hacemos partícipes en nuestro alcance. Además, el último servicio incorporado es de Bolsa de Trabajo, debido a que centros empiezan a llamarnos para pedirnos profesionales de algunas técnicas. Y debo decir que hemos inaugurado el servicio con un éxito satisfactorio.

¿En qué consisten los servicios de asesoría y facturación? Una de las empresas colaboradoras de APTA es INDIEPROF, que ofrece un servicio especializado en la facturación y la realización de todo tipo de gestiones administrativas tanto para docentes como para terapeutas, ya que son dos colectivos que en la mayoría de los casos no trabajan a jornada completa, por lo tanto se le permite a los profesionales poder facturar sin necesidad de ser autónomo, generando prestación por desempleo y jubilación. Para ello ponemos a la disposición de los asociados un equipo de abogados especializados en caso de cualquier duda o consulta acerca de las facturas y gestiones que realicen con las administraciones públicas y de carácter burocrático. En resumen, podemos decir que nuestra función es descargar a los terapeutas de todos aquellos aspectos pesados y de una burocracia incómoda relacionados con asuntos empresariales, legales, fiscales, etc., para que sólo deba ocuparse de desarrollar y disfrutar de lo que realmente quiere hacer.

Contacto: Associació de Professionals de les Teràpies Alternatives. C/ Bolívia 239, 1er piso. 08020 - Barcelona. Teléfonos: 93.631.62.77 / 619.570.625


TROBA’NS39 A

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

1er aniversari a Osona!

Agrair-vos a tots el que heu fet possible estar un any amb vosaltres a la comarca d’Osona! El nostre compromís és seguir treballant per facilitar a tots els lectors una cultura del benestar més saludable, ecològica, propera i sostenible.

Vic Manlleu Torelló Calldetenes Roda de Ter Centelles Tona Gurb Malla Sta. Eulàlia de Riuprimer Les Masies de Voltregà... ... en més de 150 punts de distribució!

Vols formar part de la familia Giro&Barnasalut a Osona? Truca’ns · Albert 644 057 393 · marketing@barnasalut.org


14 14

benestar benestar

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment a GiroSalut&BarnaSalut GuíaCos deí Ment Salut, Cos í Ment GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, 140 sessió 1a sessió -50% -50% dte. dte.

LA RIERA RIERA LA

Casa Rural - Allotjament i esmorzar Casa Rural - Allotjament i esmorzar

Venda directa Venda directa de ecològics de pollastres pollastres ecològics properament properament OUS CONILLS ECOLÒGICS ECOLÒGICS OUS II CONILLS

LA Vic LA RIERA RIERA Sentfores Sentfores -- Vic

686 76 76 14 14 66 66 www.lariera.cat www.lariera.cat 686

Un nou concepte de perruqueria TRACTEM AMB PRODUCTES SOSTENIBLES I D’ORIGEN NATURAL

Vols donar color al teu cabell sense tòxics? -Color Plant: Coloració 100% natural amb plantes i flors biològiques - Tons&Color: Coloració sense amoniac, niquel ni sulfats. (Apte per a pacients oncològics)

Et vols allisar el cabell evitant la toxicitat d’alguns allisats? Et fem un tractament orgànic personalitzat, que no plastifica el cabell ni trenca l’estuctura interna sinó que el reestructura. MacadamiaPerruqueriaVic

Gurb, 75 - Vic Tel.: 93 146 36 03 WhatsApp: 644 482 767

Centre de Teràpies Namasté •• Teràpies naturals ii energètiques energètiques Teràpies alternatives, alternatives, naturals •• Cursos Cursos ii tallers tallers •• Lloguer amb camilla camilla Lloguer de de sales sales equipades equipades amb •• Espais grupals Espais per per a a activitats activitats grupals Avda. Vic Avda. Martí Martí Genís, Genís, 30, 30, baixos baixos Vic 690 62 44 44 – 660 83 54 59 namastevic@gmail.com www.namastevic.cat 690 62 44 44 – 660 83 54 59 namastevic@gmail.com // www.namastevic.cat


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

41

Tes refrescants

Ha arribat l’estiu, ja no podem passar sense totes aquestes begudes que ens refresquen tant. Tots tenim les nostres petites costums en la manera de donar-nos plaer quan fa calor. Us proposo sortir una mica de la quotidianitat i provar noves begudes a base de te. El te es degusta tant fred com calent. Una mica de curiositat, un toc d’imaginació i sortiu a fer un tomb pel món dels sabors de l’estiu. Deixeu que la vostra creativitat faci la resta! Hi ha dues maneres de preparar un te fred. La primera és per als impacients i consisteix a fer una infusió en aigua calenta, posar el doble de quantitat de te que de costum i deixar-ho reposar uns minuts. Quan està al punt, abocar en un recipient on prèviament s’han posat glaçons de gel. La segona opció, per als que tinguin més temps, consisteix a fer una infusió directament en aigua freda. Aquest procediment trigarà unes hores i li posarem una quantitat de te normal (2grs. Per tassa)

BATUT DE MATCHA Per a 4 persones Preparació: 5 minuts INGREDIENTS 80cl de llet d’arròs perfumada amb vainilla, 1 cullereta de te Matcha, 2 cullerades grans de sucre moreno de canya. PREPARACIÓ Barrejar tots els ingredients i servir al moment. GRANISSAT DE ROOIBOS Hi ha múltiples varietats de tes Rooibos. Aquest te té la particularitat de no contenir teïna, així que no tindrà cap efecte estimulant. No obstant això, el seu sabor s’acosta molt al dels tes. Hi ha Rooibos aromatitzat, perfumat amb fruites, amb espècies, o simplement natural. Podem optar també per fer una infusió de Rooibos natural i afegir-nosaltres mateixos la fruita, les espècies i el sucre al gust. Per a 4 persones Preparació: 3min INGREDIENTS 40cl d’infusió de rooibos (natural, vainilla, maduixa, espècies, etc.), 20cl de llet d’arròs (es pot fer servir la llet perfuma-

da amb vainilla), uns glaçons de gel, 2 cullerades grans de sucre moreno de canya. PREPARACIÓ Barrejar tots els ingredients a la batedora i servir al moment. PERES AMB TE INGREDIENTS 4 peres, 50cl d’aigua, 2 culleradetes de te negre natural o perfumat amb poma (es pot usar un Rooibos), ½ llima, 1 cullerada gran de sucre morè de canya, unes fulles de menta. PREPARACIÓ Fer una infusió en aigua molt calenta. Filtrar i deixar refredar. Després es pot posar a la nevera. Peleu les peres i tallar-les a trossos. Abocar sobre les peres el suc de ½ llima. Afegir les fulles d’herba bona. Barrejar tots els ingredients. Servir al moment.


42

Satsang amb

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Satyaprem Tu estàs en recerca, només que no saps en cerca de què. El que realment estàs buscant és la teva veritable naturalesa. Mentrestant, al mig del camí, aquesta cerca pot ser confosa amb buscar diners, poder, relacions, satisfacció, etc. Però totes aquestes coses són temporals. Estàs patint perquè vols la felicitat, però mira com la felicitat ve i va, el patiment ve i va... res no perdura. Aquesta és la llei de la perifèria: anar i venir. Tot allò que apareix, desapareix. Tot allò que ve, va. Al mateix temps, intentes canviar les persones i les situacions del teu voltant perquè siguin com t’agradaria que fossin. Tots hem tingut aquesta experiència i sabem que l'èxit és rar, més aviat escàs. Mira com les coses oscil•len i el teu benestar també. És per això que t’estic assenyalant el que està molt més enllà del benestar, perquè el benestar és dual, ve i va. Observa com la ment sempre està fent alguna cosa. I entén-ho bé, no hi ha cap problema amb això. El que ha de quedar clar és que és ella la que fa, no tu. Deixa-la fer, no t’involucris. Si apareix la idea de que la ment hauria de parar, has de saber que és només una idea de la ment mateixa. Tu no ets la ment. I no existeix ment quieta. En aquest context, la nostra trobada implica invocar la possibilitat de que prenguis amb maduresa l'actitud de tornar cap a dins. Qüestiona't, exercita el teu potencial investigador i observa que tu no ets allò que la teva ment insisteix a dir que ets. Per això és fonamental accedir a l'autoinvestigació amb la pregunta “qui sóc jo?”. Si vols trobar-te a tu mateix has de parar d’identificar-te amb allò que és vist i voltar cap a allò que veu. Despertar a tu mateix obre una esquerda que ha de ser visitada regularment fins que es converteixi en una gran escletxa sense fronteres. Això passa en la mesura que t’ofereixes a la consciència. Si no t’ofereixes, aquesta petita esquerda tendeix a tancar-se i segueixes veient-te a tu i al món a través d'una visió equivocada. Però si veus aquesta obertura i et lliures a ella, l'explores al màxim, la realitat teixida per la ment cedeix a la consciència. Descobrir qui ets és revolucionari, va contra tot l’establert.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

(satsang) a càrrec del mestre

43


44

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

VENTAJAS E INCONVENIENTES DE LOS

COCHES ELÉCTRICOS

¿QUÉ ES UN COCHE ELÉCTRICO? El coche eléctrico es un concepto relativamente nuevo en el mundo de la industria del automóvil. Un automóvil eléctrico es una buena manera para que no solo ahorres dinero, sino que también contribuyas a un entorno saludable y estable. Los automóviles producen una gran cantidad de emisiones de carbono que se expulsan a nuestra atmósfera natural, dejándonos vulnerables a la contaminación y los gases de efecto invernadero. Para ayudar positivamente al medio ambiente en el que vivimos, un automóvil eléctrico es un gran paso adelante.

VENTAJAS DE UN COCHE ELÉCTRICO 1. No se requiere gasolina: los automóviles eléctricos se cargan completamente con la electricidad que tu les proporcionas, lo que significa que no necesitas volver a comprar más gasolina. Aunque la electricidad no es gratis, un automóvil eléctrico es mucho más barato de usar. 2. Ahorro: estos automóviles pueden ser alimentados a precios muy baratos, y muchos coches nuevos ofrecen grandes incentivos para que el gobierno nos devuelva dinero por ser ecológico . 3. Sin emisiones: los automóviles eléctricos son 100% ecológicos ya que funcionan con motores eléctricos. No emiten gases tóxicos ni humo en el ambiente ya que funcionan con una fuente de energía limpia. Son incluso mejores que los automóviles híbridos ya que los híbridos que funcionan con gas producen emisiones. ¡ Contribuirás a un clima saludable y ecológico! 4. Seguros para conducir: Los coches eléctricos se someten a la mismas pruebas de aptitud y procedimientos de prueba que otros automóviles impulsados por combustible. En caso de que ocurra un accidente, uno puede esperar que los airback se abran y el suministro de electricidad corte la batería. 5. Rentables: con los avances tecnológicos actuales, tanto el costo como el mantenimiento han disminuido. La producción masiva de baterías y los incentivos fiscales disponibles han reducido aún más el costo, por lo tanto, es mucho más rentable. 6. Bajo mantenimiento: los coches eléctricos funcionan con motores eléctricos y por lo tanto no hay necesidad de lubricar los motores. Por lo tanto, el costo de

mantenimiento de estos automóviles ha bajado. No es necesario que lo lleves al mecánico a menudo como se hace con un automóvil normal a gasolina. 7. Contaminación acústica reducida: los automóviles eléctricos limitan la contaminación acústica ya que son mucho más silenciosos.

DESVENTAJAS DE UN COCHE ELÉCTRICO 1. Puntos de recarga: las estaciones de servicio eléctricas todavía están en etapa de desarrollo. No hay muchos lugares a los que dirigirse diariamente para cargar tu vehículo, lo que significa que si te encuentras en un viaje largo y te quedas sin carga, es posible que te quedes atascado donde te encuentres. 2. La electricidad no es gratis: los automóviles eléctricos también pueden ser una molestia en tu factura de energía si no consideras las opciones cuidadosamente. A veces, los automóviles eléctricos requieren una gran carga para funcionar correctamente, lo que puede reflejar un aumento considerable en tu factura de electricidad cada mes. 3. Rango de conducción y velocidad cortas: los vehículos eléctricos están limitados por el alcance y la velocidad. La mayoría de estos coches tienen un alcance de 50-160 km y necesitan ser recargados nuevamente. Simplemente no puedes usarlos para viajes largos, aunque se espera que mejore en el futuro. 4. Tiempo de recarga más prolongado: si bien toma unos minutos recargar tu automóvil de gasolina, un automóvil eléctrico tarda aproximadamente de 4 a 6 horas en cargarse por completo. 5. El silencio como desventaja: el silencio puede ser un poco desventajoso ya que a las personas les gusta escuchar ruido si vienen detrás de ellos. Sin embargo, un automóvil eléctrico es silencioso y puede ocasionar accidentes en algunos casos. 6. Cambio de la batería: Dependiendo del tipo y uso de la batería, las baterías de casi todos los coches eléctricos deben cambiarse cada 3-10 años. Hacer un poco de investigación sobre diferentes modelos, y quizás incluso sobre híbridos, te ayudará a tomar una decisión precisa para seguir adelante. Sin embargo, no importa cómo lo veas, un coche eléctrico puede salvar a nuestro valioso planeta y entorno.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

E DE PIES

E BENES TA AI D P S R E

ntàries

3

OT

giro_mayo.qxp_Maquetación 1 25/4/18 10:30 Página 20

Quiromassatge Tècniques Osteopàtiques creixement personal Teràpia Cràneo-Sacral i de Polaritat 20 GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment Quiromassatge Bioneuroemoció Reflexologia PNL Sanació arquetips cadenes musculars (en base Acompanyament de processos Treball corporal d’estiraments de lesper DIAFREOTERÀPIA al mètode Mézières), amb respiració adequada, Sanergia desbloqueig del Massatges Relaxants A VIC I A L’ESQUIROL diafragma, automassatges i consciència corporal que ens permet desfer tensions Aromateràpia Reflexologia musculars i nusos emocionals que ens impedeixen està en equilibri en el cos i en la salut. Neteja d’espais Trobades de HO'OPONOPONO setmanals La Diafreo t’ajudarà a: recuperar força i elasticitat muscular, fluïdesa respiratòria, Martaemocionals +34 622 405i328 corregir la postura corporal i alliberar tensions físiques, energètiques equilibriterapies@hotmail.com St. Sebastià, 16 - 17178 Les Preses (Girona)

Sessions en grup i/o individuals

i també servei a domicili!

Queralt Argerich Fornell (Diplomada en infermeria, Massatge terapèutic, Reflexologa, Diafreoterapeuta) equilibriterapies El local de teràpies C/ Major, 106 - L’Esquirol- Tel. 938568421 queralt.local@gmail.com

equilibri_terapies

¿EL DOLOR no desaparece? Llámanos

Artrosis - Hernia discal - Cervicalgias - Lumbalgias - Úlceras - Pie diabético - ...

972 095 847 - www.omedicus

45

45


46

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

EM DIC OLGA ESPARCH I EM DEDICO A LA SALUT INTEGRATIVA

Et sents estressat/da, et perjudica la salut i no saps què prioritzar? La salut integrativa és una ciència fonamental per a la millora de la salut i la prevenció de malalties. Utilitzo la Psiconeuroinmunologia per a obtenir el coneixement científic del funcionament del cos per tal d’integrar tots els sistemes per obtenir una millor salut, donant solucions a través de nutrició i suplementació no-farmacològica. Coneixent quina és l’alimentació i el que necessita el nostre cos de manera personalitzada, tenim el que ens cal per potenciar la salut. Però malgrat això, sovint no és suficient.

Cal acompanyar per tal de potenciar l’auto responsabilitat, amb algú que ens guiï, ens formi i eduqui i ens desencalli en moments de desídia. Amb la Programació Neurolingüística i el coaching es tracta la part emocional perquè et sentis millor amb tu mateix i amb els altres, aportant les eines adequades per aconseguir el que et proposis per a sentir-te bé. Amb el coaching i PNL també aconsegueixes altres objectius de vida i professionals potenciant els recursos interns, ampliant la consciència i acompanyan-te en el teu procés d’una manera ràpida i molt eficaç. • Ja fa temps que saps què has de fer per sentir-te millor, però no saps com fer-ho? O no et trobes bé i has visitat diversos professionals i no tens resposta? • Creus que no t'entenen o no trobes una respos-

Els nostres estils de vida, l’estrès, la pressió social, les nostres creences i el nostre estat emocional ens porta a que ens sigui difícil de manera continuada, per no dir impossible en algunes persones cuidar-nos interna i externament. Les expressions com: no em veig capaç de seguir el tractament, no tinc força o voluntat, no sóc prou constant, em costa canviar els meus hàbits, no entenc que em passa…etc, provoquen una falta de responsabilitat, de motivació, de compromís i malauradament de frustració que ocasionen no aconseguir els objectius desitjats.

ta ràpida i això dificulta que puguis seguir adequadament els tractaments prescrits? • No saps que fer amb la teva vida i per on començar a fer canvis? • Tens problemes de: pes, menopausa, menstruació, osteoporosis, o altres problemes hormonals; estrés, ansietat i depressió; cefalees tensionals, migranyes, i contractures musculars; al.lèrgies; problemes amb la sexualitat i de parella, relacions humanes.

OLGA ESPARCH Diplomada infermera. Psiconeuroimmunòloga. Assessora de salut/formadora Experta en PNL&Coaching per Richard Bandler. Especialista en Teràpia Breu Estratègica

Nº Col: 20.055

Tel. 629738016 info@olgaesparch.com www.olgaesparch.com


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

LLOGUER DE DESPATXOS PER DIFERENTS ESPECIALITATS Psicologia · Homeopatia · Acupuntura · Valoració Metge · Fisioteràpia · Osteopatia · Naturopatia · Sexologia · Kinesiologia · Salut integrativa ...

FORMACIÓ: CURS D’AROMATERÀPIA: FORMADORA LAURA MESTRES CURS PROFESSIONAL

AROMATERÀPIA EN ONCOLOGIA

75€ / 60 € SI FAS LA INSCRIPCIÓ ABANS DEL 31 DE JULIOL (places limitades)

DISSABTE, 6 D’OCTUBRE DE 2018 de 9:30 h. a 14:30 h.

+ Info: www.equilibrium.cat · info@equilibrium.cat

47


48

t

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment enemos tanto miedo al cambio, que muchos nos aferramos a mecanismos de defensa como el autoengaño, la resignación, la arrogancia o la pereza para no cuestionar las creencias con las que hemos creado nuestra i dentidad.

El miedo C

Por Borja Vilaseca

uenta una historia que el joven rey de un imperio lejano se cayó un día de su caballo y se rompió las dos piernas. A pesar de contar con los mejores médicos, ninguno consiguió devolverle la movilidad. No le quedó más remedio que caminar con muletas. Debido a su personalidad orgullosa, mandó publicar un decreto por el cual se obligaba a todos los habitantes a llevar muletas. Del día a la noche, todo el mundo comenzó a arrastrarse –en contra de su voluntad– con el apoyo de dos palos de madera. Las pocas personas que se rebelaron fueron arrestadas y condenadas a muerte. Desde entonces, las madres fueron enseñando a sus hijos a caminar con la ayuda de muletas en cuanto comenzaban a dar sus primeros pasos. Y dado que el monarca tuvo una vida muy longeva, muchos habitantes desaparecieron llevándose consigo el recuerdo de los tiempos en que se andaba sobre las dos piernas. Años más tarde, cuando el rey finalmente falleció, los ancianos que todavía seguían vivos

intentaron abandonar sus muletas, pero sus huesos, frágiles y fatigados, se lo impidieron. Acompañados por sus inseparables muletas, en ocasiones trataban de contarles a los más jóvenes que años atrás la gente solía caminar sin la necesidad de utilizar ningún soporte de madera. Sin embargo, los chicos solían reírse de ellos. Movido por su curiosidad, en una ocasión un joven intentó caminar por su propio pie, tal y como los ancianos le habían contado. Al caerse al suelo constantemente, pronto se convirtió en el hazmerreír de todo el reino. Sin embargo, poco a poco fue fortaleciendo sus entumecidas piernas, ganando agilidad y solidez, lo que le permitió dar varios pasos seguidos. Curiosamente, su conducta empezó a desagradar al resto de habitantes. Al verlo pasear por la plaza, la gente dejó de dirigirle la palabra. Y el día que el joven –ya recuperado– comenzó a correr y a saltar, ya nadie lo dudó; todos creyeron que se había desquiciado por completo… En aquel reino, donde todo el mundo sigue llevando una vida limitada caminando con la ayuda de muletas, al joven se le recuerda como “el loco que caminaba sobre sus dos piernas”.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

49

al cambio LA INFLUENCIA DE LA SOCIEDAD “Sé obediente. Estudia. Trabaja. Cásate. Ten hijos. Hipotécate. Mira la tele. Pide préstamos. Compra muchas cosas. Y sobre todo, no cuestiones jamás lo que te han dicho que tienes que hacer.” (George Carlin) No hay nadie a quien culpar. Pero lo cierto es que desde el día en que nacemos se nos adoctrina para que nos convirtamos en empleados sumisos y consumidores voraces, perpetuando el funcionamiento insostenible del sistema. Así es como, al entrar en la edad adulta, seguimos la ancha avenida por la que transita la mayoría, olvidándonos por completo de seguirnos a nosotros mismos, a nuestra voz interior. Por el camino nos desconectamos de nuestra verdadera esencia –de nuestros valores y principios más profundos–, construyendo una personalidad adaptada a lo que nuestro entorno más cercano espera de nosotros. Si bien la sociedad y la tradición ejercen una poderosa influencia sobre cada uno de nosotros, en última instancia somos libres para tomar decisiones con las que construir nuestro propio sendero en la vida. Es una simple cuestión de asumir nuestra parte de responsabilidad. Sin embargo, tomar las riendas de nuestra existencia nos confronta con nuestro miedo a la libertad. De ahí que si parece que nada se transforma es

porque –en primer lugar– la mayoría de nosotros nos resistimos a cambiar. Prueba de ello es que tendemos a ridiculizar e incluso oponernos fieramente a procesos y herramientas –como el autoconocimiento y el desarrollo personal– orientados a cambiar nuestra mentalidad. Más que nada porque dicha actitud implicaría dar el primer paso hacia una dirección aterradora: cuestionarnos a nosotros mismos. Es decir, al sistema de creencias con el que hemos creado nuestro falso concepto de identidad.

LOS SIETE ENEMIGOS DEL CAMBIO “Formamos parte de una sociedad tan enferma que a los que quieren sanar se les llama raros y a los que están sanos se les tacha de locos.” (Jiddu Krishnamurti) Al obedecer las directrices determinadas por la mayoría, hacemos todo lo posible para no salirnos del camino trillado, rechazando sistemáticamente ideas nuevas, diferentes y desconocidas. No nos gusta cambiar porque a menudo lo hemos hecho cuando no nos ha quedado más remedio. Por eso lo solemos asociar con la frustración y la vergüenza que conlleva sentir que nos hemos equivocado. O peor aún: que hemos fracasado. De ahí las tan pronunciadas sentencias: “¡Yo soy así y no pienso cambiar!” “¡Los que tienen que cambiar son los demás!”


50

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Tanto es así, que existen siete mecanismos de defensa cuya función es la de garantizar la parálisis psicológica de la sociedad. En esencia, representan las principales motivaciones subyacentes de todas aquellas excusas que nos contamos a nosotros mismos para no cambiar. Estos mecanismos psíquicos nos llevan a tomar decisiones y a adoptar actitudes y comportamientos que van en contra de nuestro bienestar. O más concretamente, en contra de la posibilidad real de promover un cambio constructivo en nuestra manera de ver, entender y disfrutar de la vida. El primer mecanismo de defensa es el miedo. Sin duda alguna, el más utilizado por el statu quo como elemento de control social. Cuanto más temor e inseguridad experimentamos los individuos, más deseamos que nos protejan el estado y las instituciones que lo sustentan. Basta con bombardear a la población con noticias y mensajes con una profunda carga negativa y pesimista. Sobre todo porque está demostrado que estos se instalan en algún oscuro rincón de nuestro inconsciente, alimentando así a nuestro instinto de supervivencia. Además, cuando vivimos con miedo nos sentimos mucho más vulnerables y amenazados. Y al buscar todo tipo de seguridades y certezas, cerramos las puertas de nuestra mente y nuestro corazón a lo nuevo y lo desconocido.

AUTOENGAÑO Y NARCOTIZACIÓN “Nadie es más esclavo que quien falsamente cree ser libre.” (Johann W. Goethe) Dado que el cambio es el mayor enemigo del miedo, enseguida aparece en escena el autoengaño. Es decir, mentirnos a nosotros mismos –por supuesto sin que nos demos cuenta– para no tener que enfrentarnos a los temores e inseguridades inherentes a cualquier proceso de transformación. Para lograrlo, basta con mirar constantemente hacia otro lado, tratando de no pensar ni hablar sobre aquellos temas y asuntos que puedan incomodarnos. Por esta razón, el autoengaño suele dar lugar a la narcotización. Y aquí todo depende de los gustos, preferencias y adicciones de cada uno. Lo cierto es que la sociedad contemporánea promueve infinitas formas de entretenimiento, que nos permiten evadirnos de nuestros pensamientos, emociones y estados de ánimo las 24 horas del día. Así es como intentamos sepultar nuestra latente crisis existencial. Dado que en general huimos permanentemente de nosotros mismos, lo más común es encontrarnos con personas que –al igual que nosotros– no van hacia ninguna parte. Con el tiempo, esta falta de propósito y de sentido

suele generar la aparición de la resignación. Cansados físicamente y agotados mentalmente, decidimos conformarnos, sentenciando en nuestro fuero interno que “la vida que llevamos es la única posible”. Es entonces cuando asumimos definitivamente el papel de víctimas frente a nuestras circunstancias y, por consiguiente, frente a la vida. Esta es la razón por la que solemos culpar a los demás y a nuestras circunstancias por todo aquello que no nos gusta acerca de nosotros y de nuestra vida.

ARROGANCIA Y CINISMO “Ninguna persona cambia hasta que su situación deviene insoportable.” ( José Antonio Marina) Puesto que el victimismo se sostiene sobre un sistema de creencias erróneo y limitante, en caso de sentirnos cuestionados solemos defendernos impulsivamente por medio de la arrogancia, muchas veces disfrazada de escepticismo. Esta es la razón por la que solemos ponernos a la defensiva frente a aquellas personas que piensan de forma diferente a nosotros, insinuándonos que el cambio todavía es posible. Al mostrarnos soberbios e incluso prepotentes, lo que intentamos es preservar nuestra identidad rígida y estática, de manera que no nos veamos obligados a cambiar. En el caso de que sigamos posponiendo lo inevitable, la arrogancia suele mutar hasta convertirse en cinismo. Sobre todo tal y como se entiende hoy en día. Es decir, como la máscara con la que ocultamos nuestras frustraciones y desilusiones, y bajo la que nos protegemos de la insatisfacción que nos causa llevar una vida de segunda mano, completamente prefabricada. Tal es la falsedad de los cínicos, que suelen afirmar que “no creen en nada”, poniendo de manifiesto que en realidad no creen en sí mismos. Por último, existe un séptimo mecanismo de defensa: la pereza. Y aquí no nos referimos a la definición actual, sino al significado original que nos revela su raíz etimológica. Así, la palabra “pereza” procede del griego acedia, que quiere decir “tristeza de ánimo de quién no hace con su vida aquello que intuye o sabe que podría realizar”. No importa la edad que tengamos. Ni lo desoladoras o adversas que sean nuestras circunstancias actuales. Estamos a un solo pensamiento de dar el primer paso. Nadie dijo que fuera un proceso fácil. Pero para empezar a vivir nuestra propia vida –y no la de otros– el cambio es sin duda nuestro mejor aliado.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

51

6 16

t, Cos ut, Cosí íMent Ment

II

nany any yia! nyia!

Terapia Terapia&&Coaching Coachingcon conamplios amplios protocolos protocolosde dekinesiología kinesiología

Cuida’t

naturalment

Descodificación Descodificaciónbiológica biológicayy transgeneracional transgeneracional Correcciones Correccionescon conelementos elementosde de Constelaciones, Constelaciones,PNL, PNL,Gestalt, Gestalt, MTC, MTC,Flores Floresde deBach, Bach,yymás más… … Formado Formadopor: por:

www.kinesiologia.barcelona www.kinesiologia.barcelona Ralf Dellen +34 RalfDellen Dellen:· ·+34 +34696 696489 489 069 Ralf 696 489069 069

Nutrició Aromaterapia Fitoterapia Oligoterapia Flors de Bach Reflexologia podal

eetòtò-

.

’nsalal ns 75, bb75, BCN) CN) 3603 603 27 67 7 67

Carrer Lasauca, 3 - 17600 Figueres Carrer Sant Roc, 28 - 08014 Barcelona Tel: 646 765 058 www.rebeccafonsnaturopathe.com


52

Q U A N ...

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

Per SERGI PÉREZ

de la serenor en diuen insensibilitat de la passió en diuen bogeria de la contemplació en diuen perdre el temps de l’humor en diuen frivolitat de l’adversitat en diuen problema de la bondat en diuen ingenuïtat de la cultura en diuen saviesa del sentiment de culpa en diuen responsabilitat d’acumular coneixements en diuen aprenentatge d’adoctrinar en diuen educar de l’evidència en diuen complexitat de l’excés en diuen necessitat del pensament en diuen vida del fanatisme en diuen religió de la fantasia en diuen realitat de l’alegria passatgera en diuen felicitat de la dependència en diuen amor del germà en diuen estrany del servilisme en diuen altruisme de la sensibleria en diuen sensibilitat de la rutina en diuen estabilitat d’establir-se en un prejudici en diuen tenir criteri de la pena en diuen compassió de la fe en diuen somniar truites de la sensació de misteri en diuen infantilisme de saber callar en diuen cobardia de la flexibilitat en diuen docilitat de la valentia en diuen imprudència de saber que no se sap en diuen ignorància del refinament en diuen civilització de la tecnificació en diuen evolució de la naturalesa en diuen subdit de la mecanicitat en diuen humanitat i de la foscor més absoluta en diuen normalitat

...SIGNIFICA QUE SOM AL FONS DE LA CAVERNA LA TORXA

PER SORTIR-NE L’HEM TINGUDA SEMPRE A L’ABAST

NO LA VEUS? ELS GRANS SAVIS DE TOTS ELS TEMPS TE L’ESTAN ASSENYALANT ARA MATEIX:

MIRA ENDINS,

NS

MIRA ENDI


GiroSalut&BarnaSalut de Salut, í Ment 53 GiroSalut&BarnaSalut Guía deGuía Salut, Cos íCos Ment 37

www.wilhelm-reich.org www.compartir-wilhelmreich.blogspot.com

FUNDACIÓN WILHELM REICH CLÍNICA DE MEDICINA ORGONÓMICA Y PSICOANÁLISIS Direcció Dr. Carles Frigola

CURSO DE EMOCIONES Y RELACIONES HUMANAS Grupo de participantes: máximo 14 personas. (Un domingo al mes, compartiendo la comida. De 10.30h a 19h)

CURSO DE PSICOANÁLISIS Y ORGONOMÍA . Las Estructuras del Carácter · El Psicoanálisis Relacional · Las Corazas del Cuerpo

SESIONES DE PSICOANÁLISIS Un espacio para la reflexión y el conocimiento personal

CAFÉ TERAPÉUTICO

Un espacio para dialogar y conversar sobre temas personales y sociales (Una tarde de domingo cada mes)

TEST SANGUÍNEO DE REICH Para conocer el estado de salud y la contaminación a través de una gota de sangre en vivo.

JARDÍN TERAPÉUTICO (Therapeutic Garden) Aquí, paisajismo y terapia se unen para potenciar tu salud, mejorar tu estado anímico y desbloquear tus sentidos. (Un domingo al mes comiendo en el jardín) INFORMACIÓN: Fundación Wilhelm Reich.

C/ Dr. Frigola, 2. Creixell 17770 (Borrasà) Tel. 972 506 291

37

GiroSalut GiroSalut & BarnaSalut & BarnaSalut

37


54

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

SENSACIONS, EMOCIONS I SENTIMENTS

L’odi Per Carles Frigola i Eva Moya Potser un dels sentiments més primitius i profunds que experimentem. Però com s’origina i com ens afecta? I el més preocupant: per què la nostra societat l’ignora encobrint-lo amb façanes socials gens genuïnes d’acolorides variacions. Per exemple: la ira, el menyspreu, etc. Sovint alfinal d’un conflicte a l’hora d’esbarjo es suggereix als alumnes: “tots hem de ser amics”… Ah sí? És saludable aquest consell... o simplement “políticament correcte”? Com neix en nosaltres aquesta aversió i repulsa profunda devers algú molt diferent a nosaltres o per alguna cosa, com per exemple vers l’olor del tabac, per els que ho hem deixat després de molt d’esforç. Qui odia més? Dones, homes, nens ? De nou la diferència. No oblidem que l’odi està desposseït de gènere. L’odi tampoc és genètic com senyalava Nelson Mandela: “ningú neix odiant a una altra persona pel color de la seva pell, origen o la seva religió”. Tot seguit anomenem quatre situacions on l’odi no descansa: En primer lloc, en el cas de nens petits (toddlers: 1-2 anys): on encara no poden expressar la ràbia que senten de manera oral, és a dir, abans de la parla. Sovint trobem circumstàncies on el segment

oral: la barbeta, la boca, la mandíbula, les galtes i la gola, descarrega energia (libido). Al no tenir encara la capacitat d’expressar els seus sentiments amb paraules apareixen les conegudes mossegades de la llar d’infants. És en aquesta part del cos (boca) on es concentra la ràbia. És de recorregut o d’elaboració més breu que l’odi. Per tant, s’expressa més físicament, més ràpidament. L’odi, en canvi, necessita més temps per construirse. Habita en un altre segment corporal. Més a prop del cor. “compartint” espai amb l’amor. “Quant més petit és el cor més odi allotja”. V. Hugo. Segonament, en una relació de parella: on un dels integrants, independentment del seu gènere, té un caràcter més autoritari deixant poc o res a negociar a l’altra part. Obligant durant anys a cedir constantment a la mateixa persona. En llenguatge vernacular diríem que la persona més submisa de la parella, “passa per l’adreçador”, sotmetent-se a una imposició a contra cor (en contra del self) acumulant un patiment d’humiliació, d’angoixa, etc. Aquestes relacions de domini-submissió, sempre immadures i infantils, desemboquen en un sentiment d’odi profund a nivell inconscient de la persona submisa cap a la persona dominant o autoritària; el sentiment d’odi és dissimulat en la superfície.


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment En tercer lloc, el cas d’odi envejós i gelosia: apareix odi fruit d’una experiència viscuda des de la confusió amb l’objecte. Odi cap a un amic, envers a la feina, cap al cònjuge, cap a un germà petit que acaba d’aparèixer a la tranquil·la i egocèntrica vida del fill primogènit. En quart lloc, situacions de depressió: Recordem que una de les diferències entre els que pateixen un dol normal i els deprimits es que aquests últims guarden un odi cap als seus éssers estimats que ja no hi són (P. Roth). Un odi que neix de la confusió de creure que la persona que ja no hi és o t’ha abandonat et pertany, que no té vida pròpia. Trobem l’odi doncs, envaint el segment toràcic: els pectorals, el trapezi, el romboide, els escapulars, els músculs intercostals, pulmons i cor. Instal·lat de manera profunda per quedar-s’hi... “glaçada” al menys durant un temps. Què tenen en comú les situacions prèviament descrites que provoquen el sentiment d’odi i l’agressivitat?

“Trobem l’odi

EN EL SEGMENT TORÀCIC: els pectorals, el trapezi, el romboide,

els escapulars, els músculs intercostals, pulmons i cor.“

La diferència. En aquesta diferència, lluita dels instints que cada persona lliura en el seu interior, es va acumulant agressivitat. Ara ja sabem que aquesta libido apilada es descarregarà d’una manera o d’altra. No es pot postergar ad vitam doncs engendrarà encara més sentiment d’odi. Com modifiquem aquest sentiment tan arrelat per un altre de més lleuger i sa? Amb diàleg. Discutint, analitzant per fragmentar. Dividint la ment en parts emocionals més simples. Més senzilles, per arribar a entendre la situació. Conversant amb un mateix, amb l’altre part o altres parts i amb paciència.

55

Això amplia en nostre llindar de tolerància a la diferència. Si l’odi es construeix durant anys, ha d’existir doncs un diàleg llarg i profund per enderrocar-lo. Esmicolar l’odi farà brollar durant la llarga etapa de deconstrucció de la ment tot un seguit d’inevitables emocions gens agradables a les que haurem d’encarar. Com apunta el doctor J. Steiner ens sentirem: “pertorbats, sensibles, vulnerables, desconcertats, incòmodes, cansats, inadequats, incorrectes, desfigurats, postergats, degradats, avergonyits, menystinguts, difamats, desacreditats, deshonorats, humiliats...”. Potser hauríem d’aspirar a una societat que pugui coexistir amb la pulsió de mort (Freud). Donar sortida d’alguna manera a l’agressivitat sana, a la nostra “part animal” que genera conflicte en lo social i no només negar-la o controlar-la sistemàticament. Tenir l’oportunitat de poder descarregar l’excés d’energia en indrets controlats, com durant la pràctica d’una activitat esportiva. Més correcte seria el treballar-ho psicoanalíticament (W. Reich). Estudiar per què aquesta part animal-agressiva però sana trenca l’harmonia. Qüestionar els valors, provablement obsolets, que quadriculen de forma sagaç el nostre teixit social. Que encara decreten la nostra manera de viure. El delicte d’odi està castigat al Codi Penal, igual que el foment de la violència entre grups o persones per motius d’ètnica, racistes, ideològics o religiosos. D’altre banda, sentir odi o expressar-ho d’una manera pacífica i creativa com els nassos vermells dels pallassos o els gags humorístics i les lletres de les cançons dels rapers no haurien de ser considerats un delicte. Aquí entraríem dins el camp de la psicopolítica i la utilització partidista de l’odi per interessos electorals. En properes edicions de Girosalut- Barnasalut seguirem el nostre camí observant els sentiments humans per entendre’ls. Per poder ordenar-los i explicar-los millor. En el següent número parlarem del desig d’allò que té un altre: l’enveja.

Carles Frigola és psiquiatre i psicoanalista. Metge orgonomista. Eva Moya és diplomada en magisteri. Postgrau en comunicació. Per ampliar informació en aquest i d’altres temes podeu consultar: www.wilhelm-reich.org i el blog: compartir-wilhelmreich.blogspot.com


56

Las tres preguntas que todo Ser Humano se hace

GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

¿QUIEN SOY?

¿COMO ME RELACIONO

¿COMO TOMAR LAS

CON LOS DEMÁS?

DECISIONES ADECUADAS?

El conocimiento Universal nos da las soluciones a través del Neo Diseño Humano y QND las hace comprensible y aplicables en la vida cotidiana Descubre: •

Como eres realmente

Como son tu pareja e hijos

A tus amigos y compañeros de trabajo

Tus verdaderas virtudes y dones

Aprende a: •

Tomar las decisiones adecuadas

Emplear la mente correctamente

Entender tu cuerpo y sus señales

Dejar de ir contracorriente y ansioso

Vivir la vida de forma natural y fluida

Somos una dirección IP dentro del inmenso internet del Universo, descubre su funcionamiento y entenderás la mecánica universal que rige los procesos humanos

Hazte tu Neo Diseño Humano y participa en nuestros talleres con Raimon Bedmar Información: Mail: tuseventosnuevaera@gmail.com Web: qnd.es


GiroSalut&BarnaSalut GiroSalut&BarnaSalut Proyección deGuía de Salut, Cos í Ment CARGA DE NACIMIENTO e

Guía de Salut, Cos í Ment

5745

HISTORIA TRANSGENERACIONAL

El Metodo Energetico Global del cuerpo (MEGC) ayuda a entender el origen de los desequilibrios constatados en la existencia de una persona o en la vida de una familia. Destacan los esquemas repetitives dentro de los cuales uno mismo puede encontrarse encerrado. Su enfoque se basa en la existencia de los cuerpos energéticos que constituyen una persona y que transmiten memorias heredadas de las historias transgeneracionales y también de las memorias de la vida de la persona. Este método es muy complementario a la medicina convencional. La MEGC interviene a todos los niveles de la vida de una persona: ❂ La dificuldad a ser feliz en pareja. ❂ Los trastornos del sueño. ❂ La dificuldad para concebir un hijo. ❂ El sufrimiento del adolescente: compulsiones, adicciones… ❂ Las enfermedades auto-imunes y degenerativas (sclerosis multiples…) Joris Sidibé Email : js.megc.bcn@gmail.com Mobile : +34 697 456 839 facebook : facebok.com/megcbarcelona CENTRE I J SIDIBE SL 3 carrer Lasauca 17600 Figueres. www.megc.fr


“La Hipnosis clínica es la clave para solucionar tus problemas”

ÁNGEL GORDON

Hipnólogo Clínico    

SERVICIOS Hipnosis Clínica Psicología transpersonal Hipnosis Regresiva Musicoterapia

?

Que podemos conseguir con la Hipnosis clínica 1 Eliminar la adicción al tabaco 2 3 4 5

y otras adicciones. Aliviar trastornos afectivos. Aliviar la ansiedad y la depresión. Tratamiento de dolores crónicos y fibromiàlgia. Mejorar defensas de las

personas que reciben quimioterapia. 6 Inducir al sueño a personas que sufran de insomnio. 7 Tratamiento indicado para obesos que quieran perder peso.

GIRONA: C/ Canonge Dorca, 4 1er. Girona Tel. 630 051 601 BARCELONA: Bailen,169-pral 3ª

Tel. 93 459 22 55 angelgordonlions@hotmail.com | http://angelgordon.com |


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

59

ENTREVISTA A

ÁNGEL GORDON -Hipnólogo Clínico¿QUÉ PUEDE HACER LA HIPNOSIS CLÍNICA POR NUESTRA SALUD? La hipnosis clínica se enfoca en cambiar el subconsciente negativo y convertirlo en positivo.

Es muy eficaz tratando problemas psicológicos como ansiedad, estrés, insomnio, depresión, fobias, obsesiones, adicciones y otros trastornos. También se aplica para tratar la modificación de hábitos de conducta tales como tartamudez, tics, alimentación, fumar, preparación de exámenes, etc. También es muy eficaz como tratamiento complementario a diversos problemas: dermatología, asma, hipertensión, dolor crónico, fibromialgia, problemas digestivos, post-operatorio, etc. La Hipnosis realiza un abordaje global, por lo que no sólo ayuda a las personas a modificar pensamientos o comportamientos, sino que interviene a un nivel más profundo (emocional y subconsciente), resolviendo la causa que estaba originando el problema.. ¿EN QUÉ CONSISTE UNA SESIÓN DE HIPNOSIS CLÍNICA? Cada sesión de hipnosis se puede dividir en tres fases, la inicial o de preparación, donde se ayuda al paciente a relajarse e inducir el estado hipnótico; la segunda, sugestión propiamente dicha, donde se le da las indicaciones sobre cómo actuar ante la situación problema; y la tercera, en la que se le ayuda a salir del estado hipnótico. Las sesiones hipnóticas se inician con una fase de relajación profunda, para ello existen varias técnicas, de contracción/relajación o a través de visualizaciones. Una vez alcanzado el estado deseado se le da al paciente una serie de indicaciones a modo de órdenes, sencillas y directas, de fácil cumplimento, que serán tenidas en cuenta cuando surja la situación problema que se está tratando. En la fase de finalización de la sesión se saca al paciente del estado hipnótico, utilizando el procedimiento que el terapeuta considere más oportuno.

PIDE CITA: 630 051 601

¿LA HIPNOSIS CLÍNICA IMPLICA LA PÉRDIDA DE LA CONCIENCIA? ¿HAY PERSONAS MÁS HIPNOTIZABLES QUE OTRAS? No implica necesariamente la pérdida de consciencia en todas las personas. Hay casos en los que yo los mantengo conscientes. Hay otros casos en los que es necesario inhibir el consciente para poder hablar con el subconsciente. Referente a tu segunda pregunta, hay personas a las que se les hipnotiza con más rapidez que a otras y evidentemente, si que pueden haber casos que cueste más hipnotizarles pero solo es cuestión de tiempo. ¿CUÁLES SON SUS CONTRAINDICACIONES? La hipnosis no tiene contraindicaciones. ¿EN QUÉ TRASTORNOS O CON QUÉ OBJETO SE EMPLEA DE MANERA MÁS COMÚN EN EL ÁMBITO CLÍNICO? Personalmente he trabajado con la hipnosis en muchos campos. A modo de ejemplo, en su día practiqué una operación para que nos hagamos a la idea. Hay personas que han tenido problemas en quirófano (ahora se han adelantado muchos las anestesias pero antes no era así) inclusive en estos casos se ha podido trabajar bien. Los seminarios que he ofrecido en los últimos 25 años en el campo clínico iban dirigidos, sobre todo, para médicos dentistas.

La hipnosis aplicada a la odontología es excepcional. MENTIRAS Y VERDADES SOBRE LA HIPNOSIS La gente está acostumbrada a conocer la hipnosis a través de la TV y a eso, yo le llamaría “Hipnosis de Espectáculo”. No tiene nada que ver con la hipnosis clínica. La gente suele creer que la hipnosis le va a inducir a hacer cosas que no quiere hacer y no es cierto. La hipnosis clínica es totalmente lo contrario, es terapéutica, ayuda a las personas, no las condiciona.

http://angelgordon.com angelgordonlions@hotmail.com


60

Guia de professionals, establiments i serveis

ALIMENTACIÓ ESTABLIMENTS n agrobotiga SANTABÀRBARA Alimentació natural i ecològica C/ Indústria, 56, Anglès T. 972 424 399. Whatsapp 622 200 588 info@agrobotigasantabarbara. com FB: santabàrbaraagrobotiga Inst: santabarbara_agrobotiga n AROMA DEL TE SALÓ I BOTIGA DE TE Esmorzars i berenars. 45 varietats de tes i infusions Av. Xile, 3 - 17800 Olot T. 972 27 23 14 info@aromadelte.com VENTA ON-LINE: www.aromadelte.com n ELS FOGONS DE LA JOANA Cuina sana i vegetariana per emportar. Hamburgueses vegetals Crta. de la Deu, 12 17800, Olot T. 972 26 14 27 www.elsfogonsdelajoana.com n EUFRÀSIA ECOBOTIGA Alimentació, plantes medicinals i tes a granel, cosmètica, pintures naturals... C/Montseny 17 17150 Sant Gregori (Girona) T. 872 213 639 eufrasiasg@ gmail.com www.facebook. com/eufrasiaecobotiga Inst.: eufrasia.ecobotiga n LES BONES HERBES Herboristeria, Dietètica i Alimentació Biològica. C/Caamaño, 8 T. 972 67 04 07 C/ Besalú, 7 T. 972 67 41 35 17600 Figueres info@bonesherbes.com www.bonesherbes.com

DIETÈTIQUES n DIETÈTICA ACÀCIA Assessorament dietètic i terapèutic gratuït. Pg. Països Catalans, 192 Salt, 17190 T. 972 402 373 @AcaciaSalt marcacacia@gmail.com n BISBAL NATURA S.L Herbolari, dietètica, alimentació ecològica c/Cavallers,36 17100 La Bisbal d’Empordà T. 972 64 50 42 n DIETÈTICA DE CALDES DE MALAVELLA Salut, alimentació i estètica biològica. Dietes+auriculoteràpiaMassatges - Flors de Bach i estètica natural. Pl. Sant Esteve, nº 3. bx esq. 17455 Caldes de Malavella T. 972 472 427 www.ladieteticadecaldes.com dieteticadecaldes@gmail.com n DIETÈTICA FONOLL Centre de teràpies naturals, Herbolari - Dietètica Pl. Catalunya, 5 bx 17190 Salt

T. 872 030 015 www.fonollnatural.com info@fonollnatural.com n DIETÈTICA NATURALMENT Herbolari, dietètica, alimentació ecològica, cosmètica natural. Teràpies. C/ Hortes 13 Girona T. 972 412 188 c/ Pare lluís Rodès, 18. Sta. Coloma Farners Tel. 972 842 462 mnurianatural@gmail.com n LA TISANA Dietètica i teràpies C/ Catalunya, 11, 17244 Cassà de la Selva T. 972 461 820 f.alsina@hotmail.com

MERCATS n MERCATS ECOLÒGICS A L’EMPORDÀ Dissabtes matí RUPIÀ (1r) / CORÇÀ (2n) / VERGES (3r)/ TORROELLA DE MONTGRÍ (4t) + info: www.moemporda.org PRODUCTORS PA 􀀀 LA FOGAINA Pa ecològic i Cafeteria C/St. Sebastià, 52. Les Preses T. 972 693 826/646 879 062 dt a ds 8:00-13:00 i 16:00 20:00H fornlafogaina@gmail.com www.lafogaina.com Instgr. i fb: fornlafogaina n FORN DE PA FERRER Pa artesà cuit amb llenya Desde 1924 Ps. de Catalunya, 86, Torroella de Montgrí T. 972 755 972 C/. del Port nº 20, L’Estartit T. 972 750 077

VINS ECOLÒGICS n CAN TORRES Celler familiar de vi natural i ecològic a peu de l’Albera. Enoturisme amb visites guiades a les vinyes i als monuments megalítics propers. Veïnat de Vilartolí, 17751 Sant Climent Sescebes. T. 671 19 19 56 www.cantorres.blogspot.com @cellercantorres cantorres.scs@gmail.com n VINS DE TALLER Vins d´autor i visites d´enoturisme. Vinyet: C/ Nou, 5. Siurana d´Empordà Celler: C/ Sant Jordi, 4BVilamalla T.972 525 578 629 773 917 / 934 816 434 info@vinsdetaller.com www.vinsdetaller.com

FORMACIÓ

La Guía Verda

TALLERS DE CUINA n􀀀 ESPAI CUINAR SA Matthias Hespe Formador, assessor i xef de cuina macrobiòtica i de diferents monogràfics de cuina saludable. Et mostrem com es pot menjar sa i adequadament pel teu cas personal, millorant la teva salut. Classes de cuina saludable personalitzades i en grups. C/Universitat de Montpellier,12, 2º1ª, GIRONA espai@cuinar-sa. es T. 605 98 92 19 i 972 22 41 04 www.cuinar-sa.es

RESTAURANTS VEGETARIANS

n Rest. AMARANTA Restaurant ovolacto vegetarià. C/ Riu Gulell, 31-33, 17005 GIRONA T. 972 940 832 www.amaranta.webs.tl VEGANS

n Rest. INTEGRAL Restaurant VEGETARIÀ I VEGÀ Carrer de la Jonquera, 30, 17600 Figueres T.972 51 63 34 www.facebook.com/ integral.figueres KM 0 / PROXIMITAT

n Rest. ANTAVIANA Restaurant KM0 C/. Llers, 5-7, 17600 Figueres T. 972 510 377 info@restaurantantaviana.cat

BIOCONSTRUCCIÓ SALUT DE L’HABITAT n ARSS ARQUITECTES Arquitectura-Salut-Sostenibilitat -ALICIA CASTAN MASIP Arquitecta. Bioconstrucció i Feng Shui. Especialista en Feng Shui i Salut de l’Habitat arss@arssarquitectes.eu T. 637 222 658 - 618 547 631 www.arssarquitectes.eu n ECOARQUITECTURA GABI BARBETA Projectes i reformes en bioconstrucció amb materials naturals i saludables T. 679 424 190 - 676 800 447 - Ctra.de Riudaura, 16 17800, Olot (Girona) - Ctra. de Les Encies s/n 17172 Les Planes d’Hostoles (Girona) www.ecoarquitectura.eu n GIRONA BIOCONSTRUCCIÓ Bioconstrucció, estudis de la contaminació electromagnètica i de l’eficiència energètica www.gironabioconstruccio.cat info@gironabioconstruccio.cat

CENTRES MÈDICS Q MEDICAL SALUS Dietes personalitzades Psicologia Infantil, Adolescents i Adults.

Psicopedagogia i Logopèdia. Especialitats mèdiques. Reconeixements per permís de conduir, armes, etc... Pl. Nova, 9 17100 LA BISBAL D’EMPORDÀ T. 972 641 405 www.medicalsalus.com

CENTRES DE TERÀPIES Q AD’s ESCOLA Espai de salut, psicoteràpia i de formació. Sessions individuals, de parella, grups de treball personal i formació universitària en teràpies naturals, constel·lacions i renaixement. Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 GIRONA Tel: 657 412 202 972 207 461 www.adscentre. org info@adscentre.org Q ARMONIA Centre i Botiga Teràpies Manuals, Estètica Natural, Esoterisme, Activitats, Tallers, Cursos. C/ del Pou, 1 Entlo 2º 17820 BANYOLES 17820 T. 972 583 932 / 606 880 834 www. armonia.cat armonia@armonia.cat Q CENTRE DE MASSATGES ELENA TERRADAS i NATALIA ALONSO Osteopatia, Massatge Esportiu, Shiatsu, Sinergètica-Sanació, Desprogramació Biològica. Quiromassatge. C/Girona, 20-22-4rtB 17600 FIGUERES. T.667612326 www.elenaterradas.com Q CENTRE RESPIRA Centre de Fisioteràpia Respiratòria i Consultes de Medicina Natural.T. 872 027 416 C/ Juli Garreta, 1 àtic C. 17002 GIRONA. www.respirabenestarisalut.com info@respirabenestarisalut.com Q EQUILIBRIUM Espai de salut, lloguem despatxos per professionals de la salut. Acompanyem als professionals a desenvolupar la seva consulta. Pl. Marquès de Camps 16, 1. 17001 GIRONA T. 872 081 505 www.equilibrium.cat Q 􀀀ESPAI ALEXANDRA Salut i creixement Teràpies, Tallers, Xerrades, Cursos i Lloguer d’Espais. C/ Sis d’Octubre, 30 A LA BISBAL D’EMPORDÀ T. 630 811 958 espaialexandra@yahoo.com Q ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients. Cursos de formació i sessions personalitzades de massatge. Ajuda en la superació de dificultats relacionades amb l‘autoestima, l’excitació, l’erecció, l’ejaculació i l’orgasme,


La Guía Verda

Guia de professionals, establiments i serveis

així como en casos de dolor durant l’acte sexual. Passeig Bisbe Guillamet, 20 17800 OLOT. T. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es

Bioperruqueria per home i dona. Tints i tractaments naturals i ecològics, activats amb aigua bipolar. C/ Pare Colí, 4 RIPOLL. 972 71 44 45 www.secretosdelagua. com

Q ESPAI GANESHA Teràpies Naturals. Ioga, Massatge Ajurvèdic, BioNeuroEmoció, tallers. C/Sant Llorenç. 16, 1er SANT FELIU DE GUÍXOLS T. 656 160 825 / 972 325 298 espaiganesha@gmail.com www.espai-ganesha.com

D MU BIOPERRUQUERIA Bioperruqueria per a home i per a dona. Especialitat en coloracions i tractaments orgànics i ecològics c/ Bisbe Vilanova 1bis- b, OLOT

Q HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com Q MUNDO NATURA Centre de teràpies naturals. Especialista en nutrició Ortomolecular. Av.Costa Brava, 9, 17250 PLATJA D’ARO T. 972 825 659 mundonaturaspa@gmail.com www.mundonatura.net Q MARÍA DEL PILAR PÉREZ SÁNCHEZ Nutrició i cura del cos, la paraula i l’ànima. Experta en Constel·lacions Familiars i Sistèmiques. Narrativa Terapèutica i Río Abierto. Sessions individuals: Constel.lació amb Playmóbil. Sessions grupals: Espai Mas Gibert, Sant Gregori Dinàmic Girona Tel. 639 390 203 7mariadelpilar@gmail.com

COSMÈTICA ESTÈTICA ESTABLIMENTS D NÈCTAR Cosmètica natural i biològica, Roba interior ecològica (bambú) Espelmes i aromes per la llar naturals. Dolors, 1 OLOT T. 972 272 792 ESTÈTICA D HELENA ESTÈTICA I TERÀPIES CORPORALS Estètica holística, massatges terapèutics i wellness (benestar) C/ Barcelona, 12 14, 3º 6ª GIRONA T. 972 22 61 96 www.helenanatur.com PERRUQUERIES D ALBO ESTILISME D’AUTOR PERRUQUERIA-ESTÈTICA Talls personalitzats. Colors: oli, pigments, fangs. Tractaments: facials, corporals. Tot treballat amb productes naturals i orgànics a través d’Aigua biopolar de Secretos del agua C/ del Roser, 12, 17257 TORROELLA DE MONTGRÍ T. 972 75 73 14 info@albo.cat/ www.albo.cat D LA PERRUQUERIA

D STRASS 34 Tractaments facials i corporals 100% bio ecològics Dr.Hauschka, Maquillatge amb productes bio, Cursos d’automaquillatge, Maquillatge a domicili, Apte per a celíacs, Amplia venda productes facials i corporals bio Dr. hauschka, Depilació d’un sòl ús, Manicures Shellac, Vinylux, Fotodepilació, Targetes fidelitat, Targetes de regal, Etc. C/Empordà, 34 FIGUERES Tel. 972 51 10 31

CREIXEMENT PERSONAL l ANANT TEK-IOGA SALUT EMOCIONS Iogaterapia. Holistic Brain Kinesiologia avançada Bioenergètica. Ioga Kundalini OLOT, SANT ESTEVE D’EN BAS RIUDAURA-LES PRESES T. 649 621 030 FB: Anant Tek anantekaur@gmail.com l CARMEN BOIX CASAS Constel·lacions Familiars Sistèmiques. Re-Naixement i Pedagogia Sistèmica Master Universitario en Neuropsicopedagogia. Plaça Camil Geis, baixos 5, 17007 GIRONA T. 657 412 202 - 972 207 461 info@adscentre.org www.adscentre.org l CENTRE D’ESTUDI I CREIXEMENT PERSONAL - ESPAI GIRASOL - Treballs de joc amb nens, seguint l’aprenentatge d’Emmi Pikler Treballs de consciència, seguint d’aprenentage d’Elsa Gindler. Av. Girona 3A - 17150 ST. GREGORI T. 666 303 919 www.gira-sol.cat martagrauges@gmail.com l ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients Cursos de formació en Quiromassatge i Massatge Genital Conscient. Sessions personalitzades de Massatge Integratiu i Acompanyament Sexual. Passeig Bisbe Guillamet, 20. 17800 OLOT - Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es l ESPAI GANESHA BioNeuroEmoción. Masaje Ayurvédico.

61

Talleres. Conferencias C/ Sant Llorenc, 16-18 1er ST. FELIU DE GUÍXOLS T. 972 325 298 / 656 160 825 FB Espai Ganesha

FIGUERES (darrere el Museu Dalí) T. 619 197 512 enric@iogaelpou.cat www iogaelpou.cat i www.facebook.com/iogaelpou

l HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. Girona T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com

Q CENTRE DE IOGA IYENGAR® LA TRIBUNA Centre d’ensenyament del mètode IYENGAR®, reconegut per l’Associació Espanyola de Ioga IYENGAR®. Classes matins i tardes, diferents nivells. Cursos intensius i tallers. c/Bisbe Lorenzana, 17-2º-A. 17800 Olot (davant la Teisa) T. 619 197 512 enric@iogalatribuna.cat www.iogalatribuna.cat i www.facebook.com/ iogalatribuna

l ISABEL VIDAL FONT Acompanyament Terapèutic Desprogramació Biològica, Doula. T. 647 903 252 www. isabelvidalfont.blogspot.com www.blessingwaymama.com l YUAN SHEN Centre per al Desenvolupament de l’ésser humà Tai Txi Txuan – Txi Kung – Meditació – Teràpies C/Oviedo, 5 GIRONA T. 654 605 710 www.yuanshen.es info@yuanshen.es REBIRTHING

l AD’s ESCOLA Rebirthing. Sessions individuals i formació amb titulació universitària. Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 GIRONA Tel: 657 412 202 972 207 461 info@adscentre.org www.adscentre.org

DISCIPLINES / ACTIVITATS PSICO- CORPORALS IOGA KUNDALINI

Q HAPPYYOGA Centre de Kundalini Ioga i Teràpies Naturals C/ Sant Agustí, 40, GIRONA T. 972 208 495 / 616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com Q YUAN SHEN Centre per al desenvolupament de l’Ésser humà C/. Oviedo, 5 Girona T.656 645 171 / 654 605 710 info@yuanshen.es www.yuahshen.es IOGA IYENGAR

Q ADITYA AMICS DEL IOGA Ensenyament del mètode IYENGAR® Classes matins i tardes, diferents nivells. Cursos intensius, ioga a la natura, xerrades i tallers. C/Juli Garreta 22, 3r 2a 17002 GIRONA (davant l’estació) T. 972 190 041 info@aditya.cat www.aditya.cat Q CENTRE DE IOGA IYENGAR® EL POU DE LLUM Centre d’ensenyament del mètode IYENGAR®, reconegut per l’Associació Espanyola de Ioga IYENGAR®. Classes matins i tardes, diferents nivells. Cursos intensius i tallers. c/Cap de Creus,8 bx. 17600

Q ESPAI DE IOGA Ensenyament del mètode IYENGAR®. Diferents horaris i nivells en una sala preciosa plena de llum. També intensius els dissabtes. Rambla de la Llibertat, 6, 4, 17004 GIRONA T. 655 341 258 www.espaideioga.cat Q ERNESTINA TRULLÀS Ensenyament del mètode IYENGAR® Classes diferents nivells Serinyà- Banyoles Tel. 678 653 538 Q YOGA DEL MAR EMPURIABRAVA Ensenyament del mètode IYENGAR, diferents nivells IOGA- Teràpies, embarassades, intensius dissabtes. Acupuntura. C/Club Nàutic, torre 1 EMPURIABRAVA www.yogadelmar.ucoz.com T. 679 976 851- Andrey Datsuk FB Yoga del Mar Empuriabrava PILATES

Q CENTRO DE PILATES & MOVIMENT CONSCIENT Classes Semi Grupales Pilates Màquines i terra - Hipopressius - Tonificació - Entrenament funcional C/ Pere Joan 44 Baixos Esc AB 17230 PALAMÓS T. 683366544 info@studioesencia. com Q IRIA SAMBAO Entrenadora personal de Pilates i Fitness a domicili. Especialitzada en Reeducació postural i Esquena Sana. Hores convingudes. Contacte: mòbil 691-290-363/ mail: iriacspilates@gmail.com// Facebook Pilates Style Girona. TAI-TXI /QI GONG

Q JORDI CANALETA Professor de tai txi -txi kung GIRONA I SANTA COLOMA DE FARNERS T. 654 605 710 jordi13@hotmail.com QENRIC MUS Classes de TaiChi - Qi gong FONTAJAU T. 972 443 088 enricmus@gmail.com


62

Guia de professionals, establiments i serveis

FORMACIÓ . AD’s ESCOLA Formació universitària en: Constel•lacions Sistèmiques, Re-naixement, Pedagogia Sistèmica i Naturopatia Pl. Camil Geis, Bx, 5, 17007 GIRONA T. 972 207 461 / 657 412 202 info@adscentre. orgwww.centre.org . ASSOCIACIÓ SAAMA (Veturián Arana) Formación Teràpia Quàntica Desbloqueig Integral Saama formacionsaama@gmail.com www.terapiasaama.com . ATENEA, espai de creixement. Classes setmanals amb metodologia Montessori per a nens. Orientació per a adolescents. Tallers familiars i acompanyament a les famílies. Formació per a mestres en treball i pedagogia Montessori. Assessorament per a escoles i equips docents. Placeta de l’estatut, 2, CELRÀ (Girona) 669 00 40 23 www.educarelser.com susanna@educarlser.com . ESCOLA DE MASSATGE INTEGRATIU Acompanyant una nova generació de Massatgistes Conscients Cursos de formació en Quiromassatge i Massatge Genital Conscient. Sessions personalitzades de Massatge Integratiu i Acompanyament Sexual. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 OLOT Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es . ESPAI GIRA-SOL Educació respectuosa Despertar sensorial Cursos amb Ute Strub i professionals de Pikler Escola d’estiu Av. Girona 3A 17150 ST. GREGORI T. 666 303 919 www.gira-sol.cat martagrauges@gmail.com . MUJER CÍCLICA Cursos online per al teu creixement personal i professional: ‘Las Cuatro Lunas en Mí”, ‘El Camino de la Facilitadora. Treballa amb grups des de la saviesa femenina” i “Emprender con el Corazón. De la semilla al fruto” Més informació i inscripcions: http://mujerciclica.com/formacion/ . HAPPYYOGA Formació de professors de Kundalini Ioga. Formació Ayurveda. c/ Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyogagirona.com . MUJER CÍCLICA Formació presencial anual i

cursos online per connectar amb allò femení profund i acompanyar altres dones en aquesta descoberta. www.mujerciclica. com/formacion cursos@mujerciclica.com

INFANTS ASSISTÈNCIA AL PART A CASA a NAIXEMENTS MUDRA Equip de llevadores per l’acompanyament a la maternitat i a la criança. Consell pregestacional. Part a casa, preparació al part, visites seguiment gestació, postpart i lactància materna. C/ Rec, núm 16. FLAÇÀ T. 679 441 249 www.equipmudra.com info@equipmudra.com a ULRIKE AULBACH Acompanyament a l’embaràs, part a casa i postpart de forma holística Llevadora 655 365 788 www.partacasa.com ulrike@partacasa.com EDUCACIÓ ALTERNATIVA a ESPAI LEMÚRIA Educació Respectuosa. Acompanyem famílies amb infants (1-6 anys). FIGUERES. espailemuria.blogspot.com.es/ espailemuria@gmail.com FB: espailemuria T. 972 677 487 606 671 725 a GIRASOL Espai de joc tranquil i respectuós Av. Girona, 3 - 17150 Sant Gregori T. 666 303 919 www. gira-sol.cat martagrauges@ gmail.com SERVEIS MATERNITAT a 􀀀HAPPYYOGA Massatge infantil. Ioga embaràs. Recuperació post-part amb nadons. Ospeopatia infantil. Craneosacral c/Sant Agustí, 40. GIRONA T. 972 208 495/616 952 314 girona@happyyoga.com www.happyyoga.com a ISABEL VIDAL FONT Doula embaràs i postpart T. 647 903 252 www.doula.cat www.blessingwaymama.com

TERAPEUTES ASSOCIACIONS n APTN-COFENAT ASOCIACIÓN DE PROFESIONALES DE LAS TERAPIAS NATURALES Objetivos: Regulación profesional, reconocimiento docente y reconocimiento formativo. T. 673 87 47 74 www. cofenat.es info@aptn-cofenat.es n EDIREFLEX - Estudi i la difusió de les reflexologies. Associació dedicada a la difusió de les

La Guía Verda

reflexologies i desenvolupament professional dels reflexòlegs, mitjançant tallers i intercanvis. Girona T. 619 339 086 Barcelona T. 672 004 782 www.edireflex.com edireflex@gmail.com ACUPUNTURA n FRANCESC BOSSACOMA VIVES Acupuntor T. 667 561 436 Consultes a: Torroella de Montgrí, Ullà, L’Estartit, La Bisbal D’E., Banyoles i Figueres. Begur n ESPAI ARUNAI Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura. c/Francesc Macià,4 VILAJUÏGA T. 666 033 070 centrearunai@gmail.com n SILVIA MESTRE DE BORDONS Formació en Medicina Tradicional Xinesa, especialitzada en Acupuntura Japonesa, Fitoteràpia, Reiki i Flors de Bach. Consulta a CENTELLES i a BARCELONA: C. Antoni Gaudí 26, 2-1, Centelles. C.Aragó 517, 7-1, Barcelona. T. 677 45 70 05 www.acupunturajaponesa.cat n DANI MIR Acupuntor. Titulat en MTC. Professor de MTC. Depuració Corporal. Tractament Integral. T.699760321 Visites: OLOT, VIC, GIRONA, RIPOLL, AMER I MANLLEU. Formacions de MTC d’1 a 4 anys danimircuros@gmail.com n SALUT GLOBAL Medicina Tradicional Xinesa. Acupuntura. Osteopatia Fluidica craneosacral.Teràpia Floral Dr.Bach. c/Colom, 38 3er 3a. 17600 Figueres T. 972 511 643 info@salutglobal.cat www.salutglobal.cat n SAÜC. Centre d’Acupuntura i Teràpies Naturals Acupuntura, teràpies manuals, osteopatia, kinesiologia... C/Sta. Maria 33 Banyoles T. 872571727 - 972101501 sauc.terapies@gmail.com ART-PSICOTERÀPIA n LA BULLIDORA Centre d’Artteràpia Escola d’Art i Creativitat Coworking formatiu i terapèutic www.labullidora.com T. 972 413 478 • 699 815 185 C/Rutlla 112-114 entr. Girona n C GABRIELLE Pintora d’art intuïtiu i aquarel•les d’ànima T. 655 81 23 77 elcaminodelosangeles@gmail. com n IRMA ZAPPONI MISSAGLIA. Metgessa- Arterapeuta Gestalt.

Acompanyament i suport terapèutic per a pacients i familiars amb malalties cròniques com càncer, fibromiàlgia, artritis, asma, depressió... T. 652 204 237 creacioberta@hotmail.com BIOENERGÈTICA n􀀀 ALEXANDRA PRAT PRAT Quiromassatge, Reflexologia T. Osteopàtiques, Polaritat i Sanació Prànica. Espai Alexandra T. 630 811 958 C/Sis d’octubre, 30 A La Bisbal de l’Empordà espaialexandra@yahoo.com COACHING n􀀀 JUDIT PADRÈS Coach personal. Sessions individuals, cursos i tallers grupals. Acompanyo en l’assoliment d’objectiusi en transitar situacions de dificultat, confusió, dubtes. Treballo conjuntament amb la persona perquè visqui la seva vida a través d’estar amb sintonia amb si mateix/a. Consulta a BANYOLES i a GIRONA. Més informació a: www.juditpadres.cat// 669 56 96 88. CONSTEL·LACIONS FAMILIARS I SISTÈMIQUES 􀀀 n CARMEN BOIX CASAS Experta Universitària en Constel. lacions. Directora de la Formació de Constel•lacions de AD’s, ESCOLA Real Centro Universitàrio Escorial- Maria Cristina Pl. Camil Geis, baixos 5 17007 Girona Tel: 657 412 202 / 972 207 461 info@adscentre.org www. adscentre.org FISIOTERAPEUTES/ OSTEÒPATES n CTB - CENTRE TERÀPIES BARCELÓ (Fisioterapeutes colegiats)Osteopatia, Fisioterapia, Acupuntura. Kinesiologia, Quiromassatge terapèutic, Nutrició Natural. Centre que pertany a OSC-CAT. Associació Col•lectiu d’Osteòpates de Catalunya. Lloguer de l’espai per a professionals de la salut i l´estètica. Tallers, xerrades, cursos, teràpies, etc. C/Sant Joan Baptista, 4 bx Figueres T: 646 274 308 n FISIOESPAI BESCANÓ Centre de fisioteràpia i osteopatia. Classes de reeducació postural i teràpia abdominal hipopressiva. Anna Jorquera, fisioterapeuta i osteòpata. N. col. 2097 Major, 86 Bescanó. T. 686146317 annajorq@gmail.com n ORIGEN FISIOTERÀPIA Centre de fisioteràpia i osteopatia. Gimnàstica Abdominal hipopressiva.Oriol Vivas, Fisioterapeuta col. 8831 Vilobi d’Onyar i Santa Coloma de Farners T. 972 47 48 18 686 54 93 07 (wapp) www.origenfisioterapia.cat


La Guía Verda 􀀀n JORDI VILA Osteopatia i salut. Estructural, cranial, visceral Sant Hilari Sacalm 669 17 59 29 Cassà de la Selva 972 463 889 Banyoles 972 581 309 Arbúcies 972 860 905 www.osteopatiajordivila.com GESTALT n ESCOLA GESTALT GIRONA Escola de Gestalt. 15 anys formant a Girona. Recolzament als professionals per la realització d’activitats terapèutiques i formatives: Lloguer de sales. C/ Guillem Minali, 12,17004 Girona T. 972 417 198 www. gestaltgirona.com n ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA Gestaltcatgirona formació i psicoteràpia C/Santa Eugènia, 18 1er 2a, 17004 Girona T. 972 09 26 34/ 605 631 649 www.gestaltcatgirona.com També estem a Barcelona. HIPNOSI CLÍNICA n ÀNGEL GORDON Hipnòleg Clínic c/ Canonge Dorca, 4 1er Pis. 17001, Girona T. 630 051 601 angelgordonlions@hotmail.com HOMEOPATIA n MARÍA ROSA BLASCO Metgessa Homeòpata. Hores convingudes. C/. Migdia 56/58 , 2º 2ª 17003 Girona T. 972 203 397 rosablascoprim@gmail.com KINESIOLOGIA n JORDI CANALETA Kinesiòleg, especialista en M.I.T Mètode d’Indagació Terapèutica i terapia energètica/vibracional. Hores convingudes. Yuan Shen Girona i Santa coloma de Farners. T. 654 605 710 n ANNA MOYANO Kinesiologia Emocional Flors de Bach. Teràpia Transpersonal. Girona, Figueres, l’Escala. annakine3@gmail.com T. 628 827 197 MASSATGES n MARGARITA GRABULOSA Massatge terapèutic, drenatge limfàtic, flors de Bach, Reiki, Tallers de Tai-Txi, Musicoteràpia Masies Colonia Paulí 17172 Les Planes d’Hostoles T. 972 44 82 44 n AGUSTÍ REYES MORENO Sessions de Massatge Integratiu orientades a despertar els teus sentits i conèixer millor el teu cos, així com dissoldre bloquejos emocionals i sexuals. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot Girona Tel: 649 57 46 67

Guia de professionals, establiments i serveis

info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es n PAU VIDAL GARCIA Massatge energètic, Reiki Teràpies reflexes, Massatge metamòrfic C/ Joan Maragall, 24 1er 1a Girona T. 602 323 628 paumassatge@gmail.com n SALUT GLOBAL Drenatge Limfàtic-Reflexoteràpia-Quiromassatge-Reiki c/Colom,38 3er 3a 17600, Figueres. T. 972 511 643 info@salutglobal.cat www.salutglobal.cat MEDICINA INTEGRATIVA n DR. JOSEP ORTÍ PONSA Consulta del Sofriment C/ Rosselló 283 bis 1-2ª BCN Pl. Fra Bernadí 32-33. Manlleu (BCN) Mob. 619 90 03 28 consultadelsofriment.cat consultadelsufrimiento.com MEDICINA ORTOMOLECULAR n 􀀀MÒNICA ALBERTÍ COROMINAS Medicina Ortomolecular i Antienvelliment. Dietes per a tot tipus de patologia, aprimament i anti-aging. Valoració funcional de l’estat de salut. EQUILIBRIUM, veure Centres de Teràpies 872081505 / 972 213 053 MUNDO NATURA, 972 825 659 veure Centres de Teràpies PSICOANÀLISIS n PSICOANÀLISIS DR. CARLES FRIGOLA Lic.Psic. ELISABETH LLORCA Ansiedad, Depresión, Estrés, Fobias, Celos, Pareja, Mobbing, Ludopatía c/ Paris, 147, 3º2º. Barcelona T. 93 430 82 95 PSICÒLEGS/PSIQUIATRES n LAURA BADOSA BARTRINA Psicòloga i Psicoterapeuta Psicoanalítica (especialista en nens i adolescents) n. col·l. 11756. Consultes a Girona, Sils i La Bisbal d’Empordà FB: una mirada des del psicoanàlisi T. 676 968 778 lbadosa.psico@gmail.com n ADRIANA CAÑADA LA MENT Psicologia clínica. col.22475 C/Port Lligat, 4 entl.2 Figueres T. 678 273 324 acanada@copc.cat n CENTRE RESITUA’T Psicologia infantil-juvenil i adults. Sexologia i teràpia de parella.Reeducació psicopedagògica. Logopèdia. Mediació en conflictes. Assessorament en pedagogia Pikler a llars d’infants i famílies. C. Joan Reglà 5, 2-A Figueres T. 639 830 553 / 678 404 982 n COS I MENT

OLGA PRADA SOLER Psicologa clínica i psicoterapèuta. Col. 3515. Infants, adolescents i adults Colom, 38, bx 3, 17600 Figueres www.cosiment.net T. 972 514 974 / 619 892 516 cosiment@cosiment.net n M. DOLORS CUNILLERA CASADEVALL Psicoanalista. Nens, adolescents i adults C/Vilafant, 40- 3er Figueres C/ Santa Clara,64, 3r, 1aGirona T. 699 840 271 n LAURA FONT I GENOVER Psicòloga i Psicoterapeuta. Terapia Narrativa, adolescents i adults. Nº col. 21411. Consulta a Girona T. 666 434 626 lagenr@ gmail.com www.espaipsicologic.blosgpot. com.es n DR. FRIGOLA Psiquiatre, psicoanalista. Especialista en orgonomia. Clínica de Medicina Orgonòmica de Creixell, Borrassà. T. 972 50 62 91. www.wilhelm-reich.org compartir -wilhelmreich.blogspot.com n ANGÈLICA GIRALT Psicòloga Clínica. Brainspotting. Processos de dol i pèrdua C/ Nou, 20, 3r 1a. 17001 Girona T. 639 849 363. http://angelicagiralt.blogspot.com.es/ n INSTITUT EUROPEU DE PSICOLOGIA POSITIVA Creixement Personal, Programa Benestar 10, Gimnàs Psicològic i Teràpia Positiva Barcelona, Girona i Banyoles. T. 600 33 17 32 a.gonzalez@iepp.es / www.iepp.es QUIROPRÀCTICA n CENTRE DE COLUMNA VERTEBRAL D’OLOT. Quiropràctica i Salut. Gemma Ferré Pujadas. Dra en Quiropràctica. Av. de l’Onze de Setembre, 7 Baixos. 17800 Olot T. 972 909 649 quirolot@gmail.com SAAMA n ESTER SERRA MOYA SAAMA 2.0, desbloqueig energètic, massatge de meridians, reflexologia podal Thai, PNIE y suplementació natural. Cada sessió és única. Sant Antoni de Calonge, Platja d’Aro i a distància. www.esterserramoya.com T. 615 433 935 info@esterserramoya.com SEXUALITAT n GISELA RODRÍGUEZ Psicóloga col. n. 17204 Sexualitat i parella. Assessorament en criança.

63

Desenvolupament personal www.giselarodriguez.com info@giselarodríguez.com Teràpia online i presencial a Figueres i L’Escala T. 651 893 160 n AGUSTÍ REYES MORENO Sessions d’Acompanyament Sexual per l’ajuda en la superacióde dificultats relacionades amb l‘autoestima, l’excitació, l’erecció, l’ejaculació i l’orgasme, així como en casos de dolor durant l’acte sexual. Ps. Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot Girona Tel: 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es www.masajeintegrativo.es TERÀPIA EMOCIONAL n MONTSE VILASECA Terapeuta emocional. Tractament del dol. Acupuntura, reiki, psicologia,auriculoteràpia, flors de Bach,minerals. T. 627 943 177 montbel9@yahoo.es

TURISME RURAL l CAN CEBRIÀ de VILERT TURISME RURAL per FAMÍLIES VEGETARIANES Podeu gaudir a les vostres vacances de la nostra acollidora casa on també fem concerts, activitats familiars i tallers. Ideal per a families vegetarianes amb nens petits que els agradi la natura, jugar a la plaça i passejar a la vora del riu Fluvià en un entorn molt tranquil. Cuidem l´espai amb el màxim respecte al medi ambient. Pl. Major de Vilert- 17832 HUTG-025832 T. 972 597049 M. 675229632 cancebriaturisme familiar@gmail.com l MAS ROSELLÓ Obert tot l’any, esmorzar inclòs. C. Mas Pallí Paratge dels Villars 17251 Calonge T.(+34) 972 652 452 M. (+34) 679 249 493 E. info@masrosello.es www.masrosello.es

TERÀPIES PER A ANIMALS n 􀀀CAMPDEVET Veterinària tradicional i holística. Acupuntura i medicina tradicional xinesa. Homotoxicologia. Cirurgia, radiografies i laboratori. Assessorament alimentari. Botiga (també tenim línia d’alimentació natural) Visites a hores concertades T. 972730 549 Prolongació de la Gala 22, Campdevànol (Girona) www.campdevet.com n VETSALUT Servei veterinari a domicili Comarca l’Alt Empordà www.vetsalut.com T. 630 188 247


64

AGENDA

RETIRS DEL 13 AL 15 DE JULIOL RETIR DE SEXUALITAT FEMENINA “EL TAO ERÒTIC DE LA DONA” CONTACTE: www.escuelademujeres.es Més info: Myriam Tel. 636 44 76 69 email: myriam@ escuelademujeres.es DEL 10 AL 15 D’AGOST RETIR DE PROFUNDITAT FEMENINA. CONTACTE: www.escuelademujeres.es Més info: Myriam Tel. 636 44 76 69 email: myriam@ escuelademujeres.es

TALLERS/ WORKSHOPS ELS DILLUNS, 9,16,23 I 30 DE JULIOL DE 17H A 19H TALLERS MONOGRÀFICS DE DIAFREO. En cada taller es treballarà una determinada zona del cos: respiració-esquena, espatlles-cervicals, pelvis-cames…. LLoc: Centre Holistic. C/ de les flors nº 12 Vic Mes info: queralt. local@gmail.com Contacte: Queralt 93 8568421 Preu: 20€ cada taller. Preu especial tot el mes DIJOUS 5 DE JULIOL DE 10:00 A 13:00 H. TALLER DE DEFENSA PERSONAL PER A DONES Taller especialment dedicat a dones, per a aprendre com podem defensar-nos davant un atac o agressió física. ECOLÒGICA L’ESCALA PREU: 50 EUROS INSCRIPCIONS: ecologicalescala@gmail. com / Telf. 972771631 DISSABTE 7 DE JULIOL DE 10:00 A 12:00 H. TALLER DE COSMÈTICA NATURAL Taller on aprendrem a fer-nos la nostra pròpia crema hidratant per a la cara i també una crema hidratant per a mans i peus. ECOLÒGICA L’ESCALA. PREU:

25 EUROS INSCRIPCIONS: ecologicalescala@gmail.com / Telf. 972771631 CURSOS/ FORMACIONS DEL 2 AL 13 DE JULIOL, VARIOS MÓDULOS A ESCOGER. • FORMACIÓN INTENSIVA DE VERANO: HACIA LA EDUCACIÓN DEL SER Aspectes clave para el éxito escolar, personal y profesional. •FORMACIÓN ANUAL EN SEMINARIOS MENSUALES •TALLERES FAMILIARES •CHARLAS PARA PADRES Y MAESTROS SOBRE EDUCACIÓN Y APRENDIZAJE ATENEA. Placeta de l’Estatut, 2, CELRÀ 669 00 40 23 susanna@educarelser.com www.educarelser.com DEL 23 AL 29 DE JULIOL FORMACIÓ EN TERÀPIA SEXUAL I MASSATGE GENITAL CONSCIENT LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona www.masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es DEL 9 D’OCTUBRE 2018 AL 29 DE JUNY 2019 FORMACIÓ TITULADA EN QUIROMASSATGE LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www.masajeintegrativo. es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo. es TOT L’ANY FORMACIÓ ONLINE “EL CAMINO DE LA FACILITADORA. UN VIAJE EN ESPIRAL” Explora a fons i reforça

els teus dons per treballar amb grups des de la saviesa femenina. Durada: 22 setmanes. Preu: 450€ Més info i inscripcions: http://mujerciclica.com/ formacion-online/ DEL 23 AL 29 DE JULIOL FORMACIÓ EN MASSATGE GENITAL CONSCIENT I TERÀPIA SEXUAL LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www.masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es CURS D’ESTIU ENVERS LA COMUNICACIÓ ANIMAL, al centre d’equitació Cavall de Mar, Llagostera. impartit per Anna, Comunicadora Animal, terapeuta de reiki per animals i coach. Dates per concretar. Informa’t sense compromís al 661.203.203 www. sensitiveconnection. org

ALTRES PROPOSTES DEL 23 AL 29 DE JULIOL FORMACIÓ EN TERÀPIA SEXUAL I MASSATGE GENITAL CONSCIENT LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www.masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es DEL 9 D’OCTUBRE 2018 AL 29 DE JUNY 2019 FORMACIÓ TITULADA EN QUIROMASSATGE LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www.masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es

DIMECRES DE 10H A 11.30H DIJOUS DE 20.15H A 21.45H TROBADES D’ HO’OPONOPONO Espai Alexandra c/Sis d’Octubre, 30A La Bisbal d’Empordà. Aportació 5€ Confirmar assistència T.630 811 958 CADA DIMECRES MATÍ O TARDA ESPAI DE NUTRICIÓ FEMENINA LLOC: Escola de Dones. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot Girona. CONTACTE: www. escuelademujeres.es Més info: Myriam Tel. 636 44 76 69 email: myriam@ escuelademujeres.es CADA DIVENDRES MATÍ O TARDA SESSIONS DE MASSATGE INTEGRATIU LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet nº 20, Bx. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www.masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es TOT L’ESTIU DE 21H A 23H SOPARS AMB MÚSICA EN DIRECTE (jazz, cantautors, acústic...) Veure cartellera a la nostra pàg web, www. lareciclaria.com o al nostre @facebook/esdeveniments Tots els vespres Preu: taquilla inversa (tu decidiràs l’aportació per el músic, segons hagis sentit). Més info: hola@ lareciclaria.com Contacte: Judith - 669.19.91.62 www.lareciclaria.com

ACTIVITATS DIÀRIES DILLUNS 14H A 15.30H TALLER DE CUINA VEGETARIANA, VEGANA I CRUDIVEGANA


AGENDA LLOC: RUPIÀ CONTACTE: hola@mandala. cat / 602213635 (whatsapp ok) PREU: 25€ el taller DE 18H A 19.15H HATHA IOGA & MINDFULNESS APOSTA PEL BENESTAR! En la pràctica del Hatha Ioga fem exercicis i postures per mantenir la nostra salut física, aportant fermesa i elasticitat a la musculatura, i trobar la nostra pau interior. EQUILIBRI Psicologia & Benestar C/Esperança, 35 Blanes equilibri.psicologia@copc. cat - 872 989 666 / 609 523 764 DILLUNS, DIMECRES I/O DIJOUS DE 19:15H A 20:15H SESSIONS DE SHRI VIVEK IOGA Lloc: Granel Gràcia (Travessera de Gràcia 227) Més info: gracia@granel.cat Contacte: Maria, Marta (931195353) Preu: a consultar en funció de l’abonament DE 20.15 A 22.00 I DIMECRES DE 18.30 A 20.00 MEDITACIÓ «JO SÓC» Lloc: Centre de Teràpies Namasté. Avda Martí Genís, 30 baixos Vic Més info: www.namastevic.cat, namastevic@ gmail.com https://yosoy333.wordpress.com/ Contacte: Aurora 690 62 44 44, Cesc 660 83 54 59 DILLUNS, DIMECRES O DIJOUS HORARIES A CONVENIR CURS D’EMBARÀS, PART I CRIANÇA Lloc: Cos cooperativa de salut, c. Mozart, 2 Barcelona. Més info: correu@cos. coop. 931650770. DIMARTS i/o DIJOUS

9.45H KUNDALINI IOGA Qualia Centre Wellness. Carrer Alemanya, 18 Figueres 972 511 400 PREU: 38€ tarifa plana per venir els dies que es vulguin DE 15:30H A 16:30H ESCOLA DE SALUT AMB ALEX BOSCH Lloc: Granel Vic (Rambla Hospital 3) Més info: granel.vic@ gmail.com Contacte: Lluïsa i Axel 931375334 Preu: 10€/per sessió i persona 17H, 18H, 19H CLASSES D’HIPOPRESSIUS, TONIFICACIÓ, CORRECCIÓ POSTURAL. Grups reduïts de 2 a 4 persones. Tots els nivells. Lloc: OsonaSalut Vic. C/ Fusina, 24. Preu: 40 €/ mes. Contacte: M.677677879 – T.938860886 DIMARTS I DIJOUS DIJOUS DE 19.30 A 21.00 I DIMARTS MATÍ DE 9 A 10.30 HATHA IOGA – PRIMERA SESSIÓ GRATUÏTA Lloc: Centre de Teràpies Namasté. Avda Martí Genís, 30 baixos Vic Més info: www.namastevic.cat, namastevic@ gmail.com Contacte: Aurora 690 62 44 44, Cesc 660 83 54 59 20H A PARTIR DE SETEMBRE MEDITACIÓ AMB EDGAR TARRÉS Lloc Qualia Centre Wellness (carrer Alemanya, 18 17600 Figueres) Contacte 972 511 400 Preu 35€ al mes DIMECRES CADA DIMECRES HORA: MATÍ O TARDA ESPAI DE NUTRICIÓ FEMENINA LLOC: Escola de Dones. Passeig Bisbe Guillamet

20. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www.escuelademujeres.es Més info: Myriam Tel. 636 44 76 69 email: myriam@ escuelademujeres.es 9:30 A 11H O 18:15 A 19:45H ESPAI DE NUTRICIÓ FEMENINA Ca l’Agustí Olot. Passeig Bisbe Guillamet 20. 17800 Olot - Girona. www.escuelademuje res.es Més info: Myriam Tel. 636 44 76 69 email: myriam@escuelademujeres.es DE 13.15 A 14.15 H SUMATALREPTE, ANEM A CÓRRER! Lloc: Cos cooperativa de salut, c. Mozart, 2 Barcelona. Més info: correu@cos. coop. 931650770. Preu 6 € socis/es 10 € no socis/es 18H CICLES INFANTILS (Fixe, últim dimecres de mes a les 18h) i esporàdics els següents. 3€ per nen. 09 Març, 18.00h Storytelling- Sara Carline, aprenem anglès jugant amb contes (quinzenal) 08 Abril, 11.30h Lentament - Rondallaire, el primer viatge d’un cargol i d’un cuc Més info: hola@lareciclaria.com. Contacte: Judith - 669.19.91.62 www.lareciclaria.com DE 19H A 20H SESSIONS DE IOGA AMB EN JORDI ANGLADA Lloc: Granel Vic (Rambla Hospital 3) Més info: granel.vic@gmail.com Contacte: Lluïsa i Axel 931375334 Preu: 35€/mes 19H A 20.30H TALLER DE CUINA VEGETARIANA, VEGANA I CRUDIVEGANA Lloc: Torroella de Montgrí,

65

botiga Espai 25 CONTACTE: hola@mandala.cat / 602213635 (whatsapp ok) PREU: 20€ el taller DE 19H A 20:30H AFRO YIN. loc: Mamakilla. Sta. LLogaia de Terri (GIRONA). Més info: info@mamakilla. cat. Contacte: Silvia- 616 336 769. Preu: 40/mes € 19H A 20.30H TALLER DE CUINA VEGETARIANA, VEGANA I CRUDIVEGANA LLOC: TORROELLA DE MONTGRÍ CONTACTE: hola@mandala. cat / 602213635 (whatsapp ok) PREU: 20€ el taller DIMECRES I DIJOUS DIMECRES DE 10H A 11.30H DIJOUS DE 20.15H A 21.45H TROBADES DE HO’OPONOPONO Confirmar assistència T.630 811 958 Espai Alexandra c/Sis d’Octubre, 30A La Bisbal d’Empordà. Aportació 5€ DIJOUS IOGA KUNDALINI I IOGA NIDRA LLOC: ESCOLA GESTALT DE CATALUNYA-GIRONA. Tots els Dijous. Preu consultar web: www. gestaltcatgirona.com C/Sta Eugènia 18 1er 2ª Girona. Més info: info@ gestaltcatgirona.com, 605 631 649 o 972 09 26 34 17.30H A 18.30H O DE 19.00H A 20.00H EXTRAESCOLAR ELS PETITS CUINERS Més info: hola@lareciclaria.com Contacte: Judith 669.19.91.62 www.lareciclaria.com 17.30H A 19H TALLER DE CUINA VE-


66

AGENDA

GETARIANA, VEGANA I CRUDIVEGANA LLOC: L’ESCALA CONTACTE: hola@mandala. cat / 602213635 (whatsapp ok) PREU: 20€ el taller DE 20.15H A 21.45H TROBADES DE HO’OPONOPONO Confirmar assistència T.630 811 958 Espai Alexandra c/Sis d’Octubre, 30A La Bisbal d’Empordà. Aportació 5€ DIVENDRES MATÍ O TARDA SESSIONS DE MASSATGE INTEGRATIU LLOC: Escola de Massatge Integratiu. Passeig Bisbe Guillamet, 20. 17800 Olot - Girona CONTACTE: www. masajeintegrativo.es Més info: Agustín Tel. 649 57 46 67 info@masajeintegrativo.es DE 18:00 A 20:00 PREPARA EL PART

PREPARA EL NAIXEMENT. Preparació al part per aquelles parelles que desitgen un part respectat i fisiològic, ja sigui a casa o al hospital. Dirigit per les llevadores d’EquiMudra Espai la Cova de Flaçà Més informació i reserves a www.equipmudra.com i/o Marga 679441249 Preu 60€ mensual(4 sessions), 25€ sessió solta DISSABTE 9:30H A 14H CLASSES DE MTC (MEDICINA TRADICIONAL XINESA) Lloc: Centre La Flor del Remei, Passeig de la Generalitat,46 (Vic) Vine a probar una classe gratuïta MENSUALS/ QUINCENALS/ SETMANALS DIMARTS (QUINZENAL) GRUP D’ARTERÀPIA: Utilitzarèm el procés creatiu i els llenguatges artístics, amb la finalitat de desenvolupar la conscièn-

cia de la persona. A partir de l’octubre. A càrrec de Ernest Rosell Lloc: Gestalt de Girona. Adreça: c/Minali 12, Girona 972417198 Info@gestaltgirona.com UN DISSABTE AL MES ESPAI DE TROBADA D’HOMES per a treballar individualment, i amb el suport del grup, aspectes que ens defineixen com a homes. A partir de l’octubre. A càrrec de Sergi Beltran i Ernest Rosell Lloc: Gestalt de Girona Adreça: c/Minali 12, Girona. Tel. 972417198 Info@gestaltgirona.com

LLOGUER D’ESPAIS I DESPATXOS LLOGUER (PER HORES) DESPATX CENTRE FIGUERES. C/ Peralada 34 1erA. Moblat, aire acondicionat, sala d’espera, lavabo i despatx. Centre Psicologia Eira www.eira.cat jordi@eira.cat Tel. 695298560

LLOGUER D’ESPAIS PER XERRADES, TALLERS I TERAPIES: 100M2, 60M2, 15M2. Centre Yuan Shen, C/Oviedo 5 Girona www.yuanshen.es LLOGUER DESPATX AMB AIRE ACONDICIONAT, SALA D’ESPERA, LAVABO (ZONA COMUNA : CUINA). AL CENTRE DE GIRONA C/ Pare Claret, 14, 2-2. 17002-Girona. Contacte: 629753803 (Anna). LLOGUER DE DESPATXOS AL CENTRE DE GIRONA: C/Juli Garreta, 1 àtic C. 17002 Girona. Més info: Respira Benestar i Salut. Telf: 872027416 www. respirabenestarisalut.com info@respirabenestarisa lut.com LLOGUER DE DESPATXOS AL CENTRE DE GIRONA. Plaça Marqués de Camps, 16 1er. 17001 Girona. Més Info: Equilibrium. Telf.- 872 081 505 www.equilibrium. cat info@equilibrium.cat.

ANUNCIA’T A LA MILLOR REVISTA DE BENESTAR I SALUT NATURAL CONTACTA AMB NOSALTRES 633 756 056 girosalut@live.com


GiroSalut&BarnaSalut Guía de Salut, Cos í Ment

67

PENSA EN PACK Hem incorporat una línia nova de PACKAGING, amb la que comptem amb un departament per idear packs mitjançant un programa especialitzat en disseny estructural de packs. Podem calcular i crear un pack a mida pel client únic i personalitzat. Les maquetes poden ser enviades al client de forma virtual, en 3D o bé, fer-les reals mitjançant una taula de tall que ens permet fer packs reals amb acabats i suports finals per tal de poder fer proves d’estrès i comprovar l’estètica del producte dins un lineal. La taula de tall també permet fer semitalls per etiquetes, permet fer filigranes de tall i un seguit d’opcions per poder donar forma al paper.

c/ Can Planes, s/n 17160 Anglès (Girona) Fax 972 422 267 Tel. 972 420 107 info@impremtapages.com

www.impremtapages.com


Profile for GIROSALUT

GIROSALUT&BARNASALUT JULIO 2018  

GiroSalut&BarnaSalut es una guía-revista totalment gratuita de salud, sostenibilidad y bienestar. ESPECIALIZADA en terapias y medicina natur...

GIROSALUT&BARNASALUT JULIO 2018  

GiroSalut&BarnaSalut es una guía-revista totalment gratuita de salud, sostenibilidad y bienestar. ESPECIALIZADA en terapias y medicina natur...

Advertisement