Page 1

u

M

R I B D H A O E USE K A THE MANUAL

1 COLLECT YOUR MATERIALS IN THE FORREST 2 HAMMER IT ALL TOGETHER 3 BE AS PROUD AS A PEACOCK!

tribute to the origin


Nederlandse versie

Wauw! Je gaat een eigen vogelhuisje maken. Dat is echt wel knap! Deze gids met aanwijzingen zal je helpen alle stappen goed te doorlopen. Als het goed is heb je ‘m nu uitgeprint en telt ie 10 blaadjes. Tel maar na. (nu je al je vingers nog hebt...) Klopt dit? Doe er maar 2 handige nietjes in en je bent klaar om je materialen in het bos te gaan verzamelen. Tip: gebruik zoveel mogelijk groot en echt gereedschap van je vader. Dus de grootste hamer, de indrukwekkendste zaag. Dat is leuk! Sla alleen niet teveel op je vingers. Dat is echt niet goed hoor... Misschien wil hij je wel helpen? Als je er iets moois van hebt gemaakt, stuur dan een fotootje naar www.info@gioiamondo.com. Sturen wij een paar vogeltjes langs. We zijn benieuwd! Succes!!

EXPLORE

TIP! Zet je printer op zwart/wit wanneer je de manual uitprint


Benodigdheden:

Super zaag. Kijk uit voor je handen! Zeker als ze allebei links zijn.

Stuk oude plank

Een meetlint of lat.

Hamer met kleine spijkertjes. Denk erom: de scherpte van de spijker is belangrijker dan de klap van de hamer...

Bolletje touw, een schaar en verstand van zaken.

Potlood om je maten af te tekenen.

Houtlijm.

Boormachine met perforeer stuk.

VRAAG OM HULP OOK AL BEN JE

6

yrs

HET IS op EIGEN RISICO


boomstammetje

15 cm

Ga lekker het bos in en zoek je materialen!

Variabel maar niet breder dan 6 cm

6x


tak

18 cm

1 tot 2 cm

50x


Gelukt? Mooi, we gaan beginnen! Zaag allereerst de fundering voor je vogelhuisje uit een stuk hout. Papa heeft vast nog wel wat in zijn rommelschuur liggen!

TIP! Gebruik een passer of een spijker waar je een touwtje en de potlood aanknoopt zodat je een mooie ronde cirkel krijgt! Je kunt ook deze cirkel uitknippen en op het hout leggen.

8 cm

1cm

1x


Zaag de dikken takken uit figuur 1 door tweeĂŤn. Gebruik een schroefbank! Dat is veel veiliger.

x2

TIP! Gebruik een schroefbank en pas op de vingertjes!!

6x


Neem nu een van de doorgezaagde takken, doe wat houtlijm op de zijkanten en timmer het vast aan de fundering.


Bind de kleine takjes samen met touw. Dit doe je door ze aan elkaar te vlechten en knoop het vervolgens goed vast. Sla vier dunne spijkers in de bovenkant van het hout en zet het dak vervolgens op de muren zodat de spijkers net boven het dak uit steken.


Bijna klaar!! Maak het dak vast door een touwtje aan een van de kopppen van de spijkers te knopen, het hier en daar nog te vlechten en aan de andere kop van een spijker te knopen. Sla vervolgens de spijkers die nu boven het dak uitsteken verder in het hout totdat het onder spanning staat. Het gat voor de deur maak je met een boormachine. Dit kun je beter aan papa overlaten. Als laatste kun je een drempeltje onder de deur lijmen, en klaar is Kees!!

Voila! en vogelhuisje!! Je eig

Nodig nu maar al je buren, opa’s en oma’s en vrienden uit om te laten zien hoe knap je wel niet bent!! Wij zijn in ieder geval A-P-E - TROTS op je. En oh ja, vergeet ons niet een fotootje te sturen! info@gioiamondo.com


YOU ARE A

TIP! Kijk snel weer op www.gioiamondo.com voor nieuwe projecten


Tribute to the Origin www.gioiamondo.com

Make a Birdhouse  

Maak met deze handige gebruiksaanwijzing zelf een vogelhuisje. In het stapenplan vind je tekeningen op ware grootte om alle materialen die j...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you