Page 1

Dossier de presentaci贸 Gira de dansa 2014


GIRA DE DANSA

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE Arts Project Associació, té com a principal objectiu la projecció de les arts escèniques i el patrimoni cultural, utilitzant les arts escèniques com a plataforma per llançar al món professional a futurs ballarins o artistes i fomentar en l’artista i en el públic en general l’apropament i el respecte vers l’art, la cultura i el patrimoni cultural.

de Dansa Ciutat de Barcelona, la creació del premi especial anomenat “La Gira de Dansa”. Aquest, consisteix en crear una formació amb els ballarins guanyadors seleccionats pel jurat, i fer el muntatge d’un espectacle utilitzant el llenguatge de totes les disciplines: dansa contemporània, clàssica i espanyola. L’espectacle consisteix amb un programa variat (adjuntem programa) en variacions de tots els estils coreografiades per artistes de renom com Ramón Oller, Natàlia Vinyes, Beatriz Torres, Javier Latorre... amb un espectacular final utilitzant tots els llenguatges. Les coreografies seran peces úniques creades especialment per aquest premi especial. L’espectacle tindrà una duració de 70 minuts dividits en dues parts amb un descans de 15 minuts.

El nostre projecte consisteix en apropar el ballarí a l’entorn professional, seguint tot el procés de treball, mitjançant el intercanvi cultural amb escoles de tot el món, dirigides per artistes de gran nom internacional. A través de les arts escèniques volem fomentar que el propi artista transcendeixi en la seva especialitat, conegui la dansa en qualsevol de les seves manifestacions i sàpiga transmetre aquest coneixement global al públic a través de la seva actuació i compromís. L’espectacle està format pels 8 millors ballarins guanyadors del El projecte que presentem té Certamen, que han estat seleccom objectiu organitzar, dins cionats pel jurat internacional. del IV Certamen Internacional La formació, procedents de di-

ferents destinacions, arribarà a Barcelona, l’11 d agost per tal de començar els assajos i preparar l’espectacle que es durà a terme durant els mesos de setembre i octubre, amb l estrena a les festes de la Mercè i un recorregut per algunes poblacions de Catalunya i Andorra. Volem apropar els ballarins a l’entorn professional, seguin tot el procés creatiu de l’espectacle amb un intercanvi cultural. És un projecte únic, de formació i d’intercanvi cultural amb una gran projecció internacional. Amb la finalitat de dur a terme aquest projecte, totes les tasques organitzatives i de coordinació es realitzen des d’Arts Project, una associació sense ànim de lucre amb una àmplia experiència en l’organització i producció d’esdeveniments, tant en el sector privat com en el sector públic. Les entitats participants en aquest projecte, tindran el logo a la nostra web com a entitat col·laboradora www.certamenciutatdebarcelona.com


BAllarins Alexandre Francelino Barranco. Brasil. Dansa Contemporani.Guanyador d’un any a l’escola Peridance Capezio Dance Center (NY)

María Alexandra Urcia. Barcelona. Dansa Clàssica. Guanyadora d’un curs d’estiu a International Ballet of Houston Summer School

Paula Rodriguez. Barcelona. Dansa Clàssica. Guanyadora d’una setmana a Labat Loano Danza Festival (Itàlia)

José Guillermo Picó. Mallorca. Paso a Dos. Guanyador d’un curs d’estiu a The Harid Conservatory (Florida)

Maria del Mar Bonet. Mallorca. Paso a Dos. Guanyadora d’un curs d’estiu a International Ballet Summer School Dresden (Alemania)

Alba Pavía. Barcelona. Dansa Espanyola. Guanyadora d’un curs d’estiu a l’escola Chiqui de Jérez

Rina Murakami. Japó. Dansa Contemporani. Guanyadora d’un curs d’estiu a Official School Alvin Ailey

Douglas Guimaraes. Brassil Dansa Contemporani. Convidat especial. Treballa a la Cia Jovem de Dança de SJC


COREÒGRAFS

Natalia Viñas, Directora d’assajos i coreògrafa. És titulada per l’Institut del Teatre de Barcelona en dansa clàssica i contemporània. Actualment forma part del professorat de l’Institut del Teatre de Barcelona, i és la directora del centre de dansa “El Magatzem”.

Yadira Olavarria. Comiença els seus estudis de dansa al 1985 a l’Escola Nacional d’Art de l’Havana, en l’especialitat Dansa Moderna i Folklòrica. Durant la seva carrera ha realitzat gires internacionals tant per a festivals com a ballarina i impartint master class a Mèxic, Xile, Espanya, França, Holanda, Noruega, entre uns altres. Paral·lelament ha estat ballarina en la companyia Yoruba Són a Barcelona. Actualment és directora i coreògrafa The Project Dance, Barcelona.

Ramón Oller Martínez és coreògraf i director d’escena de Catalunya, Espanya. Ha realitzat coreografies per la Companyia Nacional de Dansa, Ballet Nacional d’Espanya, Ballet Cristina Clots, ITdansa, Dagoll Dagom, Gran Teatre del Liceu, Centre Dramàtic Nacional, Teatre de la Zarzuela i el Festival Internacional de Música de Peralad, entre altres. L’any 1994 va rebre el Premi Nacional de dansa concedit pel Ministeri de cultura d’Espanya i el Premi Nacional de dansa concedit per la Generalitat de Catalunya, l’any 1996. També aquell any va guanyar el Premio Nacional de Paraguai.

Fidel Buika, professional reconegut i admirat internacionalment. La seva formació ha passat pels mes prestigiosos com: Tony Stone, Madonna Grimes, Marvin Smith, Gus, Bemberry, Dennos Gonder, entre altres.

Javier Latorre. Solista del BNE sota l’adreça d’Antonio Gades i primer ballarí amb María d’Àvila. Membre del Consell d’Estat de les Arts Escèniques i la Música i membre del Consell Artístic de la Dansa. Activitat coreogràfica intensa des de 1996.

Beatriz Torres. Formada a l’Escola Cubana de Ballet és graduada per l’Escola Nacional d’Art (ENA) de l’Havana, Cuba, obté el títol d’Or com a ballarina i professora de Ballet, Danses històriques i Danses de Caràcter en 1997. Al febrer del 2013 ha estat membre del jurat del Labat Internacional Competition, Ciutat d’Alassio, Itàlia, dirigit pel reconegut mestre i coreògraf Gino Labate.


imatge de la gira Logo

Invitacions Impresas

Invitacions Digitals

Teatre: Lloc: Hora:


Exemple de cartell

project

BCN CITY BALLET Teatre: Día:

www.certamenciutatdebarcelona.com Venda d’entrades a: Organitza:

Col.labora:

BDC BARCELONA DANCE CENTER


objectius

ARTS PROJECT, de la qual depèn el Certamen Internacional de Danza Ciutat de Barcelona té com objetius “promoure la creació i la posta en funcionament de talleres de excel.lència artística en els que podem desenvolupar accions que fomenten la formalització especialitzada i oferir oportunitats de perfeccionament a professionals de la dansa tant en el àmbit de la interpretació com de la creació coreogràfica”. Oferir oportunitats educatives i professionals als joves ballarins d arreu en les especialitats de Clàssic, Contemporani i Espanyol.

xer anualment. És una inicia- possibilitat de participar, comtiva única i sense precedents. petir i aconseguir finalment reconeixement en la seva feina. 3. Donar a conèixer dins i fora de les nostres fronteres les pos- 7. Donar a conèixer ballarins no sibilitats creatives i d’intercanvi professionals però amb gran pocultural que ens ofereix la dan- tencial i talent, per tal d’ajudarsa amb “La Gira de Dansa” los en el desenvolupament de la seva carrera professional. 4. Promocionar la dansa com a disciplina artística fràgil i 8. La internacionalització del nossovint mancada de recursos, tre projecte aconseguint que vinfent-la arribar a tots els sec- guin al nostre país estudiants de tors i àmbits de la ciutadania. tot el món i que els nostres tinguin 5. Promocionar els nos- accés a les escoles internacionals. tres coreògrafs. 9. Apropar el públic en general a 6. Esdevenir plataforma pels uns espais privilegiats, com són 1. L’objetiu és ajudar a futurs joves ballarins, brindant-los la els teatres i els espais oberts. ballarins oferint l’oportunitat de treballar en les gales com a professionals. Contribuir a què els estudiants de dansa puguin presentar els seus treballs a grans professionals del món i que tinguin la oportunitat de treballar amb diferents professors i coreògrafs, contribuir a aconseguir una educació i protecció internacional. 2. Potenciar la dansa, amb el premi “La Gira de Dansa”, perquè aquest art sigui reconegut i tingui l’oportunitat de créi-


FITXA TÈCNICA L´espectacle té una durada de 70m amb un descans de 15m. La primera part consistirà en dues actuacions de tots els estils, i la segona serà una coreografia de hip-hop amb puntes i una segona conjunta creada amb els tres llenguatges dansa clàssica, contemporània, i espanyola. Una coreografia, amb una gran força interpretativa i coreogràfica. CAMERINS, OFICINA: - Es precisen camerins per 8 ballarins, 1 mestres i 3 persones de producció. - Camerins dotats amb toalloles, cadires, miralls, il.luminació, dutxa, inodor etc. Per concretar amb el responsable de producció el número necessari segons disponibilitat de cada recinte o teatre. - Oficina de producció amb ADSL amb accés a Internet. - Aigua mineral durant tot el muntatge i desmuntatge. INFORMACIÓ DEL RECINTE: El teatre proporcionarà la següent informació: - Fitxa tècnica del recinte on es realitzarà l’actuació - Relació dels equips de So i Il.luminació disponibles - Plans de l’escenari i zona de camerins (suport informàtic) - Plans de il.luminación (suport informàtic) - Contacte del Responsable de producció del recinte

SO: Sistema P.A. La potència serà definida en funció de l’aforament de la sala amb una definició clara i coherent i capaç de subministrar 110db amb una resposta de freqüència uniforme entre 20 i 20Khz.en tota l’àrea d’audiència. Sistema de PA Meyer, Nexo , Apogee , D& B o similar Taula de mesclas en el centre de la sala (pati de butaques)

1 Taula LS 9 , O SOUNDCRAFT 24 CH. 1 EQ gràfic Klark Teknik N 360 2 CD amb auto-cue Monitors : 6 Sidefill Nexo PS 15 (amb trípodes) 1 Monitors Nexo PS 10 (1 pel tècnic) Etapes de potència per 3 enviaments

IL.LUMINACIÓ: Tots els aparells hauran d’estar equipats amb tots els accessoris necessaris pel perfecte muntatge i funcionament de tot l’equip (filtres, porta-filtres, viseres, lamapares de repost…).


FITXA ARTÍSTICA Direcció: Georgina Rigola Dramatúrgia: Georgina Rigola, Beatriz Torres Coreografia: Beatriz Torres, Yadira Olavarría,Javier Latorre, Ramon Oller, Natalia Viñas, Fidel Buika Professora de ball: Beatriz Torres Música: Diversos clàsics Disseny vestuari: Ginadan, Jordi Dalmau i Desigual Disseny llums: Pol Queralt Fotografia: Cristina Duarte Comunicació : Cristina Duarte Audiovisual: Àlex Murull Producció: Gerard Pradas Recepció: Raquel Valverde Ballarins: Alexandre Francelino, María Alexandra Urcia, Paula Rodríguez, , Alba Pavía, José Guillermo Picó, Maria del Mar, Rina Murakami i Douglas Guimaraes.


©

Arts Project Associació Rocafort 39, ent. 6, 08015 BARCELONA (Spain)   +34 93 325 0641 G-66070780 prod@contrasenaprod.es   www.certamenciutatdebarcelona.com

Bcn City Ballet  
Bcn City Ballet  

Dossier de presentació de la Gira de Dansa, premi especial del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona

Advertisement