Page 1

GINA

quarterly Volume 1 - Issue 1 - Summer 2013


Hi Guys! Leuk dat je dit nu leest, dat betekent dat je de moeite hebt genomen om dit blad te kopen! (of op je deurmat te laten vallen). In dit nummer hebben wij verschillende leuke dingen voor je, want door de zon waren we extra geĂŻnspireeerd! Waarschijnlijk Hebben jullie ook wel meegekregen dat het met Patta heel goed leek te gaan, maar met de sluiting begin dit jaar bleek niets minder waar. Gelukkig zijn ze nu weer open en gaat het allemaal weer lekker. Toch konden wij het niet laten om Lee van Patta te interviewen en er toch een vraagje over te stellen. Het hele intervieuw vind je op pagina 10. Verder hebben wij natuurlijk de vaste rubrieken voor je zoals de Musthaves top 10, Lijstje Van en Street Smart. Dit keer zijn we naar de polder gegaan om te checken of de mensen daar net zo up-to-date zijn als in de steden. We kunnen zeker zeggen dat het ons heeft verrast, al blijven er natuurlijk nog genoeg outfits over waar we hard om konden lachen. Anyway: check ‘t. Voordat je weer kan genieten van een nieuwe Gina wil ik nog even alle mensen bedanken die hebben meegwerkt aan dit nummer. En natuurlijk ook jij die dit leest! Enjoy!

gina Conradi Hoofdredactrice


content INTRODUCING 10

Masta Lee De Amsterdamse Lee van Patta vertelt over zijn visie op streetwear, en over de breakdown van Patta.

INVENTORY 05

Musthaves Onze vaste rubriek is ook dit keer weer van de partij: deze keer onze favorieten voor de zomer.

FACES 14

06

Lijstje van Dit keer is het de beurt aan Lisette Brookhuis om haar favorieten en van alles en nog wat met ons te delen. Street Smart In de steden is er natuurlijk genoeg te zien qua modebwuste mensen, maar hoe zit dit in de polder? Let’s find out!

Sights 15

Drop by while you’re here We hebben de leukste winkels uit de grootste steden van Nederland op een rijtje gezet!


04

Gina - Summer 2013


musthav top 1

Nike €89,95 Carhartt €139

Patta €250

Kanye West - Yeezus

Jack Spade €40

Wildfox €179

Nike x A.P.C. €150

Herschel €53

Supreme €68

Patta €3,50

Gina - Summer 2013

05


street sm in de polder In de stad zie je genoeg goed geklede mensen, ook genoeg slechtgeklede mensen, natuurlijk. Maar hoe zit het nou in de kleine dorpjes? Zijn mensen daar net zo up-to-date als in de steden? Wij gingen naar de polder en zochten het uit.

Toen wij aankwamen zag het er somber voor ons uit. Veel onverzorgde mensen, of mensen die genoeg aandacht aan hun uiterlijk besteden, maar met een wat minder resultaat. We besloten het dorp in te gaan en het eerste dat ons opviel was dat de winkels bijna allemaal niet onze smaak waren. Er was gewoon heel weinig

aanbod, en wat er was aan winkels, was niet leuk. Als we hier op moesten vertrouwen zou het sowieso niet goed komen, dachten wij.

Jamie

Tieko

Django

18

14

18

Favoriete (web)winkel: MLTD.com

Favoriete (web)winkel: ben-g.nl

Favoriete kledingstuk: Selected Homme blouse (foto)

Motto: Doe ieks!

Favoriete kledingstuk: Mijn nieuwe Janoski’s (foto)

Waar ben je trots op: M’n krullen.

Verlanglijstje: M’n diploma een Miami Heat jersey.

Verlanglijstje: Een miljoen.

verlanglijstje: Een Playboymodel en nieuwe Janoski Dark Atomic Teal.

06

Gina - Summer 2013

Na een paar best modebewuste mensen (vooral vrouwen) tegen te zijn gekomen werder wij iets optimistischer, maar we waren nog niet hele-


mart maal blij, want we hadden nog geen mensen gevonden die er ECHT leuk uit zagen! Wij besloten om gewoon een bus te pakken en maar ergens uit te stappen. Na vele haltes kwam er een halte waar vlakbij een skateparkje lag. Daar zouden we wel wat kunnen vinden, dachten wij, en we besloten uit te stappen. Een paar minuten later

waren we dus bij het skateparkje, maar we vonden maar niet wat we zochten. We besloten om even het buurtje te verkennen, en jahoor: daar vonden we de mensen die we zochten. De 4 jongens zaten met elkaar te chillen bij een meertje. Hadden wij even geluk, 4 vliegen in 1 klap! We vroegen ze of ze mee wilden doen, en verassend genoeg was de jongste het meest enthousiast. Hij was een broertje van een van de andere jongens. “Zijn hier nou veel modebewuste mensen, of mensen die een beetje experimenteren?” vroegen we, en de jongens antwoordden allemaal “Nee.” Volgens hen waren er wel mensen die experimenteren, “maar die mensen kun je maar op 1 hand tellen, en diegenen die het doen, doen het ook nog eens volledig verkeerd.” We begrijpen natuurlijk ook wel dat dat laatste een kwestie van smaak is, maar we begrepen elkaar wel.

Robbert-Jan

Nu was het tijd voor de foto’s en een paar vragen. Na wat geruzie over wie nou als eerst moest, ging (natuurlijk) de jongste als eerst, en daarna volgden de anderen. De vragen vonden ze soms wat moeilijk, maar het is toch gelukt. Kijk maar mee!

Patta

Nike SB

Selected Homme

Nike

18 Favoriete kledingstuk: Patta jack (foto) Motto: Hakuna Matata. Waar ben je trots op: M’n familie.

Gina - Summer 2013

07


MASTA LEE a sneakerfreak from Amsterdam Masta Lee. Hij is een bekende in de DJ wereld, maar misschien nog wel veel bekender in de streetwear wereld als media-director en ontwerper bij Patta. En Patta kennnen we allemaal. Ik ging samen met hem koffie drinken om te praten over zijn liefde voor streetwear, en natuurlijk over zijn functie bij Patta. Vrijdagmiddag vertrok ik naar Amsterdam om te praten met Masta Lee. Als je een beetje bekend bent met streetwear ken je hem wel. We hadden afgesproken bij Patta en toen ik daar aankwam stond hij buiten te roken met Virgil. Zijn collega bij Patta. Had ik even geluk want ik wilde net een sigaretje opsteken. Ik begroette hen alle twee en Lee en ik liepen naar de overkant om koffie te halen. Lee was daar een bekende want de barista wist al wat hij wilde bestellen. Ik vroeg hem wat dat rare Louis Vuitton dingetje aan zijn broek was: ‘’een lampje, voor als je savonds dronken thuis komt. Kan je het sleutelgat tenminste vinden.’’ Ik vertelde hem dat ik daar altijd gewoon mijn iPhone voor gebruik en nadat wij alle twee onze suiker in onze koffie en cappuccino hadden gedaan liepen we naar buiten want binnen was te veel lawaai. Na 5 minuten lopen kwamen we tot de conclusie dat overal wel veel lawaai is en gingen we maar gewoon zitten op het bankje voor de broodjeszaak waar we net onze koffie hadden gehaald. “Ben wel benieuwd naar je vragen hoor” zei hij en ik vertelde hem dat het allemaal niet zoveel voorstelde. Inmiddels had ik m’n cappuccino alweer op en begon ik met de vragen.

10

Hoe lang ben je al betrokken bij Patta en hoe is Patta ontstaan? “Ik ben eigenlijk vanaf het begin al betrokken bij Patta. Het is ontstaan doordat de eigenaren en ik allemaal in de muziek zaten, en zitten. Daardoor reisden we veel. In het buitenland kwamen we altijd dingen tegen die we in Nederland niet konden krijgen, en zo is het idee ontstaan om dat naar Nederland toe te halen. Het plan was er al in 2002 en in 2004 is toen de winkel geopend. Eigenlijk net voor het hele sneakergebeuren begon in Nederland. Wat is je functie bij Patta? “Officieel ben ik media director en ontwerper maar daarnaast help ik waar mogelijk. We zijn een heel klein bedrijfje met heel weinig kennis van zaken eigenlijk, dus we pakken gewoon de dingen aan die op ons pad komen. Soms zijn er dingen waar we helemaal geen verstand van hebben en dan leren we daar stapsgewijs weer over. Dingen die ik nu doe heb ik mezelf gewoon aangeleerd, nooit een studie voor gedaan ofzo. Met welke ontwerper of merk zou je nog wel eens samen willen werken? “Dat is een hele lastige. Ehhh. Visvim wil ik wel heel graag iets mee doen.’ Tegen welke ontwerper kijk je op? “Nou kom je echt met moeilijke vragen. Moet ik heel hard over nadenken... Junya Watanabe. Oud leerling van Comme des Garcons.”

Gina - Summer 2013


interview

Waar begin je mee als je gaat ontwerpen? “Ehhh.. ik heb nooit echt een vast beginpunt ofzo. Heel veel dingen die ik maak zijn geïnspireerd op dingen die ik gewoon in het dagelijks leven tegenkom, of muziek of op tv, films. En van daaruit schrijf ik meestal ideeën op en van daaruit weer begin ik te schetsen en te doen, en meestal komt daar wel wat uit na wat vallen en opstaan.“ In hoeverre bepaal jij hoe de ontwerpen er uiteindelijk uit komen te zien? “Dat bepalen we met zijn allen. Het is best wel een democratie. Als een hele lijn af is gaan we er met z’n allen naar kijken, naar wat af is en wat niet, welke dingen er populair kunnen zijn en welke niet. Ook kleuren enzo. Wij staan uiteindelijk niet in de winkel dus de jongens die in de winkel staan weten beter waar veel vraag naar is en daar kunnen we dan ook weer op inspelen.” Op welk product dat je hebt ontworpen ben je het meest trots? “Voor ons vijfjarig bestaan voor Patta hebben we een project met Nike gedaan, dat waren vijf nike air maxes, dat is denk ik wel een beetje het hoogtepunt voor mij persoonlijk. Puur omdat het een van de mooiste modellen is vind ik, en als je wat ouder bent zit er ook een stuk nostalgie achter. Het was echt de eerste schoen die je echt moest hebben. En we hebben er vijf van gemaakt en dat is best wel bijzonder. Wij zij de enige die dat tot nu toe nog hebben mogen doen.”

Gina - Summer 2013

11


Waarom zijn jullie samen gaan werken met precinct 5? “We zijn er eigenlijk eerst mee begonnen omdat in het streetwear segment er ook weer een zijtak is dat zich meer richt op high end designer kleding. Bijvoorbeeld veel japanse labels en dergelijken waar een heel hoog kostenkaartje aanhangt. En eh, daar was toch minder vraag naar dan dat we hadden verwacht en mede daardoor dachten we als we Patta nou fuseren met Precinct 5 trekken we ook een jonger publiek daar naartoe, zodat zij ook kennis kunnen maken met het andere hogere segment. Uiteindelijk heeft het gewoon niet zo uitgepakt als dat we hadden gehoopt. En toen hebben we Precinct 5 maar gelaten voor wat het was en zijn we ons weer totaal op Patta gaan richten.” Hoe merkte je dat Patta echt bekend begon te worden? “Dat is wel een goeie. Ik denk niet dat het echt een moment was, maar heel geleidelijk aan. Ook door de komst van social media krijg je er meer lucht van zeg maar. Daarvoor had je niet echt een idee, mensen belden dan wel eens naar de winkel vanuit het buitenland. Dan had je wel zoiets van wauw mensen kennen ons in Amerika. Op een gegeven moment had je natuurlijk gewoon zoveel social media kanalen dat je sneller feedback terug krijgt uit diverse landen. Toen dachten we wel van oke, het is veel meer dan we denken dat het is, en ook veel breder. En dat was echt duidlelijk toen we onze eerste Asics samenwerking gingen releasen, toen er busjes uit Frankrijk, Belgie en Duitsland naar de winkel toekwamen en voor de winkel gingen kamperen voor die schoen. Toen hadden we wel ziets van: wow best wel internationaal.”

12

Wanneer begon jouw interesse in sneakers en streetwear? “Ook daar is niet echt een vast punt van, maar ik heb mijn school verpest toen ik kennis maakte met skateboarden, toen ik 12 was. Ik werd er zo door gegrepen dat ik me gewoon volop op skateboarden ging richten. En bij skateboarden hoort mode eigenlijk ook en daardoor maakte ik kennis met merken zoals Stussy, Freshjive enzo. Van daaruit is mijn interesse alleen maar gegroeid. Rond dezelfde tijd nam mijn interesse voor muziek ook toe, en muziek en skateboarden gaat eigenlijk allemaal hand in hand. Dus daar is het eigenlijk begonnnen.” Wat moet iedereen echt in z’n kledingkast hebben? “Een goede spijkerbroek. Je dacht dat ik sneakers ging zeggen he?” Wat is het eerste paar sneakers dat je kocht? “Air max 1. In de vrouwenkleur trouwens, toen had ik nog een kindermaat. Toen was ik 12.” Wat is het mooiste paar sneakers? (die je hebt en die je niet hebt) “Converse Chuck Taylor is de mooiste sneaker, zowel esthetisch gezien als de geschiedenis ervan. De schoen is gewoon nooit veranderd, nouja amper sinds ‘ie werd gemaakt. En die ik niet heb, ehhm nee die heb ik niet. Ik ben er wel heel veel mee bezig en ik maak die dingen, maar ik ben er niet zo in gepassioneerd dat ik ieder paar wat ik leuk vind moet hebben ofzo. Ookal heb ik wel 100 paar. Het zit er niet zo diep in dat ik het echt moet hebben of er 500.000 euro aan uitgeef ofzo.”

Gina - Summer 2013


interview

Foto’s James Chu Ho Ching En het lelijkste? “Yeezy’s. En die ik niet heb, ik weet niet hoe die heten, van Adidas met Kobe Bryant. Volgens mij gebaseerd op een Audi TT. Die heb je ook in het geel en die lijkt gewoon op een klomp.“ Wat is het duurste kledingstuk dat je bezit? “Poeh.. even denken hoor, weet ik zo niet uit mn hoofd, maar ik denk een Tom Brown pak. Qua sneakers, ik heb een paar witte air force ones van Italiaans handgemaakt anacondaleer. Echt met goude vetertips enzo, sloeg helemaal nergens op. Haha. “ Waar haal jij je inspiratie vandaan? “Film, muziek, reizen, het dagelijks leven, eigenlijk best wel hele cliché dingen, maar ook mensen kijken bijvoorbeeld, en kunst.” Leg je je kleren savonds klaar of doe je dat sochtends? “Ik leg mijn kleren nooit klaar eigenlijk. Meestal kijk ik naar welke schoenen ik die dag aan wil doen en van daaruit zoek ik de rest uit. Ik besteed er niet zoveel tijd aan als de mensen die met dezelfde dingen bezig zijn zeg maar. Ik draag ook heel veel zwart dus dat scheelt ook wel.” Wat is vind je het ergste dat iemand aan kan trekken? “Bij mannen toch wel leggings denk ik. En Uggs. Of Crocs. Bij vrouwen sneakerwedges.”

Waar koop je het liefst? “In Tokyo. Daar is gewoon een veel breder aanbod aan artikelen die wel meer in mijn straatje passen dan wat ik hier kan vinden. Kwa winkel dan de Visvim winkel, het is ook een hele aparte ervaring om daar te kopen. Er wordt geen muziek gedraaid in de winkel, dat ten eerste. En alle producten zijn uitgestald als museumstukken zegmaar. Ieder product krijgt heel veel aandacht en in een gewone winkel hangt t bijvoorbeeld in een rekje. De presentatie ervan telt ook telt ook wel zwaar mee. Ik denk dat het ook weer bijdraagt aan de charme van het merk zelf.” Wat vind je van de stijl tegenwoordig? “Ik vind het heel ongeïnspireerd. Ik vind het tof dat mensen zich laten inspireren door figuren in de media, bijvoorbeeld artiesten en ontwerpers, maar iedereen neemt het een soort van klakkeloos over. Ze geven er geen eigen draai aan. Ik vind dat als je interesse toch al daar ligt, dan zou het wel wat meer van jezelf moeten tonen. Dat je het op je eigen manier uniek maakt, in plaats van precies hetzelfde dragen als een rapper uit een videoclip bijvoorbeeld.” Waar erger je je aan op straat? “Dat mensen er heel onverzorgd uitzien. Vooral in Nederland. En qua kleding niks, ik vind dat als je er een beetje tijd aan besteedt dat je met bijna alles er wel een soort van oke eruit kan zien. Zelfs met Uggs. De lelijkste schoenen ever. Maar als een meisje er een beetje tijd aan besteedt kan ze er voor zorgen dat het er best oke uitziet.”

Gina - Summer 2013

13


LIJSTJEvan Favoriete kledingstuk? “Een spijkerbroek met ontzettend grote gaten die compleet afgedragen is de afgelopen 5 jaar, maar waar ik geen afstand van kan doen.”

Favoriete stad? “Amsterdam.”

Stomste stad? “Leeuwarden.” Lelijkste bezit? “Een ontzettend lekker warm, gevoerd, donkergroen fleecevest van Gaastra.”

Welk kledingstuk zou je heel graag in je bezit willen hebben? “Ik zou wel graag een op maat gemaakt mantelpakje willen hebben, gewoon voor de heb.”

Van welk kledingstuk heb je spijt dat je het gekocht hebt? “Aankopen bij de Vero Moda. Nadat ik het heb gekocht belandt het in de kast en draag ik het NOOIT.”

Favoriete kledingwinkel? “Zara, Monki, At Eve’s.”

Favoriete TV programma? “Mijn favoriete TV programma is bij uitstek GTST aangezien ik dit al vanaf dat ik het ken volg.”

Stomste TV programma? “Voetbal International!!!!!!!!”

Leukste festival? “Mijn leukste festival wordt Lowlands 2013.”

Waar zou je jou nooit in zien? “Mij zal je nooit zien in een wielrennerspakje met een helm op zien, en ik heb nooit twee dagen achter elkaar hetzelfde aan.”

Favoriete paar sneakers? “Nike AM 1’s en Converse All Stars.”

14

Leeuwarden Lisette Brookhuis 19 jaar Media en Entertainment management Gina - Summer 2013


Drop by while you’re here

De leuskte shops in de grootste steden van Nederland op een rijtje gezet!

Rotterdam

Woei Episode Left skateshop Gorilli Ginza

Utrecht

Amsterdam Patta Tom’s Skateshop Carhartt Baskets Acht Ben G Weekday 90 sqm Concrete Episode

Den Haag

Gina - Summer 2013

Ill Lock & Load Monki Episode Square

Concrete No Boys Allowed Manus Skateshop Common Kin

15


016

Gina - Summer 2013

Gina Magazine  
Gina Magazine  
Advertisement