Page 11

PREVAJANJE SPLETNI STRANI

Vidi se, sliši se

Na delavnici smo dijaki prevajali spletno stran Gimnazije Ormož iz slovenščine v angleščino, nemščino ali hrvaščino. Vsak je dobil nekaj zavihkov spletne strani in jo poskušal čim bolje prevesti. Pri prevajanju smo si pomagali tudi s slovarji in spletnimi prevajalniki. Kljub pripomočkom smo ugotovili, da prevajanje od nas zahteva kar nekaj znanja in razumevanja. Delavnico je vodil profesor Roman Bobnarič.

Primož O.

LABORATORIJSKO DELO

Ker nam pri pouku včasih primanjkuje časa za delo v laboratoriju, smo se dijaki razveselili dodatnega dela v laboratoriju v obliki delavnice, ki jo je pripravil profesor Peter Luknjar. Želeli smo se preizkusiti v laboratorijskem delu in se pri tem kaj novega naučiti. Najprej smo skupaj s profesorjem prebrali navodila za laboratorijsko vajo, ki smo jo izvajali, nato smo se razporedili v pare in se pripravili na izvedbo vaje. Poskušali smo določiti koncentracijo sulfatnih (VI) ionov z gravimetrično metodo. Ta vključuje tehtanje vzorca po neki pretvorbi. Ker je celoten postopek zelo dolg, vaje nismo izvedli v celoti ampak le del. Da je bilo vzdušje bolj prijetno in sproščeno, smo si privoščili nekaj božične glasbe med delom, saj so bili pred vrati prazniki. Dve šolski uri sta minili izjemno hitro, še prehitro je nastopil konec in morali smo k naslednji delavnici.

E-CIKLIRAJ IN ŽIVI Z NARAVO!

Nastja F.

Na eko delavnici e-cikliraj, ki je bila na šoli izvedena v torek, 23. januarja 2018, smo se dijaki 1. in 2. letnikov obeh programov na zanimiv in drugačen način spoznali z e-odpadki in odpadnimi baterijami ter novimi lokacijami za njihovo oddajo. Predavatelji so za nas pripravili informativni kviz, izdelovali pa smo tudi plakate ter se pri vsem skupaj naučili, zakaj je e-ciklaža tako pomembna. Na koncu smo morali oblikovati tudi slogan, ki naj bi ljudi pozival k e-ciklaži. Našlo se je veliko izvirnih, kot na primer: »E-cikliraj, zmanjšaj porabo in živi z naravo!«

Prepričana sem, da smo vsi udeleženci domov odnesli mnogo koristnih informacij.

Ana Z.

11

Profile for Gimnazija Ormož

Čez gimnazijski prag (februar 2018)  

Čez gimnazijski prag (februar 2018)  

Advertisement