Page 16

què ens expliquen?

bàrbara julbe periodista, escriptora i usuària del triops

Foto: Pere Duran

Al Triops news ens agrada apropar-nos a banyolins rellevants per saber què pensen de temes que poden interessar als nostres lectors. En aquesta ocasió, hem tingut el plaer de poder parlar amb la Bàrbara Julbe, segurament ha estat l'entrevista menys professional a la qual ha estat sotmesa recentment, i es que la Bàrbara ha hagut d’atendre moltes peticions per ser entrevistada arran de l’èxit de la seva primera novel·la “On em portin els ametllers” (Ed. Gregal), una de les ofertes literàries que ha triomfat aquest darrer Sant Jordi.

Es de�ineix com a periodista de proximitat, actualment és corresponsal per a les comarques de Girona de RAC1 i La Vanguardia i ha estat guanyadora de prestigiosos premis periodístics com el Carles Rahola de Comunicació Local el 2014 o el de millor article o treball periodístic imprès sobre Lloret de Mar pel reportatge ‘Lloret amb ulls de dona’. A les entrevistes o a les presentacions del llibre ha hagut d’explicar bastament el lligam introspectiu del fet mes punyent de la trama de la seva novel·la. Des del 2014 es sòcia del Triops i per tant ha viscut una etapa molt vital del nostre centre. Nosaltres ens hem interessat sobretot per un tret del seu estil de vida molt menys colpidor: la seva a�ició per l’exercici �ísic, i és que n’ha fet tota la seva vida.

Bàrbara, et volem felicitar per l`èxit de la teva novel·la i saber com compatibilitzes les teves activitats professionals amb el temps que dediques a fer activitat �ísica. Intento buscar temps per a tot. Una cosa es compensa amb l’altra. Per escriure necessito tranquil·litat i un espai afable, però abans de posar-m’hi és bo activar el cos i la ment i què millor que venir a primera hora del matí al gimnàs, on sempre hi ha un ventall ampli d’activitats per fer i per posar-se a to. Per a mi, venir al gimnàs és com un segon despertar que et proporciona molta energia i amb aquest força et poses després a escriure o a fer el que necessitis fer. Curiosament l'esport també m’aporta serenor, em permet eliminar les cabòries que de vegades es generen al matí quan un s'aixeca i el temps que "perdo", o millor dit, que dedico al gimnàs després el recupero amb aquest plus d’activament i les bones sensacions que em genera. Tot plegat és una qüestió d’ordre, constància, una mica de disciplina i marcar-se petites �ites. Si perseveres el resultat és molt motivador i ajuda a viure i a treballar millor. Queda clar que ser intel·lectual no signi�ica necessàriament portar una vida sedentària. Exacte, pots ser intel·lectual i alhora un cul inquiet. Et pot agradar el món dels llibres i la saviesa però també interessar-te per cuidar el cos. Cos i ment, les dues coses són importants. Crec, a més, que es pot adquirir saviesa en una biblioteca però també tenim grans converses aquí, al bar del gimnàs, per exemple. Compartint sensacions, experiències i projectes amb amics o gent nova que hi coneixes. I també se n'aprèn molt de l’esport i de l’esforç que suposa superar-te fent exercici dia a dia.

16

Triops News num. 15 Juny 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you