Page 1

1959

In cafĂŠ Marktzicht. V.l.n.r.: Frans Mathijssen, Jan Marijnissen, prins Nico I en hofdame Kaat Staaltjens.

Pastoor van Oosterhout overhandigt de sleutel aan prins Nico I, naast hem staat de hofnar Marijn Vergouwen.

Uitslag van de kindercarnavalsoptocht van dinsdag 10 febr.1959, georganiseerd door de R.K. Fanfare St.Cecilia. Individueel: 1. Heks met bezem –J.v.Kuijck, 2. Bakker W.v.d.Kloot, 3. Chinees meisjeG.van Dongen, 4. Moriaantje-P.Luijten, 5. Fee-M.Wagtmans, 5b. Het goede heertjeJ.Voorbraak. Groepen: 1. Drie Volendammertjes-C. en L. en M.Mathijssen, 2. Boerinnetje en boertjeJ.v.d.Bemt en T.Trouw, 3. Boertje en boerinnetje-G.Drinklage en M.Hereijgers, 4. Tulpenmeisje en Tambouraine-D.Rijvers en A.de Brouwer, 5. Boswachter met de vos-A. en C.Wagemakers.

Prins Nico draagt hier een iets andere outfit, op de borst zitten geen strepen. Dit kan een andere dag zijn of een extra hesje voor de kou, als hij buiten rondrijdt in de open kar. 1


1959

In het weekblad van “De Boer” van 14 feb.1959, stond vermeld dat er zondag jl. twee carnavalsbals werden gehouden t.g.v. de Rijsbergse verenigingen, dit vond plaats in de zalen van De Zwaan en ‘t Hoekske. De uitslag van de kinderoptocht van dinsdagmiddag 10 februari, individueel: 1. Heks met bezem – J. v. Kuijck, 2. Bakker – W. v.d. Kloot, 3. Chinees meisje – G. van Dongen, 4. Moriaantje – P. Luijten, 5. Fee – M. Wagtmans, 5b. Het goede heertje – J. Voorbraak. Groepen: 1. Drie Volendammertjes – C., L., en M. Mathijssen, 2. Boerinnetje en boertje – J. v.d. Bemt en T.Trouw, 3. Boertje en boerinnetje – G.Dinklage en M.Hereijgers, 4. Tulpenmeisje en Tambouraine – D.Rijvers en A. de Brouwer, 5. Boswachter met de vos – A. en C.Wagemakers. Foto rechts: Het paard loopt in de St.Bavostraat met rechts nog een stukje van café Markzicht op nr.32, vanuit dit café is de stoet vertrokken, de winkel links is van de fietsenmaker Dré Baremans. Links achter op de foto staat het huis met etalage van Hoppenbrouwers, op de hoek van de St.Bavostraat / Hogestraat.

De winkel van Ad Magielse, zijn vrouw Riet staat rechts in de etalage, met witte schort. Dit pand is afgebroken, hier staat nu het appartementencomplex “Hofzicht”. Peter Daemen houd de teugels vast. 2


1959

38

40

42

Wally Utens

St.Bavostraat nr.38 t/m 42. Nummer 40 is verbouwd en hier zit nu Eugène Roks (fietsspecialist). Nr. 42 is grijs geverfd en was vroeger de kapsalon van Piet de kapper (Huijbregts). Drik Huybrechts woonde op nr.38. Naast de ezel loopt Frans Mathijssen en op de bok staat Peter Daemen. Rechtsachter Jo Matthijssen.

3


1959

Jac Staaltjens (van Marktzicht) De stoet rijdt hier hoogstwaarschijnlijk op de Antwerpseweg, op de terugweg naar café Marktzicht. Voor het “paard”rechts loopt iemand met een groot masker op, in 1961 staat dit masker op een van de vier palen van de platte kar waar de raad van Elf op zit. En het paardenhoofd prijkt dan voor op de prinsenwagen. De paarden noemde men de strijdrossen van de prins.

St. Bavostraat 23

Links van nr.23 is de ingang van de Kerkakkerstraat. Links van de ezel staat Frans Mathijssen, op de kar prins Nico I, met voor hem Peter Daemen en rechts hofnar Marijn Vergouwen. De stoet gaat weer richting Marktzicht. Wat nu St.Bavostraat 23 is (Marskramer), waren destijds twee panden. Op de hoek zat Wies van Kuijck (stoffen en knopen) en rechts woonde Jan Derks en zijn zus Stien (zij was onderwijzeres). 4


1959 Marktzicht Een etentje bij Marktzicht, daaran is hier een carnavalsbal. Foto links: Jan Marijnissen, Nico en Wally Utens, Sjot Hanegraaf en Harrie van Kuijck. Sommige leden van de Harmonie dragen een rosette. Foto onder: Jan Marijnissen, Nico en Wally Utens, Jan Oostvogels, Jan van der Heijden (met pet).

Jan Marijnissen, Nico en Wally Utens, Jan Oostvogels, Jan van der Heijden (met pet).

Wally Utens-de Hont en haar prins, erachter is Nol van den Breugel (bakkersknecht van bakkerij van Disseldorp).

Henny van Disseldorp naast de prins.

Wally Utens, Cor Jansen (v.d. Mulder) en Sjaak Rijvers. 5


1959 Marktzicht

V.l.n.r. Dhr. H.J.A.Bokhoven (dirigent) en zijn vrouw, Jaan Hendrickx, Kaat Staaltjes-Martens, Nico Utens, Riet BaremansHessels, Jack Rombouts, Marie Herrijgers-Luijsterburg, Jef (Dockx) Herrijgers (veldwachter).

Hofdame Kaat Staaltjes en prins Nico samen op de ezel, haar zoon Jac staat links van haar. Onder de arm van Nico is Jan Rijvers. 6


1959

V.l.n.r.: Nar Kees van Kuijck, Jaan Nelemans, de prins, Jan Rijvers en boven, met accordeon, Tuur Jochems.

1e rij: Kaat Staaltjens, Jaan Nelemans, de prins. 2e rij: Drik Huijbrechts, matroos Jos van Kuijck, Jac Staaltjens, DrĂŠ Baremans (fietsenmaker), Jef (Dockx)Herrijgers, Anton Rijvers (voorzitter harmonie), nar Marijn Vergouwen, Harrie van Kuijck (kapper Lagestraat), Jan Hendrickx (schilder). Twee linksachter: Jan van der Heijden, Jack Rijvers. Rechtsachter: Sjot Hanegraaf met rechts een clown en dan Frans Mathijssen. 7


1960

Raad van Elf. Dit jaar neemt Geert Bastiaansen de voorzittershamer over van Jack Rombouts. De secretaris wordt Toon Luijten en het penningmeesterschap blijft bij Piet Huijbregts

8


1960 De optocht begon vanaf het veilingterrein. Hier lopen de schoolkinderen in de St.Bavostraat, rechts is de ingang van ‘t Rijkepad. Achter de schoolkinderen loopt de verklede drumband (zie onderste foto).

Links op de foto is de ingang van ’t Rijkepad en het huis rechts daarvan staat aan de St.Bavostraat 83. De drumband van de harmonie St.Cecilia loopt hier verkleed, met voorop Kees Verhaeren (tambour-maître). Kees van Bedaf (jongetje links vooraan), rechts voor is Jack van Steen, de drie jongens daarachter; Anton Marijnissen, Jos van Bedaf, Gerard Lochten, Jan Lochten(bolletjes kiel), Jac Staaltjens (zwarte pet), Kit Roks (geruite kiel), rechts ervoor in witte blouse is Johan Daamen, rechts achteraan Kees Embregts (Krol).

9


1960

Foto boven: Deze auto’s rijden in de Min. Verschuurstraat, komende uit de Kerkakkerstraat. 1e wagen “Dorus van de riolingsinspectie”, 2e wagen “veilig verkeer in Apenland”, met achteraan drie ruiters van D.E.S. Foto onder: V.l.n.r.: Jaan Hendrickx (wethouder), prins Nico I, burgemeester Jos Raaymakers, Riet Raaymakers-Flint, erachter Janus Raaymakers (zoon), Ineke Raaymakers (dochter), Marijke Raaymakers (dochter), hofdame Jeanne Hoppenbrouwers, nar Jaan Nelemans. Rechtsonder: Hilde Staaltjes(Marktzicht) met haar dochtertje Lilian.

11


1960

V.l.n.r.: Jaan Hendrickx, Jack Rombouts (wethouder en ex voorzitter C.V.), prins Nico I, burgemeester Jos Raaymakers, Jack Staaltjens, hofdame Jeanne Hoppenbrouwers, Geert Bastiaansen (rechtsachter Jeanne en voorzitter), nar Jaan Nelemans, Piet Huijbregts (penningmeester C.V.).

12


1960

V.l.n.r.: Jack Rombouts (wethouder), prins Nico I, burgemeester Jos Raaymakers, Toon Luijten, onbekend, Door Adriaensen (bode), Jeanne Hoppenbrouwers, Jack Staaltjens (tussen hofdame en nar) Nar Jaan Nelemans, Will Daemen, Piet Huijbregts en het kleine meisje rechtsonder is Lilian Staaltjens.

V.l.n.r.: Prins Nico I, Marijn Vergouwen, Geert Bastiaansen, burgemeester Jos Raaymakers, onbekend, Jeanne Hoppenbrouwers. 13


1960

V.l.n.r.: Jaan Hendrickx (weth.) prins Nico I, Marijn Vergouwen, onbekend, Geer Bastiaansen, burgemeester Jos Raaymakers, Jeanne Hoppenbrouwers, Door Adriaensen (bode), Jaan Nelemans, Piet Huijbregts en het kleine meisje en haar moeder rechtsonder zijn Lilian en Hilde Staaltjens van Marktzicht.

14


1960

15


1960

Het rijtuig gaat nu naar het veilingterrein waar het einde van de optocht is. Kees van Alphen is bezig om op de bok te klimmen. Rechts is de kledingzaak van Jos van Kuyck-Kennes. Het Bord met carnavalsfirguur en trompet is van de fanfare.

Prins Nico I en Jaan Braspenning (ex wielrenner en eigenaar taxibedrijf). Zij staan buiten, links is nog een gedeelte van de ton te zien waarin Nico ’s avonds rond wordt gereden, o.a. naar de Veilinghal. 16


1960

Dit is nog een foto die gemaakt is voor dat de optocht begon.

Na de optocht gaat men naar verschillende cafĂŠs o.a. naar cafĂŠ Marktzicht. Foto links; links achter Nico is Jan Oostvogels.

Marktzicht. Met Chinees hoedje op is Tonnie van Kuijck, Jan en Steef Hendrickx. Prins Nico en Kaat Staaltjens op de dansvloer. 17


1960 Fanfare St.Cecilia organiseert een feest in de veilinghal

Vertrek vanuit cafĂŠ Marktzicht. Op een platte kar, getrokken door een ezel staat een grote ton met achterop hofnar Jaan Nelemans. Wie er in de ton zitten is nog een verrassing. De stoet vertrekt richting veilinghal, want daar is een groot carnavalsbal georganiseerd door de fanfare, zij lopen voorop en sommige leden van de fanfare, die verkleed meeliepen in de optocht, lopen nu rond de kar met o.a. Kit Roks (achteraan, met geruite kiel). Bij aankomst in de veilinghal opent Jaan Nelemans de ton en stapt prins Nico I eruit, daarna help hij Kaat Staaltjens uitstappen, zij is voor deze gelegenheid de hofdame van de prins. 18


1961

1e prijs: Hooiberg “Het huishouden van Jan Steen”. De koets met het dagelijks bestuur van C.V De Aopelaanders.

19


1961

Foto boven: De prinsenwagen en hierachter de platte kar met daarop de Raad van Elf. Foto onder: Schoolkinderen.

20


1961

Met pet, linksachter de nar Toon Martens. Op het bordes: Jaan Nelemans (nar), Piet Huijbregts, Pastoor van Oosterhout, prins Nico I, Piet Mathijssen (hoge hoed) Jaan Hendrickx (weth.), Jack Rombouts (weth.), burgemeester Jos Raaymaakers, merv.Riet Raaymakers-Flint, Door Adriaensen (bode), meisje ervoor is onbekend, mevr.Wally Utens, Marij Raaymakers.

21


1961

Na de sleuteloverdracht is er in het gemeentehuis nog een officiĂŤl gedeelte. V.l.n.r.: Burgemeester Jos Raaymakers, zijn dochter Ineke, Francien Kimmel (werkzaam bij de gemeente) en prins Nico I . De foto rechts, daar staat mevr. Raaymakers.

Foto rechts boven:Prins Nico I, Jaan Nelemans, Will Daemen, wethouder Jack Rombouts (advicerend lid), achter is Janus Raaymakers en Toon Luijten (secretaris met hoge hoed).

22


1961

Piet Utens, zijn vader prins Nico I en zijn zus Anne-Marie.

Prijsuitreiking in de veilinghal. 23


1961

Hotel Simonis

Na de optocht ging men eten in hotel Simonis en hierna bezochten ze diverse cafĂŠs. Ook de leden van de Boerenkapel waren hierbij aanwezig. V.l.n.r. boven: onbekend, Francien Kimmel, prins Nico I, Marij Raaymakers, Janus Raaymakers, Nar Jaan Nelemans.

V.l.n.r.: Nar Jaan Nelemans, prins Nico I, burgemeester Jos Raaymakers en onder in het midden zit Ad Roovers.

V.l.n.r.: Mevr. Raaymakers, prins Nico, burgemeester Raaymakers, zittend Juul de Leeuw, onbekend en Janneke van de Broek.

24


1961

De Prins met de Boerekapel in cafĂŠ Marktzicht.

v.l.n.r.1e rij: Rinus Nagtzaam (bariton), Prins Nico, Cees van Kuyck (saxofoon) van de Markt, Nar Jaan Nelemans. 2e rij staand: Janneke van de Broek (tamboer), Jos van Kuijck (oud wethouder, trompet), Jac van Vessem (trompet), Jan Hendrickx (bugel), Alfons Embregts (sopraan sax), Jef Herrijgers (sousafoon), Jan van der Heyden (trombone), Jos van Kuijck (bugel) v.d. markt, Jan van Kuijck v.d.markt (tamboer, half zichtbaar), Jule de Leeuw (trompet, voorheen bakker), Wim van Kuijck (bugel) v.d. Bredaseweg, Karel van Vessem (grote trom), Kees Embregts (de Krol, met bekkens).

In de harmoniezaal, prins Nico en Kaat Staaltjens. De vrouwen hebben even de instrumenten van de Fanfare St.Cecilia overgenomen. To van Vessem (grote trom), Riet Baremans (bariton), Suus de Leeuw (trommel), Nel van Vessem (trompet), Netje van Kuijck (bugel), Miet van Kuijck (bas), Josefa van Kuijck (tenor sax), Koos van der Heijden (trombone), Jo Embregts (bekkens). Onderste rij: Cor Embregts (sopraan sax), Steef Hendriks (bugel), Bets van Kuijck (bugel), Nel van Kuijck (cornet), Cor Nagtzaam (bariton). De nieuwe Harmoniezaal is tijdens de carnaval tijdelijk in gebruik genomen. Op 11 maart 1961 is hij officieel geopend. 25


1961

Harmoniezaal

V.l.n.r.: Jos van Kuijck (bugel), Fons Embregts (sopraan), prins Nico, Wim van Kuijck (Cornet) en achter rechts Kees Embregts (de Krol).

V.l.n.r.: Nol van Mierlo, prins Nico I, Willy van Mierlo-Trip.

26


1961

Feest in de Harmoniezaal

Helemaal rechts is Jan Marijnissen

27


1961

Toos Roovers-Romme, Frans Mathijssen, prins Nico, Ad Roovers, Jan van Kuijck.

Vrouw van Jack Rijvers, Jos Rijvers, onbekend, Nico, Marijn Vergouwen.

Meisje links is Tineke Rijvers, dochter van Jack en Jeanne Rijvers-Staaltjens

Nico en Jaan Nelemans 28


1961

Harmoniezaal

Op de voorgrond: Toke Mathijssen-Bogers, To van Kuijck-Schrauwen, Frans Mathijssen, Jeanne Rijvers-Staaltjens, Kaat Staaltjens-Martens, Hans van Kuijck, prins Nico I. Rechts van Nico: Hennie Hessels?(harmonie) Tineke Rijvers (dochter van Jeanne).

Kees van Kuijck 29


1961

Carnavalsbal in de Harmoniezaal. De jongeman met snor is Jos de Jong, met links van hem Nico Utens. Foto onder v.l.n.r. Jos Embregts, Jack van Vessem, Wally en Nico Utens en rechts vooraan is Mart van Steen.

30


1962

Met nr.28 liep tafeltennisvereniging STIK met giraffen in de optocht “Hoe langer hoe gekker”, rechts staat Ria Jansen (Ria van de Mulder). Deze groep behaalde de 2 e prijs. Op nr.11 loopt een groep met “Reuzencircus”. Beide lopen ter hoogte van de winkel van fam. van der Heijden.

31


1962

Boven: De prinsenwagen met aan de zijkant de tekst “Kiezers wees niet bang, wij dienen toch ons eigen belang�. Onder: Door Adriaensen staat voorop, rechtsachter staat Jack Rombouts.

32


1962

De prinsenwagen zal voor het stadhuis stoppen, prins Nico I krijgt dan de sleutel overhandigt en de fanfare, die er achterloopt, zal dan voor het bordes wachten tot de prins weer uit het gemeentehuis komt, daarna gaan ze richting veilinghal. Voor de tractor staat Piet Kennis , aan het stuur zit Piet Boot. Foto onder: V.l.n.r. Pastoor van Oosterhout, Jaan Hendrickx, de burgemeester, Jack Rombouts, Door Adriaensen, Prins Nico I en jurylid Elly Snepvangers, met op de voorgrond Piet Boot, hij bestuurde de tractor, die de Prinsenwagen trok.

33


1962

Dit stond in de krant van “De Boer�, gewestelijk weekblad voor het platteland in de Baronie van Breda, Midden en West Brabant uit 1963. Dit blad werd gedrukt bij Edmond Vorsselmans in Zundert. Burgemeester Jos Raaymakers, Jaan Hendrickx (weth.), Jack Rombouts (weth.), Jack Staaltjens, erachter Jack Rombouts (wethouder) Door Adriaensen (bode en lid van de Raad van Elf)), onbekend, Piet Huijbregts, prins Nico I.

34


1962

Foto boven: Burgemeester Raaymakers, Pastoor van Oosterhout, Wethouder Jaan Hendrickx, Door Adriaensen (gemeente bode), Prins Nico I, hofnar Jaan Nelemans. Foto onder: Pastoor van Oosterhout, Jack Staaltjens, erachter wethouder Jack Rombouts, Door Adriaensen, burgemeester Raaymakers, Prins Nico I, nar Jaan Nelemans, Piet Mathijsen.

35


1962

Wethouder Jaan Hendrickx, de burgemeester en de prins in het gemeentehuis.

Rechts Pastoor van Oosterhout.

In het gemeentehuis.

36


1962

Op het gemeentehuis. Rechts staan onbekend en Jaak Staaltjens, Jaan Hendrickx, burgemeester Jos Raaymakers, prins Nico I en pastoor van Oosterhout.

Elly Snepvangers Jo Kind, Door Adriaensen en prins Nico I.

Rechts staat de dochter van de burgemeester, Marijke Raaymakers. 37


1962

De burgemeester krijgt van de prins een pop in boerenkiel met wit petje op.

Jaan Nelemans, prins Nico, Jef Jochems (PNEM), de burgemeester. Piet Kennis, Jack Rombouts, Jack Staaltjens, Toon Luijten, onbekend, onbekend.

38


1962

Jaan Nelemans, prins Nico I, Jef Jochems (PNEM), de burgemeester. Onderste rij: Piet Mathijssen, Piet Kennis, Jack Rombouts, Jack Staaltjens, Toon Luijten.

Een medaille voor Kees van Kuijck.

Na de ceremonie op het gemeentehuis gaat het gezelschap naar de veilinghal, alwaar de prijsuitreiking voor de kinderen is. V.l.n.r.: AnneMarie Utens, Liesbeth, Prins Nico I, Piet Utens in de Veilinghal, tijdens de prijsuitreiking van de kinderoptocht.

39


1962

In De Zwaan, v.l.n.r.: Piet Huijbregts, Jos Douenburg, prins Nico en nar Jaan Nelemans.

Café ’t Hoekske: V.l.n.r.: Stan Verhaeren, prins Nico I, Piet Boost, hofnar Jaan Nelemans, Jeanne BootRoelands, Jef Jochems (PNEM), Piet Huijbregts, Jac Staaltjens, Piet Kennis. 40


1963

Foto onder: Met 23. “De inenting” uitgebeeld door Pierre Luijten en Piet Utens, zij eindigden op de 11 e plaats. De band erachter zou “Door het volk, voor het volk”uit Sprundel. Foto onder: Met nr.27, “Nico’s kroost”, zij eindigde op de 4e plaats.

41


1963

De prinsenwagen met prins Nico I en linksonder Piet Boot.

Foto onder: v.l.n.r.: Jack Staaltjens, Door Adriaensen, Jef Jochems Hofnar Jaan Nelemans.

42


1963

“Struisvogelpolitiek” met nr.14 behaalde met deze groep de 2e prijs. Erachter rijdt “Holle Bolle Gijs”, met nr.30. De groep loopt hier voorbij de cafetaria van Kees van Disseldorp.

Hier gaat de groep voorbij café restaurant De Zwaan. Achter deze groep rijdt een wagen, ingeschreven als “Holle bolle Gijs”

V.l.n.r.: Door Adriaensen, onbekend, Piet Boot en prins Nico I. 43


1963

Met nr.26 wordt het “uitbruigingspan” uitgebeeld, deze wagen kwam op de 8e plaats.

Foto boven v.l.n.r.: mevr.Riet RaaymakersFlint, Lia Albering-Wachters, burgemeester Jos Raaymakers, dhr. Leo Albering, Liesbeth Utens (kleine meisje), Prins Nico I en Marijke Raaymakers. 44


1963

Foto boven v.l.n.r.: Mevr. Riet Raaymakers-Flint, mevr. Lia Albering-Wachters, burgemeester Jos Raaymakers, Liesbeth Utens (kleine meisje), dhr. Leo Albering, Prins Nico I en Jaan Nelemans.

45


1963

Prins Nico I krijgt hier een onderscheiding van de “Tempeleers” uit Maastricht, zijn geboortestad. Mevr. Wally Utens spelt hier de onderscheiding van de “Tempeleers” op het pak van haar man.

46


1963

47


1963

48


1963

Gemeentehuis

Janus Raaymakers, zijn vader de burgemeester en prins Nico I, na de sleuteloverdracht, tijdens de optocht, het officieel ontvangst in het gemeentehuis.

Piet Utens en Pierre Luijten in de veilinghal.

Prins Nico I samen met zijn dochter Anne-Marie in ……………….. 49


1963

Vooraan v.l.n.r.: Hofnar Jaan Nelemans, prins Nico I, Jack Staaltjens (penningmeester), Achteraan: Cor van Alphen?Piet Boot, Marijn Vergauwen, Jef Jochems, Piet Kennis, Piet Huijbregts (voorzitter), Door Adriaensen, Piet Mathijssen.

1963/1964. Deze nieuwe prinsenwagen werd gemaakt voor Nico Utens, maar doordat Nico ziek werd, heeft Piet Huijbregts zijn taak als prins even overgenomen. Hier staat de wagen met carnaval op het veilingterrein. In het jaar daarop, als prins Nico weer precent is, heeft men de prinsenwagen verder afgewerkt, er moest in het midden een stuk bovenop gezet worden, een hoge hoed. 50


1965

De Blom van de Brabantse Vastenavond, 16 januari 1965, Breda 1e rij v.l.n.r.: Prins Korneel I (Steenbergen), Nar Pilo (Gilze), Prins Tiest I (Gilze), Prins Arjaan I (Oud-Gastel). 2e rij: Prins Merijn I (Nieuw-Vossemeer), Prins Adriaan I (Zevenbergschenhoek), Prins Jan I (Zevenbergen), Prins Hannes I (Terheijden), Nar Matjas (Roosendaal) 3e rij: Prins Rikus I (Putte), Prins Jan I (Roosendaal), Prins Toon I (Langeweg), Prins Merij I (Noordhoek), Mienus I (Oosterhout), Prins Ad I (Breda), Prins Nol III (Oudenbosch), Prins Bart VI (Waspik), Prins Ambrosio I (Halsteren), Prins Peer I (Stampersgat), Prins Sooy I (Wouw), Prins Nico I (Nico Utens Rijsbergen 1958-1963, 1965 en 1966) . 4e rij: Prins Fons I (Ossendrecht), Prins Nillis I (Standdaarbuiten), Prins Andreo III (Dongen), Pee I (Hoeven), Prins Rinus I (1958-1965 Leur), Prins Pedro I (Nispen), Prins Jan I (Waalwijk), Prins Huipino XI (Vlijmen).

51


1965

Het carnavalsbestuur, v.l.n.r. bovenste rij: Jack Rombouts, Prins Nico I, Toon Luijten. Onderste rij: Piet Mathijssen, Piet Huijbregts en Jack Staaltjens. Deze drie huizen zijn afgebroken en stonden op de hoek St.Bavostraat/Risten. Zicht op de achterkant.

Veilingterrein Raad van Elf met bovenaan v.l.n.r. : Mart Aerts, Piet Huijbregts, Piet Kennis, Jack Staaltjens, prins Nico I (Nico Utens), Cor van Alphen, Piet Boot, Cees Rombouts, Jos Goos, Ad van Alphen. Vooraan v.l.n.r.: Jack Rombouts, Charles Jochems, hofnar Louis Rennen, Jack Jochems, Piet Mathijssen, Toon Luijten. 52


1965

“Ochtendgymnastiek” van buurtschap Kaarschot (nr.5). Rechts is de slijterij van Anneke Hereijgers.

53


1965

54


1965

Prins Nico, 1. Nar Louis Rennen, 2. Jack Staaltjens, 3. Mart Aerts, 4. Jack Jochems, 5. Cor van Alphen, 6. Charles Jochems, 7. Ad van Alphen, 8. Jos Goos, 9. Niet zichtbaar en de bestuurder is Cor Kennis. De andere leden van de Raad met van Elf staan aan de achterkant. De capen zijn gemaakt door Vers Huijbregts-Brouwers, Jeanne Boot-Roelands en Riet Staaltjens-van Berlo. 5 1 2

9 1 6 7 1 31

8 1 4 1

55


1965 Hotel Simonis.

V.l.n.r. zittend: Piet Huijbregts (voorzitter), Piet Boot, rechts onder onbekend. 2e rij: onbekend, Jac Staaltjens, Jeanne BrizionMarisse (jury), Prins Nico I, Jo Karremans (jury en later getrouwd met Kees Rombouts), Jack Jochems. Links boven: onbekend. Rechtsonder op de foto is onbekend. Foto onder: Op de voorgrond zitten Piet Boot en Piet Huijbregts, prins Nico staat ernaast. Achter de tafel zitten: Piet Kennis, Jef Rombouts, Jef Jochems?, Piet Mathijssen en nar Louis Rennen.

56


1965 Hotel Simonis.

Rechts zit Jo Karremans (jurylid en later getrouwd met Kees Rombouts).

Onder: Piet Huijbregts (half zichtbaar), prins Nico I, Louis Rennen (nar), onbekend, Jac Staaltjes, Piet Kennis. 2e rij: Cees Rombouts, ernaast is niet zichtbaar, Mart Aerts? Jos Goos? Jef Jochems? Piet Mathijsen.

Zittend: Piet Huijbregts, Nico Utens, Louis Rennen (nar), bovenste rij: Piet Boot, Jack Staaltjens. 57


Wachten op de prins en zijn gevolg.

58


1966

Prins Nico I haalt Kees de Lange en Kees Schilperoort binnen.

Op maandag 21 feb.1966, vanuit zaal De Zwaan in Rijsbergen, werd in een rechtstreekse radio-uitzending, het populaire muziekprogramma 'Draaien maar' van Kees de Lange en Kees Schilperoort uitgezonden. Hieraan werd een stukje plaatselijke cabaret gekoppeld. Om de middag verder in te vullen, werd aan Charles Luijten (toen lid van de Raad van Elf) gevraagd om een gezellige middag in elkaar te zetten voor de bejaarden. Er werd o.a. aan meegewerkt door Toon van de Corput en Drik de Bruin. Charles zong oude liedjes en deed een paar voordrachten. Onbekend, Kees de Lange en onbekend.

Kees Schilperoort en Kees de Lange. 59


1966

V.l.n.r.: Piet Huijbregts, prins Nico I, Kees de Lange en Kees Schilperoort.

Piet Utens

60


1966

De Frandy’s; Dymph en Frans Hendrickx met Yellow Bird”. V.l.n.r.: Toon Luijten, Jack Staaltjens, prins Nico I, Piet Huijbregts, Kees Haast.

Ria Herrijgers

Louis Chantrel

Jans Roks (vrouw van Koos) 61


1966

Kees de Lange, Kees Haast en Kees Schilperoort.

V.l.n.r.: onbekend, Piet Kennis en Piet Mathijssen.

V.l.n.r.: Sjef Jochems (Pnem), Charles Jochems en Tiny Jansen (tante van Corina (v.d.planten). 62


1966

In het cafĂŠ van De Zwaan. De prins samen met de burgemeester en zijn vrouw

63


1966

V.l.n.r.: Piet Kennis, Wally Utens, Jack Staaltjens, Piet Huijbregts.

Rechts staat dhr. Reiters van ‘t Oekeltje.

64


1966 11e van de 11e

Zaal “De Zwaan�, Anne-Marie Utens wint het carnavalslied voor het jaar 1967 en prins Nico I (haar vader) speldt een medaille op.

Anne-Marie Utens, prins Nico I (haar vader) en Piet Huijbregts 65

Prins Nico I  

fotoboek regeerperiode prins Nico I van 't Aopelaand

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you