Issuu on Google+

PORTFOLIO Gilda Gysin


INDICE CURRICULUM VITAE

03

PROJECTS -

LIGHT SCREEN VERTICAL CITY ESPACES CREUSES ARTISTS’ RETREAT A-TYPICAL PLANE MIXITY

04 06 10 12 18 24

DRAWINGS - PEINTURE VINILYQUE - VERMEER - SALLES DES FÊTES

30 32 34


CURRICULUM VITAE

Name: Address:

Gilda Blu Gysin via Lischéé 19 6883 Novazzano Ticino, Switzerland

Telephone: Cell Phone: Email:

091 682 96 37 076 462 03 08 gilda.gysin@epfl.ch

Sex: Date: Citizenship:

Female 10.11.1991 Swiss

Professional Experience: 06/07/2009-31/07/2009

Internship at the hospital Beata Vergine of Mendrisio

06/2010

Waitress at Grotto Vallera in Genestrerio

06/2011-07/2011 06/2012-07/2012

Private Math lessons (Secondary school and Highschool level)

Education: 2006-2010

Certificate of Maturity Liceo cantonale of Mendrisio, Scientific address

2010-2013

Ecole polytechnique fédérale of Lausanne, Faculty of architecture

Mother tongue:

Italian

Other languages:

French: Bachelor English: B2

Computer skills:

Vectorworks, Rhino3D, Autocad, Adobe photoshop, Adobe illustrator, Adobe indesign

Driving licenses:

A1, B


LIGHT SCREEN Semester: Length: Professor: Assistent: Developement:

1 2 weeks Dieter Dietz Patricia Guaita in pairs

“The excessive light, violent and merciless, reveals every atom removing charm and flattening the individual objects. Opacity on the other hand, hiding, sharpens the other senses, to hear, smell, touch� Junichiro Tanizaki, In Praise of Shadows, 1933


VERTICAL CITY Semester: Length: Professor: Assistent: Developement:

2 1 semester Dieter Dietz Arabella Masson personal

The vertical city is proposed as a solution to the continuous urban development. The house for a biologist allows the addition of a green space accessible to the public, but is also a way to hide and take refuge in their own domestic intimacy. The living space develops like a parasite of the main structure, in which the massiveness of the cement comes into opposition with a feeling of lightness. The laboratory on the first floor is surrounded by greenery while the house itself seems to float above it.


MAI 2011 / STUDIO MASSON / COUPE GENERALE / 1


B

A

A

B

N


ESPACES CREUSES Semester: Length: Professor: Assistent: Developement:

3 3 weeks Jeannette Kuo Dries Rodet personale

After the random assignment of an image, the exercise consisted in creating a three dimensional space representative from which one observes the photograph.


Axonometrie

echelle 1:200

ARTISTS’ RETREAT Semester: Length: Professor: Assistent: Developement:

3 1 semester Jeannette Kuo Dries Rodet personal

An artists’ retreat located in the mountains of Graubßnden. The volumes fit into the mountain crossing through the ridge from one side to the other visually integrating in the landscape. Their orientation generates intersections that define common and public spaces, concentrating them on the side of the entrance. When they differ, they become rooms and studios that open with a view on the opposite side. The entrance is placed in the lower part of the building, highlighting the growing sense of privacy that one reaches in the higher placed volumes


A-TYPICAL PLANE Semester: Length: Professor: Assistent: Developement:

3 1 semester Jeannette Kuo Isabelle Mancino in pairs

An office building for emerging companies. The basic concept is to find an alternative to the typical open floor. The project is organized in a sort of village, where from the central square different types of offices are accessible. This solution allows the integration of small private offices and large common areas, creating a sense of belonging and identification, but also of community and global society.


PLANS BB' 1:100

C

D'

D

C'

N

Gilda Gysin & Axel Chevroulet / Studio Kuo / Rendu ďŹ nal BA4 2012


COUPE PERSPECTIVE 1:50

c

Gilda Gysin & Axel Chevroulet / Studio Kuo / Rendu ямБnal BA4 2012


COUPE DD' 1:100

B

B'

A

A'

Gilda Gysin & Axel Chevroulet / Studio Kuo / Rendu ďŹ nal BA4 2012


MIXITY Semester: Length: Professor: Assistents: Developement:

5 & 6 1 year Andrea Bassi Sara Martin Camara Carlos Viladoms personal

The goal of the 20’000 m2 project is to reactivate Caux sur Montreux. Instead of establishing itself as a third large isolated object in the landscape, the building tries to interact with the two existing hotels. The urban form is integrated into the continuity of the Caux Palace. Retreating from the main axis of access from the station, allows to create a large public square. The mixed program includes offices, shops, a conference center and various types of apartments. The public part is located at the base, with the task of making the square attractive.


PEINTURE VINILIQUE Semester: Length: Professor: Developement:

3 1 semester Marie Pierre Zufferey personal


VERMEER Semester: Length: Professor: Developement:

4 1 semester Marie Pierre Zufferey personal


SALLE DES FĂŠTES Semester: Length: Professor: Developement:

5 1 semester Maria Zurbuchen-Henz personal



Gilda Gysin / portfolio