Page 1

November 2009

Dossier Laboanalyses voor reductiekasten Technische fiche TransmissieoliĂŤn Een gesmeerde samenwerking: Inter Ferry Boats Gratis tickets voor Agribex Gratis een uitstap naar de Zoo


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

Gratis affiches over veiligheid en milieu Veiligheid is geen spel en zeker geen toevalstreffer. Het is een thema waar u en uw medewerkers elke dag opnieuw aan moeten werken. Met oog voor detail. Want veiligheid gaat over mensen, materialen en de hele leefomgeving. Unil Belgium maakt bij elke Service Lub een affiche over veiligheid of milieu. Een tip, een knipoog of een leuke slogan om verschillende aandachtspunten niet uit het hoofd te verliezen. Bij heel wat bedrijven hebben de affiches een vaste plek op de werkvloer gekregen. Heeft u een affiche gemist? Wil u een paar extra exemplaren voor uw bedrijf? Unil bezorgt u gratis de affiches.

Wil u het hele pakket gratis ontvangen? Of heeft u een affiche gemist? Vermeld hoeveel exemplaren van welke affiche u graag wil. Stuur een e-mail naar info@unil.com of neem telefonisch contact (tel. 02 365 02 00). De affiches worden u gratis opgestuurd.


Een merk van verschil

XANTHOS Universele super tractorolie met klasse De synthetische multifunctionele XANTHOS is een Super Tractor Oil Universal, kortweg STOU. Deze olie smeert zowel de motor als de transmissie, het hydraulisch systeem en de natte remmen. XANTHOS verlengt de levensduur van uw motoren, verzekert de kracht en betrouwbaarheid van uw hydraulische systemen en verbetert de soepelheid van uw transmissies. Het smeermiddel resulteert in een doeltreffend en geruisloos gebruik van ondergedompelde remsystemen en waarborgt de gebruiksveiligheid van uw compressoren. XANTHOS vereenvoudigt uw smeermiddelenbeheer, resulteert in een langere levensduur en verlaagt de onderhoudskosten. Deze universele tractorolie is een toppunt van efficiëntie!

FLUID BIO S Straffe hydraulica, goed voor het milieu FLUID BIO S is een biologisch afbreekbare hydraulische olie. De synthetische basisolie en de speciaal geselecteerde additieven zorgen voor goede antislijtage, uiterste druk- en anti-corrosie-eigenschappen, plus een uitstekende smering van het materieel, zelfs bij hoge druk. Unil raadt het gebruik van FLUID BIO S aan waar lekken of olieverlies mogelijk zijn. Dankzij de biologische afbreekbaarheid minimaliseert FLUID BIO S het verontreinigend effect op het leefmilieu. FLUID BIO S heeft een levensduur die op zijn minst vier maal langer is dan andere traditionele plantaardige biologisch afbreekbare oliën. Zuivere klasse!

FLUID HIS Een multifunctionele troef! FLUID HIS is een Universal Transmission Tractor Oil (UTTO). Deze universele olie smeert alle onderdelen (behalve de motor) van zowel landbouwtuigen als toestellen voor openbare werken. FLUID HIS kan gebruikt worden (volgens de juiste specificaties) in mechanische transmissies zoals versnellingsbakken, (koppel)omvormers en verdeelbakken; hydraulische systemen en ondergedompelde remsystemen. FLUID HIS voldoet aan de meeste specificaties van de constructeurs. FLUID HIS, kies voor eenvoud!

UNIL creëert, innoveert en informeert… Voor alle informatie over onze producten en diensten Tel 02 365 02 00 of info@unil.com

3


Producten

Let op met mengen van vetten Vetten mogen niet zomaar gemengd worden, omdat dat zeer ernstige schade kan veroorzaken aan de machineonderdelen. Zelfs als het om dezelfde vettypes gaat.

1. Aluminum Complex

2. Barium Complex

3. Calcium Stearate

4. Calcium 12 Hydroxy

5. Calcium Complex

6. Calcium Sulfonate

7. Clay Non-soap

8. Lithium Stearate

9. Lithium 12 Hydroxy

10. Lithium Complex

11. Polyurea Conventional

12. Polyurea Shear Stable

Vetten bestaan uit twee delen: het werkelijke smeermiddel dat meestal olie is, en een zeep. Beide onderdelen hebben hun eigen functie. In de meeste gevallen is het de zeep die niet compatibel is met andere. Zorg ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de oliĂŤn en de zepen die u met elkaar mengt. Als u uw product goed kent, kan u met onderstaande tabel vaststellen of u een bepaald vet kan toevoegen aan een ander. Zo bent u zeker en vermijdt u problemen met uw machines.

1. Aluminum Complex

X

l

l

t

l

n

l

l

l

t

l

t

2. Barium Complex

l

X

l

t

l

t

l

l

l

l

l

n

3. Calcium Stearate

l

l

X

t

l

t

t

t

n

t

l

t

4. Calcium 12 Hydroxy

t

t

t

X

n

n

t

t

t

t

l

t

5. Calcium Complex

l

l

l

n

X

l

l

l

l

t

t

t

6. Calcium Sulfonate

n

t

t

n

l

X

l

n

n

t

l

t

7. Clay Non-soap

l

l

t

t

l

l

X

l

l

l

l

n

8. Lithium Stearate

l

l

t

t

l

n

l

X

t

t

l

t

9. Lithium 12 Hydroxy

l

l

n

t

l

n

l

t

X

t

l

t

10. Lithium Complex

t

l

t

t

t

t

l

t

t

X

l

t

11. Polyurea Conventional

l

l

l

l

t

l

l

l

l

l

X

t

12. Polyurea Shear Stable

t

n

t

t

t

t

n

t

t

t

t

X

n Limiet t Mengbaar l Niet mengbaar

4


PQ-test en microscopie Specifieke analyses voor industriële reductiekasten In de eerste plaats is dat verschrikkelijk vervelend, maar het is vooral belangrijk dat de klant beseft dat dit het gevolg is van niet relevante olieanalyses. Klanten doen er goed aan om met de vertegenwoordiger te overleggen welke analyses nodig zijn in welke omstandigheden. Een basisprogramma bestaat uit de meting van de viscositeit bij 40°C, het watergehalte en het gehalte aan metalen. Indien u de staat van uw vloeistoffen in de reductiekasten wil analyseren is er nood aan een specifiek onderzoeksprogramma voor industriële reductiekasten. Dat voert naast de basisanalyses ook nog de PQ-test en microscopie uit. De PQ-index bepaalt de aanwezigheid van magnetiseerbare ijzerdeeltjes in olie, ongeacht de grootte van die deeltjes. Ze wordt gemeten via analyse van de magnetische veldlijnen bij het passeren van een oliestaal boven een magnetisch veld. De PQ-index is een getal tussen 0 (geen magnetiseerbare deeltjes) en 9999 (zeer veel magnetiseerbare deeltjes).

“We lieten het laboratorium een basisanalyse maken van alle reductiekasten, kregen een verslag zonder opmerkingen en toch viel twee weken later één van de machines uit. Is dat normaal?”

Ligt de PQ-index hoger dan de limiet van het type reductiekast, dan wordt een microscopisch onderzoek uitgevoerd. Door de grootte en de morfologie van de slijtagedeeltjes onder microscoop te analyseren, kan bepaald worden welk soort slijtage er is ontstaan en wat de oorzaak is.

Belangrijkste vormen van slijtage en hun karakteristieke slijtagedeeltjes Slijtagetype

Morfologie

Textuur

Grootte

Oorzaken

Metaalmoeheiddeeltjes

Laminaire deeltjes, soms sferisch, vlokken of plaatjes

Zacht oppervlak met onregelmatige omtrekken

Micropitting: 2 à 5 µm Destructieve pitting: 20 à 200 µm

Vooral bij elasto hydrodynamische smering omwille van: • overdruk • verkeerde olie • deeltjescontaminatie

Abrasieve slijtage

Krulvormige en naaldvormige deeltjes

Gescheurd met gekartelde randen

Lange deeltjes van 5 tot 100 µm

Aanwezigheid van abrasieve deeltjes in de olie

Adhesieve slijtage

Grotere plaatjes met rechte hoeken en met gestriemd oppervlak

Ruw oppervlak

Deeltjes van 20 µm tot 100 µm

Overdruk, onvoldoende smering, onvoldoende uiterste druk additieven, limietsmering,

Roestdeeltjes

Granulair

Ruwe deeltjes, oranjekleurig

5 à 50 µm

Water in de olie, verlies van anticorrosie additieven, fretting.

Zwarte oxiden

Vlokken, brokken

Ruw

15 tot 75 µm

Zeer hoge drukken met hoge contacttemperaturen.

5


Technische fiche

Smeermiddelen voor mechanische versnellingsbakken en achterb BENAMING

SAE

NORMEN

OMSCHRIJVING

GERION DRIVE

75W90 75W140

API GL4/GL5 ZF TE-ML 05B MB 235.8 MAN M 3343 Type S MAN M 341 Type E3 SCANIA STO 1:0

LONG DRAIN olie, 100% synthetisch voor zwaa versnellingsbakken en achterbruggen van indus en grondverzetmachines. Ideaal voor een vereen de bevoorrading van smeermiddelen.

GERION LE

75W80

API GL4 ZF TE-ML 02D VOLVO 97305 MAN 341 TYPE E-3 MAN 341 TYPE Z-3

LONG DRAIN olie, 100% synthetisch voor zwaa versnellingsbakken en achterbruggen van indus en grondverzetmachines. Ideaal voor een vereen de bevoorrading van smeermiddelen.

GERION EXTRA

75W90

API GL4/GL5 ZF TE-ML05A MB 235.0 MAN 342 Type M-1

Synthetische olie voor alle manuele versnellings API GL4 of GL5 vereisen. Tevens geschikt voor van industriële toestellen. Laat een vereenvoudi de bevoorrading van smeermiddelen toe.

MULTIGEAR

75W80W

API GL5 MB 235.0 MAN 342 Type M-1

Synthetische olie voor bvb. versnellingsbakken v met koud vloeibare olie (Renault, Peugeot, Citro

80W140

API GL5 MB 235.0 MAN 342 Type M-1

Synthetische olie voor zwaar belaste transmissie tandwielen van personenwagens, industriële voe machines en grondverzetmachines.

GEAR ZF

80W90 85W90 85W140

API GL5 ZF TE-ML 05/07/16B MB235.0 JD J11D/E Ford M2C108C

Voor zwaar belaste tandwieltransmissies zoals d en hypoïde achterbruggen van industriële voertu grondverzetmachines en landbouwmachines, en waarvoor de fabrikant API GL5 aanbeveelt.

GEAR LS

80W90 85W90

API GL5 LS (“Limited Slip”) ZF TE-ML 05C/12C/16E/21C

Voor ‘limited slip’-differentiëlen van sport- en com 4x4 terreinwagens en grondverzetmachines. Tev gewone differentiëlen met olienorm API GL5.

GEAR SC

80W90 85W140

API GL4/GL5/MT-1 MB 235.0 SCANIA STO 1:0 MAN 341 Type E2 MAN 3343 Type M ZF TE-ML 02B/05A/07A/08/12E/16B/16C/16D ZF TE-ML 17B/19B/21A

Voor zwaar belaste tandwieltransmissies zoals d en hypoïde achterbruggen van industriële voertuig en landbouwmachines, en machines waarvoor d aanbeveelt. Beantwoordt ook aan de SCANIA n

GEAR EP

80W85W 80W90 85W140

API GL4 ZF TE-ML 02A/16A/17A/19A MB235.1 JD J11B MAN 341 Type E1 Z-1

Voor versnellingsbakken van personenwagens, v landbouwmachines, grondverzetmachines en he API GL4 vereisen. Tevens geschikt voor matig b indien ze voldoen aan de ‘uiterste druk’-voorsch de constructeur, en voor keerkoppelingen.

UNIVERSAL GEAR

80W90

API GL4/GL5

Een olie die zowel aan de API GL4 als de GL5 b een vereenvoudiging van de bevoorrading van s

Smeermiddelen voor automatische versnellingsbakken MATIC LT

Ford Mercon V Allison TES 295 ZF TE-ML 11B/14A/14B/14C MB 236.3/236.10/236.11/236.12/236.81 MAN 339 Type Z2/Z3 TOYOTA T-III T-IV

Synthetische longlife vloeistof voor automatisch sommige hydraulische systemen van vrachtwag bussen en bedrijfsvoertuigen. Is eveneens gesc bekrachtigingen, en kan worden ingezet als hyd type HV ISO VG 32. Kan niet worden gebruikt v transmissiesystemen (CVT).

MATIC III D SYN

GM Dexron III G Ford Mercon M931004 Allison C4 ZF TE-ML 09/11

100% synthetische olie voor automatische en p koppelingen, koppelomvormers, stuurbekrachtig overbrengingen waarbij de constructeur een De Tevens geschikt voor sommige mechanische tra

MATIC DX III

GM Dexron III G Ford Mercon M931004 Allison C4 ZF TE-ML 09/11 MB236.1

Voor de smering van automatische versnellingsb voertuigen, bussen, grondverzetmachines en be evenals mechanische transmissies met deze olie Tevens geschikt voor stuurbekrachtigingen.

MATIC D

GM Dexron II D Allison C-4 ZF TE-ML 11A/14A MB 236.6 CAT TO-2 Ford M2C 138 CJ

Voor automatische versnellingsbakken, koppelin stuurbekrachtigingen en hydrostatische transmis de fabrikant DEXRON II D voorschrijft.

MATIC ATF

GM ATF Type A Suffix A Allison C3 MB236.2 (voor bepaalde mechanische versnellingsbakken)

Een hydraulische vloeistof voor koppelingen en halfautomatische versnellingsbakken van person industriële en commerciële voertuigen. Tevens g bepaalde mechanische versnellingsbakken van M de automatische transmissies met koppelomvorm Type A suffix A wordt voorgeschreven.

Caterpillar T-04 Allison C4 Komatsu KES07.851

Speciaal ontwikkeld voor de transmissies van C machines. Tevens geschikt voor Komatsu mater SAE 10W: voor hydraulische en hydrostatische t SAE 30: in het bijzonder voor powershift, koppe SAE 50: transmissies (eindreductie, konische ko

MATIC C4

10W 30 50


bruggen

ar belaste striële voertuigen nvoudiging van

BIJZONDERE KENMERKEN • • • •

• •

Zeer lange verversingsintervallen Uitstekend bestand tegen hoge temperaturen en afschuifkrachten Uitzonderlijke ‘uiterste druk en antislijtage’ eigenschappen Breed viscositeitsbereik voor een goede bescherming bij alle temperaturen

sbakken die achterbruggen ging van

• • • •

Uitstekende vloeibaarheid bij lage temperaturen Buitengewone thermische stabiliteit Goede antislijtage eigenschappen Brandstofbesparing dankzij wrijvingsvermindering

van personenwagens oën).

ar belaste striële voertuigen nvoudiging van

• •

Lange verversingsintervallen Uitstekend bestand tegen hoge temperaturen en afschuifkrachten Uitzonderlijke ‘uiterste druk en antislijtage’ eigenschappen Breed viscositeitsbereik voor een goede bescherming bij alle temperaturen

es met hypoïde ertuigen, landbouw-

Hoge viscositeitsindex en goede vloeibaarheid bij lage temperaturen; vergemakkelijkt het schakelen Strenge gebruiksomstandigheden mogelijk dankzij de uitstekende ‘uiterste druk’-eigenschappen Uitstekende thermische stabiliteit

de versnellingsbakken uigen, n machines

• • •

Verhoogde ‘uiterste druk’- en antislijtage-eigenschappen Uitstekende smering bij alle temperaturen Grote thermische stabiliteit

mpetitiewagens, vens geschikt voor

• • •

Doeltreffende bescherming bij extreme bedrijfsomstandigheden Voorkomt trillingen Goede smering en bescherming bij lage temperaturen

de versnellingsbakken gen, grondverzetmachines de fabrikant API GL5 ormen

• • •

Verhoogde ‘uiterste druk’- en antislijtage-eigenschappen Uitstekende smering bij alle temperaturen Grote thermische stabiliteit

vrachtwagens, eftrucks die olienorm belaste achterbruggen, hriften van

• •

Goede ‘uiterste druk’- en antislijtage-eigenschappen Goede thermische stabiliteit en oxidatieweerstand voor een optimale bescherming bij alle temperaturen

beantwoordt. Ideaal voor smeermiddelen.

Verhoogde 'uiterste druk'- en antislijtage-eigenschappen

he versnellingskasten en gens, personenwagens, hikt voor sommige stuurdraulische olie van het voor continu variabele

• • • •

Lange levensduur dankzij de zeer hoge oxidatieweerstand Uitmuntende wrijvingseigenschappen Goede weerstand aan hoge temperaturen Laat een vergaande rationalisering toe

powershift transmissies, gingen en hydrostatische xron voorschrijft. ansmissies.

• • •

Sterke weerstand tegen slijtage en oxidatie Goede wrijvingseigenschappen Bijzonder neutraal karakter ten opzichte van dichtingen (ferro en non-ferro)

bakken van lichte ehandelingsmachines enorm.

• •

Met versterkte antislijtage werking Zeer hoge viscositeitsindex (200) voor een onmiddellijke smering bij koude start Bescherming en verhoogde levensduur van het transmissiesysteem

ngen, koppelomvormers, ssies waarvoor

• • • •

Excellente bescherming Versterkte antislijtage-eigenschappen Uitstekende wrijvingseigenschappen Hoge oxidatieweerstand

automatische of nenwagens, werktuigen, geschikt voor MERCEDES-BENZ en mer waarvoor

• • • •

Uitstekende oxidatieweerstand Hoog waterafscheidingsvermogen Laag vloeipunt Mengbaar met alle hydraulische vloeistoffen die aan de ATF Type A Suffix A specificatie voldoen

Caterpillar grondverzetrieel. transmissies. elingen en remmen. oppeling, differentieel).

• • •

Uitzonderlijke wrijvingseigenschappen Opmerkelijke bescherming tegen slijtage Zeer goede oxidatiestabiliteit

UNIL BELGIUM Bergensesteenweg 713 1600 Sint-Pieters-Leeuw Tel 02 – 365 02 00 Fax 02 – 360 01 12 Info@unil.com www.unil.com


Samenwerking

Onderhoud is vooral INTER FERRY BOATS EN UNIL BELGIUM

De haven van Antwerpen is een draaischijf van de Europese economie. Door haar diepinlandse ligging is het voor veel distributeurs een perfecte toegangspoort tot Europa. Inter Ferry Boats, een dochterbedrijf van de NMBS, is een belangrijke schakel in het dagelijkse overslagnetwerk. Op verschillende terminals worden dagelijks duizenden containers gelost en geladen. Technisch onderhoud van het materiaal heeft hier veel weg van een puzzel die perfect in elkaar moet passen.

I Ritme van de haven Inter Ferry Boats doet overslag en transport van containers in alle mogelijke combinaties. Van zeeschepen naar vrachtwagens of treinen, van binnenschepen naar containerschepen, van vrachtwagens naar railvervoer. De vijf terminals, waarvan vier in Antwerpen en een in Mechelen, werken volcontinu, op het hectische ritme van de haven. Opvallend op de terminals zijn de indrukwekkende overslagkranen. In totaal tien stuks. De grootste zijn actief op de Antwerp Main Hub: de drie kranen bedienen acht treinsporen waar zo goed als voortdurend treinen af en aan rijden. Op de site zijn 24 uur op 24 stackers en straddle carriers in de weer om treinen en vrachtwagens stipt te laten vertrekken.

I Onderhoudspuzzel Tussen die dagelijkse activiteiten moet Technical Manager René De Hoef het onderhoud zien te regelen van al dat rijdend materieel. Geen sinecure. De onderhoudsverantwoordelijke beschikt over een ploeg van 13 techniekers om de klus te klaren.

8

De Hoef: “Wij moeten ons schikken naar de planning van de terminalmanager, want de kranen mogen niet op het verkeerde moment stil liggen. Voor de grote containerkranen over de sporen moet je toch rekenen op een dag of drie per onderhoudsbeurt. In onze planning bereiden we dat zeer minutieus voor en we voorzien alle mogelijke wisselstukken, olie en smeervetten. De technici werken hun checklist af en rapporteren hun taken en eventuele probleemsituaties.”

I Gevoelige stukken De activiteit in de terminals gaat 24 uur op 24 door, waardoor het materieel behoorlijk belast is. De straddle carriers bijvoorbeeld draaien gemakkelijk zo’n driehonderd uur per maand. De meest onderhoudsgevoelige stukken zijn de spreaders, het onderdeel waarmee de kraan de containers grijpt. Die staan continu onder druk en torsen al het gewicht.

I Analyses tonen problemen René De Hoef: “We vragen regelmatig oliestalen te onderzoeken, als preventief onderhoud. Met de analyses


een perfecte planning

komt er toch veel meer naar boven dan je visueel kan waarnemen.” Onlangs nog merkte de onderhoudsploeg een bizar geluid op aan een hijsreductor van een kraan. Gewoon onderhoud leverde niet veel informatie, maar de olieanalyse wees aan dat er vochtinsijpeling, waarschijnlijk regenwater, in de olie was gebeurd. De Hoef: “Door de laboanalyses hebben we snel een oliewissel kunnen uitvoeren en het probleem opgelost. Het heeft ons veel kosten en een stilstand bespaard.”

I Een gesmeerde samenwerking Unil Belgium en Inter Ferry Boats werken al lang samen. De laatste 10 jaar is dat nog intensiever en zo goed als exclusief geworden. De succesformule? René De Hoef: “De goede samenwerking heeft alles met service te maken. Ik heb een uitstekende relatie met de vertegenwoordiger met wie ik vaak contact heb. Unil geeft uitstekend technisch advies en helpt ons om het olieverbruik te rationaliseren. In een puzzel van onderhoud is eenvoud en duidelijkheid uitermate belangrijk!”

Uitgerekend Inter Ferry Boats* • 300 personeelsleden • 15.000 verwerkte treinen • 2,1 miljoen ton goederen overslag • 500.000 container units jaar (*) Cijfers van 2008

Inter Ferry Boats, Houtdok 25A, 2030 Antwerpen, tel. 03 270 27 00, fax.03 236 54 28, info@interferryboats.be, www.interferryboats.be

9


Unil acties

In de Antwerpse Zoo heerst al enkele maanden een geboortegolf. De meest opvallende nieuwkomer was uiteraard het babyolifantje Kai Mook. De Zoo verwelkomde ook een zebra’tje een kafferbuffel, een blauwkopara, een meerkikker, een rietkikker, twee senegalgalago’s, een zwartbektoerako, twee argusfazanten en twee bamboehaaien. Meer dan de moeite waard. Unil Belgium is begaan met de recreatieve en de wetenschappelijke waarde van de Zoo en draagt het dierenpark een warm hart toe.

©Zoo Antwerpen

Veel nieuw leven in de Zoo

Service Lub geeft 50 x 2 gratis tickets weg voor de lezers die willen genieten van een dagje Zoo of Planckendael. Een ideale gezinsuitstap! Stuur voor 15 december een mail met vermelding ‘Actie Service Lub – Zoo’ naar info@unil.com. Misschien staat u binnenkort oog in oog met het kleine olifantje.

FOCUS Unil Belgium op AGRIBEX 2009 Van 1 tot en met 6 december vindt in Brussels Expo AGRIBEX 2009 plaats. AGRIBEX is de ontmoetingsplaats voor iedereen uit de land- en tuinbouw.

Bezoek de stand van Unil op AGRIBEX 2009. Van 1 tot en met 6 december, hall 6 stand 6303. Tot dan!

Unil Belgium is aanwezig op AGRIBEX en nodigt u uit om kennis te komen maken met onze producten en diensten. Vraag je gratis tickets aan via info@unil.com, met de vermelding AGRIBEX.

10


Producten

HYDRALUX Gewapend tegen waterabsorptie Snelle interventie voorkomt machinestilstand Op kritieke momenten kunnen Unilklanten rekenen op een uiterst snelle interventie en indien nodig olieonderzoek en acties om een machinestilstand te vermijden. Een klant getuigt. Dankzij de keuze voor Hydralux bleef Industrial Parts van grote schade gespaard. Francis De Volder is onderhoudsverantwoordelijke bij Industrial Parts in Gent. Op Nieuwjaarsavond 2009 willen de operators na enkele dagen eindejaarsvakantie een van de machines terug opstarten als voorbereiding voor de productie de volgende dag. Onmiddellijk geeft de machine een alarmfase aan. Na enig onderzoek blijkt dat via een lek in de warmtewisselaar, een grote hoeveelheid water in het hydraulische systeem was terechtgekomen. Francis De Volder: “Ik kende QRS (Quick Reaction Support) van Unil omdat de vertegenwoordiger er al enkele keren over had verteld, maar ik had er nog nooit gebruik van gemaakt. Het telefoonnummer hangt wel duidelijk zichtbaar in mijn kantoor, dus ik had de juiste reflex om Unil te contacteren. Ondanks dat het een feestdag was, stond er in de vroege ochtend al iemand van Unil ter plaatse. Hij bekeek de toestand en nam enkele stalen van de hydraulische olie. Al om 10 uur, slechts enkele uren later dus, kregen we een gedetailleerd verdict: onze hydraulische olie bevatte meer dan 5 procent water.”

vloeistof was dat zeker niet mogelijk. Een klassieke vloeistof is zo goed als onbruikbaar bij een watergehalte van 0.05%. Hydralux laat waterabsorptie toe tot 3%, zonder dat het additievenpakket aangetast wordt.” De Volder beleefde een stressvolle nacht, maar kijkt zeer tevreden terug naar de samenwerking met Unil. “De QRS heeft zijn nut bewezen, want we hebben belangrijke tijd gewonnen. Maar ik ben vooral dankbaar dat Unil ons heeft kunnen overtuigen van de keuze voor de kwaliteit van Hydralux. Ik zou niet graag de rekening gemaakt hebben van een week stilstand en uiteraard de kosten aan de machine.”

Samen met de mensen van de technische dienst besliste de onderhoudsverantwoordelijke om het vrije water af te tappen en via een bypass vacuümfiltratie de olie te reinigen. Nog dezelfde dag werd de herstelling van de warmtewisselaar uitgevoerd en het filtratiesysteem gestart. De dag daarna kon de productie terug starten en na drie dagen filtratie was de toestand van de olie weer helemaal normaal. Francis De Volder: “Dankzij de uitzonderlijke eigenschappen van de Unil HYDRALUX konden wij een oliebad van 15.000 liter redden. Met een gewone hydraulische

UNIL Hydralux HV is een minerale olie voor industriële en mobiele systemen die onderhevig zijn aan grote temperatuurschommelingen of onder zeer grote druk werken in vochtige omstandigheden. Hydralux voldoet aan de normen ISO 6743 HV – DIN51524 part 3 HLP-D - NFE 48603 HV – Vickers M 2950 S – Vickers I 286 S – MAN N 698

11


Materialen voor een perfecte smering Alle vetten binnen handbereik De Minilub is een draagbaar handsmeerapparaat voor vetpotten van 5 kilogram. Geschikt voor smering van diverse machines in industrie, landbouw, openbare werken en garages. Met een slang van 1,5 meter, werkdruk tot 700 bar. Onmisbaar in elk atelier!

Handig, mobiel en krachtig Een uitermate handig mobiel smeerapparaat voor vaten van 16 tot 30 kilogram. Met twee wieltjes en een slang van 5 meter. Comfortabel smeren is efficiënt werken!

Ergonomische aanpak van zwaar werk Een hydraulische vatenlift, voor efficiënte en ergonomische vatenhandling. De lift heeft een hydraulische voetpomp, een automatische vatenblokkering, twee vaste wielen en twee zwenkwielen. Een eenvoudige oplossing om zwaar werk te verzetten.

Service lub is een uitgave van UNIL BELGIUM, Bergensesteenweg 713, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Tel 02 365 02 00, Fax 02 360 01 12, Info@unil.com, www.unil.com Verantwoordelijke Uitgever: Gilbert De Mey • Redactie: Geert Delanghe (tekstopmaat.be) • Vertaling: Novasys • Vormgeving: Altera • Druk: Van der Poorten

Service Lub september 2009  

Unil magazine editie september 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you