Page 1

GILBERT LEUNG BSc (hons): Architecture


EDUCATION

University of Bath, Bath, United Kingdom (2009- Current)_BSc General Archite 2010 A Diploma in 3D Animation Design provided by Autodesk Bromsgrove School, Worcestershire, United Kingdom (2004- 2009) 2009 A Levels: Economics (A), Art and Design (A), Physics (A) 2008 A Levels: Mathematics (A) Others: IELTS (7.5)

2007 GCSEs: 10 subjects including English, Maths, Science and Art and Design AWARDS 2009

University of Bath Photography Competition Winner

2008

Worcestershire County Art Competition High Recommended

2008

Top 10 in the AS level Art and Design examination in the Country

PREVIOUS EMPLOYMENT 2007

Jul-Aug

Global Watch Limited(Hong Kong ) Product Design Assistant Supporting of Designing watches and relevant products Giving presentations and managing accounts

2011 Apr- Sep VIA Architecture LImited Architecture Assistant Supporting of Designing watches and relevant products Giving presentations and managing accounts


ectural Studies 3rd Year

n (4A*. 3A, 2B, 1C)

GILBERT LEUNG 1, St. Georges Buildings Upper Bristol Road Bath Somerset BA1 3AB Email: gilb.leung@gmail.com 12/10/1990 Tel: +44 (0) 7508208550

SKILLS AutoCAD 3Ds Max SketchUp Adobe Photoshop Adobe Indesign

LANGUAGES Cantonese

native

English

fluent

Mandarin

fluent


FIRST DWELLING The is the very first project in my first year. To design a house for myself to live in. The concept behind it was rhythm, a diverge from enclosed to open- up spaces. From private to public. A full height glazing wall allows me to have the stunning view of the water in front the building. A semi- public courtyard is on the other end. It is protect by the fence which is positioned in the same rhythm as the building, widens up when it is further away from the courtyard.


STOP!


A bus station designed for the bath university. A concept behind was playing with shadow and lights. The space is more opened up with more glazing at the entrance and more enclosed at the end. Also, I have found the arrangement of most bus stations limits the communication between people. The way I designed the benches allow people talking face to face while waiting for the busy


HOME WORK A house a couple of a painter and a photographer. I separated the house into two parts. One side is the studio and gallery for both and the other part is the living side. The stone cladding on the studio part uses bigger gravel to become more expressive and finer and thinner stone for the living side. The help distinguishing the different in function of both side,


A visitor centre for the cliffton bridge in bristol. I see the site as route for people to walk through and look to the bridge. To express this idea to a further degree. I have decided to build a wall along the cliff side which blocks the view. Then, the stunning view is suddenly gives away to the visitors once they have entered the building itself.

VISITOR CENTER


FASHION DESIGN SCHOOL


The design concept was with the geometry of the art centre right next to it and of the site itself. The rotated geometry allow overhangs which gives opportunities for varies activities. All my design integrated the nice and opened up space and give the area a complete finish. The public area allows social activities for both design school students and artist in the centre.

NOLI MAP MAP NOLI NOLI MAP


CONCEPT CONCEPT CONCEPT


PlANS SECTIONS


INTERIORS


QUEEN QUEEN SQUARE SQUARE INSTALLATION INSTALLATION


A group desing project in Queen Square which located in Bristol. It is a very formal square. We wanted to bring in biodiversity into the square, as well as sitting spaces, so the square can be activated. We decided to develop a series of wooden structured isalnds with planting spaces, not just bringing in more varieties of plants, insects, birds, but also more human activities into the square.


HEALTH CENTRE CENTRE AND AND HEALTH TURKISH BATH BATH IN IN ISTANBUL ISTANBUL TURKISH


L

We went to Istanbul for our study trip as a year. The site is located in a poorer local area in Istanbul. The brief of the project is to design a health centre and a Turkish bath together. During the trip, I have realized men and women are still very segregated in terms of their social circle. My concept of my design is to provide both men and women the same quality of spaces but still maintain the level of privacy. The buildings in the area are layered with different heights, textures. I also played with the form of my design to make fit within the city fabrics.


PLANS


PERSPECTIVE SECTION


EXPLODED DIAGRAM

VISUAL

MODEL


Third Year Portfolio  

Architecture Portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you