Page 1

GIEBELS 945 SERVICE MANUAL GEBRUIKERSHANDLEIDING

Model:

Eigenaar:

Jaar:

Chassis nummer:

Giebels 945 ‘86 to ‘12

Gijs Giebels 314630


Index GIEBELS 945 Gebruikershandleiding

Motor 2-3 Bedrading 4-5 Licht 6-7 Schema 8-9 Onderhoud 10-11 Veelgestelde vragen

12-13


2


Motor Identiteit De motor is het hart van een motorfiets. Mijn eigen hart zit vol met motoren, het is mijn grootste passie en ik rijd dan ook dagelijks rond. Een motor heeft een uitlaat om zijn gassen uit te blazen maar ik gebruik de motor ook om mijn eigen stoom af te blazen. Zo krijg ik weer wat ruimte in mijn hoofd en is er weer ruimte voor creatieve bezigheden. Startmotor Door middel van een elektrische startmotor wordt de motor aangedraaid en komt de motorfiets tot leven. Wanneer de accu leeg is zal de startmotor helaas niet werken en zal de motor even een duwtje moeten krijgen. Zo heb ik zelf ook wel eens een duwtje in de rug nodig maar als ik dan eenmaal ga, wil ik wel hard gaan.

Vrienden Ik rijd graag met vrienden die ook een motor hebben, door de provincie en als die niet beschikbaar zijn vind ik het ook hardstikke leuk om mensen achterop mee te nemen en te laten mee genieten van de adrenaline. Hobby’s Mijn overige hobby’s hebben eigenlijk ook te maken met adrenaline. Bovenop een piste staan en die witte vlakte voor je uit zien is een van de mooiste dingen die er is. Vervolgens alle sneeuw aan de kant schuiven met je board in hoge snelheid maakt het alleen nog maar mooier. Verder heb ik ook veel geklommen, gaat misschien minder hard maar kan soms net zo spannend zijn.

3


Bedrading Gijs Giebels

Albert Heijn Functie: Vakkenvuller 2003 tot 2006

4

New York Pizza Functie: Pizza koerier 2006 tot 2008


Geboren: 23 mei 1986 Groningen Geslacht: Man Nationaliteit: Nederlands Hendrik Nicolaas Werkman College Van 1998 tot 2006 Havo diploma Hanzehogeschool Groningen Communicatiesystemen Web and mobile services 2008 tot heden Rijbewijs A Sinds 2008 Rijbewijs B Sinds 2005 Adobe vaardigheden Grafisch: Photoshop, Illustrator, Indesign Web: Dreamweaver, Flash Video: Premiere Programmeren HTML, CSS, Javascript (+jQuery) PHP en MySQL Office vaardigheden Word, Excel en Powerpoint Talen Nederlands: Schrijven, begrijpen en spreken Engels: Schrijven, begrijpen en spreken Duits: Begrijpen en spreken

Four Roses Functie: Afwasser 2008 tot 2010

Giebels & Glas VOF Vormgeving en Webdevelopment Functie: Mede-eigenaar Sinds 2009

5


Licht Inspiratie Mijn inspiratie haal ik uit veel verschillende dingen. Mijn grootste hobby heeft mij geĂŻnspireerd voor dit magazine. Het magazine is als een soort werkplaatshandboek voor motoren in elkaar gezet. Ik weet uit het thema motoren een boel metaforen te halen. Op deze pagina heb ik bijvoorbeeld een technische tekening van eeen lamp van een motor gebruikt omdat verlichting als metafoor voor ideeĂŤn kan gebruikt worden.

6


Muziek Voor mij is muziek erg belangrijk. Als ik aan het werk ben staat de volumeknop meestal vol open. Of het me echt inspireert weet ik niet maar het onderstuend zeker. Ik luister graag naar dubstep en drum and bass. Noisia is een grote naam in beide genres.

Films Ik kijk graag films in mijn vrije tijd. Ik heb een abonnement op de bios en ben momenteel een (t)huisbioscoop aan het bouwen in de kelder van het gebouw waar ik woon. Een favoriete film heb ik niet maar heb laatst Drive gezien en die vond ik heel erg goed in elkaar gezet.

Internet Via Google is alles te vinden over elk onderwerp en Youtube staat vol met filmpjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. Als ik zelf niks kan vinden laat ik mij inspireren door mijn vrienden en contacten via Facebook. Hier plaatsen de mensen die ik ken en of volg allemaal links naar interessante artikelen, filmpjes en plaatjes.

7


Tank Creaties Ik heb een tank vol aan creaties gemaakt in mijn leven. Voor school, voor werk, voor plezier en voor anderen. Ik denk dat ik van mijzelf wel kan zeggen dat ik creatief ben. Toch vind ik het soms moeilijk om die creativiteit van

8

mij te triggeren. Wanneer ik aan het programmeren ben is het gebaseerd op kennis en kan ik iets opzoeken als ik het niet weet, bij creativiteit kan dit niet. Je kunt je wel laten inspireren door het werk van anderen maar je moet

oppassen dat je dan niet gaat kopiĂŤren. Op de volgende bladzijde staan een aantal projecten waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt.


Website Noisia

Website The Souldiers

Website Simplon

Visitekaartjes B&B

Zelfportret

Panografie VF400F

9


10


Onderhoud Motoren hebben geen verplichte APK keuring omdat motorrijders hart voor hun motor hebben en er voor zorgen dat deze dan ook altijd tip top in orde is. Hier volgen enkele praktische tips om de kleine onderhoudswerkzaamheden zelf bij te houden om zo in de toekomst ongelukken te voorkomen en hoge kosten te besparen. Bandenspanning Een beetje spanning in het leven vind ik erg belangrijk. Ik ben verslaafd aan adrenaline en je kunt er goed je stoom mee afblazen. Toch wil ik wel voor huisje, boompje, beestje gaan en daar past gevaarlijk leven niet bij. Van de motor zal ik waarschijnlijk niet snel afstand nemen maar ik zal zeker minder gaan racen. Om veilig te kunnen rijden is het heel belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. Houd je daarbij aan de opgave door de fabrikant. Dit zorgt voor een betere wegligging, kortere remweg en een langere levensduur van de banden. Kijk dan ook meteen naar de staat van de band en het profiel. Het profiel van een motorband moet voldoen aan tenminste 1,0 mm diepte maar veiliger is 1,5 tot 2,0 mm. Verlichting Ik heb het licht nog niet helemaal gezien maar ik denk dat ik wanneer ik eindelijk mijn studie heb afgerond mij beter kan gaan focussen op wat ik echt wil en meer tijd gaan steken in mijn eigen bedrijf. Bij het motorrijden is het wel van belang het licht goed te zien. Controleer daarom regelmatig de verlichting.

Remmen In de toekomst wil ik minder door mijzelf geremd worden als het gaat belangrijke taken. Ik werk mij te vaak in het nauw door dingen uit te stellen en dit remt mij alleen maar meer. Ik moet dus zorgvuldig letten op deze remmen, doe dit ook bij de motor. Controleer of er nog genoeg remvloeistof in de reservoirs zit. Wanneer de remdruk sponzig aanvoelt terwijl er genoeg vloeistof is kan dit beteken dat er een lekkage in het gesloten remvloeistof systeem zit. Oliepeil De olieprijzen blijven maar stijgen, ik hoop in de toekomst voldoende te verdienen om hier geen hinder aan te ondervinden. Ik heb geen ambitie om rijk te worden maar ik moet wel een mooie motor kunnen kopen! Een motor verbrand niet zo snel zijn olie maar het kan geen kwaad om het oliepeil van je motor zo nu en dan te controleren. Is de motor zeer lange tijd niet gebruikt laat dan de olie vervangen.

Ketting Controleer regelmatig of de ketting nog voldoende is gesmeerd en of deze nog goed gespannen is. Wanneer de ketting te droog is kan deze te warm worden en knappen. Deze verbinding moet je dus goed onderhouden. Koelvloeistof Als ik aan koelvloeistof denk heb ik een heel ander beeld dan de vloeistof die ik in mijn motor stop. Ik zie een bountystrand met een luie ligstoel waar ik op lig met een heerlijk koude cocktail. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest maar ben wel van plan om na mijn studie wat meer wereldervaring op te doen. Om terug te komen op de motoren; Bij motoren met vloeistofkoeling moet regelmatig worden gecontroleerd of er nog voldoende vloeistof in het reservoir zit. Draai echter nooit in ĂŠĂŠn keer de dop van de radiator of het expansievat open als de motor nog warm is, want de warme koelvloeistof kan nog onder druk staat en spontaan gaan koken.

11


Veelgestelde vragen Omgaan met paradigma’s Als adviseur moet je goed op paradigma’s letten. Mensen kunnen hele verschillende interpretaties hebben bij terwijl het voor je zelf soms nog zo logisch lijkt. Om te voorkomen dat je daarom verkeerd advies gaat geven is het zaak om je zo goed mogelijk in te leven in de gene die wordt geadviseerd. Ik heb veel ervaring in mijn werk opgedaan de laatste jaren en weet daarom vaak wel waar ik op moet letten. Ik bouw websites en de klant is op dit gebied vaak een leek. Door voldoende uit te leggen, feedback te vragen en niet te snel te denken dat het wel wordt begrepen weet ik zo veel mogelijk paradigma’s te voorkomen.

Flexibel en creatief Om een goed advies te kunnen geven moet je soms flexibel zijn en met creatieve ideeën kunnen komen. Door het niet altijd te nauw te nemen met de regels en creatief te zijn val je op. Ik kan zeker flexibel zijn en mij aanpassen maar dan moet er wel goed gecommuniceerd zijn. Creatief ben ik wel maar helaas niet altijd in opdracht. In mijn werk kan ik wel veel creativiteit kwijt en kom soms met ideeën waar de klant van versteld staat.

12


Goed luisteren en communiceren Duidelijke communicatie is natuurlijk van groot belang voor een adviseur. Bij slechte communicatie wordt het lastig een goed advies te geven. Het is dus noodzakelijk om met duidelijke vragen te komen, goed naar de antwoorden te luisteren en daar op door te vragen. Op die manier blijven er minder snel punten liggen. Het advies moet vervolgens helder en duidelijk opgesteld worden in een taal die voor de klant begrijpbaar is. Communiceren is niet mijn sterkste kant, vooral niet wanneer het buiten mijn werkgebied valt. Ik kan wel goed luisteren en doorvragen maar discussies blijf ik liever uit de weg.

Onderhandelen en overtuigen Bij een advies geven moet je kunnen overtuigen waarom dit het beste advies is. Wanneer dit niet lukt moet er worden onderhandeld om tot een passend advies te komen. Binnen mijn werk weet ik wel mensen te overtuigen, ik sta dan achter mijn verhaal en ik kan dan mijn expertise inzetten. Wanneer het toch niet het juiste advies is ben ik goed bereid te onderhandelen en dan komen we er vast wel uit.

13


Opdracht:

Auteur:

School

Uitgave:

Studentnummer:

Klas:

This is me April 2012

Gijs Giebels 314630

Hanzehogeschool CSV3E

Giebels 945 Thisisme  

Mijn magazine voor het keuze vak vormgeving.

Giebels 945 Thisisme  

Mijn magazine voor het keuze vak vormgeving.

Advertisement