Page 1

35. årgang

nr. 1 Marts

Genner Idrætsforening

2011

JH-Gulvmontage har sponsoreret nye trøjer til U-14 håndboldpigerne. Øverst fra venstre: Julie J, Maria H, Helene, Line, Marie, Camilla og Nadja. Nederst fra venstre: Rikke, Maria M, Pascale, Mia og Mathilde. Holdet er flankeret af trænerne Pia og Kristian.

Glade gymnaster ved SPRINGDAGEN

HUSK! Gymnastikopvisning den 19. marts Generalforsamling den 24. marts


Formandens side Formand Eva Johannsen tlf. 74 69 83 90

Nu kommer foråret snart..… Indendørsaktiviteterne hælder mod afslutningen for at blive afløst af friluftsaktivitet. Inden det dog er helt slut, så er der lige en gymnastikopvisning der skal vises, og der er også en generalforsamling, der skal afholdes. Begge dele er beskrevet andetsteds i bladet. Inden vi ser os om, så er det jo også byfest igen. Byfesten foregår fra den 13. til den 15. maj og bliver 3 dage fyldt med masser af aktivitet. Vi håber at se så mange af byens borgere som muligt. Vi har behov for jeres opbakning.

især kassereren men også trænernes og instruktørernes arbejde. Conventus… Hvad er det? Det er vores nye bogførings- og medlemssystem! Systemet skal lette arbejdet rigtig meget for vores kasserer, som i dag sidder og modtager manuelt udfyldte deltagerlister fra de forskellige trænere og manuelt laver girokort til hver enkelt deltager på de forskellige hold. Et arbejde der tager lang tid! Derudover er der en masse indberetningsarbejde til bl.a. kommunen,

Se også i dette nummer Bueskydning

3

60+ Motion for mænd

4

Petanque & Krolf

7

Når jeg kigger lidt ind i fremtiden, bliver det igen og igen klart, at det er vigtigt, at vi som forening hele tiden prøver at være på forkant med de forskellige situationer.

Fodbold

8

Generalforsamling

11

Gymnastik

12

Gymnastikopvisning

14

På træner- og instruktørsiden kan vi næsten altid bruge flere hænder, så går du og overvejer at blive træner/ hjælpetræner eller bare være forældrehjælp, så meld dig hellere end gerne hos udvalgsformanden.

Håndbold

16

Præmiespil

18

Tennis

19

Genner Rideklub

22

MPG ved byfest

23

Rent administrativt er vi i øjeblikket i gang med en større ændring, som kan lette arbejdet meget for

Stavgang

25

Bestyrelsen

27

Arrangementskalender

28

1


som også bliver nemmere. Indførelsen af Conventus giver en kæmpelettelse, ikke kun for kassereren men også for vores trænere og instruktører.

Hvad betyder det for mig som idrætsudøver? Det betyder, at du nu skal hjælpe med at gøre tingene nemmere. Som idrætsudøver, eller som forældre til en idrætsudøver skal du fremover tilmelde dig eller dine børn til aktiviteten via vores hjemmeside www.gennerwww.genner-if.dk. if.dk. Ved tilmeldingen skal du samtidig betale kontingentet med dit dankort. På hjemmesiden, under hver idrætsgren, vil der være oprettet de forskellige hold, som man kan tilmelde sig.

skriver, hvordan du tilmelder dig via hjemmesiden.

Hvorfor gør vi nu det her? Som sagt, så er det for at lette arbejdet i GIF, især for kassereren, som jo ikke for tid og evighed hedder Conny Wollesen. Men det er også for at hjælpe vores trænere og instruktører, som nu (næsten) helt slipper for at skulle skrive deltagerliste. Noget som mange har syntes var lidt tungt! Jeg håber, at alle vil tage godt imod den nye måde at gøre tingene på. Vi skal nok gøre alt for at tingene kommer til at køre så gnidningsløst som muligt. Med dette ønsker jeg alle et godt forår og – vel mødt til generalforsamlingen.

Eva Johannsen Formand

Skal jeg tilmelde mig inden jeg kan møde op? Første gang møder du eller dit barn bare op, helt som i dag. Der vil så blive udleveret en seddel, som be-

GIFGIF-nyt udgives af Genner Idrætsforening Bladet omdeles til husstande i Genner og omegn i marts, august og november. Dette nummer er trykt i et oplag på 475 stk. Ansvarshavende: Eva Johannsen Stof til næste GIF-nyt, som udkommer i august, afleveres til Kjeld Andresen / Birthe Poulsen(kokhaven13@gmail.com) senest den 15. juli 2011.

2


Bueskydning Udvalgsformand Tonny Gram Mobil. 22 99 57 12 Nyt halm i træskoene og appelsiner i turbanen…… Lyset er så småt ved at vende tilbage og med det, en kriblen efter at komme rigtigt i gang med at være aktiv i det fri. Dermed er bueskydning under GIF klar til at tage hul på sin første rigtige sæson. Men allerførst lige en super positiv beretning. Mandag den 10. januar skulle jeg hente min yngste søn fra gymnastik. Da jeg trådte ind i hallen, så jeg Eva. Denne gang kom hun imod mig med et smil endnu større end normalt. Anledningen var at Aabenraa Kommune har valgt at støtte bueskydning i Genner med 20.000 kroner. Pengene er godt i gang med at blive brugt til at købe udstyr, så vi rigtigt kan byde en masse nye medlemmer velkommen. Vi har fået samlet en lille skare af voksne, men mangler i høj grad skolebørn til vores aktiviteter, derfor vil vores fokus i 2011 være at få flere børn med. Der er dog stadig masser af plads til voksne, og for jægerne er der også rig mulighed for at få nye udfordringer med buejagt.

Sæsonstart Vi holder sæsonstart med et opstartsarrangement lørdag den 26. marts fra kl. 11.00 til 14.00. Her vil vi præsentere vores nye materiale og byde børn og voksne velkommen. Herefter holder vi træning om torsdagen fra kl. 18.00 til 20.00 første gang torsdag d. 7. april. Ved træning vil der i den første time blive fokuseret på nye medlemmer og børn. Kontingentsatser For 2011 sommersæsonen er fastsat følgende kontingentsatser: Børn under 18 år: 275 kr. Voksne: 325 kr. Pensionister: 275 kr. OBS! Ændringer til træning i resten af vinteren Træningen den 6. marts flyttes til den 13. marts. Træningen den 3. april udgår, da der holdes almindelig træning torsdag den 7. april.

3


60+ MOTION for MÆND Rigtige mænd dyrker motion! Når 21 mænd mødes i hallen for at dyrke motion, må det være fordi de føler, det er dejligt at få kroppen rørt og få pulsen lidt op. Og ja – de kan simpelthen ikke få nok, så de fortsætter udendørs med lidt andre aktiviteter, men stadig med formålet: At få motion! Der vil bl.a. være lidt opvarmning, styrketræning, krolf, petanque, småspil og lette boldspil. Er du interesseret i at deltage, skal du bare møde op i fritidstøj og kondisko

Alle kan deltage – og er der aktiviteter du ikke kan deltage i, er der bænke man kan hvile sig lidt på, så man er klar til næste opgave. Et par hyggelige timer, hvor man får sig rørt, samtidig at man mødes mand og mand imellem!

Vi ses Erik Andresen 7469 8681

mandage kl. 14.30 – 16.00 ved petanquehytten. Første gang den 11. april

Cykelmotion for mænd Har du lyst til at cykle en lang eller en mindre lang tur, så mød op ved hallen hver torsdag kl. 10.00. Første gang den 7. april. Denne aktivitet er udenfor GIF’s regi!

Hilsen Erik Andresen

4


Mandag og lørdag lukket

5


Stampenborg www stampenborg.dk

Koncerter, vinsmagninger, hyggelige måltider og butik i naturskønne omgivelser Stampenborg, Skovbyvej 5, 6230 Rødekro Tlf. 74 54 50 60, mobil 20 28 76 59 stampenborg@mail.dk

Tlf. 74 66 90 85 www.ghh-fjernvarme.dk

6


PETANQUE OG KROLF Udvalgsformand Anne Marie Andresen Tlf. 74 69 86 81

PETANQUE Efter vinteraktiviteterne i hallen bliver det dejligt at komme ud og nyde dejlige forårs- og sommerdage ved bl.a. at deltage i petanque eller anden aktivitet GIF tilbyder – der er flere muligheder. Petanque-spillet er sjovt og hyggeligt, og man får lidt motion samtidig med at det sociale er i højsædet - der trækkes hver gang lod om, hvem der spiller sammen. Der er plads til ALLE!! Petanque starter op i uge 15 og der spilles som følgende:

KROLF Nu da vi har en krolfbane, skal den jo også helst bruges. 60+holdet er flittige brugere af banen, men det er jo ingen undskyldning for, at andre ikke også skal have glæden ved at spille krolf. Der har dog ikke været den store interesse de seneste sæsoner, så i år er der mulighed for at skrive sig op på en liste - på opslagstavlen i petanquehytten – og alt efter om der er interesse, vil der blive dannet et hold. Det er også muligt at kontakte Anne Marie på 7469 8681 for at få aftalt en prøvetime – og det er ganske gratis!

Hver tirsdag eftermiddag 14.30 til ca. 16.30 første gang den 12. april og hver onsdag aften kl. 18.30 – til ca 20.30 første gang den 13. april For begge hold gælder: Ta’ varmt tøj på og med bring kaffe og evt. handsker (der kan være lidt småkoldt for fingrene – kuglerne er kolde). GIF har petanquekugler. Du er også velkommen til selv at danne en gruppe – kontakt da Anne Marie på 7469 8681 for at reservere en fast tid.

Leje af petanquepetanque- og krolfbane Banerne kan lejes ved henvendelse til Anne Marie på tlf. 7469 8681. Prisen er 25 kr. pr. time. Så har du f.eks.en familie- eller gadefest der skal arrangeres, er dette en supergod mulighed for at aktivere deltagerne, inden de evt. sætter sig ved grillen! 7


FODBOLD Udvalgsformand Anne-Mette Nielsen tlf. 74 69 82 69

Efter jul var vi så klar i U9 puljen. (En kamp er 9 min. med 5 spillere). Vi har ved redaktionens afslutning spillet Indendørs 7 kampe og kun tabt 2 kamSæsonen indendørs startede pe! Og trods det, at vi ikke med fin tilslutning og 2 hold altid har udskiftere med, sågar var meldt til kamp turnering - et U9 er en spiller i undertal, eller er halvt og U10-hold. Vi valgte dog hurtigt at syge – ja så fortsætter drengene. trække et hold ud, da der næsten al- Men igen er vi i en pulje hvor modtid er afbud om vinteren, da kampe standerne er jævnbyrdige og dermed spilles i weekender. Derefter var der spændende kampe med fuld fart på. et lille frafald ved de ældste spillere på holdet. Resultatet var, at det var Udendørs det ”forkerte” hold der var blevet MEN – alligevel glæder vi os til at trukket ud af turneringen! komme udenfor! Fodbold er nu bedst på græs. (Det giver mange buler og Vi valgte dog at spille som et U10 brandsår på et halgulv). hold (3. kl.) selvom de fleste var til Og vi håber at kunne starte sidst i et U9 hold (2. kl.). Vi stod samtidig marts i år – alt afhængigt af vinteren for at skulle afholde det første U10 og banerne. stævne, hvilket vi havde glædet os til. Stævnet forløb perfekt med manVi vil gerne samle alle der har lyst til ge lige og velspillede kampe. (En at spille, til en opstartsdag sidst i kamp er 7 min. hos U10 med 4 spilmarts. Følg med på vores hjemmelere). Og hvad der var endnu mere side og se diverse opslag vedrørende glædeligt – Genner gjorde det fantaopstart og træningstider. stisk og med stor spillelyst. Også de sidste 2 kampstævner er blevet klaret med stor gejst og spillelyst, og uden problemer imod de ”store”. Ca. lige mange vundne og tabte kampe. Et enkelt ekstra stævne blev det også til på Høje Kolstrup.

8

Oldboys De ”unge” oldboys har trænet flittigt hver mandag i 1½ time, men har ikke spillet kampe. Så vi håber formen er på plads, når de rykker udendørs! De kan dog sagtens bruge flere spillere – og så er det jo det sociale!


Er du ny tilflytter og gerne hurtigt vil lære nye ansigter at kende, eller har du bare ”forsømt” din krop et stykke tid – ja så er Oldboys holdet i Genner det helt rigtige!! :-) Udendørs er holdet med i JBU's senior pulje – og gjorde det ganske flot sidste sæson. Udendørs træningstid Oldboys er mandage kl. 19.00 og starter når banerne er klar. Henvendelse til Frank på tlf. nr.: 4044 7370

SønderjyskE De 2 drenge fra Genner der har været med til talenttræningen i Zone Syd, SønderjyskE, har sammen med resten af truppen været til evaluering omkring udtagelse til den endelige trup for årgangen. De kom ikke videre, men løbet var tæt, og de er en stor portion fodboldoplevelser rigere. Se indlægget næste side.

Fodboldstøvler Er der nogen der ligger inde med fodboldstøvler der er blevet for små til deres børn? Så vil jeg gerne tage imod og give videre til de der mangler. Tag dem også gerne med på opstartsdagen.

Husk i øvrigt en drikkeflaske med vand til træning og kampe. Der er ofte langt til drikkehanerne.

Fodboldskoler Husk tilmelding til fodboldskoler i sommerferien. Steder, hvor der holdes fodboldskoler i nærheden: DGI Uge 26 - Ensted Uge 27 - Sommersted Uge 31 - Hammelev DBU Uge 26 - Haderslev Uge 27 - Bolderslev Uge 29 - Aabenraa Uge 31 - Vojens Nærmere information findes på de pågældende foreningers hjemmesider. www.dgi.dk www.dbu.dk Eller find linket til fodboldskolerne direkte på vores egen hjemmeside www.gennerwww.genner-if.dk under fodbold. Trænere Har du har lyst og evner til at hjælpe med træningen - så meld dig endelig hos undertegnede for yderligere information. Med venlig hilsen

Anne-Mette Nielsen 9


FODBOLD fortsat Talenttræning U13 drenge Leo og Simon har været til U13 talenttræning siden sidste efterår. Vi har været til træning i forskellige klubber hver fredag fra 16.30 til 18.30, nogen gange i regn, sne og frostvejr. Der har været 40 spillere med til talenttræning og i uge 6 blev der valgt 20 spillere, som skal fortsætte talenttræningen. Vi fik også en gratis billet til kampen mellem SønderjyskE – FCK i Haderslev. Vi har fået mange nye kammerater. Nogle gange blev vi mudret og våde, da træningen foregik i al slags vejr. Vores forældre har skiftet til køre og hente os. Vi har lært meget og det har været en god træning. Vi har øvet pasninger, tæmninger, teknikker, og vi har spillet mange træningskampe. Hver gang efter træning skulle vi i fællesrummet og hvor vi fik kage, frugt og saft.

Leo og Simon

Faktaboks om U13 talenttræning GIF Fodbold blev i 2010 medlem af et nyt talentudviklingsprojekt under superligaklubben SønderjyskE. GIF Fodbold er medlem af den såkaldte "Udviklingszone Syd", der foruden GIF Fodbold har yderligere 14 klubber i Aabenraa kommune som medlem. Der er ugentligt talenttræning for de 15 klubbers bedste U13 spillere (årgang 1998) og træningen foregår på skift hos de fleste af medlemsklubbernes træningsanlæg. 10


Indkalder til

Ordinær generalforsamling torsdag den 24. marts 2011 kl. 19.30 i Genner skoles Fællesrum Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag til behandling på generalforsamlingen skal være formand Eva Johannsen, Hovslundvej 50, 6230 Rødekro i hænde senest den 17. marts

Mød op og vær med til at præge udviklingen i GIF Vel mødt Bestyrelsen

Genner Kirke meddeler Den søndag den 8. maj Afskedsgudtjeneste for Hans Peter Erbs klokken 9.30 i Genner Kirke. Efter gudstjenesten er der reception med pølsebord øl/vand/vin/kaffe i Skolens fællesrum. Mandag den 13. juni (2. pinsedag) Open Air gudstjeneste klokken 10.00 på Kalvø. Efter gudstjenesten er der kaffe & rundstykker. Kirken gi’r.

Hilsen Menighedsrådet

11


Gymnastik Udvalgsformand Judith Fabricius Sørensen tlf. 28 94 42 98

Gymnastikopvisning Lørdag den 19. marts er der igen gymnastikopvisning i Genner Hallen kl. 13.30. Tag familie og venner med og se resultat af, hvad gymnasterne har arbejdet med i løbet af vintersæsonen.

sen, Niels Sørensen, Bedirhan Baran, Helin Baran, og Marie Friis Rasmussen. 3 piger kan fejre at de har gået 10 år til gymnastik og det er Rikke S. Nielsen, Cecilie S. Thiedemann og Josephine R. Tygsen.

Fotografering

Alle gymnaster bliver fotograferet holdvis før selve opvisningen. Derfor Som noget ganske særligt skal vi ved skal Minimix 2.-4. klasse, og Juniorvores gymnastikopvisning indvie holdet 5.-8. klasse og deres instrukvores nye juniorfane, som vi fik tører møde kl. 12.45. skænket af Danmarkssamfundet sid- Badutspringerne 0.-1. klasse, Turste år. bofræs børnehavebørn og TumleBumleholdet og deres instruktører Det er nærmest historisk – de gamle møder kl. 13.00. Holdbillederne blifaner er i hvert fald gamle; så det at ver senere lagt ind på Genner-if.dk skulle indvie en fane er noget ganske særligt. Heldigvis følger der med Opvisning i Aabenraa Idrætscenfanen en nøje beskrivelse af, hvordan ter lørdag d. 12. marts denne ceremoni skal forløbe. Vi hå- Badutspringerne skal ind kl. 14.59, ber, at publikum vil støtte foreningen Minimix kl. 15.12 og Juniorholdet Danmarkssamfundet ved at købe små kl. 15.25. flag (klistermærker) som vi sælger I år har vi fået mulighed for at give ved indgangen på opvisningsdagen. vores opvisninger på samme dag i Det bliver en festdag – og gymnaster Aabenraa Svømme- og Idrætscenter. og instruktører glæder sig. Vi har ønsket det et par år – blandt andet fordi vi gerne vil vise Genner 5 års - og 10 års pokaler IF samlet, have mulighed for at lave Der er mange, der skal have pokaler i noget af opvisningen sammen og år. Hvis man har gået til gymnastik i rent praktisk for at kunne hjælpe hin5 år i træk får man en 5 års pokal. anden med redskaberne. Så tag gerne I år er det: Emma Pötzsch, Alberte hele familien med – vi har brug for et Leen, Emma Jensen, Jonas Johannoplagt publikum. 12


Instruktørerne har virkelige gjort en ekstra indsats for at binde de 3 opvisninger sammen – og jeg glæder mig til at se resultatet.

Forældreinvolvering til næste vintersæson

I år har vi haft en forælder - Michael - som medhjælper på Badutspring, hvor sønnen Peter er gymnast. KirGymnasterne får et program med sten var lidt frisk og spurgte, om han hjem den sidste træning inden opvis- ville hjælpe med at stille redskaber ningen og det program gælder som op, og når han nu alligevel var der – entré. så kunne han også give en hånd med ved springøvelserne. Sådan nogle Forårsgymnastik forældre vil vi gerne have flere af, Gymnastikafdelingen arbejder på at fordi det er en stor hjælp i forhold til kunne tilbyde et børnehold i foråret. at skabe det aktivitetsniveau, vi gerTypisk vil det være 8 gange. Nærme- ne vil have i gymnastiktimen. Der er re oplysninger giver vi til opvisninbrug for mange hænder. Som hjælpegen. forældre skal man ikke være med i planlægningen – men hjælpe til ved redskaberne, og man bliver selvfølSpringdagen den 6. februar gelig instrueret i hvad man skal gøre. Der var en rigtig dejlig formiddag i Så meld dig, hvis du er interesseret hallen i starten af februar – mange og gerne vil hjælpe til på det hold, glade børn og voksne, Det kan lyde hvor dit barn går. Du kan skrive dig banalt, men gymnastik er så meget andet end fysisk træning. Det er gode på sedlen til gymnastikopvisningen oplevelser i et fællesskab med andre. eller kontakte én af os i gymnastikudvalget. En rigtig WIN-WIN situation. ☺ Se billeder på side 15. Gymnastikudvalget består af Kirsten Tak til alle instruktører og hjælpein- Schøwing, Eva Johannsen, Ellen Bergmann og Judith Sørensen. Ellen struktører og til Anders Ravn Nieler ny i udvalget – og de ”gamle” sen, som også var frisk på at give medlemmer byder hende hermed springgymnasterne nogle gode udvelkommen. fordringer.

Støt vore annoncører - de støtter GIF ! GIF-nyt har i mange år været helt eller delvist finansieret af annoncer. Der er en meget stor velvilje fra vore annoncører til at tegne ”sponsor-annoncer” i bladet. … derfor vil vi gerne opfordre vore læsere til at støtte vore annoncører - de støtter nemlig os! 13


GYMNASTIKOPVISNING I GENNER HALLEN LØRDAG DEN 19. MARTS 2011 PROGRAM Kl. 13.30

Indmarch og velkomst med indvielse af vores nye Juniorfane

Kl. 14.00

TumleTumle-bumlebumle-holdet

Kl. 14.10

TurboTurbo-Fræs - børnehavebørn

Kl. 14.25

BadutBadut-springerne 0.0.-1.kl

Kl. 14.40

MiniMini-Mix 2.2.-4.kl

Kl. 14.55

Juniorholdet 5.5.-8.kl

Kl. 15.10

60+ Herremotion

Kl. 15.20

Aabenraa Egnens Minimix

Kl. 15.40

Afslutning og fælles udmarch

Alle tider er ca. tider.

14


Billeder fra SPRINGDAGEN den 6. februar

15


HÅNDBOLD Udvalgsformand Jørg Andresen tlf. 74 69 80 36 Så er tiden kommet til at skrive lidt om håndboldafdelingen.

U-12 piger Mine U-12 piger blev jeg nødt til at melde i 5-mands turnering på grund af, vi spillede i undertal til hver en kamp, vi spillede. Pigerne kæmpede godt nok som gale, men det gik desværre ikke, de andre kunne jo skifte ud, og vi måtte bare kæmpe. Men her efter jul må jeg sige, at pigernes knokkelarbejde før jul er kommet positivt tilbage. De har kampgejst og en god kondition og resultatet i turneringen er, at de ligger på en flot anden plads med samme point som første pladsen, dog rykker vi på en anden plads, da vores mål score er mindre.

eneste hold i hallen! Kampene var rykket til kl.14.30, hvilket vi ikke havde fået besked om. ØV, det var lidt træls med denne kommunikations-brist, så vi kørte hjem igen uden at spille. Med hjem i bagagen havde vi to tabte kampe og et hold skuffede spillere. Men derefter begyndte deres kampe at køre på skinner. Så det blev til en anden plads før jul og efter jul fortsatte de bare derud af, så jeg i skrivende stund kan fortælle, at drengene har placeret sig på en flot første plads med 4 point ned til det hold, som er placeret på andenpladsen.

Rigtig flot klaret! Jørg

U-14 pige håndbold JH-Gulvmontage har sponseret nye trøjer til U-14 pigerne. Se det flotte farvebillede af pigerne i deres nye trøjer på forsiden. Holdet er flankeret af trænerne Pia og Kristian.

Også en stor ros til jer forældre for den meget gode opbakning. Det betyder så utrolig meget for jeres børn, at I bakker op omkring det, de bræn- På billedet manglede følgende spillere: Annesofie, Helene og Finja. der for.

U-12 drenge

Vi takker mange gange for de nye trøjer. De har bragt os held. Efter jul har vi vundet alle kampe indtil nu!

Vores U-12 drenge går det rigtig godt for, trods en uheldig start. Vi mødte op i Næshallen til vores første På U-14 holdets vegne turnerings kampe, og efter planen Pia Mortensen skulle vi spille kl. 13, men vi var det 16


U-8 og UU-10 håndbold Så er vi så småt ved at være halvvejs igennem forårssæsonen, og de mange unge spillere giver den fuld gas til træning. U-8 og U-10 har fællestræning hver torsdag eftermiddag i SFO-tid, og den store aldersspredning giver trænerne visse udfordringer, for det skal være sjovt for alle at gå til håndbold. Desværre er der ikke fuldt hold på U-8, hvilket har betydet at vi ikke kan melde dem til en turnering - vi arbejder i skrivende stund på at få lagt mindst en træningskamp ind, så U-8 også kan prøve at komme til en "rigtig" kamp. For U-10´ernes vedkommende har vi i år meldt os ind i JHF´s C-række, for ikke at skulle køre så langt, når vi

er til kamp. Det har givet andre udfordringer; C-rækken er spækket med gode hold, der har høje drenge på holdet - og de er næsten umulige at skyde hen over! Så vi øver på højtryk med andre scoringsmuligheder og vi er ved at lære at skulle løbe i "hullerne" uden bold, men det er i kampens hede nogle gange lidt svært at overskue, hvor hullerne er! Vi er små, men hurtige, og det skal vi bare lære at udnytte - og det kommer også, er vi sikre på! Vi har 2 kampdage tilbage - og den sidste spilles på hjemmebane den 5. marts - så kom og hep på vores dygtige håndbolddrenge!

Anita og Charlotte

17


Præmiespil Følgende numre er blevet udtrukket i Genner Idrætsforenings Præmiespil. Vi siger tillykke til vinderne.

Oktober

Januar

Nr.

Navn

Præmie

Nr.

Navn

Præmie

67

Jean Petersen

200 kr.

111

Ellen Bergmann

200 kr.

154

Rita Fallesen

150 kr.

133

Else Nielsen

150 kr.

200

Christina Raahauge 150 kr.

164

Claus Brodersen

150 kr.

November

Februar

Nr.

Navn

Præmie

Nr.

Navn

Præmie

78

Inge Johannsen

200 kr.

125

Ingrid Aaskov

200 kr.

88

Birgitte Nielsen

150 kr.

4

Kirsten Thiedemann 150 kr.

183

Morten Nielsen

150 kr.

153

Martin Mortensen

150 kr.

December

Marts

Nr.

Navn

Præmie

Nr.

Navn

Præmie

2

Elisabeth Laasholdt

200 kr.

83

Lene Schnoor

200 kr.

47

Lotte Tarp

150 kr.

48

Ruth Leen

150 kr.

104

Ulla Stenderup

150 kr.

23

Jonna Schmidt

150 kr.

Mangler du oplysninger om Genner Idrætsforening? Så gå ind på www.gennerwww.genner-if.dk. Her finder du de sidste nyheder, som udvalgsformændene selv skriver. På siden er der også en kalender med arrangementer i Genner og omegn. Hvis du har indlæg til hjemmesiden eller kalenderen, så send en email til kokhaven13@gmail.com. Også i fremtiden bliver Internettet og GIF’s hjemmeside en vigtig brik i foreningens hverdag - så kig ind på siden en gang imellem.

Hilsen Kjeld

18


TENNIS Udvalgsformand Jørgen Juul Poulsen tlf. 74 69 82 00

Ny MixMix-doubleturnering Interessen for vores hygge/ pølse-tennis var meget lille i 2010. Det tager vi konsekvensen af og stopper dette.

Selvom frosten stadig har godt fat er det tiden, hvor vi skal til at tænke på den komI stedet for laves der i år en mende tennissæson. Vi bymix-doubleturnering, hvor der alle ”gamle” og nye spillere vel- præmien er lidt godt rødvin til 1.-, 2.kommen til en ny tennissæson. og 3. plads. Holdene tilmeldes til mig senest 1. maj. Klargøring af banen Banen bliver klargjort i løbet af april måned (afhængig af om nattefrosten er ovre) og er klar til brug når nettet er sat op (formentlig sidst i april eller først i maj). DGI´s udendørsturnering Inden længe får vi tilmelding til DGI´s udendørsturnering. Sidste frist for tilmelding er ultimo marts. Interesseret? – så ring til mig på 74698200 eller se på www.dgi.dk. Lodtrækning om faste tider Som sædvanligt trækker vi lod om tennistiderne udendørs. En single kan få 1 time fast og en double 2 timer.

Turneringen afvikles kl. 18.00 følgende dage: mandag den 16. maj tirsdag den 14. juni onsdag den 13. juli torsdag 18. august fredag den 16. september Jeg forsøger at tilrettelægge turneringen således at alle tilmeldte hold mødes mindst 1 gang. Hvis et eller flere hold ikke kan en af de fastlagte dage – kan de manglende kampe afvikles på et andet tidspunkt.

Udfordringstavlerne skal i brug Vi skal have gang i de 2 udfordringstavler vi har hængende i klubhuset. Den ene gælder herresingle og den Lodtrækning sker tirsdag den 5. anden herredouble. Også her sættes april kl. 19.00 i skolens fællesrum. fællesrum lidt god vin på højkant til den/de der står øverst på listen når sæsonen slutHar du lyst til at prøve tennis? Hvis du er senior (over 18 år) og har ter. lyst til at prøve tennis - så kom til Klubmesterskaber afvikles lodtrækning på skolen eller ring til i weekenden den 20. og 21. august. mig, så finder vi ud af noget.

Med tennishilsen Jørgen Poulsen

19


Hvad andre skriver…… Klip fra DGI-magasinet Udspil

Motion kan forebygge depression Et omfattende studie hos Statens institut for Folkesundhed viser, at fysisk aktivitet kan virke forebyggende på depression. Studiet er et af de største og mest omfattende, der er lavet på området. Resultaterne, som bygger på 26 års opfølgning af over 18.000 danskere, viser at der især blandt kvinder synes at være en forebyggende effekt ved at dyrke regelmæssig motion. Kvinder, som enten er fysisk inaktive eller som kun dyrker let motion, dvs. mindre end to timer om ugen, har 1,8 gange større risiko for senere at udvikle depression end kvinder, som dyrker meget motion. At dyrke meget motion svarer til mere end fire timers let motion om ugen eller mere end to timers hård motion om ugen. (Kilde: American journal of Preventive Medicine)

Motionsstier på vej – også i Aabenraa Kommune Ni kommuner er valgt til at deltage i den første fase omkring Friluftsrådets Kløversti-projekt, hvor mindst 400 nye stiruter skal etableres i 100 byer de næste fire år. En af pilotkommunerne er Aabenraa Kommune. Kommune Stierne vil forene befolkningens muligheder for kultur-, frilufts- og naturoplevelser med motion og bevægelse med fælles udgangspunkt i bycentrum. De første kløverstier forventes at blive indviet i efteråret 2011. Projektet er forankret i Friluftsrådet og bakkes op af et partnerskab bestående af DGI, DIF og Firmaidrætten. Pengene kommer fra Nordea-fonden samt Tips- og Lottomidler. 20


ZENI arkitekter ZENI arkitekter a/s R책dhusgade 6 6200 Aabenraa tlf. 7462 0369 fax. 7362 0088 www.zeni.dk

ZENI

21


Se hvad der sker i Genner Rideklub i 2011 Genner Rideklub har egen hjemmeside med oplysninger om klubben, aktiviteter og billeder fra forskellige arrangementer – kig på www. gennerrideklub.dk Vi afholder hvert år Skt. Hans-fest for alle interesserede - medbring egen mad til grillen, som tændes kl. 17.30 - og få nogle hyggelige timer, hvor vi også spiller rundbold og sender heksen til Bloksbjerg. Hvis du har en pony/hest på rideskole, og gerne vil have den på sommergræs i Genner, kan rideklubben hjælpe dig med at finde græs og give dig en god opstart med at komme i gang. Vi kan også hjælpe dig med at arrangere undervisning. På den måde kan du få nogle gode måneder sammen med din pony og andre Genner-ryttere. Du kan blandt andet deltage i årets ridelejr i juni måned og måske nå at få stævnet med i starten af september. Ring til Annegrethe og få mere at vide (mobil 6134 8781) Rideklubbens aktivitetskalender Klargøringdag På ridebanen

Lørdag den 2. april kl. 10.00 Vi slutter med grill kl. 13.00

Rømøturen Vi rider på islandske heste

Lørdag den 28. maj

Ridelejr Rytter og hest overnatter på ridebanen Skt. HansHans-fest på ridebanen Bålet tændes kl. 20.30 Træningssamling Kom ud og se de flotte ryttere og heste ved vores stævne Vinterklargøring På ridebanen

Fredag den 3. til søndag den 5. juni (Kr. Himmelfartsferien) Torsdag den 23. juni Fællesspisning kl. 17.30 Lørdag den 3. september

Lørdag den 29. oktober kl. 10.00

Har du gode ideer til andre aktiviteter, som Rideklubben eventuelt kan tilbyde ryttere, hører vi gerne fra dig.

Charlotte Olesen, Formand 22


Hej piger og drenge! Kom og vær med til

MGP ved Genner Byfest Fredag den 13. maj 2011 kl. 19.00 i teltet v/hallen Du kan optræde med din yndlingssang/band og få en kanon oplevelse. Du vælger selv, om du optræder alene eller sammen med dine venner. Voksne må også rigtig gerne optræde. Deltagerne opdeles i 3 kategorier: 0. - 3. klasse, 4. - 7. klasse og fra 8. klasse og opefter deltager man i voksengruppen. Vælg en sang du godt kan lide og som passer til din stemme. Du må meget gerne lave en dans eller bevægelser, der passer til sangen. Generalprøven finder sted samme dag – fredag den 13. maj kl. 13.30 15.30 i teltet v/hallen. Der er mødepligt til generalprøven og du kan kun optræde om aftenen, hvis du har været med til generalprøven. Din optræden på scenen bliver bedømt af et dommerpanel. Der er en 1., 2. og 3. plads i hver kategori. Alle får et diplom ved deltagelse. Har du spørgsmål må du gerne kontakte Judith (Niels´s mor) på telefon 2894 4298 eller Charlotte (Thor og Asbjørn´s mor) på telefon 4136 5411.

Du skal tilmelde dig senest fredag den 29. april og aflevere sedlen i postkassen hos Judith, Genner Bygade 10. Se sedlen på side 24.

23


Tilmelding til MGP Afleveres i Judiths postkasse Genner Bygade 10 senest fredag den 29. april Deltager(e): Navn_________________________________klasse_________ Adresse_____________________________________________ tlf.__________________________________________________ Navn_________________________________klasse_________ Adresse_____________________________________________ tlf__________________________________________________ Navn_________________________________klasse_________ Adresse_____________________________________________ tlf__________________________________________________ Navn_________________________________klasse_________ Adresse_____________________________________________ tlf__________________________________________________ Hvilken sang optræder du/I med: Titel:_______________________________________________ Gruppe:_____________________________________________

Husk at medbringe cd’en til generalprøven. Forældreunderskrift: Jeg bekræfter hermed, at det er i orden at børnene på denne tilmelding deltager i MGP NAVN:_________________________________________________

24


Stavgang / Nordic Walking Jeg har valgt at stoppe som kontaktperson til stavgang, men aktiviteten fortsætter - søndag formiddag kl. 10.00 i vintersæsonen og tirsdag aften i sommersæsonen. Jeg håber at én eller flere af de rutinerede vil programsætte nogle ruter. Indtil videre mødes vi kl. 10.00 ved Genner Hallen og starten turen derfra. Hold øje med hjemmesiden og opslag ved hallen.

Venlig hilsen Judith Fabricius Sørensen tlf. 28 94 42 98

Klip fra DGI-magasinet Udspil

Stavgang med neutral effekt Stavgang aflaster ikke knæleddet i den grad, tidligere undersøgelserne har vist. Dog er stavgang heller ikke skadeligt for knæene, viser et nyt dansk studie, som netop er offentliggjort online i Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports. Uanset hvor meget tryk, der lægges i gangstavene, gør det ingen forskel i forhold til belastningen af knæet. Sandsynligvis fordi stavene ikke sættes lodret ned i jorden, men sættes ned bagudrettet i en vinkel på omkring 45 grader i forhold til underlaget. Det giver alene fremdrift, fordi man trykker bagud, men ringe aflastning. Gigtforeningen fastholder dog stavgangs potentiale for større fedtforbrænding end ved almindelig gang. Det styrker også musklerne i både arme, bryst, skuldre og ryg samt styrker balanceevnen.

Så der er altså ingen grund til ikke at motionere som stavgænger…!

25


26


GIF’s bestyrelse og udvalgsformænd Bestyrelsen Formand:

Eva Johannsen, Hovslundvej 50

tlf. 7469 8390

bogelund@privat.dk Næstformand & Fodbold:

Anne Mette Nielsen, Hovslundvej 52

Gymnastik & Stavgang:

Judith Fabricius Sørensen, Genner Bygade 10

tlf. 7469 8269

amnjs@bbsyd.dk tlf. 2894 4298

jfs@bbsyd.dk Håndbold:

Jørg Andresen, Skovbyvej 2

tlf. 7469 8036

humlegaard@mail.dk Badminton:

Allan Grauholm, Kokhaven 3

tlf. 7469 8449

grauholm@mac.com Kasserer:

Conny Wollesen, Kokhaven 5

tlf. 6464 7330

wolle@bbsyd.dk Best. medlem:

Susanne Nielsen, Kalvøvej 13

tlf. 7469 8401

Susanne.m.nielsen@hotmail.com

Udenfor bestyrelsen Petanque & Krolf:

Anne Marie Andresen, Vesterballe 4

GIFGIF-nyt & Hjemmeside:

Kjeld Andresen / Birthe Poulsen, Kokhaven 13

tlf. 7469 8681

andresen.genner@mail.tele.dk tlf. 7469 8866

kokhaven13@gmail.com Tennis:

Jørgen Juul Poulsen, Genner Bygade 88

tlf. 2053 8220

juulpoulsen@gmail.com Bueskydning:

Tonny Gram, Vestertoft 48 6230 Rødekro

tlf. 3694 6931

Tonny@gtd.dk

27


ARRANGEMENTSKALENDER Dato og arrangør

Arrangement

Lørdag den 12. marts DGI Aabenraa-egnen

Gymnastikopvisning i Aabenraa Svømme- og Idrætscenter GIF’s hold går på banen lige før kl. 15.00

Lørdag den 19. marts kl. 13.30 Genner Idrætsforening

Gymnastikopvisning i Gennerhallen Indvielse af ny fane

Torsdag den 24. marts kl. 19.30 Genner Idrætsforening

Generalforsamling i Skolens Fællesrum

Lørdag den 26. marts kl. 11.00 Genner Idrætsforening

Sæsonstart Bueskydning

Tirsdag den 5. april kl. 19.00 Genner Idrætsforening

Lodtrækning til tennisbaner 2011

Torsdag den 7. april kl. 10.00

Cykelmotion – for alle interesserede Mød op ved Gennerhallen

Mandag den 11. april kl. 14.30 Genner Idrætsforening

Sæsonstart for +60 udendørs Petanquehytten

Tirsdag den 12. april kl. 14.30 Genner Idrætsforening

Sæsonstart for petanque og krolf Petanquehytten

Søndag den 8. maj kl. 9.30 Genner Menighedsråd

Afskedsgudstjeneste for Hans Peter Erbs reception i Skolens Fællesrum

Fredag den 13. maj søndag den 15. maj Byfest med Melodi Grand Prix, ringridGenner Ringriderforening, Genner ning, fest i teltet, gaderundbold mm. Rideklub, Genner Spejdergruppe og Genner Idrætsforening Søndag den 13. juni kl. 10.00 Genner Menighedsråd

Open Air Gudstjeneste på Kalvø

Lørdag den 20. august Søndag den 21. august Genner Idrætsforening

Klubmesterskaber Tennis

Følg med på GIF’s hjemmeside: www.gennerwww.genner-if.dk 28


Åben mandag - fredag 9.00 - 19.00, lørdag 8.00 - 16.00 Bake off - altid frisk brød fra 7.00, søndag 7.00 - 11.00

GIF-Nyt Marts 2011  

Medlemsblad for Genner Idrætsforening

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you