Page 1

HET GROENE STAGEVERSLAG

GIEL WAMBACQ, OPGELEID DOOR: Davy Buntinx; davy.buntinx@groen.be; +32 496 99 63 68


HET BESTE KORTVERHAAL OOIT door Giel Wambacq “Er was eens een groene jongen. Het was zijn grote droom om te werken aan een menselijkere, eerlijkere en gezondere samenleving. Om dit te bereiken, raad je nooit wat hij deed..


‌ Hij ging aan de slag als stagiair bij de politieke partij Groen. Toevallig pleit Groen ook voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere samenleving. Maar om dit te bereiken moet Groen het onmogelijke realiseren‌


‌ De politiek moet veranderen. Die moet OOK menselijker, eerlijker en gezonder worden. Bij Groen kan het anders! Anders, maar ook beter?


… Natuurlijk beter, en geen klein beetje. Met samenwerking als bron voor creatieve ideeën, gekoppeld aan dossierkennis. Recht voor de raap, zonder symptoombestrijding…


‌ de oorzaken aanpakken. Zonder rond de pot te draaien, met kansen en vrijheid voor iedereen. Dit gaan we de kiezer duidelijk maken met de BESTE campagne ooit. Maar hoe maak je de beste campagne ooit?


Het begint, maar eindigt ook, met een aantal interessante en gepassioneerde kopstukken. Denk aan een Meyrem, een Kristof of een Bjรถrn, maar nog velen meer. Ze zijn niet alleen want..


.. achter deze kopstukken schuilen tal van fantastische mensen die zich ook elke dag, stuk voor stuk inzetten. Ze zijn te vinden in alle uithoeken van BelgiĂŤ. Dit zijn de doeners van Groen.


De kern van deze doeners bevindt zich in het hartje van ons land, Brussel. Met Meyrem als voorzitter en Jeremie als ondervoorzitter, ondersteunt het hoofdkwartier de locale groepen. Dit is niet altijd even eenvoudig. Ook al is BelgiĂŤ maar een klein land.


Maandag, op het hoofdkwartier komen de politieke kopstukken samen om telkens een stapje dichter te komen tot de beste campagne ooit. Herinner je die groene jongen van het begin nog? Goed, want..


.. hij kreeg een speciale opdracht van Meyrem & Co. Zo moest hij de helden van het communicatieteam ter hulp schieten. Hij kreeg Davy, de super digital campaigner als mentor toegewezen. De groene jongen had dit nodig want ondanks zijn potentieel..


.. moest hij nog veel leren. Omdat het nog niet moeilijk genoeg was, kreeg de groene jongen maar een korte periode om het beste uit zichzelf te halen. In drie maanden tijd moest hij zo veel mogelijk bijleren om gevaarlijke uitdagingen de baas te kunnen zijn. Uiteindelijk‌


.. moest de groene jongen eerst een zware training ondergaan. Voordat hij de leeuwen het vuur aan de schenen kon leggen. Alle geluk had zijn mentor, Davy, genoeg ervaring om zijn training in goede banen te leiden. Dankzij de goede begeleiding..


.. voltooide de groene jongen zijn training in minder dan twee weken. Hij was klaar om de koe bij de horens te pakken. In het begin bleef de beruchte mentor dicht bij zijn leerjongen, hij wou niet dat zijn leerjongen te veel hooi op z’n vork nam. Maar toen..


.. zag hij dat het kuiken grote, gekleurde vleugels had gekregen. Het besef kwam dat het tijd was om hem los te laten. De groene jongen mocht voortaan alleen zijn uitdagingen aangaan. Toch wist hij zijn kroost terug te vinden als er hulp nodig was.


10 uitdagingen die de groene jongen overwon


1. De gebruikelijke tools onder de knie krijgen. Om later anderen ondersteuning te bieden bij het gebruiken van die tools. Zie: NationBuilder (websitebeheer), Wiki (intranet), OBI4wan (publiekswerking, social media tool)


2. De huisstijl en de communicatiestijl opnemen en gebruiken. Zowel intern (Wiki, webmail) als extern (Instagram, Facebook).


2. De huisstijl en de communicatiestijl opnemen en gebruiken. Zowel intern (Wiki, webmail) als extern (Instagram, Facebook).


3. Het modereren van de Facebook-pagina van Groen. Dit gebeurde via OBI4wan aan de hand van een aantal huisregels.


4. Mijn eerste Instagram verhalen gepost. Waarvan ĂŠĂŠn met een zelfgemaakte template om gemakkelijk nieuwsberichten in te gieten.


5. NationBuilder websites klaarzetten voor lokale groepen en ondesteuning bieden op vragen omtrent NationBuilder.


5. NationBuilder websites klaarzetten voor lokale groepen en ondesteuning bieden op vragen omtrent NationBuilder.


6. NationBuilder websites live zetten voor lokale groepen en ondesteuning bieden op vragen omtrent de livegang (https-verbinding/DNSrecords/CNAME-redirects..)


7. Template aanmaken om gemakkelijk artikels te transformeren tot Instastories. Via canva, tool gezien in de opleiding en foto bewerking met GIMP.


8. Handleiding Insta-story maken voor lokale groepen. Om te laten zien hoe je dit gemakkelijk gebruikt met canva.


9. Powerpoint – podcast voorbereiden aan de hand van een (zelf gemaakte) boeksamenvatting van “Het Nieuwe Campagne Voeren”. Handige informatie om lokale groepen te ondersteunen bij de lokale verkiezingen.


10. Met ‘saai’ administratief werk leren omgaan. Uiteindelijk nooit last van gehad door de grote variatie aan taken tijdens dezelfde periode. Je kon zelf voor genoeg omschakeling zorgen.


11 tot ∞. Leren werken en terwijl plezier maken, voor mezelf of mijn mening opkomen, timemanagement verbeteren, onafhankelijk werken, ondersteuning geven aan collega’s, flexibel opgesteld bijven, …


Kleine toelichting op de verschillende rollen in het beste kortverhaal ooit. Groen De groene jongen


Groen, politieke partij. Voorzitter: Meyrem Almachi Ondervoorzitter: Jeremie Vaneeckhout De partij is nationaal, regionaal en lokaal aanwezig. Er bestaat ook Jong Groen en Groen Plus. Op het congres, het hoogste orgaan, mag elk lid stemmen. Hier wordt beslist wie er voorzitter en ondervoorzitter wordt. Lokale besturen komen samen in lokale politieke regio’s.


Ook is er een politieke raad, bestaat uit leden van elke provincie (incl. het Brussels Gewest), Jong Groen en Groen Plus. Hier beslissen ze de grote krijtlijnen. Deze grote lijnen worden uitgevoerd in door het partijbestuur dat wekelijks samenkomt in het hoofdkwartier in Brussel. Op het hoofdkwartier in Brussel zitten de: studiedienst communicatiedienst eventdienst ‌ Elk met zijn eigen verantwoordelijke.


Op het hoofdkwartier heerst een huiselijke sfeer waar er gewerkt moet, maar ook gelachen mag worden. Elke dienst heeft zijn eigen verantwoordelijke en eigen werkruimte verdeeld over de verdiepen. Je komt gemakkelijk eens in contact met de andere diensten. Er wordt vaak samen gegeten, buiten op het terras. Wat het extra gezellig maakt. De meeste werknemers kunnen zich heel gemakkelijk vinden in de partijstandpunten. Dit geeft volgens mij de motivatie om er elke dag weer volledig voor te gaan.


De groene jongen deed ooit een persoonlijkheidstest. Je raadt nooit wat zijn resultaten waren..


Als bemiddelaar ben ik eerder introvert, maar zeker niet asociaal. Dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Zo heb ik me snel kunnen aanpassen en een waardig teamlid geworden. Ik laat moeilijk zien dat ik enthousiast ben. Wat, soms, voor sommigen misschien wat fout overkomt. Maar als dit geweten is, wordt hier geen probleem van gemaakt. Snel en gemakkelijk opgelost dus.


Als bemiddelaar probeer je in veel zaken het positieve te zien. Dit maakt het alvast makkelijker om, voor anderen, minder leuke taken uit te voeren. Minder leuke taken zullen er altijd zijn, ik moet gewoon de juiste motivatie hebben. Ik vond het een zeer aangenaam team om in te werken. Ze waren allemaal aangenaam om mee te werken. Ze waren oprecht en zeiden op een gepaste manier hun mening. Als je iets fout deed werd dit ook zeer correct behandeld.


Communicatiemanagement Voor mij was dit persoonlijk niet de juiste richting. Door het uiteen groeien met de richting kan ik volgens mij ook geen juiste en concrete analyse bieden over de richting. Maar ik doe mijn best. Het eerste jaar is vrij algemeen, wat normaal is. Dit was het ‘leukste’ jaar dat ik beleeft heb in de richting. Ik vind dat de richting over de hele lijn veel te algemeen blijft. Het tweede jaar krijg je een aantal basispakketten van een aantal takken binnen de communicatie.


Deze pakketjes zijn goed om wat te weten te komen over wat je graag zou doen binnen de zeer brede term communicatie, maar er wordt niet goed op verder gewerkt. Er is wel een aanzet om je verder te verdiepen in het derde jaar, maar het blijft allemaal wat hetzelfde doorheen de hele opleiding. Ik herhaal nog eens dat mijn visie over de richting zeker niet de beste zal zijn.. Integendeel. Voor mij was dit te veel het verlengde van het middelbaar. Je leert veel, maar ook niets (het is maar hoe je het bekijkt).


De houding van de meeste studenten en lectoren zijn hier de oorzaak van, maar dit is persoonlijk en ligt aan mij. Je leert consequent te zijn in je communicatie en om met de juiste houding en stijl te communiceren. In de richting is het vaak te kinderachtig terwijl ze professioneel moeten zijn. De foute dingen worden afgestraft, niet naar de les komen (dit gaat over lessen waar je niet per se aanwezig moet zijn) betekent voor sommige lectoren dat ze minder gemakkelijk punten zullen geven. Hier valt een oneindig lange discussie over te voeren waar ik noch energie of woorden aan zal verspillen.


Het is ok om veel taken te geven, maar je kan er ook los over gaan. Dit gebeurt in het huidige curriculum. Er hangt veel te veel af van nutteloze zaken waar je echt niets uit leert. En hier kan ik geen motivatie voor vinden. De enige reden die ik achter zo’n ‘taakjes’ kan vinden is om de student voor te bereiden op het robot zijn binnen de werk habitat van later. Om toch met een positieve noot te eindigen, de talen worden goed onderhouden en hebben zeker een meerwaarde voor de student.


Mijn Groene stage was zeker geslaagd! Bij de richting hebben we, ondanks mijn negatieve commentaar, natuurlijk ook veel bijgeleerd. Veel hiervan was niet per se van toeppassing op mijn stage, maar er is ook wat ‘in handy’ gekomen. Als je bij Groen terecht komt kan je een aangename werkomgeving verwachten met interessante mensen rond je heen. Het is zeker de moeite als je interesse hebt in de politiek.


Je moet niet per se veel van politiek kennen, maar natuurlijk is het handig als je er wat van af weet. Anders zal het soms wat moeilijk zijn om gesprekken te volgen. Ze laten je vrij los en laten soms niet duidelijk weten wat prioritair is. Hier leer je mee omgaan, maar je moet wel het juiste buikgevoel hebben om te weten wat je soms links laat liggen. Het was een interessante periode naar aanleiding van de lokale verkiezingen. Volgend jaar zal dit met de nationale verkiezingen er niet op achteruit gaan.


Wat ik niet goed kan en wat je soms best wel doet is ‘neen’ durven zeggen. Ik heb hier nu geen problemen mee ondervonden, maar ik denk wel dat dit de mogelijkheid tot problemen groter maakt. Flexibiliteit is ook een must. Je bent meestal van 10u-17u30 op kantoor, onderweg (heen en terug) ben je best ook wat bezig met de stage. Buiten deze uren zal je soms ook nog aan iets moeten werken. Dit is niet veel, maar wel buiten de uren. Soms zal je eens naar een event moeten gaan. Dit kan ’s avonds maar ook overdag zijn..


Het kantoor is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, 5min wandelen van Brussel Zuid. In 2019 gaat Groen verhuizen, samen met Ecolo, gaan ze het centrum van Brussel in. Nog steeds zeer toegankelijk met de trein, 5min wandelen van Brussel-Centraal. Het huidige kantoor is vrij verouderd dus was het wel nodig. Ook al vond ik de huidige plek en kantoor iets speciaals hebben.

Svcom18 wambacq giel  
Svcom18 wambacq giel  
Advertisement