Page 1


Inhoudsopgave Het traject in het kort Organisatoren Kennispark Twente Stress Inter-Actief Programma Lunchlezing met Wouter (Antagonist) Creatieve workshop (14 feb) Startevenement (23 feb) 1-op-1 gesprekken (week 10) Workshop Ondernemerschap en Route Suc6 Evaluatiebijeenkomst (26 maart) Handige Contactgegevens

3 4 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

2


Het traject in het kort Iedereen droomt ervan om slapend rijk te worden of ineens bovenaan de ladder te staan in een bedrijf. Het eerste zal je tijdens dit traject niet lukken, maar je wordt wel geholpen om de ladder naar het ondernemerschap te beklimmen. In 10 weken zal je een idee verzinnen, een businesspartner vinden, een businessplan schrijven en begeleiding krijgen bij alle facetten die met ondernemerschap te maken hebben. Zo zul je de mogelijkheid hebben om workshops bij te wonen over jouw elevator pitch, praten met succesvolle ondernemers die het al gemaakt hebben en gebruik kunnen maken van het netwerk van het Kennispark, Stress en Inter-Actief.

3


Organisatoren Kennispark Twente Studentondernemerschap is een onderdeel van het Kennispark Twente. Samen met provincie Overijssel en de gemeente Enschede (namens de Netwerkstad) wil de Universiteit Twente met Kennispark Twente nog meer werk maken van kennis door de banden tussen wetenschap en ondernemers te versterken. Niet alleen door het kennisintensief ondernemerschap te promoten en te faciliteren maar ook door meer samenwerking tussen bedrijven en de Universiteit Twente. Daarnaast wordt de campus van de UT en het aangrenzende Business & Sciencepark ontwikkeld tot een grote, integrale kennisintensieve hotspot waar wetenschappers, studenten en ondernemers samen werken, ondernemen en recreĂŤren. Erwin Holtland, coĂśrdinator Studentondernemerschap, valt onder het Kennispark Twente en helpt jonge studentondernemers. Het Kennispark heft daarnaast Wessel Reijers en Giels Brouwer aangenomen om de awareness voor studentondernemerschap te vergroten onder studenten. Dit doen zij onder andere door het organiseren van evenementen zoals The Spin-off Project, workshops, ondernemersavonden op de sociĂŤteit en de studentondernemersdag.

4


Stress Studievereniging Stress is de studievereniging van de opleidingen Bedrijfskunde, International Business Administration, Technische Bedrijfskunde en Bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente. De vereniging heeft als missie "het bevorderen van academische en persoonlijke vorming van leden, door mogelijkheden te bieden voor verbreding van, aanvulling op en het in de praktijk brengen van de studies van haar leden". De vereniging is opgericht op 21 mei 1974 en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste studievereniging van de Universiteit Twente met meer dan 2500 leden. Van deze 2500 leden zijn er ongeveer 120 actief bij Stress in een vijftiental commissies. Deze commissies organiseren de vele activiteiten van studievereniging Stress.

5


Inter-Actief I.C.T.S.V. Inter-Actief is de studievereniging voor de studies Informatica, Telematica en Bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente. Inter-Actief is opgericht op 12 maart 1981 en heeft circa negenhonderd leden, waarmee zij de grootste ICTstudievereniging van Nederland zijn. Een studievereniging is een vereniging gericht op studenten van een bepaalde studie en ondersteunt hierbij studenten bij hun studie. Daarnaast verzorgen studieverenigingen verschillende diensten om het studentenleven een stuk aangenamer te maken. Klachten en problemen kan je altijd bij Inter-Actief achterlaten, hierbij zal Inter-Actief je belangen behartigen. Daarnaast wordt je ook op de hoogte gehouden van wat er speelt bij je studie. Naast alle studiegerelateerde aspecten is Inter-Actief er ook voor gezelligheid. Zo is er bijna wekelijks een borrel en zijn er regelmatig feesten. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals laserqueesten, karten, pokeravonden, levend monopolie en veel meer. Tijdens deze activiteiten kom je met medestudenten in contact en leer je ook studiegenoten kennen die je normaal gesproken niet tegen zou komen.

6


Programma Het programma voor The Spinoff Project zal er zo uit komen te zien. Als jullie werken met een Google Agenda zullen al deze evenementen gesynchroniseerd worden in jullie persoonlijke agenda’s waardoor je daar geen omkijken meer naar hebt. Contactmoment Lunchlezing Creatieve Workshop Inschrijfdeadline Bekendmaking deelname Startevenement 1-op-1 gesprekken Workshop en Route Suc6 Ondernemen op SociÍteit Evaluatiebijeenkomst Studentondernemersdag Eindevenement

Datum Vr. 10-02 Di. 14-02 Vr. 17-02 Di. 20-02 Do. 23-02 Week 10 Di. 13-03 Ma. 19-03 Di. 26-03 Di. 22-05 September

Locatie Ra 2501 Corridor Corridor Mail Corridor Corridor Corridor Pakkerij Corridor Corridor

7


Lunchlezing met Wouter de Vries (Antagonist) Het is bijna een van-krantenjongen-tot-miljonair-verhaal. Wouter de Vries had op zijn dertiende een krantenwijk en won daarmee de titel ‘beste krantenbezorger van het jaar’. Met de prijs, een computer van 5000 gulden, ging hij websites maken. “Dat was puur hobbyisme waarmee ik toevallig ook geld kon verdienen.” Het verdiende geld investeerde hij in een server. Daarmee ging hij aan de slag met webhosting en domeinregistratie onder de naam Afilas. Maar dat eerste bedrijfje ging na een jaar nog niet goed genoeg naar De Vries’ zin. Daarom richtte hij Antagonist op, met een compleet nieuw concept. “Destijds kon je overal uit tien, vijftien pakketten kiezen. Bij mij ook, want dat hoorde zo, dacht ik. Maar later bedacht ik me: het is veel mooier om één pakket te bieden waar iedereen gebruik van kan maken.” Inmiddels mag De Vries spreken van succes: afgelopen jaar overschreed zijn bedrijf de magische omzetgrens van 1 miljoen euro en voor 2011 stevent hij op 1,5 miljoen af. Bereikt zonder enige externe financiering. (bron: Sprout 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25)

8


Creatieve workshop Stel je vindt ondernemen heel gaaf, maar je hebt eigenlijk nog geen idee wat je wilt doen. Meedoen aan dit traject zal dan niet het eerste zijn dat in je opkomt. Om je een beetje op gang te helpen organiseren wij op 14 februari een creatieve workshop, waarbij we jou zullen helpen om een idee bij jou naar boven te halen. Deze workshop zal verzorgd worden door Janinka Feenstra, de communicatiedeskundige van het Kennispark.

9


Startevenement Tijdens dit evenement zullen jullie je plannen presenteren aan de overige studenten die meedoen. Gedurende de avond zullen er paren ontstaan die samen aan het project mee zullen doen en uiteindelijk een bedrijf zullen starten. Verder volgt hier een globale indeling van de avond

10


1-op-1 gesprekken Tijdens deze 1-op-1 gesprekken die plaatsvinden in The Corridor zul je al je problemen uit kunnen leggen. Samen zal er gekeken worden naar de kansen en de problemen die je ondervindt bij het huidige business concept. Als je een schakel in je netwerk nodig hebt zal er ook gekeken worden hoe die het beste te benaderen is en of het eventueel mogelijk is een andere kant op te denken. Deze gesprekken zullen plaatsvinden met Erwin Holtland, coรถrdinator studentondernemerschap, van het Kennispark.

11


Workshop Ondernemerschap & Route Suc6 De workshop ondernemerschap wordt gegeven door Erwin Holtland (Kennispark) en Bob Boerrigter (KvK). Hier zullen jullie alles leren over de verschillende rechtsvormen, het zakendoen en kijken naar de kernwaarden van succes. Route Suc6 staat in het teken van een lezing van ondernemer X, die onder meer zal vertellen over zijn verleden en ervaringen in Y.

12


Evaluatiebijeenkomst Tijdens de evaluatiebijeenkomst is iedereen weer aanwezig en wordt er besproken wat iedereen heeft gedaan in de afgelopen weken in de weg van idee naar businessplan. Alle koppels zullen de ideeĂŤn duidelijk maken door voor de groep een korte pitch te geven. Een goede pitch komt niet vanzelf. Vandaar dat Janinka Feenstra jullie zal klaarstomen met een training voor de Elevator Pitch, iets dat jullie ook zullen gebruiken als jullie echt de markt op gaan. Verder kan iedereen met elkaar in gesprek gaan om elkaars valkuilen te bespreken en te bekijken hoe iedereen nu verder gaat. Inspiratie kan worden geput uit degene die al klaar is om de markt te bestormen en degenen die iets verder achterlopen kunnen zich optrekken aan de rest. Aansluitend zullen we tijdens een gezellige borrel de plannen bespreken voor het komend kwartiel waarop de ondernemingen den markt zullen bestormen.

13


Handige Contactgegevens Website: www.thespinoffproject.nl Studentondernemer: Contactpersoon: Giels Brouwer: Email: g.brouwer@kennispark.nl Tel: 06 4377 9858 Studievereniging Stress: Contactpersoon: Rick Frenken: Email: bestuur@stress.utwente.nl Tel: 06 1441 9398 Studievereniging Inter-Actief: Contactpersoon: Stijn van Winsen: Email: samenwerking@inter-actief.net Tel: 06 3913 9561 Coรถrdinator Studentondernemerschap: Contactpersoon: Erwin Holtland Email: e.holtland@kennispark.nl Tel: 053 489 3937 Kamer van Koophandel Tel: 053 484 98 49

14

Spinoff Project  

Iedereen droomt ervan om slapend rijk te worden of ineens bovenaan de ladder te staan in een bedrijf. Het eerste zal je tijdens dit traject...

Advertisement