Page 1

Robbenoordbos


Robbenoordbos Van de drie aaneengeschakelde bossen is het Robbenoordbos, naast het Dijkgatbos en Wierholt, het grootst en meest rustig. Dit bos kent de grootste diversiteit aan flora en fauna van Noord-Holland. Als onderdeel van een prachtig cultuurlandschap en de Ecologische Hoofdstructuur is er veel te zien in dit bos. Wat zou er mooier zijn om het bos op een ander manier te ontdekken? Door een (verblijf)plek te creĂŤren tussen die grote bomen. Misschien wel opgetild tussen de kruinen, overnachten in het bos.


Omgevingsontwikkeling Een goede ontwikkeling voor de omgeving komt uit de omgeving. Dit initiatief wil in samenwerking met ondernemers en bewoners uit de omgeving, maar ook met bijvoorbeeld Staatsbosbeheer (eigenaar en beheerder van het bos), het rijke bos kleinschalige en unieke (verblijf)plekken geven. Het gaat over samen vormgeven en het daadwerkelijk maken van dit initiatief. Dit boekje geeft een aanzet tot kleinschalige ontdekkingen en is daarbij een aanzet tot ontwikkeling op het gebied van beleving. Samen met toekomstige partners kan dit aangevuld, aangepast en uiteindelijk tot werkelijkheid worden gebracht. Dit geeft het bos ook een toegevoegde waarde voor de omgeving, zeker als de omgeving hier een rol speelt. Met de fascinatie voor boomhutten en verblijven in het bos is een start-up om het bos een extra waarde te geven. Een mooie plek om te verblijven.


Bovenuit stijgen

Het liefste zou ik boven het bos uitstijgen en kijken naar de plek waar ik me bevind. Het knooppunt waar veel culturele ingrepen het land hebben gemaakt wat het nu is. Het landschap voorheen bestaande uit een eiland en een zee, wat vervolgens door de afsluitdijk en het inpolderen van de Wieringermeer een gecultiveerd landschap is geworden. Via een trap boven het bos uitstijgen en zicht hebben op het IJsselmeer, de Afsluitdijk, de Waddenzee en het eiland Wieringen. In een oogopslag zicht op wat nu is en het knooppunt te ervaren. De rijkheid van het bos in de Wieringermeer heeft namelijk ook te maken met de plek waar veel samen komt.

Kijk Uit Attention, Krijn Giezen in KrĂśller MĂźller, Park de Hoge Veluwe


Treehotel, Zweden


Verblijven

Het bos kan een extra kwaliteit krijgen door er verblijfplekken te maken. Om te overnachten in een eenvoudige unieke hut op een beperkt aantal plekken in het bos. Het maken van een kleinschalige en goed voorzien verblijf in een groene omgeving, waar de beleving van de plek/landschap centraal staat. Een verblijf in een uitgestrekte en groene omgeving, al is het een boomhut in de kruin van een boom te midden van een bos, dat een uitzicht geeft over een water of open plek. Het is uniek in zijn soort en een ontdekking om er te komen en er te zijn. In de hut kan je verblijven zonder iets anders nodig te hebben. Een ruimte voorzien van basisbenodigdheden en een prachtig uitzicht is voldoende om een weekend of week door te brengen.


Tussen de bomen Tussen de bomen


Aan de dijk


Aan het water


Laag bij de grond


initiatief van: Anne Dessing & Gidus Hopmans mail@gidus.nl

Robbenoordbos  

Een idee om het gebruik en de beleving van het bos te stimuleren. Sta stil bij de flora en fauna en begrijp dat een verblijf in een bos niet...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you