Page 8

RACONS PER DESCOBRIR

El GR 2-2 comença una mica més amunt, a la Riba de Sau, on podeu deixar el cotxe tranquil·lament perquè hi ha una bona zona d'aparcament. Des d'aquest punt en surten diverses rutes i una d'elles us porta fins a Rupit. La veritat és que és una ruta molt maca de fer, que us permetrà descobrir la riquesa dels paisatges de la zona. De tota manera a peu no és apta per a tothom, ja que per arribar-hi caldrà caminar 15 quilòmetres d'anada i 15 més de tornada amb 300 metres de desnivell, una mica més de sis horetes en total. Per aquest

amb calma i tranquil·litat, que sovint passem per la vida sense acabar de mirar-la i val la pena que la mirem alguna vegada.

Gi

De fet es poden fer moltes passejades diferents i moltes rutes a peu o amb bicicleta. Un dels camins que ens porten fins a Rupit arrenca a només 1 quilòmetre i mig del Pantà de Sau i aquesta és precisament la ruta que vam seguir nosaltres per arribar-hi: el GR 2-2, un camí pavimentat i molt ben senyalitzat pel que és impossible perdre's. Abans d'emprendre aquest camí, però, és aconsellable fer una parada al Pantà de Sau, per contemplar amb tristesa el deplorable estat en què estan les reserves d'aquest pantà on fins i tot s'hi pot aparcar i fer-hi una passejada, tot tocant les parets de l'església de l'antic poble de Sau, normalment enfonsada sota les aigües i actualment totalment descoberta.

8 DONA

motiu si la voleu fer us recomanem que agafeu la bicicleta. La ruta us servirà per agafar gana de cara a l'hora de dinar. A Rupit hi trobareu molts restaurants però si hi aneu en cap de setmana us serà una mica complicat poder menjar-hi si no teniu reserva, per tant, us recomanem que la feu abans d'anar-hi si no us voleu quedar sense dinar. I si no, ja que la nostra proposta d'aquest mes busca descobrir la natura, sempre podeu fer un bon pícnic pels voltants de Rupit, aprofitant el bon temps que s'acosta, que ja tindrem temps de tancarnos dins de casa quan torni a fer fred.

Gidona08  

GI-DONA...La revista de la dona Gironina

Gidona08  

GI-DONA...La revista de la dona Gironina

Advertisement