Page 5

NOTÍCIES ACTUALITAT

Actualment, de les prop de 19.000 persones que treballen en aquests dos cossos de seguretat, un 77% són homes, tot i que els Mossos d'Esquadra, amb un 20% de dones entre els seus membres, ja és una de les policies del sud d'Europa amb més presència femenina. De moment el Departament ja ha encarregat al Grup d'Igualtat d'Oportunitats de la Universitat Politècnica de Barcelona que elabori un Pla d'Igualtat amb la intenció d'implantar-lo a tot el Departament a partir del gener del 2009.

Guia pràctica sindical per a la igualtat

apunts d’agenda Fins el proper 6 de Juliol es pot veure a la Sala de la Rambla de Girona l'exposició de fotografies “Tiny Tales”, de l'artista Clara Oliveras. Les imatges que s'hi poden veure han estat creades a partir de la recuperació d'objectes quotidians en desús, generalment trencats i deteriorats, extrets de l'entorn quotidià de l'artista. Clara Oliveras els ha recuperat per investigar les relacions que s'estableixen entre les persones i el seu entorn i per analitzar la petjada que el pas del temps deixa en aquests

La UGT ha realitzat una guia per treballar la igualtat a l'àmbit de l'empresa. Aquest treball es presenta com a especialment important si tenim en compte les dades actuals sobre l'activitat. Si ens fixem, per exemple, en les dades d'ocupació, durant l'últim trimestre del 2007 la taxa d'ocupació dels homes era del 68'7% i la de les dones del 46'2%. Aquesta guia té com a objectiu la sensibilització i la formació dels comitès d'empresa i de les seccions sindicals per tal de reforçar la seva capacitat de negociació en l'àmbit de la igualtat. Vol que els delegats i les delegades sindicals tinguin les eines necessàries per a la negociació col·lectiva en matèria d'igualtat. El document sencer el podeu trobar al web Zona Dona, el portal gironí de les dones (http://zonadona.entitatsgi.cat)

Les valencianes han estat les més emprenedores, seguides de les sevillanes. Durant el 2007 el 91,3% de les empreses creades per dones s'ha concentrat en el sector serveis. El perfil de la dona emprenedora correspon a una persona amb estudis universitaris, d'entre 25 i 45 anys d'edat que, malgrat disposar de feina, decideix muntar la seva pròpia empresa. Durant el 2007 s'han creat més de 2.200 empreses liderades per dones i al voltant de 2.700 llocs de treball, entre autoocupació i assalariats. Tot això amb el suport de les Cambres de Comerç i de l'Institut de la Dona i gràcies al programa PAEM, el Programa de Suport Empresarial per a la Dona. Durant el 2007 Girona 108 dones han utilitzat aquest servei amb l'objectiu de crear una empresa pròpia.

objectes. Si esteu interessats en descobrir l'exposició a través dels comentaris de la mateixa artista, el proper dissabte 28 de Juny a les 12 del migdia Clara Oliveras ofereix una visita guiada a través d'aquesta exposició. Fins l'1 de Maig a la Capella de Sant Nicolau de Girona, a la Plaça de Santa Llúcia, es pot veure l'exposició “Signes i Marques dels Constructors de Catedrals”, de Pia Crozet. Entre d'altres, es mostra un tapís que recull aquests símbols i signes que els constructors van deixar en els murs, escales o columnes de les seves edificacions. Pia Crozet ha dedicat molts anys a l'estudi d'aquestes marques i avui encara continua investigant-los. El tapís s'ha realitzat al taller del mestre Carles Delclaux de l'Escola Municipal d'Art de Girona. No és l'únic element que es pot veure en aquesta exposició, que també mostra una sèrie d'escultures i collages.

Gi

Cada cop hi ha més universitàries amb feina que es decideixen a muntar el seu propi negoci

5 DONA

Gidona08  
Gidona08  

GI-DONA...La revista de la dona Gironina

Advertisement