Page 37

Què és el Baló Intragàstric? És una tècnica que consisteix en introduir un baló a la cavitat gàstrica mitjançant un senzill procés de fibrogastroscòpia. Un cop dipositat s'omple de sèrum fisiològic i d'un tint de blau de metilè buscant un volum que anirà entre els 500 i els 600 centímetres cúbics, en funció de l'Index de Massa Corporal del pacient. El baló es mantindrà a l'estómac uns 6 o 7 mesos amb l'objectiu de reduir, de manera reversible, la capacitat estomacal. Aquesta tècnica permet una reducció de pes que oscil·la entre els 20 i els 30 quilos de mitjana, cosa que ens porta, en la majoria dels casos, a una disminució del 20% del pes. El resultat d'aplicar aquesta tècnica a pacients diabètics i obesos és excel·lent. No només perden bona part de l'excés de pes sinó que, a més, els seus nivells de glicèmia disminueixen a poc a poc. Això ens permetrà anar adequant la seva medicació i, en alguns casos, retirar-la del tot. El programa del Baló Intragàstric inclou també la reeducació dels hàbits alimentaris del pacient, perquè aprengui a evitar l'excés de greixos, a comptar els hidrats de carboni, a menjar a poc a poc, a mastegar bé els aliments i a fer una distribució adequada de l'horari dels àpats. Això necessitarà un tractament personalitzat i un control exhaustiu, amb visites setmanals on revisarem els dubtes que puguin sorgir i on controlarem el pes, la tensió arterial i la glucèmia, entre d'altres. També haurem de revisar i valorar la medicació cada quinze dies.

Doctor JOSEP JOAN CARRERAS I FÍGOLS Especialista en Endocrinologia Diabetis i Nutrició Col·legiat Número 1699

Més de 25 anys d'experiència al servei de la teva salut ● TRACTAMENT DE LA DIABETIS, OBESITAT I LIPOSUCCIÓ ● BALÓ INTRAGÀSTRIC ● PEELINGS DE REJOVENIMENT FACIAL ● MESOTERÀPIA ...I MOLT MÉS!

Només els pacients amb un perfil adequat obtindran els resultats esperats i, a més, és imprescindible comptar amb un equip mèdic multidisciplinari. Si hagués de fer un resum, diria que el baló intragàstric és una molt bona teràpia i que, ben utilitzat, ens proporcionarà grans resultats en el tractament de la diabetis tipus II associada a l'obesitat.

Plaça Independència, 11, esc. 1, 3r 1ª 17001 Girona Tel. 972 21 25 06 Urgències 24 hores. 608 936 597

carrerasfigols.com

Gidona08  
Gidona08  

GI-DONA...La revista de la dona Gironina

Advertisement