Page 36

SALUT

Doctor Josep Joan Carreras Fígols Endocrí

TRACTAMENT DE LA

Diabetis Melitus Tipus II amb Baló intragàstric

La meva experiència

A

Gi Gi

l voltant de 18 milions de persones moren cada any al món com a conseqüència de les malalties cardiovasculars i dos dels factors de risc que predeterminen aquesta malaltia són la diabetis i la hipertensió arterial. Es coneix, a més que un dels factors que desencadenen la diabetis i la hipertensió és l'obesitat. Segons les darreres dades de la IDF (International Diabetes Federation), actualment hi ha més d'un bilió de persones amb sobrepès, és a dir, amb un ídex de massa corporal que oscil·la entre 25 i 30. D'aquests, més de 300 milions superen aquest índex, és a dir, són obesos.

36 DONA

L'IDF recomana a les persones amb risc de patir diabetis, és a dir, aquelles afectades per una obesitat abdominal, que canviïn el seu estil de vida. I és que la causa més freqüent del sobrepès és l'excés d'ingesta alimentària, sumada a una manca d'activitat física. En aquest sentit, una teràpia encaminada a la modificació del comportament individual ens portaria, sense cap mena de dubte, a millorar la qualitat de vida dels nostres pacients. Fins i tot a la remissió de la simptomatologia de la malaltia. És molt freqüent que l'obesitat estigui associada a la diabetis Tipus II i

tots els especialistes en el tractament de la diabetis sabem que en la majoria dels casos aquesta diabetis està estretament relacionada amb l'augment de pes.És per aquest motiu que, si aconseguim disminuir el pes del pacient, observem una millora evident de la diabetis. Caldrà doncs aconseguir controlar la ingesta alimentària i incrementar l'exercici. D'aquesta manera els nivells de glucèmia i d'hemoglobina glucosada en sang disminuiran. Un exemple: una pèrdua de pes del 10% suposa automàticament una davallada dels nivells de tensió arterial, de la glicèmia, de l'hemoglobina glucosada, del nivell de colesterol i dels triglicèrids. Si una pèrdua del 10% és tan beneficiosa, què hem d'esperar d'una pèrdua superior?

Gidona08  
Gidona08  

GI-DONA...La revista de la dona Gironina

Advertisement