Page 1


Inleiding Dit is mijn werkboek voor het vak Branddesign. In dit werkboek staan al mijn opdrachten die ik in de eerste weken van deze course heb gemaakt. Over mijzelf: Ik ben Gideon Veldhuis een 21 jarige CMD student op de hoge school Arnhem en Nijmegen. Ik doe de opleiding nu al voor een paar weken en het bevalt mij tot nu toe nog allemaal prima. Hiervoor heb ik de opleiding audio visuele vormgeving gedaan op het Rijn Ijssel in Arnhem wat mij goed beviel. Het creatief bezig zijn heb ik altijd al leuk gevonden. Om deze reden heb ik voor deze opleiding gekozen. Maar niet alleen omdat ik het leuk vind om weer lekker te ontwerpen, ook omdat ik mij graag wil verbreden. Vormgeven heb ik al eerder gedaan al ben ik het alweer een klein beetje verleerd door de hele andere richting die ik hiervoor op ben gegaan.


Persoonlijke DNA Gideon Veldhuis Mijn eerste opdracht voor het vak branddesign was het maken van een test op het internet. Uit deze test komen uiteindelijk persoonlijkheden die bij je paste. Uit mijn test bleek dat ik een considerate creator was. Zie hier de uitslag. YOU ARE A CREATOR Your imagination, confidence, willingness to explore, and appreciation of beauty make you a CREATOR. You are independent, and you enjoy your self-sufficiency. Defying convention, you are very innovative, and you have a vivid imagination. The look of things is important to you, and you have a keen eye for aesthetic beauty in multiple arenas. You have a strong interest in what is new and exciting—and that includes forging ahead with new ideas, not simply discovering what is already out there. Your eagerness to seek new and varied experiences leads you into many different situations. You’re not set on one way of doing things, and you are creative when it comes to finding novel solutions to complex problems. You trust yourself to be innovative and resourceful. Your confidence allows you to take your general awareness and channel it into creativity. You do your own thing when it comes to clothing, guided more by practical concerns than by other people’s notions of style.

YOU ARE CONSIDERATE You trust others, care about them, and are slow to judge them, making you CONSIDERATE. You value your close relationships very much, and are more likely to spend time in small, tightly-knit groups of friends than in large crowds. You enjoy exploring the world through observation, quietly watching others. Relating to others so well, and understanding their emotions, leads you to trust people in general, even though you’re somewhat shy and reserved at times. Your belief that people are generally well-intentioned contributes to your sympathy regarding their problems. Although you may not vocalize it often, you have an awareness of how society affects individuals, and you understand complex causes of people’s behavior. You like to look at all sides of a situation before making a judgment, particularly when that situation involves important things in other people’s lives. Your close friends know you as a good listener.


Met het creatieve ben ik het helemaal eens. Dit komt omdat het is een van de grote redenen was waarom ik voor deze opleiding heb gekozen.


100 vragen, 10 antwoorden.


Waarom deze opleiding? Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het erg leuk vind om creatief bezig te zijn, en omdat ik graag de dingen leer waar ik altijd wat minder in ben geweest zoals taal. Naast dat heb ik tijdens de opendagen gezien wat de studenten wel niet voor moois maken tijdens hun semesters, dat wil ik ook! Hoeveel goede vrienden heb je? Ik heb niet veel goede vrienden, maar ik ben wel blij dat ik er in ieder geval een paar heb! Gelukkig leer ik met mijn hobby’s altijd veel leuke nieuwe mensen kennen. Kijk je nog naar tekenfilms? Eigenlijk wel! Maar niet de tekenfilms zoals ik ze vroeger keek, ik ben namelijk een groot liefhebber van Japanse tekenfilms, ook wel anime genoemd. Maar ik kijk niet alleen naar dit soort series, ik vind het ook leuk om naar gewone televisie series te kijken. Ben je al eens operatie ondergaan? Toen ik nog een kleintje was ben ik heel even onder het mes gegaan voor een kleine correctie aan mijn oren. Deze stonden niet helemaal gelijk dus daar moest wat aan gedaan worden. Gelukkig heb ik verder nooit een operatie te hoeven ondergaan. DC of Marvel? Dat is een hele moeilijke vraag! Ik ben dol op de superhelden, alleen zou ik mijzelf geen fan kunnen noemen. Als ik zou moeten kiezen zou ik denk ik toch voor DC moeten gaan omdat ik superhelden zoals Batman, Green lantern en Superman mij toch iets meer aanspreken. Zou je het een maand vol kunnen houden zonder digitale communicatie? Als ik het mijn ouders zou moeten vragen zal het antwoord nee zijn, zelf ben ik er wel van overtuigt dat ik hier prima zonder mee kan leven voor een maand. Ik zou meteen mijn camera pakken om wat mooie foto’s te schieten en misschien mijn tijd gebruiken om de wereld een beetje beter te leren kennen, want dat is wel iets wat ik graag zou willen doen in mijn leven.

Ben je ergens bang voor? Ik ben moeilijk ergens bang voor te krijgen, misschien een hele erge horror film al zal ik daar zeker niet wakker van liggen. Waar ik toch wel een beetje bang voor ben is een evenwichtsstoornis waarvan ik ooit eens een lange tijd last van heb gehad. Een complete nachtmerrie! Met elke beweging die ik maakte kreeg ik meteen het gevoel alsof ik een aantal keren over de kop ging met een achtbaan. Gelukkig heb ik hier al tijden geen last van gehad, maar de angst om het eens terug te krijgen blijft toch altijd wel een beetje in mijn achterhoofd zitten. Luister je wel eens naar de radio? Nog best vaak eigenlijk. Maar als ik naar de radio luister kies ik toch liever voor een radio station zoals BBC Radio1. Dit komt omdat ze vaak de laatste muziek spelen dat vaak een paar maand later pas in Nederland bekend is en omdat het goed is voor mijn Engelse taal ontwikkeling, al merk ik van het laatste nog niet erg veel! Welke kleur zou je je muren verven als je een nieuw huis kocht? Een specifieke kleur zou ik nu nog niet weten, dat ligt ook maar net aan de indeling van het huis. Ik denk wel dat het waarschijnlijk rustige kleuren zullen zijn omdat mijn huis een plek moet zijn waar ik lekker tot rust kan komen en in alle concentratie gewoon mijn werk kan doen zonder dat allemaal felle kleuren mijn steeds afleiden. In ieder geval niet zoals mijn kamer dat voor het meeste grijs met rood is. Wat zijn je interesses? Ik heb een aantal grote interesses, een aantal van deze zijn digital Art, fotografie en video. Deze interesses zijn ook meteen mijn hobby’s omdat ik zelf graag Photoshop en mijn camera pak om leuke foto’s en video’s te maken.


Recensie lezing Ruud Boer

Recensie lezing Linda.

Voor de opdracht uit het handleiding van het vak Branddesign heb ik de lezing van meneer Ruud Boer bekeken.

Woensdag 12 september hield hoofdredactrice van de Linda, Jildou van der Bijl een lezing over de magazine Linda op de HAN. Het was leuk om even voor de verandering te luisteren naar iemand die heel veel ervaring heeft binnen de media.

In deze lezing werd verteld welke stappen er genomen worden om tot een goed merk te komen, wat je wel moet doen en welke keuzes je beter kan vermijden. Het was een uitleg waar elke designer wel wat goede informatie uit zou kunnen halen. Wat ik zelf interessant vond wat dat meneer Ruud Boer uitlegde over welke dingen je goed moest nadenken wou je een goed merk creĂŤren. Daarnaast was het ook erg handig dat hij uitlegde welke keuzes je niet moest maken om vervelende situaties zoals verlies door het aanpassen van je merk te voorkomen.

Wat ik zelf minder interessant vond waren de vragen na afloop, dit kwam omdat deze vragen niet goed hoorbaar waren en daarom beter uit deze lezing geknipt hadden kunnen worden. Voor de rest vond ik alles interessant, dus daar heb ik verder niet veel op aan te merken. Door deze lezing heb ik wat meer geleerd over hoe je het beste na kan denken om tot een goed merk te komen. Ook was het boeiend om te horen hoe kleine aanpassingen in de huisstijl van Fair Trade ervoor heeft kunnen zorgen dat de producten beter verkochten. Beoordeling: 7/10

In deze lezing vertelde Jildou over de processen die zij binnen de redactie Linda doorlopen om zo weer een goede magazine te komen. Ze vertelde welke keuzes succesvol waren en welke minder goed ontvangen werden. Ook gaf ze af en toe een tip weg aan de aanwezigen en gaf ze antwoordt op de vragen binnen de zaal. Het was een erg interessante lezing, en ik vond het persoonlijk erg leuk dat ze ook veel liet zien van de fotografie dat terug is te zien in de magazines. Het verbaasde mij dat de planningen die zij maken al tot bijna een jaar van te voren gemaakt worden om problemen te voorkomen, dat was toch even bijzonder om te horen. Daarnaast was een erg inspirerende lezing. Hier ga ik wel wat aan hebben als ik straks mijn eigen magazine ga ontwerpen. De vormgeving uit de magazines sprak mij ook erg aan, en vaak was deze passend gemaakt aan het thema van de uitgave. Helemaal top, het boeide mij ook meer dan de presentatie van Ruud Boer. Dit komt waarschijnlijk omdat zij veel beelden liet zien, en zoals ze zelf zei doen beelden vaak meer dan alleen woorden! Helaas werkte het geluid af en toe niet helemaal goed, maar dat lag bij de technicus in de zaal. Verder ben ik niet in slaap gevallen, dus dat is toch wel een plus punt! Cijfer: 8,5/10


Typografie in het wild Je komt er niet omheen, reclame is overal! Maar gelukkig worden deze steeds beter vormgegeven. Maar dat is natuurlijk niet voor niets zo, een beter vormgegeven poster kan beter opvallen. Voor deze opdracht moesten wij de klas uit om opzoek te gaan naar verschillende typografie in het wild die ons aanspraken. Van de foto’s die wij maakten moest een collage gemaakt worden zoals te zien is op deze pagina. Een aantal van de typografie die ik gefotografeerd hebt heb ik op de foto genomen omdat ze erg opvielen tussen de meeste reclame die ik tegenkwam. Ook spreak de vormgeving mij wel aan.


Black Boxes

Dit zijn de black boxes die ik heb gemaakt voor de course Branddesign. De bedoeling van deze opdracht was om mijn eigenschappen om te zetten naar blokjes. Uiteindelijk ben ik tot deze ideeĂŤn gekomen. De eerste is behulpzaam. Met deze afbeelding beeld ik mij het grote blokje aan die een ander blokje dat de weg kwijt is weer op het juiste pad zet. De tweede is ook behulpzaam. Hier helpen meerdere blokjes een ander blokje om op de top te komen. De derde beeld doorzettingsvermogen uit. Het is vallen en opstaan. De gaten in de brug beelden het vallen uit. Het blokje aan het einde is de doel waar ik naar streef. De vierde en vijfde beelden lief uit. Hiervoor heb ik 2 afbeeldingen gemaakt waarin een stelletje te zien is dat lief met elkaar omgaan en om elkaar geven.


Brand statue op het World Statue Festival in Arnhem


Brandstimeline Merken, ze zijn overal. Het maakt niet uit waar je bent, want waar jij bent zijn zij ook. Voor deze opdracht moeten wij een tijdlijn maken met daarin alle merken waarmee ik dagelijks in aanraking kom. Met veel van deze merking kom ik onbewust in aanraking, en andere merking kies ik omdat ik denk dat ze het beste bij mij passen. Een aantal merken waar ik bewust mee in aanrakig kom zijn: HTC, Theadless, Windows, Razer, Intel, Nvidea, en Adobe. Merken die ik dagelijks gebruik omdat deze in mijn laptop zitten, of omdat ze elke bijna dag draag. Deze merken koos ik boven andere merken omdat ik denk dat ze beter zijn dan andere merken of omdat het merk mij aanspreekt om zijn manier van advertisement. Andere merken als Oral-B, Phillips, blueband en de telegraaf gebruik ik alleen omdat dit is wat mijn ouders gebruiken of eens voor mij gekocht hebben. Zoals een tandenborstel met tandpasta.


5 fonts

De font Bebas Neue spreekt mij erg aan omdat ik dit soort type fonts kan gebruiken voor een heleboel doeleinden. Het zal goed kunnen gebruikt worden voor een stevig logo.

De font Caviar Dreams zou goed gebruikt kunnen worden als titel voor een magazine of als titel voor een film cover.

°De font DK Suco de Laranja sprak mij aan omdat deze erg anders is dan de andere fonts die ik tegenkwam. Dit soort fonts zie ik wel vaker gebruikt worden in video’s op Vimeo.

Franchise sprak mij aan omdat het een stoer en lekker dik lettertype is. Deze font zal ik goed kunnen gebruiken in mijn magazine als ik niet voor een andere stijl had gekozen.

Sketch Block sprak mij aan omdat dit het soort font is dat ik straks wel veel in mijn magazine ga gebruiken. Het past goed bij de vormgeving die ik al in gedachten heb.


5 logo’s Het logo van Sir Jones heb ik uitgekozen omdat ik het interessant vond dat je in het logo een textuur ziet terugkomen. Daarnaast vind ik het mooi dat 2 delen van het logo op elkaar zijn geplaatst waardoor het een geheel wordt.

Dit logo heb ik uitgekozen omdat ik het gebruik van de C, erg creatief vond. De vorm past goed bij de rest van de letters, en dat met de keukenmessen is een leuk detail.

Het logo van Russell sprak mij aan door de warme kleuren en de professioneel uitstraling dat het logo heeft. Alleen snap ik nog niet helemaal wat een leeuw te maken heeft met houten vloeren.

Dit logo doet mij een beetje denken aan het logo van Starbucks, misschien door de dame in het logo en het kopje koffie? Hoe dan ook straalt het wel een hoop gezelligheid uit. Het lettertype past hier ook goed bij het logo door de krullen die erin verwerkt zijn. Door de bruine kleuren zie ik in een oogopslag dat dit ook een logo is voor een koffie winkel. Spacebound heeft een logo dat je niet zo snel ergens zal tegenkomen. De stijl van het logo sprak mij als eerste aan. Netjes opgemaakt in Illustrator en de kleuren combineren goed. Ook doet het mij een beetje ouderwets lijken door de grain dat er overheen is gegooid. Een leuk logo dat ik ook wel zou willen hebben.


5 covers Deze cover heb ik gekozen omdat het een van de weinige covers was waarin zo weinig tekst gebruikt was. Hierdoor komt de mooie foto erg in de aandacht te liggen. Het goud gekleurde logo past goed bij de grijstinten, dit geeft de cover een luxe uitstraling.

Deze cover trok mijn aandacht door het goede gebruik van tekst. Er staat in het groot Lana in het midden van de cover maar dit trekt niet alle aandacht weg. Het lettertype past ook goed bij de uitstraling van de artieste. Het logo van Go is geplaatst op de achtergrond waardoor deze niet de foto verpest, en toch duidelijk te lezen is.

Dit is een cover dat erg opvalt. Er is in deze cover erg creatief omgegaan met verschillende lettertypes, en ze passen allemaal nog eens goed bij elkaar omdat ze allemaal getekend zijn in een zelfde stijl. De hamburger komt ook goed naar voren, de kleuren van de hamburger passen goed bij de donkere kleur op de achtergrond.

Een zeer nette cover dat in het teken staat van de Olympische Spelen in Londen. De kleuren in de achtergrond lijden de boel net teveel af omdat er veel kleur is uitgehaald. Dit is een goede keuze omdat anders de rustige lettertypes die gebruikt zijn er minder goed bijgepast zouden hebben.

Deze cover heb ik gekozen omdat hij anders was dan de meeste covers. De cover valt niet erg op maar straalt toch een hoop mannelijkheid uit. Het logo is alleen niet goed leesbaar omdat deze achter de acteur is geplaatst.Gelukkig is deze cover niet helemaal bedekt met teksten waardoor er toch meer aandacht wordt gegeven aan de foto.


5 spreads Deze spread vond ik interessant omdat de vormgeving mij aansprak. Ook de manier waarop kolommen zijn ingedeeld is apart omdat dit om een heel andere manier is gedaan dan gebruikelijk. Dit past wel goed met hetgeen dat op de achtergrond is geplaatst, een overload aan letters dat elkaar overlapt.

Deze spread sprak mij aan omdat het gebruik van versiering op de pagina’s anders is dan gebruikelijk. De rechter kant is hierdoor moeilijk leesbaar geworden, maar de linker kant vond ik wel wat hebben. Een mooie vormgeving dat dan weer wel een klein beetje lastig te lezen is door de vorm van het tekstkolom. Het blauw/wit op geel combineert wel goed.

Het 3d effect van deze spread vond ik wel wat hebben. Dit past goed binnen de opmaak van deze spread en de afbeelding van Lady Gaga. Het gebruik van het 3d effect vind ik goed gedaan op de linker pagina. De 2 kleuren vormen woorden, maar zijn hierdoor wel soms lastig te lezen. Het vet gedrukte tekst aan de linkerkant past goed bij de bliksemschicht dat op de rechter pagina is toegevoegd.

Dit vond ik de mooiste spread omdat het geel op grijs echt goed past op deze spread. De grijze foto’s geven deze spread ook een erg nette uitstraling. Leuk vind ik de 2 afbeeldingen aan de rechter kant om de ruimte mee te vullen. Deze afbeeldingen maken er een mooi geheel van. De overige witruimte aan de bovenkant van de rechter pagina is netjes gebruikt door er wat grote teksten op te plaatsen.

Deze spread heb ik uitgekozen omdat hier goed is omgegaan met de witruimte. Hierdoor komt er extra veel aandacht te liggen op de afbeelding aan de linker kant. Ook is de tekst aan de rechterkant beter te lezen omdat er weinig afleiding is.


5 visitekaartjes

Deze visitekaartjes van plastic vond ik erg leuk omdat je met meerdere van deze kaartjes een heel bouwwerk zou kunnen maken!

Handig met zo’n afknip stripje aan de onderkant! Ook de vormgeving is helemaal geweldig, lekker ouderwets! Dat valt pas op!

Een visitekaartje met een gat erin! Grappig idee, en toch ook wel een beetje uniek.

Een visitekaartje van 2 lagen. Hier kan je heel veel mee! Alleen is het dan wel minder makkelijk te bewaren in je portemonnee wanneer het eerste laagje eraf is getrokken.

Een apart kaartje van een DJ. Draai aan het schijfje zodat je de verborgen informatie kan lezen. Erg leuk, bied een hoop mogelijkheden.


Excursie dag Breda. Op dinsdag 18 september ben ik met wat klasgenoten vertrokken naar Breda! Hier gingen wij naartoe om het Moti museum te bezoeken. Voor een klein bedrag van 3,75 konden wij als student de boel bezichtigen dus dat viel allemaal erg mee. Op de onderste verdieping van het museum was de geschiedenis van Graphic Art te bekijken. Hier hingen honderden afbeeldingen, posters en ander soorten drukwerk. Het was interessant om ook wat te lezen over de geschiedenis van Graphic Art want ik kwam een boel dingen tegen waar ik eerder nooit bij had nagedacht. Het leukste wat ik tegenkwam op een van de andere verdiepingen bij het Moti museum was een boek. In dit boek zat een hele fotocollage van honderden foto’s van een park in China waar allemaal dwergen werken en wonen. Op de foto’s was te zien hoe deze mensen er leefde en hoe de omgang was van mens tot dwerg. Het leuke was dat je ook terug zag dat de maakster van dit boek ook zelf in de belangstelling kwam te staan omdat dat zij natuurlijk als een blanke Nederlander ook boven de normale Chinezen uitkwam waardoor zij ook in de belangstelling kwam te staan. En af en toe nog wel meer dan de dwergen. Een erg leuk boek dus! Verder waren er veel grappige maar ook aparte video’s te bekijken. Sommige vreemder dan de ander. Veel van deze video’s hadden een krachtige statement en andere hadden het meer van het grafische en de apartheid. Na 1,5 uur in het museum te hebben gelopen moesten wij er helaas weer vandoor omdat onze les een paar uur later weer begon op de Han in Arnhem. Wel hebben we snel een lekker visje weten te halen in Breda. Voor de mensen die ook geïnteresseerd zijn in dit museum: http://www.motimuseum.nl/


Zelf analyse

Spiegel

MERKINNERLIJK:

Lynsey van Bergen

Merkvisie: Ik hoop mijn opleiding succesvol af te ronden en een baan te krijgen met een creatieve werksfeer.

Aardig, behulpzaam en spontaan

Merkmissie: Door mijn best te doen op school en door goed inzet te tonen tijdens mijn stages.

Relatie: Lynsey is al voor bijna heel mijn leven een buurmeisje van mij. We praten vaak met elkaar via de chat waar we altijd een hoop dingen bespreken. Jeroen Snik

Merkwaarden: Leergierig, creatief en vriendelijk. Sociaal, betrouwbaar en creatief Merkpersoonlijkheid: Aardig, doel stellend, behulpzaam en betrouwbaar. Merkbelofte: Betrouwbaarheid en kwaliteit.

Jeroen Snik is al voor 4 jaar een klasgenoot van mij, dus we kennen elkaar wel een beetje zou je kunnen zeggen.

Merk-kernconcept: Kwaliteit en prijs.

Faisal Bos behulpzaam, creatief en doelstellend Faisal Bos was eerder een klasgenoot van mij. We zien elkaar niet vaak, maar als we dat doen is dat vaak om eens lekker te fotograferen. Wesley Veldhuis enthousiast, creatief en een doorzetter. Wesley is mijn broer. (tweeling) We wonen samen nog steeds samen in hetzelfde huis, dus hij kent me als een van de beste! Lyanne Veldhuis Lief, Slim en een gevoels mens. Lyanne is mijn oudere zus. Zij woont niet meer bij mijn ouders maar we zien elkaar gelukkig nog vaak zat.

MERKUITERLIJK: Zien: Mijn eigen manier van vormgeven. Voelen: De emotie dat ik probeer uit te stralen met mijn werk. Taal: Normaal Nederlands. Iconen: Mijzelf. MERKGEDRAG: Producten / diensten: Vormgeving, huisstijl. Externe communicatie: Website, magazine en video’s. Interne communicatie: Een kopje koffie op zijn tijd. Onderneming: Online en offline bereikbaar zijn voor mijn klanten vanuit mijn eigen huis.


Gideon Veldhuis Foto door: Adrie Veldhuis


Digitale Moodboard


Analoge moodboard

Merk schetsen


Digitale schetsen


Pixel Brain Voor deze opdracht moesten wij van onszelf een merk maken. Met dit merk was het de bedoeling om later een logo, visitekaartje en een magazine te maken die passen bij jezelf. Om dit te kunnen doen ben ik begonnen door mijzelf te bestuderen door andere opdrachten die ik de laatste weken heb gemaakt. Ik begon met het bedenken van mijn boodschap. Wat wil ik overbrengen naar de buitenwereld, hoe wil ik mijzelf laten zien? Omdat het de bedoeling was om je merk zo mogelijk te maken zoals je zelf bent ben ik begonnen door kennissen en vrienden te vragen hoe ze mij zien en wat voor gevoel ik uitstraal bij deze mensen. Met de karakter eigenschappen die zij mij gaven. Vriendelijk, creatief, betrouwbaar etc. ben ik verder gegaan. Voor het logo had ik een bedrijf in gedachten dat veel doet met vormgeving. Het maakt niet uit wat het is, als het met pixels is kunnen wij het maken! Een bedrijf dat meedenkt met de klant en vol zit met creatieve ideeĂŤn. Na het bedenken van velen namen en het schetsen van verschillende beeldmerken ben ik uiteindelijk gekomen op Pixel Brain. Een merknaam met een makkelijk te onthouden naam en een duidelijke vormgeving. Zie hier het uiteindelijke logo:


Gideon Veldhuis Algemeen directeur Patrijslaan 10 6951 JW Dieren

Pixel Brain

T: 06-34221116 E: gideon@pixelbrain.nl W: www.pixelbrain.nl


TAHOMA B tekst: Shruti, regular

Adobe Devanagari B29 Lettertype Adobe Devanagari R19

D

Deze tekst is geschreven met het font Sylfaen, dikte is regular. Corps is 10.

Trajan Pro r35 Deze tekst is geschreven met het font Sylfaen, dikte is regular. Corps is 10.

Arial B29

Lettertype Arial R19

D

Deze tekst is geschreven met het font Tahoma, dikte is regular. Corps is 10.

Utsaah B48

Deze tekst is geschreven met het font Tahoma, dikte is regular. Corps is 10.

Time new Roman B25 Lettertype Tahoma R19

D

Deze tekst is geschreven met het font time new roman, dikte is regular. Corps is 10.

Time new Roman r34 Deze tekst is geschreven met het font Time new Roman, dikte is regular. Corps is 10.

Corbel B29

Lettertype Corbel R19

D

Deze tekst is geschreven met het font Corbel, dikte is regular. Corps is 10.

Frutiger light r48 Deze tekst is geschreven met het font Corbel dikte is regular. Corps is 10.

Dit is lettertype Adobe Devanagari r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes

Dit is lettertype Arial r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes

Dit is lettertype Time new Roman r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes

Dit is lettertype Corbel r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes


SimHei B29 Lettertype SimHei R19

D

Deze tekst is geschreven met het font SimHei, dikte is regular. Corps is 10.

Malgun Gothic Deze tekst is geschreven met het font Simhei, dikte is regular. Corps is 10.

Microsoft PhansPa B23 Lettertype Tahoma R19

D

Deze tekst is geschreven met het font Microsoft PhanPa, dikte is regular. Corps is 10.

Sylfaen r42

Deze tekst is geschreven met het font Microsoft PhanPa, dikte is regular. Corps is 10.

Chaparral Pro B28 Lettertype Tahoma R19

D

Deze tekst is geschreven met het font Chaparral pro, dikte is regular. Corps is 10.

Cocktail Script r48

Dit is lettertype Adobe Arabic r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes

Dit is lettertype Microsoft PhansPa r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes

Dit is lettertype Chaparral Pro r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes

Deze tekst is geschreven met het font Chaparral Pro, dikte is regular. Corps is 10.

Gekozen font stijlen

Tahoma B29

Lettertype Tahoma R19

D

Deze tekst is geschreven met het font Shruti, dikte is regular. Corps is 10.

Minion Pro r48 Deze tekst is geschreven met het font Shruti, dikte is regular. Corps is 10.

Dit is lettertype Tahoma r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes


8 kleurencombinaties

Ik heb voor deze kleuren combinaties gekozen omdat ik graag felle kleuren terug wil laten komen in mijn magazine. Dit in combinatie met wat donkere kleuren zoals grijs en zwart, zoals veel van mijn fotografie zal gaan zijn. Elk hoofdstuk in mijn magazine krijgt een eigen herkenbare kleur en een andere manier van vormgeven.


Studie fotografie

Dit zijn 3 foto’s geschoten door Gestiefeltekatze, een username van een fotograaf op Deviantart. Ik heb deze foto’s gekoze omdat zij mij aanspraken. Deze foto’s zijn waarschijnlijk geweest voor de portfolio van het model. Daarom is de achtergrond ontscherp gehouden zodat de focus naar het model gaat. De kleuren zijn fel, maar wel bewerkt. Zo is het groen van de natuur in de achtergrond en de rode haren van het model bewerkt zodat ze beter bij elkaar kleuren. Tijdens de bewerking is ook een kleine sharpen toegepast om deze foto’s nog een tikkie scherper te maken. Dit is waarschijnlijk omdat ze geschoten zijn met een crop sensored spiegelreflex camera. Verder is er hier en daar gephotoshopt om het gezicht wat zachter te laten kijken.


Werkb B


boek Bijlage


MERKINNERLIJK Merkvisie: Albert Heijn zal in de toekomst dezelfde positie behouden als dat het merk nu heeft. Zolang zij zich blijven presenteren als een betaalbare supermarkt met kwaliteitsproducten is er niets aan de hand. Het merk door de jaren heen sterk gegroeid. Daarom blijven dagelijks veel dezelfde mensen er hun producten kopen.

Merkmissie: ‘Het alledaagse betaalbaar, het bijzondere bereikbaar’, dat is de missie van Albert Heijn. Het is precies wat de oprichter van het bedrijf voor ogen had en wat nooit zal moeten veranderen. Er is vel concurrentie op de markt als het gaat om supermarkten, en de Albert Heijn weet de grootste te blijven. Dit kunnen zij ook alleen maar blijven als ze de prijs van hun producten betaalbaar houden.

Merkwaarden: De consument blijft er kopen ondanks andere supermarkten die vaak goedkoper zijn. Dit komt door de professionele en gezellige sfeer dat het merk met zich mee brengt en de opvallende reclames van de televisie.

Merkpersoonlijkheid: Gezellig, Vriendelijk, Netjes, Betrouwbaar, Verzorgd.

Merkbelofte: Voordelig, kwaliteit, groot assortiment, klantvriendelijk.

Merk-kernconcept: Betaalbare kwaliteit.

MERKUITERLIJK Zien: De grappige reclames van de televisie en de rustige blauwe vormgeving van de huisstijl.

Voelen: De vriendelijkheid en gezelligheid die de Albert Heijn reclames uitstralen.

Horen: Het Wuppie liedje voor het EK, Albert Heijn Zomerhits en de AH spotjes op de radio.

Ruiken: De geuren van de producten die in de supermarkt verkocht worden.

Taal: Goed en niet te ingewikkeld Nederlands.

Iconen: Harry Piekema (supermarktmanager Albert Heijn reclames) Hamsters van de AH hamsterweken.


MERKGEDRAG Producten / diensten: Naast de producten van andere merken heeft ook Albert Heijn zijn eigen huismerk. Dit is iets waar Albert Heijn bekend om staat. Hierin hebben zij een groot assortiment aan producten voor de gemiddelde consument. Naast de Albert Heijn supermarkt bij jou in de buurt heeft Albert Heijn ook sinds 2001 een online winkel waar de consument online producten kan bestellen die dan aan huis kunnen worden bezorgd. Externe communicatie: Wat ze vooral steeds blijven doen is het maken van TV-reclames, dit doen zij beter dan hun concurrentie. Verder maken zij ook veel reclame met behulp van folders en radio reclame.

Interne communicatie: Albert Heijn is een aantrekkelijke werkgever met een goede arbeidsvoorwaarden. Zo krijgen medewerkers korting bij hun boodschappen en is er een spaarregeling. Ook bied Albert Heijn ondersteuning in de vorm van een studiefonds. De hebben mogelijkheden voor mensen op elk opleidingsniveau van VMBO tot Universitair. Een carrière van zaterdaghulp tot supermarktmanager. Daarnaast geeft Albert Heijn ook personeelsfeesten en kunnen de medewerkers er werken in een gezellige sfeer.

Onderneming: Werkkleding, panden, klantenservice, webwinkel.


Rihanna MERKINNERLIJK:

Merkvisie: Zolang zij muziek blijft maken zal ze net als Madonna een lange tijd op het podium blijven. Ze heeft al bewezen dat ze een echte popster is. Doordat ze deze status heeft zullen door haar gemaakte liedjes altijd makkelijker in de hitlijsten belanden. Merkmissie: Door haar op te stellen als een echte diva en muziek te blijven maken waar haar fans op los kunnen gaan. Muziek blijven maken die mensen raakt en waarop mensen kunnen meezingen. Ook zal ze moeten proberen om zoveel mogenlijk negatief nieuws dat vaak geschreven wordt over haar te voorkomen. Merkwaarden: Vrouwelijk, stoer, superster en showbizz. Merkpersoonlijkheid: Gepassioneerd, Diva, Bitch, Stoer en gezellig. Merkbelofte: Het merk belooft goede muziek te maken voor de fans en andere liefhebbers. Merk-kernconcept: Independent woman MERKUITERLIJK:

Zien: Zij geeft concerten en is vaak op de televisie te zien bij verschillende musis awards en shows. Ook is ze vaak te zien in haar videoclips die op verschillende music stations worden uitgezonden. Tastbare elementen: Ze speelt in films en geeft concerten. Horen: Haar muziek. Taal: Al haar liedjes zijn in het Amerikaans. Iconen: Haarzelf. MERKGEDRAG:

Producten / diensten: Muziek, concerten, acteren, zingen. Externe communicatie: Album reclames op televisie en het internet en haar muziek. Interne communicatie: Niet bekend. Onderneming: Niet bekend.


Merkstijldocument

>>


Merkstijldocument

Logo Dit is het uiteindelijke logo voor mijn merk Pixel Brain. Ik heb voor dit logo gekoze omdat ik met een beeldmerk wil uitstralen wat wij doen. Alles wat wij doen gaat via het menselijk brein. Ook onze inspiratie en creatieviteit komt hier vandaan. Deze creativiteit gebruiken wij om mee te denken met de wensen van de klant zodat

wij voor deze klanten een mooi plan kunnen bedenken en natuurlijk zelf uitvoeren. Wij werken alleen met pixels, vandaar Pixel Brain. Wij denken in pixels. Dingen die wij onder andere maken zijn foto´s videos en websites.

Fotografie Veel van de fotografie dat ik gebruik in mijn magazine is door mijzelf geschoten tijdens het World Statues Festival in Arnhem. Veel van deze foto´s leg ik in mijn magazine uit. Ook gebruik ik veel afbeeldingen gemaakt door Photoshop artiesten van Deviantart. Ik heb geen manupilaties van mijzelf gebruikt

(op de cover na) omdat ik de manupilaties van andere artiesten beter vond passen bij het magazine. De cover die ik voor het magazine heb gemaakt heb ik op een manier ontworpen zodat deze hier wel beter bij paste. Ongeveer op het einde van het magazine leg ik uit hoe ik deze gemaakt hebt.


Logo magazine

Ook voor mijn magazine heb ik een eigen logo gemaakt. Dit omdat ik wou gaan voor een ander thema, want een roze magazine zag ik niet zo zitten. Dit omdat ik graag een magazine wou maken vol met inspiratie, en daar moest ik echt even iets anders voor bedenken. Uiteindelijk heb ik een naam voor mijn logo verzonnen dat

nog wel een link heeft met Pixel Brain. Namelijk de naam Pixel Creative. Hiervoor heb ik een stoere vormgeving gekozen dat goed paste bij de cover van het magazine. Het gestreepte blokje aan de letter C stelt de “creatieve� pixel voor.

Tahoma B29

Lettertype Tahoma R19

D

Deze tekst is geschreven met het font Shruti, dikte is regular. Corps is 10.

Minion Pro r48

Dit is lettertype Tahoma r19. Dit lettertype gebruik ik voor mijn quotes

Deze tekst is geschreven met het font Shruti, dikte is regular. Corps is 10.

Typografie en kleur Dit zijn de lettertypes die ik uit heb gezocht om te gebruiken in mijn magazine. Ik heb deze fonts gekozen omdat ik fonts wilde gebruiken die erg leken op die van een magazine. Deze kwamen voor mij het dichtste in de buurt. De font minion pro wijkt erg af van de andere fonts, maar dit maakt niet veel uit omdat ik deze maar een keer in mijn magazine gebruik voor een kopje. Deze spread wijkt al erg af van de andere spreads.

De kleuren die ik uiteindelijk heb gekozen zijn deze felle kleuren. Deze kleuren verschillen met ieder hoofdstuk weer. Waarom ik alleen deze felle kleuren heb gekozen is omdat deze het beste werkte bij de vormgeving van de meeste spreads.


Digitaal Werkboek Branddesign  
Digitaal Werkboek Branddesign  

Werkboek voor het vak branddesign.

Advertisement