Page 1

PIXEL CREATIVE 01 | 1| OKTOBER 2012


INHOUD

Pixel Brain 25 oktober 2012

1 PRODUCT

Voor dit uitgave hebben wij de EOS Canon 7D weer uit de doos gehaald. Met de nieuwe update van Canon kan hij weer goed concurreren tegen de nieuwe modellen. Ook bespreken wij de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM.

2 FOTOGRAFIE

Het World Statues festival in Arnhem is geweest, en daar hebben we wat mooie plaatjes kunnen schieten. We bespreken deze foto’s en geven tips mee. Ook bespreken wij onze beleving van deze dag.

3 VIDEO

Philip Bloom is een van de bekenste film makers op het internet. In dit nummer vertellen we wat over zijn biografie en bespreken wij zijn werk.

4 PHOTOSHOP

Een lading aan inspiratie en tips voor de beginnende beeldbewerker. We laten het werk zien van de gevordenen en beschrijven de stappen die zij hebben ondernomen om hun werk perfect te maken.

5 UITLEG

Wil je net zo’n mooie cover maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want achterin in dit magazine geven wij je de uitleg!

PIXEL CREATIVE 01 | 2| OKTOBER 2012


1

2

3

4

PIXEL CREATIVE 01 | 3| OKTOBER 2012


PRODUCT

tekst: Gideon Veldhuis, Hans Kluppel

Scherp gesteld Canon EOS 7D

D

e onverwoesbare Canon EOS 7D lag al een tijd in de winkel, maar nu Canon voor deze camera een nieuwe update heeft uitgebracht kan hij weer prima concureren met andere nieuwe camera’s. Deze update voegt een aantal opties toe aan het systeem zoals manual audio en wat nieuwe functies in het menu die ook in de nieuwe modellen van de fabriekant zitten. Ook kan je nu nog meer foto’s achter elkaar schieten op hoge snelheid. De prijs voor deze geweldige camera is ook niet mis want deze is flink gedaald door de jaren heen. De prijs voor deze body bedraagt nu: € 1300,-. WWW.CANON.NL

Top lens

EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

A

ls je een fotograaf aan de kant van een voetbalveld ziet staan met een grote witte lens is de kans groot dat het een van deze kanjers is. Met zijn diafragma van f/2.8 zorgt hij voor uitstekende prestaties bij weinig licht, en is daardoor ook erg geliefd bij de meeste fotografen. Ook cameramannen gebruiken ze steeds vaker voor het schieten van videos, en daarbij is de image stabilization optie van deze lens echt een must. Ook wij raden deze alleskunner aan voor al uw fotografie en videos. Al zouden veel mensen er toch eerst even goed voor moeten sparen want goedkoop is die niet. De prijs van deze lens bedraagt ongeveer: € 2250,-. WWW.CANON.NL

Meer voor minder ADOBE LIGHTROOM 4

Adobe heeft Photoshop Lightroom 4 uitgebracht. Het programma behoeft nauwelijks introductie. De gebruiksvriendelijke beeldbewerkings- en archiveringstool en rawconverter is razend populair. Nieuw in versie 4 is de uitgebreide videosupport. Hiermee kun je videoclips opslaan, bekijken, bewerken en delen. Ideaal als je filmt met een dslr. Andere toevoegingen zijn de schaduwen/hooglichten-tool, een fotoboekapplicatie met handige templates en een organizer op basis van geotagging. De grote verassing is de prijs. Adobe Lightroom 4 kost met € 129,- bijna een derde minder dan vroeger. Een upgrade is er vanaf € 72,-. Een 30-dagen proefversie kun je downloaden via de website van Adobe. WWW.ADOBE.NL

PIXEL CREATIVE 01 | 4| OKTOBER 2012


PIXEL CREATIVE 01 | 5| OKTOBER 2012


FOTOGRAFIE

tekst: Gideon Veldhuis, worldstatues.nl

The Crowd. Foto door: Gideon Veldhuis

PIXEL CREATIVE 01 | 6| OKTOBER 2012


A World of Statues In deze eerste uitgave van creative laten we je een kijkje nemen in de Wereld van de levende standbeelden. Deze standbeelden verzamelen zich elk jaar in Arnhem tijdens het World Statues festival. Deze deelnemers vanuit allerlei landen van de wereld naar Arnhem in de hoop tot beste statue verkozen te worden. Het achtste editie van het wereldkampioenschap werdt dit jaar gepresenteerd in het laatste weekend van september. Definitie Een Living Statue betekent vertaald naar het Nederlands levend standbeeld. Levend, omdat het uitgevoerd wordt door een mens, en standbeeld omdat de kunst van het stilstaan centraal staat. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring, dan wel verwondering te brengen. Een

beweging is toegestaan als een kort levend moment dat bewust gekozen is als onderdeel van de act. Een beeld kan bestaan uit één of meerdere figuren. De acterende kunstenaars vormen de essentiële kern van hun beeld. Attributen en entourage kunnen een noodzakelijke aanvulling zijn. Foto’s Het World Statues festival in Arnhem is een aanrader voor iedereen die portret foto’s wilt leren schieten. De standbeelden bewegen af en toe, maar weglopen zullen ze niet. Neem daarom gerust de tijd om je foto te maken. Uiteraard zijn wij naar dit festival gegaan om te laten zien wat voor foto’s je hier kunt maken. Op de volgende bladzijde bespreken we deze foto’s, en geven wij u tips zodat u zelf ook mooie foto’s kunt maken op dit festival.

PIXEL CREATIVE 01 | 7| OKTOBER 2012


FOTOGRAFIE tekst: Gideon Veldhuis

Living Statues

Het jaarlijks evenement in Arnhem

Tips POSITIE Maak niet al je foto’s van voren, probeer eens een andere positie uit. Ga eens bijvoorbeeld door je knieën om een foto van onder te nemen.

LICHT TITEL Little Statue GEMAAKT DOOR Gideon Veldhuis CAMERA Canon EOS 7D LICHTGEVOELIDGHEID ISO 320 DIAFRAGMA F 2.8 SLUITERTIJD 1/2000 SEC

Maak gebruik van het licht. Probeer een positie te vinden waar de statue het beste wordt belicht door de zon. Als je vaker situaties meemaakt waar je te weinig licht hebt zou je eens kunnen zoeken naar een flitser. Voor een redelijk bedrag heb je al een 2dehans flitser. Al gaat een nieuwe veel langer mee.

SCHERPTE

D

eze kleine meid deed goed haar best stil te blijven staan met haar bloemen. Om haar heen liep veel publiek, maar gelukkig was er genoeg plek vrij om haar van alle kanten te fotograferen. De zon scheen fel, daarom heb ik mijn iso ver omlaag kunnen gooien naar 320. De rest van het licht gebruikte ik om mijn sluitertijd zo snel mogelijk te zetten zodat ik uiteindelijk een haarscherpe foto kreeg. Omdat ik niet wilde dat de omgeving de aandacht teveel weghaalde van de statue, heb ik mijn diafragma op 2.8 gezet en gebruik gemaakt van de 50mm van mijn Tamron 17-50mm f/2.8 lens. Achteraf vond ik dat de achtergrond toch teveel afleide, maar met Photoshop was dit snel aan te passen.

PIXEL CREATIVE 01 | 8| OKTOBER 2012

Een scherpe foto is vaak mooier dan een foto met ruis. Stel daarom als je te te weinig licht hebt je sluitertijd op een redelijke snelheid in, en gooi je iso omhoog. De meeste nieuwe camera’s vertonen bijna geen sporen van ruis rond een iso waarde van 1600. Met een fullframe camera kan je nog veel hoger.


TITEL Robbery GEMAAKT DOOR Gideon Veldhuis CAMERA Canon EOS 7D LICHTGEVOELIDGHEID ISO 640 DIAFRAGMA F 2.8 SLUITERTIJD 1/400 SEC

D

eze bankrover trok veel aandacht met zijn zelfgemaakte wapens. Er stond een grote groep menigte om hem heen waardoor het moeilijk was om meteen een goede foto te nemen. Daarom ben ik gaan wachten tot er een betere plek vrij kwam om te staan. Ik heb grijstinten voor deze foto gekozen omdat het mij mooi leek om de foto een ouderwetse sfeer te geven. De statue zelf was al zwart wit geverft. Om die reden zou de achtergrond af hebben geleid als ik deze in kleur had gehouden. Nader ben ik in Adobe Photoshop hard aan het werk gegaan om bepaalde delen van de foto beter naar voren te laten komen, zoals de wapens en het gezicht. De achtergrond heb ik iets minder scherp gemaakt waardoor de statue meer naar voren kwam. Uit de hele foto reeks die ik deze dag heb gemaakt was dit een van mijn beste foto’s.

TITEL Ice Skating Statue GEMAAKT DOOR Gideon Veldhuis CAMERA Canon EOS 7D LICHTGEVOELIDGHEID ISO 100 DIAFRAGMA F 3.5 SLUITERTIJD 1/100 SEC

O

Standbeelden lopen niet weg, dus neem gerust je tijd.

p deze dag was deze schaatsende statue een van de eerste in de stad die ik tegen kwam. Zij was samen met haar man verkleed als een stel schaatsende beelden. Natuurlijk niet op echt ijs, maar op een plateau dat er op leek. Omdat zij onder een boom stond was er minder licht dan dat er was bij de andere statues. Om deze reden heb ik mijn sluitertijd wat minder snel gezet. Ik heb voor een diafragma van f/3.5 gekozen om haar losser te maken van de achtergrond. In Adobe Bridge heb ik achteraf de kleuren iets meer naar voren laten komen, want deze waren hier en daar een beetje duf. Verder heb ik er niet teveel aan zitten te bewerken omdat ik deze foto zo simpel mogenlijk wou houden.

PIXEL CREATIVE 01 | 9| OKTOBER 2012


VIDEO

tekst: Gideon Veldhuis, Philip Bloom

Philip Bloom. Foto door: Zacuto

PIXEL CREATIVE 01 | 10| OKTOBER 2012


Philip Bloom

In de afgelopen 23+ jaar heeft Philip Bloom zijn passie om weten te zetten naar zijn carrière en heeft hij hierdoor plekken op de wereld mogen bezoeken waarvan hij ze eerst dacht nooit te kunnen zien. Hij heeft gefilmd, geregisseerd, en veel korte video’s en documentaires gemonteerd. In 2005 is hij zelfs genomineerd voor een BAFTA craft award voor zijn serie van korte films voor Sky News. “If I were Prime Minister”. Hij beschouwt zichzelf als een van de nieuwe generatie digitale filmmakers. In de afgelopen 5+ jaar heeft hij zich weten uit te groeien tot een van ’s werelds grootste evangelisten voor de laag budget film look. Dit is ook van de dingen waardoor hij op het internet erg bekend is geworden. Want met zijn eigen Canon dslr’s wist hij zonder daarvoor veel geld te hoeven uitgeven prachtige korte films te maken. Op zijn eigen site www.philipbloom.net en video’s op de site Vimeo.com leert hij andere film liefhebbers hoe zij zelf het beste van dit soort korte films kunnen maken, door het maken van online lessen en het delen van tips en adviesen.

PIXEL CREATIVE 01 | 11| OKTOBER 2012


VIDEO

tekst: Gideon Veldhuis

DSLR Video P

hilip Bloom weet als geen ander hoe je bijzonder mooie films kan maken met de dslr camera´s. Tijdens zijn carrière als film maker heeft hij vaak verschillende dslr camera´s gebruikt als de Canon 7D en de 5D Mark II & Mark III om tientallen schitterende korte films te maken. De komst van de dslr camera’s heeft de wereld van film helemaal weten te veranderen. Sinds de komst van deze camera’s is het mogenlijk geworden om met een laag budget zelf een film te maken van een goede kwaliteit. Daarnaast zijn ze klein en dus veel makkelijker mee te nemen dan andere camera’s voorheen. Ook op sites als Youtube en Vimeo zie je steeds meer film makers de overstap maken, omdat zij de voordelen van deze camera’s inzien. Om het filmen nog makkelijker te maken zijn er ook veel hulpmiddelen beschikbaar als schouderstatiefen, viewfinder, externe monitoren en meer. Met deze hulpmiddelen is het bijna een eitje om professionele films te maken, de rest ligt natuurlijk bij de film maker zelf.

PIXEL CREATIVE 01 | 12| OKTOBER 2012


Een frame uit de video Sofia’s People

S

ofia´s people is door Philip´s Canon EOS 5D MK II geschoten met daarop een Zeiss ZF 50mm 1.4 lens vastgemaakt met de Nikon mount. 50mm 1.4 is een perfecte lens voor portretten zoals Philip deze maakte in Sofia´s People. Een lichtsterkte van 1.4 zorgt voor die mooie ontscherpte in de achtergrond van deze frame. Ook kan je met een lichtsterkte van 1.4 makkelijk in de avond films schieten. De Canon EOS 5D MK II is een fullframe camera. Daarom is hij al veel beter in het donker dan een crop sensored camera als de Canon EOS 7D. Als je daarom van plan bent om videos te maken in het donker is de Canon EOS 5D MK II de aanrader.

Wees niet bang om mensen te benaderen, veel vinden het juist leuk om mee te werken.

A

ls je zelf veel wilt leren over film technieken en verschillende camera’s, raden we je aan de website van Philip Bloom zelf te bekijken. (Philipbloom.net) Op deze website plaatst Philip Bloom bijna dagelijks updates over wat hij allemaal mee maakt in de film wereld. Ook maakt hij zelf uitgebreide reviews van de nieuwste camera’s. Een andere plek waar je veel informatie kunt opdoen is de film school op vimeo.com. Hier delen gebruikers van de video site hun eigen tutorials. Deze worden door Vimeo in catogorien geplaats waardoor je makkelijk de lessen kan vinden waar jij naar zoekt. Ook de lessen van Philip Bloom zijn hier te vinden. Deze lessen leren je alles over de basis van het filmen met dslr camera’s. Philip Bloom tijdens het filmen

PIXEL CREATIVE 01 | 13| OKTOBER 2012


PHOTOSHOP tekst: Gideon Veldhuis

Photo manupilaties

Van de gevorderden op Deviantart

O

p de grote website deviantart.com plaatsen duizenden digitale artiesten dagelijks hun nieuwste werk, om deze onder de aandacht te brengen. Andere gebruikers van de website kunnen hier dan een reactie of feedback op geven en deze toevoegen aan hun favorieten. Als je zelf veel digitale foto’s of foto manupilaties maakt en deze wilt delen met het grote publiek, moet je deze site proberen. Wel is het lastig om meteen in de belangstelling te komen, hiervoor is het belangrijk wel iets te delen wat het grote publiek aanspreekt.

Red Riding Hood

Dit is een van de foto manupilaties van Wojciech Magierski. Een Digitale artiest uit Polen. Hier is een foto van een vrouw omgetoverd tot roodkapje door midden van de Photoshop Brushes.

Foto door: Mayer George Vladimirovich

PIXEL CREATIVE 01 | 14| OKTOBER 2012


A

ls je zelf begint met het maken van foto manupilaties is erg erg aan te raden veel te oefenen. Bekijk het werk van andere digitale artiesten en maak het eens na. Op deze manier leer je op een snelle manier waarom de maker verschillende methodes heeft gebruikt om tot zijn eindresultaat te komen, en kan je deze methodes later toepassen in je eigen werk. Als je geen inspiratie hebt zijn er verschillende websites waar je deze kunt opdoen. Mijn meest gebruikte website hiervoor is Abduzeedo.com. Hier worden dagelijks verschillende soorten inspiraties gedeeld.

Van architectuur tot logo’s, alles is hier te vinden om je inspiratie een boost te geven. Als je zelf wat hebt gemaakt waarmee je denkt andere te kunnen inspireren kan je deze proberen te delen met andere Abduzeedo gebruikers. Als je werk goed genoeg is zullen de mensen van Abduzeedo deze meenemen in hun Daily Inspiration. Wees ook niet bang om kritiek te ontvangen op je werk. Kritiek is nooit leuk, maar het kan wel handig zijn voor jezelf. Je kan alleen maar beter worden wanneer je weet dat je iets fout of iets goed doet. Dus probeer er naar de luisteren.

G

a je zelf beginnen met een foto manupilatie? Dan is het handig om eerst te gaan zoeken naar een scherpe afbeelding op een groot formaat. Dit werkt makkelijker, en je kan het uiteindelijk voor meerdere doeleinden gebruiken dan alleen het internet. Daarnaast is het ook aan te raden om voor gratis brushes te kijken op Deviantart. Veel digitale artiesten die hun brood verdienen met het maken van schitterende portretten bieden vaak voor niets hun brush set aan. Deze zijn uiterst goed te gebruiken voor je eigen foto manupilaties zoals bij Red Riding Hood is gedaan. Voor andere stock beelden zoals achtergronden, modellen en ander foto materiaal kan je het beste zoeken in de stock sectie van Deviantart, of Stock websites als shutterstock.com

Sisters

Een andere foto manupilatie van Wojciech Magiersk. Om tot dit resultaat te komen zijn veel foto’s gecombineerd door ze met elkaar te blenden. Veel andere details zijn er zelf bij getekend.

Wees niet bang voor kritiek, het maakt je alleen maar beter.

PIXEL CREATIVE 01 | 15| OKTOBER 2012


PHOTOSHOP tekst: Gideon Veldhuis

A

lle wegen leiden naar Rome, en dat is in Photoshop ook zo! Ga niet alleen bezig met het idee dat je al voor ogen had, maar probeer dingen uit! Vaak zul je dan zien dat er veel meer andere alternatieven zijn voor je idee, eindeloos veel stijlen van vormgeving en ga zo maar door. Met Photoshop kan je eindeloos doorgaan. Schrik daarom ook niet als je hoort hoelang menig digitale artiest bezig is met het werken aan zijn Photo Manupilaties.

Snow Queen

Dit is het resultaat van een foto dat helemaal bewerkt is met de Photoshop brushes. Dit vereist veel oefening en is niet zomaar binnen een paar uur gedaan.

Liquid Soul

Bijna niets is meer over van het origineel, alles is bewerkt door de Photoshop brushes. Er is gekozen voor de kleuren zwart met blauw/groen voor een mooie look.

Een groot deel van de tijd wordt besteed in het zoeken van verschillende afbeeldingen op het internet. Probeer daarom met duidelijke zoektermen te werken zodat de kans groter wordt om de afbeelding te vinden waar je naar zoekt. Vermeid de meeste Stock websites tenzij je veel geld over hebt voor je afbeeldingen. De meeste stock websites vragen namelijk een geld bedrag voor hun foto’s. Als je gratis stock foto’s zoekt kan je beter zoeken op de term, Royal free. Dit betekend dat de gebruiker alleen deze afbeeldingen mag gebruiken als hij zich houdt aan de regels.

Het zoeken van foto’s kan veel tijd kosten. Gebruik daarom duidelijke zoektermen.

V

raag mensen op je heen vaak om hun mening en deel je werk via verschillende media. Op deze manier krijg je veel feedback en dit helpt je erg snel te groeien. Vinden mensen je werk niet mooi? Vraag ze dan wat ze er niet mooi aan vinden, en hoe je het beter zou kunnen doen. Als je je wilt onderscheiden van andere digitale artiesten kan je proberen opzoek te gaan naar je eigen manier van vormgeven. Veel van het werk op Deviantart lijkt erg op elkaar omdat deze artiesten geen eigen manier van vormgeving hebben. Het werk van een artiest dat wel een eigen stijl heeft springt er vaker tussenuit. Probeer zoveel mogelijk stijlen na te bootsen tot dat je er een heb gevonden die het beste bij je past. Pas dan heb je een grotere kans om bekender te worden.

PIXEL CREATIVE 01 | 16| OKTOBER 2012


je geen foto’s van het W ilinternet gebruiken, maar

die van jezelf? Dat kan natuurlijk. Let er dan alleen wel eerst op dat je fotocamera grote en scherpe foto’s kan maken. Belichting is ook belangrijk. Een foto dat slecht belicht is kan moeilijker te bewerken zijn omdat deze vaak niet helemaal goed lichter zijn te maken. Een goed resultaat is al te halen met een gewone dslr camera en een redelijke flitser. Vraag gerust een van je vrienden een om een reflectiescherm vast te houden. Dit kan er voor zorgen dat het model beter belicht wordt. Maar waar vind je zo’n mooi model nou? Misschien vind iemand in je vriendenkring het wel leuk om eens voor de camera te gaan staan. Of als je goed bent kan je zelf proberen modellen te benaderen op het internet. Veel van hen willen graag mee werken zolang jij mooie foto’s van hen weet te maken.

Ook modellen werken graag mee aan je manupilaties voor hun eigen portfolio.

B

Meer kleur? Probeer dan eens de Curves optie. Zo kan je gemakkelijk de hele sfeer in een foto aanpassen. Als je niet wilt dat de hele foto aangepast wordt, kan je proberen een laagmasker toe te passen.

Donder en bliksem Om dit effect na te bootsen kan je afbeeldingen van echte bliksem gebruiken. Deze blend je door middel van de lagen opties. Gooi er daarna een flare overheen voor het realistische licht effect.

Voorkomen is beter dan.. Niet alles hoeft gedaan te worden in Photoshop. Tijdens het fotograferen kan je al werken met verschilende kleuren licht. Dit scheelt later een hoop gedoe in Photoshop en het ziet er vaak al beter uit.

Wrath, een van de foto manupilaties van Michelle Monique. Een groot artiest op Deviantart.com >>

eeld bewerking zorgt ervoor dan je foto’s een stuk mooier worden dan dat ze eerst waren. Wees er alleen niet te overdreven mee, want in de meeste gevallen is minder juist beter dan teveel. Om je foto’s al een stuk meer tot zijn recht te laten komen kan je de curve tool of de niveus optie gebruiken. Hierdoor kan je het contrast en de kleuren in een foto aanpassen naar je eigen smaak. Om het je nog makkelijker te maken je foto’s te bewerken hebben verschillende ontwikkelaars gewerkt aan velen plugins voor Adobe Photoshop. Deze plugins worden veel gebruikt door velen beroeps fotografen omdat ze hun het werk een stuk eenvoudiger maken.

Een van deze ontwikkelaars is Nik Software. Dit bedrijf heeft door de jaren heen veel verschillende plugins ontwikkeld, zoals the plugin Silver. Deze plugin veranderd je normale foto’s in hele mooie zwart wit foto’s. En niet zomaar zwart wit. Deze komen erg in de buurt van die van een professional. Hun overige software kan gebruikt worden om ruis uit een foto te halen, of om verschillende delen in een foto snel en eenvoudig licht of donker te maken zonder dat andere delen van de foto hier ook door aangepast wordt. Deze plugins zijn zeker het geld waard als je dagelijks je geld verdiend met het fotograferen. Bekijk de website voor meer info: Niksoftware.com

PIXEL CREATIVE 01 | 17| OKTOBER 2012


UITLEG

tekst: Gideon Veldhuis

LEES EERST DIT. Om deze stappen goed te kunnen doorlopen is het aanbevolen een nieuwere versie van Adobe Photoshop, cs 5 of 6 te gebruiken. Als je niet beschikt over een van deze versies kunt u op de site adobe.com een gratis proefversie van 30 dagen downloaden om deze uitleg alsnog te kunnen volgen.

Voor de bewerking. Foto door: Jlior

Voor deze uitleg is er een foto gekozen waarvan een mooie cover gemaakt kan worden. Daarnaast draagt het model mooie kleding dat je nog beter naar voren kan laten komen met de tools die ik later uitleg. De licht grijze achtergrond is niet helemaal ideaal voor het uitsnijden van de foto maar dat nemen we maar graag voor lief.

Na de bewerking. Door: Gideon Veldhuis

Met de stappen in deze uitleg zou je precies hetzelfde moeten kunnen doen, om precies zo’n foto manupilatie te maken. Natuurlijk geldt hier ook dat ervaring het allemaal wel gemakkelijker voor je maakt. Afbeeldingen zoals de veren die gebruikt zijn voor deze manupilatie zijn makkelijk op het internet te vinden als je de zoekterm stock gebruikt.

A

ls je bezig gaat met het maken van een foto manupilatie is het aan te raden om je lagen allemaal een naam te geven. Dit verkomt een hoop gedoe wanneer je met tientallen lagen begint te werken. Daarnaast is het altijd even goed om na een tijdje even een pauze te houden, zodat je niet telang met hetzelfde beeld in gedachten loopt. Als je terug komt kijk je misschien anders tegen je ontwerp aan en haal je andere fouten eruit. Voor grote stock beelden is het aan te raden om te kijken op Deviantart. Op deze website bieden veel fotografen hun stocks aan, die vrij zijn te gebruiken voor je eigen werk. PIXEL CREATIVE 01 | 18| OKTOBER 2012


Move Tool

De move tool gebruik je om je geselecteerde laag te verplaatsen binnen je werkveld. Deze tool kan ook gebruikt worden om snel een andere laag de selecteren door de rechtermuisknop te gebruiken.

Healing Brush

Deze tool gebruik je om littekens of andere minder mooie delen van het lichaam weg te werken. Deze tool kan ook gebruikt worden om hele objecten in een foto weg te werken zoals een steen op een wegdek.

Pen Tool

De pen tool is een van de beste methodes om je beelden vrijstaand te maken. Het verrijst wel veel oefening om deze tool onder de knie te krijgen. Als je deze tool eenmaal kent wil je niet meer anders!

Clone Stamp

Deze is aan te raden aan iedereen die graag de puistjes wegwerkt uit een foto. Hou je alt knop ingedrukt om een bepaald punt op te pakken en laat deze los om dit gebied te plakken.

Blur Tool

Met de blur tool kan je gedeeltes van je beelden ontscherp maken zoals hier is gedaan. Net zoals de ontscherpte in een foto. Door dit te doen komt het model meer naar voren

Layer Blending

Door je layer opties te veranderen kun je je beelden laten blenden in de achtergrond. Door deze optie kan je alleen het lichte uit een foto door laten komen. Hieronder een goed voorbeeld van het resultaat.

Dodge/Burn

De dodge en burn tools zijn de tools om je foto’s een boost te geven. Deze tools gebruik je om delen van de foto donkerder of lichter te maken. Deze techniek wordt veel gebruikt om de ogen meer te laten stralen. PIXEL CREATIVE 01 | 19| OKTOBER 2012


GIDEON VELDHUIS KLAS: C1D BRANDDESIGN 2012

PIXEL CREATIVE 01 | 20| OKTOBER 2012

Pixel Creative 01  

Het magazine voor de creatieve geest. Voor de opleiding Branddesign kregen wij de opdracht een eigen magazine te maken. Dit is waar ik uitei...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you