__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

NIEUWSBRIEF

Stichting voetbalschool Piet van der Kuil

De eerste training van het seizoen 2010-2011 is een feit!! Tientallen spelers kwamen uit de hele regio voor de eerste training van de voetbalschool. Om getraind te gaan worden door de trainers van de voetbalschool. De eerste training kwam er 63 spelers naar de voetbalschool en de 2e training maar liefst 84 spelerstjes die afreisden naar sportpark Schoonenberg. De bekende trainers stonden weer op het veld. Ruud van Rhee, Hans Nieuwehuis, Dennis Gouda, Cees Snijders, Huib de Vries, Kees Dam.

1e jaargang 1e editie

De bal is weer gaan rollen!!!

En zijn na 1 jaar afwezigheid zijn weer teruggekeerd, de heren Jack Binkhorst en Gerard van Kouteren. We heten de 2 heren weer van harten welkom. Vanaf dit seizoen worden er ook C - junioren gescout. Ruud van Rhee zal deze groep gaan trainen. Hans Nieuwehuis zal dit seizoen de 2ejaars D - pupillen onder zijn hoede gaan nemen. Waarbij de 2 heren Jack Binkhorst en Gerard van Kouteren zullen de 1e jaars D - pupillen gaan trainen. Dennis Gouda zal zoals al jaren de 2e jaars E gaan trainen.

‌En het groentje van de voetbalschool Huib de Vries zal de 1e jaars E - pupillen gaan trainen, samen met de oude rot in het vak Cees Snijders. En we moeten zeker niet vergeten onze keepers trainer Kees Dam. Die de keepers van de voetbalschool gaat trainen. Onveranderd zijn we in de scouting. Ome Ed Ongena zal elke week weer de velden in de regio rond struinen om talanten naar de voetbalschool te halen. We hebben ook nog mensen achter de schermen. Die u iets minder ziet maar ook een hoop werk verzetten. Is de gene die over de centjes gaat is Jos van der Klei. En we hebben natuurlijk de man met de bril achter de bar waar hij liever niet staat. Maar liever op het veld is onze voorzitter Gian Zandona. En natuurlijk de grondlegger van de voetbalschool Ome Piet van der Kuil als hoofdtrainer. En niet te vergeten achter de bar onze toppers die u van een kop koffie of thee voorzien Astrid en Miranda. We gaan met zijn alle proberen er een fantastisch seizoen van te maken!!!

S.V.S Piet van der Kuil De stichting is een voortzetting van de Voetbalschool van Piet van der Kuil welke in de huidige vorm alweer sinds 2001 bestaat. Zowel in de oude - als de huidige opzet staat voorop dat de Voetbalschool onafhankelijk van welke vereniging/Bvo dan ook functioneert. De spelertjes blijven gewoon lid van hun eigen vereniging en worden in een "uitdagende" omgeving in alle facetten van het voetbal onderwezen. Om dit te bereiken hebben we sinds de oprichting van de stichting eind 2006 het volgende gedaan: Hoofdtrainer en vormgever is en blijft Piet van der Kuil. Uitdagende voetbalomgeving. Selectieve groep voetballertjes in de verschillende leeftijdscategorieĂŤn. Goede trainingsmaterialen voor zowel de voetballers als de trainers. Sterke groep trainers met uitstraling, opleiding en didactische kwaliteiten.

De doelstelling van de Voetbalschool is dan ook even simpel als helder:

"Het geven van aanvullende voetbaltrainingen aan jonge bovengemiddeld getalenteerde voetballertjes in de leeftijdscategorie van 7 t/ m 14 jaar (F t/m C) ".

"De bal direct spelen vraagt meer techniek dan hem 2000 keer hooghouden" Johan Cruijff


De Speler : Deze editie van De speler hebben we Menno Kamstra 13 jaar

Speelt bij IJ.V.V. Stormvogels in de C1 2e divisie landelijk

Menno mogen wij jou een vedette noemen van de voetbalschool?? Nou, vedette..... Dat is teveel eer, maar ik durf wel te zeggen dat ik goed ben en veel heb geleerd en mezelf nog steeds kan en wil verbeteren.

Menno Kamstra in actie tijdens de training van de C - Junioren

trainingsvorm

Wat vindt je van de voetbalschool??

Top. Altijd leuk om extra te trainen en nieuwe trucjes te leren of trucjes te verbeteren. De trainers zijn enthousiast en gedreven. Ze willen je echt beter maken.

Deze training is ook op onze website te vinden www.svspietvanderkuil.nl

Je zit nu al een tijdje bij de voetbalschool wat heb je tot nu toe allemaal geleerd?? Veel, met name technische dingen zoals kappen, draaien, overstappen, schaar, dubbele schaar etc.etc. Is een goede techniek hebben belangrijk in het voetballen?? Jazeker, zonder de juiste techniek kan je beter een andere sport gaan doen. Voetbal en techniek gaan samen.

Op de voetbalschool letten we vooral op uitvoering van de basistechnieken. Op de afbeelding staat een training die wij geven op de voetbalschool. U ziet een warming–up zonder bal en met bal in 1 vorm. Die vorm is in de “volksmond” de Y -vorm. Op de voetbalschool starten we de warming - up allemaal met de Y vorm. Maar waar let je dan op met de vorm? Zonder bal op uitvoering van een goede stand van het lichaam dus op de lichaamshouding. En met bal de technische vaardigheid bijv. of de speler goed opengedraaid staat of de speler een vooractie maakt. Of de speler het met het juiste been de bal speelt of ie de bal goed raakt.

Je broertje ( Robin ) zit ook op de voetbalschool toch??? Ja, hij is nu 2e jaars E, dus zijn 2e jaar bij de voetbalschool. Hij wilde ook zo graag op zondagochtend mee. wat zou je willen bereiken met het voetballen?? Mijn doel is om bij Telstar te gaan voetballen en misschien daarna naar een grotere club gaan.

De volgende vorm wordt ook regelmatig gedaan bij de voetbalschool. Deze vorm is perfect voor het uitvoeren van de basistechnieken. Je kan de voor d.m.v de pilonnen kort bij elkaar of verder uit elkaar zodat spelers die deze techniek nog niet voldoende beheersen, meer tijd en ruimte krijgen om hun techniek aan te slijpen. De spelers die de basistechniek wel beheersen kun je d.m.v. de ruimte’s tussen de pillonnen kleiner te maken, naar een hoger niveau. In deze vorm is het van essentiel belang, om de onderlinge afstanden van elkaar, de organisatie, en de balsnelheid te bewaken

S.V.S. Piet van der Kuil was uitgenodigd bij SC Telstar een voorwedstrijd te spelen dat deden ze onderling tegen elkaar. Daarna mochten de spelers van de voetbalschool samen met de spelers van Telstar en FC Dordrecht het veld op te lopen. Een geweldige beleving en de jongens vonden het geweldig dat was aan de koppies te zien. Wij willen SC telstar bedanken voor deze mogelijkheid BEDANKT!!

Met dank aan onze sponsor: T.H Constructie Bouwbedrijf Haarlem, Bloemenkiosk Jan Cop, Schalkwijk project furnishing Corbey Company groothandel in sportmedische artikelen, Sport 2000 IJmuiden

Profile for gianvittorio

nieuwsbrief SVS Piet van der Kuil 01 01  

nieuwsbrief SVS Piet van der Kuil 01 01

nieuwsbrief SVS Piet van der Kuil 01 01  

nieuwsbrief SVS Piet van der Kuil 01 01

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded