Page 1

Sufletul femeii Nr. 2 – iunie 2012

O revistă pentru sufletul tău!


Salutare dragele mele, sunt Tania Tiţa şi sunt iniţiatorul programului de dezvoltare personală şi spirituală pentru femei, GhidulTuturorFemeilor.ro – de asemenea sunt şi fondatorul acestei reviste – Sufletul Femeii – o revistă şi un program ce îşi doresc să fie aproape de sufletul tău: să te inspire, să-ţi dea curaj să trăieşti viaţa visurilor tale şi să te ajute să te redescoperi, săţi găseşti autenticitatea, iubirea de sine şi de viaţă şi să-ţi regăseşti în interiorul inimii tale Scânteia Divină – adevărata forţă a lui Dumnezeu! Având claritate, încredere şi prezenţă divină în viaţa ta, eşti gata să trăieşti aşa cum meriţi prin drept divin. Îţi cunosc sufletul şi îl simt la fel ca pe al meu, de aceea mi-am dedicat viaţa şi menirea pentru a fi alături de tine în călătoria desăvârşirii sufletului tău! Te aştept alături de noi! Dă-ţi voie să străluceşti! E şansa pe care sufletul tău ţi-o oferă! Ascultă-te! E chemare divină! www.GhidulTuturorFemeilor.ro http://www.facebook.com/GhidulTuturorFemeilor http://www.facebook.com/RevistaSufletulFemeii


Jurnal de Femeie. Femeia este frumuseţea adăugată de Dumnezeu – Minunii! Ion Buga În interiorul fiecărei femei există o forţă imensă, care poartă de multe ori foarte multe nume: unii o numesc Dumnezeu, Inspiraţie, Kundalini, Divinitate, Inteligenţă Creatoare, Energia Vieţii, Forţă Divină, Puterea Supremă, iar alţii o numesc simplu:

Puterea Feminină. Dacă doreşti să fii fericită şi împăcată cu viaţa ta, treci dincolo de prejudecăţile minţii tale şi de barierele pe care singură ţi le pui cu privire la ce e posibil sau nu e posibil în această viaţă. Alege să rămâi goală, să te dezbraci de aceste măşti ce nu sunt ale tale şi alege să-ţi umpli rezervorul inimii cu iubire şi bucurie din Acum! Fă pace cu trecutul, lasă viitorul să vină natural, iar tu bucură-te de tine, de viaţa ta, de oamenii din jurul tău, acum, în acest moment prezent. Nu-ţi da ani din viaţă pentru ceva ce a trecut sau pentru ceva ce "crezi" tu că ar putea să se întâmple. Toată frumuseţea lumii e în ACUM şi în TINE! Conştientizează acest lucru şi Bucură-te de el! Lectură plăcută!


Valoarea sufletului meu de Dincă Carmen Nimic mai potrivit pentru revista “Sufletul femeii” decât o poveste despre suflet. Mi-au trebuit mulţi ani să pot conştientiza valorile ce mi-au fost dăruite în copilărie, de acel bunic cu părul alb, un exemplu de demnitate, care zi de zi, neobosit, mă ajuta să descopăr “frumosul vieţii”. Deşi , ros de suferinţa bolii, muncea în fiecare zi cu o dedicare şi o bucurie uimitoare. Zâmbetul nu îl părăsea, blândeţea vocii era mereu aceeaşi, găsea puterea şi timpul pentru a dărui în jurul lui cuvinte frumoase. Era vesel, glumea şi râdea cu poftă.

Primeam lecţia “A dărui pentru a primi” în fiecare zi.

Primeam lecţia “a dărui pentru a primi” în fiecare zi. Fiecare pom avea povestea lui, trebuia îngrijit cu dragoste şi bucurie, acestea fiind darurile noastre pentru el, ca mai apoi şi el, pomul, ne va recompensa cu fructe sănătoase şi gustoase. Trebuia să fiu recunoscatoare ploii şi soarelui care m-au ajutat în acest proces de îngrijire al plantelor. Acelaşi tratament îl ofeream şi florilor, iar acea explozie multicoloră, de parfum şi frumuseţe, era recompensa pentru grija şi dăruirea cu care au fost îngrijite.


Se bucura şi admira fiecare floare în parte. Găinile erau libere, aveau nume, iar el, bunicul, le vorbea şi ele parcă îi ofereau recunoştinţa pentru libertate şi nu stricau grădina. Iar seara la culcare, primeam un alt dar minunat...Credinţa. Transforma cuvintele bibliei în mici povestioare drăguţe ce mi le împărtăşea cu atât de multă culoare şi emoţie încât parcă trăiam acele întâmplări pline de înţelepciune. Chiar şi atunci când greşeam, mă mustra cu blândeţe, deoarece mintea era cea care trebuia să înveţe, nu sufletul să sufere. Astfel, acest om minunat, prin iubirea şi dăruirea lui, mi-a transformat copilăria într-o frumoasă poveste în care mica prinţesă trăia fericită în magicul ei palat. De unde avea acea putere? Cum reuşea? Acestea au fost mereu întrebările mele.

Mi-am pierdut bunicul când încă eram un copil şi nu am reuşit să pot afla răspunsul de la el. Dar acum ştiu. Ştiu că el a reuşit să descopere arta, secretul, magia, de a vedea pe Dumnezeu în tot. Ce este viaţa? Suflet în trup am putea spune? Dar ce este sufletul? De unde vine el? Specialişti de pretutindeni au încercat să îl definească, ba chiar au spus că ar cântări exact 7 grame. Eu ştiu că viaţa a avut altă culoare pentru mine, atunci când am realizat că sufletul este darul divin, steluţa din divinitate, că este cel mai preţios dar de care voi avea grijă şi că, în fiecare dintre noi străluceşte această steluţă divină.


De atunci am grijă să îmi protejez sufletul, al meu şi al celor din jur. Se întâmplă să fim obosite sau poate abătute, iar copilul nostru poate sparge o cană. Reacţionam de cele mai multe ori cu supărare şi remarci, uneori dureroase, la adresa copilului pentru neatenţia lui, iar astfel sufletul lui, dar şi al nostru devine trist. Apoi la venirea soţului o atmosferă apăsătoare pluteşte în casă. Nimic mai prielnic pentru o atitudine deloc plăcută şi uşor o altă remarcă neplăcută poate apărea.

Ce s-a întâmplat? O seară stricată, trei suflete triste şi apăsate. De ce? De la o cană? Este ea oare atât de valoroasă, încât să iau din strălucirea şi bucuria sufletului? Eu cred că nu. Am fost înzestraţi cu tot ce avem nevoie pentru a ne bucura de această viaţă, de oamenii din jurul nostru.

Dăruieşte-i şi tu sufletului bucurie, prin ceea ce gândeşti, prin acţiunile tale, prin frumoasele cuvinte ce le poţi spune altora, ascultă muzica ce îl face să vibreze, citeşte, vizionează filmele ce îţi aduc bucurie, zâmbeşte şi dăruieşte –i iubirea ta şi a celor din jur. Nu permite emoţiilor negative ca supărarea, tristeţea, ura , invidia, teama, neîncrederea, să îţi ia din strălucirea sufletului. Nu uita că mintea judecă dar sufletul simte, el trăieşte emoţia pe care gândurile tale o transmit! Lasă grijile, ai încredere şi învaţă să trăieşti! Ai încredere în sufletul tău şi ascultă-l. Este indicatorul perfect care transmite dacă eşti în rezonanţă cu Universul. “În fiecare dimineaţă când se opreşte soneria ceasului avem o ocazie cu totul nouă de a face ce vrem cu orele care ne-au fost dăruite. Şi această tablă goală ne este daruită în fiecare zi, pentru tot restul vieţii.” Hyrum Smith


Ca fiinţe umane ar trebui să fim buni. Ar putea părea atât de simplu şi de evident, încât poate te întrebi de ce aş încheia aşa. Însă una dintre greşelile pe care le facem cel mai des este să ignorăm cele mai simple şi mai mari adevăruri ale vieţii. Eu am făcut acest lucru mulţi ani. Mi-a luat timp să înţeleg unul dintre cele mai simple şi mai mari adevăruri: acela că există o legătură între bunătate, sănătate şi starea noastră de bine. “Respectul de sine este acel sentiment din străfundurile sufletului, pe care îl ai despre valoarea ta.” Denis Waitley

Descoperă valoarea sufletului tău, minunată femeie!

Cu toată dragostea pentru voi, vă dăruiesc cele mai frumoase gânduri! Carmen Dincă http://www.facebook.com/dinca.carmen


Minunea unei săptămâni

de Andreea Biriş

Acum două săptămâni m-am întors din nou în Bucureşti, după 3 luni în care am cunoscut o viaţă liniştită, relaxată, o viaţă plină de zâmbet în Oradea. Şi mi-am zis eu aşa....dacă tot trebuie să mai stau aici o perioadă, ia să vedem cum e să trăiesc perioada asta total conştientă de fiecare moment. Acum că nu am reuşit chiar fiecare moment, vă rog să mă iertaţi....dar sunt un suflet de femeie deschis şi care crede în fiecare moment că este unul extraordinar, exact aşa cum e el... M-am întors şi m-am gândit să fac un fel de joc. Jocul de-a observatorul. Şi mi-am propus ca timp de o săptămână să fiu cel mai fin observator a tot ce se întâmplă în jurul meu. Cum mi s-a schimbat viaţa, sau mai bine zis, ce am observat eu că s-a întâmplat în decurs de o săptămână? Dacă o iei aşa, e o perioadă foarte scurtă...în care nu se poate întâmpla nimic (oare??? ) ...sau se pot întâmpla foarte multe. Şi am promis că săptămâna asta o să o povestesc într-un articol. Cu toate insighturile. Cu toate trăirile. Cu toate experienţele.


Şi cum am tot zis că voi ţine un jurnal în acest sens, Tania Tiţa m-a onorat cu posibilitatea de a împărtăşi cu voi experienţele şi trăile mele ca femeie, către voi, alte femei minunate şi extraordinare care vă puteţi trăi viaţa exact aşa cum vă doriţi voi. Trebuie să alegeţi să vă doriţi asta, să ştiţi ce vă doriţi! Deci, cum a fost? A fost o săptămână plină de senzaţii! O săptămână plină de învăţături care pot face o mare diferenţă de acum înainte în viaţa mea! Dar să o luăm cu începutul. O sâmbătă frumoasă, caldă de mai...:) Bineînţeles că o cafea alături de prietenele tale sunt un adevărat elixir pentru suflet. Aşa, o cafea între fete...:) La un strop de vorbă şi de discuţii drăguţe...:) Aşa mi-am început eu călătoria de săptămâna asta. Şi s-a prelungit toată această discuţie...de la ora 14 la ora 22,30! Între timp mai trebuia să onorez şi o altă invitaţie! Şi în timp ce mă încerca un sentiment de vinovăţie că am promis că merg la cealaltă întâlnire...şi un sentiment de conflict interior…. că trebuie să plec dar în acelaşi timp mă simţeam atât de bine...prietena mea s-a uitat la mine şi senina mi-a zis: Ştii, ai dreptul să te răzgândeşti! Ai dreptul să alegi unde îţi doreşti să fii! Atunci mi-am dat seama că în fiecare moment avem posibilitatea de a ne urma sufletul. Nu mintea, nu vocea aceea interioară care spune în permanenţă „ai promis”, „trebuie să mergi”. Întotdeauna uită-te în sufletul tău, în inima ta şi întreabăte: „inima mea ce spune?”, „dacă nu aş avea nicio presiune din nicio parte, ce-mi doresc eu cu adevărat în acest moment? Eu, Andreea...”, „Ce m-ar face în acest moment să mă simt bine, că îmi aduce bucurie?”


Şi, am rămas cu prietena mea şi m-am simţit extraordinar. În drum spre casă, aveam un sentiment de bine, un sentiment de respect pentru mine.

Singurul răspuns pe care l-am găsit este că suntem atât de obişnuiţi cu noi, încât uităm, nu mai considerăm că trebuie să ne acordăm atenţie. Şi atunci, găsim ceva exterior....şi acolo Că am făcut exact ceea ce am refulăm. simţit! Ei bine, ce ar însemna pentru Fetelor, nu uitaţi...avem dreptul mine să mă răsfaţ? Şi mi-am de a ne respecta. oferit clipe de răsfăţ. Am fost la coafor(tuns, vopsit, tratament...) Ce înseamnă respectul faţă de Multe dintre voi pot să-mi noi? zică...nu-mi permit să dau 300 de lei pentru aşa un răsfăţ. De foarte multe ori simţim nevoia să dăm în jur iubire, respect...iar Cineva mi-a zis odată că ceilalţi primesc toată iubirea niciodată o problemă nu vine noastră. fără soluţie. Dă căutare pe net pe promoţii. Mi-am facut tot Întrebarea mea însă este: cât de acest program la doar 45 lei şi multă iubire şi respect ne ia ghiciţi cât de fericită am fost? acordăm nouă? Un masaj...îl meriţi din plin. Poate îţi place să te plimbi în Câtă iubire dăm înspre noi şi parc. Du-te! Ia o carte şi citeşte. câtă iubire dăm în exteriorul Umple-ţi cada cu spumă, un nostru. De multe ori m-am pahar de vin, lumânărele...şi întrebat de ce ne e mai uşor să răsfăţul este garantat! oferim celor din jurul nostru decât nouă înşine?


Poţi face orice îţi trece prin cap cu singura condiţie să te răsfeţi pe tine exact aşa cum ai răsfăţa-o pe cea mai bună prietenă a ta! Am fost foarte atentă la gândurile mele. Am trăit foarte multe momente de conştienţă! E atât de simplu să faci asta...pur şi simplu să trăieşti conştient. Să îţi priveşti gândurile, sentimentele, să vorbeşti cu tine, să fii atentă la tine. Am văzut foarte clar când îmi plăcea ceva şi când nu-mi plăcea ceva. Şi am fost în acţiune permanentă. Nu-mi plăcea gândul, făceam o schimbare - ori în comportament ori aduceam un alt gând. Dacă îmi plăcea, zâmbeam, îi mulţumeam şi-l păstram mai departe cu mine. Aş putea să o descriu ca o experienţă de a trăi în momentul prezent foarte conştient. Această trăire de conştientă a momentului prezent mi-a adus sentimentul de detaşare. De a privi lucrurile din afară, de a nu le lua personal. Şi ăsta e un mare insight. Să nu te identifici cu problemele tale, cu gândurile tale, cu ceilalţi oameni, să rămâi tu aşa cum eşti: pura, curata si plina de iubire. Tu, femeie, nu eşti nici gândurile tale, nici oamenii din jurul tău. Ţine un caiet lângă tine şi întreabă-te în permanenţă ce semnificaţii dai tu tuturor lucrurilor din jurul tău.


Aşa că, stai şi observă din exterior, fără să te implici în nimic, fără să-i dai nicio semnificaţie. Şi vei avea mari revelaţii! Îţi promit asta! Au apărut multe coincidenţe. Bine, ele apar în permanenţă...de data asta le-am şi văzut. Au apărut în viaţa mea oameni, prieteni de care nu mai ştiam nimic de ani de zile. Care au venit cu răspunsuri sau poate explicaţii la ceva ce rămăsese cumva nerezolvat în trecut! S-au închis anumite cercuri. Ce am învăţat în această săptămână să-mi ascult foarte mult sufletul. Şi totul dintr-un exerciţiu simplu de a fi conştientă şi de a observa...de a fii atentă la ce se întâmplă în mine şi în jurul meu! Merită din plin să vă jucaţi un pic! E viaţa ta. Tu eşti cea mai importantă persoană din viaţa ta!

Suntem aici împreună, să ne susţinem, să creştem şi să ne îndeplinim visele.Toţi avem nevoie de un zâmbet şi de o

vorbă bună. Iar misiunea noastră este să aducem ZÂMBETUL pe faţa voastră. Vă îmbrăţisez cu drag, Andreea www.lifetango.ro http://www.facebook.com/Lifetango


Bolile femeilor şi vindecarea din iubire şi spiritualitate…. de Nicoleta Popliceanu

Î

mi amintesc cu o oarecare anxietate de personajul pe care l-am

însufleţit în trecut, au fost zile trăite fără lumină, cu ochii bandajaţi de întunecimea unor valori iluzorii care mi-au fost implementate de mediul în care traiam… O viaţă dură, dar căreia îi făceam faţă, fiind eu însămi abrutizată în anumite privinţe. În 1997 m-am îmbolnăvit de durere emoţională, în urma unei decepţii sentimentale. Stările de atunci au avut o viaţă atât de complexă şi de diversă, încât am învăţat la o şcoală intensivă a rănilor sufleteşti multe dintre cele mai copleşitoare suferinţe. Dacă privesc în urmă, mă întreb, manifestările durerii sunt complexe? Sau oamenii simt toate modelaţiile ei atunci când sunt înzestraţi cu un mental complex capabil să intre în adâncimea fiecărei realităţi umane surprinzătoare? În 1998 mi-a cedat şi trupul, parcă sufletul zdruncinat din interior s-a prelungit în formă fizică labilă de la suprafaţă. M-am îmbolnăvit de cistită cronică recurentă. Femeile înţeleg această boala, care îţi lasă urme atât emoţionale cât şi mentale în identitatea ta sexuală. Astăzi am primit un telefon de la un prieten, care este Maestru Reiki, să îmi ceară opinia despre o pacientă bolnavă de Candidă. În acel moment i-am putut spune ceva din povestioara mea şi despre legătura dintre bolile femeilor din această sferă şi relaţiile cu bărbaţii.


Orice sentiment de anxietate, frică, neîncredere în bărbaţi sau percepţia inconştientă că bărbatul este duşmanul ne lasă nu numai urme sfâşietoare în subconştient şi în suflet, dar ne şi îmbolnăvesc, uneori până la moarte. Este foarte greu, dacă nu imposibil să ştergi asemena urme din suflet şi victimele violului înţeleg poate, cel mai bine, cât de tulburător este să te lupţi în fiecare zi cu reprezentările obsesive ale acelor momente teribile.

Pentru că nimic nu brutalizează mintea mai mult decât conflictul ca ceea ce îţi este vital îţi poate deveni fatal…..Dacă mintea subconştientă îi spune femeii: bărbatul te va distruge, iar în acelaşi timp fiecare celulă a corpului ei şi fiecare nivel al sufletului şi al minţii îi transmite că nu poate trăi fără el, vă imaginaţi cât de mare este stresul? Vă întreb: pot cuvintele cântări sau egala intensitatea imensă a stărilor sufleteşti? Pun această întrebare, deoarece multe tratamente ale acestor traume cu

efecte şi în planul fizic, se bazează pe cuvinte…. Dar poate cuvântul să egaleze o stare emoţională? Cuvintele care provin din minte şi ştiinţă au energie mai scăzută decât cuvintele cu emoţii, iar vorba care are ca şi sursă lectura nu are puterea energetică a cunoaşterii care a fost experimentată în propria noastră viaţă. Şi atunci cum se produce vindecarea? Poate unele fiinţe umane se întreabă dacă aceste rani se mai pot vindeca vreodată… Da, există speranţă şi vorbesc din propria mea experienţă. Există energii şi puteri mai mari care pot anula şi vindeca orice dureri. Anul acesta în 13-15 ianuarie m-am vindecat spontan de infecţia urinară care mi-a incomodat viaţa în ultimii 14 ani, în timpul participării la o conferinţă de Thetahealing.


Energia divină ghidată corect prin canalul uman minunat care m-a ajutat în acele clipe şi-a arătat măreţia, puritatea şi puterea miraculoasă. Odată atinsă de o energie dintr-o sursă superioară nu mai vei fi niciodată la fel pentru că vei ştii, vei fi martoră la manifestarea unei forţe de un nivel mai înalt în formă fizică a sănătăţii şi a altor întâmplări din viaţa ta. Boala este energie , o energie cu frecvenţe scăzute , însă Universul nostru minunat este atât de grandios încât există energii superioare care pot interveni şi ne pot ajuta în aproape orice suferinţă şi problemă umană. Daca înca mai crezi că poţi lupta cu boala , folosind o forţă egala ei, te întreb: un luptator care are un adversar egal cu el îl poate înfrânge? Pentru că atunci când unul va cădea epuizat, celalalt îi va urma.. Boala este o suferinţă creată mental, de aceea nu o vei putea niciodata învinge cu resursele minţii, ci numai folosind o forţă superioară. O energie pe care o poţi lua dintr-o altă dimensiune, unde nu există brutalitate, abuz şi violenţă ci numai armonie şi iubire în formele lor pure. Este dreptul tău divin să accesezi o asemenea energie. Lasă energia divină să intre în viaţa ta cu puterea ei tămăduitoare. Să aveţi o zi binecuvântată! Din iubire, Nicoleta Popliceanu http://www.facebook.com/nicoleta.thetahealing


Rezervă-ţi locul la Webinarul Gratuit Subiect: Calea dureroasă a neîmplinirii şi ce să faci ca să ajungi de la vis la realitate Invitat special: Nicoleta Popliceanu Webinarul va avea loc Duminică 17.06.2012 ora 20:00, pe internet Pentru a-ţi rezerva locul la webinar, click pe link-ul de mai jos: http://ghidultuturorfemeilor.ro/webinar-gratuit/


Frumoasă

în mod natural

de Adriana Ştefan

O

caracterizare a unei femei începe de la parfum. Parfumul

este ca şi haina ce îmbracă pielea. Eu de exemplu, daca uit să folosesc un parfum simt că îmi lipseşte ceva, mă simt goală. Parfumul spune mai multe despre tine ca femeie, probabil mai mult decât spun eu acum prin scris. Aşa că, fii naturală şi unică prin parfumul pe care îl alegi, nu copia o vedetă sau o altă femeie, alege, simte şi poartă parfumul în funcţie de notele, aromele pe care le suporţi, fie că sunt florale, fructate, orientale, etc. Apropo....''esenţele tari se găsesc în sticluţe mici''. Pregăteşte-te în mod natural pentru tine, pentru el, pentru familie, prieteni. O femeie - o bijuterie, într-un univers seducător. Să intrăm în această lume cu mult curaj şi să strălucim cu ajutorul bijuteriilor. Să alungăm tristeţea cu o stare de optimism, asortându-ne cu inele, brăţări, cercei, coliere de culori vibrante, reuşim astfel să ajungem la o seducţie naturală aşa cum ştim noi. Poartă bijuterii pentru tine, de cele mai multe ori...o brăţară subţire şi finuţă pe mână noastră poate atrage într-un mod mult mai natural şi mai plăcut decât zece brăţări pe o mana.


Nu ezita să foloseşti bijuterii în culori care îţi evidenţiază personalitatea, deseori poţi obtine un efect mult mai spectaculos în viaţa de zi cu zi fără să te aştepţi. Alura unei femei se remarcă prin felul în care ea sclipeşte, iar bijuteriile spun şi ele ceva.....indiferent că sunt pietre, perle, diamante. Cum rămâne? Haina face pe om sau nu? Eu zic că trebuie să ştii cum să porţi o ţinută şi cum să te comporţi. Însă, cel mai important lucru este să avem haine în culori pastelate şi vesele, iar negrul ştim bine că îl putem combina la orice. Fii inovatoare cu hainele din garderoba ta, încearcă o tendinţă nouă, asortează-le cu parfumul şi accesoriile tale, dar nu uita să adaugi puţin din personalitatea ta. Subliniază-ţi partea feminină prin ţinutele tale, eşti liberă să amesteci culorile şi materialele aşa cum îţi place. Lasă imaginaţia să te ghideze.

Frumuseţea naturală începe de la tine, orice femeie poate fi frumoasă prin a-şi cunoaşte sufletul şi aşa v-a primi raspunsul dacă de exemplu culoarea şi coafura părului o reprezintă. Ştiu că în societatea noastră există exigenţe şi standarde pentru frumuseţe, dar în acelaşi timp este de apreciat frumosul aproape de natural.

Să te simţi frumoasă în fiecare dimineată când te trezeşti, să fii mai aproape de natură şi nu uita să iubeşti.


.''

Te îmbrăţisez cu drag, Adriana Ştefan! http://www.facebook.com/adrianastef


Suflet de Femeie de Pascotescu Marilena Florica

Suflet de femeie, ochii tăi vorbesc,/ Zâmbetul tău spune,/ Vreau să Te Iubesc! Suflet de femeie, cald şi primitor,/ Cu răbdare multă,/ Speranţă şi dor. Suflet de femeie, dulce visătoare , Tu te araţi mereu înălţătoare,/ Ai puterea ta şi eşti seducătoare! Suflet de femeie, bucurii te îndeamnă,/ Zumzet de iubire,/ Dragostea te cheamă!


De vorbă cu un suflet de femeie... de Mircea Frăţeanu

Încă de când a apărut pagina Sufletul femeii pe Facebook și am savurat articolele postate mă gândeam cum ar fi oare să pot discuta direct, de la suflet la suflet, cu un suflet de femeie... Fiorul ce m-a cuprins, stârnit de acest gând... a fost și încă îmi este atât de plăcut... îl simt... Dar de ce oare îmi doresc asta? Hmmm... Cum să îți spun eu ție suflet drag? Eu am avut o viață întreagă impresia că ea... viața...are ceva cu mine… Că vrea să se joace de-a ascunsa cu mine sau vrea să-mi facă giumbușlucuri la care eu să zâmbesc… și mie numai să zâmbesc nu-mi venea! Până nu tare de mult credeam că iubirea îmi joacă o farsă… că degeaba iubești și celălalt nu te iubește sau degeaba te lași iubit și nu iubești… Credeam că toate astea sunt, până la urmă, doar iluzii inventate de oameni! Păi nu?! Atunci de ce oare…

... și cum sărăcie se întâmplă că îi iubim pe cei ce ne ignoră și îi ignorăm pe cei ce ne adoră!? Că-i iubim pe cei ce ne jignesc și-i jignim pe cei ce ne iubesc!? Credeam că mi se întâmplă asta numai mie și chiar îmi era rușine să spun cuiva acest lucru… Îl uram!


Îmi puneam veșnic întrebarea... De ce??? De ce mie??? Într-un târziu am realizat că toate astea se produc din frică! Frica închide, frica distruge, frica umbrește iubirea… Da... și îmi era frică de faptul că o să iubesc pe cine “nu trebuie” de parcă eu stabilesc acest lucru, îmi era frică să nu fiu înșelat… de parcă iubirea face asta, îmi era frică… de mine – nu mă recunoșteam, simțeam că mă pierd… și îmi era frica… Nici nu știu de unde îmi provenea frica aia. Însă știu că toate măștile mele pe care le afișam... proveneau din... frică! Însă viața… cu forța ei izvorâtă din iubire, mi-a arătat într-un mod fin unde este problema… și că îmi aparține în totalitate. A fost nevoie de multă suferință,umilință, smerenie și deschidere ca să înțeleg. Mam luptat cu… mine.

Adevărul este că eu renunțasem de mulți, mulți ani la iubire… nici nu mai visam la ea… nu mă interesa aproape deloc subiectul. De câte ori apărea simțeam o durere în suflet și-l evitam… și nu trăiam eu… eu dormeam parcă într-o hibernare profundă. Când m-am trezit mi-am dat seama ce dor îmi este de ea... flămând fiind am simțit că e cel mai important lucru din viață și că e cu totul altfel decât o știam și o credeam eu… … Am realizat că nu avea de ce să-mi fie frică și uite așa am aflat și eu că barierele pentru iubire erau în mine… că eu aveam pe poarta iubirii semnul interzis… și făceam loc în viata mea la tot ce era altceva decât iubire și nici măcar nu realizam acest lucru! Din momentul în care am conștientizat… lupta s-a mutat în mine… … Am realizat că nu avea de ce să-mi fie frică și uite așa am aflat și eu că barierele pentru iubire erau în mine… că eu aveam pe poarta iubirii semnul interzis…


și făceam loc în viata mea la tot ce era altceva decât iubire și nici măcar nu realizam acest lucru! Din momentul în care am conștientizat… lupta s-a mutat în mine… Am avut parte de o zbatere dureroasă… Dureroasă doar pentru că eu mă împotriveam, doar pentru ca eu încă aveam în mine o grămadă de bariere, o grămadă de reguli, de atașamente, dependențe și alte credințe chinuitoare… Nu eram pregătit… Dar tot viața, iubirea și-a dorit să mă pregătească… E atât de interesant cum funcționează lucrurile… că ajungeam doar după să îmi dau seama... Și înțelegeam și mulțumeam. Cândva, nu tare demult, am văzut o parte dintr-o emisiune la TV. Nu prea urmăresc eu… însă eram la mama și ea se uita… Erau mai multe femei invitate, unele mai cunoscute altele mai deloc. Și am surprins un moment interesant... O „pipiță” spunea că își dorește mult dar că nu își găsește perechea potrivită... nu își găsește sufletul pereche. O altă participantă a sărit imediat și i-a zis direct și tranșant: „Tu nu vrei de fapt să îți găsești perechea… ea te-ar face să te vezi exact așa cum ești… și nu cred că o să îți placă!!!” Da... Așa este… Pentru noi toți... viața ne este o continuă căutare… o căutare ce pare uneori imposibilă… a iubirii, a unui suflet pereche cu care să mergem către desăvârșire, cu care să împărtășim cele mai ascunse gânduri și cele mai sublime revelații interioare. Încă din antichitate, după câte se spune, învățații credeau că fiecare om este doar jumătate dintr- un tot perfect; și că vindecarea divină a rănilor vieții are loc numai când ai rara șansă de a întâlni cealaltă jumătate.


Atunci sunt amândoi, scria Platon: ”atinși de prietenie într-un mod miraculos și vor continua prietenia de-a lungul întregii vieți”. După asta alergăm cu toții... uneori chiar în disperare! Alergăm după fericire, după iubire, după un celălalt care să ne ajute să ne bucurăm de lume și de viață… După acea fericire ce se manifesta prin abundență, splendoare și frumusețe. Ce nu înţelegem noi este că acel tot perfect… nici nu vine de la sine… și nu vine nici dacă noi insistăm să facem sau să obținem ceva... Iubirea însăși este cea care face curăţenie în jumătatea din noi şi lucru ăsta nu e de tocmai plăcut… mai ales dacă nu gustăm iubirea! Uităm că dacă ne lăsăm pătrunşi de Căutarea cea mai profundă şi care poate conduce la rezultatele cele iubire… mai eficiente începe şi îşi află ..suntem anesteziaţi de restul împlinirea, în mod nebănuit, în suferințelor… și curățenia sufletul fiecărei fiinţe, acolo unde interioară se realizează mai mult este ascunsă “taina tainelor”. fără intervenţia noastră. Din acest motiv… aproape toţi cei ... acea uniune inefabilă a oricăror atinşi de iubire nu ne vorbesc contrarii, care se face prin despre acest “amănunt”… ce e intermediul iubirii. De asta suflet insesizabil dacă trăim iubirea şi de femeie iți scriu acum... De asta e atât de dureros dacă ne suflet drag... te chem și te aștept nici nu mai știu de când... Te opunem ei. strig... pentru că vreau să ne Şi da… multe aspiraţii se bucurăm de părtășia acestei istovesc în lumea acesta, minunate uniuni a tuturor deoarece căutăm în locuri contrariilor...! De ce e oare atât de nepotrivite și mai ales în moduri greu să facem asta!? nepotrivite.


Cică o dată un tânăr orb din naștere s-a îndrăgostit de o fată. Povestea de iubire a avansat și totul a mers perfect până când un prieten i-a spus că iubita sa nu arată prea bine... Începând din acel moment, el și-a pierdut orice interes pentru fată... Este o poveste tristă! În realitate, el o "văzuse“ foarte bine pe fată... Prietenul său era adevăratul orb! De asta se pune întrebarea... Oare noi cât de orbi suntem? Oare ce vedem... e ceea ce căutăm? Oare avem ochi pentru a vedea și a căuta ceea ce ne împlinește dorul nostru interior? Noi oamenii în general... ne aflăm de atâta vreme într-o permanentă căutare a fericirii, a împlinirii dorului nostru... însă ceea ce cred că ne este necesar să înțelegem este că această

fericire și împlinire se află în principal în profunzimile interioare ale sufletului nostru, dar și în cunoașterea spirituală profundă a realității care face parte din drumul către acele profunzimi…Doar un drum spiritual real ne poate duce spre adevărata fericire și spre iubire… Un drum spiritual lipsit de iluzii, lipsit de dogme, lipsit de așteptări și de prejudecăți, lipsit de dependențe de orice fel. Suflete... să nu te sperie această abordare…

Iubirea însăși ne ajută să urmăm acest drum… ea ne va călăuzi și ne va da curajul necesar să trecem prin toate. Ai încredere! Tot ce este necesar este să o dorești… și când vine să nu spui NU... Iubirea necondiționată, pură și neprihănită, este singura cale rapidă de a ajunge la ținta destinului nostru, care este beatitudinea supremă, ceea ce înseamnă că iubirea, ca principiu al tuturor lucrurilor, comoară a tuturor comorilor, este prin esența ei viața lumii, a naturii și unitatea


sufletelor din toate lumile. În momentul în care ființa nu cunoaște această iubire este ca și cum ar fi lipsită de forța vieții, de forța speranței, a credinței și a năzuinței de a cunoaște planurile cele mai sublime ale creației divine. Dar... este întotdeauna cu mult mai ușor să cedezi pasiunii, decât să cauți profunzimea iubirii! Am uitat că atunci când iubim… se întâmplă un lucru extraordinar! Pe lângă starea de bine care se instalează în noi fără motiv, vedem în celălalt, foarte clar, propriul sine. Adevăratul sine… Dacă ne iubim pe noi înșine, dacă totul în noi este în bună stare… atunci îl vedem pe celălalt exact așa cum este și ce minunat este! Oarecum la fel este și când în noi totul e invers! Vedem în celălalt exact ceea ce ascundem noi cel mai mult și nu putem, nu reușim să acceptăm, să recunoaștem! Ne vedem partea ascunsă și foarte probabil că nu ne chiar priește! Însă… indiferent cum ar fi… starea este bună atât timp cât suntem dispuși să căutăm adevărul cu onestitate și curaj! Iubirea curăță și nu te lasă, nu îți dă pace, până când nu se face lumină! Acest proces, ce este chiar vindecarea rănilor sufletului, nu este întotdeauna unul chiar plăcut. Uneori avem senzația că totul se dărâmă în viața noastră! De asta, în acest caz unii spun că iubirea este “periculoasă”… periculoasă în sensul că ne obligă să ne privim altfel… să ne curățăm și să ne supunem cu totul ei – dacă o dorim! Dacă nu… ne lasă în pace, însă nici fericiți cu adevărat nu avem cum să fim fără ea! Şi totuși…câți dintre noi nu rămân cu spatele la poarta iubirii, încercând cu disperare să găsească iubirea în afara ei… Dar cel mai bine este să lăsăm pe fiecare să aleagă!


Eu unul m-am împotrivit cât am putut... Însă șansa mea a fost ca nu m-am mai întrebat iar... De ce??? De ce mie??? deși… cam de fiecare dată îmi venea să o fac… însă îmi venea și răspunsul destul de repede… Toate astea te pot opri să iubești? Și alegerea mea a fost și este pur și simplu să iubesc… chiar și atunci când îmi spun… Nu mai pot!!! Încerc... și văd că pot… Văd că iubirea îmi dă mai mult decât reușesc eu să dau… Așa că Suflete drag... de asta m-am decis să scriu rândurile astea acum, aici… ca oricine le citește să aibă acest gând… să-și asculte sufletul și să dea iubirii o șansă! Să încerce! Încercați și gustați! Căutați iubirea… renunțați la frică… renunțați la toate obstacolele interioare ce vă îndepărtează de iubire! Păstrați mintea și inima deschisă și invitați iubirea să-și facă treaba... fără frică! Ceea ce veți primi nu vă va dezamăgi! Indiferent de ce se întâmplă! INDIFERENT!!! Ea întotdeauna vă va oferi exact ce aveți nevoie… dar ascultați-o pe ea! Deci suflete drag... sper că ai prins gândul meu și ai înțeles că tot ce ți-am scris aici așa... de la suflet la suflet... este ceea ce tânjește sufletul meu... Mircea http://www.facebook.com/mfrateanu


Tânjesc... de Mircea Frăţeanu

Tânjesc după o îmbrățișare de la tine... E locul în care știu că-mi este cel mai bine Tu poate că nu vrei, nici eu nu știu de ce-mi doresc Însă așa simt adânc în mine... că după ea tânjesc Să te strâng o dată-n brațe... atâta vreau Licoarea aia amețitoare dintr-una să o beau Să te învârtesc zburând... să simt că amețesc... Și-n cerurile cele-nalte și infinite să plutesc În brațele tale vreau și știu că-i ceva bun Un fior blând, dulce plăcut simt... că nu-s imun Însă aici doar tu alegi că tu îți ești stăpâna De vrei sau nu să știm... de suntem ori nu una Nu am curaj să-ți cer să fii-n brațele mele Oare tu te-ai simți prost?... că nu-i piele pe piele..... Oare cum crezi că ar fi? Oare îți e rușine? Oare chiar nu crezi că poate fi atât de bine? Închide ochii acum... deschide brațele tale Simte cum te strâng... fiorul cald te prinde pe la șale Și urcă-ncet apoi... inima și sufletul le încălzește Și ființa ta întreagă parcă ți-o topește! Suflet de femeie... cald și-atât de bun Aș vrea ca-n viața-ntreagă atâtea să îți spun Că-mi este-un dor de numa și vreau sa te iubesc Și după o îmbrățișare, de-a ta, veșnic tânjesc...


Interviu cu un suflet de bărbat despre sufletul femeii Tania: Bună Răzvan! E o onoare să te avem ca şi invitat astăzi. Ne fascinează modul în care tu priveşti femeia, aşadar n-am rezistat să nu-ţi luăm un scurt interviu pentru a afla mai multe. Povesteşte-ne te rog cum apare femeia în viziunea ta. Cum îi simţi tu sufletul şi cum te conectezi la iubirea ei? Răzvan: O fiinţă divină, uneori un copil, care trebuie iubit, protejat dar mai ales respectat. Femeia, este persoana care ne oferă cele mai minunate şi importante clipe din viaţa noastră. Daca o iei în braţe, nu uita să repeţi constant gestul. Reacţionează la fel de minunat la sărutări şi mângâieri, ba chiar la cuvinte calde şi simple. Când e tristă, încearcă să o faci să zâmbească. Dacă nu ştii cum, fă dragoste cu ea, va avea apoi cel mai minunat zâmbet. Tania: Care a fost parcursul vieţii tale în legătură cu femeile din viaţa ta? Cum ai descoperit sensibilitatea acestora? Răzvan: Fiecare relaţie este diferită, într-un fel sau altul, important este că atunci când iubeşti, să iubeşti sincer şi curat, fără ca femeia de lângă tine să sufere. Femeile, chiar şi cele mai sofisticate, au bucurii dintre cele mai simple - o floare, chiar şi una sălbatică, le dă atâţia fiori cât un bărbat nu poate înţelege...Iubeşte-o dimineaţa şi vei fi şi tu fericit. Abia pe la ora prânzului îţi vei da seama de ce-ţi merg toate atât de bine şi de ce abia aştepţi să ajungi din nou acasă, chiar şi după ani buni împreună.


Tania: Ce consideri tu că nu cunosc bărbaţii despre femei, iar acest lucru conduce la o înţelegere nu tocmai potrivită a sufletului femeii?

Pot spune că femeia este sclipirea ochilor mei.

Răzvan: Un înger divin, care îmi oferă încrederea în mine, dragostea şi bucuria, fără de care aş fi un om sărac cu sufletul. Femeia, este totul pentru mine, datorită ei eu exist, am învăţat să iubesc şi să dăruiesc...

Răzvan: Un bărbat fără o femeie, este precum o pasăre fără aripi. N-o înlocui cu alta pentru o oră de plăcere. Înlocuieşte în tine partea ticăloasă cu una virtuoasă şi te vei simţi un bărbat minunat.

Tania: Ce frumos ai spus. Pe mai departe, ai vreun mesaj pentru femei, pentru a le reda Răzvan: Bărbaţii ar trebui să ştie încrederea în bărbaţi şi în că femeia nu este un accesoriu pe sensibilitatea acestora? care îl ţi doar la braţ. Nu uita niciodată că femeia are nevoie să- Răzvan: Fiecare eşec, mai i spui cât e de frumoasă, cât îţi e devreme sau mai târziu de dragă şi cât de tare-ţi lipseşte. înseamnă o împlinire...Nu îţi Când vei uita aceste mici detalii, pierde încrederea şi speranţa! viaţa ta va fi tot mai seacă şi mai Iubeşte cu tot sufletul şi cu lipsită de noroc, căci nici unui toată inima, pe cine merită şi bărbat nu-i merge bine fără un nu te lăsa pradă bărbaţilor suflet-pereche lângă el. N-o umili care văd femeia ca pe un şi n-o jigni niciodată, mai ales în obiect de decor, sau pentru a public sau de faţă cu copiii - nu le satisface doar anumite pofte vei face decât să fii din ce în ce trupeşti şi nu numai... mai puţin bărbat... din ce în ce mai puţin inteligent... Tania: Dar bărbaţilor care înca nu percep femeia aşa Tania: Cum apare femeia ideală cum o percepi şi o simţi tu, ce în viziunea ta? anume le-ai sugera?


Când vrei să pleci de tot, pleacă hotărât, nu te tot întoarce, căci răneşti grav un suflet care a fost lipit de-al tău. Nu încerca să aplici aceste reguli pe oricare femeie, căci cu fiecare dintre ele şi tu vei fi alt bărbat..... Femeia funcţionează perfect când o iubeşti perfect. Când nu-ţi mai place cum funcţionează, sigur i-ai făcut ceva nepotrivit chiar tu, iubirea vieţii ei... Tania: Cum iubeşti tu femeia? Ce înseamnă pentru tine a iubi? Răzvan: Iubirea nu se poate exprima în totalitate prin cuvinte...Ea se simte, face parte din existenţa noastră. Când iubeşti, iubeşte cu toata inima şi cu tot sufletul, şi vei fi cel mai norocos şi bogat om, pentru că o ai pe ea... acest înger minunat numit femeie. Tania: Superbe cuvinte. Mulţumim mult pentru răspunsurile tale şi pentru sensibilitatea sufletului tău!

Despre Răzvan Popescu: ”M-am născut într-o zi de toamnă în anul 1984. Sunt o persoană caldă şi optimistă, tolerantă şi înţelegătoare, dinamică şi perfecţionistă, creativă, flexibilă în gândire, spirit idealist, nu suport banalitatea şi rutină. Îmi place să visez, dar nu mă hrănesc cu vise, căci aproape întotdeauna visele mele au devenit realitate.” http://www.facebook.com/razvanmihaipopescu


Invitaţie la sinceritate Habar nu am ce se va scrie prin aceste mâini, dar ştiu că ce se va scrie este perfect potrivit pentru cine va citi. Şi invitaţia este aceeaşi pentru fiecare.. invitaţie la sinceritate completă aici şi acum oriunde şi oricând “te” găseşte acest aici şi acum. Pentru că din sinceritate completă viaţa ta va fi plină de tot ce-ţi face sufletul să cânte şi să danseze. De atâtea ori negociezi cu tine, tu cu tine? Care tu cu care ţine? De atâtea ori.. deşi ştii că nu ştii care este cel mai mare bine, pentru tine, pentru ceilalţi, de atâtea ori crezi că ce crezi tu este bine, adevărat, etc. prejudeci o situaţie, un eveniment, o persoană după filtrul de gândire temporar pe care îl ai şi uiţi că acesta este doar un filtru temporar de gândire pe care îl ai.. la fel cum ai avut toate filtrele de gândire temporare de până acum.


Bineînţeles unele filtre de gândire (sentimente de identitate pe care le ai, gânduri în care crezi.. gânduri despre tine şi lume) sunt mai pregnante decât altele – de exemplu este mult mai uşor să simţi sentimentul de identitate pe care îl ai acum referitor la “tu-ul” pe care îl aveai când erai mai mică, şi sentimentul de identitate de acum poate spune lucruri de genul “wow” ce naivă, prostănaca, credula, etc.. eram când eram mai mică şi acum uite cât de multă încredere am în mine… etc.. Care tu în care tine? Este foarte facil să curgi pe sentimentul de identitate temporară şi să nu fii în sinceritate completă în faţa momentului pentru a-l putea devora complet aşa cum este. Aşa că te invit să trăieşti complet sinceră în fata prezentului. Oare vei fi cu adevărat sinceră să vezi cât de adânc înseamnă să fii COMPLET SINCERĂ în faţa prezentului .. a cine eşti?...

Alex Tiţa www.ToataViataLaTot.com http://www.facebook.com/ToataViataLaTot ToataViaţaLaTot asistă toate sufletele care s-au aventurat pe acest pământ să elimine durerea, îndoiala, confuzia, frica, frustrarea şi suferinţa ghidându-le chiar de-acum să descopere cine sunt cu adevărat, astfel ducându-i în cel mai scurt, rapid, simplu, distractiv şi sigur mod să reuşească masiv şi să traiescă conştient complet împlinirea în toate aspectele sale, prin materialele, programele de antrenament de grup şi unu la unu şi remarcabila comunitate de oameni care s-au alăturat acestei mişcări.


Iubirea din viaţa ta de Raluca Mureşan

A

i avut de-a lungul vieții multe experiențe de iubire,

momente în care simțeai că ești în rai...dar și momente când ai fost dezamăgită, când așteptările ți-au fost trădate și inima zdrobită. Ai luat experiența ta ca fiind adevărată și ți-ai închis inima cu lacăt. Ți-ai scos arumura ta de femeie puternică și ți-ai jurat că niciodată nu vei mai cădea în capcana iubirii sfâșietoare. Ai crezut că ceea ce ți se cuvenea ți-a fost luat și o inimă închisă e în siguranță. Ai crezut că oamenii sunt răi și nimeni nu te poate înțelege sau aprecia. Ai crezut atât de multe lucruri și ai gândit atâtea altele...folosindu-ți mintea pătată de experiențe, credințe limitative și vorbe aruncate la nervi. Ai omis însă cel mai important lucru. Inima ta. Rațiunea se poate înșela, însă inima nu, niciodată.


Toți bărbații din viața ta ți-au fost îngeri. Da, citești bine. Ți-au fost îngeri pentru că fiecare te-a învățat ceva valoros, fiecare a adus în viața ta...nu ce ai cerut, ci ceea ce aveai nevoie de fapt. Fiecare bărbat a apărut exact în momentul și locul când aveai cea mai mare nevoie. Pentru că misiunea lor nu a fost să-ți dea tot ce le ceri lor...ci să-ți îndrepte pașii spre tine insăți. Tu, femeie frumoasă,puternică, iubitoare și unică. Și au iubit la tine toate aspectele pe care le iubeai și tu. Au admirat exact ceea ce admirai și tu la tine însăți. Cum ar putea ei să vadă ceva ce-ți e străin în proprii tăi ochi? Așa că în loc să judeci, să blestemi și să închizi portița inimii tale, intreabă-te mai bine “care a fost rolul acestui bărbat în viața mea? Ce mă învață el despre mine? “Apoi iartă-l și eliberează-l din închisoarea minții tale. Păstrează-l în inimă și binecuvântează lecțiile de la el. Cred cu tărie că de-a lungul vieții avem mai multe suflete pereche. Suflete care sunt acolo să ne ajute să evoluăm spiritual, să ne cunoaștem...apoi când misiunea lor a fost îndeplinită, pleacă. Pentru a sprijini un alt suflet să-și găsească drumul...Acasa. Uită-te bine la bărbații din viața ta, la relațiile tale...ce te supără cel mai tare? Dacă de exemplu te ignoră sau simți că nu te mai iubește, nu-ți acordă timp, întreabă-te și răspunde-ți sincer Tu cât te ignori?


Cât te iubești? Cât timp îți acorzi ție să te cunoști, sa te accepți și să te îndrăgostești de tine? De ce ceri de la altcineva, ceva ce tu nu poți să-ți oferi și să accepți? Înainte să fugi în brațele lui, stai în brațele tale. Descoperă-te. Fără teamă. Dezbracă-te de măști și temeri și privește-te așa cum ești. Privește-ți vulnerabilitățile și fricile cele mai adânci cu ochii iubirii și dizolvă-le în liniște. Dragostea nu trebuie să doară, nu e suferință,zbucium și foc ...e pace, lumină și adevăr. Cea mai mare greșeală e că fiecare intră în relație dintr-o anumită nevoie. De afecțiune, dragoste, aprecieri, etc. Și atunci tinzi să iei de la partener tot ce consideri că ți se cuvine, iar dacă nu primești, iubirea ta mare și înflăcărată se transformă în regrete ,furie și câteodată ură. Asta nu e iubire draga mea. Dacă spui că îl iubești, poți să o faci oricum. Fie că e lângă tine, sau nu. Chiar dacă e în brațele altei femei sau la mii de kilometri distanță. Dacă ai o inimă deschisă, te simți fericită, plină și iubitoare doar pentru că el există undeva. Și poți să-i trimiți bucățele de iubire și lumină oricum, în orice condiții. Asta nu-ți poate lua nimeni.


Dacă vrei relația de iubire perfectă, sufletul tău pereche...va trebui să o cauți dintr-un preaplin, nu o nevoie. Caută să te cunoști, accepți și iubești așa cum ești, apoi dăruiește bucăți din tine, fără să aștepți nimic în schimb. Atunci vei primi tot. O dată cu iubirea , vine și eliberarea ta. Lasă fiecare suflet să meargă pe drumul său și acceptă că oamenii intră în viața ta cu scopul de a-ți arăta părți din tine, nu pentru ați umple golurile. De-a lungul vieții ai luat decizii împinsă de două mari emoții. Iubire sau frică. De fiecare dată când alegi din frică, ai nevoie de confirmări, de oameni care să-ți umple golurile și să-ți îmbrace frustrările în straie de sărbătoare. Însă niciodată nu va fi suficient pentru că ești în neadevăr. Nu există gol. Ești perfect întreagă, însă ți-ai închis inima și te privești cu ochii fricii și te critici pe tine și pe ceilalți. Când alegi din iubire, ești detașată de rezultat pentru că știi că faci ce-ți dictează inima și călătoria ta este plăcută, senină și plină de binecuvântări. Știi atunci că ești întreagă și fiecare om care intră în viața ta e sufletul tău pereche, parte din tine. Și a apărut cu scopul de a învăța reciproc Cine sunteți cu adevărat și cum puteți ajunge Acasa...în locul acela unde nu există imperfecțiuni...doar dragoste necondiționată. Când ești în iubire, trăiești în adevăr.


Ai încredere în cursul vieții tale și înțelege că o inimă deschisă nu are cum să fie rănită, pentru că nu are așteptări,doar daruri. Dacă suferi, ești în neadevăr. Nimicește frica cu iubire și mulțumește vieții că ești o femeie puternică, întreagă și perfectă așa cum ești. Lasă și celelalte suflete libere și iubește-le oricum. Fiecare minut petrecut în prezența sau în absența unei persoane este o binecuvântare și un dar de la Dumnezeu. El știe măsura timpului și a lucrurilor. El știe că toți formăm un întreg, suntem Una...și ne arătăm unii altora, parți din noi pentru a ne ușura drumul spre centrul inimii noastre. Iubește ceasul ce ticăie în pieptul tău...concentrează-te pe fiecare bătaie a inimii tale și fii puternică, chiar dacă asta înseamnă să renunți la măști și să fi vulnerabilă. Uită-te în oglindă și spune chipului ce-l zărești că-l iubești. Ești deja întreagă, completă și ai în tine tot ceea ce ceri cu atâta ardoare de la ceilalți. Ca ei să-ți ofere apreciere, iubire, valoare, întâi va trebui să le vezi la tine, să le recunoști și să le scoți înaintea ochilor lor. Când nimic nu pare să meargă cum vrei, ești în neadevăr. Închide ochii. Și deschide-ți inima… Cu dragoste, Raluca Muresan! www.entuziasm.ro http://www.facebook.com/raluca.muresan.58


Porneşte într-o nouă călătorie, către tine!

S

e spune că, de-a lungul vieţii, nu destinaţia este cea mai

importantă, ci călatoria. Aşa gândeam şi eu iniţial şi, dacă de obicei nu-mi puneam prea multe întrebări legate de mine şi de tot ce era viu în jurul meu, în timp această ignoranţă a început să devină apăsătoare. Mi-am dat seama că anii aleargă, timpul este ireversibil şi la fel şi viaţa mea. Atunci am început să mă scufund din ce în ce mai des în momente de introspecţie şi în singurătate, pentru a găsi o cale de ieşire din acest neant în care mă aruncasem chiar eu însămi, care devenea cu fiecare zi mai aspru, mai apăsător, mai greu de suportat, mai ales pentru sufletul meu. Vroiam să mă descopăr şi, pentru prima oară în viaţa mea, mi-am pus două întrebări vitale pentru orice fiinţă umană: “Cine sunt?” şi “Care este scopul existenţei mele?”


Întotdeauna am ştiut că trebuie să fie ceva mai mult şi că sunt mai mult decât un corp care trebuie să-şi satisfacă nevoile fiziologice. Nu uitaţi că viaţa nu se măsoară în mici plăceri temporare, ci în vise şi planuri măreţe, şi mai presus de toate într-un scop măreţ. Trebuie şă-ţi doreşti mai mult decât satisfacţie, pentru că în cele din urme, vei realiza că nu ai trăit decât o viată simplă, banală, când tu credeai de fapt că era tumultoasă şi fructuoasă. Mi-am pus aceste două întrebări şi era cazul să caut si nişte răspunsuri, de această dată într-un loc în care nu căutasem niciodată, adică în mine, în interiorul meu. Referitor la acest lucru, vreau să vă dau un sfat. De fiecare dată când lucrurile merg prost, când vă simţiţi pierdute şi când vă simţiţi depăşite de anumite situaţii şi nu puteţi găsi o soluţie pentru problemele voastre, încetaţi să mai căutaţi răspunsuri şi soluţii în stânga şi în dreapta. Preparaţi-vă un ceai liniştitor şi retrageţi-vă într-un loc unde ştiţi că nimeni nu vă va deranja. Iniţiaţi o conversaţie cu voi, ascultaţi-vă, aveţi răbdare şi lucrurile vor începe să aibă sens, iar norii negrii vor dispărea curând. Sunt şi momente în care nu trebuie să vă temeţi de singurătate, iar acesta este unul dintre ele. Astfel, după multe momente petrecute cu mine insămi, am decis să pornesc într-o călătorie, o călătorie către mine. În această căutare mi-am dat seama de două lucruri importante, care m-au eliberat complet. Mi-am dat seama că, de fapt, viaţa nu este numai despre mine, pentru că, dacă stau să mă gândesc la toate dorinţele oamenilor şi la dorinţele mele, îmi dau seama că acestea sunt nenumărate şi că viaţa este prea scurtă pentru a obţine toate aceste mărunţisuri, dorinţele.


Dorinţele, în general, ne ajută să ne îmbunătaţim calitatea vietii; înseamnă confort, plăcere, satisfacţie, etc. Însă, am învăţat să-mi doresc mai mult de atât, am învăţat şi am conştientizat că trebuie să ţintesc către ceva mai mare, pentru sufletul meu, pentru mine. În al doilea rând, mi-am dat seama că, chiar dacă nu-mi va ajunge timpul să duc la bun sfârşit tot ce mi-am propus, trebuie să am un scop, de care să mă agăţ de fiecare dată pentru a putea adauga câte o speranţă la visul meu în fiecare zi. În general, planurile şi visele se nasc întotdeauna dintr-un scop, acesta asigurând bazele a ceea ce ne propunem, a ceea ce vrem să atingem. Fie că alegem ca acest scop să fie pentru noi întru totul, pentru sufletul nostru sau fie că alegem să ne dedicăm celorlalţi, trebuie să fim conştienti de un lucru. Oricare ar fi scopul nostru, trebuie să ştim că, în primul rând, nu trebuie să fim preocupaţi de timp sau de momentul în care nu vom mai fi, ci să ne punem următoarea întrebare: “De ce să trăiesc/Pentru ce/Cu ce scop?” Acela care are pentru ce trăi, acela va fi capabil să suporte orice şi să depaşească orice barieră pentru visul său. În acelaşi timp te vei întelege pe tine şi vei înţelege motivul pentru care exişti. Într-adevăr, nu va fi uşor şi ne vom lovi de multe bariere, însă un scop bun ne va păstra întotdeauna pe linia de plutire. De cele mai multe ori vor fi momente când sentimentele din interiorul nostru, conectate la exterior (realitatea timpului), nu vor fi compatibile, nu vor corespunde cu această realitate, apărând astfel o discrepanţă între ceea ce simţim noi că vrem şi ceea ce vor ceilalţi de la noi.


Brusc ne vom trezi pe un teren străin şi sentimentul de goliciune nu va întârzâia să apară. Pentru prima oară, ne vom lovi de momentul în care există riscul să ne rupem de cine suntem noi cu adevărat. Cel mai probabil, ne vom izola într-un mic colţişor al sufletului nostru şi vom dori să găsim un răspuns, gata împachetat, ca un cadou de bun venit, însă aşteptarea va fi prea lungă. Suferim şi avem impresia că dincolo de cercul în care suntem prinse există înţelegere, iubire, ceva gata pregătit pentru noi şi pe care trebuie doar să-l aşteptăm cu răbdare sau nerăbdare. Dar, aceasta nu este decât o iluzie şi un motiv în plus ca să schimbi ceva.

Nu mai aştepta, acţionează chiar ACUM! Porneşte o nouă călătorie către tine şi învaţă că trebuie să ai un scop, că trebuie să te trezeşti în fiecare dimineaţă pentru ceva, care să te facă mai puternică, mai decisă, mai independentă şi mai LIBERĂ. Ai dreptul să alegi şi să spui STOP trecutului, experienţelor dureroase şi amintirilor care încă te mai urmăresc. Ca si femeie, poate nu este usor să o iei de la capăt de fiecare dată, să-ti recâstigi încrederea în tine şi în ceilalţi, însă, indiferent de ce ai facut până acum şi felul in care lucrul acesta ţi-a influentat viaţa, te poţi schimba în bine, poţi să o iei de la capăt. Nu contează de câte ori ai renunţat, important este că astăzi este momentul să conştientizezi că există un început promiţător pentru fiecare dintre noi şi că nimeni nu are dreptul să te judece pentru greşelile pe care le-ai facut. Astăzi este momentul tău. Important este ce vrei tu să faci pentru tine de acum incolo. Doreşte-ţi lucrul acesta cu adevărat şi o schimbare va avea loc în interiorul tău.


Dar, mai înainte de toate trebuie să înveţi că nu trebuie să aştepţi pe cineva care să-ţi rezolve problemele, care să te elibereze de trecut, de suferinţă, de frustrări şi de responsibilităti, pentru că de cele mai multe ori, în final, ne dăm seama că numai de noi depindem sau numai de noi depind multe lucruri. Aşadar, nu întâmplător, suntem înzestrate cu multe calităţii, tocmai pentru că viaţa unei femei nu este una uşoară. Însă, mai mereu găsim puterea de a depăsi orice barieră, pentru că, fară îndoială, suntem puternice şi pentru că am învăţat să avem grijă de noi şi de ceilalţi!! Chiar dacă de cele mai multe ori răsplata noastră întârzâie să apară, trebuie să ne răsplatim chiar noi, pentru că merităm din plin şi trebuie să fim conştiente de acest aspect. În adâncul nostru, ştim că merităm mai mult, că suntem importante, că putem fi mai bune. Ştim să iertăm greşelile celorlaţi, dar cu noi suntem dure, pentru că ştim ca de cele mai multe ori avem nevoie de o putere infinită pentru a merge mai departe, ave, nevoie să fim tari şi să ne dozam emoţiile, sensibilitatea, care ne caracterizeaza cel mai mult. Însă, cu toate acestea, tot am ramas prietena copiilor, sprijinul celor care au nevoie, un umăr pentru cei îndureraţi, puterea celor slabi. Însă, întotdeauna mintea noastră va ramane inima, pentru că oricâte lucruri am putea oferi, suntem un izvor de iubire, emoţie şi sensibilitate. Avem voinţă de fier, o voinţă care poate poate muta munti, iubirea care încălzeşte inimi, un zâmbet care poate descreţi frunţi.


Tocmai de aceea trebuie să ai răbdare cu tine, nu te teme, visează, mergi pe drumul tău, trezeşte-te pentru un scop nobil, bucură-te de tine. Meriţi ceva mai bun. Iubeşte-te, ai grijă de tine, respectăte, ai încredere în tine şi lucrurile bune îşi vor face loc în viaţa ta. Pentru că meriţi ! Cu drag, Andreea Albu - Iniţiativă feminină!

Bazele acestui proiect Iniţiativa Feminină – De la femeie la femeie - au fost puse recent, pe data de 2 Mai, 2012. Pentru început, am creat un blog www.initiativafeminina.wordppress.com pentru a aspira să inspirăm femeile. Acest blog include o colecţie de eseuri si poveşti motivaţionale din partea unor femei speciale care au acceptat provocarea noastră de a colabora şi şi-au exprimat dorinţa de a contribui la misiunea noastră de a încuraja şi motiva femei. Veţi citi poveşti ale unor femei dedicate, care au un rol vital atât în viaţa lor personală, cât şi în societate. Toate aceste poveşti motivaţionale vin din partea unor femei puternice, femei care vor să-ţi spună că întotdeauna poate fi un început pentru oricine, indiferent de trecut. Vor să-ţi spună că şi femeile au putere de decizie şi că au multe lucruri de spus, lucruri interesante, revigorante, dar si lucruri nobile. Puteţi citi despre cum au depăşit orice obstacol care a stat în calea dezvoltării lor personale, a viselor şi a aspiraţiilor lor, din dorinţa de a se afirma si de a face o diferenţă.


O scurtă călătorie în Divinitate!


Întregirea Completului de Cătălin Manea

Convingerile acumulate până în acest Acum cu privire la diferenţele sociale între un bărbat şi o femeie, au provocat un adevărat ritual în gândirea şi precepţia întregii omeniri asupra modului de a fi. Au existat şi încă mai există, pe alocuri, credinţe care formează adevărate tipare în ceea ce priveşte menirea femeii, dar şi rolul său indispensabil şi bine stabilit pe care îl are în formarea unei familii. Oamenii s-au educat şi autoeducat cu privire la etichetarea celor din jur şi aşa a apărut percepţia în separare. Odată ce faci primul pas către o percepţie în hora separării, îţi oferi o limitare care dispune de dotările necesare pentru a provoca confuzie şi incertitudine în gândire.


Pentru ca femeia să fie înţeleasă, este necesar să fie privită în Fiinţa Divină. În această percepţie, orice separare se dizolvă, pentru că mintea conştientă, care este responsabilă cu etichetele, nu se mai poate alinia pe frecvenţa Absolutului, deoarece ea este un element al lumii relative. Odată ce priveşti femeia prin Ochii Divinului, realizezi că femeia… nu există. La fel cum nu există nici bărbatul. La fel cum nu există nici omul. Acesta este vârful piramidei. Femeia nu există, pentru că dacă ar exista, arunci înseamnă că noi ar trebui să fim diferiţi şi separaţi. Ceea ce nu este posibil. Bineînţeles, la Adevăratul Nivel. Dar Dumnezeu este Magicianul Suprem. Ce a făcut El? A creat Separarea Supremă, pentru a-şi oferi ocazia să se experimenteze prin dragoste faţă de… El. Cum a putut face asta? Prin împărţirea unei fiiri în două fiinţe, care sunt într-un proces permanent de completare şi desăvârşire. Cele două fiinţe par separate, pentru că El, Sursa Universală, se pricepe de minune la a crea. Şi a creat o Iluzie Divină, o iluzie în care cea mai mare iluzie, relativul, se regăseşte pe deplin. Cele două fiinţe create din unica fiire sunt angrenate în permanenţă în jocul întregirii şi, într-un mod natural, ele îşi interpretează rolul, fără să-şi propună acest lucru. Din clipa în care au fost creaţi, aceşti doi poli au început jocul completării. Şi, bineînţeles, la nivelul existenţei lor, au fost create inevitabil adevărurile nevăzute, care le susţine existenta: energiile caracteristice.


Aceste energii sunt creaţii provenite în Unica Energie, care adoră să-şi energizeze fiirea prin acest joc al separării conştiente. Prin crearea celor doi poli, Dumnezeu se completează permanent. Prin crearea celor două părţi ale întregului, Perfecţiunea se perfecţionează încontinuu. Prin crearea celor două jumătăţi, Dragostea se îndrăgosteşte permanent de Ea. Acest peisaj este prea frumos pentru a nu exista! Şi chiar dacă este un joc, este un joc al naibii de Divin! Şi, coborând puţin la nivelul celor doi poli, observăm că aceştia sunt în permanenţă cuprinşi în dansul reasamblării a Tărâmului Infinit. Şi este un joc fără sfârşit! Cei doi poli, prin absolutizarea relativului, pot da naştere unor noi poli, poli care aleg să se angreneze în acest joc al Dragostei Supreme. Prin înDumnezeirea polilor, se naşte o nouă creaţie, menită să continuie procesul de experimentare a Întregului prin întregire. Prin înDumnezeirea trupurilor fizice, se crează noi poli, prin care energia feminină şi masculină lucrează pentru a re-crea peisajul în care cele două energii se contopesc într-Una. Prin dragostea umană, se poate ajunge la Dragostea Divină. Energia masculină ajunge să simtă Energia Supremă în clipa în care se uneşte complet cu energia feminină. Aşa că, acesta este un Mare Adevăr: nu veţi ajunge niciodată să vă cunoaşteţi cu adevărat dacă nu cunoaşteţi ceea ce nu credeţi voi că sunteţi. Un bărbat nu se cunoaşte cu adevărat până când nu cunoaşte femeia. O femeie nu se va cunoaşte cu adevărat până când nu cunoaşte bărbatul.


Femeia este în bărbat, iar bărbatul este în femeie, pentru că ei sunt Una. Iar în clipa în care cei doi se trezesc în Realitatea Supremă, atunci ei se unesc pentru a lua parte la Unirea Separării. Aici, ei simt înDumnezeirea. Pentru că Dumnezeu nu este bărbat sau femeie. Dumnezeu este Dragostea Infinită. Priviţi-vă prin Ochii Unirii şi scufundaţi-vă în Esenţa Atotcreatoare, pentru că aşa veţi infinitiza finitul şi veţi trăi împreună Întregirea Completului.

Pace şi iubire! Cătălin Manea www.totuldinintreg.com http://www.facebook.com/TotuldinIntreg

Cătălin Manea este autorul cărţii “Totul din Întreg”, carte care conţine mesaje provenite din Adevărata Realitate, aflată dincolo de aparenţele fizice.

Puteti descărca gratuit cartea electronică “Totul din Întreg” de pe link-ul următor: http://totuldinintreg.com/descarcareebook-totul-din-intreg/


Modă şi Stil. “Moda nu este ceva care există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, moda are de a face cu ideile, cu modul în care trăim şi ceea ce se întâmplă.” Coco Chanel


Moda este pentru mine o artă. Este un mod de a fi tu însuţi în a te exprima într-un mod creativ; este atunci când îţi creezi stilul tău unic şi original.


Nume: Cristina Surdu Moda este pentru mine: o arta. Este un mod de a fi tu însuţi şi a te exprima într-un mod creativ; este atunci când îţi creezi stilul tău unic şi original. Am învăţat să cred în: mine ! În anul 2012 îmi doresc să: vizitez New York. Visul meu cel mai mare este: să fac înconjurul lumii şi să mă mut cu traiul în Barcelona. Ador să: fac jogging dimineaţa devreme, să gatesc, să călătoresc, să citesc o carte bună şi să-mi petrec timpul cu persoanele dragi mie. Designer-ul preferat este: sunt o fană a modei low cost,însă n-aş renunţa la o pereche de pantofi Christian Louboutin ;) . Culoarea preferată este: alb şi verde Iubesc: viaţa ! Mă inspiră: dacă e să vorbim de modă atunci articolele din revistele şi site-urile preferate de modă, bloggeriţele care le urmăresc. În viaţa de zi cu zi însă mă inspiră persoanele inteligente. Ziua ideală arată aşa: mă trezesc dimineaţa devreme, îmi fac valiza şi merg să vizitez împreună cu iubitul meu un oraş sau o ţară nouă. Mesajul meu pentru cititoarele SF: zâmbiţi cât mai mult, iubiţi-vă, răsfătaţi-vă, oferiţi-vă mai multă atenţie, mai multă grijă, mai mult timp. Începeţi să trăiţi viaţa şi pentru voi, deoarece o meritaţi din plin !!!


Am rămas plăcut surprinsă când am aflat că există persoane care doresc să le amintească femeilor cât valorează! Nu am ezitat să accept propunerea Taniei Tiţa de a colabora cu revista “Sufletul Femeii”, şi anume de a-i susţine în misiunea de a inspira 10.000 de femei să trăiască iubirea şi graţia divină. Mă numesc Cristina Surdu, sunt o “fashion bloggeriţă”, dar înainte de toate sunt o FEMEIE! Exact ca multe dintre voi mă trezeam dimineaţa devreme. Cu ochii întredeschişi mergeam în bucătărie şi porneam aparatul de cafea. La fel ca ieri, alaltăieri mă regăseam în faţa garderobei cu binecunoscuta întrebare “Cu ce să mă îmbrac?”- 20 minute pentru a decide între negru şi gri sau negru şi alb, pantofi sau teneşi, cămaşă sau tricou. Nu mai reuşeam să beau cafeaua deoarece timpul pentru micul dejun îl iroseam pentru a mă schimba a 10 oară. În sfârşit iată-mă îmbrăcată, cu părere de rau identic ca de fiecare dată: pantaloni, maiou şi pantofi cu talpă joasă. Aşa eram eu cu câţiva ani în urmă. Şi astăzi mă găseşti dimineaţa în faţa garderobei, însă nu pierd 30 de minute pentru a mă îmbrăca exact ca şi ieri, deoarece am o garderobă diferită. O garderobă plină de culoare, accesorii, eşarfe, curele şi pantofi cu toc. Nu am frică să experimentez, să combin culori şi stiluri vestimentare. Desigur, sunt zile în care trebuie să mă îmbrac mai solid, însă şi în acest caz încerc să dau personalitate outfit-ului. Fie cu o pereche de pantofi deosebiţi, un ruj colorat sau un accesoriu. Din păcate multe femei nu au curajul să renunţe la pantaloni şi culorile gri. Nu au curajul să experimenteze.


Noi suntem FEMEI şi ar trebui să emanăm feminitate. La urmatoarea zi de shopping, uită de culorile sobre, de pantaloni, mocasini şi balerini. Lasă-te dusă de valul romantismului. Alege rochii, fuste lungi şi scurte, volănaşe, ţesături croşetate, culori pastelate şi încălţaminte cu toc. Ok şi pentru încălţămintea cu talpă joasă, însă feminine. Nu uita de accesorii, multe accesorii, deoarece ele fac într-adevăr miracole. Data viitoare încearcă să combini t-shirt-ul preferat cu un maxi colier, vei vedea diferenţa. Astăzi în tendinţe este una, maine alta, însă nu trebuie să fugi în urma modei, ci să-ţi creezi propriul stil. Coco Chanel zicea: “Moda trece, stilul rămâne”. Dă frau liber imaginaţiei: combină vintage-ul cu modernul, masculinul cu romantismul, joacăte cu culorile. Îmbină ultimele trenduri cu ceea ce te avantajează şi cu personalitatea ta puternică. Uită-te în oglindă cât eşti de frumoasă şi cât eşti de preţioasă. Iubeşte-te, răsfaţă-te şi încearcă să fii unică prin stilul tău. Detaliul face diferenţa! Fiti fericite, dragi femei!


Cristina Surdu http://www.facebook.com/ksurdu1 http://cristinasurdu.blogspot.ro/


Cum să fii o mamică împlinită şi relaxată şi să creşti copii fericiţi? de Theona Bălan

Eşti mamă? Simţi că sunt momente în care te depăşeşte situaţia? Simţi că ai vrea să îţi iei o pauză din când în când? Ai remuşcări că nu petreci suficient timp alături de copilul/copiii tăi? Ai vrea să fii o super mamică, fără însă a renunţa la statutul de femeie, iubită, carieră? Astazi după ce am petrecut nişte momente minunate alături de baieţelul meu m-am gândit să scriu acest articol pentru a te face şi pe tine să te simţi mai încrezătoare şi să începi să iubeşti viaţa ta, aşa cum este ea. Împreună vom învăţa cum să ne facem viaţa mai uşoară şi mai frumoasă şi implicit să le-o facem şi copiilor noştri mai frumoasă. Eşti responsabila directă de viaţa copilului tău, de educaţia lui şi de dezvoltarea lui.


Este important ca el să aibă o mămică veselă şi împlinită. Optimistă şi plină de viaţă. Odihnită şi relaxată. Tu eşti modelul lui şi e important ce exemplu de viaţă îi dai. De aceea, înainte de toate, trebuie să te concentrezi asupra ta şi asupra dezvoltării tale pentru a-i putea da un bun exemplu de viaţă şi pentru a-i oferi cadrul propice dezvoltării lui armonioase. (fizice, psihice şi spirituale) În zilele când te simţi singură, neajutorată, când simţi că problemele şi grijile te depăşesc, opreşte-te pentru câteva momente din alergătură şi fă ceva pentru tine, ceva ce îţi place cel mai mult…Du-ţi întâi copilul pentru o oră-două la o prietenă, la o bunică, la un vecin, sau la un loc de joacă şi petrece timp cu tine.

Ce îmi place mie să fac în astfel de momente: -Să savurez o cafea bună pe terasă, sau pe balcon alături de cartea preferată; -Să probez în oglindă fel de fel de ţinute şi să fac fel de fel de combinaţii şi apoi să mă privesc în oglinda şi să îmi spun că sunt minunată. - Să mă răsfaţ cu o baie cu spumă şi aromaterapie.


- Să merg la cumpărături. O pereche de pantofi noi sigur mă scot din starea proastă. - Să dansez. Să cant. Să fac gimnastică. - Să ascult sau să citesc materiale motivaţionale.

Eşti o mămică singură? Iată câteva motive pentru care trebuie să te bucuri dacă eşti o mămică singură: 1. Deciziile sunt luate doar de tine. Nu trebuie să consulţi pe nimeni despre tehnici de creştere a copilului, reguli în casă, opţiuni în educaţie etc. Astfel că nu mai există nici acea tensiune creată de opiniile divergente dintre părinţi, nu trebuie să renunţi niciodată la ceva în care tu crezi cu adevărat doar pentru că el nu este de acord. 2. Cuvântul tău este lege. Nici o şansă pentru binecunoscuta replică: “da, dar tati a zis că am voie” sau “tati e mai bun pentru că mă lasă acolo”. 3. Tu eşti atât “poliţaiul bun” cât şi poliţaiul rău”. Tu te ocupi de disciplină, dar în acelaşi timp şi de toate chestiile fun şi drăguţe.


5. Într-o zi poţi să fii egoistă şi leneşă, dacă aşa ai tu chef. Nu va mai exista acea grijă permanentă că trebuie să fie totul lună că cine ştie ce va zice când va veni acasă, cum să dorm dacă el nu doarme…şi chestii din astea. 6. Dacă într-o seară pur şi simplu nu eşti în starea necesară să pregăteşti cina puteţi comanda cea mai mare pizza. Cine te va opri? (nu înseamnă că încurajez mâncatul nesănătos..nu luaţi cuvintele mot-a-mot) 7. Poţi împărti treburile casei cu copilul tău sau cu copiii tăi. 8. Când va fi mai mare copilul va înţelege şi te va aprecia şi îţi va mulţumi enorm pentru că ai fost în stare să fii o mămică atât de bună, deşi ai fost singurică. 9. Mie îmi place la nebunie să merg cu el la shopping. Şi să îi iau cele mai trendy haine. Şi nu trebuie să dau nimănui explicaţie cât am dat pe ele şi de ce i-am cumparat atât de multe. Un singur băieţel are mami! 10. Ştiu că uneori e greu că trebuie să le faci tu pe toate. Şi că nu ai ajutor, dar te asigur că 80% din cele măritate nu sunt ajutate de soţ. Aşa că mai bine nu te umpli de resentimente pentru că l-ai rugat să îţi facă ceva şi el tot nu ţi-a facut.

Copilul meu îmi dă putere.


Şi am un motiv în plus ca să fac tot posibilul să fiu o femeie de succes în toate domeniile pentru ca el să fie mândru de mami lui. Pot să le am pe toate şi merit asta. Atât eu cât şi copilul meu. Am scris acest articol pentru a le ambiţiona şi inspira şi pe alte mămici în situaţia mea. Capul sus! Hai că se poate! Lupta şi dă tot ce ai mai bun din tine şi vei reuşi. Sau te multumeşti cu gândul că ai pierdut fără ca măcar să încerci să faci ceva? Dacă simţi că nu mai ai puterea de a merge mai departe, sau dacă ai nevoie de un sfat şi de o mână de ajutor (în măsura în care voi putea să te ajut) nu ezita să îmi scrii şi împreună vom găsi soluţii, vom găsi reteţa succesului tău. Îmi doresc din suflet să văd cât mai puţine femei sacrificate şi cât mai puţini copii care suferă din cauza părinţilor.

Pentru o lume mai fericită, Theona Bălan! www.femeiadesucces.ro http://www.facebook.com/femeipentrusucces


Abonează-te la newsletterul revistei şi rămâi în legătură cu toate surprizele pe care le avem pregătite pentru tine: -Webinarii lunare (seminarii online) gratuite şi înregistrările audio ale acestora -Articole de suflet pentru răsfătul inimii tale - Materiale gratuite ale noastre şi ale partenerilor noştri, toate menite să îţi aducă încrederea, curajul şi bucuria de a trai o viaţă aşa cum meriţi - Noutăţile, suprizele şi evenimentele pe care le desfăsurăm - Inspiraţia zilnică pentru sufletul tău http://ghidultuturorfemeilor.ro/revistasufletulfemeii/newsl etter/


Rezervă-ţi locul la Webinar Subiect: Celebrează-ţi Existenţa! Trăieşte în deplinătatea Sufletului Tău! Facilitator: Tania Tiţa - iniţiatorul programului de dezvoltare personală şi spirituală pentru femei: GhidulTuturorFemeilor.ro şi fondatoarea revistei Sufletul Femeii Webinarul va avea loc Vineri 29.06.2012 ora 20:00, pe internet Pentru a-ţi rezerva locul la webinar, click pe link-ul de mai jos: http://ghidultuturorfemeilor.ro/webinartania/


Rămâi în legătură cu noi:

Intră pe magazinul nostru şi fă cumpărături pentru sufletul tău! www.ghidultuturorfemeilor.ro/shop

Intră pe blogul proiectului GTF şi citeşte articolele prezente. Te aşteptăm alături de noi cu sugestii şi comentarii: www.ghidultuturorfemeilor.ro/blog Abonează-te pe youtube şi rămâi în legătură cu video-urile inspiraţionale pe care Tania le face de luni până vineri: www.youtube.com/user/GhidulFemeilor


Inspiraţie Divină pentru Sufletul Tău!

Nu insista niciodată să faci un lucru, dacă vezi că viaţa îţi aduce în cale toate semnele cum că nu ar fi în regulă să mergi înainte. Ascultă-te şi renunţă la ataşamentul pe care ţi l-ai format în urma planului tău. Toate în Univers au o ordine perfectă. Atunci când învăţăm să ne ascultăm şi să rămânem în armonie cu ceea ce ne vorbeşte sufletul nostru cu privire la experienţele vieţii noastre, atunci ne conectăm la Pacea şi Armonia Universală... nimic rău nu ţi se poate întâmpla când eşti într-o stare de Pace şi Acceptare!

Totul devine greu pentru tine în momentul în care începi te concentrezi pe exterior, pe ce fac şi cred alţii. Atunci încrederea în tine scade, stima de sine la fel şi atunci încep îndoielile cu privire la potenţialul şi capacitatea ta de a crea lucruri minunate. Toate acestea sunt doar iluzii. Întoarce-ţi fata către tine şi simte prezenţa divină în interiorul inimii tale. Devino conştientă de ea, respiră profund şi mergi mai departe din înţelepciunea provenită din Sufletul Tău! Tot ceea ce ai nevoie este în interiorul tău! Totul se petrece de la interior la exterior şi nu invers!


Există loc pentru toată lumea în Univers. Daca altul are succes, asta nu înseamnă că tu nu poţi să mai ai din cauza lui. Renunţă la ideea de competiţie şi de separare. Când faci acest lucru, te concentrezi pe exterior, în loc să te centrezi în adâncul inimii tale şi să acţionezi de acolo, cu profundă admiraţie pentru întreaga viaţă. Mesajul tău e unic, iar lumea are nevoie de tine exact aşa cum eşti tu. Bucură-te pentru succesul celor din jurul tău şi inspiră-i şi pe alţii să trăiască autentic. Uniţi-vă în abundenţa şi în înţelepciunea vieţii şi celebraţi fiecare clipă, apreciindu-vă reciproc. La nivel înalt, noi toţi suntem Unul. Viaţa este doar mecanismul prin care ne divizam pentru a experimenta diversitatea! În esenţă suntem cu toţii făcuţi din acelaşi aluat divin: IUBIRE! Treci dincolo de convingerile şi părerile pe care le ai despre cum ar trebui să fie o femeie sau despre cum ar trebui trăită viaţa. Propriile convingeri îţi arată cum va arăta viaţa ta. Tu nu eşti gândurile tale, tu nu eşti convingerile pe care le ai despre tine şi despre viaţă. Renunţă la orice fel de convingeri şi rămâi conectată în ACUM la adevărul inimii tale. Trăieşte-ţi viaţa privind-o din spatele tuturor acestor păreri şi gânduri. Eşti liberă, nu-ţi pune singură condiţii la ce ai putea să faci sau să ai. Eşti şi ai deja toate acestea. Doar permiteţi să fii liberă în acum, renunţând la orice ataşament, orice teamă sş orice proiecţie despre cum ar trebui să fie viaţa. Adevărata viaţă îţi va fi relevată dincolo de ceea ce mintea ta poate vedea şi poate înţelege. Trăind conectată la adevărul sufletului tău, vei atinge trăiri pe care nicio convingere nu o poate atinge. Descătuseazăţi potenţialul divin prin libertatea de a fi. De aici toti paşii îţi vor fi ghidaţi cu înţelepciune pentru ca tu să-ţi îndeplineşti menirea în această lume, trăind în profundă rezonanţă cu vibraţiile înalte ale Universului.


Adevărata izbândă a femeii o constituie descoperirea propriului său suflet! Tania Tiţa www.GhidulTuturorFemeilor.ro Facebook.com/GhidulTuturorFemeilor Facebook.com/RevistaSufletulFemeii

Nr. 2 al revistei "Sufletul Femeii" - luna iunie  

Revista "Sufletul Femeii" este revista trimestiala a proiectului GhidulTuturorFemeilor.ro - O revista pentru sufletul tau! Ne propunem ca pe...

Nr. 2 al revistei "Sufletul Femeii" - luna iunie  

Revista "Sufletul Femeii" este revista trimestiala a proiectului GhidulTuturorFemeilor.ro - O revista pentru sufletul tau! Ne propunem ca pe...

Advertisement