Page 1

september oktober november

LIFESTYLE • PERSONALITIES • REAL ESTATE

’18

GEPUBLICEERD DOOR ENGEL & VÖLKERS

AMANGIRI

Adembenemende plaats om naar te hunkeren, in de woestijn van Utah

MICHAEL POLIZA

Z’n exclusieve reizen zijn op maat – even uniek als haute-couturejurken

NORTH ISLAND

Bijna net zo alleen als Robinson Crusoe. Bezoek aan een van de Seychellen

IZAK SENBAHAR Met Europese charme: de ondernemer en zijn hotel The Mark hebben New York veroverd

BELGIË € 3,10

Take Me Away! DE OPWINDENDSTE REIZEN & BESTE HOTELS – WAAR JE NÚ NAARTOE WILT!


BOW COFFEE TABLE | GUILHERME TORRES


classicon.com


KUNS T

IS T T R AGBAR


BADEN-BADEN

|

T E L +4 9 72 21 3 8 415

|

W W W.HU TSCHENREU TER .COM

C O S M I C J E W E L S – O h r c l i p We i ß h o l z , O p a l e u n d B r i l l a n t e n g e f a s s t i n 75 0 G o l d


KO B O collection design by Manutti Studio More inspiration for your outdoor moments on M A N U T T I .CO M


WELCOME

Geachte lezer, f het nu gaat om een exclusief landgoed direct aan zee op de Kaaimaneilanden, een ­traditionele finca op Majorca of een klassiek chalet in Gstaad – kopers zien met de aanschaf van een vakantie­woning op hun lievelingsplek vaak hun persoonlijke levensdroom in vervulling gaan. Ook mijn droom kwam ­bijna dertig jaar ­geleden uit met de koop van een vijf­honderd jaar oude finca op Majorca. Zo vaak als m ­ ogelijk is trek ik me daar met mijn gezin terug. Dan brengen we veel tijd met elkaar door, ik help bij de druivenoogst, produceer olijfolie en bekommer me om mijn polopaarden, ezels en honden. Uit dit alles haal ik veel nieuwe energie voor mijn ondernemersbezigheden. ­ Als specialist in luxevastgoed op de beste locaties heeft Engel & ­Völkers in de afgelopen veertig jaar wereldwijd naam gemaakt. Zeker met het oog op exclusieve vakantiewoningen beschikken we over uitgebreide en g­ epassioneerde expertise – er is nauwelijks een combinatie die onze geest zo lekker enthousiasmeert als die van vakantie en vastgoed. Op de ­wereldwijd gewilde markten is de vraag duidelijk groter dan het aanbod. Zij bieden bijzondere locaties, een hoge mate van veiligheid en een g­ oede infra­structuur. De immoprijzen zijn dan ook navenant hoog op zulke toplocaties. In 2017 haalden chalets op de Suvretta-heuvel in het luxe skiresort Sankt Moritz topprijzen van meer dan 60 miljoen euro. Op Majorca variëren de prijzen voor royale landgoederen tot rond de 40 miljoen euro. De Verenigde Staten lokken ook met aantrekkelijke locaties voor vakantie­ woningen, zoals de Florida Keys, de Hamptons of Aspen en Vail in de Rocky Mountains. Daarnaast zijn de ­Caraïbische eilanden bij internationale kopers zeer gewild. Het afgelopen jaar hebben we op de Bahama’s een woonimmoshop ­geopend. Hier lagen de prijzen in 2017 voor topvastgoed aan de kust met eigen strandtoegang boven de 20 miljoen euro. Droomt u ook van een vakantiewoning op een exclusieve bestemming? Onze nieuwe editie van GG bevat een veelvoud aan adembenemende immo’s voor u en neemt u mee naar plaatsen die gemaakt zijn voor een onvergetelijke timeout van het leven van alledag. Laat u inspireren en misschien vindt u ook heel spoedig uw persoonlijke droomwoning!

FOTO: CHRISTIAN SCHOPPE

Hartelijke groet,

Christian Völkers

8

www.gg-magazine.com


OHLINDA BY BRETZ

INTERIOR INNOVATION AWARD WINNER SHOWROOM: ALEXANDER-BRETZ-STR. 2  D-55457 GENSINGEN   TEL. 0049-6727-895-0 INFO@ BRETZ.DE BRETZ.DE


WELCOME

Waarom ervaringen ons gelukkiger maken ... Reizen is de enige manier waarop je geld kunt uitgeven en rijker terug kunt keren. Vast en zeker hebt u deze wijze zin al eens gehoord. Hij zou van professor in de psychologie dr. Thomas Gilovich kunnen stammen. Die heeft dit in een twintig jaar durende studie aan ­Cornell U ­ niversity zelfs wetenschappelijk bewezen: de vreugde over ­materieel bezit neemt sneller af dan de ­bevrediging die we ondervinden wanneer we in ­bijzondere ­ervaringen geïnvesteerd hebben. Een sterke trend, die vooral o­nder millennials (generatie Y, geboren ­tussen 1980 en 2000) gezien wordt. Ook hierom hebben wij deze uitgave geheel gewijd aan het thema ­reizen. We ­presenteren onze heel persoonlijke selectie van uitzonderlijke bestemmingen en van mensen die ­ het tot hun levensopgave gemaakt hebben voor hun ­gasten een onvergetelijk verblijf mogelijk te maken. Persoonlijkheden als Izak Senbahar, Michael Poliza, Christoph Henkel en Liran Wizman. Laat u zich ontvoeren op een inspirerende reis – van het Wilde Westen van Amerika via Manhattans Upper East Side tot aan de Seychellen. Veel plezier bij het lezen!

FOTO: CHRISTIAN SCHOPPE (1), GETTY IMAGES (1), THE MARK (1)

Michaela Cordes

In mei van dit jaar logeerde ook Hollywoodacteur Bradley Cooper met zijn vriendin Irina Shayk in The Mark (hier op een foto, als zij het hotel verlaten op weg naar het Met Gala). De glamour van The Mark is er nu ook om mee te nemen: de fraaie ­borden en andere accessoires kun je online bestellen.

10

www.gg-magazine.com


www.jochenpohl.com


THANK YOU CONTRIBUTORS

De kunst van het gesprek

  SVEN MICHAELSEN  Sven Michaelsen – de beste interviewer van Duitsland – ontlokt zijn gesprekspartners dikwijls hun diepste geheimen. Het gaat hem altijd om het grote geheel. Zijn geheim: een perfecte voorbereiding, goede oren en levenservaring. Zijn beste interviews zijn ­onlangs gebundeld: Das drucken Sie aber nicht! Hij woont met zijn gezin in Hamburg.

French Connection  

Bij de Tafelberg

OLIVIER LORDONNOIS 

  CHARL KRUMM Sinds 2015 is Charl Krumm ­licentiepartner van Engel & ­Völkers in Bloubergstrand. Deze voorstad ten noorden van Kaapstad is bij kitesurfers wereld­beroemd en ook deze makelaar staat geregeld op een plank. Hij is getrouwd met een binnenhuisarchitecte en ze hebben samen drie kinderen. Sinds 2011 is Olivier Lordonnois general manager van hotel The Mark in New York City. Hij is opgegroeid in Parijs, waar zijn carrière begon. Wat hij zo waardeert aan het hotel in de Upper East Side is “de Franse flair. Dat maakt The Mark zo uniek in deze wereldstad.”

Opgewekt 

ANN ABEL  Lissabon is de woonplaats van keuze van de Amerikaanse reisjournaliste Ann Abel. 86 landen heeft zij tot nu toe bezocht. Ze schrijft voor Afar, Forbes, Departures, Condé Nast Traveller, Robb Report en Outside. En nu is ze alweer haar volgend ­weekendje in Comporta in de Algarve aan het plannen.

12

FOTO’S: ANDRA (1), MARK SEELEN (1)

Veelvlieger 

DONG JIN WOO  Communicatiedesigner Dong Jin Woo komt uit Zuid-Korea en werkt sinds anderhalf jaar bij het grafische team van GG. Voor deze ­uitgave stond hij vaak heel vroeg op – soms wel om 5 uur – om beeld­ materiaal van architecten in Seoul te regelen.

www.gg-magazine.com


38

PLAYGROUND

30

TRAVEL

20 Comporta: de rustieke omgeving van

Lissabon lokt surfers en beroemdheden.

ART & DESIGN

26 Dierlijk goed: op de natuur geïnspireerde tassen, rugzakken en sculpturen.

INTERVIEW

28 The Bucket List Facilitator: Patrick Enste vervult ongewone wensen.

WOMAN

30 Netjes is van vroeger. Nu draagt ze rood. Vuurrood, om precies te zijn.

MAN

32 Fifty Shades of Brown. Hij gaat voor ­zelfverzekerde aardetinten.

32

206

LOOK

34 Let’s go East: Asia-style eten en drinken is het helemaal.

BOOKS Uitgeverij teNeues laat op 128 pagina’s het beste zien van het Griekse vijfsterrenresort Sani. MAN Vespa 98cc reloaded: elektroscooter gedesignd door Giulio Iacchetti.

AT HOME THE MARK

38 Met Europees esprit: hotel The Mark van Izak Senbahar is momenteel het chicste hotel van New York.

48

NORTH ISLAND

48 Paradijs aan het einde van de wereld: op

MICHAEL POLIZA

54 Momenten voor de eeuwigheid: Michael

AMANGIRI AT HOME Zulk wit zand en zo’n blauwe zee – en heel zeker komt er dadelijk een reuzenschildpad voorbij. Een unieke reis naar North Island.

het Seychellen-eiland North Island zijn geen auto’s en maar elf gastenvilla’s. Poliza organiseert op maat gemaakte luxereizen naar de verste uithoeken.

64 Roep uit de woestijn: het Amangiri-­

resort in Utah is een onvergelijkbare oase in een spectaculair landschap.

www.gg-magazine.com

FOTO’S: MARK SEELEN (1), AVISUALIZATION: ALESSANDRO TRIGILA & MATTEO ROSSI (1), © SANI RESORT, WWW.SANIRESORT.GR, PHOTO © MARINA VERNICOS. ALL RIGHTS RESERVED (1), ILLUSTRATIE: JEAN-PHILIPPE DELHOMME (1), WILDERNESS SAFARIS (WWW.WILDERNESS-SAFARIS.COM). (1)

WOMAN Hippiestijl: filigranen India Leafhangertje (Tamara Comolli).

AT HOME Coole lifestyle en excellente service – Izak Senbahar verleidt New York met zijn hotel The Mark. Nu wil hij ook Parijs veroveren.


SOUTHAMPTON · LAKE TEGERNSEE · SYLT · PALM BEACH · MUNICH · MARBELLA · FORTE DEI MARMI

www.tamaracomolli.com

SIGNATURE WAVE ring pavé · INDIA ‘Camel’ bracelet · FAIRY bracelet · MIK ADO BOUQUET pavé & MIK ADO FL AMENCO pavé pendant · finejewelr y @ tamaracomolli.com


72 FOR SALE De White House Beach Villa in de Zuid-Afrikaanse stad Yzerfontein.

34

LOOK Stijlvol: papierplu ­ Brelli Clear (The Brelli).

54 AT HOME Midden in de grootste zoutpan ter wereld – een Airstream-camper in Bolivië.

FOR SALE

A DV ER T EN T I ED EE L

26

72 Direct aan het strand: White House

Beach Villa is het ideale vakantiehuis.

RESIDENTIAL & COMMERCIAL

196 AT HOME Magische plek in de woestijn. Het Amangiri in Utah is één met de rotsen die het omringen.

OFFICES De Sir Hotels trekken ­creatives van over de hele wereld.

64

78 Villa’s, herenhuizen en bedrijfs­ ruimtes – het mooiste vastgoed.

CLOSE UP OFFICES

196 Thuis in de opwindendste steden. De Sir-hotels veroveren Europa.

BOOKS

206 Uitgelezen, spannend en bijzonder voor salontafel en nachtkastje – plus een literair meubel.

PERSONAL

210 In hotel Kosmos op het eiland

­Ulleungdo is alles in beweging.

ALWAYS EDITORIAL

8 Voorwoord bij het nieuwe nummer.

EDITOR’S LETTER

10 Waarom ervaringen ons gelukkiger maken ...

ADDRESSES

208 Waar komt alles vandaan? Namen, adressen en productinformatie.

STAFF

209 Colofon.

FOTO’S © MICHAEL POLIZA (1), SIR HOTELS (1), AMAN AND ADVENTURE PARTNERS (1), STEFAN ALTENBURGER PHOTOGRAPHY ZÜRICH © HORGENGLARUS (1)

ART & DESIGN Grote dieren: Stephan Hürlemann wekt stoelonderdelen tot leven.

NEW HOME


PROTECTING WHAT YOU LOVE.

CUBE WHITE & ROSÉ GOLD/LEFT 67,5 x 52 x 51 cm (HxBxT) 26.6 x 20.5 x 20.9 inches (HxWxD) Security level: VDS III | EN 1143-1 certified Weight: ca. 240 kg

THE WORLD´S FINEST BESPOKE LUXURY SAFES. Uncompromising security, impeccable quality in every detail, fully bespoke exterior and interior design, perfect craftsmanship “Made in Germany”, with up to 70 precision watch winders. Stockinger safes, as secure as a bank, yet far more beautiful. www.stockinger.com BESPOKE SAFES BESPOKE SAFE ROOMS WATCH WINDER CABINETS


Siedle Axiom Intelligent Interior. Keep an eye on the door, select the mood lighting and list of calls with fingertip control, with cordless receiver or hands-free functionality. The future of building communication in its most beautiful form. axiom.siedle.com


FOTO: © CARLOS SOUZA & CHARLENE SHORTO

PLAYGROUND

TRAVEL ART & DESIGN INTERVIEW WOMAN MAN LOOK

Comporta ten zuiden van Lissabon: er zijn hier veel rijstplanten. Van het stro worden manden, hekken en daken gemaakt.


PLAYGROUND TRAVEL

Blauw en wit, dat is de typische Comporta-look. De tuinen zijn wild en heerlijk relaxed – als alles hier.


Europa’s wilde westen

FOTO: © CARLOS SOUZA & CHARLENE SHORTO

Lang was deze ongerepte streek aan de Portugese kust ten zuiden van Lissabon een geheimtip: COMPORTA. Het ruikt er naar pijnbomen, op de hutten ligt stro, op de wegen zand. Ooievaars en flamingo’s leven er in alle rust naast vissers en boeren. Ook creatievelingen uit de hoofdstad en steeds meer beroemdheden weten de regio tegenwoordig te vinden. TEKST: Ann Abel

21


PLAYGROUND TRAVEL

2

1

1 Midden in het pijnbomenbos: een van de villa’s van hotel ­Sublime Comporta met privé­ zwembad 2 Restaurant Sal aan Praia do Pego 3 Rijstal Cavalos na Areia biedt strandritten aan – de perfecte manier de kilometers­ lange streek te ontdekken 4O ­ ntbijt voor twee met uitzicht 5 Ooievaarsnesten, typisch voor Comporta 6 In hotel Sublime ­Comporta kun je je buiten laten masseren en 7 je daarna laten verrassen door de experimentele keuken van het hotel 8 Lagune met aanlegsteiger 9 Woonkamer in een van de villa’s van hotel ­Sublime ­Comporta 10 Een van de ontelbare rijstvelden – hier vinden de ooievaars rijkelijk voedsel.

3

4

6

5

7

8

9

10


E

r zijn een handvol plaatsen in de wereld die bepaalde regels van de economie tarten: in de jaren zeventig waren het de Hamptons, daarna St. Barth in de jaren tachtig en José Ignacio en Trancoso aan het begin van deze eeuw. Mensen die over redelijke rijkdom beschikken zoeken zulke plekken op om er een paar dagen door te brengen en te doen alsof ze zo goed als niets hebben. Daar ruilen deze mensen, die elkaar kennen, hun Berluti’s om voor flipflops en zitten ze boven een goedkoop plaatselijk biertje samen met vissers met een door het weer gegroefde kop. Ieder komt weer tot zichzelf, rust even helemaal uit en houdt er voor een tijdje mee op toneel te spelen. Daar zet iedereen zijn masker af.

Vandaag de dag is Comporta deze plek, een verzameling van ­Portugese kustdorpen op meer dan 12.500 hectare, ongeveer anderhalf uur ­r ijden ten zuiden van Lissabon. “De Hamptons van toen-en-toen” was altijd de luchtige omschrijving, maar Comporta is nu het favoriete weekend­uitstapje voor zowel de elite van Lissabon als ­andere ­Europese ­beroemdheden. Christian Louboutin, Jacques ­Grange, ­Philippe ­Starck en Anselm Kiefer ­behoren tot die­genen die hier huizen bezitten – veel daarvan zijn in de ­traditionele cabana-­stijl van C ­ omporta. Ze liggen op een klein opper­vlak in het landschap en hebben rieten daken, ook de muren zijn ­bedekt met stro. Geen enkel gebouw staat er overigens op het meer dan twaalf kilo­ meter lange, ­onberispelijk witte strand, waarop niets gebouwd worden mag. Het is een van de m ­ ooiste van Europa. Intussen hebben ook A ­ merikanen de omgeving ontdekt.

en wilde bloemen. Ook de interieurs met hun natuurlijke materialen, de ingetogen kleurschakeringen en de ramen van vloer tot plafond benadrukken de buitenwereld. De openbare ruimtes en de gasten­ kamers zijn vormgegeven door José Alberto Charrua en Miguel ­Câncio ­Martins – bekend van de Buddha Bar en het Man Ray in Parijs. De sfeer is niet luxueus buitenissig, toch ontbreekt het nergens aan. ­Grotere villa’s met twee tot vijf slaap­ kamers zijn in aanbouw. ot de geneugten van C ­ omporta  behoort de uitgaans­scene – of beter gezegd: het ­ontbreken ervan. Voor het diner ­nodig je nieuwe vrienden bij je thuis uit. Voor hotelgasten is dat niet zo ­eenvoudig en daarom heeft het ­Sublime ­Comporta onlangs zijn restaurant Sem ­ Porta (zonder deur) een facelift gegeven in samen­ werking met een topkok. De menu­ kaart is veelzijdig. Bovendien werd er ot nu toe is er hier geen ­glitter een bijna 1500 vier­kante m ­ eter ­grote en glamour. Ook het g ­ rootste tuin aangelegd waarin drie­ honderd dorp – dat eveneens ­Comporta verschillende kruiden en groenten biologisch verbouwd ­worden. De zinheet – ziet eruit als elke andere snede ‘vanuit de tuin direct op tafel’ is Zuid-­Portugese plaats: wit­gekalkte hier meer dan een cliché. ­Overigens gebouwen met stralend ­ ­ blauwe behoort ook private dinner tot de geaccenten en terracottadaken, kleine ­ plande vernieuwingen. huisjes, smalle steegjes en pleinen, voorzien van rode café­zonneschermen Bovendien heeft het hotel juist Overal zijn er antiekwinkels en veel van de antiquiteiten zijn op­genomen die reclame maken voor Sagres-bier. zijn spa opnieuw opgebouwd en het in het boek Comporta Bliss van uitwellness­programma uitgebreid. Maar: Zo wit en zo onopvallend – tot je de geverij Assouline. je zoekt plaatsen als C ­ omporta niet op ­w inkels ingaat. Dan zijn er bij, die om je in een hotel te verstoppen. Naast fraaie, lokaal vervaardigde schalen de e­ indeloze stranden wemelt het van verkopen voor 200 euro en hippie-­ ­ chique kleding voor 800 euro. De bescheiden ogende minimarkt heeft andere schoonheden in de regio Alentejo. Kurk­eiken, w ­ ijngaarden, ­kaviaar op voorraad, rozegekleurd Himalaya-zout, g ­ eïmporteerde glanzend groene rijstvelden en telkens weer een ooievaars­nest. Hier ­kazen en champagne. met de auto onderweg zijn is aangenaam, maar een ­ontdekkings­tocht Tot een paar jaar geleden waren de juiste vrienden de ­ enige te paard is zeer aan te bevelen. Een rit over met b ­ omen b ­ edekte ­mogelijkheid onderkomen in Comporta te vinden, of je moest een privé­heuvels en zandduinen en uiteindelijk langs het verlaten strand villa huren. Ook tegenwoordig is er slechts één hotel en dat is ­gelukkig wordt g ­ eorganiseerd door Cavalos na Areia. De directeur van de op een sublieme manier comfortabel. Geen ­w illekeurig g ­ ekozen ­onderneming is een sympathieke man – toen mijn vriend probeerde naam: Sublime Comporta is een in 2014 ­geopend ­toevluchtsoord, zijn versleten gauchohoed uit Argentinië te kopen, stond hij erop ’m dat zijn naam eer aandoet. Het staat op zeventien ­hectare land, die aan hem te schenken. ­oorspronkelijk in privébezit waren van een ­prominente ­Portugese En hoewel mijn paard er duidelijk zin in heeft, houd ik het snel voor gezien met de ruiterij. Toch ga ik naar een lunch op het strand, familie. Nu bevinden zich hier 34 kamers en suites verdeeld over ­verschillende gebouwen: een hoofdhuis en een handvol privé-cabana-­ zoals je dat nu eenmaal doet in Comporta. Voor restaurant Sal aan villa’s met net zo besloten zwembaden en een centrale lodge. Die de Praia do Pego ­dienen de kelners de fijnste eenvoudige gerechten dient als ontmoetingspunt en designer-boetiek, ontvangstgedeelte op – een f­ antastische octopussalade en de zachtste calamares die ik en bar. De ramen van de lodge zijn versierd met citaten van Winston ooit ­gegeten heb. Met daarbij een excellente plaatselijke rosé. Naar het schijnt zijn er ook ­enkele beroemdheden in de buurt. Maar met Churchill, Mark Twain en de Portugese dichter Fernando Pessoa, die over de vreugde van wijn gaan. Voor het grootste deel is het t­errein de voeten in het zand en vettige vingers aan elke hand interesseert ­ongerept gebleven. Thuisbasis voor knoestige kurkeiken, ­pijnbomen dat werkelijk niemand hier.

T

FOTO’S: © CARLOS SOUZA & CHARLENE SHORTO (3), MAURITIUS (3), NELSON GARRIDO (1), MAURICIO ABREU (1)

T

www.gg-magazine.com

23


WWW.JIRGENS.COM @ BARBARAM EIE R @T H O MASJ I RG E N SJ UWE L E N S C H M I E D E @ MAN DAR I N O R I E N TAL M U N I C H

PARAIBA TOU RMALLIN ES - A LOVE FOR ETERNITY

PARAIBA


PLAYGROUND ART & DESIGN

SOFT SKILLS  Kunstenaar Claire Chambless uit Atlanta is meester in de zinnen­prikkelende ­stimulatie. Haar Would You Love Me If  ... b ­ estaat uit waaiers van papier, pijpenragers en glitter.

Zachte revolutie  OVE  ‘Let’s make sex better L for all people’ is het motto van uniseks-merk Maude uit de VS. Goed idee en goede ­producten (van condooms tot glij­middel). Bovendien zonder schadelijke stoffen en bovendien nog leuk om te zien, ook buiten de slaap­kamer.

GIGANTISCH GOED  Marionettentheater voor volwassenen: ‘Reuzen met dwerg’ is de naam van de installatie die ­architect en designer Stephan Hürlemann ­ontwikkelde voor meubelfirma Horgenglarus uit Zwitserland. Er zijn ­zeven figuren van tot wel drie meter hoog: aap, bij, eend, vermoeide krijger, panda, Pink Panther (op de foto met de ontwerper) en dwerg. Hürlemann en zijn team bouwden de ­figuren uit tafelen stoeldelen die ze vonden in het meer dan honderd jaar oude archief van de f­ abriek uit de stad Glarus. Ze hangen aan het p ­ lafond en door de d ­ raden aan hun lichaamsdelen wordt de installatie tot ­leven gewekt.

26

 OLTOOIING  V Imago is het laatste stadium dat een insect na zijn ­verpopping bereikt. En zo heet ook de nieuwe collectie van ontwerper Konstantin Kofta. Zijn tassen en rug­ zakken zijn geïnspireerd op de grillen van de natuur.  RUCHTBAAR  V Het creatieve duo Nui Studio is het gelukt een hangende tuin met ­autonoom ecosysteem te ­ontwikkelen. Met de Mygdal Plantlights ­bloeien zelfs vensterloze binnen­r uimtes weer hele­maal op. Er is patent op aangevraagd.

www.gg-magazine.com

TEKST: SUSANNE KALOFF; FOTO’S: © ERWINBLOCK PHOTOGRAPHY (1), STEFAN ALTENBURGER PHOTOGRAPHY ZÜRICH © HORGENGLARUS (1)

In de natuur is nou eenmaal niets perfect, de kunst biedt daarentegen vaak verrassend veel nieuws.


SALT & PEPPER Portable Light Battery 10 - 100 h Touch Control WarmDim Splashproof tobiasgrau.com


PLAYGROUND

2

INTERVIEW

1

Eenmaal in je leven In deze tijd van massatoerisme zorgt The Bucket List Facilitator voor de tegenovergestelde reis­beleving: totale individualiteit. Patrick Enste over unieke belevenissen, doelen en wensen. 3

In 2012 hebt u The Bucket List Facilitator opgericht, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het laten uitkomen van ongewone ­wensen. Hoe

Ik werkte al langer als dienst­verlener in het hogere toerismesegment, ik verhuurde huizen en ­charterde jachten. Toen beleefde ik zeer veel plezier aan de ­ ­ uitdagingen ­zodra ­ongewone wensen tevoorschijn kwamen. Zoals twee flessen ­champagne met een begeleider van Parijs naar Zuid-Amerika ­vliegen (het was een Dom Pérignon uit 1947, die een man zijn echtgenote voor haar 65ste ­verjaardag geven wilde), een ontmoeting organiseren met een of andere president of een bezoek aan een smaragdmijn in de j­ungle van Colombia – dat zijn maar een paar voorbeelden die tot mijn idee geleid hebben. Ik merkte dat er een cliënteel is voor wie het belangrijk is iemand te vinden die ideeën of wensen uitvoeren kan. Zoiets biedt geen enkel reisbureau. Had u daarvoor al speciale ervaringen in de reissector opgedaan? Ik heb van 2005 tot 2012 in Zuid-Amerika privévilla’s omgebouwd tot ­k leine boetiekhotels en ze in het begin voor de eigenaren g­ eleid. T ­ ijdens deze jaren heb ik vijf presidenten en enkele Hollywood­grootheden 4 ­mogen ontmoeten – dat was me in Duitsland ­­waarschijnlijk niet overkomen. Wat was tot nu toe uw moeilijkste missie? Een autoverzamelaar wilde absoluut een Bugatti Royale Kellner Coupé met bouwjaar 1931. Deze auto werd maar zes keer gebouwd, de modellen staan in musea of zijn in handen van andere autoverzamelaars. Het is me tot op heden nog niet gelukt een te koop staand exemplaar te vinden. En welke wens heeft u het meest ontroerd? Een man wenste dat zijn liefdesgeschiedenis poëtisch opgeschreven werd. Het s­ peciaal 5 ­gebonden boek met prachtige illustraties is vervolgens in een d ­ rukkerij gedrukt in de plaats waar hij zijn vrouw had ­leren kennen. Als romanticus vond ik dit geschenk voor een zilveren ­bruiloft geEr zijn vele uitzonderlijke reisdoelen en -belevenissen en 2 Patrick Enste woon grandioos. weet ze uit te voeren. In 2012 richtte Hoe ziet uw doelgroep eruit en wat kost uw service? In hij in Hamburg The Bucket List Facide regel 45+, welgesteld en teruggetreden uit het actieve litator op, een onderneming die zeer a ­ rbeidsleven. Dan zijn er momenten waarop mensen terugveeleisende en buitengewone wensen laat uitkomen. Daar­­­­­­toe behoren kijken op hun leven en vaststellen: ondanks hun rijkdom zijn onder meer persoonlijk toegesneden een paar wensen niet vervuld. Voor mijn service, waarop moreizen als 1 safari’s, 3 reizen naar de menteel meestal Latijns- en Noord-Amerikanen een beroep Caraïben om bijvoorbeeld met haaidoen, reken ik tussen de vijf en vijftien procent van het open te duiken, 4 vaarten met een heteluchtballon naar aanleiding van een drachtbedrag. festival in Cappadocië, 6 een expediHoe ontwikkelt u de bijzondere belevenissen? Ik p ­ robeer mijn tie naar het eeuwige ijs of 5 een specliënteel zo goed als mogelijk te leren kennen. ­ S ommigen zijn ciaal horloge van Panerai als de Lo zeer verlegen en dan moet ik met veel fi ­ jnzinnigheid de beno­Scienziato van gesatineerd titanium. digde details te weten komen. Het gaat i­mmers om wensen 6 van anderen, niet om de mijne. Het Once In A Lifetime-­moment bedenkt elke cliënt in zijn fantasie. Dat loopt uiteen van de wens een uniek exemplaar ergens van te bezitten, bepaalde ­personen of idolen te ontmoeten tot de organisatie van een reis. Het is niet a­ lleen de wens die moet worden vervuld, maar ook de hele t­oestand eromheen: de juiste vervoersmiddelen, de speciale hotel­kamer, een tafel in een speciaal restaurant, de fotograaf die alles begeleidt – ­alles moet kloppen. In het algemeen kan ik ter plaatse op lokale gidsen vertrouwen, maar als een cliënt het wenst, ­begeleid ik hem of haar ook ­persoonlijk.

28

www.gg-magazine.com

INTERVIEW: UTA ABENDROTH; FOTO’S: ISTOCK.COM/STEVECOLEIMAGES (1), SONG HEMING/STOCKSY.COM (1), LEANDER NARDIN/STOCKSY.COM (1), ISTOCK.COM/REISEGRAF (1)

bent u op het idee gekomen?


Exclusief wereldwijd: de tijdloze schakelaar LS 990 in de 63 unieke, matte kleuren Les CouleursÂŽ Le Corbusier.

32081 ORANGE CLAIR

JUNG.NL


PLAYGROUND WOMAN

7

Tijd om te oogsten!

Voordat de blaadjes vallen, wordt het nog een keer heet: van tomaatrode foulard tot kersenrode lippen. 1 LAMPION  Mathieu Matégot ontwierp in 1953 de Satellite­­hanglamp. Eeuwig jong dankzij de ­organische vorm. Gubi, circa € 670.

1

2

8 KERSROOD  Bij regen of zonneschijn: de Cherries Rainy Day ­Make-­up Pouch maakt je vrolijk. Anya ­Hindmarch, ca. € 250.

3

9

9 UNI-KATH  Goed gedoseerd heeft rood een ­hoogst sensuele ­uitwerking. Tapijt­ ontwerper Jan Kath beheerst zijn handwerk meesterlijk. ­Haghnazari, prijs op aanvraag.

3 ARTWORK  Andy Warhol to go: project LUMAS x The Skate­room verbindt kunst met skaten – en ondersteunt sociale ­initiatieven. Board, circa. € 220. 4 WOW!  Het jaar van de Hond in de ­Chinese horoscoop was de inspiratie: zijden sjaal met ­gerolde, met de hand geborduurde zoom. Paul Smith, ca. € 125.

10

6 DAG VIS  De Middellandse Zee thuis op de bank: het ­bestikte linnen kussen ­Po­séidon van Iosis. Circa € 79.

30

11 KUSVAST  Matte textuur, ­lange houdbaarheid. R ­ odin Olio Lusso-lippenstift­ voedt de l­ ippen met elf oliën. Via The Line, ca. € 33.

4

5 LET’S DANCE  De diamanten in het 18-karaats roségouden ­horloge Happy ­Diamonds Icons dwarrelen rond alsof het leven een dans is. Chopard, € 6.800.

5

10 NATTIGHEID  Bij deze onovertroffen lucht­ bevochtiger voel je je thuis! Lantern Humidifier van Yanko Design, prijs op aanvraag.

11

6

12

12 HOT  Deze vuurrode stoel van gelakte stalen buizen is er in een ­gelimiteerde op­lage van tien stuks. Red Chair van ­A lexander ­Lervik via Gallery Pascale, prijs op aanvraag.

www.gg-magazine.com

TEKST: SUSANNE KALOFF; FOTO’S: GORUNWAY.COM (1), COLOURED CAMPBELLS SOUP PURPLE ©/®/™ THE ANDY WARHOL FOUNDATION FOR THE VISUAL ARTS, INC., LUMAS.COM (1)

2 BRAVO  Waaraan je een out­fit van Antonio Berardi herkent? Casual snit, felle kleuren en een ­daverend applaus. Prijs op aanvraag.

7 EARDROPS  Perfect gekleed met de Paisley-­ oorbellen met ­carneool. Tamara Comolli, circa € 1.300.

8


LUXURY IS A QUESTION OF PERSPECTIVE The Waldorf Astoria Berlin welcomes its guests in the heart of Berlin’s City West with contemporary luxury combined with unparalled Waldorf Service. This graceful urban oasis offers 232 generous rooms and suites, providing quiet comfort in an eclectic mix of warm colours and modern Art Deco style. Guests experience an air of refined exclusivity at Germany’s first Guerlain Spa, spreading across 1,000 square meters; the spa encompasses 8 treatment rooms, equipped for specific treatments such as hydrotherapy and Vichy showers, facials and body treatments and relaxing massages. An indoor pool, steam room, sauna & whirlpool, an ice fountain, a fitness center

waldorfastoria.com/berlin

and a roof top sun terrace add to the guests’ well-being. Epic vistas and sophisticated ambiance are constant companions while Berlin’s legendary shopping boulevard Kurfuerstendamm is just a stroll away.

WALDORF ASTORIA BERLIN, HARDENBERGSTRASSE 28, 10623 BERLIN, GERMNAY Tel. +49 (0)30 814000-0, E-Mail BERLIN.INFO@WALDORFASTORIA.COM

© 2018 Hilton


PLAYGROUND MAN

8

Een koffie, alstublieft!

De nieuwe herfsttinten mokka, cappuccino en latte macchiato maken je klaarwakker. 1

1 THINK BIG  Grootte doet er wel degelijk toe: 90 cm doorsnee heeft deze multiplex­ spiegel met ­verlichting. City Furniture, € 1.800.

2

3

3 BOOMSTERK  Deze plantaardige shampoo in glazen fles verzorgt het haar met berken­ schors. Birch Bark 5 Daily Shampoo van Wise, ca. € 17.

4

11

4 BONUSPUNT  Een blik van deze tekkel en u smelt? Ja, zo’n fraaie ­keramische schaal doet wat met een mens. Jonathan Adler, ca. € 200. 5 PUNTENZEGE  Hoort in elke ­verzameling: ­zijden zakdoek Polka Dots van ‘onze’ Dries Van Noten. Via Mr. Porter, € 100. 6 LOOPT  Een genot voor de oren, deze draad­ loze luidspreker: waterbestendig, supersound en hij doet het wel 24 uur. HSP-60 PRO van Head, ca. € 60.

32

8 OPGELADEN Echt iets voor ­toegewijde ­techniekfreaks: oplaad­kabel en USB-­aansluiting met stijl. Leder­ etui, ­Native Union via Mr. Porter, € 45.

10

9 HOUTEN KOP  U hoeft geen ­schaduw te hebben om dit kekke eco-­ mahonie hoofd­ deksel te dragen. Tête de Bois, € 245. 10 SCOOTER  Herinterpretatie van de Vespa 98cc van Giulio ­Iacchetti met ­koffiebruine ­handgrepen en elektromotor, prijs op aanvraag

6

11 OLDSKOOL  Digitaal kunnen we allemaal. Schrijf­set van wal­ noot, messing en koper. Ystudio via Mr. Porter, € 295.

7

12

12 1ST CLASS  Reisbegeleiding van formaat ­gezocht? Formula 1004 ­Leather ­Rolling Suitcase van Berluti. Via Mr. Porter, € 4.500.

www.gg-magazine.com

TEKST: SUSANNE KALOFF. FOTO’S: GORUNWAY.COM (1), AVISUALIZATION: ALESSANDRO TRIGILA & MATTEO ROSSI (1)

2 STIJLVAST  Hoog water? ­Zeker. Kleuren mengen? Nou en of! Maar dan wel met fingerspitzen­ gefühl. Cerruti doet dat gewoon. Prijs op aanvraag.

7 ICONEN  Deze extravagante vazencollectie is een hommage aan ­stillevenmeester ­Giorgio Morandi. Le Morandine V van Sonia ­Pedrazzini, prijs op aanvraag

9


Traditional art of knotting meets modern design. The long-established company Haghnazari Teppiche represents distinctive quality and exclusiveness since 1932. Our unique carpet range includes beautiful antique carpets, modern, unique pieces with a traditional pattern and award-winning current designs.

www.haghnazariteppiche .com

A w

hag h na zar i te pp i c he Adress Berliner Straße 25, 60311 Frankfurt/ Main Telephone 069.460 996 01 E-mail info@haghnazariteppiche.com

a Ca rdrp win W et X nin in L g ne Sta sh r 2 r ow 01 Aw ro 8 ar om d

„BIDJAR KINGSCROSS BUZZ“ of the „ERASED HERITAGE“ collection by Jan Kath.


PLAYGROUND LOOK

8 1

2 10

3

9

4

11 5

12

De trendy Aziatische stijl combineert klassieke elegantie met het esthetische concept van kawaii: schattigheid.

6 7

1 TRENDY  Noedels en noedelsoep ­noemen Japanners ramen. Ramenbars – in Tokio zijn er meer dan 5000 – veroveren westerse steden 2 COOLE SOUND Het album Love Yourself ‘Tear’ van de Zuid-­ Koreaanse band BTS is een knappe mix van K-pop en hiphop, BigHit Entertainment, ca. € 29,50 3 AMUSANT  Strips? Nee, ­gezichtsmaskers, The Face Shop + Kakao Friends, vanaf ca. € 4,25 4 KLASSIEKER

34

 L amp Andon is kunstig gemaakt van rijstpapier en bamboe, Time & Style, ca. € 685  5 DRAAG­­BAAR  In de sushibox Nigirizushi with Salmon and Maki Cucumber ­zitten twee paar sokken, Socks P ­ lace, € 15,99 6 MIKADO  heet de kast van Front, Porro, ca. € 4.680 7 TALISMAN Kimmi­ doll-poppetjes met karakter, vanaf € 21  8 BESCHERMING  Parasol Brelli Clear, The Brelli, vanaf ca. € 67  9 ­GIMMICK ­

13

Grappig gelukskatje, Nanoblock, € 10,95  10 KANPAI!  Sake uit Kobe, Hakutsuru, vanaf ca. € 14 11 MINIATUURBOOM De bonsai, toonbeeld van esthetisch tuinieren. De prijs? Eh, tussen € 20 en 1,1 miljoen  12 GERAFFINEERD  Je zou ­draaierig worden van de eetstokjes Rassen van ­Nendo, Ha­shikura Matsukan, ca. € 17,50  13 BIZAR  Haruki Murakami: De moord op ­Commendatore, Atlas Contact, € 29,99.

www.gg-magazine.com

TEKST: UTA ABENDROTH; FOTO’S: © 2018 BIG HIT ENTERTAINMENT (1), JOHAN HOLMQUIST (1), TAKUMI OTA (1), SAGE ROSS (1)

Welcome to the East!


The Ospa way:

Turning water into wellness Cutting-edge technology that provides fully automatically perfect swimming pool water without chlorine odour Skin- and eye-friendly Energy-efďŹ cient and cost-effective Comfortable and safe Portable via tablet and smart phone Experience the wellness world of Ospa at www.ospa.info

MADE IN GERMANY

Ospa Schwimmbadtechnik 73557 Mutlangen Phone +49 7171 7050 www.ospa.info

top100.de

top innovator 2015 + 2016


fascination bathroom

Complete bathroom concepts that unite sense and sensibility. High-class fittings and accessories, premium bathroom furniture and washbasins, innovative lighting mirrors and mirror cabinets. www.keuco.com


FOTO: MARK SEELEN

AT HOME

THE MARK, NYC NORTH ISLAND, SEYCHELLEN MICHAEL POLIZA AMANGIRI, UTAH

Izak Senbahar beheerst de kunst om het gasten naar de zin te maken. Zie zijn hotel The Mark, een juweel in New York.


Making his

MARK Zwart-wit gestreept met een vleugje oranje – geen luxehotel in heel New York City heeft tegenwoordig meer esprit en chic dan het zeer Europese The Mark in de Upper East Side. Achter dit succesvolle concept staat een ongewone hotelier: Izak Senbahar. Geboren in Turkije, van beroep machineconstructeur en een charmeur oude stijl met een zwak voor tromgeroffel. GG ontmoette het meesterbrein achter misschien wel het beste stadshotel ter wereld. INTERVIEW & PRODUCTIE: Michaela Cordes  FOTO’S: Mark Seelen

38

www.gg-magazine.com


‘Bij ons hoort u als antwoord altijd eerst JA!’ Geboren in Istanbul, trok Senbahar al op z’n zeventiende naar de VS om te studeren.


Fashion-statement met prominente hotelgast in de lobby: Izak Senbahar met Net-a-Porter-medeoprichter Carmen Busquets.


‘Als u aan New York denkt, willen wij dat u denkt: The Mark!’ IZAK SENBAHAR


‘Mijn visie was een mekka. Voor de mode-, Hollywood-, kunst- en zakenwereld. Met een menukaart die loopt van kaviaar tot pizza.’


U

uit de grote ramen op de 33ste verdieping  heb

je een adembenemend uitzicht over de betonnen jungle van Midtown Manhattan. Op het bureau van bedrijfs­ leider Izak Senbahar vormt zich een soort­ gelijk scenario: papieren stapelen zich op als wolkenkrabbers. “Elke stapel is een van onze projecten”, zegt de president van de Alexico Group. Zijn onderneming is gespe­ cialiseerd in de bouw van luxewoningen en hotels. “Ik maak altijd notities, waar ik ook ben. Dan verzamel ik ze en stuur ze per e-mail naar mijn team. En dat hier”, zegt S ­ enbahar, die me doet denken aan acteur Al Pacino, “dat zijn mijn ideeën en ­gedachten over The Mark”, terwijl hij op de stapel rechts wijst. Het ­traditionele hotel op de hoek van Madison Avenue en 77th Street ­bestaat sinds 1927, Senbahar heeft het twaalf jaar geleden ­gekocht. Voor de vorm­geving haalde hij Jacques Grange binnen, de b ­ eroemde ­Franse interieur­architect. Die heeft het gebouw een betoverende ­nieuwe e­ ­sthetiek gegeven. Die French Connection hield hier e­ chter niet op: topkok Jean-Georges Vongerichten roert in het The Mark ­Restaurant in de pannen. En ook de general manager van het hotel, Olivier L ­ ordonnais, komt uit Parijs. De mix van Franse esprit en Amerikaans comfort liet al snel resultaat zien: sinds de heropening in 2009 ontwikkelde The Mark zich tot een uniek trefpunt en verleende het wat stoffige imago van de Upper East Side in New York een op­ frisbeurt die dringend nodig was.

en we reageren er ook op. Ik denk dat veel mensen steeds minder zin hebben in materiële zaken en steeds meer in bijzondere belevenissen. Voor m’n verjaardag zou ik ook blijer zijn met een reis dan met een materieel geschenk. Wanneer je met vrienden of familie op reis gaat, maak je onbetaalbare herinneringen voor de rest van je leven. Ik denk dat het onze taak is in The Mark om voor gasten het verblijf zo on­ vergetelijk te maken dat ze graag terug willen komen. Als u aan New York denkt, dan willen wij graag dat u automatisch denkt: The Mark! U werd in Turkije geboren en verliet uw thuis op uw zeventiende om in de VS te gaan studeren. Toen werd u machineconstructeur en tegenwoordig bent u een van de grootste ontwikkelaars van luxevastgoed in New York. Een ongewone carrière voor de zoon van een bh-­fabrikant uit Istanbul  ... 

U moet nooit de productie van bh’s onder­schatten – die heeft grote voordelen (grinnikt). Mijn ouders hebben me toendertijd naar het Franse Lyceum gestuurd in Istanbul, een zeer strenge school. Toen ik in 1977 eindexamen deed, leidden de s­ terke p ­ olitieke on­ rusten onder de fascisten, communisten, ­socialisten en al die ­andere ­bewegingen ertoe dat de universiteiten maandenlang gesloten ­werden. Waarop mijn vader besloot: je moet het land v­ erlaten! Hij geloofde ­altijd sterk in een goede opleiding. Mijn toen­malige school bood aan om ons scholieren onder te brengen bij buitenlandse universiteiten en de Turkse regering ondersteunde dat met beurzen, als je eerst een moeilijke toets met goed gevolg aflegde. Dat luk­ te me en ik kon met tien andere studen­ ten naar Lausanne in Zwitserland ver­ trekken. Maar een vriend van me zei: “Dat is veel te volwassen voor ons! Er is daar maar één club! Daar gaan we dood Onlangs werd uw hotel door het Duitse van verveling!” We vonden het name­ IZAK SENBAHAR economietijdschrift Bilanz tot het beslijk geweldig om ’s avonds uit te gaan te stadshotel ter wereld uitgeroepen. en Istanbul was een partystad. Toen zei Het is de laatste van de vele prijzen die The Mark in de a ­ fgelopen een andere vriend: “Ik praat wel met m’n vader. Die is bevriend met ­jaren gewonnen heeft. U treedt daarbij nauwelijks op de voorgrond de Dean of Engineering aan de Universiteit van Washington.” En hup en g ­ eniet zeer bescheiden van uw succes.  (Lacht) Dat is net als bij daar zaten we al in het vliegtuig naar de VS! Beviel het u daar?  Maakt u een grapje? Ik vond het fantastisch! De synchroon­zwemmen: voor de buitenwereld moet het er ­gemakkelijk uitzien, maar onder water zijn we zeer druk bezig. Ik koester een Dean zei: “Stuur die jongens maar hierheen, ik zorg wel voor ze.” En ­grote passie voor The Mark en ons merk. Ik wil het altijd tot het ­beste wat gebeurde er? Zijn familie werd onze familie. Ze bekommerden hotel van New York maken – zo niet van de wereld. Ik ben bezeten van zich om alles. We spraken toen nog nauwelijks Engels. Toen ik af­ details – visueel, esthetisch, wat onze service betreft en de beleving studeerde, raadde hij me aan: “Izak, je hebt een neus voor het zaken­ leven. Je moet nog een master doen en naar New York gaan. Dat is die je bij ons hebt. Ik bestudeer hotels. Ik hou van hotels! Is dit uw eerste?  Nee – ik heb vroeger al hotels gebouwd en geleid. het mekka voor business.” Zo ging ik uiteindelijk naar de NYU in Maar niet eerder op zo’n niveau. New York – en ik werd verliefd op die stad! Ik wilde op Wall Street Noem eens iets opvallends in het nieuwe The Mark.  Jacques ­Granges ­werken en nam elke avond lessen. Ik had een mentor: Heinz Riehl, een zwart-witthema in de lobby is een modestatement geworden en een ­grote Duitse kerel, die overdag bij Citibank handelde in aandelen en trend voor veel andere ondernemingen. Andere grote kunstenaars ’s avonds studenten lesgaf. Ik had geen greencard en kon dus geen job­ als Ron Arad, Eric Schmitt, Vladimir Kagan, Mattia Bonetti en Paul interview krijgen. Op een dag hoorde ik hem roepen: “Mr. S ­ enbahar, ­Mathieu hebben unieke meubels en kunstwerken voor ons o­ ntworpen. wilt u een job?” Waarop ik antwoordde: “Is dat een grap?” Hij zei: “Ik We noemen die The Mark Collection. weet niet of u het weet, maar diegene die mijn cursus met het ­hoogste Houdt u zich ook bezig met de dagelijkse gang van zaken?  Ik ­verdeel cijfer afsluit, die krijgt van mij een job!” Tegelijkertijd kreeg ik via een mijn werkdag in twee helften. Tot half zes bekommer ik me om mijn collega een aanbod om voor een Franse firma met de naam Sucres et Denrées te werken. Zo werd ik binnen drie jaar headtreader. Goldman vastgoed- en bouwprojecten. Dan haal ik koffie en een stuk ­chocolade Sachs deed me het aanbod naar Londen te gaan. Maar ik wou New en houd ik me geconcentreerd met The Mark bezig. Het merk is een passie van me geworden. Ik bekijk alle marketing­plannen, onze social­ York niet meer verlaten. mediakanalen, ontwikkel nieuwe ideeën en producten. Het gaat er Hoe bent u bouwondernemer geworden?  Toen ik nog aan het na­ altijd om onze gasten een nog mooiere ervaring te kunnen bieden. denken was hoe het verder moest, vertelde een vriend van me over Waarin verschilt The Mark van andere hotels?  Onze missie is te een Turkse ondernemer die in Manhattan zijn eerste wolken­krabber ­zorgen voor een werkelijk onvergetelijke belevenis. We proberen steeds ­bouwen wilde. Daar moest ik om lachen, want ik had nul k ­ omma nul opnieuw een ongecompliceerde, luxueuze omgeving te creëren. Alles verstand van bouwzaken. Toen hij een paar dagen naar New York is altijd eerst ‘ja’, behalve als het om een te vreemde wens gaat natuur­ kwam, gingen we wat drinken en zei ik tegen hem: “Ik heb geen lijk. Bij het uitchecken vragen we altijd: “Hoe kunnen we uw v­ olgende ­enkele sjoege van uw branche!” Hij antwoordde alleen maar: “Moet u bezoek nog beter maken?” We waarderen feedback enorm – zowel eens luisteren, ik ken niemand in New York. En ik spreek geen ­Engels. ­negatieve als positieve. Elke opmerking wordt binnen het team ­gedeeld U wel, en u bent ook nog ingenieur – u bent de man die ik moet heb­

‘Het is net synchroon­ zwemmen. Het ziet er zo gemakkelijk uit, maar onder water wordt hard gewerkt’

www.gg-magazine.com

43


‘In deze business moet je van mensen houden. Als je meer introvert bent, probeer dan maar liever wat anders!’ IZAK SENBAHAR

Izak Senbahar in de bar van zijn hotel. ‘Het merkbewustzijn van het merk aanscherpen, dat is mijn passie geworden.’


Izak Senbahar is blij The Mark naar Parijs te kunnen brengen. En hij neemt Jacques Grange en zijn New Yorkse team mee.


ben!” Ik was nogal nerveus en vroeg voorzichtig of we dan niet eerst met een klein townhouse beginnen konden. Tot op de dag van vandaag herinner ik me zijn antwoord: “U bent nog jong en hebt alle tijd. Ik ben in de zestig en heb geen tijd te verliezen. Dus: u hoeft niet op mijn geld te letten. We gaan een groot gebouw neerzetten. Ik leer u dat.” Dus toen dacht ik bij mezelf, ik heb die man genoeg gewaarschuwd. Samen hebben we toen een prachtig gebouw aan Central Park West neergezet, dat er ook vandaag nog goed uitziet. Na een andere wolken­ krabber, deze keer aan de oostkant van Manhattan, wilde hij zich meer concentreren op infrastructuurprojecten. Ik wilde aan de andere kant meer luxewoningen gaan ontwikkelen. En daarom ben ik toen mijn eigen bedrijf begonnen en ben ik verder gaan bouwen.

­ escottes. Hij zorgt voor alle instellingen in het computergestuurde D systeem en niemand anders mag daarmee spelen. Ik kan lobby’s niet uitstaan die zo fel verlicht zijn dat je het gevoel hebt een operatiezaal binnen te komen. Leidt u zelf uw personeel op?  Er is een overvloed aan interessante, inter­nationale mensen die elk jaar van zeer goede hotelscholen komen en graag bij ons willen komen werken. Het personeel word getraind door onze general manager: Olivier Lordonnois. We zien elkaar elke dinsdagmorgen vroeg en nemen dan alles door: van esthetische ­v ragen tot de dagelijkse gang van zaken. We bespreken ook het ­commentaar dat we van gasten gekregen hebben.

Verliefd zijn op details – is dat een eigenschap waarmee u opgegroeid

waarvoor sterren zich door grote ontwerpers laten kleden. Dit jaar

bent? 

maakten Rhianna, Gigi Hadid en Kendall Jenner zich gereed in uw

Ik denk van niet. Dat heeft zich allengs ­ontwikkeld. Des te meer ik bouwde, des te meer hield ik me bezig met design en e­ sthetiek. Goed design bezorgde me plezier en ik ging me ergeren aan s­ lechte ontwerpen. Als een hotelkamer me niet bevalt, dan vraag ik om een andere. In hotels waar ik vaker verblijf, weet ik al van tevoren p ­ recies waar ik zal slapen. Maar in een nieuw hotel (hij lacht terwijl hij dit zegt) wacht mijn vrouw op me in de lobby tot ik de juiste kamer ­gevonden heb. Maar ik blijf wel altijd vriendelijk, ik zeg dan gewoon: “Ik ben niet happy – mag ik een andere kamer?” Anders dan andere luxehotels is The Mark in maar een paar jaar een soort lifestylemerk geworden. In uw nieuwe

Een van de chicste nachten in New York is het jaarlijkse Met-­Gala,

­hotel voor de grote avond. 

Bijna alle gasten van het Gala maken zich van te voren klaar in The Mark. Het zorgt voor een bijna surrea­listische sfeer als ze allen het hotel verlaten om naar het Metropolitan M ­ useum te rijden. Meestal verzorgen wij de after-show-party, waar naartoe alle gasten na het diner terugkeren. We hadden hier al ongelofelijk ­coole optredens, van Justin Timberlake tot Migos. Dit jaar gaf Donatella Versace samen met Anna Wintour de after-show-party bij ons. Het was een fantastische avond!

‘Ik heb vroeger van alles uitgeprobeerd: matrassen, zeep, croissants ... Ja, ik ben licht obsessief’

Maakt het veel uit dat u met The Mark ook een Europese kijk op zaken en een Europees levensgevoel gebracht hebt

Ik ge­ loof dat de Europese lifestyle zeer ge­ van het hotel erop.  Ik hou ervan dit waardeerd wordt in New York. Omdat Europeanen nu eenmaal weten wat har­ merk te ontwikkelen. Het creatieve telijke gastvrijheid is. Dat betekent niet team en ik zitten elke week een paar IZAK SENBAHAR uur om de tafel om ideeën te ontwik­ dat Amerikanen het verkeerd doen. In kelen zoals de bloemenkraam die ook tegendeel, veel Amerikanen hebben er in de winter voor onze deur staat, de hotdogkraam, 24 uursbezorg­ werk van gemaakt de oude Europese stijl te perfectioneren. Je moet service van Bergdorf voor onze gasten, onze eigen fietsen en fiets­ de juiste sfeer creëren. Ik vraag me steeds af: hoe bereiken we het dat riksja’s, ­sleeën om in de winter lekker in Central Park mee rond te men zich bij ons goed en thuis voelt? ­r ijden. En de eigen The Mark-zeilboot waarmee je over de Hudson Hoeveel mensen werken er bij The Mark? We hebben zeer veel ­varen kan, uiteraard met een glas champagne in de hand. We ­proberen ­personeel – rond de driehonderd man – omdat we ons doelbewust telkens weer onze gasten te verrassen met originele ideeën. op service concentreren. We betrekken het hele personeel en vragen U bent dus het meesterbrein dat achter de coulissen aan de touwtjes ­dagelijks om feedback. Iedereen van ons team voelt zich daarom deel trekt! Was u persoonlijk betrokken bij elk detail toen u het hotel ontuitmaken van een grote familie. wikkelde?  Ik heb in elke stoel gezeten en heb elf matrassen getest. Ik Toen orkaan Sandy in 2012 Tribeca en andere woonwijken heb douches, zeepjes, shampoos, croissants, vorken en de koffie uit­ ­ onbewoonbaar maakte, vonden veel overtuigde downtown-New-­ geprobeerd. En dat doe ik weer zo, als we aan de bouw van het ­volgende Yorkers toevlucht in uw hotel. The Mark was die dagen bijna alom The Mark beginnen. We hebben onlangs het contract voor de ­vestiging aanwezig in de kranten, omdat zo veel beroemdheden onderdak bij u in Parijs getekend. Ik zou graag nog drie filialen willen bouwen, als zochten. Heel plotseling was de Upper East Side weer zwaar hip. Was ­volgende Londen en Los Angeles. We hebben goede locaties nodig – dat dat toen een omslagpunt voor uw hotel?  Ik zou het niet als omslag­ is de uitdaging. The Mark in Parijs komt direct aan de Seine te staan, punt willen ­betitelen – The Mark had toen al gerockt! Terwijl ­Sandy tegenover de Eiffeltoren, met een dakterras en een spa. We gaan het tekeer­ging, zag het er bij ons in de lobby uit als après-ski in een ­hotel in weer met hetzelfde team ontwerpen. Ik ben er heel gelukkig mee dat Gstaad – maar dan 72 uur non-stop. Iedereen zat vast en ze ­verbleven we ook voor dit project Jacques Grange hebben kunnen binnenhalen. allemaal in de lobby, de bar en het restaurant. We hielden alles open, dag en nacht. Jean-George Vongerichten, de chef van het restaurant, Het is opwindend om met zo’n getalenteerd team te werken. Bent u ook zo’n succesvol hotelier geworden, omdat u privé graag bezorgde ons ook eten uit zijn andere restaurants in de stad. Het leek feesten en partijen geeft? Helpt het om te weten wat een goede gastwel een party die nooit meer ophield! En zo ­gebeurde het dat velen heer kunnen moet?  Als je hotelier wilt zijn en dan ook nog succesvol, opeens weer zin kregen in uptown New York en de buurt rondom dan moet je van mensen houden en begrijpen wat dienstverlening is. ­Madison Avenue. Coole downtown-mensen werden opeens ­nostalgisch Als je meer introvert bent, dan kun je beter iets anders proberen. De en misten de netjes aangelegde, luxueuze look-and-feel van de Upper East. En nu is het zo dat mensen uit downtown naar me toekomen en hotelbusiness is een sociaal gebeuren! Wat zijn de essentiële zaken die een hotel nodig heeft?  Behalve het zeggen: “Izak, het lukt jou echt om het beste uit downtown en uptown feit dat de kamer schoon en esthetisch aantrekkelijk zijn moet, vind te mixen en hier een ongelofelijke sfeer neer te z­ etten!” ik dat er een douche met hoge waterdruk moet zijn, een hard matras, Wat was uw visie toen u in 2006 het koopcontract voor het gebouw ondertekende?  Ik had grootse plannen. Ik ­w ilde een mekka creëren luxe linnengoed, een grote televisie en snel internet. Hoe belangrijk is goede verlichting?  Zeer belangrijk! Ik laat nie­ voor de H ­ ollywood-, mode-, kunst- en zakenwereld. Ik wilde een gemand aan ons lichtconcept komen behalve onze lichtdesigner Hervé  Lees verder op blz. 208 onlineshop verkoopt u paraplu’s, servies en koffers, allemaal met het logo

www.gg-magazine.com

naar de New Yorkse hotelmarkt? 

www.gg-magazine.com

47


48

FOTO: WILDERNESS SAFARIS /AUSTEN JOHNSTON


Eenzaam, maar nooit alleen. Er zijn vier heerlijke stranden op North Island: East Beach, West Beach, Honeymoon Cove en Dive Beach.

Let’s go NORTH Maar twintig minuten met de helikopter ten noordwesten van het hoofdeiland Mahé ligt het luxueuste ecoresort ter wereld: North Island. Een onvergetelijk bezoek aan het haast ongerepte Seychellen-eiland, waar je je een beetje als Robinson Crusoe voelen mag. En de hele dag verwend wordt met vijfsterrenservice. TEKST: Michaela Cordes  FOTO’S: Wilderness Safaris (www.wilderness-safaris.com)


Maar elf villa’s hebben zich genesteld op het zachte zandstrand. En in de tuin leggen reuzenschildpadden hun eieren.


FOTO: WILDERNESS SAFARIS /ANDREW HOWARD

Villa 11: in de grootste privĂŠvilla (750 vierkante meter) van het eiland zouden Brad Pitt en Angelina Jolie gewoond hebben.

51


2

1

1 Er staan fietsen klaar voor elke villa om het eiland te v ­ erkennen 2 Ongedwongen interieur van een van de elf villa’s op het eiland. Tien zijn er hetzelfde, alleen Villa 11 is anders en met 750 vierkante meter de grootste 3 De Seychelse Wandelende Palm 4 Kajakken is een van de activiteiten die North Island zijn gasten aanbiedt 5 De zeldzame Seychelse blauwe duif is nergens anders te zien 6 De spa op het ­eiland biedt heerlijke massages – hier een Thaise drukpuntmassage 7 De Aldabra-reuzenschildpad, die hier in het wild leeft, kan tot 250 kilo wegen en beduidend meer dan honderd jaar worden 8 Hoog boven het eilandrestaurant kun je genieten van een romantische lunch of een diner bij kaarslicht.

3

5

6

Snorkelen, duiken, diepzeevissen of gewoon eens even helemaal niets doen ... 4

7

8


FOTO’S: 1, 2, 5–8 – WILDERNESS SAFARIS/ANDREW HOWARD, 3 – WILDERNESS SAFARIS/NORTH ISLAND, 4 – WILDERNESS SAFARIS/AUSTEN JOHNSTON, RECHTS: WILDERNESS SAFARIS/AUSTEN JOHNSTON

Z

achtjes landt de helikopter  op

een weiland op neem de langere weg via het strand. Brad Pitt en Angelina Jolie ­zouden het eiland, nog kletsnat van een wolkbreuk. hier in hun hoogtijdagen – by the way: volgens Amerikaanse media is Een paar seconden later zwermen minstens de echtscheiding van de twee nog steeds niet officieel rond – in villa zes bedienden om ons heen en begeleiden me nummer 11 een romantische liefdesvakantie ­gehouden ­hebben. En naar een van de gereedstaande elektro-buggy’s. prins William en Kate, die zich toen net Hertogin van Cambridge “Hebt u een goede reis gehad? Zal ik u eerst mocht laten noemen, hebben in villa nummer 4 hun wittebroods­ maar naar uw villa brengen”, stelt een dame in weken doorgebracht. Geen wonder dat ­beroemde ­mensen zich hier beige voor in een charmante mix van ­Engels bijzonder op hun gemak voelen. Zo ver van de ­bewoonde wereld – en en Frans en ze scheurt weg. North Island – zeker van paparazzi – ben je maar op weinig plaatsen op aarde. RondHere I Am! Het is nauwelijks te vatten dat ik om het resort ligt niets dan woeste natuur. De 120 medewerkers, die een k ­ leine negen uur geleden nog in de drukke airportlounge van elke wens vervullen indien mogelijk, wonen zelf op de andere kant van het eiland. Ontbijten kun je hier wanneer je maar wilt. Dat merk ­Turkish A ­ irlines zat. Qua grootte lijkt het privé-eiland van slechts twee vier­kante kilomter op het vorstendom Monaco – maar dan bijna ik als ik me de eerste morgen compleet verslaap en toch net voor de ­onbebouwd. Hier in het North Island Resort, waar je je te voet, op de middag nog roerei met toast bestellen kan. “North Island had jaren geleden met ratten te kampen”, v­ ertelt fiets of met een buggy voortbeweegt, is er alleen maar een restaurant, ­­ een b ­ ibliotheek, een spa en een fitnessstudio. En natuurlijk de elf general manager Bruce Simpson bij het avondeten onder een ­ ­exclusieve gasten­v illa’s, die 6000 euro per nacht kosten. Takamaka­boom. Ik zit met m’n voeten in het zand te genieten van De korte reis naar mijn villa voert langs prachtige kokos­palmen de verse vis die ik ’s middags zelf vangen mocht. Ratten? Bij dat die zacht wiegen in de wind. Op zoek naar vlees zetten in 1609 woord valt de vers gegrilde snapper bijna uit m’n mond. Hier? “Ja, tientallen jaren geleden stikte het ervan op het hele eiland. De r­ atten de eerste ­­ Europeanen voet op dit mooie stukje aarde: het ­waren k wamen met de goederen­ ­ kapitein ­ ­ Sharpeigh en de ­bemanning van de A ­ scension boten. Ze vraten de eieren van van de English East India zeldzame vogels en verstoor­Company. Ze ontdekten hier den in ­korte tijd de gehele flora de o ­ nverwacht grote populaen fauna.” I­ ntussen heeft het tie van reuzenschildpadden ecosysteem zich weer hersteld en tot op de dag van vandaag en is North I­ sland al t­wintig jaar vrij van ratten. Maar ook zijn de Aldabra-reuzenschildpadden de grootste attractie nu nog let men nauw­gezet op van het eiland. En daar heb je elke levering die aanlandt. ze al! Aan de kant van de weg In een speciale quarantainezie ik er een die ogenschijnruimte worden alle goederen lijk moeizaam door het drodie per boot komen nauwge knisperende loof van het gezet gecontroleerd voor ze mangrovebos s­chuifelt. Tot vrijgegeven w ­orden. Deze 250 kilo weegt zo’n schildpad, moeite heeft zich geloond. Voor jonggeliefden, romantici, zwaar gestresten, die ook wel seychellenreuzen­Tegenwoordig zijn hier weer Robinson Crusoe-fans en iedereen die wil bijtanken in de schildpad wordt genoemd, vogel- en planten­soorten die natuur: het unieke resort North Island op de Seychellen. leer ik. Beduidend meer dan nergens anders op de ­wereld honderd jaar kan het dier w ­ orden – geen landbewoner van onze plate vinden zijn. Zoals de Mahébrilvogel of de Seychelse b ­ lauwe duif. neet wordt o ­ uder. En: omdat ze zo lang ­leven, paren reuzenschilde redder van dit zo unieke eiland heet Wilderness S ­ afaris.  Deze padden maar om de paar jaar. ecologisch betrokken reis­onderneming kocht North I­ sland in We rijden door dicht mangrovebos en langs Takamakabomen een 1997 met het doel er een luxueus ecoresort van te maken. Het kronkelig veldweggetje in naar mijn onderkomen voor de komenarchitectenpaar Silvio Rech en Lesley ­Carstens werd erbij gehaald de d ­ agen: villa nummer 7 is een ongedwongen indoor-outdoorpaen zij v­ erbleven drie jaar op het eiland en zorgden voor het in- en leis met palmdak, twee grote slaapkamers met badkamers-en-suite, exterieur­ontwerp. Van dode Takamakabomen maakten ze stutten voor de d ­ aken van de elf villa’s en ze plaatsten het 25 meter lange zwembad ­verbonden door een schitterend houten dek, waarin een jacuzzi gebouwd is. In mijn tuin ontdek ik meteen nog een reuzenschildpad. op een v­ erhoging naast het restaurant met uitzicht op de baai. DaarMidden op het gazon kauwt ze ongestoord door mijn bezoek van boven ligt de mooiste fitnessstudio waar ik ooit getraind heb: door het gras. Heerlijk!, zou ik willen uitroepen als ik zie dat mijn eigen ­grote glas­wanden kijk je op de ruige kust en jog je op de loopband ­beachtoegang maar een paar stappen verder ligt. Zoiets heeft elke vil­r ichting de h ­ orizon. Weer een etage hoger bevindt zich de spa van la hier. En daar­achter: het ongelofelijk witte, zachte strand. Zo’n aanNorth I­sland. Hier kun je je op zachte brede bedden masseren laten, blik doet even alle g ­ edachten over overbevolking en milieuproblematerwijl een w ­ arme wind je huid streelt. Geen wonder dat de massage tiek verdwijnen. Dit is er nu, hier en voor altijd. zo uit­zonderlijk goed is – een groot deel van de spa-therapeutes komt k heb ook een eigen butler:  “Relax! Ik pak vlug uw koffers uit”, van Bali, vertelt een vrolijke dame met een lach. zegt hij terwijl ik mijn villa inspecteer. De inrichting doet een De volgende dag neem ik een van de fietsen die voor elke villa staan en fiets ik naar het beroemde Honeymoon Beach. Ik sta b ­ ijna ­beetje denken aan een luxe versie van de Flintstones: boom­ stronken en -wortels die glimmen alsof ze met hoogglans lak geverfd ­sprakeloos, als ik het strand met de onstuimge branding op ga: geen zijn, b ­ evinden zich overal in mijn slaapkamer en vormen tafelpoten of mens te zien. In de schaduw van een palmboom staan picknick­ sokkels. De charme van het interieur is het vervloeien van buiten met manden: met chicken-skewers, taco’s met guacamole, vers fruit. Zo binnen. Het hoogtepunt: de badkamer. Twee keer zo groot als mijn veel kostelijkheden! Snel komen er enkele minihagedissen bij die slaapkamer en met badkuip, twee douches en alles deels ­onder de vrije ­ongegeneerd meeëten. Fantastische dagen lopen ten einde. Bij het hemel. Ik ga op weg naar het avondeten. De zon gaat net o ­ nder en ik ­afscheid denk ik: ik kom zeker weer terug.

D

I

www.gg-magazine.com

53


Makelaar in HERINNERINGEN

Hij was succesvol in veel verschillende beroepen. Tegen­woordig is de Hamburgse Michael Poliza een gevierd wildlife-fotograaf. En hij organiseert luxereizen op maat naar de afgelegenste hoeken van de wereld. Zijn klanten zijn op zoek naar herinneringen die een heel leven meegaan. En dat mag wat kosten. INTERVIEW: Sven Michaelsen  FOTO’S: © Michael Poliza


ALASKA

Het Wrangell-St. Elias National Park & ­Preserve ­ mvat een van de grootste natuurbeschermingsgebieden ter w o ­ ereld, van Y ­ ukon in Canada tot de Stille Oceaan. In plaats van auto’s zijn er ­lichte vliegtuigen die met ­ballonbanden waar dan ook kunnen opstijgen en landen. Zoals op dit naamloze gletsjermeer.


CANADA 

Deze hongerige ijsbeer moet genoegen nemen met gras en basterdwederik. Zeehondenvlees is in de Hudson Bay van juni tot november niet voorhanden – het zeeijs is in deze periode gesmolten. Tot het jachtseizoen weer begint, verliezen de vastende ijsberen tot de helft van hun lichaamsgewicht.


57


BOLIVIË 

Een Airstream-camper midden in de Salar de Uyuni, de grootste zoutpan op aarde. Op het eerste gezicht ziet dit ongewone reisdoel eruit als een reusachtig dichtgevroren meer, waarop sneeuw ligt. Een dikke zoutkorst strekt zich uit tot de ­horizon en is bedekt met gestikte, veelhoekige patronen.

59


ZUID-AFRIKA 

“Begin februari 2010 wilden we vanuit een helikopter luchtopnamen maken. De avond ervoor had ik ­afgesproken met de piloot en besloot ik een korte vlucht te maken. Onmiddellijk na het opstijgen brak de zon door een paar wolken heen en kon ik deze foto maken.” (Michael Poliza)


61


KENIA

  Hotel Giraffe Manor met tien kamers ligt op een privé­ terrein van 57 hectare aan de rand van nationaal park Nairobi. Het was vroeger van een echtpaar dat hier sinds 1974 de met uitsterven bedreigde Rothschild-giraf een thuis gaf. Het landgoed geeft je ook nu nog een Out of Africa-gevoel.


e grootformaat Afrika-foto’s  aan de ­muren doen

op het eerste gezicht tamelijk vreemd aan, ­wanneer je de sneeuwwitte Gründerzeit-­v illa van Michael Poliza in de ­Hamburgse wijk Eppendorf betreedt. Hij heeft 175 l­anden ­bereisd, zegt de zestigjarige, en ­volgens de laatste telling van de V ­ erenigde Naties ­blijven er daarmee achttien ­landen over die hij nog niet kent. En voordat het ­begrip b ­ estond, deed Poliza al aan c­ reative ­disruption. Hij was film- en theateracteur, IT-miljonair, hotel­directeur op het ­exclusiefste privé-­eiland van Afrika, mede­oprichter van een bioscoop­keten door heel Duitsland en eigenaar van een 23 ­meter lang hightechschip waarmee hij in 1009 dagen om de wereld voer. ­Tegenwoordig is hij ­dieren- en landschapsfotograaf alsmede o ­ rganisator van i­ndividueel ­georganiseerde luxereizen naar de ­laatste natuur­paradijzen. Of hij aan zijn vele beroepen er nog eentje toevoegt in de komende jaren? “Ik ben bang van wel”, zegt Poliza. “Zestig is toch het nieuwe veertig.” Op het internet zijn er ­ honderden reisorganisaties die er prat op gaan expert in luxereizen naar A ­ frika te zijn. Wat onderscheidt u van uw

­sociale netwerken zo goed met anderen verbonden dat ze ook in vreemde ­steden continu afspraken hebben en zelden ’s nachts voor twee uur naar het hotel terugkeren. Het gezinsontbijt de v­ olgende ­morgen valt dan in het water. Met een beetje geluk zie je je kinderen bij de lunch. Dat is geen gemeenschappelijkheid. Bij onze reizen ben je zestien uur per dag nauw met elkaar in contact, deels onder i­ ntensieve natuur­omstandigheden. Dat schept een band. Het gezin wordt weer als ­gemeenschap ervaren. Waarom vervoert u uw gasten vaak per helikopter?  De vraag naar ­ongerepte natuur is groter dan het aanbod. De toerist ­verwoest wat hij zoekt, als hij het al vindt. Hij wil naar gebieden reizen die er ­logisch ­gezien maar moeilijk zijn kunnen: ver van de ­beschaving, maar toch makkelijk toegankelijk en voorzien van c­ omfortabele ­onder­komens. B ­ ijvoorbeeld Kenia: negentig procent van de t­ oeristen zien altijd ­dezelfde tien procent van het land en zorgen ervoor dat deze g ­ ebieden inmiddels hopeloos onder de voet gelopen zijn. Wij ­vliegen onze g ­ asten naar magische landschappen als Lake T ­ urkana in het noorden van K ­ enia. Deze regio is per jeep n ­ auwelijks bereikbaar en des te ­ ­ verlaten. Omdat we ons c­oncentreren op ­ dergelijke ­doelen, zijn ­helikopters het perfecte vervoermiddel. Ze ­bieden bovendien de h ­ oogste mate aan i­ndividuele v­ rijheid. Als u bij 35 ­graden in de schaduw zegt dat een b ­ eetje ­af koeling u nu goed zou doen, dan vliegen wij u in ­t wintig ­minuten naar een v­ erborgen bron om te ­ zwemmen of naar een sneeuwballen­ gevecht op de 5200 ­meter hoge Mount Kenya. Zulke ­spontane uitstapjes zijn mogelijk, ­omdat vliegen met een h ­ elikopter in enkele A ­ frikaanse landen niet met tijdrovende start- en landings­ vergunningen geregeld hoeft te worden. Voor gasten die meer ­ panorama-uit­zicht ­w illen, blijven de zijdeuren van de heli open ­tijdens de vlucht.

Ik zie mezelf niet als deel van de reisbranche. In Angel­ saksische landen zou men ­zeggen dat ik experience designer ben in de ­memory creation industry. In de voorbereidende gesprekken met ­ mijn klanten hoor ik het vaakst de zin: “Meneer Poliza, ­bezorgt u ons alstublieft belevenissen die onze ­ ziel raken en ­herinneringen die een ­leven lang meegaan!” In de C ­ araïben aan de rand van een i­ nfinitypool van een ­v ijfsterrenhotel te liggen met een glas roze c­ hampagne in de hand, is ­gemakkelijk. Het nadeel is dat ons ­geheugen dit soort e­ rvaringen maar een paar dagen opslaat. En daarom ­verschrompelt een hele ­vakantie in Geen contactvrees: Michael Poliza in mei 2017. De foto onze ­herinnering tot een paar ­dagen. U maakt reclame met ‘360 ­graden werd genomen in het David Sheldrick Wildlife Trust in Op ­fantastische natuur­ervaringen natuurbelevenissen’. Wat v ­ erstaat u Kenia. Het is het succesvolste reddingsstation ter wereld voor verlaten olifanten en neushoorns. daaronder?  Dat natuur en schoondaarentegen ­k unnen we een ­leven lang teren, omdat zij zich door hun heid niet ophouden wanneer u ­intensiteit in onze h ­ ersenen in­branden. Eigenlijk ben ik een soort zich omdraait. Het g ­ebruikelijke safari­ toerisme is een tamelijk ­makelaar in herinneringen. ­ontnuchterende ervaring geworden. Heeft een gids een leeuw ontUw reizen voeren vaak naar verlaten omgevingen zonder draadloos dekt, dan informeert hij via zijn portofoon zijn collega’s die voor hetnetwerk. Hoe reageren uw klanten erop niet bereikbaar te zijn en geen zelfde bedrijf werken. Tien minuten later staan er dertig jeeps om een selfies op Instagram te kunnen posten?  Voor noodgevallen hebben enkele leeuw heen en heerst er een sfeer als op een gemiddelde kinder­ we een satelliettelefoon bij ons en anders is het net als in een af kick­ boerderij. En het is helaas geen zeldzaamheid dat een leeuw omcirkliniek: de eerste 24 tot 48 uur zijn het moeilijkst. Daarna verschuiven keld wordt door een half dozijn minibussen met ­schreeuwende meisde prioriteiten en begint er een vrijwillige digital detox. ­Inkomende jes in bikini uit Mombassa. Iets treurigers heb ik maar zelden gezien. e-mails worden net zo onbelangrijk als Facebooknieuws. Lichaam en U bent ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. Zijn helikopters geest ontspannen en je krijgt de gelukzalige ervaring in het hier en nu ecologisch gezien geen hoogst bedenkelijk vervoermiddel?  Nee, er te leven. Kinderen praten ineens weer met hun o ­ uders en je o ­ ntdekt hoeven geen straten aangelegd te worden voor ze en de voetsporen die hoe fijn het is samen een gesprek aan tafel te voeren in plaats van passagiers ter plekke achterlaten, worden door de wind van het rotorstiekem op je display te gluren. Dat is ­immateriële, ­duurzame luxe. blad bij vertrek weggeblazen. We verlaten een plaats dus exact zo als we Vakantie in de rimboe als gezinstherapie?  Feedback van onze ­k lanten hem hebben aangetroffen. De kooldioxide-uitstoot van onze ­vluchten laat zien dat dat uitstekend werkt. Door de globalisering zijn veel compenseren we vanzelfsprekend met Myclimate. Wat kost u dat?  3,80 euro per vlieguur. Deze relatief lage prijs toont ­gezinnen over de hele wereld verspreid geraakt. Zoonlief ­studeert aan dat helikopters geen vuilspuiters zijn. in Hongkong, de dochter in New York. Als ouders ­besluiten de ­gezamenlijke vakantie in steden als Parijs of Londen door te ­brengen, Waarom gebruikt u de ambitieuze woorden experience designer als  Lees verder op blz. 200 hebben ze een deprimerende ervaring. De kinderen zijn door alle

­concurrenten? 

www.gg-magazine.com

63


In de oneindige weidsheid ziet het Amangiri eruit als een stip. De steile rotsen eromheen staan er al miljoenen jaren.

64


KONINGIN van de woestijn Het is een plek die je nooit meer vergeet als je er een keer geweest bent. Waar je in gedachten naar terugkeert. Zo indrukwekkend zijn de stilte, de kleuren van de woestijn, de majestueuze rotsen, miljoenen jaren oud, tijdcapsules van zand en steen. AMANGIRI heet het resort in de woestijn van Utah. Luxe betekent hier vooral: eenvoud. Het complex is de gerealiseerde visie van ondernemer Christoph Henkel. TEKST: Steffi Kammerer  FOTO’S: Aman


‘Ik was bezeten van het fantastische idee daar iets neer te zetten’ CHRISTOPH HENKEL

Terras voor de eeuwigheid: uitzicht uit een Amangiri-suite. Het oog ziet alleen maar aardkleuren, binnen en buiten vloeien in elkaar over.


67


Wie lange woestijntochten niet genoeg vindt, kan terecht in het 24 uur per dag geopende fit­ nesscentrum. De firma Adventu­ re Partners biedt ­unieke excur­ sies aan, bijvoorbeeld door de Mesa Rock Slot Canyon (rechts­ boven). Rondom het hotel zijn een aantal ‘via ferratas’ in de stenen geslagen. Kinderen van­ af zes jaar mogen zelf via de speciaal voor hen gebouwde hangbruggen de zo’n tien meter diepe kloven oversteken (rechts­ onder). Panoramavensters en open haarden vind je overal in het Aman­ giri (linksonder). ­Dagelijks stijgt er een hetelucht­ ballon op vanaf het hotel.

‘Het was ons doel een ingetogen uiterlijk te creëren. Ondanks al het beton’ CHRISTOPH HENKEL


J

Er zijn nu 34 suites in het Amangiri, met binnenwanden en ­vloeren een m ­ eter van kaal beton, alles extreem ingetogen en tegelijkertijd ontzettend breed met daarop in kleine zwarte letters het woord luxueus. Sommige hebben een eigen zwembad, allemaal hebben ze Amangiri en een pijl. Dan aan het einde van een lange een terras met haard. ’s Morgens en ’s avonds kun je hier zitten en weg die alleen maar in zand lijkt te e­ indigen: een verzien hoe dramatisch het zonlicht de bergen kleurt, in alle fases van roest hekwerk, alsof zich daarachter een dieren­verblijf roze tot bloedrood. Een ­dagelijks schouwspel dat nooit gaat vervelen, of iets dergelijks bevindt. Dat dit toegang geeft tot een net zo min als de s­ terrenhemel bij nacht. Misschien huppelt er nog van de spectaculairste ­resorts ter wereld, waar zelfs wel een w ­ oestijnhaas voorbij. in het naseizoen de kamer­prijzen beginnen bij 1.500 De weg naar het resort gaat over een dramatische trap. Zodra het donker word, omranden flikkerende kaarsen de weg, er worden er dollar per nacht, dat kun je eigenlijk alleen maar zien aan de intercom naast het hek. Er wordt namelijk precies gevraagd elke avond tientallen aangestoken. Boven aangekomen tref je een wie er in de auto zitten en mag doorrijden. Wie niet aangemeld is, niet m ­ inder dramatische reuzenruimte met daarin de receptie en komt hier niet verder. ­bibliotheek, een open keuken, eettafels, diepe sofa’s, open haarden. De Vijf uur duurt de autorit vanaf Las Vegas door de woestijn naar dit vensters van vloer tot plafond wijzen op de woestijn en het zwembad plekje in Utah. Wie kan, en dat geldt voor velen van de gasten, die dat rond om het Amangiri aangelegd is. Het zwembad zelf is ­louter komt met een privéjet. Angelina Jolie, Brad Pitt, Drew B ­ arrymore, decor voor een prehistorisch rotsblok dat uit het water steekt als een de K ­ ardashian-clan, Gwyneth Paltrow, George Clooney, ze waren reusachtige walvis. De rots is 165 miljoen jaar oud. r zijn genoeg pogingen gedaan om Henkel van hier ­allemaal al een keer. Dat kun je in de krant lezen, het hotel zou dit nooit verklappen. Discretie is hier het ophet mammoetproject af te praten.  Laat toch perste ­gebod. Discreet zijn ook de kleuren: zand-, gaan, zeiden vrienden en kennissen, een luxeslib- en okertinten in al hun s­ chakeringen, helehotel in niemandsland, dat gaat toch nooit l­open. maal zoals de woestijn is, b ­ innen en buiten, steen Ze namen zijn vrouw apart: “Christoph heeft ze en beton v­ ersmelten. Elk van de vele ramen: een niet allemaal meer op een rijtje.” Maar aan ­opgeven kader voor het o ­ verweldigende landschap. Het is heeft-ie nooit gedacht. “Ik was altijd vol ­optimisme. een plaats waar je even helemaal stilstaat. Over je En bezeten van het fantastische idee daar iets neer te zetten.” De woestijn, “dat grote lege decor”, die eigen koers nadenkt, op i­deeën komt. Dat veroorzaken de ­stille vertes, de rotsen, hoog als wolkenwas het was die hem uitgedaagd had, zegt hij en krabbers, maar ook het gebouw met zijn heldere voegt er lachend aan toe: “In Tirol kan niemand vormen. In april twitterde Kanye West: “We need zich dat voorstellen.” In de Oostenrijkse Alpen is hij ­opgegroeid, daar komt overduidelijk zijn liefde to Amangiri the world” en ja, dat zou geen slecht voor de b ­ ergen vandaan. begin zijn voor een betere wereld. De geschiedenis van het gebouw begon in 1999. Op een gegeven moment werd hem duidelijk: Toen kocht de Duitse investeerder Christoph ik moet samen gaan werken met een echt groot ­Henkel hier de eerste veertig hectare, samen met merk. Zijn huidige zakenpartner Homi Vazifdar zijn toenmalige zakenpartner Bernt Kuhlmann. bracht hem toen in contact met Adrian Zecha, de Investeerder Christoph Henkel hield vast aan zijn visie. ­Eigenlijk met het plan om hier vastgoedprojecten ­vooruitziende oprichter van de Aman-Group, die te ontwikkelen. “Maar des te langer we er waren, minimalistische luxehotels uitbaat op de ­mooiste des te meer dachten we: het is hier zo mooi, dat moet helemaal niet plekken ter wereld. Voor hun eerste grote overleg spraken ze af in ontwikkeld worden”, vertelt Henkel. Op een gegeven moment viel hem ­Wyoming – uitgerekend op 11 september 2001. De ­afschuwelijke op: wat er echt ontbreekt, was een tophotel. Er was er namelijk geen ­berichten van de oostkust volgden ze op tv. Toen d ­ uidelijk werd dat ze die dag nergens meer heen konden vliegen, zijn ze in de auto ­gestapt een hier op het traject t­ ussen de Grant Canyon en Monument Valley. en in de richting van de woestijn gereden. Toen ze er w ­ aren, wees Beiden hadden met Henkels ­echtegenote Katrin al eens een tamelijk ­Zecha op precies die plaats waar nu het Amangiri staat: konden ze krankzinnig project opgezet in het westen van Amerika: in Colorado. daar niet bouwen? Dit stuk land was echter niet van H ­ enkel maar van Daar hadden ze in de buurt van Telluride een verlaten goudgraversde staat. Na jarenlang gedoe kon hij het stuk land ­uiteindelijk ­r uilen kamp veranderd in een uniek luxeresort: Dunton Hot Springs. voor een ander stuk, bovendien kocht hij er nog wat grond bij. TegenIn Utah lieten ze marktonderzoek doen. Dat toonde aan dat er per woordig omvat het terrein 242 hectare. jaar ongeveer twee miljoen auto’s over de snelweg kwamen waar nu Zecha volgde: het hotel wordt ook nu door Aman gemanaget, het Amangiri ligt. Een groot genoeg aantal om te kunnen rekenen op potentieel draagkrachtige klanten. Twee jaar geleden is dat onderzoek ­eigenaren zijn Christoph Henkel en andere investeerders. In 2009 overigens herhaald, toen waren het al 12,5 miljoen auto’s. En het zijn werd het Amangiri geopend. Na tien lange jaren kwamen er ­sjamanen ook steeds meer Amerikanen die naar het westen afreizen om hun met wierook. De weg ernaartoe vat Henkel aldus ­samen: “Geld. Bloed, ­eigen land te ontdekken. Het bijzondere aan Henkels stuk ­woestenij zweet en tranen. En bijna een hartaanval.” Dat het ­allemaal goed ­afliep is duidelijk niet alleen zijn verdienste, dat wil hij wel even ­benadrukken. waren de bestaande waterrechten. En een in de buurt ­gelegen plaats met eigen infrastructuur was er ook. Maar verder o ­ ntbrak het nog “Vele handen maken licht werk. Dat b ­ egint al bij de b ­ anken die het project medegefinancierd hebben. Het ­geheel is als een ­grote filmaan alles. Er waren telefoonleidingen noch straten. In het begin ­opereerden ze vanuit Mongoolse jurten. productie en ik ben dan zoiets als de ­producent.” ­A lleen al over de Misschien is het ook geen toeval dat een Europeaan met een a­ ndere architectuur­plannen hebben ze honderden uren ­zitten b ­ roeden. Vele manier van kijken deze woestijntempel gebouwd heeft. “Natuurlijk ­ontwerpen ­verworpen. Henkel wilde een ­modern e­ nsemble dat in de ben ik zoals zo veel Duitsers als kind aangestoken door Karl May”, omgeving zou passen: “Het was ons doel om ­een ingetogen ­uitstraling zegt Henkel. “En had ik net als mijn toenmalige partner en mijn tot stand te brengen. ­Ondanks al dat b ­ eton, dat normaal gesproken vrouw van die bekende beelden van het Amerikaanse westen in m’n toch iets ­monumentaals heeft.” Zo w ­ einig ­mogelijk mocht af­leiden van de fantastische c­ oulissen. Het resultaat ziet eruit alsof het Amangiri hoofd. We ­reden daar en dachten, straks komen Old Shatterhand en  Lees verder op blz. 202 ­Winnetou de hoek om zetten.” e zou het zo kunnen missen. Een verweerd ­houten bord aan de rand van de highway,  nauwelijks

FOTO’S: ADVENTURE PARTNERS (2), © JAHR HENKEL AG & CO. KGAA

E

www.gg-magazine.com

69


FOR SALE

A D V E R T E N T I E S O P P A G I N A’ S 7 8 – 19 3

RESIDENTIAL gepresenteerd door 

ENGEL & VÖLKERS

FOTO’S: BRYAN TRAYLOR

Redactie: Inken Becker & Saskia Herrmann

De White House Beach Villa ligt aan het strand in de buurt van Yzerfontein, ten noorden van Kaapstad.


ADVERTENTIE

Een droom in wit

De White House Beach Villa vlijt zich in Pearl Bay aan de Zuid-Afrikaanse westkust. Yzerfontein, zo’n 80 kilometer ten noorden van Kaapstad, biedt lange witte stranden en een weids uitzicht over de Atlantische Oceaan. De schuimkoppen van de golven en het fijne zand hebben de architecten bij de bouw van het Witte Huis duidelijk geïnspireerd: in dit vakantiehuis vind je de uiteenlopendste schakeringen van wit, geaccentueerd met zacht blauw. Het geheel werkt zowel ontspannend als stijlvol.TEKST: Uta Abendroth  FOTO’S: Bryan Traylor


ADVERTENTIE

Het paradijs in de duinen van Pearl Bay: in het Witte Huis word je wakker met het ruisen der golven – en slaap je er ook weer mee in.

73


ADVERTENTIE

‘De zee speelde een belangrijke rol voor de stijl van het huis.’ PIETER SILBERBAUER

74


ADVERTENTIE

Kleuren, materialen en vormgevingsdetails maken dat je je in dit huis op een schip waant.


ADVERTENTIE

Maritieme flair bepaalt niet ­alleen de bouwstijl van het huis, maar vooral het interieurontwerp: alle muren en vloeren zijn wit, waarbij de blauwwitte kussens, plafonds en kleden – gestreept of met ruitjes – uitermate gunstig af­steken. ­Sommige ronde vensters en spiegels doen denken aan patrijspoorten. Om het uitzicht niet te beperken, bestaan de balkonom­ heiningen tussen b ­ odem en ­leuning enkel uit ­draden. ­Binnen en buiten ­versmelten h ­ elemaal doordat je de vensters totaal open­schuiven kunt. Centraal in de k ­ euken staat een tafel. Dankzij wieltjes o ­ nder de poten is hij ­mobiel en kan hij met een paar ­manoeuvres bijvoorbeeld op het balkon gezet ­worden voor een dinertje buiten.

‘De inspiratie

voor het Witte Huis kwam uit de natuurlijke omgeving van Yzerfontein met zijn witte stranden.’ PIETER SILBERBAUER


ADVERTENTIE

anuit de badkuip, vanaf de eettafel of richting van het strand opent. De ruimte die daardoor is ontstaan is v­ anuit bed – altijd heb je in de White House een mix van tuin en outdoor-zandterras. Hier zit je – tegen wind en ­Beach Villa de Atlantische Oceaan in het ­v izier, weer beschut – voor de onderste verdieping met wijnkelder en exeen uitzicht dat nooit gaat vervelen en elk seizoen tra slaap- en badkamer. Via een gedraaide houtvlonder heb je rechtweer anders is. De villa ligt er ­paradijselijk bij in streeks toegang tot het strand. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen in deze Pearl de d ­ uinen van Pearl Bay bij Yzerfontein, op maar Bay-strandvilla, waarin je gemakkelijk het gevoel hebt je op een schip een paar stappen van het water. Het ruisen van de te bevinden. De plafondhoge ramen op de eerste verdieping kunnen ­golven b ­ egeleidt de bewoners van het huis; ze staan altijd met hetzelfde geluid op en gaan ermee weer bijvoorbeeld helemaal opengeschoven worden. Het houten terras dat naar bed. Het strandhuis is er helemaal op toegespitst zich over de hele breedte van het huis uitstrekt, wordt op deze m ­ anier vakantie­gevoelens op te roepen: “Als je aankomt in het Witte Huis, koeen riante vergroting van de eet- en woonkamers, alsmede van de men er gelijk ­beelden van een gelukkige strandvakantie naar boven, ­keuken. Op de galerij die om heel het huis heen loopt zijn tussen ­leuning en bodem geen brede planken gezet. In plaats daarvan zijn zoals je die als kind ­beleefd hebt – opwindend, romantisch en zorgeloos”, zegt Pieter S ­ ilberbauer. In de jaren tachtig richtte hij samen met ­bijna onzichtbare draden gespannen, zoals je wel op zeiljachten ziet. Clive J­ oseph de firma Rustic Homes op, die een naam gemaakt heeft Zo kan niets het spectaculaire uitzicht verstoren. Hetzelfde geldt voor het balkon op de zolderverdieping. Het als ­pionier voor design en bouw van houten huizen in Zuid-Afrika. Silberbauer zelf bracht als kind de meeste school­ vakanties ­t wee­­­­­­­persoonsbed staat daar in het midden met het voeten­einde ­r ichting de ramen, zodat je als je door in de in 1864 ­gebouwde ligt heerlijk over de zee uitkijkt. houten hut Redlands van ­ En om vanuit de vrijstaande badzijn overgroot­ moeder en in kuip over de blauw glimmende huize ­ R heenendal van zijn ­oceaan heen ook de verre Tafelgroot­ ouders; beide staan in Zuid-Afrika. De b ­ elangstelling berg te kunnen zien, werd zelfs de ­vensterbank verdiept aangevoor het materiaal hout was bij hem al vroeg gewekt dankzij de legd. Zo is overal aan ­gedacht tot ­bijzondere bouw­k waliteiten. in de kleinste details. Toen zijn onderneming de mdat het er altijd waait, is Yzerfontein een mekka ­opdracht voor de White House voor surfers aan de westBeach Villa b ­ emachtigde, ­maakte hij samen met ­architect kust van Zuid-­A frika. Door de Bobby Welman het ­ontwerp: “De Benguelastroom – een k ­oude inspiratie voor het ­gebouw kwam zeestroom die af komstig is uit ­gedeeltelijk uit de ­natuurlijke de Zuidzee rond A ­ ntarctica – omgeving van ­Yzerfontein met liggen de temperaturen in de zijn ­w itte s­ tranden en ­strakke winter beduidend beneden de blauwe hemel. De huizen in tien graden. Maar het vriest er Pieter Silberbauer ontwierp en bouwde de White House ­ Beach Villa samen met ­architect Bobby Welman. Vooral de s ­ peciale ­Nantucket-stijl, die zo veel van zelden. Silberbauer vond het ­vakantie­sfeer van het strandhuis was voor beiden belangrijk. ­belangrijk dat de bewoners van onze strandhuizen geïnspireerd heeft, zijn tijdloos en pashet Witte Huis zich in de ­w inter sen ­perfect in deze omgeving.” Als ­architecten en constructeurs net zo prettig zouden voelen als in de zomer: “We hebben onze cliënten altijd aangemoedigd iets meer uit te geven voor de best beschik­bare ­konden ze de ­combinatie van ­design en bijzonder geschikte materialen ­perfectioneren: de gehele s­ tructuur van het huis is van hout, isolatie”, zegt hij. ­Bovendien zorgt een haard én vloerverwarming voor net als de binnenkant, vensters en d ­ euren. De gevelbekleding bestaat een behaaglijke sfeer. En dus is de W ­ hite House Beach Villa het hele daarentegen uit vezel­cement – een mix van c­ ellulosevezels en cement. jaar door te gebruiken. In tijden dat de e­ igenaren zelf niet aan de Pearl “In de loop der ­jaren hebben we vastgesteld”, vertelt Silberbauer, “dat Bay verblijven, verhuren zij het huis aan gasten of voor foto­producties. deze combinatie i­deaal is voor ons strandvastgoed en vrijwel onderJuist voor deze shoots is het w ­ itte interieur, dat zich van de vloer van houdsvrij.” Het dak is van puur ­aluminium, wat in deze omgeving Tasmaans eiken tot het houten plafond uitstrekt, ideaal ­gebleken – de eveneens een lange levensduur ­garandeert. Dat het Witte Huis al meer ­flexibiliteit is eenvoudigweg groter. Maar ook het licht wordt door de dan tien jaar zo blootgesteld aan de kust staat, zie je helemaal niet aan monochrome kleurstelling perfect gereflecteerd. En de zonsonder­ de bouw. En dat terwijl toch bekend is hoe funest wonen aan zee is gangen, die je zowel op de terrassen als door de grote ramen in het voor (bouw)materialen. huis zien kunt, dompelen de omgeving onder in een warm oranje. e opdrachtgevers van de White House Beach Villa  wensten “Alles bij dit project was teamwork”, zegt Pieter Silberbauer, “zelfs de een vakantiehuis dat zo harmonieus mogelijk in de ­natuurlijke keuze van de inrichting en het meubilair, dat grotendeels van hout en ­omgeving van Pearl Bay inpassen zou. Naast de midden­ rotan is. De eigenaren hebben ons van begin af aan aangespoord onze verdieping met keuken, eet- en woonkamer, alsmede de zolder met fantasie de vrije loop te laten – natuurlijk waren we ons er a­ ldoor van de grote slaapkamer wilden ze graag een kelder. Dat was met de voorbewust dat er een bepaald budget was. Maar door de nauwe samen­ waarden voor hoogtebeperkingen bij gebouwen in deze regio eigenwerking is het ons gelukt zelfs de verwachtingen van onze opdrachtlijk niet mogelijk. Omdat het perceel echter naar de strandkant a­ fliep, gevers te overtreffen.” ­ontwierp Bobby Welman een kelderverdieping die zich enkel in de

O

D

ZUID-AFRIKA, WEST-KAAP VERKOOPPRIJS ZAR 9,85 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 234 m2  TERREIN CA. 760 m2  AANTAL KAMERS 4  AANTAL SLAAPKAMERS 3  E&V ID ENV106370 CONTACT ENGEL & VÖLKERS BLOUBERGSTRAND (SA) BLUE MOUNTAIN REALTORS (PTY) LTD T/A – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS SOUTHERN AFRICA (PTY) LTD TEL. +27 21 554 29 42 E-MAIL SILVIA.SALM@ENGELVOELKERS.COM

www.gg-magazine.com

77


ADVERTENTIE

Montreal

Fenomenaal woonproject aan het kanaal in hartje Griffintown

78


MAKELAAR – VISUALISATIES: ADRIEN WILLIAMS – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: OPLEVERING FASE 1: EIND 2019, OPLEVERING FASE 2: EIND 2020 – *GST/QST: GOODS AND SERVICES TAX & QUEBEC SALES TAX

ADVERTENTIE

H

et ontwerp van het NOCA is uniek en revolutionair en wellicht het meest recente symbolische bouwproject in Montreal. De architecten van PROVENCHER_ROY hebben er alles aan gedaan de omliggende natuur, de loop van de zon en het uitzicht op het Canal de Lachine in het centrum van Griffintown West te benadrukken. Door de vensters en de optimale positionering van de balkons hebben

bewoners van het NOCA ook fantastisch zicht op de binnenstad. Tot de gemeenschappelijke ruimtes behoort een dakterras met panorama-­ uitzicht, ingericht met zwembad, barbecue- en ontspanningsgedeelte. Bovendien is er toegang tot een fitnessruimte, een multifunctionele sporthal, een vrijetijdsruimte alsmede NOCA-kajaks en -fietsen voor een actief en vol leven, zowel privé als beroepsmatig.

CANADA, MONTREAL VERKOOPPRIJS CAD 845.255 + GST/QST*  WOONOPPERVLAKTE CA. 1.474 ft2  AANTAL KAMERS 10  AANTAL SLAAPKAMERS 3  E&V ID CA-0024P1  CONTACT  MONTRÉAL (CA) ENGEL & VÖLKERS MONTRÉAL & QUÉBEC – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS CANADA INC.  TEL. +1 514 757 4485 & +1 514 812 3450 E-MAIL  AVA.BALL@ENGELVOELKERS.COM & NICK.HOVSEPYAN@ENGELVOELKERS.COM

79


ADVERTENTIE

Marrakesh The Ritz-Carlton Residences

80


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR

ADVERTENTIE

D

oor palmen omgeven, midden op het vijftig ha grote, heerlijke terrein, bevinden zich The Ritz-Carlton Residences, Marrakesh, met fascinerend uitzicht op het Atlasgebergte en de polovelden van het ­internationaal beroemde Jnan Amar Polo Resort. De villa’s met drie tot vijf slaapkamers werden volgens de traditie van de Berbers ­ontworpen door gerenommeerde architecten. De zonovergoten en royale binnen­

ruimtes alsmede de terrassen en zwembaden creëren een unieke privésfeer in de directe nabijheid van de culturele hotspot Marrakesh. Met de legendarische service van The Ritz-Carlton, die elke wens ­vervult voor eigenaren van de residenties en gasten van het vijfsterren The Ritz-Carlton Hotel, bereikt wonen hier een tot nu toe ongekend niveau van exclusiviteit in Marrakesh.

MAROKKO, MARRAKESH VERKOOPPRIJS  OP AANVRAAG  WOONOPPERVLAKTE CA. 435 – 825 m2  E&V ID W-02CQY6  CONTACT ENGEL & VÖLKERS RESORTS (DE) EV RESORTS GMBH – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 40 368 80 80 E-MAIL JNANAMARPOLORESORT@ENGELVOELKERS.COM

81


ADVERTENTIE

Balatonmeer

Zala Springs Golf Resort — geïnspireerd door de natuur

82


ADVERTENTIE

MAKELAAR – FOTO: ZALA SPRINGS – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2018

Z

ala Springs Golf Resort ligt in het hart van Hongarijes pittoreske platteland, dicht bij het Balatonmeer en de therapeutische mineralen­bronnen van het Meer van Hévíz. Dit exclusieve wooncomplex strekt zich uit over ca. 160 ha en beschikt over een door Robert Trent Jones jr. ontworpen signature-­golf baan van achttien holes, luxe­appartementen en een clubhuis met onvergetelijke zons­ondergangen boven het meer. Eigenaren profiteren van fantastische voorzieningen als 24 uurs­ ­ bewaking en -receptie, uitgebreide service voor vastgoedbeheer, kwaliteitsonderhoud, luxe hotelservice, vip-pick-up van het vliegveld, adembenemend uitzicht en golf­faciliteiten. Alle studio’s, appartementen met een, twee of drie slaapkamers en penthouses met ­fantastisch uitzicht vanaf de ruime terrassen zijn de volmaakte woning voor golfliefhebbers en veelbelovende investeringsmogelijkheden.

HONGARIJE, WEST-HONGARIJE  VERKOOPPRIJS VANAF EUR 105.500  WOONOPPERVLAKTE CA. 33 – 186 m2  AANTAL KAMERS 1 – 4  AANTAL SLAAPKAMERS 1 – 3  E&V ID D-000AKN  CONTACT BUDA HILL CENTER (HU) SKY INGATLANKÖZVETÍTÖ KFT. – LICENTIEPARTNER VAN E&V MASTER C.E. ZRT. TEL. +36 1 392 03 88  E-MAIL BUDAHILLCENTER@ ENGELVOELKERS.COM

83


ADVERTENTIE

Peloponnesos

Beachfront Villa in bekroond premiumresort Navarino Dunes

84


ADVERTENTIE

B

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR

eachfront Villa – een naam die voor zich spreekt. Zij ligt direct aan het strand in het met meer dan 180 prijzen overladen premium­ resort Navarino Dunes in Costa Navarino op het zuidwesten van de P ­ eloponnesos en schenkt haar bewoners het gevoel een te zijn met de turquoise zee en omliggende natuur. Natuurlijke materialen uit de regio en design dat voldoet aan de hoogste normen van modern leven maken dit unieke juweel ­ongeëvenaard in het hele Middellandse Zee­ gebied. De ­fantastische mogelijkheden van het resort, ­zoals de b ­ ekroonde spa van de b ­ eide vijfsterrenhotels van de Starwood Group, 21 restaurants en bars en nog veel meer v rijetijdsaanbod, plus twee s­ignature golf­ ­ banen van 18 holes waaronder één ­ontworpen door golflegende Bernhard Langer, maken deze villa perfect.

GRIEKENLAND, MESSINIË  VERKOOPPRIJS  OP AANVRAAG  WOONOPPERVLAKTE CA. 700 – 1.400 m2  TERREIN CA.  2.000 – 3.000 m2  E&V ID W-029CEW  CONTACT ENGEL & VÖLKERS RESORTS (DE) EV RESORTS GMBH – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 40 368 80 80  E-MAIL COSTANAVARINO@ ENGELVOELKERS.COM

85


ADVERTENTIE

Bazel

Statige stadsvilla

86


MAKELAAR – FOTO’S: MICHAEL FRITSCHI (4), MAURITIUS IMAGES (1) – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1897

ADVERTENTIE

O

ntdek de bouwcultuur van Bazel van haar mooiste kant. Deze statige stadsvilla die stamt uit het einde van de negentiende eeuw voldoet aan alle verwachtingen op het gebied van representatief en ­comfortabel wonen in de voornaamste villawijk van deze stad. De villa getuigt van historische glans, unieke charme en prachtige architectuur. Het fantastische ruimteconcept met dertien fabelachtige kamers en drie

badkamers verdeelt zich over een woonoppervlakte van ca. 418 m², waardoor veelzijdig gebruik mogelijk is. Zeer bijzonder te noemen zijn de hoge en met stucornamenten versierde plafonds, de originele eikenhouten deuren, het visgraatparket en de imposante en royale trap. Het exclusieve wellnessgedeelte en de idyllische tuin met veel privacy zorgen voor ontspanning en verstrooiing.

ZWITSERLAND, BAZEL-STAD VERKOOPPRIJS  OP AANVRAAG  WOONOPPERVLAKTE CA. 418 m2  TERREIN CA. 445 m2  E&V ID W-02769D  CONTACT BASEL (CH) MOBAS IMMO BASEL AG – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 61 666 62 00 E-MAIL BASEL@ENGELVOELKERS.COM

87


ADVERTENTIE

Reinach

Ruimte, stijl en panorama-uitzicht

88


MAKELAAR – FOTO’S: LISA BAHR (4), MAURITIUS IMAGES (1) – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1974

ADVERTENTIE

H

eerlijk genesteld ligt deze bijzondere landhuisvilla op de zon­ overgoten Rebberg van Reinach. De elegante woning met een woon­ oppervlakte van ca. 357 m2 maakt indruk door de hoge bouw­k waliteit en buitengewone architectuur. Zij bevindt zich in uitstekende staat en onderscheidt zich door een hoge mate aan luxe en woonkwaliteit. Naast een doordachte ruimteverdeling op drie verdiepingen scoort de villa door

de ruime woongedeeltes, de moderne woonkeuken en vijf slaapkamers, het overdekte zwembad en het terras met heerlijk uitzicht over Reinach. ­Talrijke vensters doen de binnenruimtes overstromen met daglicht en creëren een aangename en uitnodigende atmosfeer. De ­fantastische ­combinatie van luxe en klassiek design, aangevuld met spectaculair uitzicht, maakt deze woning uniek.

ZWITSERLAND, BAZEL-LAND VERKOOPPRIJS  OP AANVRAAG  WOONOPPERVLAKTE CA. 357 m2  TERREIN CA. 1.488 m2  E&V ID W-02BYLP  CONTACT BASEL (CH) MOBAS IMMO BASEL AG – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 61 666 62 00 E-MAIL BASEL-CITY@ENGELVOELKERS.COM

89


ADVERTENTIE

Brienzer See Florens Resort & Suites

90


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2018

ADVERTENTIE

C

hic, ingetogen, keurige luxe en een duurzame verbinding met de ­natuur. Dat zijn de centrale uitgangspunten van de Florens R ­ esort & Suites aan de Brienzer See. Op 6,5 ha langs de 800 m lange oever ontstond een bijzondere oase om te ontspannen en te beleven: 155 appartementen en suites met fantastisch meerzicht met de bergen op de achtergrond. Dit is groots wonen op hoog niveau: spa, wellness, ­restaurants, bars

en een haven met eigen ligplaatsen. De bouwstijl verwijst subtiel naar de traditionele chalets in het Berner Oberland. De door topdesigners ingerichte appartementen zijn voorzien van hoogwaardige materialen en beschikken over woonoppervlaktes tussen 37 en 188 m2 met terrassen van 9 tot 42 m2. Hier is echt sprake van elegantie en excellentie tot in elk detail, kortom, een plek die ontspanning en inspiratie biedt.

ZWITSERLAND, BERN VERKOOPPRIJS  OP AANVRAAG  WOONOPPERVLAKTE CA. 37 – 188 m2  AANTAL KAMERS VANAF 2  AANTAL SLAAPKAMERS VANAF 1  E&V ID D-0093H CONTACT INTERLAKEN (CH) GN REAL ESTATE GMBH – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 33 822 70 70 E-MAIL INTERLAKEN@ENGELVOELKERS.COM

91


ADVERTENTIE

Bodensee

Leven in functioneel, elegant design

92


MAKELAAR – FOTO: MAURITIUS IMAGES – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: GEOTHERMISCHE ENERGIE, ZONNEPANELEN – BOUWJAAR: 2018 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: A

ADVERTENTIE

I

n het centrum van de prachtige Bodensee-regio wordt dit droomhuis gebouwd. Heldere lijnen, transparantie en esthetiek bepalen de totaal­ indruk van dit open en zonovergoten woonhuis in kubistische bouw­ stijl van de firma pwb, premiumwohnen bodensee GmbH. De brede gecombineerde kook-, eet- en woonruimte biedt veel plaats om goede en gezellige u ­ urtjes met het gezin door te brengen. Het zich naar het zuiden

openende panorama­­­­­­­­­venster verbindt het woongedeelte met het terras en de tuin en vergroot zo de leefruimte in de zomer. Het typische platte dak maakt woonruimte mogelijk op de bovenste verdieping, die aan plaats en ­comfort niets te wensen over laat. Er is indrukwekkend uitzicht op de bergen en het meer vanuit de hoofdslaapkamer met badkamer-en-suite en sauna en vanaf het vanuit deze slaapkamer te bereiken balkon.

DUITSLAND, BADEN-WÜRTTEMBERG VERKOOPPRIJS  EUR 1,55 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 300 m2  TERREIN CA. 672 m2  E&V ID W-02C3CY  CONTACT  FRIEDRICHSHAFEN (DE) SMW BODENSEE IMMOBILIEN GMBH & CO.KG – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 7541 95 35 90 E-MAIL FRIEDRICHSHAFEN@ENGELVOELKERS.COM

93


ADVERTENTIE

Hamburg

STRANDHAUS by Richard Meier

94


MAKELAAR – VISUALISATIES: BLOOMIMAGES – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 39 kWh/m2a – ENERGIEBRON: STADSVERWARMING – BOUWJAAR: 2018 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: A

ADVERTENTIE

H

et Strandhaus rijst op in de Hamburgse HafenCity, een van de meest dynamische stadsontwikkelingsprojecten ter wereld. De ­appartementen van het Strandhaus werden ontwikkeld door de met talrijke internationale design- en architectuurprijzen overladen architect Richard Meier. Dankzij de intelligente ruimteverdeling en doordachte, ruime oppervlaktes ontstaat vanaf het begin het gevoel

dat alles precies goed is. Elk appartement biedt wooncomfort op het hoogste niveau – ­uitgekozen m ­ aterialen, zonovergoten ruimtes, design en functie ­volkomen in harmonie. De plafondhoge ramen bieden een adem­­benemend uitzicht op een van de mooiste steden ter wereld en zijn nieuwe thuishaven. Het Strandhaus by Richard Meier biedt fantastische perspectieven, ontwikkeld voor de hoogste eisen.

DUITSLAND, HAMBURG VERKOOPPRIJS EUR 1,65 – 3,09 MLN./PENTHOUSE OP AANVRAAG  WOONOPPERVLAKTE CA. 104 – 313 m2  AANTAL KAMERS 2 – 6  E&V ID W-025R4G CONTACT HAMBURG-PROJEKTVERMARKTUNG (DE) E+V HAMBURG IMMOBILIEN GMBH – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH TEL. +49 40 39 09 96 90 E-MAIL HAMBURG.PROJEKTE@ENGELVOELKERS.COM

95


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2008

Paradise Island

Elegante Ocean Club Estates-woning

M

agistraal design en moderne luxe zijn hier ingezet om dit C ­ aribische meesterwerk te vervolmaken. Providence House bestaat uit ca. 9.600 ft2 aan open leefruimte en eersteklas afwerkingen. De grootse inkom biedt uitzicht op de veranda, golf baan en haven even verderop. De Great Room is het middelpunt van de residentie en bestaat uit een chique eetkamer, woonkamer en bibliotheek. De drie gedeeltes zijn

96

BAHAMAS, PARADISE ISLAND VERKOOPPRIJS  BSD 6,75 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 9.600 ft2  TERREIN CA. 24.707 ft2  E&V ID FH-0000Q4  CONTACT  BAHAMAS (BS) BAHAMAS WATERFRONT PROPERTIES, LTD. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. COLIN LIGHTBOURN TEL. +1 242 328 7777  E-MAIL COLIN.LIGHTBOURN@ENGELVOELKERS.COM

verschillend maar hebben dezelfde plafonds van ca. 12 ft hoog en op maat gemaakte Peruviaanse tegels. De masterbedroom heeft een privé­ veranda, een ruime badkamer-en-suite en een dressing, die allemaal uitkijken op het zwembad en de golf baan. De overige slaapkamers zijn gróót. De kelderverdieping bevat de o ­ ntspanningsruimtes, een garage voor twee auto’s en een 100 kW-generator.


Expertise. Onze wereld is net zo divers als uw wensen. Erop inspelen is onze passie - al 40 jaar lang. Ervaar het zelf: engelvoelkers.com/1977

RESIDENTIAL ESTATES · COMMERCIAL PROPERTIES · PRIVATE JETS · LUXURY YACHTS


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2006

Grand Cayman

Ritz-Carlton penthouse in Seven Mile Beach

D

it magnifieke penthouse in The Ritz-Carlton Residences in Grand Cayman is echt fantastisch. Met veel privacy en luxe, een levens­lange herinnering voor elke bewoner. Er is ca. 8.000 ft2 aan pure ­elegantie met vier slaapkamers, 4,5 badkamers en een mediaroom, alsmede ca. 1.500 ft2 aan balkons met uitzicht op de oceaan om ongestoord van het sensationele landschap van de Kaaimaneilanden te kunnen

98

CARIBISCH GEBIED, KAAIMANEILANDEN VERKOOPPRIJS  USD 10,5 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 8.000 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 4  E&V ID FH-0000MV  CONTACT  CAYMAN ISLANDS (KY) CAPITAL REALTY LTD. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. HEIDI KISS TEL. +1 345 623 1400  E-MAIL HEIDI.KISS@ENGELVOELKERS.COM

genieten. De woning biedt alle voorzieningen en voordelen die je kunt ­verwachten van een Ritz-Carlton-resort – waaronder moderne ­beveiliging, een toegewijde conciërge, vijf restaurants, een fitness­ centrum, twee buitenzwembaden, een La Prairie-spa, het Jean-Michel Cousteau’s Ambassadors of the Environment-programma, gravel tennis­ banen van Bollettieri, een basketbalveld en een negenholesgolf baan.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2017

Los Cabos

The Residences in Las Ventanas al Paraíso

H

oog boven de Golf van Californië troont deze penthouseresidentie. Zij is bijzonder vanwege het spectaculaire panorama-uitzicht, de vakkundig vervaardigde interieurs, de fantastische voorzieningen en – als een Rosewood Resort – de beroemde service van een van ’s werelds bekendste luxemerken. Met meer dan 9.000 ft2 in totaal is het echte hoogtepunt het extravagante dakterras van ca. 3.988 ft2. Elk detail van

MEXICO, BAJA CALIFORNIA SUR VERKOOPPRIJS USD 5.958.750  WOONOPPERVLAKTE CA. 3.664 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 3  E&V ID FH-000044  CONTACT ENGEL & VÖLKERS LOS CABOS (MX) LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. VANESSA FUKUNAGA TEL. +1 425 471 1485  E-MAIL VANESSA.FUKUNAGA@ENGELVOELKERS.COM

dit ongeëvenaarde penthouse is doordacht en geraffineerd om zo het ultieme paradijs aan de oceaan te creëren. Dit komt tot uiting in de infinitywhirlpool, het dompelbad, toegang tot het dakterras met een privélift, een thuisbioscoop, putting green, bar, vuurplaats en barbecue­ plekken, in aanvulling op het houtwerk en de ambachtelijk gesmede bronzen afwerkingen door de gehele woning.

99


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR

San Francisco

The Harrison – luxeappartement met iconisch uitzicht

T

he Harrison op Rincon Hill in het hart van het SoMa-district biedt residenties met ruime woonkamers, panorama-uitzicht, open ­ ­keukens en luxueuze badkamers. Dit hoekappartement met twee slaapen twee badkamers heeft geweldig uitzicht op de baai en Bay Bridge vanuit elke ruimte en vanaf het privéterras. Hoogtepunten zijn onder andere de eersteklas keuken met Bertazzoni-apparatuur, ingebouwde

100

VERENIGDE STATEN, CALIFORNIË VERKOOPPRIJS  USD 2,588 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 1.300 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 2  E&V ID E-002NDU  CONTACT SAN FRANCISCO (US) SAN FRANCISCO REAL ESTATE, LLC LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH MASTI PAHLBOD TEL. +1 415 264 1296  E-MAIL MASTI.PAHLBOD@ENGELVOELKERS.COM

Studio Becker-kasten en witte carraramarmeren aanrechtbladen. Het elegante interieur van onder meer de lounge en grote salon van het penthouse is van de bekende ontwerper Ken Fulk. De voorzieningen bestaan onder meer uit een conciërge, de penthouselounge, valetservice, fitnesscentrum en zwembad. Dit huis, dicht bij de beroemde bezienswaardigheden, is het beste wat San Francisco te bieden heeft.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1990

Santa Ynez

Wijnlandgoed met geweldig panorama-uitzicht

D

it wijnlandgoed ligt op een perceel van ca. 8,8 acres met fantastisch landelijk panoramazicht op Solvang, de Alisal-heuvels en verder naar Figueroa Mountain. Het moderne huis met een vleugje Toscane werd prachtig gerestaureerd en biedt vijf slaap- en 4,5 badkamers. Een paar van de exquise details zijn de stenen haarden, gewelfde houten plafonds en ambachtelijke deuren die naar de buitengedeeltes leiden.

VERENIGDE STATEN, CALIFORNIË VERKOOPPRIJS  USD 2,65 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 4.490 ft2  TERREIN CA. 8,8 acres  E&V ID E-002JEN  CONTACT  SANTA YNEZ (US) SBRE, INC. LICENTIEPARTNER VAN EV REAL ESTATE INC. KRIS JOHNSTON TEL. +1 805 691 9435  E-MAIL KRIS.JOHNSTON@ENGELVOELKERS.COM

De indrukwekkende keuken beschikt over een aparte pantry, een grote wijnkoelkast en apparatuur van topmerken. Er is bovendien een gasten­­suite met een eigen inkom en een kitchenette. Deze woning in Santa Ynez Valley ligt in het veelgeprezen Ballard School District en is kant-en-klaar te betrekken. Er is nog volop ruimte om bijvoorbeeld een zwembad, wijngaard, gastenverblijf of paardrijfaciliteiten toe te voegen.

101


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1986

Marina Del Rey

Geweldig hedendaags huis aan het water

D

eze sensationele woning van drie verdiepingen ligt op een gewild hoekperceel aan het begeerde Silver Strand van Marina Del Rey en geniet alle privacy en rust van luxueus wonen aan het water. De open ingedeelde split-level-interieurs laten fris, helder en eigentijds design zien, terwijl bijna elke ruimte uitkijkt over het kanaal. Dit heerlijke huis met drie slaapkamers heeft verschillende buitenruimtes waaronder

102

VERENIGDE STATEN, CALIFORNIË VERKOOPPRIJS  USD 3,499 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 4.023 ft2  TERREIN CA. 4.476 ft2  E&V ID E-002MT1 CONTACT  SANTA MONICA (US) AVENUE REAL ESTATE SANTA MONICA, INC. LICENTIEPARTNER VAN EV REAL ESTATE INC. SANDRA MILLER TEL. +1 310 460 2525  E-MAIL SANDRA.MILLER@ENGELVOELKERS.COM

een riant dakterras met uitzicht op de oceaan, ingebouwde zitjes en een klein zwembad. De ruime mastersuite heeft een open haard, een privébalkon, een badkamer-en-suite met bad en een dressing. Er is ­bovendien een etenslift die naar alle verdiepingen gaat en een garage voor drie auto’s – voorzien van oplaadplek voor een elektrisch voertuig – plus twee parkeerplaatsen buiten.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1957

Santa Barbara

Heerlijke woning aan de Amerikaanse Rivièra

N

aast de grootst mogelijke privacy en een ontspannen leven biedt deze charmante woning een adembenemend en onbelemmerd uitzicht op de zee. Een omvangrijke renovatie werd geïnspireerd door de San Ysidro-ranch. De zonnige residentie met een woonoppervlakte van ca. 1.860 ft2 omvat drie slaapkamers en 2,5 badkamers met gewelfde plafonds, een stenen haard en prachtig parket. Alle slaapkamers en

VERENIGDE STATEN, CALIFORNIË VERKOOPPRIJS  USD 2,495 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 1.860 ft2  TERREIN CA. 0,64 acres  E&V ID E-002MKO  CONTACT  SANTA BARBARA (US) SBRE, INC. LICENTIEPARTNER VAN EV REAL ESTATE INC. DIANA BOUTIN TEL. +1 805 448 1585  E-MAIL DIANA.BOUTIN@ENGELVOELKERS.COM

woonruimtes bieden een hemels uitzicht op de Stille Oceaan. Hoge schuifdeuren leiden naar vier fraai aangelegde buitenruimtes. Eén slaapkamer heeft toegang tot het terras, terwijl de mastersuite een eigen terras met waterval en mooi zeezicht heeft. De woning ligt besloten op een heuvelachtig perceel van ca. 0,64 acres en biedt de ware Santa Barbara Rivièra-lifestyle.

103


Lake Tahoe

Zeldzaam juweel in fantastische omgeving

M

LICENTIEPARTNER VAN EV REAL ESTATE INC. JEAN MERKELBACH TEL. +1 775 901 0704  E-MAIL JEAN.MERKELBACH@ENGELVOELKERS.COM

ca. 0,37 acres. Midden in de woning staat een stenen haard die een heerlijke en gezellige warmte verspreidt door het hele huis. Omgeven door dennenbomen, stranden en het meer zelf, is 3865 Beach Road een van de best bewaarde geheimen van Lake Tahoe. Dit pittoreske meesterwerk is echt een met de natuur en zorgt voor onvergetelijke momenten om van het leven te genieten.

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: ELEKTRICITEIT – BOUWJAAR: 1945

aar heel zelden komt er een uitzonderlijke woning op de markt die geheel past in de lifestyle van Lake Tahoe. Die tijd is nu ­gekomen: deze residentie aan Lake Tahoe wacht op de volgende bewoners. De charmante blokhut aan Beach Road, gebouwd in 1945, ligt aan de heerlijke witte zandstranden van Tahoe Meadows. Hij heeft in totaal drie prachtige slaapkamers en een badkamer, alles op een perceel van

VERENIGDE STATEN, CALIFORNIË VERKOOPPRIJS USD 2,475 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 953 ft2  TERREIN CA. 0,37 acres  E&V ID E-002G65  CONTACT  LAKE TAHOE (US) SAN FRANCISCO REAL ESTATE, LLC

104


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1979

Lake Tahoe

Bergvilla met meerzicht in Incline Village

E

nkele voordelen van dit fantastische landgoed zijn de prachtige ligging aan Lake Tahoe en de in 2014 doorgevoerde verbouwing en uitbreiding. De met een parketvloer ingerichte, grote woonruimte gaat over in een wonderschone marmeren keuken en heeft uitzicht zowel op Lake Tahoe als op de tuin. In totaal zijn er vijf slaapkamers en vier badkamers. De ruime garage voor twee auto’s leidt rechtstreeks

VERENIGDE STATEN, NEVADA VERKOOPPRIJS  USD 2,1 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 4.001 ft2  TERREIN CA. 0,59 acres  E&V ID E-002N0K  CONTACT  INCLINE VILLAGE (US) SAN FRANCISCO REAL ESTATE, LLC LICENTIEPARTNER VAN EV REAL ESTATE INC.  TEL. +1 775 298 5066 E-MAIL SOLITEAM@ENGELVOELKERS.COM

naar de grote bijkeuken die weer toegang biedt tot de keuken. Heel handig voor boodschappen of voorraden. De woning beschikt over flexibel vorm­gegeven woonruimtes met een toegevoegde zithoek, twee overige kamers, besloten gastenkamers en een masterbedroomsuite die ­gescheiden van de andere slaapkamers ligt. De weelderig beplante en compleet omheinde tuin zorgt voor veel privacy en veiligheid.

105


MAKELAAR – FOTO’S: ROCKY MALONEY – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2007

Park City

Modern meesterwerk in de bergen

N

aast twee verdiepingen en ca. 6.719 ft2 aan woonoppervlakte biedt deze onberispelijke residentie ook een besloten veranda en patio. Ze straalt comfort en moderne elegantie uit, zowel binnen als buiten. De woning bevat vier slaapkamers plus vier volledige badkamers-en-suite, een tamelijk grote woonkamer en stijlvolle afwerkingen, waarmee het een perfecte plek is om te ontspannen of gasten te ontvangen. Fraaie

106

VERENIGDE STATEN, UTAH VERKOOPPRIJS  USD 1,795 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 6.719 ft2  TERREIN CA. 0,86 acres  E&V ID E-002KO1  CONTACT  PARK CITY (US) SAN FRANCISCO REAL ESTATE, LLC LICENTIEPARTNER VAN EV REAL ESTATE INC. KRISTA WAGNER HILL TEL. +1 801 865 1385  E-MAIL KRISTA.WAGNERHILL@ENGELVOELKERS.COM

hardhouten vloeren en overvloedig daglicht zijn door de gehele open indeling te vinden. De professionele keuken heeft roestvrijstalen Wolf-­ apparatuur, een gasfornuis, dubbele ovens en ingebouwde kasten. Er zijn twee masterbedrooms met elk een luxebadkamer en grote dressings met op maat gemaakte planken en lades. Achter dit geweldige huis kan volop genoten worden van zonsondergangen in de hot tub.


MAKELAAR – FOTO’S: ROCKY MALONEY – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2017

Woods of Parley’s Lane

Fantastische woongemeenschap in de bergen van Park City

D

eze moderne woning met vier slaapkamers en zeven badkamers is werkelijk fantastisch gelegen en profiteert van de i­ ndrukwekkende ­levensstijl die woongemeenschap The Woods of Parley’s Lane te ­bieden heeft. Het s­ pectaculaire p ­ restigeproject uit 2017 beschikt over ca. 4.575 ft2 woon­oppervlakte. Het ontwerp van Roger Knight C ­ onstruction is uiterst doordacht: een moderne sfeer, royale woon-

VERENIGDE STATEN, UTAH VERKOOPPRIJS  EUR 2,435 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 4.575 ft2  TERREIN CA. 0,44 acres  E&V ID E-002C69  CONTACT  PARK CITY (US) SAN FRANCISCO REAL ESTATE, LLC LICENTIEPARTNER VAN EV REAL ESTATE INC. DAVID LAWSON TEL. +1 435 901 0904  E-MAIL DAVID.LAWSON@ENGELVOELKERS.COM

ruimtes met ­gewelfde p ­ lafonds en het gevoel midden in het bos te wonen. Binnen de ­besloten woon­gemeenschap van ca. 192 acres, waarvan tachtig procent o ­ nbebouwd is, is dit een van de laatste percelen die nog te verkijgen zijn. Een ochtendwandeling langs de ca. 4,5 mijl lange wandelpaden biedt adembenemend uitzicht. Hierbij komen de vredige klanken van beken en watervallen in deze unieke omgeving.

107


MAKELAAR – FOTO’S: ASTRID CARRARO PHOTOGRAPHY – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2008

Vail

Magnifieke residentie aan piste

D

it is een absoluut topappartement in The Arrabelle op Vail Square, een van Vails nieuwste, luxueuste en exclusiefste complexen. Vanuit het appartement kun je al bijna eersteklas skiën en heb je ­ononderbroken uitzicht op Vail Mountain. Deze volledig ingerichte ­woning heeft een apart te gebruiken suite en een geweldige open indeling met riant ­balkon om het huis met uitzicht op de skipiste vol skiërs in de winter

108

VERENIGDE STATEN, COLORADO VERKOOPPRIJS  USD 8,25 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 3.353 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 5  E&V ID E-0023MB  CONTACT  VAIL (US) LAUTENBERG RUDRUD, LLC LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC.  TEL. +1 970 477 5300 E-MAIL VAIL@ENGELVOELKERS.COM

en de spectaculaire bergomgeving in de zomer. Restaurants en w ­ inkels liggen op loopafstand in het hart van Lionshead Village, terwijl de Arrabelle Club and Spa wereldberoemde voorzieningen van topklasse biedt als een zwembad en hot tubs op het dak die het hele jaar gebruikt kunnen worden. Met 24 uur per dag conciërge- en valetservice, en nog veel meer, verpersoonlijkt dit huis het beste dat Vail te bieden heeft.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2007

Edwards

Het verborgen juweel van de Vail Valley

E

en van de verborgen schoonheden van de Vail Valley is dit landgoed van ca. 36 acres in Timber Springs, een besloten gemeenschap met slechts vier huizen. Het centrum van Edwards ligt op 2 miles afstand en Arrowhead, Beaver Creek en de Vail Ski Resorts in de Rocky Mountains zijn ook dichtbij, evenals een aantal golf banen en het Vail Valley Jet Center. Het fraaie huis met gastenverblijf bevindt zich ­midden tussen

VERENIGDE STATEN, COLORADO VERKOOPPRIJS USD 6,999 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 9.924 ft2  TERREIN CA. 36 acres  E&V ID E-00280I  CONTACT  VAIL BEAVER CREEK (US) EDWARDS REAL ESTATE, LLC LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC.  TEL. +1 970 763 5800 E-MAIL VAILBEAVERCREEK@ENGELVOELKERS.COM

de prachtige natuur met beekjes, watervallen, sparren, een overvloed aan wild en fantastische uitzichten. Echt vakmanschap en aandacht voor details zijn de kenmerken van de gehele woning, die een architectonisch unicum is. Het landgoed is een zeldzaamheid omdat het op een paar minuten van het drukke stadsleven ligt en tegelijk verborgen is in de natuur met alle rust en privacy van dien.

109


MAKELAAR – FOTO’S: MICHAEL HEFFERON – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – MONUMENT – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1967

Aspen

Idyllisch landhuis

D

eze plattelandswoning met zes slaapkamers ligt in een luxe wijk op ca. 10 minuten rijden van het centrum van Aspen en biedt fantastisch uitzicht op de Rocky Mountains. Het ontwerp is wat stijl en karakter betreft van een architect die werkt volgens de principes van Frank Lloyd Wright en de gehele woning straalt dan ook een tijdloze energie uit. De formele en gezellige woonkamers hebben beide een open

110

VERENIGDE STATEN, COLORADO VERKOOPPRIJS  USD 5,9 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 5.336 ft2  TERREIN CA. 6,8 acres  E&V ID E-002MZK  CONTACT ENGEL & VÖLKERS ASPEN (US) LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. CAROL DOPKIN TEL. +1 970 618 0187  E-MAIL CAROL.DOPKIN@ENGELVOELKERS.COM

haard, terwijl de woonkeuken en aparte eetkamer zowel ontspannende etentjes met familie en vrienden als meer elegante diners mogelijk maken. De slaapkamers boven bieden allemaal veel privacy; een aantal heeft toegang tot de veranda rondom het huis. Het perceel beslaat meer dan ca. 6 acres, met velden voor paarden, oude bomen, heerlijke gazons en tuinen en privépaden om te wandelen, te fietsen of paard te rijden.


MAKELAAR – FOTO’S: MICHAEL HEFFERON – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – MONUMENT – BOUWJAAR: 1902

Bij Aspen

Relaxed wonen op een ranch

E

en imposante houten ingang in het historische Woody Creek in ­Colorado leidt naar ca. 35 omheinde acres aan prachtig platteland met binnen- en buitenrijbakken, een vijver en een beek, moderne schuur en meer. De gerenoveerde hoofdwoning met vijf slaapkamers heeft een nieuwe keuken en een nieuw dak en staat nu geheel g ­ emeubileerd te koop. De conciërgewoning heeft twee slaapkamers. De huidige

VERENIGDE STATEN, COLORADO VERKOOPPRIJS USD 8,75 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 5.396 ft2  TERREIN CA. 35 acres  E&V ID E-0021KF  CONTACT ENGEL & VÖLKERS ASPEN (US) LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. CAROL DOPKIN TEL. +1 970 618 0187  E-MAIL CAROL.DOPKIN@ENGELVOELKERS.COM

i­ nwonende manager blijft graag aan om het vee, de paarden en het landgoed te verzorgen voor de toekomstige eigenaren. Het huis kan worden uitgebreid, er zijn al plannen van een architect. Andere voorzieningen zijn de garage voor twee auto’s, een schuur om ­voertuigen te stallen en boerderijgereedschap. De ranch ligt maar vijftien minuten van hartje Aspen, Snowmass en de winkels en restaurants van Mid-Valley.

111


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1984

Dallas

Een van de mooiste landgoederen in de regio

D

it omheinde landgoed ligt tussen Fort Worth en Dallas en is e­ cht fascinerend. Het wordt omgeven door glooiende heuvels en een veel­ voud aan bomen op het fantastische terrein van meer dan ca. 9 acres met adembenemend uitzicht en handige toegang tot de snelweg. De master­ suite meet ruim 2.000 ft2, en heeft een marmeren stoomdouche, sauna en een vrijstaand bad. De keuken is uitgerust met e­ xclusieve a­ pparatuur

112

VERENIGDE STATEN, TEXAS VERKOOPPRIJS  USD 2,5 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 7.783 ft2  TERREIN CA. 9,39 acres  E&V ID E-002K6M  CONTACT  ENGEL & VÖLKERS DALLAS SOUTHLAKE (US) LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. BRITTAN ROJAS TEL. +1 214 718 8879  E-MAIL BRITTAN.ROJAS@ENGELVOELKERS.COM

en afwerkingen waaronder een Wolf-oven en Sub Zero-koelkast, warm­ houdlades, ingebouwde Miele-koffiemachine, op maat gemaakte kasten en aanrechtbladen van marmer, graniet en kwartsiet. Op de v­ loeren ligt Italiaans marmer, kalksteen en hout. De slaapkamer b ­ eneden met eigen inkom kan gebruikt worden als aparte suite. Er is ook nog een ruime garage voor drie auto’s en parkeerruimte voor een golfkar.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2010

Westlake

Elegante residentie in Franse stijl

D

eze magnifieke residentie in Franse stijl ligt in het voorname en wereldberoemde Vaquero, waar volop genoten kan worden van de privacy van een besloten gemeenschap en de Fazio-golf baan met achttien holes. De ronde oprijlaan zorgt voor een grootse entree naar de woning, die beschikt over royale woongedeeltes op het gelijkvloers met twee grote kamers links en rechts van het dubbele kookeiland.

VERENIGDE STATEN, TEXAS VERKOOPPRIJS  USD 3,285 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 10.478 ft2  TERREIN CA. 0,69 acres  E&V ID E-002KO7  CONTACT  DALLAS FLOWER MOUND (US) RFT ENTERPRISES, INC. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. ROXANN TAYLOR TEL. +1 817 312 7100  E-MAIL ROXANN.TAYLOR@ENGELVOELKERS.COM

Zowel de hoofdkeuken als de cateringkeuken beschikt over ­fantastische apparatuur als dubbele Sub-Zero-koelkasten. Alle deuren leiden naar de goed onderhouden, geweldige tuinen en buitenleefgedeeltes. Andere hoogtepunten zijn de badkamers-en-suite in alle slaapkamers, een superieure mastersuite, verschillende ontspanningsruimtes en een smarthomesysteem dat overal ter wereld bediend kan worden.

113


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2008

Austin

Europees landgoed met uitzicht op Lake Austin

D

it onberispelijk ontworpen landgoed ligt in de exclusieve besloten gemeenschap van de Bluffs op Steiner Ranch van Sterling Custom Homes. Het biedt superieur panorama-uitzicht op Lake Austin en de Balcones Preserve vanaf alle buitenruimtes zoals het zwembad, de overdekte patio en de riante terrassen. De gastronomische keuken is uitgerust met een Sub Zero-koelkast, Wolf-apparatuur, twee Miele-­

114

VERENIGDE STATEN, TEXAS VERKOOPPRIJS  USD 4,35 MLN.  E&V ID E-002MOG  WOONOPPERVLAKTE CA. 8.062 ft2  TERREIN CA. 2,5 acres CONTACT  AUSTIN-WESTLAKE (US) TURNQUIST PARTNERS REALTORS, INC. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. MICHELE TURNQUIST TEL. +1 512 431 1121  E-MAIL MICHELE.TURNQUIST@ENGELVOELKERS.COM

afwas­­­­ machines, ingebouwde kasten en granieten aanrechtbladen. De ruime mastersuite heeft een eigen terras, buitendouche en haard. Naast de hoofdresidentie met zeven slaapkamers, 6,5 badkamers en vijf woonruimtes is er een gastenappartement met slaapkamer, badkamer, woonkamer en kitchenette. Een sportveld, marmeren vloeren, hoge plafonds en opslagruimte zijn een paar van de andere hoogtepunten.


Exclusiviteit. Onze wereld is net zo divers als uw wensen. Erop inspelen is onze passie - al 40 jaar lang. Ervaar het zelf: engelvoelkers.com/1977

RESIDENTIAL ESTATES · COMMERCIAL PROPERTIES · PRIVATE JETS · LUXURY YACHTS


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2013

The Woodlands

Mediterraan landgoed op golfbaan

B

ij de zevende hole van de beroemde Tom Fazio Championship Golf Course in The Woodlands, Texas, ligt deze prachtige woning van ca. 10.321 ft2 in m ­ editerrane stijl op een perceel van ca. 1,65 acres in Carlton Woods Creekside. Het landhuis is geüpgraded met perfecte afwerkingen, waaronder granieten aanrechtbladen, fraaie houten kasten en deuren en travertijnen tegels. Er zijn zes slaapkamers met

116

VERENIGDE STATEN, TEXAS VERKOOPPRIJS  USD 3,8 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 10.321 ft2  TERREIN CA. 1,65 acres  E&V ID E-002DN8  CONTACT  HOUSTON (US) BROOKS BALLARD INTERESTS, INC. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. TJ SAENZ TEL. +1 832 610 5112  E-MAIL TJ.SAENZ@ENGELVOELKERS.COM

hardhouten vloeren, een studeerkamer die geheel is afgewerkt met hout, natuurstenen zuilen door de hele woning en een grote gameroom met bar. Verder is er een fantastisch groot balkon met uitzicht over het zwembad en de spa vanaf de eerste verdieping, plus een theaterzaal en technische ruimtes. Privacy is gegarandeerd door de aparte gastensuite, perfect voor familie of vrienden.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1972

Houston

Exquise hedendaagse villa in Memorial

D

eze magnifieke villa in het gewilde Memorial-district in Houston heeft een opmerkelijke architectonische stijl met een overvloed aan verfijnde elegantie. De smaakvolle woning is ideaal voor het ontvangen van gasten vanwege de ruime woonkamer met reusachtige ramen die uitkijken op het romantische zwembad en door de eetkamer met plafondhoge ramen met uitzicht op fraai aangelegde tuinen met adem-

VERENIGDE STATEN, TEXAS VERKOOPPRIJS  USD 5 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 5.735 ft2  TERREIN CA. 0,53 acres  E&V ID E-002LXB  CONTACT  HOUSTON (US) BROOKS BALLARD INTERESTS, INC. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. BROOKS BALLARD TEL. +1 713 522 7474  E-MAIL BROOKS.BALLARD@ENGELVOELKERS.COM

benemende fonteinen en beelden. Verder is er een indrukwekkende bar en een goed geoutilleerde keuken. Boven de ontbijtkamer bevindt zich een aparte gameroom. Liefhebbers van auto’s kunnen hun hart ophalen aan de ronde oprijlaan met poorten die leiden naar de carport. Het rustige perceel ligt in de beste buurt van de stad, dicht bij de Houston Polo Club, het Memorial Park en de Houston Galleria.

117


MAKELAAR – FOTO’S: STEPHEN EISENBRAUGH/FOTOSOLD – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1991

Baton Rouge

Opvallende architectuur, markant design en perfecte locatie

D

eze ongelooflijk ruime woning ligt op een zeer gewild en luxe adres en beschikt over vijf slaapkamers en zes volledige badkamers plus een aangrenzend gastenhuis. Het oversizede woongedeelte heeft een stenen open haard, een bar en een formele eetkamer. Er is bovendien een riante keuken en een enorme masterbedroomsuite met twee badkamers: een met een jacuzzi en grote inbouwkast en een met een

118

VERENIGDE STATEN, LOUISIANA VERKOOPPRIJS  USD 1,435 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 5.689 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 5  E&V ID E-002MTI  CONTACT BATON ROUGE (US) JERRY DEL RIO REAL ESTATE, INC. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. JERRY DEL RIO TEL. +1 225 218 0888  E-MAIL JERRY.DELRIO@ENGELVOELKERS.COM

aparte stoomdouche, een dressing en handicapvriendelijke armaturen. Boven zijn er drie grote slaapkamers, twee badkamers, een balkon, een speelkamer en een extra ruimte. Het besloten zonnedek beschikt over een verwarmd zwembad van spuitbeton en een buitenkeuken. Recente vernieuwingen bestaan uit een nieuw dak, nieuwe borstweringstegels, een fris geschilderd interieur en opnieuw gestucte gevel.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2004

Largo

Magnifiek landgoed aan het water

D

it schitterende, in 2004 gebouwde landgoed ligt op een terrein met eigen oever, sensationeel uitzicht op de Golf van Mexico en bevat vijf slaapkamers en 8,5 badkamers. Het gelijkvloers omvat een keukengedeelte en gezellige kamer, plus een wijnkelder, gym met sauna en mediakamer. Grote schuifdeuren geven toegang tot de fantastische buitenruimte met een zwembad met waterglijbaan, twee watervallen,

VERENIGDE STATEN, FLORIDA VERKOOPPRIJS  USD 3,25 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 9.136 ft2  TERREIN CA. 2,75 acres  E&V ID E-002L1W  CONTACT  BELLEAIR (US) GULF COAST LUXURY PROPERTIES, LLC LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VOELKERS FLORIDA RESIDENTIAL, LLC STEVE KEPLER TEL. +1 727 647 6696  E-MAIL STEVE.KEPLER@ENGELVOELKERS.COM

een zongedeelte, ingebouwde tafel en spa. Op de eerste verdieping ligt een professionele keuken met ontbijthoek die leidt naar de woonkamer. De bovenste verdieping bevat drie en suite-slaapkamers met terrastoegang en een extra kamer voor een bureel. De mastersuite heeft panorama-uitzicht over het water, open haard, bar en twee dressings. De steiger heeft twee bootliften om gemakkelijk weg te kunnen varen.

119


MAKELAAR – FOTO’S: LASHES PHOTOGRAPHY – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: ELEKTRICITEIT – BOUWJAAR: 2007

Madeira Beach

Uniek appartement met sensationeel uitzicht

B

etoverend uitzicht op de Golf van Mexico biedt dit luxueuze en uitgestrekte strandappartement. Het werd gebouwd in 2007 en bevat drie en suite-slaapkamers en een bureel. De open indeling maakt het geheel licht en luchtig, met een woongedeelte dat overvloeit in een eetgedeelte, bar en keuken. Er kan vanuit elke kamer genoten worden van het fantastische water- en strandzicht. Het balkon van ca. 45 ft

120

VERENIGDE STATEN, FLORIDA VERKOOPPRIJS  USD 1.699.999  WOONOPPERVLAKTE CA. 3.186 ft2  AANTAL KAMERS 3  E&V ID E-002N0E  CONTACT  MADEIRA BEACH (US) VICINITY REALTY SERVICES, INC. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VOELKERS FLORIDA RESIDENTIAL, LLC  TEL. +1 727 394 7365 E-MAIL MADEIRABEACH@ENGELVOELKERS.COM

lang biedt ampel ruimte voor heerlijk buiten leven. De keuken heeft houten kasten, stenen bladen, een wijnkoelkast voor 132 flessen en luxe apparatuur. De masterbedroom heeft toegang tot het balkon en een badkamer die is geïnspireerd op een spa. Bewoners kunnen bovendien gebruikmaken van een verwarmd zwembad aan de Golf, spa, clubhuis, fitness, sauna, beveiligde lift en gekoelde garage voor twee auto’s.


MAKELAAR – FOTO’S: ALEX RODRIGUEZ-WILKES – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2008

Land O’Lakes

Magnifieke woning in exclusief resort Caliente

H

et interieur van deze mediterrane residentie van twee ­verdiepingen reflecteert de inspirerende architectuur met prachtige ­travertijnen vloeren, een wenteltrap en een lift die leidt naar het elegante woon­ gedeelte. Hier zijn alleen de exclusiefste merken en afwerkingen gebruikt. De keuken heeft granieten aanrechtbladen en hoogglans esdoorn­­­­­houten kasten met zwarte lakrand, perfect voor het ­ontvangen

VERENIGDE STATEN, FLORIDA VERKOOPPRIJS  USD 1,7 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 4.445 ft2  TERREIN CA. 16.629 ft2  E&V ID E-002JKM CONTACT  SOUTH TAMPA (US) TRACK VENTURES, LLC – LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VOELKERS FLORIDA RESIDENTIAL, LLC CAROLINE DUPROT & STACEY LEE TEL. +1 305 878 7202 & +1 352 206 8910  E-MAIL CAROLINE.DUPROT@ENGELVOELKERS.COM

van gasten in deze exclusieve gemeenschap. De master­ bedroom ­beschikt over twee dressings en een ruime badkamer-en-suite. Boven liggen twee grote slaapkamers, een bibliotheek en een mediaruimte. De woning is bovendien energiezuinig door zonnepanelen en een generator die op afstand bediend kan worden. De stralende schoonheid van deze residentie wordt onderstreept door fraaie binnen- en buitenverlichting.

121


Inman

Meesterwerk van elegantie en verfijning

B

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. ALICIA BUCHANAN TEL. +1 704 906 7211  E-MAIL ALICIA.BUCHANAN@ENGELVOELKERS.COM

kasten en een AGA-fornuis. De mastersuite beschikt over een privé­ terras met uitzicht op het water en een riante badkamer-­en-suite. Boven liggen drie slaapkamers met badkamer-en-suite en een bureel met mahoniehouten lambrisering en uitzicht over het landgoed en het meer. De twee werkplaatsen op het terrein zijn geschikt voor bijvoorbeeld het onderbrengen van een autoverzameling of boerderijgereedschap.

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2006

ezielde elegantie verwelkomt eigenaars en gasten van dit omheinde landgoed van ca. 45 acres. Na de poorten wachten glooiende weiden en de meer dan 1.800 ft idyllische kustlijn aan het privémeer van Cooley. Het serene huis met vijf slaapkamers biedt veel bijzondere k ­ enmerken, zoals hardhouten vloeren, tegelvloeren van Braziliaanse steen en ­meerdere haarden. De professionele keuken heeft mahonie­houten

VERENIGDE STATEN, SOUTH CAROLINA VERKOOPPRIJS  USD 2,8 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 8.083 ft2  TERREIN CA. 45 acres  E&V ID E-002J81  CONTACT  SOUTH CHARLOTTE (US) CAROLINAS METRO REALTY, LLC

122


MAKELAAR – FOTO’S: IMOTO PHOTOGRAPHY – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2004

Hilton Head Island

VERENIGDE STATEN, SOUTH CAROLINA VERKOOPPRIJS  USD 9 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 20.100 ft2  TERREIN CA. 9,76 acres  E&V ID E-002K7D  CONTACT HILTON HEAD ISLAND-BLUFFTON (US)

Kasteelachtig landhuis aan Colleton River

LOWCOUNTRY REAL ESTATE OF THE SOUTHEAST LLC LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. – LINDA RUDD  TEL. +1 843 816 5522 E-MAIL LINDA.RUDD@ENGELVOELKERS.COM

it spectaculaire landhuis met adembenemend uitzicht over de ­Colleton River en eigen aanlegsteiger ligt er zeer koninklijk bij op ca. 9,76 acres bij Hilton Head Island. Het is een van de verfijndste ­residenties in South Carolina. De mastersuite is een wereld van luxe op zichzelf met versierde haarden, salons en dressings. De woonkamer heeft houten panelen uit het Parijs van 1830, terwijl een gebeeldhouwde

schouw de weelderige eetkamer met plaats voor 21 personen opluistert. Levens­genieters zullen zich verbazen over de professionele keuken. Naast deze hoogtepunten zijn er nog veel meer schitterende kamers. Een charmant gastenhuis, zwembad, spa en rustige waterval liggen enigszins verborgen, waardoor een hoge mate van privacy gegarandeerd wordt. Deze unieke residentie is een bezoek meer dan waard.

D

123


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2009

Atlanta

The Atlantic – luxepenthouse van twee verdiepingen

V

anuit de plafondhoge ramen biedt dit penthouse op de 46ste ­verdieping een sensationeel uitzicht. De imposante woning met een woonoppervlakte van ca. 2.984 ft2 heeft een ruime keuken met aparte eet- en leefgedeeltes, een slaapkamer, twee balkons en een bureel/­ hobbyruimte. Boven is nog een leef- en zitgedeelte. De ­indrukwekkende mastersuite bevat een dressing en een badkamer met bad en glazen

124

VERENIGDE STATEN, GEORGIA VERKOOPPRIJS  USD 1,399 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 2.984 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 2  E&V ID E-002FER  CONTACT ATLANTA (US) EAV LLC LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. CHRISTA HUFFSTICKLER TEL. +1 404 845 7724  E-MAIL CHRISTA.HUFFSTICKLER@ENGELVOELKERS.COM

douche. Eersteklas afwerkingen bestaan uit vloeren van Braziliaans eiken, stenen aanrechtbladen en het gasfornuis. Bewoners van The Atlantic profiteren van superieure voorzieningen van valet­parking tot conciërgeservice, een moderne fitnessclub, een yogastudio en een prachtig zwembad. Dit hoogst plezierige penthouse ligt vlak bij het hart van de stad en midden in een van Atlanta’s gewildste wijken.


New York City

Begerenswaardige woning aan 15 Central Park West

D

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. NOEL BERK TEL. +1 212 371 4065  E-MAIL NOEL.BERK@ENGELVOELKERS.COM

de woonkamer, de eetkamer en de masterbedroom. Bewoners van 15 Central Park West kunnen ook genieten van luxueuze voorzieningen, waaronder een restaurant met privé diningservice voor thuis, een ca. 14.000 ft2 groot fitnesscentrum met een ca. 75 ft groot zwembad met daklicht, wijnkamers, een zakencentrum, een bioscoop, speelkamer en een terras, plus een volledige staf die voor elke wens gereedstaat.

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2008

eze prestigieuze woning met vier slaapkamers en 4,5 badkamer ligt in een begerenswaardige gebouw aan 15 Central Park West en is volledig herontworpen met materialen van de hoogste kwaliteit om maximaal te profiteren van het 47 ft lange uitzicht over Central Park. De nieuwe indeling biedt panorama-uitzicht naar het noorden en het zuiden over het park en de skyline van de stad vanuit de open keuken,

VERENIGDE STATEN, NEW YORK VERKOOPPRIJS  USD 25,495 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 3.478 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 4  E&V ID E-002KJ3  CONTACT ENGEL & VÖLKERS NEW YORK CITY MMC (US)

125


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2001

New York City Topappartement op grote hoogte

E

r kan maximaal genoten worden van alle schoonheid van Central Park vanuit deze ca. 2.044 ft2 grote, gemeubileerde duplexwoning met twee slaapkamers en 2,5 badkamers in het Time Warner Center ­Condominium aan 25 Columbus Circle. Grote raampartijen bieden ­fantastisch uitzicht over Central Park en de magische skyline van New York City, terwijl de ruime woon-eetkamer met een ca. 10 ft hoog plafond

126

VERENIGDE STATEN, NEW YORK VERKOOPPRIJS  USD 9,95 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 2.044 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 2  E&V ID E-002MQ  CONTACT ENGEL & VÖLKERS NEW YORK CITY MMC (US) LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. HOWARD MORREL TEL. +1 212 956 4823  E-MAIL HOWARD.MORREL@ENGELVOELKERS.COM

perfect is voor een gezellig samenzijn. Elk detail is op maat ontworpen door designer Patrick Sutton om de levendigheid van de stadscultuur te belichamen. Zijn visie blijkt uit de dramatische ­contrasten van zwart, wit en grijs die de blik als vanzelf leiden naar het spectaculaire ­panorama over Central Park. Bewoners van dit uiterst prestigieuze adres genieten een luxueuze service met een rijkdom aan voorzieningen.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2016

New York City

Onberispelijke woning aan Park Avenue

D

it sensationele appartement biedt uitzicht op Central Park en de skyline door de ramen van 10 ft hoog op het noorden, westen en zuiden. De privélift leidt naar de inkom, die al een kijkje biedt op het verleidelijke panorama, plus naar de ruime woon-eet­kamer en de derde slaapkamer die momenteel gebruikt wordt als bureel met ­ingebouwde houten planken. Door de hele woning ligt een eiken vloer

VERENIGDE STATEN, NEW YORK VERKOOPPRIJS  USD 19 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 3.575 ft2  AANTAL SLAAPKAMERS 3  E&V ID E-002MNE  CONTACT ENGEL & VÖLKERS NEW YORK CITY MMC (US) LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. FRAN SHAPIRO TEL. +1 646 661 2079  E-MAIL FRAN.SHAPIRO@ENGELVOELKERS.COM

en alle plafonds zijn 12 ft hoog. De grote mastersuite beschikt over een gang met ingebouwde kledingkasten, twee marmeren badkamers met vloerverwarming en een elegante hoekslaapkamer met uitzicht op het Empire State Building. 432 Park Avenue biedt bewoners ca. 30.000 ft2 aan voorzieningen waaronder een besloten restaurant met terras, binnenzwembad van 75 ft, fitnesscentrum, yogastudio en bibliotheek.

127


MAKELAAR – FOTO’S: SPACECRAFTING – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2017

Edina

VERENIGDE STATEN, MINNESOTA VERKOOPPRIJS USD 975.000  WOONOPPERVLAKTE CA. 4.308 ft2  TERREIN CA. 0,14 acres  E&V ID E-002MWS  CONTACT  MINNEAPOLIS (US) MINNEAPOLIS LUXURY REAL ESTATE CORP.

waliteit en vakmanschap ontmoeten doordacht design in elk detail van dit gloednieuwe huis. Een ruime inkomhal met hardhouten vloeren leidt naar het hart van de woning – de open ingedeelde ­woon-, eet- en keukenruimte met apparatuur, verlichting en kasten van top­ merken, plus een ontbijtgedeelte aan het centrale kookeiland met zicht op de woonkamer. De eetkamer geeft toegang tot een veranda waar

je wel drie seizoenen heerlijk kunt ontspannen, bijvoorbeeld op een ­zwoele zomeravond. Boven liggen vier slaapkamers waaronder een ­riante mastersuite met zithoek, aparte badkuip, inloopdouche en ­dubbele wastafels. De onderverdieping heeft een gezellige leefruimte met bar. Deze geweldige residentie ligt bovendien dicht bij een aantal parken en een verscheidenheid aan winkels en restaurants.

Nieuwe op maat gemaakte woning

K

128

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC. LINDSAY BACIGALUPO TEL. +1 764 350 0022  E-MAIL LINDSAY.BACIGALUPO@ENGELVOELKERS.COM


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1820

Spring Hill

Vintage boerderij tussen de paarden

D

it historische huis uit 1820 werd elegant gerestaureerd met behoud van zijn authentieke charme en architectonische schoonheid. De professionele keuken met roestvrijstalen apparatuur, plavuizen vloer, pantry en stenen haard draagt bij aan een echt plattelandsgevoel. In de eetkamer zijn enkele oude muurschilderingen te vinden. De riante woon­­kamer heeft een gewelfd plafond en handgemaakte balken, een

VERENIGDE STATEN, VERMONT VERKOOPPRIJS  USD 1,645 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 6.040 ft2  TERREIN CA. 38,93 acres  E&V ID E-0022IEU  CONTACT OKEMO (US) GRAVES INVESTMENT CORP. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS AMERICAS, INC.  TEL. +1 802 975 0338 E-MAIL OKEMO@ENGELVOELKERS.COM

stenen haard en tuindeuren naar de overdekte veranda. De woning bevat vier slaapkamers, vijf badkamers en vijf haarden. De oude schuur uit dezelfde tijd werd fraai gerestaureerd en dient nu als gastenverblijf met drie slaapkamers. Een schuur met vijf stallen en verschillende weides met hekken maken het plaatje compleet. Met meer dan 6.000 ft2 woonruimte is er volop privacy voor iedereen in dit idyllische stukje Vermont.

129


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1837

Niagara

CANADA, ONTARIO VERKOOPPRIJS  CAD 2,25 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 3.567 ft2  TERREIN CA. 10,35 acres  E&V ID CA-0026P3  CONTACT  TORONTO CENTRAL (CA) SPRINGATE-RENAUD HOLDINGS INC.

it magnifieke huis dateert uit 1837 en ligt op een prachtperceel van ca. 10,35 acres. Het biedt meer dan ca. 3.567 ft2 aan luxueuze woon­ oppervlakte en werd geheel gerenoveerd met behoud van de originele kenmerken. De residentie heeft vijf slaapkamers, drie badkamers en een nieuw dak, nieuwe ramen, riolering, leidingen en klimaat­beheersing en nieuw stuc- en houtwerk. Aantrekkelijke voor­zieningen zijn de

wijn­kelder, fitnessruimte, werkruimte, biljartkamer en twee grote overdekte veranda’s. Het pittoreske perceel is fraai aangelegd met vol­ groeide tuinen, een zwembad, een vijver van 3 acres groot, betegelde patio’s en wandelpaden, een grote tent, vuurplaats en houtoven, perfect voor heerlijk ontspannen, al dan niet met gasten. Toronto ligt dichtbij, evenals bekroonde wijngaarden, golf banen en privéscholen.

Gerenoveerde klassieke woning op uitgestrekt landgoed

D

130

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS CANADA INC. NISSAN MICHAEL TEL. +1 416 628 1357  E-MAIL NISSAN.MICHAEL@ENGELVOELKERS.COM


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: OLIE/ELEKTRICITEIT/HOUT – BOUWJAAR: 1998

Halifax

Nautisch paradijs aan de fraaie Northwest Arm

D

eze unieke residentie aan de voorname Northwest Arm in Halifax, Nova Scotia, zal zelfs de veeleisendste koper verbazen en versteld doen staan. Het nautisch geïnspireerde interieur heeft op het gelijkvloers kersenhouten parket dat is gelegd in een hoek van 45 graden en planken van walnotenhout, waardoor het eruitziet als het dek van een schip. Het hoofdhuis met een woonoppervlakte van ca. 2.744 ft2 ligt met

CANADA, NOVA SCOTIA VERKOOPPRIJS  CAD 3,95 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 2.744 ft2  TERREIN CA. 53.000 ft2  E&V ID CA-0026RH  CONTACT  ENGEL & VÖLKERS HALIFAX (CA) LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS CANADA INC.  TEL. +1 902 422 5552 E-MAIL HALIFAX@ENGELVOELKERS.COM

72 m oever direct aan de oceaan. Er is een dok waar vier boten kunnen afmeren plus een drijvende boei met plaats voor nog een boot. Op dit riante luxelandgoed van ca. 53.000 ft2 staan naast het hoofdhuis een koetshuis, een gastenverblijf en twee garages. Dit alles bevindt zich op ca. 100 meter van de prestigieuze historische jachtclub in het noorden van Amerika: het Royal Nova Scotia Yacht Squadron.

131


MAKELAAR – FOTO’S: LORRIE JANE PHOTOGRAPHY – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2008

Loon Lake

Rustieke Canadese elegantie

D

it onberispelijk vormgegeven huis ligt op ca. 1,77 acres en biedt l­uxueus leven tegen de achtergrond van ruwe natuurlijke ­schoonheid. Het gelijkvloers omvat tijdloze, traditioneel ingerichte woon- en eetkamers en een gastronomische keuken. De master­bedroom heeft een luxebadkamer-en-suite en toegang tot een veranda aan de magnifieke oever van het meer. De onderverdieping met stenen haard

132

CANADA, BRITS-COLUMBIA VERKOOPPRIJS  CAD 1,399 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 5.742 ft2  TERREIN CA. 1,77 acres  E&V ID CA-0026RS  CONTACT  OKANAGAN (CA) LEXTERRA REAL ESTATE CORPORATION LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS CANADA INC. SUZIE DORATTI TEL. +1 250 868 7197  E-MAIL SUZIE.DORATTI@ENGELVOELKERS.COM

in de mediakamer ligt naast drie grote slaapkamers met elk een eigen badkamer en deuren naar de geweldige lager gelegen patio vlakbij de oever. Het paviljoen, de buitenhaard en de steiger vragen om zomernachten onder de sterren. Loon Lake is zweefvliegtuigvriendelijk en rijk aan wandel-, fiets- en buitenplezier. Deze woning zou een heerlijke B&B kunnen zijn of een oase voor rustzoekers.


MAKELAAR – FOTO’S: PLATINUM HD – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR

Goose Landing

Resort van wereldklasse in Desolation Sound

CANADA, BRITS-COLUMBIA VERKOOPPRIJS  CAD 19,5 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 9.152 ft2  TERREIN CA. 118,5 acres  E&V ID CA-0026SG  CONTACT ENGEL & VÖLKERS VANCOUVER ISLAND LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS CANADA INC. SCOTT PIERCY & JAMES LEBLANC TEL. +1 250 940 2770 E-MAIL  SCOTT.PIERCY@ENGELVOELKERS.COM & JAMES.LEBLANC@ENGELVOELKERS.COM

D

it op Stuart Island, in eersteklas Desolation Sound, op het westen gelegen l­andgoed belichaamt rust en stilte en strekt zich uit over bijna 1 km kustlijn en ca. 118,5 acres met gematigd regenwoud, verzorgde tuinen, een privémeer, strand en wandelpaden langs de kust. Deze ­residentie met drie slaapkamers is het toppunt van luxe aan de westkust met een open indeling, geaccentueerd door lijsten en balken van oud

sparrenhout, exquise stenen afwerkingen, een professionele keuken, aangrenzende eetkamer, woonkamer en gezinskamer. Het omheinde dek biedt fantastisch uitzicht op de bergen, de levendige lucht en het dynamische water. Het landgoed heeft ook een blokhut voor gasten, een conciërgewoning, personeelsverblijven, een werkplaats, kunststudio, boothuis, helihaven en een privédok voor gemakkelijke toegang.

133


KwaZoeloe-Natal

Unicum in het Simbithi Eco Estate

S

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS SOUTHERN AFRICA (PTY) LTD  TEL. +27 31 880 09 89 E-MAIL KZNDOLPHINCOAST@ENGELVOELKERS.COM

De perfecte verbinding tussen binnen en buiten wordt nog eens ­versterkt door het neutrale kleurenpalet. Simbithi Eco Estate biedt een ­ongeëvenaarde manier van leven. Er zijn onder meer een uitstekende golf baan met achttien holes, een restaurant, een kleuterschool en 24 uursbewaking. Het landgoed beheert en beschermt de flora en fauna, waardoor veeleisende eigenaren er optimaal van kunnen genieten.

MAKELAAR – FOTO’S: BARRY BOWDITCH – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2016

imbithi Eco Estate ligt aan de idyllische noordkust van KwaZoeloe-­ Natal, op slechts twintig minuten rijden van King Shaka I­ nternational Airport. Deze magnifieke woning met vier slaapkamers, eersteklas afwerkingen, luxueuze voorzieningen en geweldig uitzicht bevindt zich in het midden van het landgoed. De grote binnenruimtes en vele buitenruimtes maken het mogelijk op grote schaal gasten te o­ ntvangen.

ZUID-AFRIKA, KWAZOELOE-NATAL VERKOOPPRIJS  ZAR 13,995 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 746 m2  TERREIN CA. 1.661 m2  E&V ID ENV104357  CONTACT KZN DOLPHIN COAST (ZA) PROPDIRECT (PTY) LTD.

134


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1995

Andorra

Schitterend chalet voor een exclusieve lifestyle

D

it uitzonderlijke chalet ligt in de woonwijk van Sa Calma, een van de exclusiefste gedeeltes van Andorra. De unieke locatie, het prachtige terrein, de excellente ruimteverdeling en exquise flair van het interieur maken de woning echt uniek. Elke kamer van het chalet heeft details en voorzieningen van uitstekende kwaliteit, wat ervoor zorgt dat dit een heerlijk huis is om het hele jaar door in te wonen. De woning bevindt

ANDORRA, ESCALDES-ENGORDANY VERKOOPPRIJS  EUR 4,225 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 609 m2  TERREIN CA. 500 m2  E&V ID W-02BENV  CONTACT  ANDORRA (AD) KAMPFRAAT REAL ESTATE, SLU LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +376 88 66 88 E-MAIL ANDORRA@ENGELVOELKERS.COM

zich boven op een heuvel en is gericht op het zuiden met uitzicht over Andorra la Vella en Escaldes en geniet dus de hele dag van fijn zonlicht. De rustige ligging vormt een perfecte combinatie met de nabijheid van de culturele voorzieningen en winkels van de hoofdstad, waardoor het huis ideaal is voor diegenen die een exclusieve lifestyle zoeken die het beste van twee werelden te bieden heeft.

135


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 280,3 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1940 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: E

Pamplona

Fantastisch domein met drie huizen in Beloso

D

it riante landgoed in de gegoede woonbuurt van Beloso Alto in het hart van de stad bestaat uit drie grote gebouwen uit 1940 die allemaal gerenoveerd werden in 2007. De magnifieke hoofdvilla van ca. 633 m2 woonoppervlakte heeft drie verdiepingen en in totaal zeven slaapkamers, waarvan drie met badkamer-en-suite, plus een bureel, een woonkamer met open haard, een eetkamer, keuken, gym en meer.

136

SPANJE, NAVARRA VERKOOPPRIJS  EUR 3,5 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 1.050 m2  TERREIN CA. 5.360 m2  E&V ID W-02AIV1  CONTACT PAMPLONA (ES) NAVARRA PRIME HOUSES, S.L. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +34 948 24 63 01 E-MAIL PAMPLONA@ENGELVOELKERS.COM

De tweede woning omvat ca. 333 m2 met vier slaapkamers, een met badkamer-en-suite en dressing, plus een woonkamer met open haard, keuken en een veranda. Het derde gebouw van ca. 86 m2 biedt een loftinterieur. Dit luxueuze domein ligt op een terrein met uitgestrekte tuinen met indrukwekkende lindes en volgroeide coniferen, alsmede een groot zwembad, een sportveld en kleedruimtes.


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 390 kWh/m2a – ENERGIEBRON: ELEKTRICITEIT – BOUWJAAR: 1972 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: G

Toledo

SPANJE, TOLEDO VERKOOPPRIJS  EUR 5,105 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 660 m2  TERREIN CA. 12 ha  E&V ID W-01ZR6F  CONTACT  MADRID TORRELODONES (ES) INSIOS, S.L.

Magnifieke residentie in de stad

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +34 91 859 43 85 E-MAIL  MADRIDTORRELODONES@ENGELVOELKERS.COM

it prachtige ‘Cigarral’-herenhuis staat op een terrein van ca. 12 ha met eeuwenoude olijf bomen, eiken, pijnbomen en cipressen en biedt heerlijk uitzicht over de stad. Het is in 1972 gebouwd door een bekende architect en heeft bijzondere lambriseringen, tegels en zuilen plus deuren uit de zestiende en zeventiende eeuw. Het gelijkvloers omvat een grootse woonkamer, bibliotheek en keuken met pantry,

samen met een eetkamer met toegang tot de tuin. De nachthal op de eerste verdieping bestaat uit zes slaapkamers en badkamers, terwijl de zolderverdieping momenteel een lichte en luchtige ruimte met gewelfd plafond heeft. Aantrekkelijke hoogtepunten zijn onder andere het zwembad met kleedruimtes, een speelgedeelte en de tuin met groot terras en veranda met spectaculair uitzicht op Toledo en de Taag.

D

137


Costa Brava

Ongelooflijke villa in luxewijk van Roses

D

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. + 34 972 15 47 96 E-MAIL ROSES@ENGELVOELKERS.COM

badkamer-­en-suite. De andere twee slaapkamers delen een andere riante badkamer. Verder is er een heerlijke grote woonkamer en aparte keuken. Het leefgedeelte geeft toegang tot verschillende geweldige t­ errassen die veel privacy en ongelooflijk mooi uitzicht bieden over de Baai van Roses en de omgeving. Andere hoogtepunten van deze i­mposante villa zijn het buitenzwembad en de garage voor twee voertuigen.

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1988

eze prachtige villa bevindt zich op een perceel van ca. 1.103 m² met een totale woon- en gebruiksoppervlakte van ca. 544 m². Zij ligt op een eersteklas adres in La Llosa, de gewildste wijk van Roses, op slechts twee minuten wandelen van het centrum en de jacht­haven, de p ­ romenade en de winkels. De woning bestaat uit vier ruime en c­omfortabele slaapkamers, waarvan twee beschikken over een

SPANJE, CATALONIË VERKOOPPRIJS  EUR 1,1 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 430 m2  TERREIN CA. 1.103 m2  E&V ID W-02CD5F  CONTACT ROSES (ES) PRATS & WENDT, S.L.

138


MAKELAAR – FOTO’S: FREDERIC ROIG – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: AEROTHERMISCH – BOUWJAAR: 2014 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Peralada

SPANJE, CATALONIË VERKOOPPRIJS  EUR 850.000  WOONOPPERVLAKTE CA. 373 m2  TERREIN CA. 809 m2  E&V ID W-02AV7R  CONTACT PERALADA-EMPORDÀ (ES) PRATS & WENDT, S.L.

Prachtige nieuwe villa’s in Golf Peralada

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +34 872 20 14 88 E-MAIL PERALADA-EMPORDA@ENGELVOELKERS.COM

pvallen door hun bijzondere architectuur doen deze twee-onder-­eenkapwoningen zeker, dankzij het minimalistische interieurontwerp en de superieure afwerkingen met eersteklas materialen en de nieuwste techniek. Elk huis heeft een lift met ramen. Het gelijkvloers omvat een ruime woonkamer en eetgedeelte, een kleine ruimte met open haard bedoeld als leesplek, een grote badkamer en een volledig ingerichte

keuken met apparatuur van topmerken. Deze verdieping geeft toegang tot de tuin, het terras en buitenzwembad, alles met fraai uitzicht over de golf baan. De nachthal boven bestaat uit vier grote slaapkamers waarvan twee met badkamer-en-suite en een met een heerlijk terras. De kelder biedt plaats aan een garage voor vier auto’s, een wasruimte en nog een ruimte met badkamer voor personeel.

O

139


MAKELAAR – FOTO’S: SANTIAGO SURIOL – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 78,12 kWh/m2a – ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 40,80 kWh/m2a – ENERGIEBRON: WARMTEPOMP – BOUWJAAR: 2005 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: F

Barcelona

Magnifiek appartement met uitzicht op zee

D

it luxueuze appartement bij Sitges ligt tegen een fraaie ­mediterrane achtergrond, omgeven door bos met prachtig uitzicht op zee. ­Ontworpen met koppels in gedachten is deze duplexwoning de ­perfecte ontsnappingsmogelijkheid van de drukte van het stadse leven. Er is evenveel open woonruimte binnen als privé-ontspanningsruimte buiten. Van de volledig uitgeruste keuken – ideaal voor foodies – tot de riante master-

140

SPANJE, CATALONIË VERKOOPPRIJS  EUR 695.000  WOONOPPERVLAKTE CA. 113 m2  AANTAL SLAAPKAMERS 1  E&V ID W-027BW2  CONTACT SITGES (ES) FINEST PROPERTIES S. L. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +34 93 811 44 44 E-MAIL SITGES@ENGELVOELKERS.COM

suite en exclusief ingerichte badkamers straalt deze residentie positieve energie en een bijzonder karma uit. Met de ondergrondse parkeerruimte, opslagruimte en een spectaculair gemeenschappelijk zwembadgedeelte zijn er maar weinig woningen van dit kaliber die zo veel extra’s bieden in zo’n idyllische omgeving. Het complex uit 2005 ligt in de moderne stedelijke omgeving Casas del Mar aan de kust in Sant Pere de Ribes.


MAKELAAR – FOTO’S: GEMMA MORERA – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2004

Sant Andreu de Llavaneres

‘Green Architecture’ in Llavaneres

H

et sublieme architectonische design van deze woning met prachtig uitzicht op zee laat haar naadloos opgaan in de natuurlijke ­omgeving en maakt haar uniek in de regio. Er zijn twee percelen met aparte ­ingangen en er is de mogelijkheid een tweede huis te bouwen op het terrein. Een deken van natuurlijk gras omvat het huis van twee ­verdiepingen, de tuin, het zwembad en de paddlebaan. Het gelijkvloers

SPANJE, CATALONIË VERKOOPPRIJS  EUR 2,85 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 350 m2  TERREIN CA. 4.400 m2  E&V ID W-02BEUF  CONTACT  MARESME (ES) MARESME PROPERTIES, S.L. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +34 937 98 88 99 E-MAIL MARESME@ENGELVOELKERS.COM

bestaat uit een woongedeelte met open haard, die overgaat in keuken en patio. De nachthal heeft drie slaapkamers en twee badkamers waarvan een en suite. De onder­verdieping biedt een riante en suite-gastenslaapkamer met rechtstreeks toegang tot de tuin, alsmede technische ruimtes. Andere voorzieningen bestaan onder meer uit een carport voor twee auto’s, een bron, sproei-installatie voor irrigatie en een alarm­systeem.

141


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2018

Marbella-Benahavís

SPANJE, COSTA DEL SOL VERKOOPPRIJS  EUR 3,85 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 835 m2  TERREIN CA. 2.600 m2  E&V ID W-02AI03  CONTACT  MARBELLA-PUERTO BANÚS (ES) MAZAL REALTY, S.L.

Hedendaags meesterwerk in El Madroñal

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +34 952 85 98 60 E-MAIL  MARBELLAPUERTOBANUS@ENGELVOELKERS.COM

it hedendaagse meesterwerk ligt in een fantastische omgeving in een van de exclusiefste gated communities aan the Costa del Sol, El Madroñal, en biedt fenomenaal uitzicht op de zee en de bergen vanuit elke ooghoek. Gelegen op een aangenaam ruim privéterrein van ca. 2.600 m2 ­verschaft dit luxelandgoed het beste aan hedendaags wonen door moderne architectuur te combineren met een stijlvol interieur-

ontwerp. Op de inkomverdieping bevat de villa een extra hoog woongedeelte, afgewerkt met materialen van topkwaliteit en een zeer chique touche. Er zijn vier ruime slaapkamers, waaronder twee mastersuites, plus volgroeide tuinen en een infinitypool met spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee richting Noord-Afrika. Dit is een unieke villa op een van de gewildste locaties aan de kust.

D

142


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 43,07 kWh/m2a – EMISSIE 11,14 kgCO2 /m²a – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: B

Majorca

Casa Velázquez – grenzeloos uitzicht en pure luxe

C

asa Velázquez staat voor volmaakt mediterraan wonen op de ­gewildste locatie op Majorca. Het hoofdkenmerk van de op ’t zuiden gerichte villa is het spectaculaire uitzicht op de haven van Puerto de Andratx en de zee. Casa Velázquez werd in 2018 gerenoveerd, waarbij de mediterrane stijl behouden en gemoderniseerd werd. Tot de i­ nrichting behoren een gastenhuis, zwembad, spa, fitnessgedeelte, geluids­systeem

SPANJE, BALEAREN VERKOOPPRIJS  EUR 8,8 MLN.  E&V ID W-02BQEU  WOONOPPERVLAKTE CA. 542 m2  TERREIN CA. 1.700 m2 CONTACT  MALLORCA-PUERTO DE ANDRATX (ES) ENGEL MALLORCA INVEST, S.L. LICENTIEPARTNER VAN BALEAREV GMBH  TEL. +34 971 67 47 80 E-MAIL ANDRATX@ENGELVOELKERS.COM

en lift. Een KNX-domoticasysteem, stenen en parketvloeren met vloerverwarming en een Boffi-designkeuken garanderen maximaal comfort. Het buitengedeelte is ontworpen om het grootste genot te halen uit het klimaat van het eiland. Een buitenkeuken met barbecue maakt de b ­ eleving in de vrije natuur compleet – de perfecte plaats om te ­ontspannen en van het uitzicht en de zonsondergang te genieten.

143


MAKELAAR – FOTO’S: TINA MANRESA – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 72,7 kWh/m2a – BOUWJAAR: 2014 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Majorca

Ultramoderne en luxe finca met droomzicht in Costitx

D

eze woning werd in 2014 met exclusieve materialen gebouwd, met glas, ijzer en steen als hoofdelementen. Het ongewone design van de finca zorgt vanuit alle ruimtes voor uitzicht op het Tramuntana­gebergte. De keuken en woonruimte zijn open gelaten. Reusachtige raampartijen maken de ruimtes niet alleen zeer licht, maar geven bovendien uitzicht op de spectaculaire bergketen. Het huis beschikt in totaal over zes

144

SPANJE, BALEAREN VERKOOPPRIJS  EUR 2,9 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 572 m2  TERREIN CA. 1,66 ha  E&V ID W-029SUC  CONTACT  MALLORCA-SANTA MARÍA (ES) EV MALLORCA PROPERTY S.L. LICENTIEPARTNER VAN BALEAREV GMBH  TEL. +34 971 62 16 29 E-MAIL SANTAMARIA@ENGELVOELKERS.COM

slaap­kamers met badkamer-en-suite plus verschillende woongedeeltes en bestaat uit twee etages die door een glazen trap verbonden zijn. Tot de verdere inrichting behoren: vloerverwarming met warmtepomp, systeem voor klimaatbeheersing, mediterrane tuin, zoutwaterzwembad van 12 x 6 m, garage voor twee auto’s, automatische poort, aansluiting op het open­bare stroomnet, Sonos-audiosysteem en nog veel meer.


MAKELAAR – FOTO’S: TINA MANRESA – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 146,5 kWh/m2a – BOUWJAAR: 2018 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: E

Majorca

Hedendaagse nieuwbouwvilla in Son Veri

D

eze villa is onlangs gereedgekomen en maakt indruk door haar heldere lijnen en excellent toegepaste materialen. De ligging in een kleine zijstraat met maar vijf buren direct aan zee maakt haar tot een echte zeldzaamheid. De woning bevindt zich in het woongebied van Son Veri Nou en biedt een spectaculair uitzicht over de gehele baai van Palma en over het Tramuntanagebergte. Het woon-eetgedeelte met

SPANJE, BALEAREN VERKOOPPRIJS  EUR 6,45 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 600 m2  TERREIN CA. 950 m2  E&V ID W-023B9Q  CONTACT MALLORCA-LLUCMAJOR (ES) EV MALLORCA PROPERTY S.L. LICENTIEPARTNER VAN BALEAREV GMBH  TEL. +34 871 57 00 00 E-MAIL LLUCMAJOR@ENGELVOELKERS.COM

grote Amerikaanse keuken is open gehouden en het uitzicht op de zee en het zwembad vanuit alle ramen adembenemend. Het huis beschikt over vier verdiepingen die allemaal met een lift te bereiken zijn. Op de bovenste verdieping ligt de nachthal met vier slaapkamers en vier badkamers en de twee kelderverdiepingen beschikken onder meer over een garage voor vier auto’s en een gym met sauna en Turks bad.

145


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1994 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Mexilhoeira Grande

Fantastische villa op heuvel met panorama-uitzicht

L

andgoed Quinta da Colina ligt op een ca. 1,5 ha groot perceel boven op een heuvel en kijkt uit over het mooie platteland. De villa uit 1994 werd gerenoveerd in 2006 met de modernste techniek, waardoor zij een hoge mate van luxe en comfort uitstraalt. De geweldige aandacht voor details zowel binnen als buiten reflecteert de perfecte balans in het gebruik van natuurlijke materialen. De indrukwekkende oprijlaan van

146

PORTUGAL, ALGARVE VERKOOPPRIJS  EUR 1,85 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 337 m2  TERREIN CA. 1,5 ha  E&V ID W-02CL1Y  CONTACT  PORTIMÃO (PT) SOHO ALGARVE, LDA. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +351 282 07 11 31 E-MAIL PORTIMAO@ENGELVOELKERS.COM

Portugese stenen leidt naar de charmante zonovergoten villa die bestaat uit een woonkamer, een eetkamer met moderne keuken, drie slaap­ kamers, vijf badkamers, een sauna en twee studeerkamers. De luxueuze aparte gastenvleugel heeft een woonkamer, kitchenette en twee suites. De onberispelijke tuin, het zwembad en de barbecue- en eetgedeeltes vullen het buitenleven, dat hoort bij de Algarve, perfect aan.


MAKELAAR – FOTO’S: ALEXANDER BOGORODSKIY – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: ZONNE-ENERGIE – BOUWJAAR: 2006 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: B

Albufeira

Luxevilla met adembenemend zeezicht

D

eze fabelachtige woning ligt op een perceel van ca. 3.490 m2 met een helling die helemaal tot de zee loopt. De villa op het zuiden torent hoog boven de omgeving uit in complete harmonie met het fantastische landschap en biedt spectaculair en ononderbroken uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ook vanuit de prachtige infinitypool kijk je uit over de oceaan. Het uitzicht door de grote ramen van de villa

PORTUGAL, ALGARVE VERKOOPPRIJS  EUR 2,95 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 354 m2  TERREIN CA. 3.490 m2  E&V ID W-025TJZ  CONTACT ALBUFEIRA (PT) LUIS PALMA SANTOS LDA. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +351 289 57 24 50 E-MAIL ALBUFEIRA@ENGELVOELKERS.COM

is echt adembenemend: het lijkt vaak wel of je je aan boord van een cruiseschip bevindt. De onlangs opgeknapte open keuken is uiterst functioneel. Verder zijn er vijf slaapkamers en vijf badkamers, plus twee riante woonkamers, beide met open haard. Andere voorzieningen zijn onder meer vloerverwarming, airco en zonnepanelen. Een alarm- en videobewakingssysteem zorgen voor een uitstekend veiligheidsniveau.

147


MAKELAAR – FOTO’S: FABIO CARNI – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: GEOTHERMISCHE ENERGIE – BOUWJAAR: 2018

Crans Montana

Juweeltje bij de skipiste in Crans

O

p een van de mooiste locaties in Crans bevindt zich dit zeer fraaie chalet met spectaculair uitzicht op de legendarische Walliser Alpen. Het chalet met een woonoppervlakte van ca. 850 m2 en onder andere een zwembad, sauna, jacuzzi en hamam plus zes parkeerplaatsen in de garage, ligt heerlijk gericht op het zuiden op een perceel van ca. 3.000 m2. Deze interessante woning met ononderbroken zicht op het

148

ZWITSERLAND, WALLIS VERKOOPPRIJS CHF 9,75 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 850 m2  TERREIN CA. 3.000 m2  E&V ID W-02C3MN  CONTACT  VALAIS (CH) EV VALAIS SA LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 27 205 77 00 E-MAIL VALAIS@ENGELVOELKERS.COM

i­ndrukwekkende en rustieke landschap van Wallis biedt jarenlang woongenot en ­unieke mogelijkheden om te ontspannen. Met de hoogste kwaliteitsnormen en ­vanzelfsprekende exclusiviteit verwent dit object zelfs de meest ­veeleisende bewoners. Het casco is reeds opgeleverd, de indeling en de inrichting zijn geheel naar de smaak en de wensen van de toekomstige eigenaren aan te passen.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2012

Gsteig bij Gstaad

Sensationeel chalet omgeven door bergen

V

er van alle stress van het stadsleven wacht er een wereld van t­ raditie en comfort in dit gezellige en luxueuze toevluchtsoord in het hart van de Zwitserse Alpen. Het lijkt wel of je een spirituele ruimte binnenwandelt als je deze rustgevende woning van twee verdiepingen in gaat. De residentie is voorzien van fraaie kenmerken, waaronder een prachtige open haard en houten balken, vloeren en deuren. Deze

ZWITSERLAND, BERN VERKOOPPRIJS  CHF 4,2 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 305 m2  TERREIN CA. 1.370 m2  E&V ID W-02CH8T  CONTACT GSTAAD (CH) E&V GSTAAD PROPERTIES AG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 33 655 65 05 E-MAIL GSTAAD@ENGELVOELKERS.COM

vakantiewoning bestaat uit een fraaie salon met een eetgedeelte en een balkon met uitzicht op de bergen, een volledig ingerichte keuken met ontbijthoek, vier comfortabele slaapkamers, drie badkamers en een groot terras. Andere gewilde voorzieningen bestaan onder meer uit het geweldige wellnessgedeelte met sauna, stoombad en buitenwhirlpool, de skiruimte, twee parkeerplaatsen in de garage en vier voor de deur.

149


Ennetbaden

Stijlvolle villa in exclusieve omgeving

D

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 56 200 88 77 E-MAIL BADEN@ENGELVOELKERS.COM

gastronomisch en cultuuraanbod ligt dankzij de centrale ligging van het huis op slechts enkele minuten gaans. Ook het station met directe aansluitingen naar Zürich, Bern en Bazel is in zes minuten te bereiken. De onmiddellijke nabijheid van kleuter- en basisonderwijs in E ­ nnetbaden, alsmede van voortgezet onderwijs in Baden zijn een bewijs van de hoge gezins- en woonkwaliteit hier. MAKELAAR – FOTO’S: ENGELS U. SCHNEIDER/EIGENAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1995

eze vrijstaande villa met binnenzwembad, sauna en fantastische tuin maakt deel uit van een moderne stedelijke herontwikkeling in Ennetbaden. De wijk bestaat voornamelijk uit klassieke villa’s met tuin- en parkgedeeltes en het architectonisch hoogwaardige gedeelte waarin zich deze te koop staande eengezinswoning bevindt. Het oude centrum van Baden met talloze winkelmogelijkheden en een breed

ZWITSERLAND, AARGAU VERKOOPPRIJS  CHF 3,19 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 345 m2  TERREIN CA. 633 m2  E&V ID W-02BLOL  CONTACT  BADEN (CH) E&V LIEGENSCHAFTEN AG

150


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: WARMTEPOMP/GEOTHERMISCHE ENERGIE – BOUWJAAR: 2007

Lengnau

Modern architectenhuis met loftkarakter

D

eze moderne architectenwoning met Zwitsers Minergie-Standard-­ label biedt een hoog wooncomfort. Tot de absolute hoogtepunten behoren de frameloze panoramavensters, de grote en overdekte veranda’s, de honingraatvormige buitengevels die verschoven kunnen worden, de raamhoogtes van 3 m op het gelijkvloers, de hangende haard en het buitenzwembad. Het loftachtige gelijkvloers omvat een inkom, toilet,

ZWITSERLAND, AARGAU VERKOOPPRIJS  CHF 1,65 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 190 m2  TERREIN CA. 627 m2  E&V ID W-02AC1T  CONTACT AARAU (CH) EV SWISS PROPERTIES AG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 62 825 27 90 E-MAIL AARAU@ENGELVOELKERS.COM

keuken en een eet-woongedeelte op een oppervlakte van ca. 95 m2. De onderverdieping heeft een open ruimte, een masterbedroom met bad­ kamer-en-suite met douche en een gastenkamer met douche en wc en een technische ruimte met kelder. Tussen de gesloten woongedeeltes en de gevel strekt zich op beide verdiepingen een overdekte veranda uit van elk ca. 50 m2. De fraai onderhouden tuin maakt deze unieke villa compleet.

151


MAKELAAR – FOTO’S: FOTO MÄCHLER – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2010

Meer van Zürich

Luxueus landgoed in Stäfa

D

eze in 2010 gebouwde en imposante woning met een woon­ oppervlakte van ca. 280 m2 garandeert een combinatie van riante binnenruimtes, smaakvolle aanbouw in landhuisstijl, veel plaats in de vrije natuur en adembenemend uitzicht op het Meer van Zürich en de Zwitserse bergwereld. Hoogwaardige materialen en maatwerk ­verbinden moderne landhuischarme met exclusiviteit. Het warme en

152

ZWITSERLAND, ZÜRICH VERKOOPPRIJS  CHF 6,7 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 280 m2  TERREIN CA. 3.605 m2  E&V ID W-02CF7D  CONTACT RAPPERSWIL (CH) WOHNEN ZÜRICHSEE AG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 43 210 92 20 E-MAIL RAPPERSWIL@ENGELVOELKERS.COM

in alle kamers perfect op elkaar afgestemde design geeft de bewoners ongetwijfeld een gevoel van ­geborgenheid en tijdloosheid. De royale tuin met biozwem­v ijver en eigen bron onderstreept de zeldzaamheid van dit object en biedt een h ­ eerlijke, rustige sfeer vol privacy en vrije ruimte. De schuur, vier paardenboxen en meer dan 460 m² aan extra grond maken dit uiterst aantrekkelijke aanbod compleet.


MAKELAAR – FOTO’S: APIX/ALEX BUSCHOR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2001

Maur-Pfannenstiel

Modern terrassenhuis met verpletterend meerzicht

N

et als een adelaarsnest zetelt dit moderne terrassenhuis boven de Greifensee en de idyllische dorpskern van Maur. Van zwoele zomer­ avonden geniet de eigenaar op de beide terrassen van ca. 80 m2 en ca. 65 m2 groot met heerlijk weids uitzicht op de Greifensee en de bergen. Het in 2001 gebouwde terrassenhuis imponeert door zijn doordachte, riante ruimteverdeling. Het hart van de woning is de lichtovergoten

ZWITSERLAND, ZÜRICH VERKOOPPRIJS  CHF 2,6 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 266 m2  TERREIN CA. 456 m2  E&V ID W-024QVE  CONTACT  WALLISELLEN (CH) IMMOBILIEN ZÜRICH NORD AG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 43 500 68 68 E-MAIL WALLISELLEN@ENGELVOELKERS.COM

woon-eetkamer met 180 gradenuitzicht op het meer, ingericht met een ruime open keuken met rechtstreeks toegang tot het zonneterras met pergola. Een verdieping lager ligt de nachthal met twee slaapkamers, inclusief badkamer-en-suite. Twee studio’s met badkamer bevinden zich op de bovenverdieping en op het gelijkvloers. Kortom de perfecte woondroom voor gezinnen en paren.

153


MAKELAAR – FOTO’S: MARCEL ROOS – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2017

Walchwil

Luxueus wonen met meerzicht

O

p een droomlocatie gericht op het zuidwesten met uitzicht op het Meer van Zug en de berg Rigi werden zes eersteklas 4,5-kamer­ woningen met royale erker gerealiseerd. Drie ervan zijn nu beschikbaar. De appartementen beschikken over een raamhoogte van 2,70 m en een woonoppervlakte van ca. 205 m² tot 243 m² en werden ingericht met u ­ itgelezen materialen en veel liefde voor details. Smaakvolle, l­ichte

154

ZWITSERLAND, ZUG  VERKOOPPRIJS VANAF  CHF 3,9 MLN.  WOONOPPERVLAKTE VANAF CA. 205 m2  AANTAL KAMERS 4,5  E&V ID W-029QZB  CONTACT ZUG (CH) E&V ZUG PROPERTIES AG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 41 728 77 11 E-MAIL ZUG@ENGELVOELKERS.COM

stucwanden en gedeeltelijk gebouwde ronde elementen maken de w ­ oningen bijzonder representatief en buitengewoon chic. De luxe Poggenpohl-­ keuken met eiland, bar, wijnkoelkast en stoomoven doen het kookhart sneller kloppen. In de badkamers werd marmer en aardewerk gebruikt. Drie ruime parkeerplaatsen in de ondergrondse garage per woning zijn bij de koopprijs inbegrepen. Walchwil heeft een gunstig belastingklimaat.


Bäch

Infinity Home – wonen in perfectie

D

in de woon-eetkamer met panorama-uitzicht over het meer. Onder de woonverdieping ligt de nachthal met masterbedroom en twee kinderkamers, elk met eigen badkamer, plus een verwarmd zwembad met tegenstroomsysteem en de serre. Op het gelijkvloers bevinden zich een bureel, het wellness-fitnessgedeelte en een gastenverblijf. Een ander hoogtepunt is de ondergrondse garage met plaats voor vier auto’s.

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2014

eze buitengewone villa verenigt hoog comfort en een ­representatieve lifestyle met een groots uitzicht op het Meer van Zürich. In dit exclusieve gebouw uit 2014 werden alleen de beste materialen gebruikt, zoals natuurstenen vloeren, de Boffi-keuken, panoramavensters van Sky-Frame en een alarminstallatie die aan de modernste veiligheids­ eisen voldoet. Een glazen lift verbindt de vier etages tot helemaal boven

ZWITSERLAND, SCHWYZ VERKOOPPRIJS  CHF 12,8 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 450 m2  TERREIN CA. 885 m2  E&V ID W-02CQCG  CONTACT ZÜRICHSEE FREIENBACH (CH) SEEPERLEN IMMOBILIEN AG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 43 888 11 11 E-MAIL SCHWYZ@ENGELVOELKERS.COM

155


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR

Ascona

Castello met droomuitzicht over het meer en privacy

M

et veel liefde voor detail werd deze originele Tessiner woning ­verbouwd tot een castello. Het beschikt over riante raampartijen die vrij uitzicht op het Lago Maggiore bieden, alsmede over een infinity­ pool. Het leven is heerlijk aan het meer met zijn kristalheldere water, om­geven door luxe, design en de modernste techniek. Open en grote ruimtes met indrukwekkend meerzicht garanderen wooncomfort op

156

ZWITSERLAND, TICINO VERKOOPPRIJS  CHF 4,5 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 250 m2  TERREIN CA. 800 m2  E&V ID W-029KMO  CONTACT ASCONA (CH) EV ASCONA TOP REAL ESTATES AG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS WOHNEN SCHWEIZ AG  TEL. +41 91 785 14 80 E-MAIL ASCONA@ENGELVOELKERS.COM

het hoogste niveau en de beste levenskwaliteit op ca. 250 m² woon­ oppervlakte. En dit alles in de veilige haven die Zwitserland heet. De residentie met veel privacy maakt indruk door haar volume, de ­moderne architectuur en luxueuze inrichting, kortom een echt unicum. Het is toegestaan de woning als vakantiewoning aan te schaffen. Twee parkeer­plaatsen binnen en twee buiten maken dit huis compleet.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – MONUMENT – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1888 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: E

Wolfsberg

Kasteelvilla Pirkershausen – volledig gerenoveerd

D

e in 1888 gebouwde kasteelvilla vertegenwoordigt een opmerkelijke architectuurstijl en hoort tot de mooiste en representatiefste huizen van de stad. De heerlijke kasteeltuin is om verliefd op te worden zo mooi. Opvallend is de inrichting uit de bouwtijd. De ingelegde cassetten­ plafonds, rijk gesneden deurlijsten en plafondhoge wandbekledingen zijn van een bijzondere historische waarde. Het gehele pand met een

OOSTENRIJK, KARINTHIË VERKOOPPRIJS  EUR 1,96 MLN.  E&V ID W-02CKT8  WOONOPPERVLAKTE CA. 604 m2  TERREIN CA. 31.504 m2 CONTACT  KLAGENFURT (AT) H&H PREMIUM IMMOBILIENVERMITTLUNG GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +43 664 88 93 91 70 E-MAIL KLAGENFURT@ENGELVOELKERS.COM

­ oonoppervlakte van ca. 604 m2 werd in 2004 uitgebreid gerenoveerd en w bevindt zich in uitstekende staat. Het riante ruimteaanbod aan moderne en extra hoge kamers biedt een bevrijd wonen met comfort en elegantie. De hedendaagse huistechniek garandeert zorgenvrije functionaliteit in het dagelijks leven. Op het terrein bevindt zich een garagegebouw met zes parkeerplaatsen.

157


Salzkammergut

Droomperceel met meer- en bergzicht aan de Attersee

W

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +43 7242 252 55 50 E-MAIL WELS@ENGELVOELKERS.COM

de A1 Salzburg-Wenen. Er is al een bouwvergunning afgegeven voor een o ­ ngewoon groot woongebouw met zwembad en dubbele garage en deze vergunning werd verlengd tot maart 2020. Er is een elektriciteits­ aansluiting voor bouwstroom; de oprit is openbaar en geasfalteerd. De water­voorziening wordt verzorgd door een eigen nieuwe bron, terwijl het afvalwater via het gemeentelijk riool afgevoerd wordt.

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR

onen waar anderen vakantie houden. Want ‘zomerfrisheid’ heeft een lange traditie aan de Attersee. Dit unieke perceel van ca. 749 m2 ligt iets buiten de dorpskern van Nussdorf, een van de gewildste gemeentes aan de Attersee. En midden in de natuur, op een sfeervolle heuvellocatie met uitzicht op het meer en de bergen en toch prima verkeerstechnisch bereikbaar – op maar enkele kilometers van

OOSTENRIJK, OPPER-OOSTENRIJK VERKOOPPRIJS  EUR 369.000  TERREIN CA. 749 m2  E&V ID W-02CCKM  CONTACT WELS (AT) CC-H GMBH

158


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 120 kWh/m2a – ENERGIEBRON: PELLETS – BOUWJAAR CA.: 1895 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Mühlviertel

Uniek landgoed en conferentieoord

H

et zou onrealistisch zijn dit landgoed van de buitencategorie in een paar zinnen samen te vatten. In de verkoop staat een landgoed, dat zijn oorsprong heeft in 1895 en in de loop der jaren telkens weer liefdevol en hoogwaardig gerenoveerd en aangepast werd – voor het laatst rond 2016 – waarbij rekening gehouden werd met de plaatselijke stijl en materialen. Alles is zowel in technisch als in algemeen opzicht

OOSTENRIJK, OPPER-OOSTENRIJK VERKOOPPRIJS  EUR 3,2 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 1.050 m2  TERREIN CA. 41,33 ha  E&V ID W-02CJ6C  CONTACT LINZ (AT) CC-H GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +43 732 732 03 20 E-MAIL LINZ@ENGELVOELKERS.COM

in indrukwekkende staat. Het landgoed wordt momenteel gebruikt als manege en conferentieoord. Het huidige oppervlakte-, gebouwenen ruimteconcept houdt daarbij rekening met eigenaren, personeel, huurders, pachters en gasten/conferentiedeelnemers. De bijbehorende percelen zijn – bijna – volledig in gebruik en landbouw wordt hier al sinds ca. dertig jaar biologisch bedreven.

159


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 131 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1884 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Wenen

Historisch juweel – imposant en modern

T

egen het einde van de 19de eeuw trokken veel mensen uit Wenen met een koets naar Dornbach om in dit prachtige gebouw naar de muziek van de gebroeders Schrammel en van Johann Strauss te luisteren. Deze unieke flair werd tot op de dag van vandaag behouden en creëert een buitengewone symbiose van oud en nieuw. Het aanbod omvat de gehele eerste etage van in totaal ca. 557 m². De ca. 240 m² grote

160

OOSTENRIJK, WENEN VERKOOPPRIJS  EUR 3,913 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 557 m2  AANTAL SLAAPKAMERS 5 – 8  E&V ID W-02CISC  CONTACT WIEN MMC (AT) EUV IMMOBILIEN GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +43 1 961 50 00 E-MAIL WIEN@ENGELVOELKERS.COM

historische danszaal met ramen van ca. 7 m hoog is origineel gehouden en dient nu als imposante woonsalon met keuken en haard. Een moderne trap voert naar de nieuwe galerijverdieping. Er staan tevens een aparte kangoeroewoning voor personeel en een loftachtige eenheid, die momenteel als bureel gebruikt wordt, ter beschikking. De heerlijke tuin met terrassen, saunahuisje, douche en whirlpool is een genot.


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 74,96 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1850 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: E

Bozen

Herenhuis in centrum van Ora

D

eze statige barokvilla uit de negentiende eeuw ligt op maar een paar kilometer van Bozen en is ingebed in een groot park. De prachtige woning met een totale woonoppervlakte van ca. 696 m2 zal eenieder tevreden stellen die gefascineerd is door de ­betovering van een historisch huis, veel waarde hecht aan verfijnde details en graag dagelijks deze unieke woonsfeer zou willen beleven. Het huis is via twee ingangen te

ITALIË, ZUID-TIROL VERKOOPPRIJS  EUR 1,98 MLN.  E&V ID W-02B1OQ  WOONOPPERVLAKTE CA. 696 m2  TERREIN CA. 1.650 m2  CONTACT  BOZEN (IT) REAL ESTATE INTERNATIONAL S.R.L. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS ITALIA S.R.L.  TEL. +39 0471 97 95 10 E-MAIL BOZEN@ENGELVOELKERS.COM

bereiken, beschikt over drie etages en heeft een zolder en kelder. Het interieur van de villa is momenteel verdeeld in vier appartementen met riante kamers, gedecoreerd met fijn ingelegde houten vloeren en versierde plafonds. In totaal beschikt het huis over dertien slaapkamers en zes badkamers. Geheel naar wens ­k unnen in het fraaie gebouw meerdere woningen van verschillende ­afmetingen ­geconstrueerd worden.

161


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 177,25 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1970 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: G

Milaan

ITALIË, LOMBARDIJE VERKOOPPRIJS  EUR 1,69 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 230 m2  AANTAL SLAAPKAMERS 2  E&V ID W-02CDV1  CONTACT  MILANO CENTRO STORICO (IT) M&M REAL ESTATE SRL LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS ITALIA S.R.L.  TEL. +39 02 94 43 33 31 E-MAIL  MILANOCENTROSTORICO@ENGELVOELKERS.COM

it elegante en volledig opgeknapte appartement ligt op de derde ­verdieping van een prachtig gebouw met tuin. Een grote inkomhal met vestiaire leidt direct naar een reusachtige woonkamer met teak­ houten vloer. Deze extravagante ruimte heeft verscheidene ramen en een groot balkon, zodat er overvloedig daglicht binnenkomt. Rechts van de inkom ligt de woonkeuken met wasruimte en loggia.

De nachthal bestaat uit een grote slaapkamer met badkamer en een ruime hoofd­suite met een dressing en een riante badkamer. Het appartement is ­ontworpen volgens een superieur kwaliteitsniveau en heeft voor­zieningen als airconditioning, dubbele beglazing, elektrische zonneschermen, een alarmsysteem en een kelder. Er bestaat ook de mogelijkheid parkeerplaatsen aan te schaffen in het complex.

Elegantie en prestige

D

162


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1930

Modena

Historische en representatieve villa

D

eze prestigieuze villa dateert uit de jaren dertig van de vorige eeuw en ligt in Sant’Agnese, een van de luxueuste wijken van Modena. De woning was oorspronkelijk van Antonio Delfini, een beroemde schrijver uit Modena. Zij wordt omgeven door een heerlijke bloementuin van ca. 2.000 m2. De villa heeft een woonoppervlakte van ca. 1.000 m2 in totaal, verdeeld over vijf verdiepingen in twee riante duplexappartementen,

ITALIË, EMILIA ROMAGNA VERKOOPPRIJS  EUR 4,15 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 1.000 m2  TERREIN CA. 2.000 m2  E&V ID W-02C8BY  CONTACT MODENA (IT) RED S.R.L. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS ITALIA S.R.L.  TEL. +39 059 917 00 95 E-MAIL MODENA@ENGELVOELKERS.COM

plus een personeelsverblijf, een bar, garage voor zes auto’s, wasruimte en pantry. Decoratieve elementen, fresco’s, kostbare materialen en houten lambriseringen maken deze residentie absoluut uniek. Alle huistechniek is modern en energiezuinig en alle verdiepingen van de woning zijn verbonden door een interne lift. De centrale ligging van de villa is ideaal voor het dagelijks leven.

163


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 45,94 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2012 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: B

Imperia

Adembenemende luxe in een heerlijke omgeving

D

eze onlangs voltooide woning ligt op een unieke en eersteklas locatie op een heuvel in Imperia en biedt extreem luxe wonen op loopafstand van de stad en de zee. In het huis is er veel aandacht besteed aan details en het is voorzien van afwerkingen en comfort van een uitstekende kwaliteit. De drie onafhankelijke appartementen zijn verdeeld over twee verdiepingen, verbonden door een lift, en genieten allemaal

164

ITALIË, LIGURIË VERKOOPPRIJS  EUR 3,4 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 400 m2  TERREIN CA. 1.600 m2  E&V ID W-02CU7G  CONTACT SANREMO IMPERIA (IT) UNO6OTTO DI COMETTO KATIA S.A.S. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS ITALIA S.R.L.  TEL. +39 0183 67 99 92 E-MAIL SANREMOIMPERIA@ENGELVOELKERS.COM

van een prachtig uitzicht op zee. Het ruime hoofdappartement, op de tweede en bovenste verdieping, beschikt over een plafond met houten balken, woonkamer, eetkamer en open keuken. De onberispelijke tuin ligt op terrassen en biedt ruimte voor een moestuin, een boomgaard en olijf bomen. Meer comfort en gemak wordt geboden door een grote garage voor vijf auto’s, twee parkeerplaatsen buiten en vier kelders.


Pula

Is Molas Resort – woonsculptuur van toparchitect

H

LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 40 368 80 80 E-MAIL ISMOLAS@ENGELVOELKERS.COM

heeft voor het resort. Vijf slaapkamers, zes moderne badkamers, de ­uit­­­­­nodigende woon­kamer en een fitness­r uimte strekken zich uit over een w ­ oon­oppervlakte van ca. 259 m². Deze vakantiewoning past zeer harmonisch in de omgeving dankzij het gebruik van natuurlijke materialen. Het riante terras, het privézwembad en de mediterraan vormgegeven tuin maken haar perfect.

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR

et Is Molas Resort ligt op een licht naar de zee aflopend perceel en biedt adembenemend uitzicht over de volgroene fairways van een van de beste golf banen van Italië en over de heerlijke natuur van Zuid-Sardinië. Het hoogtepunt van deze bestemming waar het het hele jaar door goed toeven is, is Villa Palas, een van de vier w ­ oonsculpturen die de Italiaanse toparchitect Massimiliano Fuksas ontworpen

ITALIË, SARDINIË VERKOOPPRIJS  EUR 3,85 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 259 m2  TERREIN CA. 2.343 m2  E&V ID W-025ZPF  CONTACT ENGEL & VÖLKERS RESORTS (DE) EV RESORTS GMBH

165


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 41,70 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1978 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: C

Capo d’Orlando

Luxeappartementen aan de Tyrreense kust

D

eze onlangs gerenoveerde appartementen beschikken over hedendaags design en comfortabele voorzieningen waardoor het gewilde objecten zijn voor veeleisende kopers. Ze liggen op de tweede verdieping van een wooncomplex in het hart van Capo d’Orlando en dicht bij de zee. De bewoners kunnen alle hightechfaciliteiten van elke woning heel ­gemakkelijk op afstand bedienen met een app. De interieurs zijn helder,

166

ITALIË, SICILIË VERKOOPPRIJS  EUR 270.000 – 350.000  WOONOPPERVLAKTE CA. 77 – 97 m2  AANTAL KAMERS 4 – 5  E&V ID W-02BCN0  CONTACT  TAORMINA-ETNA (IT) DEUX REAL ESTATE SRL LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS ITALIA S.R.L.  TEL. +39 0942 62 00 78 E-MAIL TAORMINA@ENGELVOELKERS.COM

licht en u ­ itnodigend en bevatten elk twee slaapkamers met moderne badkamers en een geweldig woongedeelte met elegant behang, plus twee ruime balkons met houten vloeren. Een paar andere i­­ndrukwekkende hoogte­punten van de woningen zijn het ledlichtsysteem, de airconditioning, energiezuinige fittingen en armaturen, de elektrische vensterluiken, de veiligheidsdeur en het video-intercomsysteem.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1899

Scicli

Charmante negentiende-eeuwse villa

D

eze villa werd gebouwd in 1899 als voorname zomerresidentie voor een invloedrijke familie die de voorkeur gaf aan soberheid in de ­architectonische traditie van de romaanse stijl, met bogen en kamers met tongewelven die vanuit een centrale ruimte komen. Het gelijkvloers, ooit in gebruik als onderdak voor koetsen en opslag van de oogst is sindsdien omgetoverd tot luxueuze woonruimte. De nachthal bevindt

ITALIË, SICILIË VERKOOPPRIJS  EUR 3,2 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 800 m2  TERREIN CA. 10.000 m2  E&V ID W-02CVK1  CONTACT RAGUSA-MODICA (IT) HELMED REAL ESTATE S.R.L. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS ITALIA S.R.L.  TEL. +39 0932 68 23 41 E-MAIL RAGUSAMODICA@ENGELVOELKERS.COM

zich nog steeds op de bovenverdieping. In de prachtige tuin staan vele variëteiten aan inheemse planten en oude bomen. Ondanks dat dit huis in de loop der jaren verschillende renovaties en ­uitbreidingen ondergaan heeft, is niets van de aristocratische charme verloren gegaan. Ook dezelfde alchemie van licht en kleur en de rijkdom aan geur en geluid zijn nog aanwezig in dit unieke landschap aan de zee.

167


Luxemburg

Fantastisch herenhuis in Luxemburg-Stad

D

ENGEL & VÖLKERS LUXEMBOURG REAL ESTATE BROKERAGE SARL LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +352 28 26 17 27 E-MAIL LUXEMBOURG@ENGELVOELKERS.COM

vijf verdiepingen, inclusief ca. 264 m2 aan comfortabele woonruimte. Dit alles bevindt zich op een mooi aangelegd perceel van ca. 390 m2 met twee terrassen. Het huis kan maximaal zes slaapkamers herbergen en enkele andere kamers, naast drie huidige badkamers. De aparte garage voor twee auto’s, leuke tuin en het adembenemende uitzicht over de Pétrussevallei vergroten de aantrekkingskracht van deze residentie.

MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 1897

eze magnifieke woning ligt in de stad Luxemburg aan de voorname Boulevard de la Pétrusse. Zij dateert uit 1897 en werd voor het laatst gerenoveerd in 2010. Fraaie interieurkenmerken zijn de prachtige oude houten vloeren, de robuuste eikenhouten trap, stuclijsten op de ca. 3,50 m hoge plafonds en op maat gemaakte ramen, identiek aan het oorspronkelijke ontwerp. Het interieur van ca. 380 m2 is verdeeld over

LUXEMBURG, LUXEMBURG-STAD VERKOOPPRIJS  EUR 3,85 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 264 m2  TERREIN CA. 390 m2  E&V ID W-02AORQ  CONTACT LUXEMBOURG MMC (LU)

168


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – BOUWJAAR: 2000

Luxemburg

Uitzonderlijk landgoed op twintig minuten van de stad

D

it unieke domein is een waar oord van rust en vrede en biedt alle voorwaarden om een heerlijk plattelandsleven te leiden op slechts ongeveer zestien kilometer van de stad Luxemburg. De residentie ligt midden in het charmante plaatsje Blaschette op een terrein van ca. 2,15 ha, en bestaat uit vier verschillende eenheden. Er zijn negen slaapkamers en vijf badkamers in totaal, verdeeld over een totale woon­

LUXEMBURG, MERSCH VERKOOPPRIJS  EUR 5,9 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 684 m2  TERREIN CA. 2,15 ha  E&V ID W-0276YZ  CONTACT LUXEMBOURG MMC (LU) ENGEL & VÖLKERS LUXEMBOURG REAL ESTATE BROKERAGE SARL LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +352 28 26 17 27 E-MAIL LUXEMBOURG@ENGELVOELKERS.COM

oppervlakte van ca. 1.233 m2. Het landgoed is echter misschien wel het ­bijzonderst ­vanwege de hoge kwaliteit afwerkingen en de adem­ benemende u ­ itzichten over de weelderige groene omgeving. De stal op het perceel bevat drie paarden­boxen en is geheel omringd en beveiligd met e­ lektrische hekken. ­Bovendien is er een garage voor twee auto’s beschikbaar voor eigenaren, alsmede talloze parkeerplaatsen buiten.

169


MAKELAAR – FOTO’S: ZIBBER – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/ TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 273 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1967

Brasschaat

Klassieke villa op ca. 1,1 ha te Vriesdonk

D

e royale woonkamer met parket biedt een prachtig zicht op de parktuin en is onderverdeeld in een zithoek, een leeshoek met veel lichtinval en een gezellige eetkamer. Naast de leefruimte treft men een aparte bureelruimte met open haard. De volledig uitgeruste keuken heeft een ontbijthoek met zij-ingang. Op de eerste verdieping liggen de eerste en tweede slaapkamer en de mastersuite die onderverdeeld

170

BELGIË, ANTWERPEN VERKOOPPRIJS EUR 2,175 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 695 m2  TERREIN CA. 11.109 m2  E&V ID W-02C9BD  CONTACT BRASSCHAAT (BE) EV ANTWERPEN NOORD BVBA LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +32 36 66 00 90 E-MAIL BRASSCHAAT@ENGELVOELKERS.COM

is in de hoofdslaapkamer met twee dressings en een ruime badkamer, een extra slaapkamer met ingebouwde kastenwand en een tweede badkamer. Een vaste trap leidt naar de zolderverdieping waar zich de wasplaats bevindt alsmede een polyvalente ruimte. Beneden ligt de ruime kelder die is verdeeld in een berging, wijnkelder en technische ruimte. Er is ook een ruime garage voor zes wagens met studio erboven.


MAKELAAR – ENERGIELABEL NIET BESCHIKBAAR – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2015

Lier

Uitzonderlijk woningcomplex

O

p een perceel van ca. 4.500 m² in Koningshooikt liggen deze unieke woningen, die bestaan uit vier gebouwen plus garagegebouwen. Zij werden in 2015 met de hoogste afwerkingsgraad en de mooiste materialen gebouwd. Het is bijna onmogelijk om dit unieke ensemble in een paar zinnen te beschrijven zonder het onrecht aan te doen. De woningen beschikken in totaal over meer dan zes slaapkamers en vijf

BELGIË, ANTWERPEN VERKOOPPRIJS  EUR 3,6 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 800 m2  TERREIN CA. 4.500 m2  E&V ID W-02CRCC  CONTACT ANTWERPEN ZUID (BE) EV ANTWERPEN CENTRUM BVBA LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +32 3 303 43 30 E-MAIL ANTWERPENZUID@ENGELVOELKERS.COM

badkamers, drie zwembaden (buitenzwembad, zwemstraat en binnen­ zwembad), fitnessruimte, wellness (hamam, jacuzzi, stoomcabine), tennisterrein, muziekstudio, bar, poolhouse, biljartruimte, gekoelde wijnkelder, cinemazaal, domoticasysteem waarmee alles kan worden bediend en nog zo veel meer! Kortom, een droomwoning waar men volledig tot rust kan komen en men zich nooit verveelt.

171


MAKELAAR – ENERGIELABEL: 342 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2011 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: B

Oostkamp

Exclusief landhuis ‘De Libellen van Waaroost’

L

andhuis ‘De Libellen van Waaroost’ ligt idyllisch verscholen in het Waaroostpark, een bosrijke omgeving dicht bij Brugge en de kust. Het domein wordt door de bewoners omwille van zijn rust en e­xclusiviteit uitgebaat als topsegment-B&B met privéwellness. De beneden­verdieping bestaat uit een privé- en gasteninkom, multi­ functionele ruimte met bijkeuken, lounge met open haard en ruime

172

BELGIË, WEST-VLAANDEREN VERKOOPPRIJS  EUR 2,225 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 584 m2  TERREIN CA. 7.130 m2  E&V ID W-02CTZ5  CONTACT BRUGGE (BE) EV BRUGGE BVBA LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +32 50 61 66 30 E-MAIL BRUGGE@ENGELVOELKERS.COM

leefruimte met speksteenkachel. De keuken is voorzien van een gas­ haard en doorkijkvloer naar de wijnkelder. De bovenverdieping beschikt over vijf slaapkamers met eigen badkamer. In het hele landhuis kunnen de werken van kunstfotograaf Filip Naudts bewonderd worden. Het lichtrijke ondergrondse bijgebouw met solartubes (een innovatief licht­ systeem) heeft een slaapkamer en uitgebreide luxe spa/wellness.


MAKELAAR – FOTO’S: IFIRMA – ENERGIELABEL: 863 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1956 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Brugge

Uniek – exclusief – ongezien

D

it exclusieve aanbod bevindt zich op een rustige locatie in Sint-­ Michiels en bestaat uit een hoofdgebouw en apart gasten­verblijf. Het hoofdgebouw omvat intieme leefruimtes met authentieke materialen, eiken balken en middeleeuwse elementen. Verder is er een ruime keuken die uit twee delen bestaat, met intieme eetplaats in het midden. De woning is volledig onderkelderd met een wijnkelder. Op het verdiep

BELGIË, WEST-VLAANDEREN VERKOOPPRIJS  EUR 2,5 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 480 m2  TERREIN CA. 3.842 m2  E&V ID W-02C82V  CONTACT BRUGGE (BE) EV BRUGGE BVBA LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +32 50 61 66 30 E-MAIL BRUGGE@ENGELVOELKERS.COM

zijn er twee ruime slaapkamers, afgewerkt met de beste ­materialen, waaronder een marmeren jacuzzi, 24-karaats gouden kranen en prachtige authentieke eikenhouten constructies. Het gasten­verblijf werd ingericht als aparte studio en voorzien van slaap­kamer en badkamer. De aangelegde tuin heeft een buitenbarbecue en diverse terrassen. Dit is een werkelijk zeldzaam aanbod.

173


MAKELAAR – ENERGIELABEL: 340 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1975 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Aubel

Privélandgoed van ca. 12 hectare

D

it unieke plattelandsdomein van ca. 12 hectare ligt in het hart van een privévallei. Een majestueuze laan van kastanjebomen leidt naar twee prachtige villa’s met stijl en karakter (negen en vijf slaap­ kamers). In aanvulling op de uitzonderlijk fraaie natuurlijke omgeving beschikken de huizen over een zwembad, stallen, een conciërge, een vijver en een beek. Het domein ligt op een uitstekende locatie tussen

174

BELGIË, LUIK VERKOOPPRIJS  EUR 2,995 MLN.  E&V ID W-0296ZZ  WOONOPPERVLAKTE CA. 1.500 m2  TERREIN CA. 12 ha  CONTACT SPA (BE) EV IMMOBILIER SPRL LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +32 87 21 00 00 E-MAIL SPA@ENGELVOELKERS.COM

België, Nederland en Duitsland, dicht bij het platteland en het circuit van Spa-Francorchamps, evenals enkele grote steden als Luik, Brussel, Keulen, Luxemburg en Maastricht. Er kan hier volop gewandeld worden en er zijn talrijke andere activiteiten die uitnodigen de charme en de authenticiteit van het omliggende platteland te ontdekken. Het domein heeft veel mogelijkheden voor toerisme of om zelf te bewonen.


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 222 kWh/m2a/118336 – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1960 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: C

Lasne

Bevoorrechte locatie en uitzonderlijk uitzicht

H

eerlijk achteraf en zonder directe buren ligt deze villa uit de jaren zestig met een fraai aangelegde tuin met prachtige terrassen en een zwembad, allemaal op het zuiden/zuidwesten. Zij is gedeeltelijk gerenoveerd in 2006 en de charme van oude materialen geeft haar alle cachet, zoals de majestueuze trap, oude parketvloeren, open haarden, houten lambrisering en het leistenen dak. Zowel de woonruimtes als de

BELGIË, WAALS-BRABANT VERKOOPPRIJS  EUR 2,19 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 500 m2  TERREIN CA. 7.654 m2  E&V ID W-02BBNI  CONTACT LASNE (BE) EV BRUBEL S.A. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +32 2 256 07 37 E-MAIL LASNE@ENGELVOELKERS.COM

kamers op de bovenverdieping zijn riant en er valt volop daglicht door de vele grote ramen. Er is ook een conciërgewoning met eigen toegang en tuin, een woonkamer, een keuken, een badkamer en twee slaapkamers op de eerste verdieping. Een groot bijgebouw aan de parkeer­plaats, ­kelders en tuinhuisjes maken deze villa compleet. Er bestaat bovendien de mogelijkheid om twee extra bouwpercelen te verwerven.

175


MAKELAAR – ENERGIELABEL IN AFWACHTING 314 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1960 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: F

Etterbeek

Opmerkelijk modern huis met terras op het zuiden

D

it lichte huis werd in 1960 gebouwd door architect en designer Willy Van Der Meeren en verrast door zijn grootte en mogelijk­heden. Het gelijkvloers omvat twee kantoorruimtes, ideaal voor iemand met een vrij beroep, met wachtkamer en garage die nu omgebouwd is tot bureau, garderobe, toilet en kleine binnenplaats. Op de eerste verdieping liggen een ruime woonkamer, een eetkamer en een volledig ingerichte keuken

176

BELGIË, BRUSSEL VERKOOPPRIJS  EUR 950.000  WOONOPPERVLAKTE CA. 470 m2  AANTAL SLAAPKAMERS 5  E&V ID W-02B16D  CONTACT MONTGOMERY (BE) EV BRUBEL S.A. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +32 2 403 28 86 E-MAIL MONTGOMERY@ENGELVOELKERS.COM

met toegang tot een terras. De tweede verdieping heeft drie slaapkamers, een badkamer, doucheruimte, ingebouwde kastruimte (ontworpen door de architect) en een loggia met uitzicht over de woon­kamer. Op de derde verdieping liggen twee kamers en van de derde ruimte zou een badkamer gemaakt kunnen worden. Een fantastisch dakterras op het zuiden, van ca. 35 m2, maakt deze woning compleet.


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 291 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1922 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: F

Sint-Pieters-Woluwe

Woning in de stijl van de Schone Kunsten

I

n de wijk Sint Michielscollege bevindt zich dit fantastische huis in de stijl van de Schone Kunsten. Het is volgens de regelen der kunst gerenoveerd in 2014. De onderverdieping omvat een ruime kantoorruimte en een volledig ingerichte keuken die leidt naar een terras en een tuin op het zuiden van ca. 415 m2. Het gelijkvloers biedt ontvangstruimtes met een grote inkom, twee woonkamers, een eetkamer en toegang tot een

BELGIË, BRUSSEL VERKOOPPRIJS  EUR 1,45 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 515 m2  TERREIN CA. 538 m2  E&V ID W-02C6HN  CONTACT MONTGOMERY (BE) EV BRUBEL S.A. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +32 2 403 28 86 E-MAIL MONTGOMERY@ENGELVOELKERS.COM

tweede terras en de tuin. Hoogtepunten zijn de zeer hoge ­plafonds, open haarden, houtwerk, lijstwerk en massief parket. De eerste ­verdieping heeft een mastersuite met badkamer, een grote dressing en een t­ weede slaapkamer, die ook als kantoor gebruikt kan worden. De tweede v­ erdieping bevat twee fraaie slaapkamers met badkamer en dressing, terwijl op de derde verdieping een slaapkamer met douche ligt.

177


MAKELAAR – FOTO’S: JAKUB WALUTEK/JANICE O’CONNELL – ENERGIELABEL: B2 TOT E2 – ENERGIEBRON: GEOTHERMISCHE ENERGIE/ELEKTRICITEIT – BOUWJAAR: 2010

Horse Island

Spectaculair privé-eiland

H

orse Island is een spectaculair eiland van ca. 157 acres – dat geheel in privébezit is – voor de kust van het prachtige westen van Cork. Het is slechts een paar minuten met de boot naar het vasteland vanaf de moderne haven met pier, scheepshelling en offshorevergunning. Dit eiland is echt een oord om je heerlijk terug te trekken in ultieme rust. Als een van de weinige Ierse eilanden die compleet ­uitgerust zijn

178

IERLAND, CORK VERKOOPPRIJS EUR 6,75 MLN.  E&V ID W-021ML4  WOONOPPERVLAKTE CA. 4.500 ft2  TERREIN CA. 157 acres CONTACT  CORK (IE) FINEST INTERNATIONAL REAL ESTATE IRELAND LTD. LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +353 21 477 32 00 E-MAIL CORK@ENGELVOELKERS.COM

met alle moderne faciliteiten, biedt het een ­zelfvoorzienende levensstijl. Accommodatie bestaat uit een hoofdwoning van ca. 4.500 ft2 en zes gasten­huizen, allemaal met fantastisch uitzicht op zee. Alle gebouwen zijn gebouwd en onderhouden naar de hoogste maat­staven. Het eiland heeft verder veel fraaie zandstranden, lange wandelpaden, een tennisbaan, helihaven en een rijkdom aan natuurschoon.


MAKELAAR – FOTO’S: MAXIM SCHULZ/CARSTEN BRÜGMANN/MICHAEL ZAPF/NINA STRUVE/RALF BUSCHER – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/ TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 90 kWh/m2a – ENERGIEBRON: STADSVERWARMING – BOUWJAAR: 2017 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: C – WWW.WOHNENINDERELBPHILHARMONIE.DE

Hamburg

DUITSLAND, HAMBURG VERKOOPPRIJS  EUR 5,5 MLN.  E&V ID W-021CDP  WOONOPPERVLAKTE CA. 182 m2  AANTAL KAMERS 3 CONTACT HAMBURG-

Penthouse in de Elbphilharmonie

PROJEKTVERMARKTUNG (DE) E+V HAMBURG IMMOBILIEN GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 40 36 09 96 90 E-MAIL  HAMBURG.PROJEKTE@ENGELVOELKERS.COM

lke vierkante centimeter is zo bijzonder – midden in de Elbe, op het westelijke puntje van de Hamburgse HafenCity, zetelt de Elbphilharmonie op een historisch voormalig kadepakhuis. In dit bouwkunstwerk werden zeer bijzondere woningen van de buitencategorie gecreëerd. Er is nog slechts één exclusief penthouse te koop. Het aura is adembenemend – het uitzicht over de stad is grandioos en

ononderbroken, de inrichting is uiterst luxueus. Moderne klimaat- en lichtregie komt samen met prachtig natuursteen in de badkamer en eikenhout op de vloeren. Discretie is een ander onbetaalbaar inrichtingskenmerk – de eigen ingang, de voor bewoners gereserveerde garage en de lobby met conciërgeservice scheiden het woongedeelte gedegen af van de openbare ruimtes van het bouwwerk.

E

179


MAKELAAR – FOTO’S: BINA ENGEL – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 45 kWh/m2a – ENERGIEBRON: STADSVERWARMING – BOUWJAAR: 2013 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: A

Hamburg

Een parel in het Parkquartier

O

p een uitstekende locatie niet ver van het Eilbekpark biedt dit ­fantastische penthouse exclusief wooncomfort in het P ­ arkquartier. Het complex is modern vormgegeven en verbindt hoge bouw­k waliteit met tijdloze elegantie. Mooie hoogwaardige materialen en een ­heden­­­­­daagse inrichting maken deze penthousewoning uniek. Het ­middelpunt van de woning is de brede woon-eetkamer met m ­ oderne

180

DUITSLAND, HAMBURG VERKOOPPRIJS  EUR 1,45 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 191 m2  AANTAL KAMERS 4  E&V ID W-02CJHX CONTACT  HAMBURG-BARMBEK (DE) HAMBURG SÜDOST IMMOBILIEN GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 40 226 30 51 20 E-MAIL BARMBEK@ENGELVOELKERS.COM

en lichte open keuken, die perfect past in het ruimtelijk ontwerp. De ouderlijke slaapkamer beschikt over een badkamer-en-suite met volop daglicht. Het naar achter gelegen slaapgedeelte biedt nog twee slaapkamers en een badkamer. Verder is er nog een gastentoilet en een bijkeuken. Drie zonnige dakterrassen en twee parkeerplaatsen in de ondergrondse garage ronden dit grandioze aanbod helemaal af.


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 115,40 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1992 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Ahausen

Exclusief wonen met stijl en flair

D

eze exclusieve villa maakt indruk door haar grootte, inrichting en lichtheid. Op een parkachtig perceel met een oppervlakte van ca. 12.291 m2 met een grote vijver en een beek bevinden zich het hoofdhuis, het binnenzwembad met wellnessgedeelte en het nevengebouw met garage en gastenwoning. Het gelijkvloers van het hoofdhuis biedt met ca. 201 m² een riante woonkamer met directe toegang tot het terras

DUITSLAND, NEDERSAKSEN VERKOOPPRIJS  EUR 695.000  WOONOPPERVLAKTE CA. 475 m2  TERREIN CA. 12.291 m2  E&V ID W-02CLTI  CONTACT  VERDEN (DE) SCHNEIDER IMMOBILIEN GMBH & CO. KG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 4231 904 70 90 E-MAIL VERDEN@ENGELVOELKERS.COM

en de haardkamer. De woonkeuken sluit hierbij aan. Vanzelfsprekend zijn er een gastentoilet, een aparte garderobe en een grote bijkeuken met toegang tot het zwembad. De ca. 163 m² grote bovenverdieping beschikt over nog vier ruime kamers en een moderne douche/badkamer alsmede een badkamer-en-suite. Het zwembad­gedeelte is uitgerust met een douche, een sauna, een solarium en een waterval.

181


MAKELAAR – FOTO’S: CHRISTIAN WYRWA – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 90,4 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1995 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: C

Bij Hannover

Exclusief landgoed voor paardenliefhebbers

D

it exclusieve landgoed is een absoluut hoogtepunt. Een optimale ­inrichtingskwaliteit met de goed doordachte inzet van h ­ oogwaardige materialen voldoet aan de hoogste eisen van comfort. Ingebed tussen de heuvels van het Wesenbergland, tussen bossen, velden, burchten en kastelen bevindt zich dit imposante rijlandgoed met toch uitstekende centrale verbindingen. Het prachtige landgoed strekt zich uit over een

182

DUITSLAND, NEDERSAKSEN VERKOOPPRIJS  EUR 1,9 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 246 m2  TERREIN CA. 11.000 m2  E&V ID W-02CE6B  CONTACT  HANNOVER (DE) EUV HANNOVER RESIDENTIAL GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 511 36 80 20 E-MAIL HANNOVER@ENGELVOELKERS.COM

ca. 11.000 m² groot perceel met een eengezinswoning met een woonoppervlakte van 246 m2 en een gastenhuis. Het aanbod wordt afgerond door een luxueuze stal met zes paardenboxen, een fraaie rijhal van 40 x 20 m, drie extra paardenboxen en een rijplaats, allemaal met ­fairground-rijvloer, een paddock, een stapmolen voor vier paarden, een weide­hut plus een carport.


MAKELAAR – FOTO’S: TIMM LEHMANN – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 45 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2014 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: A

Bij Braunschweig

Bauhausstijl op exclusieve locatie aan het meer

D

it architectenhuis is gebouwd in 2014 en bevindt zich op een unieke locatie aan het meer in Wendeburg. Het voegt zich met zijn m ­ oderne, kubistische architectuur perfect naar de omliggende bebouwing. Grote, plafond­hoge vensters kenmerken het uiterlijk van deze woning. Het lichtovergoten woongedeelte met aangrenzend kook-eetgedeelte vormt het kloppende hart van de villa met een woonoppervlakte van ca.

DUITSLAND, NEDERSAKSEN VERKOOPPRIJS  EUR 1,95 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 285 m2  TERREIN CA. 1.202 m2  E&V ID W-02ANBR  CONTACT BRAUNSCHWEIG (DE) ENGEL & VÖLKERS BRAUNSCHWEIG IMMOBILIEN GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 531 213 69 00 E-MAIL BRAUNSCHWEIG@ENGELVOELKERS.COM

285 m2. Op de onderverdieping liggen de privéruimtes. Beide slaapkamers beschikken over een badkamer-en-suite, toegang tot de tuin en een fantastisch uitzicht op de jachthaven. Op dit perceel aan het water van ca. 1.202 m2 met eigen steiger staat een waar droomhuis te wachten met volkomen privacy en rust. De gebruikte hoogwaardige materialen onderstrepen het tijdloze luxekarakter van deze woning.

183


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 98,5 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1904 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: C

Berlijn

Elegante tuinwoning aan de Spree

D

eze ruime tuinmaisonette ligt in een elegant stadshuis uit het jaar 1904 op een rustige en serene locatie in de directe omgeving van de Spree. Het leefmiddelpunt van de woning met een woon­ oppervlakte van ca. 260 m2 bevindt zich op de beletage die is voorzien van ­gedetailleerde stucplafonds van ca. 3 m hoog. De aparte keuken is modern ingericht, licht en ziet er vriendelijk uit. Via de gang komt de

184

DUITSLAND, BERLIJN VERKOOPPRIJS  EUR 1,59 MLN.  TOTALE OPPERVLAKTE CA. 260 m2  AANTAL KAMERS 7  E&V ID W-02AAOJ  CONTACT  BERLIN-MITTE (DE) ENGEL & VÖLKERS BERLIN MITTE GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 30 20 37 80 E-MAIL BERLINMITTE@ENGELVOELKERS.COM

bewoner bij een slaapkamer met dressing, twee badkamers, een bureel en een ­gastenkamer. Een kleine trap leidt naar het souterrain, dat over een ca. 60 m² groot woon- en gebruiksgedeelte beschikt. Hier zijn nog een mogelijke slaapkamer en een badkamer beschikbaar. Via een aparte inkom zijn de terrassen en het aangrenzende tuingedeelte met toegang tot de Spree te betreden.


MAKELAAR – FOTO’S: HENRIK SCHIPPER – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/ TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 102,30 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1934 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

Dortmund

Zeldzaamheid in de tuinstad

D

eze bijzondere woning wordt omgeven door een fraai o ­ nderhouden tuin met oude bomen en biedt met haar uitstekende aanbod aan ruimtes ook een groter gezin een behaaglijke woonsfeer. Bij een uitgebreide renovatie werden typische stijlelementen behouden, ­ waardoor dit object niets aan authentieke charme heeft ingeboet. Het woongedeelte op het gelijkvloers met een aangrenzende eetkamer en

DUITSLAND, NOORDRIJN-WESTFALEN VERKOOPPRIJS  EUR 1,9 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 347 m2  TERREIN CA. 700 m2  E&V ID W-02CCKW  CONTACT  DORTMUND-MITTE (DE) STEPHAN NEUKÖTTER IMMOBILIEN LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS NRW GMBH  TEL. +49 231 950 29 00 E-MAIL DORTMUNDMITTE@ENGELVOELKERS.COM

een muziekkamer is licht en zonovergoten. Een even grote oppervlakte bevindt zich op de eerste verdieping, die vanuit de inkomhal via een imposante trap te bereiken is. De zolder herbergt verschillende ruimtes, waar dakkapellen voor gezelligheid zorgen. De uitgebouwde loft is een waar kinderspeelparadijs. Er is plaats voor een aantal voertuigen in de nieuw aangelegde ondergrondse garage.

185


Klassiek modern tot in perfectie

H

et ideaalbeeld van sublieme woonkwaliteit die gekenmerkt wordt door open, lichtovergoten woonverdiepingen met plafondhoge ­ramen en heldere lijnen, wordt hier op ca. 194 m2 woonoppervlakte ­perfect vervuld. Het beschut liggende inkomgedeelte geeft toegang tot het gelijkvloers, dat openheid en grootsheid uitstraalt. Er is hier op ca. 94 m2 zeer veel ruimte voor wonen, koken en eten. Via een

186

zwevende trap zijn zowel de galerij als de tuinverdieping te bereiken, waar zich de slaap­kamer met dressing en een tweede slaapkamer bevinden. De hedendaagse badkamer met grote badkuip en zicht op de fraai aangelegde waterloop buiten nodigt uit tot het doorbrengen van ontspannende uurtjes. De hoogwaardige inrichting van alle ruimtes in huis rond dit aanbod af.

MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 77,40 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2010 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: C

Bochum

DUITSLAND, NOORDRIJN-WESTFALEN VERKOOPPRIJS  EUR 929.000  WOONOPPERVLAKTE CA. 194 m2  TERREIN CA. 902 m2  E&V ID W-02B3LA  CONTACT BOCHUM (DE) EV BOCHUM HATTINGEN IMMOBILIEN GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS NRW GMBH  TEL. +49 234 60 29 06 20 E-MAIL BOCHUM@ENGELVOELKERS.COM


MAKELAAR – FOTO’S: ULRICH HETZERT – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/ TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 153,50 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1993 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: E

Ratingen

Representatieve gezinsresidentie aan de Waldsee

D

e ligging van deze luxeresidentie is uniek: aan de rand van een natuurbeschermingsgebied bevindt zich deze zeer luxe gezinsvilla, die wonen en werken onder één dak mogelijk maakt, op een ­prachtig terrein met representatieve oprit. Het lichtovergoten gelijkvloers is ingericht met een granietvloer van hoge kwaliteit. Het geweldige woon-­ eetgedeelte is open gehouden en wordt afgerond door een ­hoogwaardige

DUITSLAND, NOORDRIJN-WESTFALEN VERKOOPPRIJS  EUR 1,29 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 235 m2  TERREIN CA. 2.000 m2  E&V ID W-02BBRE  CONTACT RATINGEN (DE) ENGEL & VÖLKERS NRW GMBH HOOFDLICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 2102 73 27 60 E-MAIL RATINGEN@ENGELVOELKERS.COM

keuken. Er liggen vier slaapkamers op de bovenverdieping. De ­ouderlijke slaapkamer biedt met zijn badkamer-en-suite een hoge mate aan p ­ rivacy. Ook in het souterrain valt volop daglicht: het is verdeeld in woon- en gebruiksruimte en is ideaal om als bureel gebruikt te worden. De villa met een woonoppervlakte van ca. 235 m2 beschikt bovendien over een garage voor twee voertuigen en twee parkeerplaatsen.

187


Afgezonderd met fantastisch meerzicht in Gaienhofen

D

e tijdloze architectuur van dit huis is een moderne, filigrane vakwerkconstructie met veel transparantie, licht en exclusiviteit. Een wisselspel van echt vakwerk en lichte opvulling kenmerkt de buiten- en binnenkant van de woning. Het glazen dak biedt licht en een grenzeloos uitzicht op de blauwe lucht, de maan en de nachtelijke sterrenhemel. De weersgecontroleerde zonwering beschermt tegen

188

te veel zonlicht. De architectonische planning van de ruimtes op het ­gelijkvloers maken zowel eigen gebruik mogelijk als ook een gebruik met aparte kangoeroe­woning. Bij de aanleg van het trappenhuis is rekening g ­ ehouden met een kleine lift. De gehele inrichting van de woning is uiterst h ­ oogwaardig. Het perceel ligt helemaal boven aan de rand van het bos in een landschappelijk beschermd gebied.

MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 51,8 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 2002 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: B

Bodensee

DUITSLAND, BADEN-WÜRTTEMBERG VERKOOPPRIJS  EUR 2,79 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 332 m2  TERREIN CA. 1.869 m2  E&V ID W-00JC71  CONTACT HÖRI (DE) GBS IMMOBILIEN BODENSEE GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 7735 93 78 55 E-MAIL HOERI@ENGELVOELKERS.COM


MAKELAAR – FOTO’S: SASCHA PÖLTL – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 129,9 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1974 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: C

Bij Erlangen

Villa op droomlocatie in Rathsberg

D

eze gemoderniseerde villa maakt indruk door haar royale i­ ndeling. Vanuit de inkomhal met galerij komt de bewoner in het woon­ gedeelte met haard. De eersteklas ingerichte keuken heeft rechtstreeks toegang tot het terras. Een bureel, een atelier en een gastenkamer met badkamer-en-suite bevinden zich ook op het gelijkvloers. Boven liggen de masterbedroom met dressing, balkon en wellnessbad, plus een

DUITSLAND, BEIEREN VERKOOPPRIJS EUR 1,875 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 470 m2  TERREIN CA. 3.246 m2  E&V ID W-022FHY  CONTACT ERLANGEN (DE) EV REAL ESTATE GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 9131 974 78 40 E-MAIL ERLANGEN@ENGELVOELKERS.COM

gasten- en twee kinderslaapkamers, elk met badkamer met douche. In het souterrain bevinden zich het wellnessgedeelte en het zwembad met toegang tot het atrium. Andere gebruiksruimtes zijn een bibliotheek, een hobbykelder, een bijkeuken en techniekruimte en een wijnkelder met perfecte temperatuur. Het parkachtige terrein op het zuiden biedt natuurschoon met veel privacy en hoge recreatieve waarde.

189


MAKELAAR – FOTO’S: CHRISTINE DEMPF – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/ HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 105,7 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1981 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

München

DUITSLAND, BEIEREN VERKOOPPRIJS  EUR 3,69 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 415 m2  TERREIN CA. 1.465 m2  E&V ID W-02BSEB  CONTACT  MÜNCHEN-WALDTRUDERING (DE)

Prachtige grote villa in landhuisstijl

E&V MÜNCHEN-SÜDOST IMMOBILIEN GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 89 420 79 90 E-MAIL  MUENCHENWALDTRUDERING@ENGELVOELKERS.COM

bsolute privacy biedt deze ruime villa in Waldtrudering, direct aan het bos. De zeer fraai aangelegde tuin grenst pal aan het ­aangrenzende bos. De villa is gebouwd met hoogwaardige materialen – zoals oud hout op de bovenverdieping en Hollandse klinkervloeren in de extra hoge inkom­hal – en beschikt over zes slaapkamers inclusief master­ bedroom met dressing en vier badkamers. Een groot wellnessgedeelte

met v­ erwarmd zwembad en sauna maakt deze villa compleet. Er is zowel aan een kangoeroe­woning gedacht als aan een r­ epresentatieve woon-eet­ kamer met open keuken en tegelkachel. De garage voor twee auto’s met rechtstreekse toegang tot de woning, een nieuwe moderne inbouwkeuken, talrijke inbouwkasten, zonnige terrassen en balkons zijn slechts enkele hoogtepunten van de villa.

A

190


MAKELAAR – FOTO’S: CHRISTINE DEMPF – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/ TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 79,9 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS/ZONNE-ENERGIE MET PANELEN – BOUWJAAR: 1968

Bij München

DUITSLAND, BEIEREN VERKOOPPRIJS EUR 3,75 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 439 m2  TERREIN CA. 1.806 m2  E&V ID W-02ASZP  CONTACT  MÜNCHEN-WALDTRUDERING (DE)

Representatieve luxevilla op toplocatie van Baldham

E&V MÜNCHEN-SÜDOST IMMOBILIEN GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 89 420 79 90 E-MAIL  MUENCHENWALDTRUDERING@ENGELVOELKERS.COM

n Baldham – het Grünwald van het oosten van München – staat deze zonnige villa in Bauhausstijl, ingebed tussen oude bomen. De kern­renovatie vond in 2000 plaats en in de afgelopen jaren werden doorlopend moderniseringen doorgevoerd. Hier heerst een optimale symbiose tussen wonen en werken. De lichtovergoten, ruime kamers bieden uitzicht op de fraai aangelegde parkachtige tuin. Door de grote

glazen pui gaat het royale keuken-eetgedeelte met open haard vloeiend over in het terras op het zuiden en de tuin. De ca. 65 m² grote woon­ kamer bevindt zich in de zuidoostvleugel van de strakke villa. Zes slaapkamers, vier badkamers, een fitnessruimte, een sauna en een feestruimte ronden het aanbod af. In de heerlijke, ruime tuin staat een kas en bevinden zich drie garages voor een voertuig.

I

191


MAKELAAR – FOTO’S: JÖRG FARIN – ENERGIELABEL: ENERGIEBEHOEFTECERTIFICAAT/ TOTALE ENERGIEBEHOEFTE 128 kWh/m2a – ENERGIEBRON: GAS – BOUWJAAR: 1912 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: D

München

DUITSLAND, BEIEREN VERKOOPPRIJS  EUR 1,2 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 148 m2  AANTAL KAMERS 4  E&V ID W-02CVOZ  CONTACT  MÜNCHNER WESTEN (DE) EUV MÜNCHNER WESTEN GMBH LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 89 18 90 80 60 E-MAIL MUENCHNERWESTEN@ENGELVOELKERS.COM

eze maisonnette-zolderwoning met vier kamers bevindt zich op de bel-etage van een historisch jugendstilpaleis uit 1912, dat in 2014 hoogwaardig en smaakvol gerestaureerd werd. De uitzonderlijke ­hoogte van de ruimtes tot wel 5 m in de woon-eetkamer, het eiken­houten parket met vloerverwarming en een eersteklas inbouwkeuken met merk­apparatuur vormen een representatieve leefomgeving. De ruimtes

bestaan uit een ideaal verdeeld woon-eetgedeelte met open k ­ euken, drie slaapkamers, twee badkamers plus een inkom met g ­ arderobe. Hierbij komt een loggia die aan de rustige tuinkant ligt en een stads uitzicht over München biedt. Opvallend is de centrale en tegelijk gezins­v riendelijke ligging in de buurt van het Nymphenburger Schlosspark. De inkom van het gebouw heeft visgraatparket en een glazen lift.

Exclusieve en moderne zolderwoning

D

192


MAKELAAR – ENERGIELABEL: ENERGIEVERBRUIKCERTIFICAAT/HET TOTALE ENERGIEVERBRUIK 49,7 kWh/m2a – ENERGIEBRON: OLIE – BOUWJAAR: 1990 – ENERGIE-EFFICIËNTIEKLASSE: A

Bij Oberstdorf

Compositie van natuur en wooncultuur

E

en harmonieuze compositie van natuur en wooncultuur vormt deze representatieve woning met bouwjaar 1990. Midden in sappige weiden ligt deze oase op een zonnige locatie met uitzicht. Via de eigen oprijlaan is het ruime, idyllische binnenhof met zeven carport- en garageplaatsen bereikbaar. Meteen al de eerste blik op het met hout beklede kleinood doet de g­ ezelligheid van de binnenruimtes vermoeden.

DUITSLAND, BEIEREN VERKOOPPRIJS  EUR 1,95 MLN.  WOONOPPERVLAKTE CA. 591 m2  TERREIN CA. 7.361 m2  E&V ID W-02CMP6  CONTACT KEMPTEN (DE) EV KEMPTEN GMBH & CO. KG LICENTIEPARTNER VAN ENGEL & VÖLKERS RESIDENTIAL GMBH  TEL. +49 831 960 79 00 E-MAIL KEMPTEN@ENGELVOELKERS.COM

De hoog­waardige inrichting met oude houten lambriseringen, parket­ vloeren en natuursteenbeslag maakt de woning tot iets heel bijzonders. Op welk moment van de dag en in welke stemming dan ook is het heerlijke bergpanorama te bewonderen vanaf de balkons, het terras, vanuit de tuin of zelfs vanaf de gezellige hoekbank. En na zonsondergang is er de bar of de open haard voor een aantal gezellige uurtjes.

193


READY FOR DIGITA LIZATION?

We are Specialists in Media Management and Branded Content with innovative and interactive Technologies SERVICES – CL ASSIC Global Media Planning & Buying SERVICES – NEW TECH Augmented Reality | Virtual Reality | Hologram Technology enables Opportunity – Creativity creates Value

w w w.afin.tv | studio@afin.tv


FOTO: STEVE HERUD

CLOSE UP

OFFICES BOOKS ADDRESSES PERSONAL

Modern en toch behaaglijk: restaurant Izakaya in het Sir Nikolai Hotel is de wereldse huiskamer van Hamburg.


CLOSE UP OFFICES

De lobby van Sir Adam in Amsterdam is vooral ’s nachts een hotspot. Het hotel met uitzicht op de haven werd in 2016 geopend.

196


FOTO: STEVE HERUD

Yes, Sir! Het een na het ander werd de laatste vijf jaar geopend. In Amsterdam, Hamburg, Berlijn en Ibiza en nu komt Barcelona erbij: de Ăźberhippe Sir Hotels zijn een magneet voor creatives van over de hele wereld. Met coole restaurants, hedendaags design en internationale flair. Elk van de gebouwen vertelt zijn eigen geschiedenis. TEKST: Martin Tschechne


CLOSE UP OFFICES

1

5

2

3

1 De nieuwe hotspot van Ibiza – restaurant Izakaya bij het Sir Joan-hotel. Tot twee uur ’s nachts zijn hier Japanse kostelijkheden met Zuid-Amerikaanse invloeden te verkrijgen 2 Slaapkamer met vrijstaande badkuip in het Sir Savigny, een gebouw uit de negentiende eeuw in Berlijn-Charlottenburg 3 Met uitzicht op het oude centrum en de jachthaven wachten in het Sir Joan op Ibiza 38 kamers en suites, elk met balkon 4 + 5 Het Sir Adam in Amsterdam is bijzonder geliefd in de muziekscene 6 + 7 Met het Sir Albert in Amsterdam begon de successtory van de keten: ’t eerste Sir-hotel is in een voormalige ­diamantfabriek ingetrokken 8 De beschilderde gevel van de binnenplaats van het Sir Savigny in Berlijn.

4

‘Het gaat hier om een proces. Om een evolutie. Het merk ontwikkelt zich met elk nieuw gebouw weer verder’ LIRAN WIZMAN

6

7

8


K

om eens mee, zegt de gastheer.  U

moet elk succes verzekeren kon, op een denkfout opmerkzaam: we ­hebben echt een keer een van onze k ­ amers zien! het hier over een proces, zegt hij, over een evolutie. De identiteit van Hij springt op van zijn stoel boven het het merk ontwikkelt zich met elk nieuw gebouw verder. De esthetiek water van de Hamburgse Nikolaifleet, ­ wordt ook door de locaties beïnvloedt, tot aan de lokale producten in de minibar en boeken van plaatselijke schrijvers op de plank. Elk h ­ otel rent door de donker betimmerde doch uit­gestrekte open bar – waar net d ­ rankjes biedt sinds kort negen speciale tours aan, Sir Explore. Zo kun je bijvoor een ­party met driehonderd gasten voorbeeld het nachtleven ontdekken met locals. klaar­gezet worden – en is al in de lift. Begonnen is Wizman als jurist. Hij was advocaat, aan het werk in ­Boven op de derde etage opent hij een zijn geboortestad Tel Aviv, maar al snel ging de dagelijkse sleur hem deur. Maar wacht eens, hier logeert toch vervelen. Dan liever business, in het bijzonder onroerend goed. Hij ­iemand? Maakt niet uit, lacht Liran Wizman, de bedenker van en bemiddelde en adviseerde, veranderde al snel van kant en ging in de onder­nemer achter de jonge Sir-keten: dat zijn mijn spullen. Had hij handel, werd partner. En hij werd groot. Tot er op een dag in 2006 een niet eigenlijk de v­ erwachtingen van de hotelkamers getemperd? Niet hotel in Amsterdam te krijgen was, helemaal niet duur, zegt hij: een net nog een concept uitgelegd, waarbij de lobby en lounge, de r­ uimtes klein gebouw voor toeristen met bescheiden budget, een bed voor 50 euro per nacht, alles bij elkaar voor drie miljoen. Daarvoor heb je geen voor een v­ ergadering of een luxueus diner weliswaar alle f­ aciliteiten bieden – maar waarbij de kamers iets, nou ja, terug­ houdender consortium van vijf of zes investeerders nodig die je coördineren moet. ­aan­gekleed zouden zijn? Vandaar! Hout, n dus sloeg Wizman toe. En zo ­marmer, ­hoogpolig tapijt, de kamer ruim ontwikkelde hij zijn merknaam, ­ bemeten, jonge kunst aan de m ­ ­ uren. ­een­­­­voudig­weg, omdat hij de Hier een ­k unstenares uit Hamburg, legt ­juiste ­conclusie trok uit wat hij zo vaak ­Wizman uit, daar een nog onbekend ­talent ­gezien had: aardige, aangename gebouuit ­A msterdam. Een ­omvangrijke design­ wen m ­ idden in de stad, maar ’s morgens badkuip staat vrij in de ruimte, al het ­sluiten de gasten hun k ­ amers af en gaan ze hun gang. Waarom, vroeg hij zich af, ­andere is zo terughoudend, d ­ iscreet en comfortabel, als bereisde ­gasten in een zeer zou zo’n hotel niet ook voor de mensen ter elegant hotel verwachten m ­ ogen. W ­ izman plekke een a­ angename gastheer zijn? lijkt het effect te kennen. Hij straalt: weer Wie zich een toen net dertigjarige ­manager voorstelt die maar doorging met heeft hij een scepticus o ­ vertuigd van zijn idee. Dat kan hij: verwachtingen wekken oprichten, die denkt waarschijnlijk niet dat en er dan nog een tandje overheen gaan. er nog steeds ruimte is voor v­ erbetering. Daarin is hij professional. Liran Wizman ging echter echt los – et 42 jaar oud is hij nu.  Stoer en want nu kwam er een nieuwe passie in het spel: die voor kunst en mode, voor desterk, baard en stoppels, jeans en sign en een keuken die eens verder keek T-shirt slim nonchalant, w ­itte dan de neus van de kok lang was. Wizsneakers en een zeer slank ­ ­ gesneden ­jasje. Zo ziet iemand er dus uit die onder­ man ­reisde en sloot nieuwe allianties, nemingen als Grand City Hotels en wisselde van gedachten met architecten ­Europe ­Hotels Private Collection op­gericht en designers, sprak met fusionkoks van en geleid heeft, die meer dan 120 hotels in Tokio tot Los Angeles en maakte het tot heel Europa managet en ­eigenaar is van z’n gewoonte om in elke plaats die hij meer dan vijftig hotels over de hele ­wereld. bezocht eerst de modewinkels en galeIemand die vastgoed koopt, ­ bestaande ries af te lopen. Liran Wizman (42) heeft wereldwijd meer dan ­huizen of kantoren, alsof hij ­Monopoly Hij probeerde uit, ­combineerde en bun­vijftig hotels, het ene nog cooler dan het andere. delde zijn ideeën tot ­merken  – perfect gespeelt, die ze aan andere exploitanten Toch vindt hij altijd tijd voor zijn drie kinderen. overlaat om uit te baten of er zelf n ­ ieuwe leide ­restaurants als het Izakaya of The ­hotels uit ontwikkelt, ze een frisse, aantrekkelijke identiteit geeft en ­Butcher in telkens v­ erschillende steden, hotels als Sir of het minder ze tot k ­ etens smeedt. Gisteren was hij nog in Wenen, vandaag is er luxe Max Brown, waarvan het Berlijnse restaurant Benedict aan de een r­ eceptie en party in Hamburg en morgen, als de barkeepers de Ku’damm 24 uur per dag ontbijt serveert, Texaans, Koreaans of Is­laatste glazen nog aan het spoelen zijn, op naar Barcelona. Het Sir raëlisch. Voor het geval ­Wizman dat hotel toevallig inspecteert en ­Nikolai in Hamburg is nummer vier in een reeks van binnenkort daar ­zoiets als h ­ eimwee krijgt. Zelf is hij blijven hangen in Amsterzes Sir-­hotels. Het werd een jaar geleden geopend met het Japans-­ dam, zijn vrouw is ­Nederlands. Hun drie kinderen van elf, negen en drie jaar, zien hun v­ ader vaker dan je zou verwachten van een inter­ Peruviaanse r­estaurant Izakaya. Daarna volgden Sir Joan op Ibiza en, helemaal nieuw, het Omm in Barcelona, een modern vijfsterren­ nationale ­manager. Omdat hij daar waarde aan hecht. Zijn medewerhotel dat nu ook een Sir worden moet. De kamers kosten 285 euro kers ­hebben ­minder vaak het ­genoegen. Zij mogen zijn kantoor als per nacht, het m ­ iddenveld van de Sir-prijsklasse. Maar hoe werkt dat? ­vergaderruimte ­gebruiken, heeft hij hun aangeboden. Hij is er toch bijna nooit. Een hotelvakschool? Heeft hij nooit op gezeten. Wat je noHet gebouw aan de kloppende Passeig de Gràcia in Barcelona en dat in Hamburg – een verbouwd, vroeger braaf kantoorgebouw in een dig hebt, dat leer je ook zo wel, gewoon, in de praktijk. Een neus voor straat die ­weliswaar op steenworp afstand ligt van het oude centrum, ­design? O ­ ntwikkelt zich vanzelf, als je er plezier in hebt. Het nieuwde H ­ afenCity en het nieuwe gebouw van de Elbphilharmonie, maar ste ­project is de X-Bank, een w ­ inkel van zeven­honderd vierkante metoch op iemand gewacht lijkt te hebben die ’m, zeg maar, wakker kust. ter voor N ­ ederlandse kunst, mode en jong design, recht tegenover Liran Wizman is een prins. En wie probeert zijn zo verschillende Wizmans hotel W Amsterdam (dat zich achter het Paleis op de Dam Sir-hotels – er zijn er nog twee in Amsterdam en een in Berlijn – o­ nder bevindt). Gasten vinden het geweldig. Misschien binnenkort ook in één noemer te brengen, die maakt hij met een lachje, dat tot nu toe nog Berlijn, Hamburg of Barcelona te zien.

E

FOTO’S: STEVE HERUD (5), EWOUT HUIBERS (2), AMIT GERON (1)

N

www.gg-magazine.com

199


CLOSE UP

MICHAEL POLIZA omschrijving van uw beroep? In

plaats van accommodaties en ­belevenissen aan elkaar te rijgen, bouw ik een spanningsboog op. Een geslaagde reis functioneert als een goed geschreven roman: ze heeft een ziel, volgt een dramaturgie en biedt onvoorziene w ­ endingen. We verklappen maar een deel van het programma, omdat we een gast ­v­errassen willen. Het kan dus zijn dat u nietsvermoedend voor ­zonsopgang naar een open plek in het bos gevoerd wordt, waar een heteluchtballon klaarstaat. Uren later landt de ballon in de verlaten ­savanne. Daar wacht een luxueus gedekte ontbijttafel op u. Zulke wow­ ervaringen zijn het DNA van onze reizen. Wat hebt u geleerd over uw klanten?  Het is belangrijk de gast uit zijn comfortzone te halen – maar niet te ver en niet te lang. Een voorbeeld: de ene nacht kamperen gasten met slaapzak en tent op 2000 ­meter hoogte aan de rand van een actieve vulkaan met uitzicht op rood­ gloeiende, blubberende lava en gifgeel zwavelgesteente. Na deze blik in de hel ­ overnachten zij de volgende dag in een high end-lodge met ­boxspringbedden en een luxespa.

ouders lag in de buurt van de filmproducent Studio Hamburg. ­Onder de gasten waren daarom veel producenten en regisseurs. Een van deze heren had een oogje op mijn zus laten vallen en dacht dat de weg tot haar hart via haar kleine broertje liep. Daarom bood hij mij een rol aan als figurant. U hebt in bijna tachtig films gespeeld. Waarom bent u geen acteur

Toen ik op m’n zeventiende de jonge Walter ­Kempowksi speelde in het televisiefeuilleton Tadellöser & Wolff, vond ik het een goed ­moment ermee op te houden. Het nababbelen wat anderen ­geschreven hadden in het draaiboek was op den duur niet vervullend. Ik verhuisde op m’n achttiende naar de Verenigde Staten, haalde een highschool­ diploma en ging informatica studeren in Oklahoma. Aansluitend ben ik in Hamburg een IT-­bedrijf begonnen dat al snel zeer succesvol werd.

­gebleven? 

Op een foto van toen staat u met een nerd met een bril die nu met een geschat vermogen van negentig miljard dollar de op een na ­rijkste mens op aarde is: Bill Gates.  Nu kun je deze foto in een zilveren l­ ijstje

op de schouw ­zetten om op te scheppen, maar eerlijk gezegd had de computer­branche in de jaren tachtig nul Zijn trekkingtours naar ­glamour. De naam Bill Gates zei alleen een paar de laatste ­berg­gorilla’s nog de moeite waard?  Ja, insiders iets. Hij vloog ­ onze naaste verwanten toen met een economy-­ ticket naar Duitsland om van zo dichtbij in de ogen te kijken is een bij­ voor ­Microsoft ­contacten na spirituele ­ ervaring. te leggen. Bij een van De luxueuste lodges voor deze ­ontmoetingen gorilla-­trekking biedt ­hebben we elkaar leren Rwanda. Je moet ­echter kennen. Op een keer weten dat het ­bekijken w ilden we ­ ­ samen de van ­ gorilla’s gelukkig computerbeurs ­Systems streng geregeld is. De in München ­ bezoeken, ­bezoeker heeft een uur maar konden geen ­hotelkamer meer krijgen. de tijd en geen minuut ­Uiteindelijk ­hebben we in langer. En de prijs is ­ Een herkenningspunt van IJsland is de bemoste berg Mælifell, een onherberg­zame een ­pension in een ­Beiers ­exorbitant. In ­Rwanda plaats omringd door gletsjerijs en lavazand. Na regen lijkt hij groen op te lichten. De weg omhoog is slechts zes weken vanaf midden juli begaanbaar. dorpje ­gelogeerd. Ik weet ligt hij op 1500 dollar per persoon, in ­Oeganda nog dat ik tijdens de rit op 700 dollar. Voor de voettocht naar de gorilla’s moet je ­t ussen de naar de beurs de kruimels van z’n jasje geveegd heb. ­t wintig minuten en drie uur rekenen – en dan hebben we het niet In 1996 verkocht u uw IT-firma, twee jaar later richtte u met onder­ over een wandeling over de ­Brabantse heide. Het regen­woud is nat nemer Hans-Joachim ­Flebbe de bioscoopketen Cinemaxx op. ­Waarom bent u ook weer met dit bedrijf gestopt?  Ik wilde iets op poten ­zetten en glibberig en het gaat bergopwaarts. Welke illusies hebben uw klanten over safari’s in Afrika?  Een safari is dat mijn hart ­happy maakt. Op z’n Engels gezegd: Bill went on to make geen slaapkuur. Je moet zo vroeg opstaan dat je bij zonsopgang in het more money, I ­followed my heart. Ik kocht een schip en reisde met een doelgebied bent. Daarom adviseer ik er aan het eind van de reis een achtkoppige ­bemanning in d ­ uizend dagen eenmaal rond de w ­ ereld. paar stranddagen achteraan te plakken om op te laden en te reflecteren. Ik had samen met het tijdschrift Stern bij sponsoren het ­nodige geld Vanaf welke leeftijd zijn safari’s een zinvolle ervaring voor kinderen?  ­ingezameld om de v ­ er­borgen p ­ aradijzen van de aarde te v­ erkennen. Kinderen moeten minstens acht jaar oud zijn. Enkele lodges bieden Het doel van de S ­ tarship M ­ illennium V ­ oyage was om de mensen programma’s aan waarmee ook vier- en vijfjarigen aan hun trekken ­duidelijk te maken hoe b ­ edreigd deze p ­ laatsen zijn. Aan het eind van komen. We kunnen daar meer over adviseren. deze driejarige reis verkocht ik het Starship aan H ­ ollywoodacteur Tegen welke wensen van klanten zegt u nee? Wij bieden geen Gene Hackman en ­vertrok ik naar ­K aapstad. Van daaruit onderzocht ­jachten aan. Bij ons moeten de dieren gewoon verder leven nadat we ik ­A frika en ­ontdekte ik mijn ­passie voor wildlife-fotografie. Ik was auto­didact, maar mijn foto’s baarden opzien vanwege hun kunst­ ze ­gevonden ­hebben. Waar komen uw klanten vandaan?  De ene helft uit Duitstalige landen zinnige invalshoeken. U hebt een dozijn fotoboeken gepubliceerd. Wat heeft u acht jaar en de andere uit Canada, Mexico, Australië en de Verenigde Staten. Tot uw cliënteel behoren miljardairs en filmsterren. Uit welk ­milieu ­geleden organisator van persoonlijke luxereizen doen worden?  Ik was komt u zelf?  Mijn ouders hadden een restaurant met bar in H ­ amburg, een paar maanden hoteldirecteur op North Island  ... die van zeven uur ’s avonds tot drie uur ’s nachts geopend was. ­Omdat ... een bij de Seychellen horend privé-eiland met overnachtings­ mijn ouders onstandvastige karakters waren, ben ik tot mijn ­acht­tiende prijzen van rond de 6000 euro.  Daar leerde ik de grote gastronoom negentien keer verhuisd. Stefan B ­ reuer kennen. Hij zei: “Ik heb een helikopter in Zwitserland Hoe werd u acteur toen u tien jaar oud was?  Het restaurant van mijn  Lees verder op blz. 202

200

www.gg-magazine.com

INTERVIEW: SVEN MICHAELSEN, FOTO: © MICHAEL POLIZA

Vervolg van blz. 63


S E T AR E H

ART IN TEXTILE

Königsallee 31 | 40212 Düsseldorf | Germany Fon +49.211.1 68 48 28 | info@setareh.eu www.setareh.eu

Paradiesgarten Teheran · Persien Qajar-Dynastie Um 1900 375 x 201 cm


CLOSE UP

MICHAEL POLIZA & AMANGIRI Vervolg van blz. 200

en een b ­ oerderij in Zuid-Afrika. Heb jij zin voor mij een helikopter­ trip van A ­ scona naar het Krugerpark te organiseren en de reis te ­begeleiden?” Ik zei ja en kon Breuer ervan overtuigen dat het mooier was van ­Hamburg naar Kaapstad te reizen. Iedereen sprak over onze helitrip van acht weken. Opeens waren er zo’n dertig g ­ eïnteresseerden die d ­ ezelfde reizen met me maken wilden. Uit een eigenzinnig idee ­­kwamen een passie en een beroep voort. Welke gebieden in Afrika moet je per se gezien hebben? Mijn lievelings­regio’s zijn het noorden van Kenia, het noorden van N ­ amibië en het noorden van Tanzania. Bij dit artikel staat onder meer een foto die u onlangs in Bolivië

nog steeds leuk voor verwende mensen het manusje-van-alles te zijn? Maandenlang gescheiden van uw levensgezel?  Het

komt aan op ­dosering. In 2015 was ik tien maanden onderweg. Dat was te veel. Toen ik op 21 december thuiskwam ben ik op de bank gaan zitten en heb drie dagen voor me uit gestaard. Overload! Het is mijn job om ­gasten de hele dag door happy te maken. Ik leef dan hun leven, niet het mijne. Als de laatste gast naar bed gegaan is, bereid ik de ­volgende dag voor. Dat kan je uitputten. aan angst voor de toekomst. Voordat de ­meeste ­ ensen een deur achter zich sluiten, moet er al een andere open zijn. m Ik ben iemand die de deur dichtdoet en dan eens kijkt welke nieuwe deuren er opengaan.

INTERVIEW: SVEN MICHAELSEN

klanten ­ illen de mooiste plekken op aarde zien, maar die veranderen. Waar w het gisteren nog idyllisch was, staat vandaag een vakantieresort met aquapark. Bolivië biedt natuurparadijzen die bij ons nog nauwelijks iemand kent. Wie was uw extravagantste klant?  Een jonge Rus, die met vijf luchtvaartuigen aankwam. Voor de vlucht van Moskou naar Botswana ­gebruikte hij zijn gulfstream-jet, voor de vlucht van kamp naar kamp een groter propellervliegtuig, voor korte trips een helikopter. En daar kwamen twee propellermachines bij. Met de een werden de bands

Als u het eens van een afstandje bekijkt: vindt u het na acht jaar

‘via ferrata’ inclusief hangbrug, daarna hydrotherapie, ­T haise en ­k lankschalenmassage – rond de 1.500 dollar. Als troost is de ­minibar gratis. Maar: wie hier naartoe is gereisd, moet niet al te veel r­ ekenen. Waarom het veel meer gaat, zijn “transformatieve e­ rvaringen”, zegt ­Julien Surget, de manager van het hotel. “Onze gasten willen de ­omgeving onderzoeken.” En daar doet het Amangiri niet ­moeilijk over: voor yoga bij volle maan of zonsopgang, wanneer het nog ­specialer zijn moet, kun je ook met de helikopter opstijgen vanaf de h ­ elihaven van het hotel: op een hoogte van zo’n driehonderd meter boven Lake ­Powell leg je dan je matje neer, gegarandeerd ongestoord. Een romantisch ­ ­ diner? Dat laat je gewoon heel egelijk met het Amangiri begon ­Henkel met ­privé aan het ­zogenaamde Sunset-Trail ­serveren ervaren klimmer Mike Friedman de fi ­ rma – het p ­ ersoneel sleept van tevoren de stoelen Adventure Partners.  Hun berg­gidsen en spijzen de berg op. Wie interesse heeft in ­wetenschap, mag paleontologen helpen bij het brengen gasten naar de laatste ­ onbekende opgraven van dinosauriërs. Daarvan zijn er hier ­hoeken in de woestijn. En ook de hoogte in. Op een paar minuten van het ­hotel beginnen in de omgeving zo veel als bijna nergens anders, tours voor de ultieme adrenaline­kick: je kunt aldoor worden nieuwe soorten ontdekt. Perfecte oase met groot privézwembad er v­ ersteende zandduinen ­beklimmen en door En dan is er nog een speciaal aanbod voor en buitenbed om ’s nachts naar nauwe ravijnen kruipen die wind en w ­ ater daar ­kinderen: kookcurssen, yoga, tripjes door de de sterren te kijken: de Amangiri-suite. gevormd hebben toen daar in de o ­ ertijd een woestijn. Kinderen vanaf zes jaar kunnen een ­oceaan tekeerging. Hiervoor ­hebben de twee ondernemers-­avonturiers mini-‘via ferrata’ beklimmen, vijftien ­meter steil de rotsen op. Plus zo’n zes ‘via ferratas’ gebouwd, wat zo veel betekent als ‘­ijzeren ­straten’. vier ­verschillende hang­­­­­bruggen waarover de kleine berg­beklimmertjes Italianen hebben dit in de Eerste ­Wereldoorlog ­bedacht: metalen balanceren mogen, natuurlijk hebben de trotse o ­ uders de camera in ­treden zijn stabiel in de ­rotsen ­verankerd, evenals staaldraad, waar- de aanslag. En: een verrassend echt uitziend ­sauriërskelet dat met aan je je zekert met karabijn­haken. “Wij s­ tellen mensen die zich nog ­k leine schepjes een beetje vrijgemaakt mag worden; het ­hotel heeft van nooit in een verticale o ­ mgeving b ­ ewogen hebben, in de gelegenheid ­gekleurd gips een een-op-een-model van een echt skelet l­aten gieten. de weg naar boven te m ­ aken”, zegt C ­ hristian Seamans, die de bergHet lijkt eerst moeilijk voor te stellen dat in het Amangiri, dit ­r ustige gidsen coördineert en alle ‘via ­ferratas’ bedacht heeft, stap voor stap. en exclusieve oord, kinderen en baby’s niet alleen geduld worden, maar “Veel van onze gasten hebben nooit ­durven d ­ romen zo’n klim onder zelfs gewenst zijn. Maar dat is een groeiende markt. Gasten met geld de knie te krijgen. Ze b ­ eginnen met zich af te vragen: als me dat lukt, worden jonger, vele komen uit Los Angeles of Silicon Valley. Vaak wat is er dan verder nog in het leven?” Het instapmodel is de Hoodoo zijn het ook grootouders die met hun kleinkinderen komen, vooral op Via Ferrata, waar aan het eind nog een u ­ itdaging wacht: een hangbrug feestdagen en in de zomer. Het hoogseizoen loopt in het ­A mangiri van maar 45 centimer breed over een 180 meter diep ravijn. Aan beide van maart tot november, dan is het volgeboekt ondanks ­temperaturen zijden een paar staal­draden, v­ erder niets dan vrij zicht in de afgrond; tot 45 graden. Angst voor schreeuwende kinderen die andere gasten vooral met wind schommelt hij b ­ ehoorlijk. Hier stonden topmanagers ­z­ouden afschrikken, heeft hij niet, zegt hotelmanager Surget, tot nu van angst te trillen op hun benen. toe waren er nooit problemen: “Onze gasten zijn slimme reizigers, Het hotel biedt complete dagpakketten aan, zoals Desert Fire: yoga, die weten wanneer ze er met hun kinderen op uit moeten trekken.”

TEXTE : STEFFI KAMMERER; PHOTO : © AMAN

­genomen hebt. Wat was het motief voor deze reis? Mijn

i­ ngevlogen die voor het entertainment ’s avonds zorgen en de andere vervoerde bagage. Kan het bij u ook goedkoop?  Nee, maar wel betaalbaar. Een gezin van vier was onlangs tien dagen met ons in Namibië. We zijn op een prijs van onder de 5000 euro per persoon uitgekomen. Hoeveel reizen begeleidt u zelf?  We organiseren bijna zestig reizen per jaar en bij acht tot tien ben ik erbij.

Wat is de fundamentele ervaring van uw leven, als u er een zou m ­ oeten kiezen?  Gebrek

Vervolg van blz. 69

uit de ­rotsen gehakt is. Daarvoor ­waren drie ­architecten ­verantwoordelijk, van wie Rick Joy uit Tuscon leidend was. Voor het i­ nterieur van het hotel t­ ekende de g ­ erenommeerde a­ rchitect ­A nnabelle Selldorf, een oude vriendin van de Henkels, in Keulen g ­ eboren, maar al dertig jaar gevestigd in New York met een bureau van inmiddels ­zeventig man. Zij heeft er ook een vrijstaande villa gebouwd, boven het hotel. Hier kunnen gasten v­ erblijven die echt door niemand g ­ ezien willen worden. Ooit zullen er nog meer villa’s bijkomen, maar daar is geen haast mee, zegt Henkel. “We staan niet o ­ nder druk. Dat moet organisch groeien.”

T

202

www.gg-magazine.com


Play Play without without Limits. Limits. Feel Feel the the exhilaration. exhilaration.

www.seabob.com www.seabob.com


GG PROMOTION

Kitzbühel Lodges’

Exquisite Privacy. Welcome To Austria’s First And Only Private Members Club Of Its Kind

M

ore privacy and more exclusivity  are hard to imagine! Here, you may celebrate your very special private moments: Nestled between the Wilder Kaiser mountain range, the Kitzbüheler Horn and the legendary Hahnenkamm, are the fabulous Kitzbühel Lodges. We discreetly care for your daily needs so that you may spend all your quality time with your loved ones. On the penthouse floor of the Kitzbühel Country Club (www.kitzbuehel.cc) you will find 7 modern penthouse suites in alpine style,

204

special lounge as well as 200 m² of panoramic terrace with a royal view of the Wilder Kaiser mountain range. This whole floor may also be viewed as perfect total solution. Your “good fairy” will contact you prior to your arrival to discuss all details such as limousine services, restaurant reservations or any other services desired. All information coming from you is valuable to us in order to prepare for your enjoyable stay. We are looking forward to your visit!


Kitzbühel Lodges’  Kitzbühel Country Club GmbH Kitzbüheler Straße 53 6370 Reith, Kitzbühel AUSTRIA Phone: +43 5356 64 66 44 30 E-Mail: info@kitzbuehel-lodge.cc www.kitzbuehel-lodge.cc

205


CLOSE UP BOOKS

Hamptons Gardens Jack deLashmet, Assouline, ca. € 130

De Hamptons zijn niet alleen bekend om de fraaie huizen en ­interieurs, maar net zo goed om fantastisch Amerikaans tuin­ design. Op 268 pagina’s voert de gerenommeerde landschaps­ architect Jack deLashmet u door een veelvoud aan indrukwekkende tuinen: van over de top tot minimalistisch en duurzaam. Veel van de tuinen zijn bedacht door coryfeeën uit de branche als Russell Page, Edwina von Gal en Miranda Brooks.

Danakil

Ulrike Crespo, Kehrer Verlag, ca. € 44

Een van de extreemste geothermische gebieden van onze aarde is de vulkanische krater Dallol in het noordoosten van Ethiopië. In 2017 reist Ulrike Crespo naar deze moeilijk bereikbare ­woestenij, die tot de Danakil-laagte behoort. Dankzij deze fotografe kunnen we op 184 pagina’s zelden bekeken landschappen bewonderen, die op miraculeuze wijze schitteren in de opwindendste kleuren. Een foto­ boek over zwavelgaten, zoutmeren en kamelenkaravanen – ­heerlijk.

Azië en Oceanië Reuel Golden, Taschen, ca. € 50

Een tijdsdocument van vreemde culturen, archeologische vondsten en natuurschatten. Met meer dan 250 beelden uit de archieven van het tijdschrift National Geographic laat dit boek de fascinerende ­wereld van Azië en Oceanië zien. De foto’s van ­Steve McCurry, Jodi Cobb en Frans Lanting ontvoeren ons van Nieuw-Guinea via de Marshalleilanden naar Siberië.

SANI

Sani Resort, teNeues, ca. € 50

Eindeloze gouden stranden, azuurblauw water, geurende pijnboom­ bossen – zo ziet de omgeving van het Griekse vijfsterren eco-­resort Sani eruit. Op vierhonderd hectare in de Egeïsche Zee s­ melten luxe en duurzaamheid samen en maken op deze manier van dit familie­ bedrijf op het halfeiland Chalkidiki een droombestemming. 128 pagina’s heerlijke voorpret.

LEESTIP

Living On Water Phaidon, ca. € 40

Architectuur en water, dat is altijd al de perfecte combinatie ­geweest. Of het nu om een strak modern gebouw of dromerig huis gaat, de 55 woningen in dit boek mogen er zijn. Ze liggen perfect aan of zelfs op zeeën, meren of rivieren en prachtig in het land­ schap ingebed. Sommige weerspiegelen zich in het water, bij ­anderen is het uitzicht de magie. Een boek om bij te hunkeren.

The Great Outdoors Markus Sämmer, Gestalten, ca. € 39

Wie houdt van buiten sporten en vakantie, maar liever niet afziet van goed eten, die zou eens een blik in dit boek moeten werpen. Kok Markus Sämmer, hartstochtelijk surfer en bergbeklimmer, heeft in totaal 120 recepten zelf uitgeprobeerd en opgeschreven. Ontbijt of diner, van de grill of het campingfornuisje, warm of koud – alles zit erbij, inclusief behulpzame tips en tricks. Dus, hup, naar buiten en aan de slag!

206

www.gg-magazine.com

TEKST: FRIDA CRUZ, FOTO’S: FREDERIK ROIJÉ © 2017 (1), ©STEFFEN SCHULTE LIPPERN (1), © TRENT BEL (PAGE 128) (1), © SANI - A NATURALLY DAZZLING RESORT, PUBLISHED BY TENEUES, WWW.TENEUES.COM, © SANI RESORT, WWW.SANIRESORT.GR, PHOTO © MARINA VERNICOS. ALL RIGHTS RESERVED (2), GEORGICA GARDENS_HAMPTONS GARDENS_P216-217 (1), © ULRIKE CRESPO (1)

Voor boekenplank Storylines vertaalt de internationale designstudio ­Frederik Roijé literaire verhaallijnen in stijlvol interieurdesign. Vanaf € 200.


TRABANT

Design: Joachim Manz Born in 1957 Joachim Manz, studied philosophy and not art. In the 80s he trained with a stone sculptor. He has been working as a sculptor since 1987 – one of a very few who work with fine concrete. He is known for his sculptures and murals in public spaces. For several years now he has been creating objects that can not only be beheld but also used: for example lamps.


CLOSE UP ADDRESSES

WELCOME

EDITOR’S LETTER  pagina 10 THE MARK, www.themarkhotel.com

PLAYGROUND TRAVEL  pagina 20

CAVALOS NA AREIA, www.cavalosnaareia.com SAL, www.restaurantesal.pt SUBLIME COMPORTA, www.sublimecomporta.pt ASSOULINE, www.assouline.com

ART & DESIGN  pagina 26 CLAIRE CHAMBLESS, www.clairechambless.com DESIGN MILK, www.design-milk.com HORGENGLARUS, www.horgenglarus.ch KONSTANTIN KOFTA, www.koftastudio.com MAUDE, www.getmaude.com NUI STUDIO, www.nui-studio.com STEPHAN HÜRLEMANN, www.huerlemann.com

INTERVIEW  pagina 28 THE BUCKET LIST FACILITATOR, www.once-in-a-lifetime.com

WOMAN  pagina 30 ALEXANDER LERVIK, www.lervik.se ANYA HINDMARCH, www.anyahindmarch.com CHOPARD, www.chopard.de GUBI, shop.gubi.com HAGHNAZARI, www.haghnazariteppiche.com IOSIS, www.yvesdelorme.com LUMAS, www.lumas.de PAUL SMITH, www.paulsmith.com TAMARA COMOLLI, www.tamaracomolli.com THE LINE, www.theline.com YANKO DESIGN, www.yankodesign.com

WAT IS DAT? Het ziet eruit als een mixer of speelgoed. Maar Craft System is een lamp, ontworpen door UM Project in New York, prijs op aanvraag.

MAN  pagina 32 CERRUTI, www.cerruti.com CITY FURNITURE, www.city-furniture.be DESIARY, www.desiary.de DOROTHYLAB, www.dorothylab.com GIULIO IACCHETTI, www.giulioiacchetti.com HEAD, www.head-accessories.com JONATHAN ADLER, www.jonathanadler.com MR PORTER, www.mrporter.com TÊTE DE BOIS, www.tetedebois.it WISE, www.wisemenscare.com

LOOK  pagina 34 BIG HIT ENTERTAINMENT, bts.ibighit.com DUMONT, www.dumont-buchverlag.de HAKUTSURU, www.sakeone.com HASHIKURA MATSUKAN, www.matsukan.com KAKAO FRIENDS, www.kakaofriends.com KIMMIDOLL, www.kimmidoll.com NANOBLOCK, www.nanoblockus.com NENDO, www.nendo.jp PORRO, www.porro.com SOCKS PLACE, socks.place THE BRELLI, www.thebrelli.com THE FACE SHOP, www.thefaceshop.ca TIME & STYLE, online.timeandstyle.com

AT HOME

THE MARK  pagina 38 THE MARK, www.themarkhotel.com

NORTH ISLAND  pagina 48 MAIA LUXURY RESORT & SPA, www.maia.com.sc NORTH ISLAND, www.north-island.com MASON’S TRAVEL, www.masonstravel.com TURKISH AIRLINES, www.turkishairlines.com WILDERNESS SAFARIS, www.wilderness-safaris.com ZIL AIR, www.zilair.com

MICHAEL POLIZA   pagina 54 MICHAEL POLIZA PRIVATE TRAVEL, www.michaelpolizatravel.com

AMANGIRI  pagina 64 AMANGIRI, www.aman.com

CLOSE UP

OFFICES  pagina 196 IZAKAYA, www.izakaya-restaurant.com SIR HOTELS, www.sirhotels.com

BOOKS  pagina 206 ASSOULINE, www.assouline.com FREDERIK ROIJÉ, www.roije.com GESTALTEN, gestalten.com KEHRER VERLAG, www.kehrerverlag.com PHAIDON, www.phaidon.com TASCHEN, www.taschen.com TENEUES, www.teneues-buecher.de

JUST SMILE Sleutel­hanger Chubby Wink Charm van ­nappa zorgt voor de juiste stemming. Anya Hindmarch, circa € 105.

PERSONAL  pagina 210 COOLE GOLF Superonda Special is een extra editie van de Archizoom-cultsofa. Poltronova, p.o.a.

KOSMOS, www.thekosmos.co.kr

Vervolg van blz. 47 ­fascinerend

design. Ik wilde Europese flair. En een bar en restaurant met een kaart van kaviaar tot pizza. Zijn uw zonen Alexi en Olivier er geïnteresseerd in om bij u in de zaak te ­treden?  Ja. Een van de twee werkt al bij mij, hij heeft onlangs een Herzog & de Meuron-bouw in downtown beëindigd en begeleidt me nu bij alle ­strategische meetings die over The Mark gaan. Met uw recentste woonproject, het spectactulaire gebouw van zestig ­verdiepingen van Herzog & de Meuron, 56 Leonard, vierde u ook een groot

verkochten in maar zes maanden woningen voor een m ­ iljard De illustraties van Jeandollar! Ik weet niet of dat in New York ooit ­eerder Philippe Delhomme zijn voor­ gekomen is. Maar vergeet niet: dat was onderdeel van de merk­ identiteit van The Mark. mijn tweede poging! Mijn verkoopkantoor voor deze appartementen ging al in 2008 open – op ­dezelfde dag als de Lehman Brothers Bank kopje onder ging, wat natuurlijk niet zo gepland was. Vanwege de financiële crisis moest ik vier jaar wachten voor we weer verder konden met de bouw. Je hebt geduld nodig in deze branche. Ik herinner me een fantastisch oudejaarsfeest waar u na middernacht met Paul McCartney een sensationeel bongoduet ten beste gaf. Hoe komt het dat u zo’n goede bongospeler bent? 

Ik heb altijd al een goed gevoel voor ritme gehad en begon al op school op mijn tafel en thuis op potten en pannen te trommelen. Ik trommelde op alles wat maar voorhanden was. Mijn moeder werd er eerst gek van, tot ze op een dag plotseling op mijn beat begon te dansen. Op dat ­moment wist ik dat ik het gemaakt had in de eredivisie (lacht). Toen ik het me later ­veroorloven kon bands en dj’s in te huren voor privéfeesten, ging ik vaak bij de band zitten en begon ik voor mijn gasten te spelen. De nieuwjaarsparty waar u het zojuist over had, was een groot feest – we hebben de aarde doen schudden!

208

www.gg-magazine.com

INTERVIEW: MICHAELA CORDES, ILLUSTRATIE: JEAN-PHILIPPE DELHOMME

succes. Die koopwoningen verkochten in een recordtijd.  We


verschijnt vier keer per jaar bij GRUND GENUG Verlag und Werbe GmbH

UITGEVERIJ

GRUND GENUG Verlag und Werbe GmbH, Stadthausbrücke 5, D-20355 Hamburg, vertegenwoordigd door managers Christian Evers en Mirko Hewecker

REDACTIEADRES

Stadthausbrücke 5, D-20355 Hamburg, Tel. +49 40 36 13 11 40, Fax +49 40 36 13 11 44, info@gg-magazine.com, www.gg-magazine.com

UITGEVER

CHRISTIAN VÖLKERS

REDACTIE

INTERNATIONAAL EN LOKAAL

Hoofdredacteur  MICHAELA CORDES michaela.cordes@gg-magazine.com Artdirection  JANINE WEITENAUER  janine@janineweitenauer.com Chef-tekstredactie  STEFFI KAMMERER steffi.kammerer@gg-magazine.com Redactie en hoofd lokaal  UTA ABENDROTH uta.abendroth@gg-magazine.com Vormgeving (internationaal)  KIM BÖSCH, MARIA MUNDT, MONG TING ZHU info@janineweitenauer.com Chef-redactie  ALEXANDER HALTER alexander.halter@gg-magazine.com Vormgeving (lokaal)  ANNA GEHRMANN-PHILIPPI anna.gehrmann-philippi@gg-magazine.com Redactiecoördinatie en online-management  JANINA REEGER janina.reeger@gg-magazine.com Vertaling (artikelen & vastgoedadvertenties)

CAROLINE ROTT (ES), SUSANA SILVA OLLET (ES), CATHERINE B. FISCHER (FR), MARIE-CHRISTINE FISCHER (FR), RACHEL KRETZ (EN), ROBERT SMALES (EN), KATJA ISELER (IT), JAN WILLEM PAPO (NL), ALEX VALK (NL)

Medewerkers aan dit nummer

ANN ABEL, FRIDA CRUZ, SUSANNE KALOFF, SVEN MICHAELSEN, KRISTIN SCHMIDT-SUMERA, MARK SEELEN, MARTIN TSCHECHNE

Verantwoordelijk onder Duits persrecht  MICHAELA CORDES, STADTHAUSBRÜCKE 5, D-20355 HAMBURG

ADVERTENTIES

EV Media GmbH, Alsterufer 16, D-20354 Hamburg, Tel. +49 40 607 71 93-0, Fax +49 40 607 71 93-19, vertegenwoordigd door bedrijfsleiders Maximilian Knüppel en Armin Roth

Verantwoordelijk voor het advertentiedeel  ARMIN ROTH,  Tel. +49 40 607 71 93-11  armin.roth@ev-media.com Advertenties nationaal  URS HOLEWA, Tel. +49 40 607 71 93-14 urs.holewa@ev-media.com Advertenties internationaal  MAXIMILIAN KNÜPPEL, Tel. +49 40 607 71 93-12 maximilian.knüppel@ev-media.com Italië  MARCELLO PICASSO, Tel. +39 335 785 40 08 marcello.picasso@ev-media.com MONIKA SCHIFFMANN, Tel. +49 40 607 71 93-16 monika.schiffmann@ev-media.com Spanje  BRADLEY TELLERIA, Tel. +34 639 43 61 26 bradley.telleria@ev-media.com JULIAN BARG, Tel. +49 40 607 71 93-15 julian.barg@ev-media.com GG Frankfurt  IOANA ANDREI, Tel. +49 151 50 66 66 98 ia@minemedia.eu Frankrijk  DANIJEL PERIC, TEL. +49 40 607 71 93-18  danijel.peric@ev-media.com

VASTGOEDADVERTENTIES GEPRESENTEERD DOOR ENGEL & VÖLKERS INTERNATIONAAL EN LOKAAL

Global Head of Real Estate Ads  INKEN BECKER inken.becker@gg-magazine.com Layout en coördinatie advertorial internationaal  SASKIA HERRMANN saskia.herrmann@engelvoelkers.com Assistentie classic  HELENA MICHALKE  helena.michalke@gg-magazine.com Coördinatie New Home  SASKIA HERRMANN saskia.herrmann@engelvoelkers.com Assistentie classic  ARIANE KIENAST-VON EINEM ariane.kienast-voneinem@gg-magazine.com Layout classic lokaal  ANNA GEHRMANN-PHILIPPI anna.gehrmann-philippi@gg-magazine.com GG Hamburg Uitgever  NICLAS GYLLENSVÄRD*, PHILIP BONHOEFFER* EN PHILIPP NIEMANN Advertenties & coördinatie  JORID SCHRÖDER jorid.schroeder@engelvoelkers.com

GG Berlijn Uitgever  CHRISTIAN VÖLKERS, RACKHAM F. SCHRÖDER* EN NICOLAS JEISSING* Advertenties leiding  RACKHAM F. SCHRÖDER rackham.schroeder@engelvoelkers.com Advertenties & coördinatie  ANKE FORTKAMP  anke. fortkamp@engelvoelkers.com

*Bedrijfsleider van E+V Hamburg Immobilien GmbH

*Bedrijfsleider van Engel & Völkers Gewerbe Berlin GmbH & Co. KG

GG Madrid Uitgever  PALOMA PÉREZ BRAVO paloma.perez@engelvoelkers.com Marketing manager  ELENA CISNEROS elena.cisneros@engelvoelkers.com

GG Frankrijk Uitgever  DAVID SCHEFFLER david.scheffler@engelvoelkers.com Hoofd marketing  MARIE SEIGNOLLE marie.seignolle@engelvoelkers.com

GG Barcelona Uitgever  ORIOL CANAL Marketing manager  CRISTINA LAMELA cristina.lamela@engelvoelkers.com

GG Frankfurt Uitgever  OLIVER GRIPP EN DAVID SCHMITT Advertenties & coördinatie  DAVID SCHMITT david.schmitt@engelvoelkers.com

GG Rome Uitgever  MARCO ROGNINI Advertenties & coördinatie  BENEDETTA BONOLIS benedetta.bonolis@engelvoelkers.com

GG München/Kitzbühel Uitgever  FLORIAN FREYTAG-GROSS EN WOLFGANG BÖHM Advertenties & coördinatie  BARBARA RUTZEN barbara.rutzen@engelvoelkers.com

DISTRIBUTIE

INTERNATIONAAL EN LOKAAL

Global Head of Administration Management  INKEN BECKER inken.becker@gg-magazine.com Deutscher Pressevertrieb Network GmbH, Düsternstraße 1, D-20355 Hamburg, Tel. +49 40 37 84 50, Fax +49 40 378 45 50 00, www.dpv-network.de Assistentie en abonnementen  ARIANE KIENAST-VON EINEM ariane.kienast-voneinem@gg-magazine.com Medewerking  HELENA MICHALKE helena.michalke@gg-magazine.com interabo GmbH, Postfach 10 32 45, D-20022 Hamburg, Tel. +49 40 23 67 04 56, Fax +49 40 23 67 02 00, grundgenug@interabo.de

PRODUCTIE

MICHAELA MÖLLENBECK moellenbeck@bertheau-druck.de,  INKEN BECKER inken.becker@gg-magazine.com,  ALEXANDER HALTER alexander.halter@gg-magazine.com

Digitaal voorstadium bertheau druck GmbH, info@bertheau-druck.de,  Tel. +49 4321 952 67 60

DRUK

INTERNATIONAAL EN LOKAAL

NEEF + STUMME premium printing GmbH & Co. KG, Alter Wall 55, D-20457 Hamburg, Tel. +49 40 37 84 50, Fax +49 40 70 70 99 70 USA Dual Printing Inc., 340 Nagel Drive, NY 14225 Cheektowaga, Tel. +1 71 66 84 38 25, Fax +1 71 66 84 38 28

ABONNEMENTEN INTERNATIONAAL

Jaarabonnement (4 uitgaven) € 20 incl. porto incl. 7% btw (buitenland op aanvraag). Het abonnement wordt telkens met een jaar verlengd, tenzij zes weken voor verlooptijd schriftelijk wordt opgezegd. Hergebruik van de inhoud is alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de uitgever. De redactionele inhoud is zorgvuldig samengesteld. Desondanks is de uitgever niet aansprakelijk voor de juistheid van specificaties, aanduidingen en adviezen evenals voor eventuele drukfouten. Informatie over het vastgoedaanbod (gegevens, beschrijvingen) wordt door derden verstrekt en niet door de uitgever onderzocht. Aansprakelijkheid van de uitgever voor de juistheid en volledigheid van dit aanbod evenals voor de beschikbaarheid ervan is derhalve uitgesloten. Alle objecten zijn provisieplichtig, behalve die met een P zijn aangeduid. ISSN 0941-5203, GG · Nr. 4/18 · 30ste jaargang.

MANAGEMENT CHRISTIAN EVERS, MIRKO HEWECKER

De volgende GG verschijnt op 23 november 2018  www.gg-magazine.com

209


CLOSE UP PERSONAL

Pure energie

Z

e zijn er, van die bijzondere p ­ lekken  waar

Architect Chanjoong Kim ziet zijn ontwerp voor hotel Kosmos eerder als een omhulsel voor energie dan als gebouw.

210

TEKST: UTA ABENDROTH, FOTO: KIM YONG KWAN (1)

­ositieve krachten lijken te ­ p werken. Het Zuid-­ Koreaanse vulkaaneiland Ulleungdo ligt ongeveer 350 kilo­ ­ meter ten oosten van Seoul in de Japanse Zee en is ­ zo’n stipje op de kaart: inheemse b ­ ewoners ­beweren dat er ongewoon ­sterke chi-energie­ velden ­ stromen. C ­ hanjoong Kim, d ­ irecteur van a­rchitectenbureau The ­ System Lab uit Seoul, ­interpreteerde dit ­aspect ­op een ­creatieve ­manier. Het door hem ­ontworpen ­hotel ­Kosmos is een ­organisch vorm­gegeven bouwwerk. De ­w itte gebouwhuls werkt als een zachte golf, die de ruimte erachter en ­eronder omspoelt. ­Vanuit vogel­perspectief lijkt het alsof je op een ­wervel kijkt die om zichzelf draait – je kunt je goed voor­stellen dat er kracht­velden ­k unnen ­werken in deze c­ onstructie. De architect ziet zijn ­gebouw dan ook eerder als een ­omhulsel voor e­ nergie. ­Contemplatieve rust vult de hoge ­ruimtes van het resort, dat met blauw­grijze stenen ­ ­ vloeren en een streng wit kleuren­ palet zeer strak ­ontworpen is. Het doet in veel ­opzichten ­denken aan een mossel. Bouw en ­karakter van het hotel ­getuigen van een diep ­respect voor de ­omgeving en voor de ­natuur van de mens.


Âťcolor taireÂŤ the new colorful solitaire collection

by

schaffrath1923.com


DuraSquare: Now with the new bathroom furniture series XSquare. The exact and precise edges of the DuraSquare bathroom series blends perfectly with the latest furniture collection XSquare designed by Kurt Merki Jr. Handle-free fronts, striking chrome profiles and 28 furniture finishes enable an individual bathroom design. Co-ordinating mirrors feature a touch-free control panel for demisting and light or dimming functions. www.duravit.com

GG Magazine 04/18 (flemish)  

The Mark, North Island, Michael Poliza, Amangiri...

GG Magazine 04/18 (flemish)  

The Mark, North Island, Michael Poliza, Amangiri...