Page 20

20 | IN GEZÔARDE

dagverblijf. “Onze vorige locatie was verouderd. Er waren ook twee verdiepingen, wat niet aangenaam was. Ouders moesten soms met een Maxi-Cosi, een verzorgingstas en een kindje op de arm een houten trap beklimmen. Dat was zeer onhandig. Dat maakte alles minder overzichtelijk omdat één groep kindjes beneden zat en de andere boven. Kwam daar nog bij dat de verzorgingsruimte minder aansloot bij de speelruimte.” Dana Kesbeke, ook kinderbegeleidster bij Wistik, sluit zich daarbij aan. “Het verouderde gebouw schrikte soms ouders af. We zien dat ouders nu liever naar Wistik komen met hun kindjes, de vraag is gestegen dankzij het moderne gebouw. Er was op beide locaties plaats voor 33 kindjes, daar waar we vroeger meestal wel plaats vrij hadden, moeten we nu soms ouders weigeren.”

Toekomstmogelijkheden

Daarmee willen de kinderbegeleidsters niet zeggen dat er per se een stormloop plaatsvindt, maar wel dat de werking van Wistik aantrekkelijker is. “Het begint al bij het binnenkomen”, zegt Jolien. “De nieuwe in-

komhal is heel handig om ouders te verwelkomen en is ook goed zichtbaar vanuit de speelruimte. Kindjes zien al andere kindjes die binnen zitten en krijgen zo zin om zelf ook te spelen. Ik zie veel mama’s en papa’s die bij vertrek nog even door het venster hun kleine spruit blijven gadeslaan.” “Alles is veel opener en ruimer”, vindt Dana. “Ook tijdens de verzorgingsmomenten blijf je alle kinderen zien. Aangenaam is de mogelijkheid een wandeling te maken rondom het rusthuis, een mooi parcours voor de kindjes. De bewoners worden er ook gelukkig van en wie weet kunnen we in de toekomst samen wel activiteiten doen? Daar komt nog bij dat als de bibliotheek gesloten is, we die ruimte ook mogen gebruiken. Daar kunnen de kinderen de ruimte verkennen: ideaal om te bewegen, creatieve activiteiten met de kinderen te doen of gezellig in de boekjes te bladeren.” “Een minpunt is de akoestiek”, zegt Jolien. “Maar dat zijn zaken die nog zullen worden opgelost, binnenkort zouden er akoestische panelen komen.

Profile for Gezôarde

GEZOARDE #8  

GEZOARDE #8  

Profile for gezoarde
Advertisement