Page 14

14 | ONDERNEMER

Ze komen advies vragen voor allerlei kleine gezondheidsproblemen.” Jolien: “Het is geweldig omdat je mensen met jouw raad kan helpen, dat wordt echt op prijs gesteld.” Karen: “Al moet je natuurlijk ook weten wanneer je de mensen moet doorverwijzen. We blijven ons domein wel beperken. We willen vooral zorg dragen voor de mensen. Daarom ook de naam van onze apotheek: ‘Exacare Farma’.”

had ik mijn eigen apotheek in Eksaarde. En nu werk ik dus samen met Karen.” Karen: “Ik heb eerst 6,5 jaar gewerkt als provisor. Dat is werken als apotheker, in een apotheek, zonder dat het mijn zaak is. Tot ik in januari 2008 zelfstandig ben begonnen. Exacare is, net zoals bij Jolien, mijn derde project.”

Over jullie naam gesproken, hoe komen jullie daaraan?

Jolien: “Een aantal mensen hebben een kaartje afgegeven. Op één kaartje stond iets prachtig: ‘Jullie doen iets wat een ander nooit zou doen. Jullie slaan de handen in elkaar om meer zorg te kunnen bieden’.” Karen: “En zo is het ook. Al viel het in het begin wel op wie voor Jolien kwam en wie voor mij.” Jolien: “Dat heeft vooral tijd nodig. Je komt niet meteen met persoonlijke informatie naar iemand die je niet kent. Dat zal iets zijn dat zal groeien.” Karen: “Het was een grote vraag voor ons: ‘Wat zal Eksaarde hiervan zeggen?’ Ook al hebben we dezelfde visie, het is toch steeds afwachten. Het spannendste

Jolien: “Het eerste deel is van Eksaarde, geschreven op de oude schrijfwijze, Exaerde. Tevens ook van exact. Alles moet juist zijn. En care betekent zorg. Want een goede zorg dragen we zeer hoog in het vaandel. En farma staat voor farmaceutica.”

Exacare Farma klinkt als een heel serieuze zaak. Waar is jullie loopbaan begonnen?

Jolien: “Ik heb eerst gewerkt in dienst bij een apotheek in Sinaai en in Kemzeke. 2/3 in de ene en 1/3 in de andere, zodat ik toch fulltime werkte. Daarna

| www.gezoarde.be

Hebben jullie ondertussen ook al mooie reacties gekregen van de mensen?

Profile for Gezôarde

GEZOARDE #8  

GEZOARDE #8  

Profile for gezoarde
Advertisement