Page 1

G R AT I S U I T G AV E

UW WINKEL OP DEZE COVER?

Leuke Sinterklaas- en Kerstacties in Nijverdal! Gadgets speciaal voor de mannen • Broodjes test: Wie heeft het lekkerste broodje van Nijverdal? • De fashionlook van zomer 2013: Indian summer G E WO O N NI J V E R DA L : H ET L I F ES TY LE & SHOPPING M AG AZ INE VA N NIJVERDA L

U ITGAVE 1

D E C EM B ER 2 0 1 2


COLOFON

INHOUD

Gewoon Nijverdal www.gewoonnijverdal.nl info@gewoonnijverdal.nl Vormgeving Bjorn Souverijn Vormontwerp T (06) 237 875 83

4

4

6

22

8

22

E info@vormontwerp.nl I www.vormontwerp.nl Redactie Anouk van Leussen Huys van Schrift T (06) 301 428 47 E info@huysvanschrift.nl I www.huysvanschrift.nl Communicatieadvies Alby Mulder RedluM T (06) 255 582 50 E info@redlum.nl I www.redlum.nl Drukwerk Drukkerij Ponsteen BV T (0548) 612449 E info@drukkerijponsteen.nl I www.drukkerijponsteen.nl Gewoon Nijverdal wordt tweemaandelijks verspreid in een oplage van 17.500 stuks.

4 Voorwoord Zuiver drinkwater

12 Evenementen Lekker uit! in Nijverdal

5 De Ondernemer 14 Fashion Rock-Store Casual herfst 6 De Ondernemer 15 Fashion Smelt kappers Indian summer 8 Lifestyle Een reis om de wereld

18 De Ondernemer Een project met ambitie

9 Lifestyle 19 De Ondernemer Apple Ipod Touch Webgids Exclusio Kijk voor de nieuwe iPod Touch snel op pagina 8.

5 De Ondernemer 22 Alles Kids! EP Nijverdal Toys, mode en meer

GEWOON 3


VOORWOORD

Broodje

Zuiver drinkwater

BuddeBeach

In deze rubriek neemt de redactie van Gewoon Nijverdal iedere editie een lifestyle-onderwerp uit de actualiteit onder de loep.

Deze keer is Restaurant- Hotel De Budde aan de beurt voor onze watertandende belegde broodjes test.

Zuiver drinkwater Zoals bekend testen we elke editie een andere zaak waar je een belegd broodje kan bestellen. Welke zaak dat volgende keer zal zijn is een verrassing! Deze week is het broodje “de Budde” aan de beurt. Vrouwen zijn pioniers als het om nieuwe drankjes gaat. Zo was er zonder de vrouw geen roséhype geweest, geen jacht op smoothies en geen proseccotrend. Vrouwen zijn ook erg van de drankjes waar bossen munt aan te pas komen en zo hebben ze de mojito en de muntthee groot gemaakt. Vrouwen stonden aan de vooravond van de grote koffieverkeerdrevolutie en de latte macchiatoopstand. En zonder een bepaald type vrouw was het Breezertje nooit een succes geworden. Nu las ik in een magazine over iets waarvan ik hoop dat het nooit een trend wordt: het drinken van heet water.

Vrouwen zijn pioniers als het om nieuwe drankjes gaat. Zo was er zonder de vrouw geen roséhype geweest, geen jacht op smoothies en geen proseccotrend. Vrouwen zijn ook erg van de drankjes waar bossen munt aan te pas komen en zo hebben ze de mojito en de muntthee groot gemaakt. Vrouwen stonden aan de vooravond van de grote koffieverkeerdrevolutie en de latte macchiato-opstand. En zonder een bepaald type vrouw was het Breezertje nooit een succes geworden. Nu las ik in een magazine over iets waarvan ik hoop dat het nooit een trend wordt: het drinken van heet water. Gewoon water koken, in een kopje gieten en er dan geen theezakje in doen. Binnen de kortste keren, naar het schijnt, zit half vrouwelijk Nederland achter een mok heet water. Ze zeggen dat heet water lekkerder is dan koud water, dan thee, koffie, een goed glas wijn – eigenlijk gewoon het lekkerste wat er bestaat. Heel soms, als ze echt in een hele gekke bui zijn, doen die vrouwen een schijfje citroen of een lepel honing in hun hete water, maar dat is alleen op feestdagen, als ze Bourgondisch doen. Mocht dit hete water een razende trend worden, dan lijkt mij dat moeilijk voor de horeca. Sommige cafés rekenen voor heet water waarschijnlijk hetzelfde als voor thee. Anderen verzinnen een schappelijk prijsje, bijvoorbeeld een euro. En soms krijg je het gratis, net zoals je soms - als je het heel lief vraagt en je er een dorstig gezichtje bij trekt - weleens een gratis glaasje water bij je eten krijgt. Ik kom in cafés om te ontspannen en als ik zou weten dat er achter de bar hele vergaderingen belegd moeten worden om een tarief te bepalen voor mijn stomende kopje, dan krijg ik stress. Dus ik drink nog gewoon groene thee of muntthee en ja, ik blijf dat ook volhouden. Ik weet het, waarschijnlijk is het hopeloos achterhaald. Maar het heeft in ieder geval een vaste prijs.

Anouk van Leussen Redactie Gewoon Nijverdal

Ons cijfer is een:

GEWOON 4

7.5


DE ONDERNEMER Fotografie: Anouk van Leussen

Feestelijke opening Rock-Store zaterdag 1 september Bijzondere muziekwinkel opent haar deuren in Nijverdal Op zaterdag 1 september opent in Nijverdal een bijzondere muziekwinkel haar deuren. Aan de Constantijnstraat, achter de winkelgalerij, zijn muzikant Tom Wijnen en zijn vriendin Alice Bennink vastberaden om van Rock-Store een succes te maken. “Wij hebben net als onze toekomstige klanten een passie voor muziek die verder gaat dan alleen het instrument.”Van elektrische en akoestische gitaren tot drumstellen, van keyboards tot onderhoudsmiddelen voor blaasinstrumenten: het assortiment van Rock-Store is uitgebreid. Rock-Store heeft aanbod voor zowel beginners - zoals keyboards voor leerlingen van een muziekschool - tot gevorderden. Alle instrumenten kunnen naar hartenlust uitgeprobeerd en bespeeld worden. Maar Rock-Store is niet zomaar een muziekwinkel. Bandjes en individuele muzikanten kunnen er ook terecht voor jamsessies, professioneel advies en een kopje koffie. “Mensen kunnen bij Rock-Store muziek maken en beleven. Omdat vooral die beleving heel belangrijk is, hebben we een huiselijke, informele sfeer gecreëerd, waarin muzikanten elkaar en ons kunnen ontmoeten”, vertelt eigenaar Tom Wijnen.

Op zaterdag 1 september wordt Rock-Store feestelijk geopend met

“Ik heb dertig jaar ervaring als drummer, gitarist en zanger en wil die ervaring nu graag delen” een optreden van de band The Kings Of Oblivion; leden zijn onder meer bekend van Baron Saturday, Kalterflug, Krang, Fratsen & Stroef en The Draggers. “We willen van Rock-Store een allround muziekwinkel maken. Onze opening sluit daarbij aan. Van 16.00 uur tot 19.00 uur staan we, met een drankje en goede livemuziek, klaar voor alle muziekliefhebbers uit de regio.”

Iedereen uitgenodigd! De 35-jarige Wijnen is al sinds zijn zesde levensjaar actief met muziek bezig. Wijnen speelt bij Muziekvereniging K.S.W. in Nijverdal en speelde in verschillende bandjes en ensembles - zowel amateur als (semi-)professioneel. Hij volgde bovendien de opleiding Lichte Muziek Drums aan het conservatorium. “Ik heb dertig jaar ervaring als drummer, gitarist en zanger en wil die ervaring nu graag delen”, vertelt Wijnen. Tom Wijnen eigenaar van Rock-Store in Nijverdal.

GEWOON 5


EP Nijverdal:

kwaliteit, uitstekende service en professioneel advies

GEWOON 8


DE ONDERNEMER Fotografie: Leon Bokhove

EP Nijverdal: kwaliteit, uitstekende service en professioneel advies

De online webshops van Wehkamp, Mediamarkt en Bol.com kennen we allemaal. De online concurrentie op het gebied van witgoed, audio en tv is groot. Toch weet EP Nijverdal het hoofd boven water te houden. Hoe? Door unieke kwaliteitproducten, ‘degelijke’ service en open en eerlijk advies van getrainde medewerkers.

“In onze winkel staat de beleving – zien, horen, voelen – voorop. Alle kwaliteitsmerken zijn aanwezig in onze winkel aan de Grotestraat 158” Om de concurrentie voor te blijven worden offline en online bij EP Nijverdal gecombineerd. In de stenen winkel aan de Grotestraat in Nijverdal kun je zes dagen per week binnen lopen, de website www.epnijverdal.nl, is 24/7 beschikbaar. “Ook wij merken dat het kooppatroon van de consument verandert”, vertelt eigenaar Theo Aerts. “In de vernieuwde webwinkel epnijverdal.nl kunnen onze klanten, net als bij webshops als bijvoorbeeld bol.com, producten bestellen en thuis laten bezorgen. Maar, klanten kunnen zich op de website ook oriënteren, om ons vervolgens in levende lijve te bezoeken om de koop te sluiten.”

Dealerschap en service EP Nijverdal is volgens Theo Aerts een ‘klassieke winkel’: service staat hoog in het vaandel. “We hebben bijvoorbeeld een eigen technische dienst, een bezorgservice die het product ook thuis voor de klant installeert en we rekenen bij reparatie op bij ons gekochte apparaten geen voorrijkosten. Wij vinden deze service normaal en de fabrikanten met wie we een dealerschap hebben – Miele, Bosch, AEG, Liebherr, Samsung, Bose, Philips en Panasonic – verwachten deze service ook van ons. Leveranciers willen samenwerken met winkels die servicegericht en probleemoplossend werken. Daarom volgen we alle producttrainingen van deze merken; zodat we weten waar we over praten. Bovendien geven we eerlijk en goed advies over onze producten.”

“Wij vinden het normaal dat er bij reparatie op bij ons gekochte apparaten geen voorrijkosten worden gerekend, dat alles voor de klant netjes wordt aangesloten en dat we uitsluitend met getraind personeel werken” Klaar voor de toekomst In de winkel heeft Theo Aerts een bijzondere opstelling van merken staan. Zo is er een Miele Innovation Center aanwezig; in de regio Nijverdal de enige in zijn soort. Ook zijn er een Bose- en een Panasonic shop-in-shop aanwezig. Aerts vertelt trots: “Door de merkdealerschappen kunnen we alle modellen leveren. Samen met de winkelbeleving - zien, horen, voelen - die we bieden, en onze webshop zijn wij klaar voor de toekomst.”


LIFESTYLE Fotografie: David Loftus

‘Een reis om de wereld in 80 gerechten’ De mooiste creaties van ’s werelds grootste chefkoks, gefotografeerd door de culinaire topfotograaf David Loftus. Dat is het beste recept voor een kookboek waar je nooit op uitgekeken raakt. In zijn nieuwste boek ‘De wereld rond in 80 gerechten’ neemt David Loftus ons mee in de voetsporen van Jules Vernes door Europa, het Midden-Oosten, Azië en Amerika. Hij volgt dezelfde weg als Phileas Fogg, de hoofdpersoon uit het boek ‘Around the world in 80 days’. Een oogstrelend kookboek met tachtig wereldgerechten van onder andere Nigella Lawson, Heston Blumenthal, Rachel Kloo en Jamie Oliver – die ook het voorwoord schreef – is het resultaat. Het boek bestaat uit reisverhalen, recepten en foto’s. Treed in de voetsporen van Phileas Fogg op zijn grote reis door verschillende continenten en ontdek een schat aan heerlijkheden uit de vier hoeken van de wereld, zoals chilikrab uit Azië, caesar

GEWOON 10

salad uit Amerika en focaccia met blauwe druiven uit Europa.

David Loftus Als kind was Loftus al gek op verhalen over avonturiers en ontdekkingsreizigers. Van alle boeken was ‘Around the world in 80 days’ echter favoriet. De held van het verhaal, Phileas Fogg, is niet alleen een gentleman en een ware wereldreiziger, hij is tevens een foodie in hart en nieren. ‘Reis om de wereld in 80 gerechten’ is Loftus’ eerbetoon aan deze held, waarin hij ons als gids een grand tour culinair door prachtige landen biedt. David Loftus is een van de meest gerespecteerde foodfotografen van het moment. Zijn talent en persoonlijke manier van werken zijn de basis voor bijzondere samenwerkingen met vele topchefs, zoals die met Jamie Oliver, voor wie hij zes boeken gefotografeerd heeft.


LIFESTYLE

Apple onthult nieuwe

iPod Touch

Apple heeft een nieuwe versie van de iPod Touch onthuld. Het apparaat is slechts 6,1 millimeter dik, weegt nog maar 88 gram en is voorzien van een scherm van vier inch. Binnenin is een A5-processor te vinden, die de grafische prestaties met een factor zeven verbetert ten opzichte van het voorgaande model. De batterij gaat bij het afspelen van alleen muziek maar liefst veertig uur mee. Bij het afspelen van video’s houdt de batterij het acht uur vol.

Ook de camera in de nieuwe iPod Touch is verbeterd. Deze is onder meer voorzien van een vijf megapixel BSI-sensor, beeldstabilisatie en een panoramafunctie. De camera ondersteunt 720p-video en FaceTime. Andere nieuwe features zijn iOS6, Siri – voor het eerst op een ander apparaat dan de iPhone – en de mogelijkheid om aan de achterkant een polsbandje te bevestigen. De iPod Touch zal in vijf kleuren beschikbaar zijn. De opslagcapaciteit varieert van 32GB tot 64GB.

GEWOON 11


UITAGENDA HELLENDOORN

Avontuurlijk Hellendoorn Blijft je verbazen!

10 SEPT T/M 5 OKT

«UITGAAN 15 september 2012-Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 20:00 uur

Battle of the clubs

Back to the Sixties met Explosion Rockets & Beatline

12 september 2012- Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 20:00 uur

FILM THEATER

EVENEMENTEN

EXPOSITIE ACTIVITEITEN

9, 12, 16 en 19 september 2012- ZINema / Nijverdal 20.00 uur

8 september 2012 – ZINiN Theater / Nijverdal 20.30uur Clubs uit de gemeente Hellendoorn strijden om € 500,- . Toegang gratis

UITGAAN

The Expandables 2

Back to the Sixties is een spektakel dat inmiddels zeer bekend is bij inwoners van de Nijverdal e.o. en staat garant voor een gezellige feestavond met muziek die nog steeds jong en oud aanspreekt.

The Expendables zijn terug en dit keer is het persoonlijk… De old-school vechtmachines denken snel geld te verdienen als ze naar Azië worden gestuurd, maar de missie loopt uit de hand en één van hen wordt omgebracht. De Expendables zweren wraak en vechten zich een bloedig spoor dwars door de vijandige linies.

15 september 2012- ZINiN Theater/ Nijverdal 20.30 uur

23 en 26 september 2012- ZINema / Nijverdal 20.00 uur

Tienerparty 16+

De Verbouwing

De organisatie is in handen van diverse jongeren clubs en optreden van DJ Marc !!

Wanneer de verbouwing van het huis van plastisch chirurg Tessa van Asselt, geleid door haar man Rogier, dreigt uit te lopen op een regelrechte ramp, haar huwelijk begint te wankelen en er ook zakelijke problemen ontstaan, begint haar zo perfect opgebouwde wereld langzaam in te storten..

Muziek optreden van GoedVout In het voorprogramma van Hans Vermeulen speelt GoedVout, een 11-koppige partyband. 12 september 2012- Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 21.30 uur

Hans Vermeulen en the Rest Hans Vermeulen bekend van de jaren zestig band The Sandy Coast treed deze avond op met zijn huidige band The Rest met ook al zeer bekende artiesten uit de Nederlandse POP wereld zoals: Polle Eduards, Lenny Bouwman, Beau Wassenbergh en Andre Sommer. 13 september 2012- Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 20.00 uur

Muziekspektakel met 30EUROLIVE Bij 30EUROLIVE “Komt het publiek niet voor de band maar de band komt voor het publiek.”

16 september 2012- Henri Dunantplein / Nijverdal 13.30 uur

The Sofarockers The Sofa Rockers uit Nijverdal hebben een nieuwe dimensie ontwikkeld voor muziekliefhebbers. 16 september 2012- Henri Dunantplein/ Nijverdal 17.00 uur

GoedVout Het doel van GoedVout is heel eenvoudig: zoveel mogelijk mensen een geweldig feest bezorgen. 16 september 2012-Feesttent Bruisend

14 september 2012-Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 14:00 uur

Nijverdal / Nijverdal 20.00 uur

De Bargzangers uit Lemele

De afsluiting in de tent wordt verzorgd door het bruisende Pianohouse. Ook wel genoemd de kameleon in muziekentertainment.

Een vrijetijdskoor bestaande uit mannen, dat zingen hoog in het vaandel heeft staan, met liederen die voor een ieder prettig in het gehoor liggen. 14 september 2012- Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 19.30 uur

The Pianohouse

«FILM

Voor het actuele filmaanbod in ZINema check www.zininfilm.nl

«THEATER 12 september 2012- Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 14.00 uur

Dolf Moed De Bruisend Nijverdal september feesten worden geopend met een gratis voorstelling met Dolf Moed waar alle kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar toegang hebben. 15 september 2012- Henri Dunantplein/ Nijverdal 14.30 uur

De Buitenstaander - laat de hoop maar varen v.a. 10 jaar

9, 12, 16, 19, 23 en 26 september 2012ZINema / Nijverdal 13.30 uur

Wat doen twee vrienden als het einde nabij dreigt?

Deze feestavond met de Zillertaler Haderlumpen uit Oostenrijk staat garant voor een grandioze feestavond in de tent. In het voorprogramma een optreden van de Tiroler Tukkers

Brammetje Baas

22 september 2012- ZINiN theater / Nijverdal 20.15 uur

14 september 2012- ZINiN Theater/ Nijverdal 19.00 uur

9, 12, 16, 19, 23 en 26 september 2012ZINema / Nijverdal 16.00 uur

Tienerparty 13 tot 16 jaar

Brave (NL)

Het belooft een geweldig dancefeest te worden op een locatie die weer als heel bijzonder zal worden ervaren.

In Brave maken we kennis met de dappere Merida, die tegen alle eeuwenoude tradities, haar lot en gevaarlijke wezens in gaat.

Tiroler feestavond

GEWOON 12

Brammetje Baas gaat over de zevenjarige Brammetje, een creatief en leergierig jongetje dat onmogelijk stil kan zitten.

Zeg het met Bloemen Karin Bloemen i.s.m. het Twents Jeugd Metropole Orkest 25 september 2012- ZINiN theater / Nijverdal 20.00 uur

Candy Theater met een toefje zorg De theatervoorstelling Candy gaat over diabetes en is bedoeld voor jongeren. De voorstelling Candy wordt gesponsord door het Diabetes Fonds


28 september 2012-ZINiN Theater / Nijverdal 20:30 uur

8 september 2012- Centrum / Hellendoorn 11.00 uur

15 september 2012- Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 13.00 uur

Marco & Friends

Open Monumentendag

Darttoernooi: Nijverdal Open

Uniek optreden in de foyer van het ZINiN Theater van meestergistaristen Jan Niewold en Jimmy Parerra ondersteund door de band Marco & Friends.

Ontdek wat het dorp Hellendoorn te bieden heeft.

Op deze dag van het bruisende september feest in het centrum van Nijverdal is er in de tent een groot darttoernooi met o.a. Christian Kist (25), winnaar van het wereldkampioenschap darts. 15 september 2012-Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 14:00 uur

«EXPOSITIE 8 september 2012- Centrum / Nijverdal 11.00 uur

Kunstplein Nijverdal

9 september2012- manege ‘t Oale Spoor / Hellendoorn 13.00 uur

Fishermans Friend Strongmanrun: De eerste Nederlandse editie van de zwaarste hindernisloop van de wereld: de Fishermans Friend Strongmanrun!

De “Stichting Kunstgroep Hellendoorn” organiseert voor het 17-de achtereenvolgende jaar het zeer succesvolle Kunstplein Nijverdal.

13 september 2012-Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 13;30 uur

t/m 6 oktober 2012- Hof der Wonderen / Nijverdal

Expositie Hof der Wonderen

Waarbij o.a. de activiteiten die plaatsvinden in de socioruimtes Bendien Smitshof en De Cirkel onder de aandacht gebracht zullen worden

Keramiste Luiksje Roelofs en schilderes Ine van der Veer exposeren aansprekend werk op deze unieke locatie in het buitengebied van Hellendoorn.

13 september 2012- ZorgAccent Dahliastraat 1 / Nijverdal 19.30 uur

t/m 30 september 2012- De Smidse/ Nijverdal 12.00 uur In de gerestaureerde De Smidse de uit 1952 stammende maquette van het complex te bezichtigen. Behalve deze maquette worden er ook andere zaken rondom de textielindustrie in Nijverdal tentoongesteld.

«ACTIVITEITEN IN VERBAND MET DE ACTIVITEITEN VAN BRUISEND NIJVERDAL IS DE ZATERDAGMARKT VAN 15 SEPTEMBER DEELS VERPLAATST NAAR DE W.ALEXANDERSTRAAT EN MAXIMASTRAAT. t/m 7 oktober 2012- Camping Eelerberg / Hellendoorn 14.00 uur

Struinen over de Eelerberg Iedere zondag om 14.00 uur natuurbelevingsexcursie voor het hele gezin. t/m 7 september 2012- NP De Sallandse Heuvelrug / Nijverdal 12.00 uur

Eindeloze Heuveltocht 2012 Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug organiseert voor de negende keer een ongelooflijk mooie wandeltocht over de Sallandse Heuvelrug. 8 september 2012- inschrijving: NKC Sportlaan 1 7443RC / Nijverdal 09.00 uur

Hemink Hellendoornse Bergrit 8 september 2012 organiseert TFC CC’75 een ATB tocht de Hemink Hellendoornse Bergrit. 8 september 2012- Centrum / Nijverdal 11.00 uur

Kunstplein Nijverdal Voor het 17-de achtereenvolgende jaar het zeer succesvolle Kunstplein Nijverdal. Een traditie binnen de Kunstwereld.

Stichting De Welle-Promotie dagactiviteiten

Toertocht met oude brommers Organisatie VOC ’t olde Kreng organiseert voor leden en niet-leden een toertocht voor oldtimer bromfietsen van 25 jaar en ouder. Verzamelen vanaf 13.00 uur en start om 14.00 uur vanaf de tent markplein. 16 september 2012- Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 09.30 uur, zaal open 8.30 uur

Oecumenische Kerkdienst

Workshop Kleuradvies Wegens succes herhaalt ZorgAccent de workshop Kleuradvies. 15 september 2012- Centrum / Nijverdal 9:00 uur

Hellendoorn Rally, De Shake Down Net als vorig jaar zullen diverse teams met +/- 20 auto’s hier aan deel nemen, met een live uitzending van Rally Radio, waarbij op het Keizerserf diverse coureurs zullen worden geïnterviewd. Vanaf 09.00u tot 17.00u zijn de auto’s aanwezig op het Keizerserf. 15 september 2012- Centrum / Nijverdal 9.00 uur

De Gouden winkelrand - Openwinkelroute Nijverdal-Zuid De winkels aan de Constatijnstraat, Molenweg, Rijssensestraat, Dahliastraat en de Parallelweg hebben de gehele dag aanbiedingen, workshops, proeverijen, muziek en demonstraties, ook mag elke betalende klant een envelop trekken met aantrekkelijke prijzen! 15 september 2012- Centrum / Nijverdal 11.00 uur

Cultuurmarkt Op deze dag presenteert cultureel Hellendoorn zich in al zijn facetten, met grote en kleine optredens. U kunt informatie inwinnen over deelname aan cultuur, een instrument leren spelen, lid worden van een vereniging of de culturele agenda voor het komend seizoen.

Evenals in 2011 is er dit jaar in de tent een oecumenische kerkdienst, georganiseerd door de Raad van Kerken. 16 september 2012- Feesttent Bruisend Nijverdal / Nijverdal 11.30 uur

Fruhshoppen Aansluitend aan het kopje koffie of thee met cake na de oecumenische kerkdienst kunt u genieten van dit zondagse lunchconcert met de Eschländerkapel uit Hellendoorn 16 september 2012- Centrum / Nijverdal 11.00 uur

IVN Bomenfietstocht Onder leiding van bomenkenners wordt in groepjes de bomenfietsroute die gemaakt is ter gelegenheid van ‘175 jaar Nijverdal’ in 201 gefietst. 16 september 2012 – Keizerserf / Nijverdal 12:30 uur

Brocante markt Tijdens deze gezellige markt zullen verschillende brocante handelaren hun producten aanbieden aan de bezoekers. Bent u dus opzoek naar dat ene tafeltje, stoeltje of accessoires breng dan zeker een bezoekje aan deze markt. 21/22 september 2012- Centrum / Nijverdal 19.00/9.00 uur

Hellendoorn Rally Twee dagen race-spektakel in en rondom Hellendoorn. t/m 23 september 2012- De Huttert / Luttenberg 10.30 uur

Workshop Tai – Chi op de zondagen 15 september 2012- Centrum / Nijverdal 13.00 uur

Tai – Chi zijn langzame bewegingen zoals men die ziet in de parken in China.

Najaarsevent Op Nijverdal Gezellige middag met verschillende activiteiten w.o. gratis schminken van kinderen. Centraal staat natuurlijk de presentatie van de nieuwe najaars- en wintermode om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Nijverdal’s eigen Advendo zal op wisselende tijden zowel tijdens de pauze als na de modeshow optreden.

GEWOON 13


Herfst

FASHION

Casual

Ondanks het feit dat we af en toe eens een paar dagen lekker zomers weer hebben, kijken veel mensen nu al uit naar de herfst. De mode is nieuw, vers en langzaam druppelen de najaarscollecties de winkels in. Heerlijk! Komende herfst kunnen we rekenen op mooie donkerrode tartans, afgewisseld met eenvoudige ruitjes verwerkt in jassen, broeken maar ook sjaals en tassen. Een mooi, authentiek vest van ruwe wol in een natuurlijke najaarskleur is een must-have en als u nog geen pencil-skirt had, is dit het moment om er eentje aan te schaffen! Ook het broekpak komt weer terug komt in het straatbeeld. /// Speciaal

voor u hebben we een casual herfst-look samengesteld. Kijkt u mee? ///

// Beam Leather Travel Bag /////// Pieces € 169,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae volorumqui duciatur maxim iunt

// Suede pump ///////////////////// Floris van Bommel (prijs onbekend) Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae rerum reperum resequam fugit.

// Bold Curve high waist, straight jeans /////////////////////// Levi’s € 89,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re Emporibus eictatureic tem il ipsae rerum reperum resequam fugit.

// Lederen ceintuur met sierspijkers ////////////////////////// Mango € 12,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae volorumqui duciatur maxim iunt

// Getailleerde bouclé Blazer ///// Mango € 79,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae volorumqui duciatur maxim iunt rerum reperum resequam fugit.

// C’est La Vie T-shirt ////////////// Mango € 12,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae volorumqui duciatur maxim iunt rerum reperum resequam fugit.

GEWOON 14


Summer

FASHION

Indian

Summer is here! De temperaturen zijn hoog, de zon schijnt volop en buiten zitten is momenteel heerlijk! En om die zomerse sferen te vieren hebben wij een zomerse Indian Summer-look voor u samengesteld. Overdag heerlijk weer en mooie avonden met kleurrijke zonsondergangen, terwijl ondertussen al de eerste blaadjes beginnen te verkleuren en de zomer – hoe kort ‘ie ook duurde – alweer op z’n einde lijkt te komen. Toch kunt u overdag genieten van de zon op terrasjes, in uw eigen tuin of aan het strand. /// Wij

hebben ons laten inspireren door de kleuren van de zonsondergang en Indian Summer! /// Uitgeko zen tot sandale van het n jaar do or Flair

// Carrie Strap Short Dress //////// Vero Moda € 19,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae volorumqui duciatur maxim iunt

// Calfleather strappy sandals //// Floris van Bommel € 209,Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae rerum reperum resequam fugit.

// Lange halsketting met kralen/// Mango € 17,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re Emporibus eictatureic tem il ipsae rerum reperum resequam fugit.

// Handtas ////////////////////////// Mango € 59,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae volorumqui duciatur maxim iunt rerum reperum resequam fugit.

// Kalinka leather jeans belt ////// Pieces € 34,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae volorumqui duciatur maxim iunt rerum reperum resequam fugit.

// Oorbellen met uiltjes /////////// Mango € 17,95 Nem veles et eliquam eos ma cuptamusanto isqui delique volor re quae prem. Itatur, saperibus, sae. Emporibus eictatureic tem il ipsae volorumqui duciatur maxim iunt rerum reperum resequam fugit.

GEWOON 15


DE ONDERNEMER

‘t Schoenenboertje: een project met ambitie Wie nog op zoek is naar mooie laarzen of sneakers, kan sinds 22 oktober terecht bij schoenenoutlet ’t Schoenenboertje in Zwolle. Maar ’t Schoenenboertje is niet zomaar een winkel. Onder leiding van ervaren personeel krijgen mensen met een beperking de kans om te integreren op de arbeidsmarkt.

Ad Quist

’t Schoenenboertje is een samenwerkingsverband tussen ondernemer Ad Quist en reïntegratiebedrijf NoheOverstap. ‘Ik ken Nohe-Overstap al jaren, omdat wij in onze schoenenwinkels mensen in dienst hebben die door hen begeleid worden’, vertelt Quist. ‘Toen de vraag kwam om samen iets op te zetten om meer mensen met een beperking aan werk te helpen, is ’t Schoenenboertje bedacht. We willen de pluspunten van onze medewerkers benadrukken. We hebben tijdens de opening van de winkel veel leuke en positieve reacties gehad!’ De juiste mensen voor het werk Ook Gerrit Huisman, jobcoach bij Nohe-Overstap, is enthousiast. Huisman is verder werkzaam bij Meesterwerk, een andere werklocatie van het reïntegratiebedrijf. Hij vindt het geweldig dat cliënten op deze manier voor de arbeidsmarkt worden klaargestoomd. ‘Iedereen kan een bijdrage leveren, ook mensen met bijvoorbeeld PDD-NOS, bordeline of een lichte verstandelijke handicap. We zoeken de juiste mensen voor het werk.

GEWOON 18

We kijken naar hun capaciteiten en bepalen dan wat voor werk ze kunnen doen’, zegt Huisman. Bij ’t Schoenenboertje is naast het vakpersoneel ook regelmatig een coach aanwezig, die de medewerkers onder meer sociale vaardigheidstrainingen geeft. Huisman: ‘Verder worden er allerlei werkzaamheden verricht: helpen bij de verkoop, opruimen, stickers plakken, schoonmaken of administratie bijhouden. Als het maar een arbeidsmatig karakter heeft.’

Een project met ambitie ‘Dit is het eerste project, maar we zitten vol met ambitie’, vertelt Quist. ‘Ideeën komen sneller dan ze uitgevoerd kunnen worden, maar we hebben voldoende personeel in huis om dingen op te starten. We zouden bijvoorbeeld graag een logistiek centrum, een administratieve afdeling en een PR-afdeling willen. Maar ook over verkopen via een webwinkel denken we na. Eigenlijk was dit een tijdelijk project, we hebben het pand maar voor een jaar gehuurd, maar nu willen we door. We zijn hier nog lang niet klaar mee.’


DE ONDERNEMER

Webgids Exclusio uniek concept We zijn interactief en bieden een groter scala aan informatie. Daarom denk ik dat we zeker steeds groter zullen worden.’

Van wijnkoperij tot beddenzaak en van schoonheidssalon tot modehuis: op de nieuwe webgids Exclusio. nl vindt de bezoeker de beste bedrijven in Zwolle. In de gids staan momenteel ruim 200 Zwolse bedrijven, die allemaal hebben bewezen kwalitatief goed te zijn. Al eerder startte de webgids in Breda, Nijmegen, Emmen en Leeuwarden. Voor al deze steden zijn Citymanagers in het leven geroepen; medewerkers van Exclusio die de stad goed kennen. Miranda van der Vegt voert deze taak in Zwolle uit. ‘Bedrijven worden geselecteerd door Exclusio, maar de ondernemers kunnen zichzelf ook nomineren. Ik kom dan langs en onderzoek of het bedrijf goed genoeg is voor onze webgids. Daarbij kijk ik naar de prijs-kwaliteitverhouding, de klantvriendelijkheid, de producten en de ligging van de winkel.’ Exclusio is binnen het aanbod van web- en shopgidsen de meest uitgebreide en complete internetgids. Van der Vegt: ‘Consumenten vinden per bedrijf een pagina met foto’s, openingstijden en bedrijfsinformatie. Ook kunnen bezoekers online een shoplijst aanmaken, zodat ze eenvoudig de beste winkels kunnen bezoeken.’

Gold Membership Voor ondernemers biedt het Gold Membership grote voordelen. ‘Zo kunnen ze onder meer vacatures plaatsen en activiteiten op de agenda zetten’, zegt Van der Vegt. ‘Bij activiteiten kun je bijvoorbeeld denken aan een wijnkoperij die een wijnproeverij organiseert. Het maakt daarbij niet uit of ze één of twintig berichten per maand plaatsen. Consumenten kunnen het bedrijf een cijfer geven, een routebeschrijving printen of geplaatste voordeelcoupons downloaden.’

Exclusio wordt steeds bekender. Het aantal consumenten dat de webgids kent en er gebruik van maakt is stijgend. Van der Vegt: ‘Voor een startende webgids doen we het niet slecht, maar natuurlijk moeten we nog wel verder groeien. We bieden veel voordelen ten opzichte van andere middelen, zoals bijvoorbeeld de Gouden Gids. We zijn interactief en bieden een groter scala aan informatie. Daarom denk ik dat we zeker steeds groter zullen worden.’

GEWOON 19


ALLES KIDS!

Playmobil Prinsessenkasteel

Little People

Olifant Tobias

Voel je als een prinses! Laat de prinses dansen met haar prins in dit kasteel van Playmobil. De eigenaresse van het kasteel krijgt haar eigen prinsessenjuwelen.

Draai op de schommel of ga een ritje maken op de driewieler. Het tuinhuis van Little People zorgt voor urenlang speelplezier.

Tobias is niet alleen erg zacht en lief, hij heeft ook een rammelaartje in z’n hoofdje en piepgeluidjes in beide voorpoten.

Ravensburger Tiptoi Starter

Giraf Gaga

Addict-a-ball Large

Met de speciale stift wordt dit boek tot leven gewekt en klinken bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek.

Giraf Gaga is bijna hetzelfde als de populaire, klassieke blauw/ groene giraf Goffy, maar dan uitgevoerd in neutrale grijstinten.

Met deze Addict-a-Ball wordt je geduld, handcoordinatie, doorzettingsvermogen en coordinatie van je ogen op de proef gesteld.

Tip

knip uit wat jij graag van papa en mama wil krijgen!

Cadeaus voor de kleinsten

Nieuwe app helpt kinderapps vinden Met de lancering van de WeWantApps willen de makers ouders helpen om leuke en leerzame software te vinden voor de iPhone en iPad. ‘Er zijn meer dan een half miljoen apps voor kinderen, maar het is lastig om die te vinden.’ Met die herkenbare stelling probeert Goodbeans uit Berlijn een internationaal publiek te trekken voor WeWantApps.

GEWOON 22

De gratis download toont een selectie die het Duitse team zelf maakt. Ouders kunnen vervolgens op basis van criteria als leeftijd, prijs, categorie en taal geschikte downloads vinden en ophalen. Bij de lancering biedt de app ondersteuning voor selectie in Duits, Engels, Spaans en Chinees. Binnenkort komt ook de Nederlandse taal op de markt.


ALLES KIDS!

Nieuwe collectie Lief! Lifestyle De nieuwe wintercollectie van Lief! Lifestyle is uit! Speciaal voor de allerkleinsten onder ons heeft het modemerk een basiscollectie ge-

1 2 3 4 5

maakt, die u zeker niet mag missen. Met de basics van Lief! Lifestyle ziet uw baby er ook aankomend winter op en top modieus uit.

Lief! Broekje - Kikke € 22,95 Lief! Capuchonvest - Kikke € 36,95 Lief! Muts - Kikke € 12,95 Lief! Muts - Babydump € 14,95 Lief! Romper - Babydump € 15,95

5

1

2

3

4


GEWOON 26


Gewoon Nijverdal | Uitgave 1  

Gewoon Nijverdal, het lifestyle en shopping magazine van Nijverdal.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you