Page 1

Holland Rijnland - Hollands Midden

Een nieuwe fase

M jouw édtrotoipms om te creëren!huis

Adviezen en ideeën voor de aankoop en inrichting van jouw woning

De Aanbouw; verlengstuk van je huis. Hoe richten we de nieuwe woning in ? Wat doe je met de badkamer?

Een goedeetaajennmemeeer denkt m

Bekijk ook de acties en aanbiedingen op www.eennieuwefase.nl.

ENF_0214b.indd 1

05-05-14 08:58


Voorwoord

Een nieuwe fase Je staat op het punt om jouw droomhuis te kopen. Een grote beslissing waarbij veel komt kijken. Welke hypotheek is het meest geschikt? En wanneer laat je een bouwtechnische keuring verrichten? En als je het huis koopt, blijft er dan nog wel geld over voor de inrichting? Ik was nét 25 toen ik mijn eerste huis kocht: een leuke eengezinswoning in een kindvriendelijke buurt. Tien jaar later ben ik twee koophuizen en een grote verbouwing verder. Mijn laatste project was een huis waar vijftig jaar niets aan was gebeurd. Geweldig om te doen. We hebben een jaar geklust; met bloed, zweet en tranen bouwden we aan onze toekomst. Ik weet inmidels alles van spachtelputz, meer- en minderwerk en andere bouwkundige termen. Een huis kopen en opknappen geeft vaak veel stress. Zeker als je zaken niet goed plant en regelt. Verbouwen slash verhuizen staat niet voor niets in de stress top 10. Deze gids is bedoeld om je antwoord te geven op al die vragen waar jij als huizenkoper in spe mee rondloopt. Zodat je, als het eenmaal zover is, alle tijd, energie en middelen hebt voor het leukste onderdeel van Project Huis: het inrichten van jouw prachtige paleis. Veel plezier!

‘Mijn laatste project was een huis waar vijftig jaar niets aan was gebeurd.’

Hoofdredacteur P.S. Op eennieuwefase.nl vind je meer informatie over het kopen en verbouwen van een woning. Met handige adviezen en interessante aanbiedingen van specialisten bij jou in de regio.

2

ENF_0214b.indd 2

05-05-14 08:58


Index

Hypotheken / verzekeringen Je eigen huis, goed geregeld Eennieuwefase.nl

Bouwkundige Specialist voor bestaande bouw en nieuwbouw COR bouwadvies en J. van Hengel Ontwerp & Adviesbureau

Architecten Begeleiding bij de bouw van een eigen woning Collo Architecten

Aannemers Waarom een aannemmer? Bijster Aannemersbedrijf

Dakkapellen, Deuren en Kozijnen Extra leefruimte voor optimaal wooncomfort. Select Windows Bijster

Isolatie Een behaaglijk thuis TonZon BV

Tegels Wand- en vloertegels: mooi en praktisch P. Meijer Bad & Tegel

Keukens Een keuken kopen: neem je tijd Grando Keukens

Badkamers & Sanitair Baden in je eigen spa P. Meijer Bad & Tegel

Verven Verf: meer dan alleen kleur Pure & Original

Interieurspecialisten Huis wordt thuis Meijvogel Hout

Woningstoffering Je huis perfect aangekleed E & S Stoffering

Tuinarchitecten, Ontwerpers en Hoveniers De tuin: een meerwaarde voor je huis De Ontwerpsalon en Tuinontwerpstudio Angela’s Tuinen

Handige Adressen Quooker Classic Cookers

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 3

ENF_0214b.indd 3

05-05-14 08:59


Hypotheken/verzekeringen

Je eigen huis,

goed geregeld Je hebt je droomhuis gevonden. Nu volgt een hectische periode waarin je veel moet regelen. Zoals een passende hypotheek vinden en de juiste verzekeringen afsluiten. De meeste mensen financieren hun eigen huis met een hypotheek, ofwel hypothecaire lening. Het huis dient als onderpand; de bank waarbij je de hypotheek afsluit kan je dwingen om het huis te verkopen als je problemen krijgt met betalen. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het slim om je vooraf goed te laten informeren over de verschillende hypotheekvormen en –rentes. Op die manier sluit je een lening af die past bij je wensen en omstandigheden, nu en in de toekomst. Zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hypotheekkosten Gedurende de looptijd van de hypotheek los je de lening (gedeeltelijk) af. Over het geleende bedrag betaal je hypotheekrente. De prijs van een hypotheek wordt bepaald door de hoogte van het hypotheekbedrag, de hoogte van de belastingteruggave, de soort rente en eventuele rentekortingen. Daarnaast spelen de rentevastperiode, de voorwaarden, de verzekeringspremies, de looptijd en de bijkomende kosten een rol. Verzekeringen Met een eigen huis is het slim om je tegen bepaalde risico’s te verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld niet zonder inboedel- en opstalverzekering. Deze verzekeringen dekken de schade bij onder meer brand of diefstal. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is verstandig. En dan zijn er nog de overlijdensrisicoverzekering en de kapitaalverzekering. Deze zijn meestal gekoppeld aan de hypotheek. Verder kun je een woonlastenverzekering en een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Op www.eennieuwefase.nl lees je hoe jouw makelaar jou in deze hectische periode kan bijstaan op het gebied van hypotheken, verzekeringen, woonlasten en alles wat er nog meer komt kijken bij de aanschaf van een eigen woning ■

4

ENF_0214b.indd 4

05-05-14 08:59


Een nieuwe woning!

www.eennieuwefase.nl Voor hypotheek- en verzekeringsadvies van jouw makelaar. ENF_0214b.indd 5

05-05-14 08:59


Bouwkundige

Bouwkundige: specialist voor bestaande bouw én nieuwbouw Zeker als je een wat ouder huis op het oog hebt, is het slim om een bouwkundige in te schakelen. Deze kan voor jou een bouwkundige keuring uitvoeren. Zo’n keuring geeft je een gedegen beeld van de staat van het pand. Zo kom je niet achteraf voor onaangename verrassingen te staan. Overweeg je een verbouwing of heb je een kavel op het oog? Dan kan de bouwkundige op basis van jouw wensen een bouwtekening voor je maken. Hij of zij weet precies wat wel en niet kan als het gaat om bouwconstructies en vergunningen. Noodzakelijke leidraad Het definitieve ontwerp wordt uitgewerkt in bestektekeningen. Die bevatten noodzakelijke en verplichte informatie over bijvoorbeeld maatvoering, de plaats en draairichting van ramen en deuren, hemelwaterafvoer, de plaats van leidingen, sanitair, aansluitpunten voor elektra en alle andere aspecten die vereist zijn bij de bouw of verbouw van een woning. Met de bestektekening kun je naar de aannemer. Die kan, aan de hand hiervan, een offerte opmaken.

Alle werkzaamheden zijn nauwkeurig vastgelegd, zodat hier later geen misverstanden over kunnen bestaan. Zo sta je ook juridisch gezien altijd sterk.

‘Die gebreken zagen wij zelf niet’ Merel (22) en Henk-Jan (25) lieten hun oog vallen op een oude arbeiderswoning. Een bouwkundig adviesbureau behoedde ze voor onverwachte kosten. Merel: “We wilden graag samenwonen, maar het moest wel betaalbaar zijn. Huren vonden we zonde en de vraagprijs van deze woning was laag. Daarbij sprak de ligging ons aan: in het centrum en dicht bij het station. We zagen wel dat er nog veel moest gebeuren. Voor de zekerheid lieten we een bouwkundig adviseur meekijken. Hij ontdekte lekkage en een verrotte vloer. Toen zijn we gaan rekenen. Veel dingen konden we zelf verhelpen, met hulp van bevriende vakmensen. Daardoor bleven de kosten voor renovatie beperkt. Ik ben blij dat we een bouwkundig specialist in de arm hebben genomen, zelf zouden we deze gebreken nooit gezien hebben.”

6

ENF_0214b.indd 6

05-05-14 08:59


7

ENF_0214b.indd 7

05-05-14 08:59


Architecten

De architect: begeleiding bij de (ver)bouw van een eigen woning Bouwen en alles wat daarbij hoort Je droomt van een kavel of grond om je eigen woning op te laten bouwen. Of je wil de bestaande woning op jouw droomlocatie helemaal verbouwen naar jouw smaak. Gefeliciteerd! Nu begint je zoektocht naar een geschikte architect. Bij de (ver)bouw van een eigen huis komt veel kijken. Dat kan best ingewikkeld zijn, vooral als je voor het eerst te maken krijgt met zo’n (ver)bouwproces. De architect begeleidt je hierbij. Een architect is op de hoogte van de voorschriften en regels waar je je bij de bouw van je huis aan moet houden. Hij of zij vertaalt dit naar een passend ontwerp dat, binnen de mogelijkheden, aansluit op jouw wensen. Het is slim om jouw wensen en eisen in een document uiteen te zetten, zelfs al lijken sommige dingen misschien niet haalbaar. De architect denkt met je mee en draagt oplossingen aan die je zelf niet voor mogelijk had gehouden. Door foto’s te maken van huizen, gevels of gebruikte materialen (stenen, dakpannen) die je aanspreken (of juist helemaal niet), krijgt de architect een duidelijk beeld van wat je wel én niet mooi vindt.

De architect onderhoudt ook de contacten met betrokken partijen, zoals overheidsinstanties en aannemers. Hij of zij bewaakt jouw bouwbudget en weet precies hoe het zit met vergunningen of gebruik van materialen. Met een architect ben je er zeker van dat je huis voldoet aan gestelde richtlijnen. De architect neemt jouw bouwkundige zorgen uit handen. Een (ver)bouw onder architectuur is tevens in de regel een meerwaarde die zich positief vertaalt in de waarde van een woning. ■

‘ Van oude dijkwoning naar moderne villa’ Jeroen en Lonneke kochten een eeuwenoude dijkwoning op een stuk grond van ruim 1200 vierkante meter. Het oude huis werd gesloopt en vervangen door een gloednieuwe moderne villa. Jeroen: “Het was onze grote wens om zelf een huis te bouwen. Je komt dan al snel uit bij een kavel in een nieuwbouwwijk. Dat wilden we liever niet, want die sfeer spreekt ons niet zo aan. Toen het oude dijkhuisje in de verkoop kwam, hoefden we niet lang na te denken. We kochten het puur vanwege de locatie. Om er vervolgens ons droomhuis neer te zetten. Ik heb wel wat verstand van bouwen, maar niet van alle regelgeving daaromheen. We zochten een architect die ons bij de bouw kon begeleiden en onze ideeën kon vertalen naar een goedgekeurd ontwerp. Dat is gelukt. De investering betaalt zich terug als we dit huis ooit verkopen. Maar dat zijn we niet van plan, voorlopig gaan we er zelf van genieten.”

8

ENF_0214b.indd 8

05-05-14 08:59


Rein Braaksma & Edwin Ames: ‘Wij gaan weloverwogen om met vorm, ruimte, functie en materiaal. Wij verliezen de samenhang met de gebruiker, de bewoners nooit uit het oog’ Renovatie - Nieuwbouw - Herbestemming Platvoetstraat 10 Santpoort-Zuid T 023 539 82 54

info@collo.nl

www.collo.nl

9

ENF_0214b.indd 9

05-05-14 08:59


Aannemers

Waarom een aannemer? Je hebt het huis van je dromen gevonden, maar er moet flink verbouwd worden voordat het voldoet aan je wensen. Wanneer je dit niet zelf wilt of kunt doen, kun je een aannemer inhuren. Een goede aannemer denkt met je mee. Hij zal je wijzen op eventuele extra werkzaamheden die voortvloeien uit je bouwplannen. Dit voorkomt teleurstelling en onnodige extra kosten. Als je een aannemer inhuurt, moet je erop kunnen vertrouwen dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd en eventuele problemen worden opgelost. Tips: • Kijk of de aannemer in het bezit is van vakdiploma’s en/of certificaten (Stichting De Erkende Hoofdaannnemer, BouwGarant, Bouwend Nederland). • Alleen een gediplomeerd aannemer mag constructieve wijzigingen en aanpassingen verrichten. • Vraag voorafgaand bij jouw aannemer een offerte op. Een complete offerte is gebaseerd op alle te verwachte werkzaamheden en kosten. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf. • Werk met één contactpersoon tijdens de verbouwing. • Maak een goede planning. Bepaal start- opleverdatum. • Heb je tijdens de verbouwing aanvullende wensen, vraag dan eerst een prijsopgave.

10

BouwGarant: extra zekerheid Een aannemer die is aangesloten bij BouwGarant geeft je extra zekerheid. Deze is in het bezit van het officiële aannemersdiploma, heeft aantoonbare ervaring, is verzekerd tegen schade, zet afspraken zwart op wit en wordt regelmatig gecontroleerd. Als er zichtbare gebreken zijn of defecten aan de constructie (fundering, vloeren, muren) en de aannemer wil of kan die niet herstellen,

ENF_0214b.indd 10

‘Zo’n kans krijg je maar één keer’ Stefan (37) en Mariska (30) Siewertsen realiseerden hun droomhuis met hulp van een aannemer. Mariska: “Ik kwam elke dag langs een prachtige oude boerderij als ik naar mijn werk reed. Toen deze te koop kwam, zijn we nog diezelfde middag gaan kijken. Dat was een domper; echt álles moest worden vervangen. Maar daar was de prijs ook naar. We zijn gaan rekenen en vonden een goede aannemer die ons voor een gunstige prijs wilde helpen. Samen hebben we het huis aangepast aan onze wensen. Er zijn momenten geweest dat ik het niet meer mag zitten – toen de hele bovenverdieping open lag bijvoorbeeld. Onze aannemer zei echter steeds dat het goed zou komen. Daar vertrouwde ik op. Uiteindelijk is het huis precies geworden zoals wij voor ogen hadden. De kans om je droomhuis te kopen krijg je maar één keer, ik ben blij dat wij hem met beide handen hebben aangegrepen. We willen hier nooit meer weg!” dan vergoedt BouwGarant de meerkosten. En als jouw aannemer failliet gaat waardoor het werk blijft liggen, dekt BouwGarant de extra kosten voor afbouw door een andere aannemer. ■

05-05-14 08:59


Kiest U ook voor zekerheid en kwaliteit?

TEVENS UW AANNEMER

VOOR NIEUWBOUW, VERBOUW EN RENOVATIE.

Satellietbaan 12D HILLEGOM TEL: 0252-534 772 NIEUWBOUW | VERBOUW | RENOVATIE | ONDERHOUD | AANBOUW | BADKAMERS | DAKOPBOUW | TIMMERWERK Bezoek eens onze showroom!

ENF_0214b.indd 11

WWW.AANNEMERSBEDRIJFBIJSTER.NL 11

05-05-14 08:59


Dakkapellen, Deuren en Kozijnen

Extra leefruimte voor optimaal wooncomfort De woning die je op het oog hebt is een plaatje. Maar er moet nog een hoop gebeuren: kozijnen zijn aan vervanging toe en je wilt graag extra leefruimte om je wooncomfort te verhogen. Met een dakkapel of veranda bijvoorbeeld. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen bij het vervangen van hun kozijnen voor kunststof. Kunststof gaat lang mee en scheelt je veel onderhoud, je hoeft het immers niet te schilderen. De kunststof kozijnen van nu zijn vaak afgewerkt met een houtnerffolie en daardoor zie je bijna geen verschil met echt hout. Dakkapel: een slimme investering Extra leefruimte in je nieuwe huis creëer je met een dakkapel aanbouw, serre of veranda. Heb je een appartement met balkon? Denk dan eens aan balkonbeglazing. Hiermee kun je het hele jaar door van je balkon genieten. En je hebt ook nog minder last van omgevingsgeluiden. Met een dakkapel wordt die rommelzolder opeens een luxe slaap- of hobbykamer. Het is een investering die je bij een eventuele verkoop van je woning weer terugverdient. Dakkapellen zijn er in allerlei soorten; van kunststof of hout en met een plat of schuin dak. Veel dakkapellen kunnen tegenwoordig in één dag geplaatst worden. Ze komen als het ware kanten-klaar uit de fabriek of werkplaats.

‘Ongelofelijk wat je met een dakkapel bereikt’ Met een tweeling op komst maakten Desmond en Marieke van de rommelzolder een slaapkamer. Een dakkapel zorgde er voor licht en ruimte. Desmond: “We gebruikten de zolder als opslag; overal dozen en oude troep. Totdat bleek dat we er niet één, maar twee kleintjes bijkregen... Ongelofelijk wat je met een dakkapel kunt bereiken. De ruimte lijkt nu wel twee keer zo groot en er is veel meer lichtinval. Het is een mooie kamer geworden, waar de tweeling heerlijk kan slapen en spelen. En voor onze spullen is genoeg plaats over op de voorzolder.”

12

ENF_0214b.indd 12

05-05-14 08:59


Geniet van een betere en mooiere woning Perfecte kozijnen in 125 kleuren Met de unieke Hollandse Hoek® kunststof kozijnen van Select Windows verbetert u uw woning op meerdere fronten. U kunt kiezen uit glans of mat, met of zonder houtnerf en zelfs metallic!

Satellietbaan 12d, te Hillegom 0252-534772 Kijk voor meer informatie op onze website

Door de constructie en de gebruikte materialen verhoogt u de isolatiewaarde, met als grootste voordeel dat u bespaart op uw energiekosten. De kozijnen zijn zeer duurzaam en onderhoudsarm; u heeft er jaren enorm veel plezier van. Bovendien blijft het uiterlijk van uw huis behouden.Voor elk type woning is namelijk het bijpassende kunststof kozijn mogelijk. Of u nu in een boerderij, jaren dertig woning of tussenwoning woont.

TEVENS UW AANNEMER VOOR NIEUWBOUW, VERBOUW EN RENOVATIE Hollandse dorpel Nieuw is de zogenaamde Hollandse dorpel. Deze nieuwe kunststof dorpel is net zo mooi als de bekende dorpels van natuursteen, maar heeft een langere levensduur en een hogere isolatiewaarde. Uiteraard wordt dit systeem volledig geïntegreerd in onze Hollandse Hoek® deurkozijnen.

Overtuig uzelf van de voordelen en mogelijkheden. Uw huis is ’t waard!

SKG

Erkend dealer RAMEN EN DEUREN | SCHUIF- EN VOUWWANDEN | DAKKAPELLEN | SERRES | VERANDA’S | BALKONBEGLAZING | ZONWERING | GARAGEDEUREN

13

SELECT WINDO WS VOOR B ETER WONEN ENF_0214b.indd 13

WWW.SELECTWINDOWSBIJ STER. NL 05-05-14 08:59


Isolatie

Een behaaglijk thuis Geld besparen door goede isolatie Oudere huizen zijn prachtig, maar helaas vaak slecht geïsoleerd. Gelukkig kun je dit eenvoudig zelf (laten) doen. Goede isolatie van je woning scheelt enorm in energiekosten. En het is beter voor het milieu. Een bekende methode om je woning te isoleren is door middel van spouwmuurisolatie. De warmte blijft zo in je huis en verdwijnt niet via de muren naar buiten. Andere manieren om energie te besparen is via dakisolatie of isolatie van je vloer. Vloerisolatie is iets anders dan bodemisolatie. Vloerisolatie wordt aangebracht onder- of bovenop de vloer en bodemisolatie op de bodem van de kruipruimte. Thermokussens Thermokussens zijn een goede optie wanneer je dak, wand of vloer wilt isoleren. Deze innovatieve methode geeft een zeer hoog rendement. Bij gebruik voor het dak of de wand bereik je een hoge isolatiewaarde terwijl je minder ruimte verliest.

‘Geen koude voeten meer’ De tuinderswoning van Merel was niet geïsoleerd. Samen met haar vader bracht ze vloerisolatie aan. Merel: “We hebben het isolatiemateriaal, een soort kussens, zelf aangebracht. Dat ging prima, ondanks de geringe ruimte onder het huis. Het was meteen veel warmer. De verwarming slaat minder snel aan en het is minder vochtig in huis. En, ik heb geen koude voeten meer!” En dat is fijn wanneer je bijvoorbeeld een voorzetwand wilt plaatsen tegen een koude buitenmuur. En een vloer voelt warm aan, warmer nog dan een vloer in een nieuwbouwwoning. Omgekeerd geldt het ook: een zolder blijft ’s zomers koeler. Wil je het helemaal optimaal, kies dan voor bodemfolie op de kruipruimtebodem en thermokussens tegen de onderkant van de vloer. Daarmee heb je de hoogste isolatiewaarde, de meeste energiebesparing en de grootste verbetering van je wooncomfort. Specialist Specialist Naast thermokussens heb je de meer traditionele isolatiematerialen, zoals isolatieschuim, isolatieplaten, glas- of steenwol, schelpen, isolatieparels en aluminium noppenfolie. Elk materiaal heeft voor- en nadelen, niet elk materiaal is overal in je huis geschikt. Let er op dat als je een warme vloer wilt dat de isolatiewaarde minimaal Rc 3,5 is. Een specialist op het gebied van woningisolatie weet precies welk materiaal het beste is en kan desgewenst jouw woning vakkundig isoleren.

14

ENF_0214b.indd 14

05-05-14 08:59


TONZON stopt koude vloer en vocht uit de kruipruimte ³(LQGHOLMNGHSHUIHFWHEDVLVYRRUHHQ FRPIRUWDEHOHQJH]RQGELQQHQNOLPDDW´

³(QZHEHVSDUHQRRNQRJÀLQN RSRQ]HVWRRNNRVWHQ´

Geniet van een warme vloer en een gezond en comfortabel binnenklimaat De beste basis voor een comfortabele, gezonde en energiezuinige woning is een droge kruipruimte en een warme vloer. De stevige TONZON Bodemfolie zorgt voor een kurkdroge kruipruimte zodat alleen nog droge lucht wordt aangezogen. TONZON Thermoskussens beperken als enige de voortdurende uitstraling naar de koude aarde en funderingen. Deze eigenschap in combinatie met de zeer hoge interne warmteweerstand maakt dat de vloer sneller warm wordt, een hogere temperatuur bereikt en langzamer afkoelt. Het resultaat is een warmer en droger klimaat bij de vloer waarin huisstofmijten nauwelijks nog kans krijgen. Waarom TONZON vloerisolatie? • Besparing op de woonkosten, lage woonlasten • Warmer, gezonder en comfortabeler binnenklimaat • Betaalbaar in aanschaf • Veilig: geen gif, vezeltjes of stof

Foto van een droge TONZON kruipruimte Meer weten? Kijk voor meer informatie en klantreacties op www.tonzon.nl. Bellen of mailen kan ook via 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) of info@tonzon.nl, of scan de QR-code.

VERLAAG UW WOONLASTEN ONDERNEEM NU ACTIE!

Profiteer van het kortere stookseizoen en geniet direct van een warme vloer en een comfortabel en gezonder binnenklimaat.

TONZON BV • Postbus 1375 • 7500 BJ Enschede • T: 053 - 433 23 91 • E: info@tonzon.nl • www.tonzon.nl

15

ENF_0214b.indd 15

05-05-14 08:59


Tegels

Wand- en vloertegels: mooi én praktisch Tegels voor elke ruimte in huis Tegels zijn mooi en praktisch. In de keuken of badkamer, maar ook in de woonkamer. Met vloerverwarming en een stijlvol dessin creëer je een mooie, comfortabele en onderhoudsarme vloer in elke ruimte van je huis.

‘De uitstraling van hout, het gemak van steen’’ “Een houten vloer is prachtig, maar niet handig met vier kinderen. Je krijgt er immers snel krassen op. Onze tegelvloer met houtstructuur is een perfect alternatief. En door het gebruik van vloerverwarming ook nog eens comfortabel. We hebben nu een vloer met de uitstraling van hout, maar met het gemak van steen: gemakkelijk te onderhouden, krasbestendig en slijtvast. Dat een tegelvloer zo mooi en sfeervol kon zijn had ik niet gedacht.”

Veel mensen kiezen voor tegels in de badkamer en keuken. Dat is niet voor niets: tegels zijn duurzaam, laten geen vocht en vuil door en zijn gemakkelijk schoon te houden. Je hoeft ze alleen maar af te nemen met wat water en reinigingsmiddel. Om die reden is een tegelvloer ook uitstekend geschikt als vloer in de woonkamer of hal. Een tegelvloer koud en ongezellig? Zeker niet! Met de tegels van nu kun je je vloer elke uitstraling geven die je wilt. En met vloerverwarming is er van kou geen sprake meer! Wat voor soort tegels je kiest hangt af van de ruimte waar de tegels komen. Bij veel tegel-

speciaalzaken kun je aan de hand van een computeranimatie zien hoe jouw vloer of wand eruit gaat zien met de tegels van je keuze. Leuk! Als je handig bent, kun je zelf de tegels plaatsen. Tegelspeciaalzaken, bouwmarkten en gereedschapverhuurbedrijven verhuren hiervoor het benodigde gereedschap, zoals een tegelsnijder. Of je schakelt een vakman in voor deze klus. Een professionele tegelzetter betegelt de ruimte snel en vakkundig. Zo ben je verzekerd van een perfect resultaat en heb je een vloer voor het leven.

16

ENF_0214b.indd 16

05-05-14 08:59


W͘DĞŝũĞƌĂĚΘdĞŐĞů ƌĂĂĚďĂĂŶϯ ϮϯϱϮD>ĞŝĚĞƌĚŽƌƉ ϬϳϭͲϱϴϵϬϰϮϱ ǁǁǁ͘ďĂĚĞŶƚĞŐĞů͘Ŷů ŝŶĨŽΛďĂĚĞŶƚĞŐĞů͘Ŷů6DQLWDLU

7HJHOV

:HOOQHVV

tŝƐƚƵĚĂƚ͙ ǁŝũĂůďŝũŶĂϮϬũĂĂƌĚĞƐƉĞĐŝĂůŝƐƚnjŝũŶ ŽƉŐĞďŝĞĚǀĂŶƐĂŶŝƚĂŝƌĞŶƚĞŐĞůƐ͘ ƵďŝũŽŶƐƚĞƌĞĐŚƚŬƵŶƚǀŽŽƌnjŽǁĞů ŬůĞŝŶĞĂĂŶƉĂƐƐŝŶŐĞŶŝŶƵǁ ďĂĚŬĂŵĞƌ͕ĂůƐŽŽŬǀŽŽƌĞĞŶ ĐŽŵƉůĞƚĞƌĞŶŽǀĂƚŝĞ͘ ǁŝũƵŝƚŐĞďƌĞŝĚĞŬĞŶŶŝƐŚĞďďĞŶŽǀĞƌ ĂůůĞŵĞƌŬĞŶĞŶƐƚŝũůĞŶŽŵƵnjŽŐŽĞĚ ŵŽŐĞůŝũŬƚĞĂĚǀŝƐĞƌĞŶ͘ ǁŝũŽŽŬŚĞƚĂĚƌĞƐnjŝũŶǀŽŽƌƵǁ ƚĞŐĞůǀůŽĞƌŝŶĚĞǁŽŽŶŬĂŵĞƌ͘ ǁŝũŽǀĞƌĞĞŶŐƌŽƚĞƐŚŽǁƌŽŽŵ ďĞƐĐŚŝŬŬĞŶĞŶƚĞǀĞŶƐǀĞĞůĂƌƚŝŬĞůĞŶ ŽƉǀŽŽƌƌĂĂĚŚĞďďĞŶ͘ ǁŝũƵŐƌĂĂŐŵĂĂƚǁĞƌŬĂĚǀŝĞƐŐĞǀĞŶ͕ ƉĂƐƐĞŶĚďŝũƵǁƐŝƚƵĂƚŝĞĞŶďƵĚŐĞƚ͘ ƵďŝũŽŶƐŬĂŶƉĂƌŬĞƌĞŶǀŽŽƌĚĞ ĚĞƵƌ͘ tŝũnjŝĞŶƵŐƌĂĂŐƚĞŐĞŵŽĞƚŝŶŽŶnjĞ ƐŚŽǁƌŽŽŵ͊ 17

ĞnjŽĞŬŽŶƐŽŽŬŽƉǁǁǁ͘ďĂĚĞŶƚĞŐĞů͘Ŷů ENF_0214b.indd 17

05-05-14 08:59


Keukens

Een keuken kopen:

neem je tijd Jouw droomkeuken voor een goede prijs Het huis dat je op het oog hebt is prachtig. Maar die keuken kan écht niet meer… Hoe vind je jouw droomkeuken én zorg je dat je niet te veel betaalt? Een keuken kost veel geld. Het loont de moeite om bij verschillende keukenleveranciers keukens te bekijken en prijzen te vergelijken. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de keuken en de service die de leverancier biedt. Een keuken van spaanplaat met folie is een stuk goedkoper maar minder duurzaam dan een massief houten exemplaar. En is de garantie tot de deur of kun je na tien jaar nog bij de verkoper terecht als er onverhoopt een kastje stuk is? Weet je al wat voor stijl keuken je wilt? Landelijk of toch liever modern? Welke apparaten moeten er komen en wat wordt de kleur van de kastjes? En ga je voor een L- of U-vorm, met of zonder kookeiland?

Een keukenadviseur kan je helpen bij je keuze. Veel keukenleveranciers hebben een website waarop je je eigen keuken kunt ontwerpen. Zo krijg je alvast een idee. Bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven aan je keuken. De keukenadviseur kan op die manier precies bekijken wat mogelijk is binnen jouw budget.

‘Onze keuken past perfect bij ons huis’ Jasper en Mieke kochten een nieuwbouwwoning. Het leukste: de keuken uitkiezen. “De warme uitstraling van onze jaren ’30-woning wilden we in onze keuken laten terugkomen. Dat was niet eenvoudig. Je ziet tegenwoordig veel greeploze, hoogglans modellen. Na lang zoeken vonden we onze droomkeuken. In een prachtige kleur blauw en met kastjes die eruitzien alsof ze van planken zijn gemaakt. Iets duurder dan begroot, maar wel één die precies voldoet aan onze wensen en past bij ons huis. We zijn bij de aanschaf niet over één nacht ijs gegaan. Je koopt tenslotte niet iedere dag een nieuwe keuken.”

18

ENF_0214b.indd 18

05-05-14 08:59


>che^gVi^Z# 7^_<gVcYd@Zj`Zch7VY`dbZc jllddclZchZcidiaZkZc

<gVcYd!kVc dcilZgeidi gZVa^hVi^Z#

C6DHJc^Z`bdYZabZiWZidchigjXijjg#>cXajh^Z[/XdbeaZiZYdjX]Z! gj^ba^\WVY!id^aZiXdbW^cVi^Z!WVYbZjWZa bZihe^Z\Za`Vhi!`gVcZcZcYZh^\cgVY^Vidg#

E)#..,!"

Kddgjl c^ZjlZd[ WZhiVVcYZ ldc^c\#

A>KD:^\Zci^_Yh\gZZeaddhYZh^\c#>cXajh^Z[/XdbW^bV\" cZigdc!\Vh`dd`eaVVi!V[oj^\`Ve! `dZa`VhiZckVVilVhhZg#

E,#--+!"

<gVcYd#@d`Zc#7VYZc#<Zc^ZiZc# <gVcYd7Zg\VbWVX]i;gZY@gZj`c^Zi@Zj`Zch7VY`VbZghIgVchedgihig#'-!iZa#%&-'"(*'((&!\gVcYd#ca <gVcYd=VoZghldjYZ"9dge;gVc`g^_`aVVc)!'(.&EM=VoZghldjYZ"9dge!iZa#%&,'"'(+('(!\gVcYd#ca

ENF_0214b.indd 19

05-05-14 08:59


Badkamers & Sanitair

Baden in je eigen spa Je wilt een nieuwe badkamer. In je nieuwbouwhuis, of in die leuke bestaande woning die je op het oog hebt. Waar let je op bij de aanschaf? De meeste mensen dromen van een luxe ruimte in huis waar zij kunnen douchen, baden en vooral ontspannen. Heb jij het geluk dat je de badkamer in jouw nieuwe woning volledig naar eigen wens kunt inrichten? Zorg dan dat je goed voorbereid de (virtuele) badkamershowroom in stapt. Wat zijn je wensen? Wil je een bad én een douche of ga je voor één grotere doucheruimte? Veel badkamerspeciaalzaken hebben een website waarop je je eigen badkamer kunt ontwerpen. Zo kun je eindeloos spelen met ideeën.

‘Mijn eigen mini-spa, mét bad’ Merels droom, een huis met luxe badkamer, werd werkelijkheid. “Het appartement dat ik op het oog had, was ruim en prachtig gelegen met uitzicht over de weilanden. Maar de badkamer… Die was nog helemaal in jaren ’70 stijl. Met groene tegels, een groene wasbak en een eenvoudige douche met douchegordijn. Ik zocht uit of het financieel mogelijk was om dit te vervangen. Dat kon! Nu heb ik mijn eigen mini-spa. Met inloopdouche, hangend toilet en een prachtige natuurstenen waskom. En een bad natuurlijk!”

De keuze uit sanitair en tegels is enorm. Een badkameradviseur helpt je om te kijken wat kan binnen jouw budget. En hij of zij zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Meet voordat je je gaat oriënteren nauwkeurig de ruimte op waar de badkamer moet komen. Houd rekening met ramen, deuren en eventuele afvoer en leidingen. Zo kan de adviseur een passend ontwerp maken. Badkamerspeciaalzaken kunnen de badkamer voor je plaatsen, maar je kunt dit ook laten doen door een bouwbedrijf of aannemer. Of het natuurlijk zelf doen als je over de nodige ervaring beschikt.

20

ENF_0214b.indd 20

05-05-14 08:59


W͘DĞŝũĞƌĂĚΘdĞŐĞů ƌĂĂĚďĂĂŶϯ ϮϯϱϮD>ĞŝĚĞƌĚŽƌƉ ϬϳϭͲϱϴϵϬϰϮϱ ǁǁǁ͘ďĂĚĞŶƚĞŐĞů͘Ŷů ŝŶĨŽΛďĂĚĞŶƚĞŐĞů͘Ŷů6DQLWDLU

7HJHOV

:HOOQHVV

tŝƐƚƵĚĂƚ͙ ǁŝũĂůďŝũŶĂϮϬũĂĂƌĚĞƐƉĞĐŝĂůŝƐƚnjŝũŶ ŽƉŐĞďŝĞĚǀĂŶƐĂŶŝƚĂŝƌĞŶƚĞŐĞůƐ͘ ƵďŝũŽŶƐƚĞƌĞĐŚƚŬƵŶƚǀŽŽƌnjŽǁĞů ŬůĞŝŶĞĂĂŶƉĂƐƐŝŶŐĞŶŝŶƵǁ ďĂĚŬĂŵĞƌ͕ĂůƐŽŽŬǀŽŽƌĞĞŶ ĐŽŵƉůĞƚĞƌĞŶŽǀĂƚŝĞ͘ ǁŝũƵŝƚŐĞďƌĞŝĚĞŬĞŶŶŝƐŚĞďďĞŶŽǀĞƌ ĂůůĞŵĞƌŬĞŶĞŶƐƚŝũůĞŶŽŵƵnjŽŐŽĞĚ ŵŽŐĞůŝũŬƚĞĂĚǀŝƐĞƌĞŶ͘ ǁŝũŽŽŬŚĞƚĂĚƌĞƐnjŝũŶǀŽŽƌƵǁ ƚĞŐĞůǀůŽĞƌŝŶĚĞǁŽŽŶŬĂŵĞƌ͘ ǁŝũŽǀĞƌĞĞŶŐƌŽƚĞƐŚŽǁƌŽŽŵ ďĞƐĐŚŝŬŬĞŶĞŶƚĞǀĞŶƐǀĞĞůĂƌƚŝŬĞůĞŶ ŽƉǀŽŽƌƌĂĂĚŚĞďďĞŶ͘ ǁŝũƵŐƌĂĂŐŵĂĂƚǁĞƌŬĂĚǀŝĞƐŐĞǀĞŶ͕ ƉĂƐƐĞŶĚďŝũƵǁƐŝƚƵĂƚŝĞĞŶďƵĚŐĞƚ͘ ƵďŝũŽŶƐŬĂŶƉĂƌŬĞƌĞŶǀŽŽƌĚĞ ĚĞƵƌ͘ tŝũnjŝĞŶƵŐƌĂĂŐƚĞŐĞŵŽĞƚŝŶŽŶnjĞ ƐŚŽǁƌŽŽŵ͊ ĞnjŽĞŬŽŶƐŽŽŬŽƉǁǁǁ͘ďĂĚĞŶƚĞŐĞů͘Ŷů ENF_0214b.indd 21

05-05-14 08:59


Verven

Verf: méér dan alleen kleur Van kalkverf tot metallic lak Met verf creëer je een unieke, persoonlijke sfeer in huis. Verf is er in allerlei soorten. Van wit latex tot kalkverf in prachtige tinten. En wat dacht je van metallic lak of magneetverf? Muurverf kun je laten mengen in elke gewenste kleur. Daarnaast vind je bij de verfspeciaalzaak bijzondere collecties kant-enklare muurverven. Structuurverf is muurverf met, de naam zegt het al, structuur. Ideaal om oneffenheden te verdoezelen. Kalkverf en krijtverf geven je kamer een authentieke uitstraling dankzij de natuurlijke pigmenten. Doordat kalkverf ‘ademt’ en de muur niet afsluit, voorkomt deze verfsoort vaak vochtproblemen. Bovendien is het onbrandbaar en schimmelwerend. Strak in de lak Voor houtwerk, metaal of kunststof gebruik je lak. Deze verf is er op olie- of waterbasis in matglans, zijdeglans of hoogglans. Lak kun je, net als muurverf, in elke gewenste kleur laten mengen.

‘Mooi, die natuurlijke pigmenten’ Mirella en Stephan wilden een warme sfeer in hun huis. Zij kozen daarom voor kalkverf. Mirella: “Elke keer als ik in een woonmagazine een foto van een kalkverfmuur tegenkwam dacht ik: ‘Dát wil ik ook’. De muren in de woonkamer hebben een prachtige, donkere aardekleur gekregen. En onze slaapkamer hebben we geverfd met een kleur uit dezelfde lijn, maar dan een paar tinten lichter. De natuurlijke pigmenten geven het huis een warme uitstraling. Supermooi.” Ga je buiten aan de slag, kies dan voor een speciale buitenverf. Dit beschermt je houtwerk het beste tegen zon en neerslag. Beitsen kan ook. Beits dringt dieper in het hout en is vochtregulerend. Gemetselde buitenmuren krijgen met sierpleister of kalei een bijzondere uitstraling. De stenen blijven zichtbaar maar zijn op en top beschermd tegen weersinvloeden. En het ziet er bovendien leuk uit. Kleine klus, groots effect Verven is durven. Twijfel je over die ene kleur? Gewoon doen! Kleuren bepalen je stemming en dat is juist het leuke van verf: je creëert heel gemakkelijk een nieuwe sfeer in huis. In het ergste geval moet je een keer over schilderen. Ook leuk om eens uit te proberen: verven met een speciaal effect. Schoolbordverf, metallic lak, magneetverf of glitterverf bijvoorbeeld. Wil je je houten of betonnen vloer een andere kleur geven? Voor vloeren is er speciale vloerverf die extra tegen een stootje kan. Om een goed beeld van het effect van de verf te krijgen, kun je bij een verfspecialist vragen om een kleurstaal. En kom je er zelf niet uit, dan kun je hier terecht voor een (gratis) kleuradvies.

22

ENF_0214b.indd 22

05-05-14 08:59


KRIJTVERF KALKVERF MARRAKECH WALLS VLOERVERF KALEI LAKKEN GEVELVERF DEALERS: - (LEIDEN - RIJNSBURG) ESATTO BY RAVENSBERGEN INTERIEURS - (BODEGRAVEN) TOL 14 - (ZOETERMEER) MAISON - (SCHOONHOVEN) VOORHAVEN 7

WWW.PURE-ORIGINAL.COM

Apple Blossom

Zinc

Burned Sand

Deep Earth

Black Smoke

23

ENF_0214b.indd 23

05-05-14 08:59


Interieurspecialisten

Huis wordt thuis De koop van je huis droomhuis is (bijna) rond. Nu kun je beginnen met misschien wel het leukste gedeelte van verhuizen: het inrichten van je interieur. Daarmeemaak je van je huis je thuis. Waarschijnlijk heb je jouw nieuwe huis in gedachten al tig keer ingericht. Mét nieuwe meubels, want eerlijk is eerlijk, die oude stoelen passen niet echt bij die prachtige vloer. En als je dan toch de ruimte hebt, ruil je het liefst ook je oude tafel in voor een stijlvol exemplaar. Zo één waaraan je lange avonden doorbrengt met vrienden. Of geniet van een heerlijk ontbijt met je gezin. Bedenk bij het inrichten van je huis welke ruimte voor jou het belangrijkste is. Zit je graag met een boek op de bank, of voor

‘Iedereen mag hier aanschuiven’

de tv? Geef je zitmeubelen dan de meeste ruimte. Breng je veel tijd door aan de eettafel? Stel deze dan centraal in je kamer. Door je meubels aan te passen aan de grootte van je huis, wordt je kamer één geheel. Grote meubels in een grote kamer, kleinere meubels in een kleinere kamer. Hetzelfde geldt voor accessoires als kussens, vazen en kandelaars. Wil je niet wachten met inrichten tot je huis is opgeleverd? Op internet doe je vast inspiratie op. Veel woonwinkels hebben een ontwerpprogramma op hun website. Zo zie je in één oogopslag of die mooie tafel past bij de rest van je interieur. Een zogenaamd moodboard kan je helpen om jouw smaak te ontdekken. Knip of scheur uit (woon)bladen wat jou aanspreekt qua meubels, kleur en stijl en plak dit op een stuk board. Zo’n collage geeft een goed beeld van de sfeer waarbij jij je het prettigst voelt.

Jochem en Marleen hebben vier kinderen: Bo (16), Amber (14), Ivar (13) en Lynn (7). De eettafel biedt plaats aan hen allemaal én aan vriendjes en vriendinnetjes die regelmatig blijven eten. Marleen: “Ik houd van gezelligheid. Met zijn zessen aan tafel en de dag met elkaar doornemen. Of op een zaterdagavond uitgebreid dineren met goede vrienden; er zijn hier al heel wat gesprekken gevoerd. Ik vind het belangrijk dat mensen zich welkom voelen bij ons thuis. Iedereen mag ook altijd blijven eten. De tafel is er in ieder geval groot genoeg voor!”

24

ENF_0214b.indd 24

05-05-14 08:59


Meijvogel hout dé maatwerkspecialist sinds 1973 Familiebedrijf is al 40 jaar gevestigd in het hart van Katwijk aan Zee en levert maatwerk voor uw interieur. Wij komen graag bij u langs om een goed beeld te krijgen van uw woning of kantoor, om vervolgens met een gedetailleerde computertekening en passende offerte uw wensen te realiseren. Ons ervaren team kan u hierbij uitstekend begeleiden. Bij ons vindt u ruime keus in: • Binnen- en buitendeuren • Deurbeslag • (Wand-)kastenopmaat • Laminaat-, parket- en pvc vloeren • Raamdecoratie en zonwering • Houtwerk op maat uit onze werkplaats

Kom eens langs bij onze vernieuwde showroom

Meijvogel Hout Burgersdijkstraat 10 2225 AV KATWIJK ZH 071-4074605 info@meijvogelhout.nl www.meijvogelhout.nl ENF_0214b.indd 25

05-05-14 08:59


WoningStoffering

Je huis perfect aangekleed Het klussen zit erop, je huis is klaar om te worden aangekleed. De woningstoffeerder levert vakwerk als het gaat om vloerbedekking of raambekleding. Slecht gelegde vloerbedekking of gordijnen die nét niet passen… Zonde! Je interieur komt zo veel minder tot zijn recht. En dat terwijl je een hoop tijd en geld hebt gestoken in het opknappen van je woning. Snel en vakkundig gelegd De woningstoffeerder zorgt voor een mooie basis in huis. Hij of zij legt de vloer van je dromen snel en vakkundig. Of je nu kiest voor laminaat, pvc, marmoleum of tapijt. En ook voor het bekleden van de trap – handig tegen geluidsoverlast of vervuiling van de bovenverdieping – is de woningstoffeerder de expert. Slimme oplossingen Ook zonwering bevestigt de woningstoffeerder nauwkeurig. Voor elke ruimte in huis heeft de woningstoffeerder passende raamdecoratie en bijbehorende roedes en ophangsystemen. En voor moeilijke plekken, bijvoorbeeld een erker, heeft hij altijd de perfecte oplossing.

De vloerbedekking ligt er superstrak in Cindy en Emir lieten tapijt leggen in de slaapkamer. Cindy: “We vielen meteen voor de speelse indeling van ons huis: van voren smal en naar achteren toe steeds breder. De vloerbedekking lieten we leggen door een professionele woningstoffeerder. Wij wilden onze vingers hier niet aan branden; een mooie vloer is tenslotte de basis van je huis. Beneden ligt laminaat en boven tapijt. Het ligt er superstrak in.” Uitgebreide collectie De woningstoffeerder heeft een uitgebreide collectie voorbeeldstalen van alle mogelijke soorten vloerbedekking (tapijt, tapijttegels, linoleum, marmoleum, vinyl en laminaat) en zonwering (gordijnen, vitrage, rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën). Tip: vraag of je de stalen mee naar huis kunt nemen. Je ziet dan goed hoe de vloerbedekking of zonwering van jouw keuze staat met de lichtinval in je woning. Dat geeft een ander beeld dan in de winkel. De woningstoffeerder geeft je daarbij graag een deskundig advies en zorgt voor een prachtig, professioneel eindresultaat.

26

ENF_0214b.indd 26

05-05-14 08:59


ENF_0214b.indd 27

05-05-14 09:00


Tuinarchitecten, Ontwerpers en Hoveniers

De tuin: een meerwaarde voor je huis

‘Een tuin met boomhut voor de kinderen’ Norbert en Eveline van Schaik wilden vooral een tuin waarin hun kinderen Sam (12), Jelle (11) en Bart (4) naar hartenlust kunnen spelen. Norbert: “Als jongetje droomde ik van een boomhut. Helaas was daarvoor geen ruimte in de achtertuin van mijn ouders. Wat zou het leuk zijn als ik dat wel kon realiseren voor mijn eigen kinderen. Dus toen we een huis kochten met flinke tuin, moest en zou er een boom komen waarin zij zich konden uitleven. We zijn nu tien jaar verder en inmiddels staat er een prachtige, grote wilg. Met hut voor de jongens, en een beetje voor mezelf.”

Een tuin om in te ravotten, een onderhoudsvrije tuin of een weelderig gazon; wat je wensen ook zijn, van een goed ingerichte tuin heb je een (woon)leven lang plezier. Van oerwoud tot paradijs Een tuin inrichten is meer dan alleen het planten van wat bomen en struiken. Van een goed ingerichte tuin geniet je elke dag. Of je nu een nieuwbouwwoning betrekt en te maken hebt met een kaal stuk grond of de bestaande tuin van je nieuwe huis wilt veranderen. Een professional helpt jou je tuin zo te ontwerpen en aan te leggen dat je er jaren plezier van hebt. Een investering die je snel terugverdient; bedenk maar eens wat het kost om nieuwe planten aan te schaffen omdat jij ze aan de schaduwkant plantte terwijl ze juist zon nodig hebben. Of dat je er na

een tijdje achterkomt dat jouw tuin toch niet zo onderhoudsvrij is dan je verwachtte… Een hovenier, tuinarchitect of ontwerper vertaalt jouw wensen naar een tuin die past bij jou en je budget. En als je wilt, kan hij of zij de tuin ook onderhouden. Het werk dat nodig is om een tuin netjes en leefbaar te houden wordt vaak onderschat. Met een hovenier hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud en weet je dat het werk goed gedaan wordt. Wil je alvast zelf aan de slag? Op veel websites van tuincentra of hoveniers vind je ontwerpprogramma’s. Zo krijg je een beeld van de mogelijkheden die jouw tuin biedt.

28

ENF_0214b.indd 28

05-05-14 09:00


29

ENF_0214b.indd 29

05-05-14 09:00


Handige adressen

ALGEMEEN

BOUW

Belastingdienst

ERA Makelaar

Via deze site kun je diverse informatie vinden bij Woning over de belastingen waar je mee te maken krijgen alsmede een overzicht welke kosten je mag aftrekken.

RE/MAX Nederland

ConsuWijzer

Postbus 135 2630 AC Nootdorp 070-3458703 vbo@vbo.nl www.vbo.nl

0800-0543 www.belastingdienst.nl

Postbus 1031 2260 BA Leidschendam 088-0707070 Via deze site kun je informatie en advies vinden over je rechten bij het kopen, verbouwen of inrichten van je woning. Informatie Rijksoverheid

077-4656767 http://www.rijksoverheid.nl Via deze site kun je de regelingen vinden bij Bouwen, Wonen en Leefomgeving voor het kopen van een woning. Info over vergunningen en subsidies. Vereniging Eigen Huis

Postbus 735 3800 AS Amersfoort 033-4507750 www.eigenhuis.nl

MAKELAARS Nederlandse Vereniging van Makelaars

Postbus 2222 3430 DC Nieuwegein 030-6085185 info@nvm.nl www.nvm.nl

era@era.nl www.era.nl

Breed 36 1621 KC Hoorn 088-8833700 www.remax.nl VBO Makelaar

VastgoedPRO

De Schans 19-41 8231 KA Lelystad 0320-714500 info@vastgoedpro.nl www.vastgroedpro.nl

HYPOTHEKEN Nationale Hypotheek Garantie

Postbus 309 2700 AH Zoetermeer 079-3682800 www.nhg.nl

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen woningen

BouwGarant

Postbus 340 2700 AH Zoetermeer 0900-2242242 www.bouwgarant.nl Stichting KOMO

Postbus 420 2800 AK Gouda 0182-540910 info@komo.nl www.komo.nl

TUIN Stichting Groenkeur

Postbus 1010 3990 CA Houten 030-6595663 info@groenkeur.nl www.groenkeur.nl

VERHUIZEN Organisatie voor Erkende Verhuizers

Laan van Ypenburg 122 2497 GC Den Haag 070-3401788 info@erkendeverhuizers.nl www.erkendeverhuizers.nl

WONEN Centrale Branche Vereniging Wonen (CBW)

NOTARISSEN Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Postbus 16020 2500 BA Den Haag 070-3307111 info@knb.nl

030-6973107 www.cbw-erkend.nl

Consumentenbond

Postbus 1000 2500 BA Den Haag 070-4454545 www.consumentenbond.nl

Colofon Dit is een uitgave van het magazine “Een Nieuwe Fase” regio Holland Rijnland - Hollands Midden, editie 01 2014 Oplage: minimaal 3000 exemplaren Een Nieuwe Fase wordt uitgegeven door 1713 Media , Obdam Uitgever: Kimo van der Does

Gegevens: 1713 Media, Middeloo 34 1713 CN Obdam, Tel 0226-754390 info@1713media.nl www.1713media.nl Vormgeving: Get Set B.V. www.getset.nl

Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigt en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, of op welke wijze dan ook gedupliceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Vormgeving en uitgever zijn niet verantwoordelijk voor meningen en feiten weergegeven in artikelen en bijdragen in dit magazine.

Op www.eennieuwefase.nl vind je meer informatie van jouw makelaar en van ondernemingen die jou kunnen ondersteunen tijdens het realiseren van jouw droomhuis.

ENF_0214b.indd 30

05-05-14 09:00


ENF_0214b.indd 31

05-05-14 09:00


Het adres voor The Big Green Egg

De Lange Ring 16 - Anna Paulowna M^e^_hhg)++,&.+*21* Showroom geopend op afspraak

www.classiccookers.nl ENF_0214b.indd 32

05-05-14 09:00

Issuu enf 0114 hollandrijnland  

Op eennieuwefase.nl vind je meer informatie over het kopen en verbouwen van een woning. Met handige adviezen en interessante aanbiedingen va...