Page 1

Een dure eed Een dure eed (1891) behoort samen met De twistappel (1904) en Een revolverschot (1911) tot Virginie Lovelings bekendste romans. Alle drie de verhalen kunnen worden gezien als psychologische romans.Met de roman Een dure eed verwierf Virginie Loveling offici?le erkenning en het boek werd bekroond met de Vijfjaarlijkse Prijs voor Nederlandse letterkunde.Deze landelijke roman, tevens psychologische probleemroman, behoort tot het beste wat het Vlaamse literaire proza heeft voortgebracht. De grondgedachte is dat de natuurlijke geluksdrang van de mens op termijn sterker is dan zijn meest verheven wilsbesluiten, dat eden en plechtige beloftes niets vermogen tegen de werking van de tijd, zeker als de persoon op wie zij betrekkingen hebben niet langer tot de levenden behoort.(Bron: Schrijversgewijs)

[PDF] Download Ebooks, Ebooks Download and Read Online, Read Online, Epub Ebook KINDLE, PDF Full eBook


Descriptions Een dure eed (1891) behoort samen met De twistappel (1904) en Een revolverschot (1911) tot Virginie Lovelings bekendste romans. Alle drie de verhalen kunnen worden gezien als psychologische romans.Met de roman Een dure eed verwierf Virginie Loveling offici?le erkenning en het boek werd bekroond met de Vijfjaarlijkse Prijs voor Nederlandse letterkunde.Deze landelijke roman, tevens psychologische probleemroman, behoort tot het beste wat het Vlaamse literaire proza heeft voortgebracht. De grondgedachte is dat de natuurlijke geluksdrang van de mens op termijn sterker is dan zijn meest verheven wilsbesluiten, dat eden en plechtige beloftes niets vermogen tegen de werking van de tijd, zeker als de persoon op wie zij betrekkingen hebben niet langer tot de levenden behoort.(Bron: Schrijversgewijs)


Details Author : Virginie Loveling Pages : 231 pages Publisher : H. Honig Language : nl ISBN-10 : 16179632-een-dure-eed ISBN-13 : ●


Book Image


Download Book If You Want To Download This Books , Please Click Button DOWNLOAD or Click Link

Link Download Een dure eed

OR

Profile for SummerClarke

[PDF] Download Een dure eed READ ONLINE  

Download Now : Een dure eed Ebook #ebook #full #read #pdf #online #kindle #epub #mobi #book #free

[PDF] Download Een dure eed READ ONLINE  

Download Now : Een dure eed Ebook #ebook #full #read #pdf #online #kindle #epub #mobi #book #free

Advertisement